- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
robi-k
őstag
Beszereztem a Denon AVR-1911 erősítőmet
Következő lépés egy megfelelő hangfalszett kiválasztása. Ha van tapasztalatotok, hogy a Denon-hoz mi illik, akkor várnám a javaslatokat. Viktor-nál az aláírásban láttam, hogy a Denon 1910-hez a PolkAudio TSi500 használja. Hétfőn hallgattam a Streamaudiónál a Polk TSi300, nem volt rossz (bár a középső tartományban kissé erőtlennek hatot, pedig egy NAD 355BEE hajtotta, a segítőkész srác javasolta a 1911-hez esetleg a Polk TSi400-st, de mint néztem, a TSi500-as elvben több basszust tud kipréselni magából, kérdés, milyen a középső tartományban?
Várom a tanácsaitokat -
robi-k
őstag
DUNE HD Micro SMP8670!!! csipszetten, júliustól kezdik terjeszteni! Bár a HDI DUNE cég képviselője lehűtőtte a közvéleményt azzal, hogy ezt a készüléket nem tervezik szabad eladásra, hanem mint STB adaptert fogják szállítani kizárólag némelyik ukrán! IPTV-t szolgáltatóknak (de az FW a nagy DUNE-k teljes tudását fogja megörökölni). Kérdés: nálunk egy IPTV szolgáltató vagy pl. a DUNE magyar képviselete sem kíván ilyet beszerezni?
-
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning #31967 üzenetére
Ott van mellette az ára amcsi dollárban
Mondjuk ehhez jön még a posta+a 25% ÁFA (amit az Orczy téren biztos hogy lehúznának a boldog tulajról).Nagyon jókat olvastam e készülékekről a külföldi fórumokon
-
robi-k
őstag
válasz
kimi02 #31892 üzenetére
Egy jó ismerősöm le akarta cserélni a meglévő Onkyo 1007-sét egy elvben "újabb és jobb" 1008-ra, de nagyon lebeszélték róla, és utánaolvasva örült is, hogy nem lépte meg a cserét. Valamit elszúrtak az újabb sorozatnál (pl. a súlyadaton is látszik, hogy spóroltak az 1008-nál a korábbi 1007-hez képest: 18,70kg vs 23,50 kg).
-
robi-k
őstag
válasz
Palapo #31855 üzenetére
A Dune Lite 53-nál nem teljes a HD hangfájlok támogatása (nem tud mindent dekódolni) és pl. nem játssza le a BD filmek menüjét.
További érthetetlen (valószínűleg spórolás/nagyobb haszon miatt) megoldás a Lite sorozatnál, hogy nagyon megkopasztott Sigma Design csipet választottak, ami többek között nem rendelkezik saját natív HDMI kimenettel, ezért a HDMI kimenet megvalósításán egy külön csip dolgozik
Bár a Dune sorozat legújabb alfa firmware-ben megjelent egy új BD-Lite menü - minden Dune médialéjátszóra- ami lehetővé teszi, hogy akár a Lite 53 is a több .m2ts fájlból álló filmeket, (mint pl. az Avatar) egyben egy fájlként kezelve tudja lejátszani.cekkk,
azért vettem az eBay-en a Dune-met, mert ott bruttó (postai költséggel együtt) 61eFt hozzájutottam -
robi-k
őstag
válasz
Palapo #31850 üzenetére
Nem rossz a Dune Lite 53, de hardver tekintetében nincs semmi extra benne (kb a WD TV színvonala), csak a "felnőtt" társaitól megörökölt firmware miatt tud talpon maradni ebben a szegmensben.
Magam és sok más Dune tulaj véleménye szerint sokkal érdekesebb a régi Base/Prime 3.0 széria, ha mindenképp kell optikai meghajtó is, akkor némi kutatást követően még be lehet szerezni a Prime 3.0-t (én a saját Prime 3.0-át az eBay-en vettem).De természetesen jók a Dune HD Smart/Max/Pro lejátszók, egy D1 kb 60eFt,viszont a MAX igen drága.
-
robi-k
őstag
A régebbi Prime 3.0 eléggé érzékeny (azaz nem túl jó) BD olvasóval voltak szerelve.
Azonban a 2010 vége felé gyártott modellekbe (így az én 2010. december 12-én vásárolt modellembe is) már egy másik gyártótól származó BD egységet építettek (az, amit a MAX-ba is építenek), ami jóval csendesebb és egyben megbízhatóbb is.
Amúgy a letöltött teljes BD filmeket soha nem írom ki lemezre (tök felesleges, NAS-ról játszok le mindent), a Prime 3.0 BD egysége viszont jól jön a régi DVD/CD gyűjteményem lejátszásához, így nyugdíjaztam a régi CD/DVD lejátszót (bár az is HDMI kimenettel van felszerelve) -
robi-k
őstag
válasz
python1 #31810 üzenetére
Szia,
a minőségi all-in-one médialéjátszóknak a gyönyörű kép mellett, a HTPC-vel ellentétben, általában további előnye a jóval alacsonyabb áramfogyasztás és a kiadott hang minősége! - így a komolyabb gépek (pl. a Dune, PopcornHour, Oppo) 100% támogatják valamennyi hangszabványt (pl. a DTS-HD MA), és némelyik egész tűrhető (Dune Prime 3.0, PopcornHour-C200) vagy csúcsminőségű (Oppo-95) DAC-kal is rendelkezik
Apropó: a Dune MAX, bármennyire is furcsa, rosszabb minőségű hangot ad a Dune Prime 3.0 képest, ami annak "köszönhető", hogy rossz a készülék belső elrendezése és rosszabb a tápegység minősége is a Prime 3.0-hoz képest. A minőséggel kapcsolatosan mindig eszembe jut a DUNE +VLS tápegység kombináció, kár, hogy már nem gyártják (akár külön is árulva) a VLS tápegységeket (bár nekem elég lenne egy kapcsolási rajz is
).
-
robi-k
őstag
válasz
DM-Fan #31651 üzenetére
Szia, DM-Fan!
Furcsa, és is épp egy KM-en vacillálok, bár nálam kicsit más a dilemma: Denon AVR-1911 vs. Onkyo TX-SR608???
Amúgy a jó minőségű hanglemezekkel kapcsolatosan: az én Dune Prime 3.0-m (és a Te PopcornHour A210-ed is) nem játsszák le (licensz problémák miatt) sem az SACD-ket, sem a DVD-Audio lemezeket sem.
Mivel rászoktam, hogy lassan a teljes média gyűjteményemet átteszem a NAS-ra, megoldást kellett találnom, hogy hogyan alakítsam át a kiváló minőségű DVD-Audio gyűjteményemet BD-Audio-vá?
És sikerült, viszonylag egyszerűen (3 program kell, nem túl bonyolult kezeléssel) át konvertáltam a DVD-Audio lemezeket (azoknak is az Audio-TS mappában lévő 5.1 hangzású zenetartalmat) Blu-Ray lemezzé, így a Dune-n is le tudom őket játszani DTS-HD MA 5.1 minőségben.
Ha valakit érdekel a konvertálási technika, le tudom írni -
robi-k
őstag
Mivel egyszerűen nem tudok 200 eft kiadni most egy jó HM erősítőért, az alábbi kettő versenyző között vacillálok:
1: Denon AVR-1911: itt nálunk kb 120 eFt újonnan, de az EBay.co.uk oldalon a gyárilag visszavett és felújított készüléket [link] 240 fontért árulják (ami kb 73 eFt). Kicsit zavar az ő posta költségük Magyarországra (60 font, ami kb 18 eFt), ha valaki tud egy olcsó szállítási módot Angliából pl. Pestre, az írhatna egy privit.
2: Onkyo TX-SR608: itt nálunk kb 114 eFt újonnan, az eBay-en is hasonló az ár.
Nézegettem használt készülékeket is, de ebben az árkategóriában a fentieknélnem találtam jobbat.
Örömmel és köszönettel várom a véleményeteket/ötleteket/tanácsokat
-
-
robi-k
őstag
Sztereó erősítőnek DUNE mellé érdemes-e venni egy NAD C315BEE vagy NAd C316BEE erősítőt?
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #31341 üzenetére
Már ez is sokat mondott számomra, hogy láthattam a gépek belső elrendezését és a főbb elemek típusát. De még próbálok felkutatni bővebb szerviz leírást, abból több minden kiderülhet. Tény, hogy nem láttam semmi extra műszaki megoldást,és a Denon esetében túlságosan "spóroltak" a tervezők
Amúgy más fórumon a teszterek azt írják, hogy furcsa mód a Denon 1911 és a Pioneer LX52 hangminőségben kb. ugyan azt képviselik, attól függetlenül, hogy a Pioneer egy osztállyal (és árban is) feljeb van. -
robi-k
őstag
Annak, aki hozzám hasonlóan házimozi erősítő vásárlásában gondolkodik, talán érdekes lesz egy eléggé részletes tesz Denon AVR-1911:
Denon 1911
és a Pioneer VSX-LX52-ről:
Pioneer LX52A tesztek érdekessége, hogy a készülékeket eléggé alaposan szétszedték és kivesézték az alkalmazott műszaki megoldásokat
-
robi-k
őstag
Kicsit OFF, de azért a témába vág:
míg a DUNE szakmai fórumán mennek a harcok a fejlesztőkkel és az FW írókkal arról, hogy hogyan is kellene megalkotni az igazi "audiofil" multimédialejátszót, addig maguk a DUNE-sek elismerik, hogy már LEMARADTAK pl. az OPPO-hoz képest, aki az OPPO-95 BD multimédia lejátszóval a porba alázta a DUNE-t, főleg, ami a hang- és a képminőséget illeti
Nehéz lesz a leendő Dune Pro dolga, ez már biztos, főleg hogy a vetélytársai már most jelen vannak és csak fele annyiba kerülnek már most, mint a leendő DUNE Pro tervezett 2.500€ áraAz OPPO 95-ben a 3D videó feldolgozást/megjelenítést a Marvell's Kyoto-G2 video processzor végzi Qdeo™ nevű technológia támogatásával
A hangfeldolgozást (DAC) a csúcsminőségű SABER32 csip végzi, és az egész DAC egy külön nyákra van ráintegrálva a megfelelő zavarvédettség megteremtése érdekében:
Az eBay-en pl. már kapható régió függetlenül is:
OPPO95 -
robi-k
őstag
Egy érdekes teszt egy japán oldalon (a google segítségével fordítva), ahol a csúcskategóriástól a belépő osztályig tesztelték a Denon, Onkyo, Integra, Pioneer, Yamaha, Marantz és Sony házimozi erősítőket:Teszt
Érdemes megnézni
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #31177 üzenetére
Bár Fehérvári vagyok, de hajlandó vagyok felcipelni a Dune Prime 3.0-át Pestre (nem olyan nehéz készülék), mondjuk e hó utolsó hétvégéjén.
Nekem még sajna nincs házimozi rendszerem a készülékek hangzásának minőségi megkülönböztetésére (most nézelődök, ill. próbálom jobb belátásra téríteni az asszonyt
), de tény, hogy már most látom, hogy az erősítő+legalább 2db jó hangdoboz beszerzésének költsége vetekedni fog a plazma TV beszerzési árával
-
robi-k
őstag
Tévedsz.
A HD médialejátszó hardver része kevesebb, mint 50% jelent a TV-n látható film minőségében, ennél sokkal-de-sokkal fontosabb a szoftver!
Épp mutat más képminőséget a TV-n ugyan-az a film egy Dune HD, Pocorn A/C-200, Netgear NTV-550 vagy egy HDX BD-1 médialéjátszón, pedig mindegyik ugyan azt a Sigma SMP8643/8642 csipet használja.Amúgy az új Realtek 1000 Mbit/sec megjelölt sebessége parasztvakítás, egyszerűen nem tudja ezt a sebességet, sok fórumon már panaszkodtak emiatt.
A média lejátszok esetében van egy nagyon hasznos, az iboum.com, ahol teljesen független rangsor van a készülékekről, iboum és felhasználói véleményekkel. Javaslom, nézzétek me:
Sigma 864x csipes gépek rangsora: [link]
Realtek 1185 csipes gépek rangsora: [link] -
robi-k
őstag
Sziasztok!
Véleményt kérnék az alábbi házimozi erősítőre:
Pioneer VSX-1020-K 7.1 Home Theater Receiver -
robi-k
őstag
Pont ez az, csak sajna a VLS táp már nem kapható, bár az ára horror volt. Gondolkodtam, hogy csinálok egy toroid trafón alapuló saját tápot a Prime 3.0-nak (van hozzá közel 20 évi rádióamatőr tapasztalatom), de végül letettem róla - győzött a lustaság
Hisz ezzel még nem oldódna meg a beépített alacsony minőségű DAC problémája.
Amúgy a Denon AVR-2310 igen baráti készülék (használtan árban főleg), felveszem a listára -
robi-k
őstag
Elvben igen, és az én Dune Prime 3.0-om tartalmaz egy beépített 7.1 dekódert is. Csak egy a baj vele - nagyon olcsó DAC-ot használtak, továbbá a Dune tápegysége sok felharmonikust enged át a lejátszó felé, ezért elvben jobb minőséget lehetne elérni egy minőségibb DAC átalakítóval egy AV receiver által.
-
robi-k
őstag
Sziasztok!
Most, hogy már meg van a Pana G20 plazma és a Dune Prime 3.0, én is egy jó házimozi felé kezdtem kacsingatni. Már 2 napja olvasom a topikot, őrülten sok infó van, és igen nagy a választék na meg a tévedés lehetősége is.
Kezdetben egy jó házimozi erősítővel kezdenék (hogy majd legyen mire rákötni a hangfalakat), az olvasottak alapján tetszik a H/K AVR-255, az Onkyo TX-SR608 és a Denon AVR-1911, és ezek kb egy árszinten is vannak.
Nehéz választás, ti melyiket preferálnátok? vagy esetleg hasonló árszinten van más javaslatotok?
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest