- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Légies iPhone halvány színei
- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz
mike1978 #33926 üzenetére
BBécinek is szól!
Igazatok van nem lennék én előrébb, de ne azt a 40-50-60 éves csoportot vegyük alapnak akik most vásárolnak, vagy túl vannak a vásárláson.
A mai fiatalok egy csoportja akik ezeket már megvehetik és meg akarják venni hidd el sokszor először tájékozódnak már a neten, mint hogy boltba menjenek.
Persze ezek a termékek nem vehetők meg egy webshopban.
higgyétek el nekem, hogy sokkal több vevőt lehetne szerezni egy jobb tájékoztatással, mert az aki oda bemegy, hogy neki ilyen kell, vagy a neten talált rá, vagy hallomásból.
Ettől függetlenül azért az is elég érdekes, hogy ha a googleben beütöm, hogy házimozi szoba, az első oldalon, csak a moziszoba.hu található mint olyan aki ezzel foglalkozik, és a többi ilyen cég nincs benne
A http://www.hazimozistudio.hu weboldal a(z)
"házimozi szoba" szóra nem található az első 1000 weboldal közt.
Igaz a házimozi szóra 14., de érdekes, hogy ők még az internetet nem tekintik értékesítési csatornának, pedig már az, de végül is, ha így is megvannak a megrendeléseik akkor egy szót nem szóltamDe abba is hagyom ezt a témát.
-
cekkk
veterán
válasz
Integra #33920 üzenetére
Elhiszem, én is
Bár már lassan immúnis vagyok rájuk.
De tudod mit nem értek még én?
http://www.hazimozistudio.hu/arlista.php az ilyeneket, titkosak az árak? Nem azért kerestem fel a honlapot, hogy telefonáljak, és egyre több fiatal akik megtudják majd ezeket fizetni, nem telefonálgatással akarnak foglalkozni.
A többséget ez zavarja, most ha én elmegyek egy honlapra információt akarok sok sok információt, és ha valaki eladni akar, akkor rakjon ki árakat is. Szerintem.
Vagy is én úgy gondolom, hogy egy honalapot azért hozok létre, hogy ott a leendő vásárlómat tájékoztassam, és információt bocsássak a rendelkezésére, vagy pl ajánljak neki egy házi mozi rendszert, vagy rendszereket, optimalizálva, amit biztos nem lesz jó, mert olyan nincs ami mindenkinek jó, de mégis azt látja a vevő, hogy ajánl valamit ami mégis egy kis információ, hogy az adott kereskedő abban az árszegmensben mint tart jónak stb.., de minden képen ha találkozásra kerül a sor ne úgy üljön ott mint egy bamba aki semmit nem tud, de ha tájékoztatom akkor már jó kérdéseket tud feltenni nekem, és a megbeszélés majd nem az alapokról indul, és ezt már egy egyszerű weblappal megtehetnék. De valami miatt nem akarják -
cekkk
veterán
válasz
mike1978 #33915 üzenetére
Nem hülyeség a marketing, és ha meg nézed ezekkel a dolgokkal lehet a legtöbb mindent eladni manapság.
De mindenképpen a régi jó hírű boltoknak új pénzszerzési stratégiát kell keresniük, mert az már hogy én ismerem és ajánlom nem elég.
Most azt nézem, hogy ez a win-win shop egy komolytalan honlap, de ott hirdetnek BBéciék oldalánhttp://petermanblack.com/hu
Nem ismerem ez a márkát ez régi egyébként vagy most lett képviselete itthon?
Végül is mindegy, de ma már a régi hírnévből nem lehet megélni, és változtatni kellene az üzleti stratégiájukon.BBéci
Tudom, hogy a hifipiacnak van megjelent lapja, de náluk az elrendezésre utalok.
Azt nem tudtam, hogy a másik Aymara érdekeltség.
Viszont én minden vállalkozó ismerősömtől, és könyvelő ismerőstől is azt hallom, hogy ha létre hozok egy vállalkozást annak tudjam fedezni 1-3 év között a kiadásait. attól függ milyen a cég,mert ha ez nincs meg nem fogod túlélni az első évet sem, nem hiába mennek sorba 1-2 évesen a vállalkozások.
Ezért is nem biztos, hogy nektek is egyből bevételt kellene ettől várni, mint mondom, ha nem lesz látogatótok akik miatt hirdessenek akkor nem lesz hirdetésetek, de ha oda megy a látogató, és a reklámot látja előtérben a tartalom helyett nem fog vissza menni.
Tényleg nem rosszat akarok, de nézz szét a neten, hogy milyen módon reklámoznak.
Nézd meg az index.hu oldalt a főoldalon ott vannak a mozgó reklámok de a cikkeknél már nem zavarják vele az olvasót. Legalább is nem minden cikknél jelennek meg, ha pedig megjelenik középen vágja szét a cikket amit ha akarok úgy görgetek, hogy ne zavarjon, nálatok ezt nem tudom meg tenni, mert folyamatosan ott vannak.
De a középső igazi tartalom mezőt én ki emelném mert az miatt mennek majd oda és nem a hirdetések miatt.
Amit még nagyon a figyelmedbe ajánlanék a SEO, vagy is a kereső optimalizálás.
Példa a fő oldalatokra:Azért illene 100% metategeket csinálni, mert pl a joomla magától megteszi,egy programozónak jobbra kellett volna, aki csinálta az oldalt annak a kezére koppintanék, mert simán lehet ez automatizálni
Még egy példa:
Azért ezek a dolgok is sokat számítanak abban, hogy a keresők, hogy találják meg az oldalatokat. -
cekkk
veterán
Ne haragudj meg de nem akarlak megbántani, de pont nem ettől lesz működő képes.
A tartalomtól és a látogatótól lesz majd az.
Ha oda megy egy látogató és zavaró vibráló képeket lát ami olvasás közben zavarja, akkor sajnos nem fog vissza nézni, vagy lehet, mert most hirtelen talán 2-3 ilyen jellegű oldal van.
De nézd meg a hazi-mozi.hu oldalt, igaz itt nem tesztelnek annyira, vagy a hifipiac oldalt, nincsenek elárasztva reklámmal.
Nem tudom ki áll a Future Life Kft mögött aki a domain birtokolja, de gondolom bevételt szeretne elérni, és első szeretne lenni az ilyen jellegű lapok közöt itthon.
Ha igen akkor ma nem hirdetőkkel kell törődni, mert akkor a látogatók elpártolnak és nem lesz akkora látogatottság mint amit szeretnének, ha viszont a látogatottság növelése a cél akkor kevesebb kisebb és minőségibb reklám kell.
Az csak az én véleményem, de egy pár hét múlva, vagy 1 hónapon belül ezért nézzétek meg mennyi visszatérő látogatótok van, mert az is sokat elárul, hiába van csak mondok számokat 2000 havi új látogatótok, ha ebből 200-300 jár vissza rendszeresen, és ők akik majd klikkeknek a reklámra, és rendszeresen olvassák az oldalt, meg azt is nézzétek meg, hogy egy látogató átlagosan mennyit tölt az oldalon, meg a legrövidebb és leghosszabb időt, a sok jó statisztikából látni lehet a dolgokat.
Egyébként én a helyetekben, már nem biztos, hogy a cikk írásra fektetném a hangsúlyt hanem, a videó cikkekre és úgy bemutatni a készülékeket, persze ami erre alkalmas, gondolom a hangfal kábelt, vagy tápkábelt nem így mutatnám be, de valamivel ki kell tűnnötök a többi közül, és nem azért írtam a reklámokat, mert sajnálom a bevételt, csak biztos lesz egy fix látogatói számotok, de hidd el ez a sok reklám egyre több embernek elrettentő, és ezek a képi hatások zavaróak főleg olyan helyen ahol olvasni akar az ember, és ha ebből ki zökkentik nem biztos, hogy oda visszafog nézni.mike1978
Surányi Feri nem eltűnt a pénzel és nem fizette ki a beszállítókat?
Ahhoz képest most másba fogott és elég jól megy neki, ugye sajnos az emberek nem ismerik
Az a garancia kiterjesztés szerintem nem Tibi csinálja, bár lehet, majd később átnézem, és válaszolok, hogy felfogtam-e
-
cekkk
veterán
válasz
mike1978 #33879 üzenetére
Erre még szeretnék reagálni ha nem baj.
Az üzletek megszűnése.
Most mondtad ez az üzletet, megnéztem, hogy neten milyen információk lelhetők fel, katasztrófa amit ők a neten képviselnek, magán szemmel nézve elvből elutasítom az ilyen honlapokat, főleg az unas shoppokat, szóval ránézek és 0 információ nekem, egy vidéki aki menne fel Pestre hallgatózni és nem ismeri a nevet az azt mondja ide nem térek be, mert 2011-ben ha ilyen a honlapjuk milyen lehet náluk
Szakmai szemmel nézve ugyan az nem sokat kellene bele fektetniük, hogy tényleg egy jó honlapjuk legyen. ha van ismerősöd ott, irányozd át hozzá nyugodtan és segítek nekik, mert ez ami most van inkább elmennek a vevők az oldalról, mint maradnának.
http://www.aymara.hu/, ugyan ez itt is, flash már nem divat, 0 információ a termékekről, a zene felesleges az emberek 90-95% egyből keresi, hogy hol lehet kikapcsolni, nem szokás már ilyet csinálni, vagy is inkább rossz lépés megtenni, mert ha zenét hallgatsz mondjuk közben a gépről akkor amikor meg hallod a zenét a zenében megnézed honnan jön és ki is lépnek az adott oldalról, mert megzavarták a tevékenységüket.http://hangcenter.hu/
Egy rossz joomlás oldal, ahol annyira nem értettek hozzá, hogy az oldal aljáról kivegyék a jommla linkeket
Ez is pl egy igen szétesett oldal, legalább is látványbanEz milyen?
Inkább semmit nem mondok rá.http://penna-media.hu/poor/hifi/
Ugyan az a két cég?
De ez is 90-es évek elejeMég lehetne sorolni a cégeket, de meg kellene érteniük, hogy a net már majd nem minden háztartásban ott van, akik az ő vásárlóik, már ott kezdenek el tájékozódni, főleg ha vidékiek, és így nagyon sok vevőz vesztenek el, ha ezekkel nem is foglalkoznak.
Hiába mondják, hogy a marketing csak kidobott pénz, az is ha ilyet folytatnak, mert én ha nem tudnám, hogy kik ezek és a honlap alapján ítélném meg őket kezdő hifisként élből elutasítanám még a bolt látogatását is, de sajnos itt találkozok velük először, és a rossz benyomás után nem nagyon kíváncsiak rájuk az emberek.
De ezeket kellene velünk megértetni, hogy a megváltozott a piac, és nekik is változni kell.BBéci
Meg néztem a ti oldalatokat is, ha egy kis kritikát elfogatsz, nem a tartalom hanem az oldal kinézetével kapcsolatban.
A főoldalon a legalul, és a címkéknél a karakter kódolás állítsátok át, mert ott nem helyes, a többi oldalon jó.
Viszont amivel ti ijesztitek el a látogatókat a baromira kiemelt reklámok. Elnyomják a tartalmat, az a sok izgő mozgó hirdetés zavaró, olvasok valamit és a perifériás látásomba ott villog mozog ingerel az szörnyű, egy rész kisebbre venném őket, más rész a mozgó reklámokat olyan helyre raknám hogy olyankor látszódjanak amikor nem zavaró.
Vagy is a középen lévő cikkeket nagyobbra venném a a két oldalsó sávot kisebbre, mert az olvasó nem a reklámért megy hanem a tartalomért, és arra kellene a hangsúlyt fektetni.
Kicsit nekem az jön le az oldalról, hogy a reklámokért jött létre és nem a tartalomért, nem bántásképpen írtam ezt, hanem, a reklámok mérete miatt, mert ezek már tényleg az iszonyat zavaró kategóriába tartoznak.
Neked is felajánlom, ha nem vagytok elégedettek a webmesteretekkel, nyugodtan fordulj hozzám, hozzánk és segítünk. -
cekkk
veterán
válasz
mike1978 #33879 üzenetére
http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/07/01/igy_vettek_ki_a_zsebunkbol_60_milliardot/
A cukor
Nem is csodálkozok rajta eladtuk a kvótánkat, eladtuk a gyárainkat, és támogatjuk 3 országokból beérkezett francse tudja milyen anyagból készült.Vagy mondom példának al élelmiszert, barátnőm egy speditőr cégnél a német területet csinálja, egyszer véletlen a megbízó neki is elküldték egy sajtnak a számláját amit neki nem lett volna szabad látnia, és neki 300 ft kilónként kerültbe a sajt és 800ért adta tovább azt amit te a boltok polcain 1300-1500 forintért lát nyúlós szar trapista
Jah persze a német ilyet a saját piacára nem vinne.
De van ismerősöm akiknek hús üzeme van (közbe eszembe jutott, a Debreceni húsüzemet is inkább megvették a szlovákok, olcsóbb volt, mint a két terméket versenyeztetni 500-600 embernek mondtak fel, ahelyett, hogy a hülye kormány támogatná, mert ezek legalább bevételt termelnek és adót fizetnek és ők tarják el azokat akik az államnak dolgoznak(már mint akik a verseny szférában dolgoznak), na ott kellene még létszám leépítést csinálni, de ez mást tészta, nem akarok senkit meg sérteni. ), és kintről hozzák a sertéshúst mert onnan olcsóbb mint az itthoni gazdától megvenni. Vagy a sok krumpli amit Hollandiából hoznak itthon csomagolna és magyarként van eladva
De rengeteg ilyet tudnék mesélni, a sofőrök pl nem esznek déli gyümölcsöt mióta azt is szállítanak, mert miután kinyitják a raktért olyan vegyszer szag árad ki, hogy rosszul vannak, és ezeket velünk etetik meg -
cekkk
veterán
Tudom, hogy a szlovák nem csak az miatt, áfa vissza igénylés, már mint a kinti cégének, ingyenes paroklás itthon (büntetés be nem fizetése.) stb, de na ilyen világot élünk sajnos.
Bár majd kiderül mennyire szálnak rá az adó csalókra, ahogy hallottam, majd most elkezdik őket szépen fogdosni, de ott is ugye meg lesznek akikhez nem nyúlnakmike1978
Ez érdekes dolog, hogy ki adja olcsóbban, mert akiket én ismerek kereskedők, akik hivatalos garanciával adják a terméket, általában ugyan olyan áron dolgoznak (ezt végül is nevezhetnénk kartelezésnek is), már mint a népszerűbb termékek esetében értem ezt, Dali hangfalak, denon, onkyo erősítők, néz meg az árakat, max akkor van eltérés amikor valakinél bent ragad 1-2 darab, de amint ki szórta ő is lentebb viszi vagy fentebb viszi az árát oda ahol a többi hivatalos viszonteladó tarja.Németben még év elején is 800 euró körül mozgott a 2311 szóval akkor is meg volt az a 70-80 ezres különbség, sajnos. De elhiszem, hogy nem magadtól találod ki ezeket, hogy milyen árrést és kedvezményeket használnak.
-
cekkk
veterán
válasz
mike1978 #33865 üzenetére
Akkor nézd meg a Denon 2311 árát.
669 euró(nem a legolcsóbb árat néztem, hanem olyan boltot, ahol a 1912 olyan áron van, mint ami te írtál. ) ami 270el számolva 188 ezer itthon még az ügyeskedők boltjában is 250 ezer.
Lehet felhozni példát ellen példát, hidd el a legjobban annak örülnék, ha magyar kis vállalkozókat , és magyar családokat támogathatnánk a pénzünkkel, csak amikor 50-60 sőt van ahol 100 ezer különbség is van akkor nagyon elgondolkozik a kis ember, hogy hol is vegye meg, mert nem véletlen járnak szlovák és német rendszámos 20-30-40 milliós autókkal, vagy is rossz össze hasonlítás, de akik ilyen autókat megengedhetnek magunknak azt gondolná már nem fekteti hanyatt az a regisztrációs adóPolitikához annyit: melyik eddigi párt nem ezt csinálta mint ez, jobb akkor lett volna ha rendszerváltáskor ellettek volna zavarva, és nem azok irányítanának ma is , akik a szocializmusban, akik meg lop vagy lopott börtönbe. Hiába mutogatják, hogy a szocikat így tartoztatták le most, szerintem egy nem fog letöltendő-t kapni.
-
cekkk
veterán
válasz
mike1978 #33858 üzenetére
Én nem a kereskedőkről beszéltem, mert tudom, milyen az életük, apum is ebben él, hanem a nagy kereskedőkről akik végül is meghatározzák az itthoni árakat. Bár azt elismerem, hogy a javíttatást az ebből a pénzből kell majd fedezniük.
Én a német és osztrák árgépet nézegetem, és ott azért mutatkozik sok esetben eltérés az árakban. Bár németben és angliában úgy tudom elfogadják az európai garancia levelet, míg itthon nem, mivel nincs leány vállalatuk itthon, mint némelyik nagy cégnek.
Én az X6-t sem sajnáltam soha, ha legális szerezte és tartja fent akkor tőle kell tanácsot kérni, hogy miből is lehet itthon jól élni legálisan, mert nem szégyen az okosabbtól tanulni. -
cekkk
veterán
válasz
mike1978 #33846 üzenetére
Akkor nézd meg, hogy német országban és külföldön is mondjuk megjelenés után mennyivel olcsóbbak az erősítők mint itthon.
Régebben pont az a felfogás volt ha itthon olcsóbb mint németben akkor jó az ára, ha drágább akkor nem jó.
Persze sok minden olcsóbb kint, más drágább, de lassan ott tartunk, hogy kint külföldön a napi megélhetés is olcsóbb lesz mint itthon, mert könnyű mondani pl hogy ezt meg azt eu-s árakra kell emelni, de akkor a béreket is emeljék oda.Az hogy nem jön ki olcsóbban több lehetőség van.
Én behozom és azt mondom, hogy vállalom a garanciáztatását is, neked csak hozzám kell elküldened. Ha kiküldöm angliába szerinte 10-20 ezer között van az oda-vissza szállítás, gondolom ezt is busásan bele számolták.
Akkor amire még rá szokták fogni hogy iszonyat költség a használati fordítása. Na most ha a cégeknek biztos van olyan alkalmazottuk aki perfekt angol/ német, és ha már fizetem egyrészt letudja fordítani, más rész az BTK-n sok nyelvszakos diák van akik éhbérért fordítanak, a nyomtatási költséget pedig ne felejtsük(nem csodálkoznék ha ez így is történne azoknál a nagy kereknél akik importőrök is. ), az én hk-m hoz kapott magyar használati egyszerűen borzasztóan rossz minőség, nagy tételben szerintem 2-3 ft per oldal nyomtatási költsége lehet neki.
Lehet itthon mondani, hogy ez meg az miatt drágább, de nem biztos, hogy az igaz is.BBéci
Ha a lejátszód vagy a tévébe bedugott wifis pen N szabványos és tudja a 300MB-et akkor semmi probléma nem lesz, a filmek akadozás mentesen fognak megjelenni.
Bár ha az usb-ről kapná a média lejátszó a jelet akkor meg rádugod a nasra a vinyót átmásolod ami kell , és vissza viszed, de szerintem kényelmesebb lenne a wifi neked, vagy ha utp kábel oda menne a lejátszóhoz. -
cekkk
veterán
válasz
Veyron #33844 üzenetére
Az tuti, hogy érzik
Itthon minden hifi boltos érziTalán az angol nyelvű fórumba kellene ezt megtudakolnod, mivel nekem nincs ilyen készülékem, és nem is láttam még, de szívesen elfogadnám a duném helyett
Kint kellene megkérdezned, vagy a www.avforum.hu oldalon, mintha lenne neki topickja, de legalább is láttam már eladót, ott kellene megkérdezni.
-
cekkk
veterán
válasz
mike1978 #33842 üzenetére
Jó kis haszonnal dolgoznak
Ahogy nézem 899 font angliában és azért az elég kemény kis haszon rajta, na de nekik is meg kell élni valamiből. Gondolom a szervizt nem itthon intézik ők sem, hanem kiküldik.
Ha valaki beszél angolul minimálisan, már ezek a gondok is nagyon egyszerűen megoldhatók a mai világban.Veyron
A Oppo szerintem lejátssza a filmeket hálózatok keresztül és szerintem így felesleges lenne plusz még egy Dune neked, ha ugyan arra a tévére akarod kötni. -
cekkk
veterán
Nem akarsz véletlenül egy kis alaprajzot rajzolni, hogy mi hol van a lakásban, már mint tévé router kábel, mert akkor egyszerűbben tudnánk lehet tanácsot adni.
Mert amíg nem látom, hogy hol van kihúzva kábel, vagy hol van a router, addig nem tudok mit mondani.
Mondtad, hogy a tévék kipróbálása miatt vetted a routert, a router akkor merre van, és a nappaliban a tévékhez vezet utp kábel?
Mert akkor egy megoldás, hogy ami ott van upt kábel egy switchet rárakni, és akkor mehet róla a nas éjjel nappal, ha olyan készülék érkezik amihez kell net, akkor csak azt is rádugod a switchre, ez a lehetőség ha a nappaliba a tévé mellé akarod letenni.
De ha tudsz valami la írást, vagy rajzot csinálj ha megkérhetlek, mert úgy könnyebb lenne megoldani. -
cekkk
veterán
válasz
ricsik #33772 üzenetére
Köszi!
Amúgy a Freenast sokkal egyszerűbb konfigolni
10-20 perc alatt az készen is van.
Nem hülyeség a nas. Főleg ha mondjuk akarsz majd egy Logi lejátszót, és akkor a nason lévő meghajtót adod meg neki, és nem kell a gépet bekapcsolnod, mert a nason fut a szerver plusz itt vannak a zenéid. De pl a elutazol valahova, és csinálsz fényképeket nincs nálad a laptopod, de net kávézó van akkor egyből haza tudod rá küldeni a képeket, te meg fotózhatsz tovább, mondjuk külföldön ilyen eset könnyen előfordulhat. -
cekkk
veterán
A cpu kihasználtság két BD lemezt töltök le max sebességgel és közben max sebességgel megy is fel. 40/20as net.
Most kicsit pihenek, mert a ubuntu kiakasztott
Vagy is én csináltam rosszul és valószínűleg a grubot a pendrivra telepítettem és ezért nem indult el nekem. De most már megy szépen.
Majd a hálózaton keresztüli lejátszásra leszek kíváncsi. -
cekkk
veterán
válasz
Dorian #33753 üzenetére
Pedig megéri hidd el.
Egy részt ha van több vinyód, tele filmekkel akkor már a fene sem tudja, hogy melyiken mi van.
Erre jó mondjuk a Dunen a yaDis, nézd meg a videót. ilyen van a Popin is, de nem tudom mi a neve. Na most itt egyszerre látsz minden, nem kell kutakodnod, hogy melyik vinyón van.
Szerintem most ez a 30 ezer plusz a majd a 4 vinyó ára megéri ezt az átlagos usernek is. Mert a vinyókat úgy is megveszed majd. A laptopodat minek terheld a torrentel, és ha kicsi a feltöltési sebességed akkor jobb egy nassrol seedelni, mint egy laptopról vagy számítógépről, mert nem zavar, hogy működik a lakásban valahol, míg a laptopnál ha mondjuk nem hálózaton használod, hanem aksiról akkor jobban merül tőle stb..
Én még mindig is a nas híve voltam, csak eddig drágállottam, de ez a hp gép egyszerűen ennyiért verhetetlen szerintem. -
cekkk
veterán
válasz
KTTech #33751 üzenetére
Na majd át olvasom ezeket.
Köszönöm!Most reggel jött meg a szerver, épp most telepítem.
Akkor majd utána lehet frissítem a bios-t, viszony én hülye nem vettem beépíthető keretet, amibe meg voltam számtech bolt, ott nem árulnak ilyet, se derékszögben elfordított sata kábelt
Majd amikor rendelem a vinyókat, meg plusz memóriát akkor megrendelem ezeket is
Most meg pakolom rá a 10.04 szervert -
cekkk
veterán
Én tudom mi a megoldás nálad
Mivel adsl-ed van így végül is lehet wifis a nas.
Vagy is arra gondolok, hogy vennél egy ilyenroutert, ami már N-es szabványt tudja. Ezzel megoldanád azt a gondod, hogy foglalt a gépedben lévő utp csatlakozó. Nem innen kell venni árgépen jó pár ezer forintal olcsóbban is meg lehet kapni, csak Dunehez ezt ajánlják, hogy wifin is lehet BD filmeket nézni. Utána beszerzel még hozzá egy vagy több ilyen adaptert, attól függően mennyi olyan eszközöd van, amin wifin keresztül netezni/filmezni akarsz.
Így nem lennének kábeleid, és a problémád is megoldódna, de ha a tévén akarod a filmet nézni, és nincs utp kábel akkor arra figyelj, ha lehet N-s szabványt tudja a tévé wifije, mert a G szabványnál a BD filmek nem lesznek akadás mentesek lejátszásnál.
Szerintem ez lenne a legjobb megoldás, ha nem szeretnél, vagy nincs lehetőséged a kábelezésre, de én még mindig inkább a kábelt javasolnál, mert a wifinél előfordulhatnak zavarok stb, ami kábelnél nem annyira jellemző.KTTech
Ezt olvastad?
Te frissítetted a biost?
Hozzám ma érkezik majd meg, a zfs bele fordítása mennyire volt nehéz
Annyira nem vagyok még benne a linuxban néztem pár le írást, volt ami nagyon egyszerűnek tűnik, volt ami meg nagyon komolynak, és lehet felesleges, úgy mint pl Transmission telepítése ubuntura, ez is kicsit sok, sokkal könnyebben meg lehet tenni. -
cekkk
veterán
Olyan helyre tedd ahol nem hallod és nem zavar a működése.
A utp kábel miatt ezt szinte bárhol megoldható a házadban.
A filmek úgy kerülnének a lejátszóba, hogy a nas-on megosztasz egy mappát amibe a filmek vannak, bekapcsolod a lejátszót és a hálózati részénél elnavigálsz oda ki választod a filmet, és indítod, ezért mindegy, hogy közel vagy távol van a nas. -
cekkk
veterán
Én mintha úgy emlékeztem volna, hogy egyszerre 3-4 felhasználót enged, de ez lehet az olcsóbbaknál van.
Poplacsek
Ilyenben nem gondolkoztam még.Vagy is nem tudok róla, lehet a többiek tudnak róla valamit.
ricsik
Na az a szép munka
Az írott optikai lemezben sem mernék megbízni
Mintha az olvastam valamikor, hogy újra divatba jönnek a filmes gépek, vagy a fotós boltban beszéltek erről és fél fülel halottam ezt, hogy esküvői fotósok újra ezzel dolgoznak valami miatt. Na majd lehet vissza térünk a filmes gépekre.
Valahogy majd meg kell oldani ezt tárolást. Mert végülis nekem csak a fényképek amik fontosak, persze nem örülnék ha 2 tera BD eltűnne de az pótolható. -
cekkk
veterán
Nézegettem azt is, pont a X-raid miatt. Az tetszett benne, hogy lehet folyamatosan bővíteni minden hercehurca nélkül
Csak a netgearnél van úgy ugye, hogy korlátozva vannak a felhasználók száma?Most gondolkozom, hogy milyen raid legyen, tényleg a filmek miatt felesleges a raid, A fényképek meg fontosabb dolgokat lehet egy külső vinyón kellene tárolni és csak akkor használni ha mentekr á, bár már a franc se tudja melyik lenne a legjobb és leghatékonyabb megoldás
-
cekkk
veterán
válasz
ricsik #33715 üzenetére
Mint KTTech is írta arra ott a Freenas, és még van jó pár nas oprendszer.
A többsége Linux solaris alapokra épül, csak ott nincs akkora szabadságod mint mondjuk egy ubuntu esetében.
De attól függ mire van szükséged olyan oprendszert választasz.
Én most ki próbáltam a webmin nevezetű webes elérését, ott is szépen mindent be lehet állítani.Szerintem te is jobban járnál egy ilyennel most, mint egy hasonló árral rendelkező nassal.
Én is azért vettem, mert kint külföldön sokkal drágább, és ki tudja, lehet 1-2 hét múlva itthon is drágább lesz -
cekkk
veterán
válasz
ricsik #33702 üzenetére
Most lehet hülyeségek kérdezek, de a nas az nem network-attached storage
Ennek pont ez a lényege, hogy fájlok vannak rajta és valahova eldugom, hogy ne halljam, hogy zúgjon , és onnan ki szolgálja minden igényemet.
Nekem a nas mindig is azt jelentette egy kis gép tele vinyóval, arról hálózaton tudok zenét lejátszani filmet, meg persze sok minden mást.
A HTPC amibe megint lehet sok vinyó az nem az én asztalom, én nem akarom magam szívatni a filmek miatt.
Igaz egy ubuntu szerver beállítása sem 5 perc,mondjuk ennek a konfigolását élvezem, de ha jól meg csinálom akkor az jó lesz, míg a filmeknél mindig kínlódni kell a beállításokkal, nekem jó lesz erre a duneTCr
Én annyit javasolok neked, hogy rakj hozzá egy 10ez és 4 fiókos nassod lesz amivel sokkal jobban jársz mint ezzel a D-linkel, hosszabb távon minden képen.
mike1978
Köszi az infókat!
-
cekkk
veterán
válasz
KTTech #33697 üzenetére
Freenas-t próbáltam nekem valamiért nem volt szimpatikus.
Most a Ubuntu 10.04 LTS szerver van fent, és azzal szórakozgatok, én azt a szervert vettem meg amihez adtak még egy 250es vinyót mert tegnap 3 ezer ft volt közöttük a különbség és mondom akkor annyit megér. A támogatási idő miatt raktam fel ezt.
Jó ötlet ez a ZFS, bár én annyira nem ismerem a raid technológiát, mert soha nem használtam, így majd még ezeknek utána kell olvasnom bőven, és meg találni a legjobbat, bár ez szimpatikus mert a raid5 annyi baj volt ahogy hallom, hogy ott folyamatosan mentek volna a vinyók.
De majd lehet zaklatlak ez ügyben
Tegnap mit le nem szívtam a mappák írás olvasási jogosultság kezelésével a terminálban
Volt még oprendszerek tárgyam, de szerintem az utóbbi pár napban többet tanultam a linuxról, mint azokon az órákon egy fél év alatt
DM-Fan
Sajnos semmilyen tapasztalatom nincs velük, szerintem itt Debrecenben egyiket sem lehet meghallgatni.
A polnak nem nagyobb a membrán felülete? Lehet az mélyebbre menne. -
cekkk
veterán
Usb-n keresztül nem tudsz hanem hálózaton keresztül.
Én ilyetvettem magamnak, vagy is holnap érkezik meg, hozzám.
Köszönöm KTTech kollégának, hogy egyszer a plazmás topicban írt erről a szerverről.
Most épp ubuntuval ismerkedek mélyebben, de nekem már a virtuális szerveremen megy minden., torrent, webes felület, stb
Neked inkább a Freenas-t ajánlanám, mert azt könnyebb konfigurálni, és webes felületen elérheted, mehetnek a letöltéseid, a megosztásaid, elérheted akár külső hálózatról is a szervert.
Ez a kis szerver most verhetetlen áron van, mert amikbe 4 vinyót is belelehet rakni, azok bőven 70-80 ezer fölött vannak.Én a tapasztalatom szerint nem alkalmas a Dune torrentezni, ha elkezdtem letölteni egy filmet BD és elindítottam egy BD filmet akkor már akadozott a lejátszás, ha meg véletlen elmegy a neted, és újra kell ellenőrizni az nagyon hosszú idő, órák lennének.
Jobban járnál egy ilyesmi nassal te is.
Mindent meg lehet velük csinálni, és a vinyók is nagyon jó áron vannak januárban 25ért vettem 2 terásat, most meg már 16 ezer -
cekkk
veterán
Halottátok már a q acoustics 2070s subot?
Mi a véleményetek az ilyen fajta subról?
Kíváncsi lennék milyen mélyre mehet ez le -
cekkk
veterán
válasz
hackeeeee #33552 üzenetére
Nem tudom, hogy ez jó lesz-e neked, mert ismerem az erősítőt, a használatijában találtam
HOW TO RESET THE UNIT
Should the operation or display seem to be abnormal,
reset the unit with the following procedure.
The SR5600 is turned on, press and hold the
MULTI and 7.1CH INPUT buttons simultaneously
for 3 seconds or more. -
cekkk
veterán
válasz
#09634560 #33484 üzenetére
Advance Acoustic MAP 305 DA II , ebben is van DAC, és állítólag nagyon jó erősítő, használtan is egész jó ára szokott lenni, és 1-2 nap alatt el is szokott menni, lehet érdemes lenne ilyet keresnie.
-
cekkk
veterán
válasz
Gál István #33179 üzenetére
Jó vétel volt
Remélem tetszeni fog a Dali
Majd véleményt várunk, hogy milyen lesz a nagy denonnal
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
robi0604
Szia!
Milyen lett végül az excalibur hangfalkábel? Milyennek érzed?
-
cekkk
veterán
Mondjuk még nem kapcsoltam ki a menüt, de majd ki próbálom ,de ha a távom megnyomom nálam a sound modes gombot, akkor a 255 kijelzőén is megjelenik, hogy milyen beállítást választok, és ha 2ch-ra van állítva hdmi-nél akkor nálam egyből szól és nem kell idő neki.
Akkor a 460 pl a sztereó jelet nem akarja 5.1ben megszólaltatni, mint a 255 nálam, ha automatikusra van állítva, hanem szépen érzékeli, hogy ez csak 2.0 és úgy dolgozza fel. Vagy én nem állítottam be valamit jól, de nálam a sztereóból sok csatornát akar csinálni, ha pedig sok csatornás már eleve az adott jel akkor azt szépen felismeri, hogy milyen.
-
cekkk
veterán
Én ezt úgy oldottam, meg, ha digitálisan kapja a jelet a 255-s erősítőm és zenét akarok hallgatni akkor átállítom 2 ch-ra ha pedig több csatornás zenét akkor automatikusra és kész. Bár így mindig állítgatni kell, de az a 2 másodperc nem sokat vesz el az életemből. Nálam a 255 ha automatikuson van és sztereó jelet kap akkor is 5.0 vagy 5.1re szét akarja dobni.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #32992 üzenetére
Akkor most neked nem Bártfai-s hangfal kábeled van ami Cat7ből készült vagy a Bártfai kábel készült VDH102 kábelből
Kicsit más így nem csak neked szól.
Manapság mindenre rá mondják, hogy az árán felül szól, játszik,
Nézzük a hangfalakat, ott vannak a svéd hangfalak amikre azt írja a stream hogy audiophile hangszórók, ami szerintem már erős túlzás, de valamivel el kell őket adni.
Kérdeztem Kalmit fórumon (Ő hangalakat épít és méri be őket mint Pagrus), és nem javasolták ott sem hogy a Dalikat cseréljem, mint a Procinema.hu-nál sem amikor érdeklődtem.
Nem azt mondták, hogy rossz, hanem, hogy nüansznyi különbségek vannak, és ha már a Dali meg van, értelmetlen a csere, inkább feljebb lévőre lenne érdemes, akkor ezek szerint a enyémek is audiophile hangfalakÉrdekes az írás, és látszik van aki még úgy gondolja mint én, hogy pl egy kábel cserénél 1 perc a max és az alatt ha van különbség érzékelni lehet. Én is ezt mondtam régebben is, hogy olyan ért fizetek aminél egyből hallom a változást, és nem kell az napokig keresnem, amikor én teszteltem magamnak max 1 perc vagy 1.5 percig hallgattam a zene számokat és utána csere is volt, mert utána már tényleg nem emlékszünk milyen is volt ami előtte szólt.
Mondjuk én az analóg kábelek hangzásbeli különbségét nem vitatom, de ott is van egy ár ami után már igen keresni kell a különbséget az olcsóbb és a drága között, és akkor már megint nem a zenét hallgatjuk élvezettel, hanem a kábelt -
cekkk
veterán
válasz
robi0604 #32980 üzenetére
Nem vettem végül
Nem voltam/ vagyok benne biztos, hogy megérné az én rendszerembe ilyen drága hangfalkábelt venni, mert ugye akkor a centerhez is olyan kellene elméletileg, és akkor már lenne vagy 30-40 ezer, vagy nem is tudom most mennyiért árulja a kábeleket, ez nekem még ilyen fej vakarós kérdés, hogy kell-e nekem.
Fapaci által árult Gotham kábel esetleg? Kimi is azokat használja ha jól tudom, és sokan dicsérik azt is, én is azon a kábelen gondolkozom, néha napján -
cekkk
veterán
Pedig volt olyan akinek az alaplapi sata vezérlője romlott el nem is egyszer
De én már nem kutakodok miatta. Mindenki azt vesz amit akar.Megérteném hogy a külső tápot favorizálná valaki, ha az minőségi lenne, mind mondjuk a VLS amivel lehetett kapni, de mint mondtam, ezek a külsők amiket valakitől megvesz a HDI Dune nem biztos, hogy hozzák azt a minőséget mint a belső a base-ban.
Én próbálok mindig mindenből olyat venni, ami nem külső tápos, mert azért az megfigyelhető, hogy egy ilyen kis külső táppal ellátott valami mindig olcsóbb mint a belső táppal rendelkező.Amikor én vettem, akkor kezdtek el szállingózni a smart sorozat tagjai, felhívtam a importőrt, mert tőle is belehet szerezni, megkérdeztem, hogy melyiket érdemes venni, mondta, hogy base, a külső tápos dolgok nem jók, lehet ezt arra fogni, hogy akkor akarták ki futtatni a prime, meg base szériát, de mint látható náluk még lehet kapni, és nem azért javasolták, mert szabadulni akartak a készlettől.
Meg egyébként is a Baseben legalább lehet tápkábelt cserélni már ha valaki akar a smart sorozatnál meg nem
Úgyis vannak akik erre esküsznek
-
cekkk
veterán
Mert a base belső tápos, és nem ilyen filléres külső tápegység van hozzá.
De láttam vagy te is oda át, de akkor nem vagy elég figyelmes, nézd meg, elég sokan panaszkodtak, arra, hogy tönkre ment a smart sorozatos lejátszójuk, míg a prime, vagy base esetében még nem nagyon olvastam ilyet.A másik a mérete miatt sem merném megvenni, mert össze zsúfolták, és kb fele akkora helyen van a vinyó, alaplap mint a base esetén ami megint csak jobban a melegedéshez vezethet.
Ha rászánja az ember azt a plusz 10 ezer forintot szerintem jobb vétel a base mint a h1.
Másrészt a baseban van kijelző, akkor ha zenét hallgat az ember akkor azon is eltud navigálni(nem egyszerű, de szokható), a vinyót kikapom és viszem. A H1-nél nincs kijelző. a D1nél van kijelző de ott nem tudod olyan egyszerűen kivenni a vinyót. Kompromisszumok, amiket elfelejthetünk a basenél.Peak
Milyen vinyó volt amiről leakartad játszani?
Nekem 5400es volt a laptopban gond nélkül vitte a BD50es filmet, de amit a vinyó elkezdett dolgozni, mondjuk elindítottam egy böngészőt vagy torrentet próba képen, nálam is elkezdett szakadozni.
Valószínű nálad is ez lehetett, vagy nem -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #32835 üzenetére
bocsi a szarkasztikus megfogalmazásért, de az elmúlt pár hét nagyon lehozott itt is meg az avx-en is.annyira határozottan meg akarják mondani,hogy miért szar a láncom,miközben eddig bárki,azaz bárki jött, nem mondta,h gázos.
Nem aggódód túl ezt egy kicsit?
Van akinek tetszik ez a hangzás világ amit te hallgatsz van akinek nem, neked pl a dalik hangja nem tetszik. De nem baj, attól még nekem nem fog rosszabbul szólni, hogy neked nem tetszik, de én azt vettem észre nálad, most, hogy annyira megakarsz győzni mindenkit, hogy már pedig mégis milyen jó a tied, hogy másik erre lehet úgy reagálnak, hogy már pedig még sem olyan jó mint amilyennek te gondolod.
Vagy én értem félre, de mostanában kicsit túl aggódód ez a dolgot, ülj le hallgass zenét és fórumozz kevesebbet, ne a mások véleménye érdekeljen , hanem az, hogy neked tetsszen amit hallasz. -
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #32624 üzenetére
Nem tudtam, hogy már ezeket is Kínában gyártották, de nem Angol márka volt ez, nekem valamiért az ugrik be először róla. de majd utána olvasok.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #32622 üzenetére
Nekem nem mint a kínai termékekkel van a bajom, mert ugye nagyon sok minden onnan származik, hanem hogy azt próbálják a b2b üzleti modellen alapuló oldalakon (alibaba és társai) beléd sulykolni a csalók, hogy kint olcsóbbak a márkás termékek, ami lehet igaz is de nem annyival mint amennyiért ők akarják adni. Azok vagy átverések, vagy pedig hamisítványok.
Milyen kínai hangfalad van?
Meg már úgy tudom, több nagy hangfal gyártő is kínai kézbe került, de hogy már kint gyártják-e vagy nem azt nem tudom.
Az hogy nem tetszik az Ikon ilyen, találtál benne egy társat
, bár biztos sokan így vannak vele, kinek mi tetszik, de ez a jó , hogy nem egyformák vagyunk, és nem csak dalit lehet kapni, bár nekem megfelelne de neked nem
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #32620 üzenetére
Én azóta nem hiszek az ilyenekben amióta Kínából akartam venni egy projektort.
Felvettem több értékesítővel a kapcsolatot, és iszonyat jó árakat mondtak.
De már küldték is az igazolványt meg nem tudom miket, hogy küldjem a pénzt WU-n keresztül. Na itt kezdett gyanús lenni. Ezeket hanyagoltam is.
Ez után olyat kerestem akiknek minimum banki átutalás vagy pay-pal. A PP-ra azt mondták nem lehet magas adó stb kifogások. Na ez is gyanús nekem, na nézzük a banki átutalást.
Mondom próba szerencse veszek egy telefont az mégis olcsóbb mint a proji. Lebeszéltem a kis kínaival, hogy a pénz beérkezését követően repcsivel küldik. Mondom ok, jelentkezek majd.
Másnap írok hogy elutaltam, kb mennyi idő a repülővel a csomag?Erre hogy hajóval adja fel, félre értettük egymást stb
De baromi szerencsém volt, hogy azt mondtam, hogy utaltam és közbe meg nem, csak kíváncsi voltam mit reagál rá. Elszólta magát a kis sárga , én meg rájöttem, hogy Kínában sem olcsóbbak a márkás termékek, így onnan olyat nem érdemes rendelni. De ugye csak elcsábul az ember olyan árak láttán, de csak lehúzás lett volna.
Szóval Kínából olcsó kínai cuccokat érdemes venni, és nem szabad megbízni bennük -
cekkk
veterán
válasz
lszacsuri #32613 üzenetére
Én ajánlom neked, hogy hívd fel az AIDA-t, mert egyrészt nincs a forgalmazók listáján a cég, más részt én beszéltem velük, és ez a cég nem partnerük nekik, csak pofátlanul ki rakták az AIDA linkjét.
De ott a honlapon a telefon szám és nagyon készségesen segítenek neked, de a Tonervilag Ausztriából hozza az erősítőket.
Ne is várd , hogy lesz hozzá magyar nyelvű használati, és hivatalos márka szervizbe szóló garancia. -
cekkk
veterán
Én úgy tudom, hogy az ilyen helyeken ahol ennyivel olcsóbb a nagyobb boltokhoz képest, ott külföldről beszerzett szürke importosak ezek a műszaki cikkek.
Általában, vagy saját garanciát, vagy eu gart adnak. A sajáttal csak náluk érvényesítheted, és majd ők valahol megcsináltatják, vagy az eus-at ott ahol azt elfogadják, itthon egyik márka szerviz sem fogadja el, mert nem az onkyoval vannak kapcsolatban hanem a hazai importőrrel, akit meg nem érdekel az eu-s garancia.
Ezért szívás, ha külföldről veszel valamit, és itthon nincs az adott cégnek képviselete.
Ha pl hivatalos samsung vagy pana eladótól veszel valamit és a panánál pán eus gar jegyet kapsz azt itthon is megjavítják, vagy ha itthon veszed és Angliába romlik el akkor ott. De a nagy házimozis cégeknek nincs itthon saját képviseletük, hanem csak importőrök vannak, akik megbíznak szervizeket a javítással. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #32265 üzenetére
A számítógépen nem pattog?
Én nem vettem ilyet észre amikor még megvolt. Lehet hogy hibás az zene. -
cekkk
veterán
válasz
Gál István #32088 üzenetére
Azt látom, hogy egyben tetted fel, csak azért kérdeztem, hogy külön-külön nem esélyesebb lenne?
Ahogy nézegetem, néha még a 5.0 szetteket is alig akarják elvinni egyben, lást Newman ARL hangfal szettje, külön felrakta és a centert el is vitték, bár nem tudom a többi mennyire lesz kelendő a többi része.
Robi-k ment privi, de szerintem sejtem, hogy melyikre gondolsz
-
cekkk
veterán
válasz
Gál István #32085 üzenetére
5 ezret adok a bodor kábelért
Viccet félre téve, nem lehet jobban járnál, ha külön külön adogatnád el ? -
cekkk
veterán
válasz
adamssss #32083 üzenetére
Elméletileg nem kellene lenni-e különbségnek, persze lehet különbség ha mondjuk a számítógépről nézed, és mondjuk az asztali lejátszód jobb képminőségben küldi ki, ugyan arra a megjelenítőre.
Robi-k talán tud válaszolni, mert neki prime lejátszója van és ki kell próbálni milyen a lemez, és milyen a rip.
-
cekkk
veterán
Na de várj, ha rendes 16:9 a felvétel aminél nincsenek fekete sávok akkor nem tölti ki,
Bár én Bdben gondolkozom és nem mkv rippekben.Képernyő üzemmódok
A Cinema 21:9 LCD TV esetében persze a leglényegesebb kérdés az, hogy a különböző oldalarányú (4:3, 16:9, 21:9) tartalmakat hogyan tudja megjeleníteni a szuperszéles képernyőn. Erre a Philips a következő üzemmódokat dolgozta ki:Automatikus formátum (Auto Format)
Automatikus képkitöltés, kiterjeszti a képet úgy, hogy az kitöltse a képet elfogadható torzítással (ex-factory). A 4:3 oldalarány legfeljebb 16:9 formátumban jelenik meg, a 21:9 formátumra való átalakítás nem engedélyezett.Automatikus Zoom (Auto Zoom) kiterjeszti a képet úgy, hogy az kitöltse a teljes képernyőt torzítás nélkül. A kép alját és tetejét levágja.
Filmkitöltés 16:9 (Movie Expand 16:9)
Fix függőleges nagyítás, a kép formátuma nem lépi túl a 16:9 kép határait.16:9
Rögzített 16:9 megjelenítés a bemeneti jel formátumától függetlenül.Cinema 21:9
A bejövő jelet széthúzza a teljes 21:9 képernyőre. A függőleges átméretezés attól függ, hogy a bemeneti jel a normál (SD/ED) vagy nagy (HD) felbontású.Cinema 21:9 felirat
Ugyanaz mint a Cinema 21:9 üzemmód, de kisebb mértékű függőleges nagyítással, amely biztosítja, hogy a feliratok láthatók maradjanak.Átalakítás nélkül (csak HD forrásból)
Nincs nagyítás, pixelpontos megjelenítés.A 21:9 formátum megjelenése tehát hasonló képnagyítási-torzítási lehetőségek bevezetését tette szükségessé, mint amire a 4:3-as műsorok 16:9 es képernyőn való megjelenítéséhez volt szükség.
Bővebben: http://www.hazimozi.hu/tesztek/lcd-tv-plazma-tv-tesztek/1305-kueloenboez-kepformatumok-a-philips-cinema-219-lcd-tv-n.html#ixzz1PQQaTavi
[link]Thuglife
Szerintem a popin biztos van e-sata a másikon passz.
A-210es popin nem látom, hogy lenne.
Sőt a nagyobbakon sincs -
cekkk
veterán
válasz
xtremetuning #32031 üzenetére
Megy neked egy pü
Thuglife
Érdekes, mert ha ismeri az m2ts-t ami ugye nagyobb mint 4 giga akkor valahogy csak meglehet buherálni a vinyót, hogy lássa a ps3
-
cekkk
veterán
válasz
Thuglife #32029 üzenetére
DM-Fan-nal beszélj privibe neki is van PS3 hátha tud segíteni jailbreakelt a ps3?
OFF
Olvasom a hozzászólásokat:
Külön nem teszed fel a hangot?
Nemtudom rendesen "kivonni" belőle a hangot, max úgy h elmentem mkv-ba, ottvan a leirásba hogy melyik releaset használtam fel, azoknak a hangsávjait szépen rálehet muxolni az extended blurayekre.
Itt fordultam le a székről most
Hát akinek ilyen ember munkáját nézi, aki elméletileg beletudja tenni a hangot de ugyanazzal a programmal már ki venni nem tudja az FAIL
Ez az egész mkv, minek akarja mkv-ba menteni a hangot, amikor az dtsLátszik ért hozzá
-
cekkk
veterán
Na a Gyűrűk urára rákerestem, és szépen rárakták a magyar dts-t ami pont nem a legjobb választás volt
Aki tudja szerezze be a DD szinkront, mert egy srác csinált hozzá, és ég és föld a kettő.
Ez is ilyen elkapkodott munka lett amit ezzel csinált a feltöltő. Na az ilyenek miatt nem szeretem az mkv huszárokat.
Bár maga a film engem nem érdekkel.Olyan mkv ami érintetlen képet és hangot tartalmaz
Eredeti Hd hangsávokkal?
Ennek most annyi értelme lenne, hogy akinek nem viszi a m2ts fájlokat a lejátszója az is megtudja nézni? Bár én nem találkoztam még olyan mkv-val amin hd hangok lennének, de biztos előfordulhat, mert bele lehet tenni, csak nem szokás. -
cekkk
veterán
válasz
Thuglife #32025 üzenetére
Fat32nél 4giga a határ. NTFSnél pedig 2^44 bytes (16 TeraBytes)a határ.
Én simán rádugom és TC-vel másolom.
Nem lehet hogy tényleg megtelt a merevlemezed?
Meg 25-30 gigás mkv? Nem inkább m2ts vagy bd-iso lemez lesz az?
De lehet a vinyóddal lesz a gond, mert ha ntfs a fájl rendszer akkor minden gond nélkül menni-e kell a másolásnak. -
cekkk
veterán
válasz
Palapo #32017 üzenetére
Két lehetőséged van, vagy több is
Első kérdésem, van-e e-sate csatlakozó a laptopodon, ha van akkor lehet jobban járnál, ha vennél egy belső vinyót és két dokkolót és akkor csak a vinyót kell vinni egyik helyről a másikra, és e-satan keresztül tudsz másolni rá filmeket.
Ha nincs akkor is lehet jobban jársz a két dokkoló és vinyó vásárlásával, mert ha külső vinyót veszel, és mesze van tőle a laptop, és nincs olyan hosszú usb hosszabbító akkor vagy a laptopot, vagy a külső vinyót kell közelebb vinned egymáshoz.Vagy letöltöd a filmet a laptopodra, megosztod az a mappát amelyikbe letöltötted, és akkor a Dune-t is rárakod a helyi hálózatra, és akkor hálózaton keresztül nézed a filmeket, ilyen esetben nem kell másolnod semmit. Ha kell a hely letörlöd, vagy ha megakarod tartani akkor másolod át a vinyóra.
-
cekkk
veterán
válasz
DM-Fan #32010 üzenetére
Peakkel ellentétben mintha én azt olvastam volna, mintha üres adathordozón kellene ezt megcsinálni, de nem emlékszem pontosan, szóval lehet a kollégának lesz igaza., és nem tűnnek el az adatok.
Nálam melegszik ám rendesen, ha bele rakom a dokkolóba a gép mellé úgy hogy szabadon van a fele úgy is simán 40-44 fok körül mozog ha másolok rá usb-n.De a legbiztosabb megoldás, talán ha kölcsönkérnél valakitől egy vinyót, arra átmásolod a fájlokat, és utána megcsinálod, és ha bármi adatvesztés történne akkor megvannak az adataid
Azért a videó végén csak megemlítik az, hogy mentse le az ember fia a fontos adatokat
-
cekkk
veterán
Sajnos minden ftp-re készül, vagy is 90% és ők ebből pénzt kapnak ezért készül sok rossz munka, kapkodnak, hogy elsők legyenek.
Az oldalakon általában a BD lemezek free-k, így arányt nem rombol vele az ember, de egy jó példa rá, hogy megnéztem a The Dilemma bemutatóját, és ott nagyon tetszett, utána amikor megnéztük 2 óra kín volt, ezt sajnos előre nem lehet tudni, hiába húzzák sokan le a filmet, nem lehet, hogy mindig egyezzen az ízlésünk mindenkivel, így adtam neki egy esélyt, de nem tartottam meg.
De ízlések és pofonok, én próbálok bd lemezeket leszedni, de kinek a pap kinek a papné
-
cekkk
veterán
válasz
Poplacsek #31953 üzenetére
Peak-hez is szól.
Akkor most amiben nincs benne a fekete sáv lekódolva az az eredeti képaránnyal jelenik meg, vagy 16:9ben?
Meg értem, hogy felesleges, és igazatok van, csak mivel én találkoztam nem egy olyannal aminek az aránya nem 16:9 volt eredetileg, és a végén mégis az lett belőle, így fenntartásokkal kezelem. -
cekkk
veterán
Azt még megjegyezném,hogy ez inkább mkv huszároknál jellemző, szerencsére BD lemezeket olyan emberek készítenek akik értenek hozzá, de lassan az 1st csapat is kezdi, vagy is láttam már pár munkájukat, de kerülöm őket, mint mkv esetén.
Peak
Az lehet,hogy úgy nem torzul a kép, de magyarázd el nekik is akik torzra kódolják le.
Nem egy ilyennel találkoztam sajnos. Ezért is lettem bd párti. -
cekkk
veterán
válasz
Poplacsek #31945 üzenetére
Miért ne lenne ilyen, ha hanem 16:9 a képarány, már ha 16:9es a megjelenítő aránya.
Akkor ott van az a fekete sáv, ha mondjuk más képarány, mint ami a megjelenítőd valós arányaPeak
Mert akkor már a kép nyújtott lesz és így akkor torzul az egész kép. Csak ennyi zavar. Olyan mint amikor 4:3ból 16:9et csinál a tévé, és torzul az egész, de akit ez nem zavar legyen vele boldog
-
cekkk
veterán
válasz
robi-k #31942 üzenetére
Nekem van Base-m, így nem
, meg nincsenek dvd és BD filmjeim lemezen, így felesleges lenne.
De az ziher, hogy Tajvanon gyártott Dunet nem vennékNem még, de majd írok privit már, mert ha van még nekik base meg prime azok jobb vételek mint a smart sorozat, de ez csak egyéni vélemény , és arra alapozok, hogy elég sokan írnak, hogy ez nem jó az nem jó stb, de akkor ezeket te is látod
Vidala
Szinkronnal én csak a régi klasszikus filmeket nézem meg amiket úgy hallottam először, és még régi nagy öreg igazi szinkron színészeink hangján szólalnak meg.
Most általában maga a film 20-25GB nem nagyobb ehhez jönnek hozzá a hangsávok, ha nincs BD 25 akkor letölt a BD 50 kimuxolom ami nem kell, marad angol hang angol felirat és magyar sub, már ha megtartom, ha meg nem akkor tök mind1 mekkora a film, nekem sincs hiper szuper tévém, de jelentősen érezhető egy BD és mkv közötti különbség minőségben, nálam.
De nem kell 10xer annyi adattároló, ha leszeded megnézed, és nem tetszik lehet törölni, ennyi.
A másik ami 1080 mkv az már tömörített, amit sok esetben egy klikkelős progival csinálnak és nem valami minőségi lesz. Én pl a 720-1080 alatt az mkv-t értem.
Jah és a kedvencem amikor kivágják a filmekből az alsó és felső fekete sávok az mkv huszárok, na gratulálok az ilyen munkához is!
-
cekkk
veterán
válasz
Vidala #31929 üzenetére
Sajnos túl sok rossz mkv-t láttam én már ahhoz, hogy azt nézzek, más részt ha van egy olyan lejátszóm ami tudja a bd lemezeket kezelni és a hd hangsávokat, erősítő ami megint képes rá, és olyan hangfalak aminél már érezhető a különbség akkor én ki szeretném élvezni ezt, és nem ac3 meg sima dts-el hallgatni a filmeket. Vagy csak mondok egy példát, vannak az air által készített filmek, a srác színvak, mert egyszer beszéltem vele, hogy figyelj már a film képe lilás, és ő mondta, hogy előfordulhat, mert színvak
, azóta nem tudom mi változott nála, de soha többet olyat
Meg az innen onnan lopott nyújtott hangok
A tároláshoz meg annyit még, hogy az utóbbi egy évben látott filmek kb 10% az ami számomra olyan volt, hogy talán később még újra megnézném, a többi ment a kukába sajnos.Vinyó
Van rá megoldás le is van írva, nekem is ilyen vinyóm van, de kínlódok én mással az informatika területén, és erre már nincs idegzetem.
Az ok, hogy most még megy, de majd ha csak egy vinyója van az embernek, és azon kettő tera adattal, és az szál el, akkor majd lehet nézni, mint a moziban, hogy akkor mi is történt.
Ha valaki megcsinálja a parkolásra a megoldást akkor jó a vinyó, egyébként szerintem ugyan úgy jó a többi márka is. -
cekkk
veterán
válasz
Palapo #31900 üzenetére
Több lehetőséged van, vagy hálózaton keresztül a laptopról megnézed a filmet, és utána átmásolod, ha érdemesnek találod, hogy megtartsd a filmet, vagy ugye ha Prime-d lesz ezért vagy külső merevlemezed , vagy dokkolóval, és akkor vagy a laptopod viszed oda vagy ha a közelében van akkor egy usb hosszabbító kábellel össze kötöd, és úgy másolod át.
WD green vinyót nem ajánlom, nemrég derült ki róluk, hogy hibás tervezés lett, adtak ki hozzá frissítést, de ha nem tudod megcsinálni akkor inkább más márkát válasszál!
Hiba leírásaAzért azt hozzá tenném, a 720-1080 hez, hogy érdemes letölteni a BD lemezeket is akár csak 720as is a tévé, mert igaz részletekben nem fog többet látni az ember( bár hiába van 1080as tévé ha olyan távolságból nézem, hogy már nincs is különbség a 720 és 1080 között), de minőségben viszont lesz, mert nincs agyon kódolva a film, és ez meglátszik a színeken élleségen stb
-
cekkk
veterán
válasz
Palapo #31895 üzenetére
2 terásít kezeli, nekem az van benne, igaz Base, de szerintem külsőt is kezeli.
Torrent-re én nem ajánlom a készüléket, arra inkább számítógép, vagy NAS-t, ez média lejátszó és nem éjjel nappal működő letöltő gép
Jah azért hozzá tenném, ha kikapcsolod teljesen(áramtalanítás, vagy nem stand by-ba) és akár egy darab BD filmet is újra kell ellenőrizni akkor az majd félnap ha meg több van akkor még több idő. -
cekkk
veterán
válasz
robi-k #31853 üzenetére
Itt nem próbáltad?
Mert szerintem itthon még simán lehet venni, igaz nem a lejatszo.hu oldalt kell alapnak venni akik ilyen 5-10 darabokat hoznak be az országbaAmikor én vettem a base-t akkor már ők azt mondták nekem, hogy nem is lehet kapni, érdekes a linkelt oldalon mégis kaptam
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #31820 üzenetére
Akkor letöltöm a frissítést a Dunere, itt is ennyire egyszerű
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #31816 üzenetére
A Dunén meg nem kell semmi kodeket installálni
Vagy nem értem itt mire gondolsz?Én meg aki nap mint nap informatikával foglalkozom, ingerem nincs kínlódni még a géppel amikor ki akarok kapcsolódni
robi-k
Azért én olvasom, hogy sokan kínlódnak a dvd lejátszásával, már mint lemezről.
Sony van mind a kettőben nem? -
cekkk
veterán
válasz
Poplacsek #31808 üzenetére
Lehetséges, nem emlékszem már pontosan melyik volt, csak arra, hogy a 100-160 ezer közötti hangfalakat hallgattunk, és abba a ár kategóriába tartozott.
Gondolkoztam rajta, hogy lecserélem maxra a base-t, de rá jöttem, hogy felesleges nekem, számomra mostanában havi max 1-2 olyan film jelenik meg ami olyan hogy maradandó élmény nyújt, sőt lehet kevesebb, azért meg nem fogok venni még BD írót, Jó nekem ezek a rippek, ami meg nem tetszik fogom és letörlöm. -
cekkk
veterán
válasz
python1 #31806 üzenetére
Szerintem ez így nem össze hasonlítható, mert HTPC épülhet kismillió fajta alkatrészből, és ezért kismillió félképpen fog változni a kép és a hang is ezáltal.
Azt, hogy megtudd, hogy a te géped jobb-e, olyan-e vagy rosszabb mint egy Dune egymás mellett kellene letesztelni.
Bár én annak a híve vagyok, hogy számítógépet arra használni amire kitalálták, a media lejátszót arra amire kitalálták stb. Híve lettem inkább a cél eszközök használatának mint a több funkciósoknak. Főleg hogy olvasom, hogy egyik bd film csak ezzel a lejátszóval megy a gépen a másik a másikkal stb, a Dunen meg elindítom és megy. -
cekkk
veterán
válasz
Poplacsek #31794 üzenetére
A legkisebb széria talán a bronz volt az
Proval nekem annyi a bajom amit oda át is említettem, hogy tökfelesleges bele a ez a otthon automatizálás, és nem arra kéne fektetni a hangsúlyt, meg sajnos ahogy olvasom, meg ahogy te is tapasztalhatod, hiába vitték át Tajvanra, a gyártás, szerintem rosszabb minőség lett mint a kínai, mert folyamatosan baj van a smart sorozattal, a prime , meg a baseről a tulajok nem írnak a fórumba hogy sok a baj velük.
Van egy olyan érzésem, hogy az oppoval, jobban járnál, már csak a benne lévő elektronikák, és a két hdmi miatt. -
cekkk
veterán
válasz
Poplacsek #31790 üzenetére
Lehetséges, hogy ez volt, nem olvastam a 760ról, hogy hogyan is kellene frissíteni, de ha tényleg így járt akkor valahol az ő hibája is, meg végül is a h/k is kiadhatott volna normális frissítést, de ha már le írta, akkor ez tulaj hibája legfőbb képen.
Én a MA legkisebb álló hangfalát halottam, nem tudom, hogy be volt-e járatva, szépen szólt de a mélyei olyanok voltak nekem, mintha a hangszórókból egy tölcséren keresztül érkeztek volna felem, és nem szépen terjedtek a szobában. Nem tudom, hogy a nagyobb szériák ilyenek-e, de sajnos amit akkor halottam nem tetszett, nagyobbakat viszont meg hallgatnék szívesen -
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
Poplacsek #31781 üzenetére
Nekem meg nincs rs232 portom a laptopon
Végül is nálam tökéletesen teszi így is a dolgát, igaz Lean-nél nem akart együtt működni az ő htpc-jével, dunevel tökéletes, majd egyszer rászánom magam és elszórakozok vele, aztán meg ha elszáll, szívni fogom a fogam rendesen -
cekkk
veterán
válasz
Poplacsek #31779 üzenetére
Neked rs232-rs232 kábeled vagy usb-rs232 kábeled volt, ha usb akkor a H/K oldalán fent lévő ajánlott márkák közül választottál?
Annyira nem akarok vele szórakozni mert nálam tökéletesen működik, és pont a héten vagy a múlt héten olvas hogy valakinek a 760asa szált el, és a szerviz 200 ezer körül akarta megcsinálni
[link] -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #31769 üzenetére
Mert a használatijában benne van, hogy nem mér, egyszer próbáltam, hogy 5.0 van beállítva és hiányolta a subot, de mindjárt ki próbálom úgy is áll a F1
Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Villanyszerelés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Viccrovat
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest