- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Google Pixel topik
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
Patice #42732 üzenetére
Köszi a választ
És emiatt ne vesszetek össze BBécivel : PMás
Szerintetek ez jó vétel lehet:
Nakamichi banán dugók(a 2-3 hét átfutási idő nem lényeg, mert decemberben veszem meg a kábeleket csak)
-
spiky03
veterán
Csak érdeklődés képen kérdezném, hogy a mi célt szolgálnak a frontok fölött azok a polc sugárzók?
Vagy esetleg a frontok csak sztereóra vannak?Itt a [link] (görgessétek lefelé a fórumot, vannak szép rendszerek azért ott is
)
-
spiky03
veterán
-
-
spiky03
veterán
Ha banán dugót akarok a kábelre tenni, azt milyen formában tudom kivitelezni?
Mindenképp forrasztani kell, vagy van valami csavaros kivitel is?
Valamint milyen banán dugót ajánlotok? (vagy itt teljesen mindegy)
Mert arra gondoltam, hogy ezekkel csak jobban mutat a frontmint a csupasz kábelvégek
Az erősítőmön is van banán csatlakozó a frontokhoz.Thx
-
spiky03
veterán
Köszi
Most a tv-s szekrény és a front között van. (így tűrhető azért)
Próbáltam úgy is, hogy a frontot raktam a szekrény mellé,majd mellé a sub-ot, így még annyira sem volt mély mint eddig
Az a baj, hogy más helyre nem igazán tudom tenni.
A szekrény másik oldalára nem tudom mert azt a helyet a hörcsög birtokolja
Nah sebaj, majd meglátom, hogy mit tehetek -
spiky03
veterán
Erre tudtok javasolni valami megoldást?
Az a szoba akusztikájából, vagy abból adódhat, hogy rossz helyen van a sub, hogy a szoba adott helyein nem érzékelhető a mély tartomány.
A szoba bizonyos pontjain van mély hang, valahol pedig nem nagyon érezhető.
Ezt, hogy lehetne kiküszöbölni? (a szoba átrendezése nélkül )
Előre sugárzó mélyem van, és parkettás a szoba, ha ez segít valamit..
Tudtok erre valamit ajánlani? -
spiky03
veterán
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenen csupán (lehet, hogy nagy láma lesz
), hogy a StreamAuido-hoz, vagy a Házimozi Studióhoz, úgy is belehet jelentkezni hallgatózni (tanácsot kérni, hogy a meglévő rendszert, hogy lehetne még finomítani, esetleg beállítási tanácsok, stb), hogy nem vásárolunk náluk?
Előre is köszi
És bocsi, ha nagy hülyeséget kérdeztem volna.
-
spiky03
veterán
A full HD mkv-at viszi...
(leszámítva ugye az 5.1level kódolóst, de rika, hogy ilyen kódolással tesznek fel filmet, ha meg még is, akkor van egy progi, ami hip hop átkódolja, és már lehet is nézni)
Az ISO-kat nem viszi (mondjuk nekem meg havernak sem lényeg), se a BD25,BD50-et.A DD és DTS hangokkal nincs semmi problémája, sőt még a TRUE-HD és a DTS-HD magokat is átengedi az erősítőnek.
Bocsi rosszul fogalmaztam az előbb, arra mire nekünk kell arra tökéletesen megfelel.
Mert mi mkv-at nézünk, meg divx-et, xvidet, nah meg dvd-t (lemezről)Ha te szeretnéd az általad leírt formátumokat is nézni, akkor neked egy médiaplayer kell.
(Elvileg van már 15ért is ami visz mindent) -
spiky03
veterán
Nah meg vannak azért olyan BD lejétszók, amik azért viszik az mkv-at is, meg divx-et, xvidet
(pl havernak egy LG DB550 játékosa van és viszi gond nélkül mindent)
Én egy 590-es tervezek majd venni a DLNA miatt, mert így nem kell majd külsőwinyóra másolgatni meg ilyenek, csak megosztok a gépen egy mappát és kész is -
spiky03
veterán
Nekem egy Yamahám van, méghozzá egy RX-V365. Teljesen meg vagyok vele elégedve.
Megfelelő zenére is, és filmekre is (valahol azt olvastam, hogy a Yamahák filmekben jobbak, mint zenében). Komoly zenét nem igazán hallgatok,csak rádiót szoktam (azt is csak ilyen háttérzenének) meg hiphop-ot, azokra teljesen yoo
Nincs hozzá high-end hangfal szettem, csupán egy Eltax szett.
Jelenleg a céljaimnak teljesen megfelel, elég abba a 20nm felére, ahol van. -
spiky03
veterán
Sziasztok!
Az a szoba akusztikájából, vagy abból adódhat, hogy rossz helyen van a sub, hogy a szoba adott helyein nem érzékelhető a mély tartomány.
A szoba bizonyos pontjain van mély hang, valahol pedig nincs.
Ezt, hogy lehetne kiküszöbölni? (a szoba átrendezése nélkül)
Tudtok erre valamit ajánlani? -
-
spiky03
veterán
Szerintetek a frontokat (Eltax még mindig
) állítsam small-ra? Vagy maradhat large-n, mert ugye van benne mély is. Miután 120Hz-ről leveszem 80Hz-re a keresztvágási frekvenciát az erősítőn.
Vagy nem sok különbség lesz közte?Bocsi, hogy ennyit kérdezek, csak szeretném jól bekalibrálni a rendszert, hogy kitudjam belőle hozni a maximumot.
-
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #42010 üzenetére
Ebben tud valaki hozzáértő segíteni?
Előre is big thx!Frontok Eltax Silverstone 200
EzA mély pedig egy Yamaha NS-P280 aktive sub
EzÍgy tudsz segíteni, hogy akkor szerinted mi lehet a jó vágási frekvencia?
Jelenleg 120-ra állította a YAPO.
Akkor tényleg jobb lesz ha 80HZ-re leveszem?
Mint írtam korábban a mélyen nincs frekvencia tekerő pit, csak egy hangerőszabályzó. -
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #41961 üzenetére
Erre tud vki válaszolni nekem?
Hogy ez jó-e így vagy vegyem le 80Hz-re a vágási frekvenciát az erősítőn?
(A subon nincs frekvencia állító poti, csak egy hangerőszabályzó)120-ra van állítva. Hagyjam ezen vagy vegyem le 80-ra?
Mert ezek a hangfalak adatai:
A frontok frekvencia átvitel: 40-20.000Hz
A mély pedig: 30-160Hz.) -
spiky03
veterán
szerintetek a Yapo a frekvenci vágást is beállítja magától az erősítőn (hogy mit küldjön a sub felé)?
Vagy csak azt, hogy milyen hangerőn szóljanak a hangfalak és milyen távolságra vannak a hallgatási ponttól? -
spiky03
veterán
válasz
xtremetuning #41942 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Akkor ott jó lesz az amit kaptam hozzá. -
spiky03
veterán
A sub kábel cserének is van olyan hatása a hangzásra, mint a hangfalkábelek cseréjének?
(Jelenleg az van, amit kaptam a szetthez /Yamaha NS-P280/, és csak egy RCA bemenete van a mélyládának)Adatok:
Mélysugárzó (NS-SW280):
Típus: Advanced YST lineáris port-al
Dinamikus teljesítmény: 100 W
Kimeneti (RMS): 50 W (5 ohm, 100 Hz, 10% THD)
Hangszóró: 16cm (6-1/2”) membrán
Frekvencia: 30Hz-160Hz
Méretek / súly: 262 x 264 x 316 mm / 6.9 kg -
spiky03
veterán
Még gyors utolsó kábel kérdés.
Azt olvastam valahol (lehet, hogy épp itt), hogy a hátsó kábeleknek egyforma hosszúnak kell lenni.
Ez valóban így van?
(Mert nekem nem lenne jelen állás szerint szükségem egyformára.) -
spiky03
veterán
Szerintetek az probléma, ha mondjuk a két fronthoz meg a centerhez 2,5 mm-es (1,5 m max 2m/db) hangfalkábelt veszek, a hátsókhoz pedig 1,5mm-et (10m/db)? (még mindig nincs high-end cuccom
az Inakustik Start ajánoltáttok)
-
spiky03
veterán
Nem rég értem haza a házimozi showról.
Ez volt az első! Tetszett, jó volt. (Az egy kicsit csalódás, hogy a két bemutató teremben ugyan azt adták...mondjuk a nagyobb teremben jobb volt a hangzás)Tudtam volna miből válogatni.
-
spiky03
veterán
válasz
Gál István #41475 üzenetére
Itt esetleg:
Hifi Barlang -
spiky03
veterán
válasz
Gabesz80 #41448 üzenetére
Hát, ami így elsőre különbség, és szerintem elég nagy a későbbi tuningolással kapcsolatban, hogy az 5405-re tudsz aktív mélyet kötni. Ezt a 3305-el nem tudod megtenni.
Mondjuk ez csak akkor fontos, ha nem elegendő neked az a mély, amit a 3305-től kapsz.
(Én ezért választottam a anno a yamahát, mert arra tudtam aktív mélyet tenni, az onkyora pedig nem (3305)) (Nekem akkor nem volt fontos a true-hd és dts-hd) -
spiky03
veterán
Hidd el jobban jársz, ha nem olyan "belépőszintű" rendszert veszel, mint írtál.
Arról itt mindenki le fog beszélni.Itt a bögre szetteket nem veszik házimozi számításba
Én is egy olyat terveztem venni még anno (én Sony-t néztem ki...) de egyik kolléga lebeszélt, és pont volt akcióba egy yamaha és onky szett.
A yamahát választottam és nem bántam meg!! Sőőőt! (azóta a kis hangfalakt lecseréltem normálisabb fa dobozokra)
Jah, és még annyi, hogy én is panelban lakomEddig még a szomszédok nem szóltak.
Szerintem fogad meg az itt kapott információkat/javaslatokat!
Hidd el értenek hozzá. -
spiky03
veterán
válasz
electrocarlo #41223 üzenetére
Itt tudsz olvasgatni mindenről:
-
spiky03
veterán
Hát lehet.
De majd vissza állítok mindent a mérési eredményre, és majd akkor meglátjuk, hogy milyen lesz.
Igen, ezt írtam is, hogy tuti nem az én rendszerem volt ott a képeken
De ugye én, mint kis mezei házimozifan, ezeknek a hangfalaknak is örülök ám.
Jobban szólnak, részletesebben, mint amik voltak, a kis yamahák. (és ezen még a kábel csere is hátha dob még valamit)
Persze azt tudom, hogy nem ér fel egy hihg-end hangfal rendszerhez. Mondjuk ilyet még nem is hallottam, de majd jövőhét vasárnap a házimozishow-t biztos fogok -
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #40992 üzenetére
Mondjuk úgy nem próbáltam még, hogy a tv tetejére tennék egy polc darabot. Mert az eltax-ok előtt az adott yamaha alá elég volt egy pakli kártya is
, de a mostani eltax centerem akkora mint a tv teteje
De szerintem jó lesz majd ha fentebb kerül a tv szekrényen, a fentebbi polc valamelyikére, mert úgy kb fülmagasságba lesz a center a kanapéval, ahonnan nézzük a tv-t
De az érdekes, hogy ha jól tudom itt belinkelt oldalakon, ahol kiépített moziszobák vannak, ott is volt, hogy a földön, vagy attól egy picit magasabban volt a center úgy beállítva, hogy felfelé nézett. (persze gondolom ott nem olyan technika van felhalmozva, mint nekem otthon)
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #40990 üzenetére
Hát igen, erre a következtetésre jutottam én is, hogy az lehet a probléma oka.
Majd ha átkábelezem a cuccot, akkor fentebb kerül egy polccal, vagy kettővel.(Így a tv alá kerülne majd pár centivel)
Sajna a tv tetejére nem tudom tenni (eredetileg oda szerettem volna) mert bemágnesezte a tv-t, szép rózsaszín félkörív lett a rajta pár napig.
(pedig elvileg mágnesesen árnyékolt a center) Úgyhogy marad a polc.
Így már értem
És bocsi az értetlenségemért -
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #40984 üzenetére
Köszi a választ.
Mondjuk a mérőmikrofon 0dB-re állította a frontokat, de én felvettem +5-re mert halknak találtamutána azért lentebb vettem +3-ra, de megpróbálom, hogy vissza veszem 0-ra.
Meg arra is gondoltam, hogy a centert kéne lehet fentebb tennem a polcon, mert most a földtől kb 10-re van, ez a legalsó polc a tv-s szekrényen (mondjuk megtuningoltam, hogy alátettem egy pakli kártyátígy msot egy kicsit megemelkedett az eleje és felfelé sugároz)
Mondjuk azt nem nagyon értem, amit leírtál
(Nem láttam volna, hogy valami olyasmit ki írt volna az erősítő. Vagy ez csak annál a dramaticnál, meg spacious-nál írja ki?)
A straight-et nem használom (a scene 1-re van az alabból beállítva a yamahaánál. Azokat sem használom, én állítom be mindig a kívánt hangzásmódot) -
spiky03
veterán
Sziasztok!
Nálatok, hogy van beállítva a rendszer?
Mert nekem a center +9-en van (+10 a max) és néha fentebb kell tekerni a hangerőt, hogy lehessen normálisan hallani a beszédet. (yapo mérőmikrofon állította be így, vagy is az +7-re állította, én adtam rá még +2-t)Valamint egy másik kérdés, ez csak kíváncsiság.
Azok a személyek, akik Yamaha erősítővel rendelkeznek, Ők, hogy nézik a filmeket?
Mibe van kapcsolva az erősítő?
Nekem a szimpla Dolby Digitalba.
A Movie Dramatic és Movie Spacious-t használja valaki? Ezeknek mi lenne a szerepük/funkciójuk? Csak annyi, hogy dinamikusabbá teszik a hangot? Mert én nem sok különbséget vettem észre, ha jól emlékszem.
Meg ugye ott van rajta az a Straight funció is, ez mire lenne jó? (ez tán halkabb)Thx
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #40915 üzenetére
Köszi a választ!
Annyi pénzem jelenleg sajnos nincs...
Akkor úgy érzem, hogy nem váltok erősítőt
Jó ez is, mert a lejárszó az a HD magot kiadja az erősítőmnek.
És hallgatom úgy, ha már az eltaxon amúgy sem jönne ki a különbség
Nah meg a teljes lakás 38nmÚgyhogy betölti az is a kis nappalinak az egyik felét
-
spiky03
veterán
Sziasztok Nagy Mesterek!
Szerintetek melyik erősítőre lenn érdemes váltani majd, hogy élvezhessem a blu-ray lemez adta gyönyöröket?
Jelenleg egy Yamaha RX-V 365-öm van. (Teljesen megvagyok vele elégedve)
Viszont ugye ez nem tudja a True-HD-t és a DTS-HD leadni, csak a magját.
A kérdés még mindig az, hogy ha lecserélném az erősítőt egy ezekkel kompatibilisra, akkor érezhető lenne-e a különbség? (nincs high-end kábelezésem és high-end hangfalaim semcsak eltaxok
)
Első körben a Yamahának azt a verzióját céloznám meg, ami már kezeli ezeket a formátumokat (RX-V471)
Thx
-
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #40367 üzenetére
Szia!
Köszi az infót, még szerencse, hogy tegnap nem dugtam össze a laptopot az erősítővel próba képen.
Mert a laptopot nem kapcsoltam volna ki, csak úgy dugtam volna rá.
Értem. Akkor marad ez az erősítő, ha úgy sem jön ki a különbség. Max csak egy kicsit intenzívebb lesz a hangzás mint a sima DD és DTS-nél nem?
És majd ha ismét össze jön a pénz, akkor cserélek hangfalszettet és erősítőt is.
Persze az is lehet, hogy csak részletekben kezdem a módosítástElsőnek majd az erősítős és utána a hangfalak.
-
spiky03
veterán
Ha valakit érdekel:
mondjuk nem egy high-end cucc, de nagyon jó árban van
Philips PPX 1430 -
spiky03
veterán
Szegasztok!
Egy olyan kérdésem lenne csak, hogy szerintetek érdemes-e lecserélni a meglévő erősítőmet (Yamaha RX-V365) egy egyel újabbra (Yamaha RX-V367) mert ez már tudja hdmi-n továbbítani a hangot is.
Valamint a másik kérdésem az lenne, hogy szerintetek észrevehető lenne-e különbség a normál DD, DTS és a True-HD,DTS-HD között ezen a rendszeren?
Itt arra gondolok, hogy a mostani 365-ös is tudja, ha koaxon kapcsolom rá a bluray lejátszót, mert ugye lekeveri a hangot DD-ra vagy DTS-re.
Szerinted lenne hallható különbség?
A hangfalszettem már egyszer belinkeltem.
Egy Eltax márkájú hangfalszett. (Sajna még nem telik hihg-end szettre)
Előre is thx
-
spiky03
veterán
És ha van egy felesleges kis ház az udvaron
-
spiky03
veterán
Ha esetleg valaki mondjuk a pincébe akar egy kis házimozi szobát magának.
Akkor itt egy kis installáció -
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #40181 üzenetére
Ezzel kapcsolatban valaki valamit?
Sziasztok!
Erről a hangfalkábelről tudtok valami infót, tapasztalatot?
Gale Symphony 100
Elvileg tesztgyőztes kábel.
Ez esetleg jobb, mint az inakustik? (ha tesztgyőztes volt... )+ még annyi jutott eszembe, hogy szerintetek a mély hangfalkábelét is csak illene lecserélni? Ilyen méllyel rendelkezem 50W - zene 100W
[Yamaha NS-P280] -
spiky03
veterán
Sziasztok!
Erről a hangfalkábelről tudtok valami infót, tapasztalatot?
Gale Symphony 100Elvileg tesztgyőztes kábel.
Ez esetleg jobb, mint az inakustik? (ha tesztgyőztes volt... ) -
spiky03
veterán
válasz
truckerboy #40129 üzenetére
Nekem mindig
Helyes. Remélem megtalálod azt, ami számodra a legmegfelelőbb lesz.
Nah és persze ezek mellett szól még a későbbi bővítés lehetősége is. Pl letudod cserélni a hangfalakat, mint ahogy én is tettemÉs várjuk majd az eredményt
-
spiky03
veterán
válasz
Kamikaze240 #40127 üzenetére
Nemnem
Nem az erősítő az eltax, hanem a hangfalak
Az erősítőm az Yamaha RX-V365 (HTR-6320)
Hangfalak pedig a frontok: silverstone 200, center és a hátsok pedig: millenium -
spiky03
veterán
válasz
truckerboy #40122 üzenetére
A saturnban volt akcióban 100ért a fentebb említett Denon 1312xp
(Én is ezt venném, ha most vennék rendszert) -
spiky03
veterán
Sanci38+ 1 szavazat
Én is teljes mértékben vele értek egyet.
Én is egybebögrét terveztem venni (vmelyik sony-t, v samsungot), de egyik kolléga lebeszélt róla, h inkább erősítős+hangfalszettes cuccot vegyek, mert arra anyámat is ráköthetem.
Igaz 40en többe volt mint a kisbögre cucc, de azt kell, hogy mondjam, hogy egyáltalán NEM bántam meg! Főleg most, hogy jó áron vettem hozzá új hangfalakat (amit már régebben belinkeltem, igaz nem egy high-end cucc, csak egy eltax márka, de nekem a kis hangfalak után ég és föld a különbség) amik jól is mutatnak
Úgyhogy ha ránk hallgatsz, akkor azok közül veszed valamelyiket, amiket itt a hozzáértők tanácsolnak!
Nem fogod megbánni!!! -
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #40014 üzenetére
Én így vettem, ilyen egybe rendszerben:
Yamaha YHT-292 -
spiky03
veterán
Ez pontosan így van, nem itt olvastam.
Akkor ott rosszul írták ahol láttam.
Mondjuk nekem nem gond, ha a koax jobb, mert nekem is azzal üzemel a rendszer.De a HDMI-t jól tudtam
Még mindig nem térek magamhoz, hogy nem tudom úgy megvalósítani majd az összeköttetést, ahogy elképzeltem (HDMI be és ki az erősítőből)
Most egy picit csalódtam a yamahámban
De ugye mit is vártam 80 ezerért... -
spiky03
veterán
válasz
Csabroncka #40010 üzenetére
Köszi az infót (#40000)
Én úgy olvastam még anno valahol, hogy az optikain jobb a minősége, mint a koaxnak. Viszont vigyázni kell rá, hogy ne törd meg nagyon az optikait, mert az nem tesz jót neki.
A hdmi-n megy csak keresztül veszteségmentesen a true-hd és társai (tudtommal)
-
spiky03
veterán
Elnézést kérek!
Legközelebb betartom a helyesírás szabályait! (nem gondoltam, hogy ilyen nagy hangsúlya van ennek)És persze mindenkinek köszönöm a hozzáértő válaszokat!
Remélem azért a fentebb elkövetett hibámért még kapok a későbbiekben is választ, az általam feltett kérdésekre...
Nem állt szándékomban senkit sem megsérteni!
Csupán a tudatlanságomon akartam csiszolni, hogy hozzáértő emberektől kérdezek.
Akiktől kaptam is megfelelő válaszokat.Még egyszer elnézést mindenkitől, akinek kellemetlenséget okoztam volna.
Maradok tisztelettel jó fórumozó a későbbiekben.
-
spiky03
veterán
a tv cask a kép lenne
hangot az erősítő adná
ott koaxon v optikán már átmegy a hang a lejáccóból (ti is ezt mondtátok, nem?)
de mondjuk így meg felesleges akkor már az erősítő hdmi kimenetéről átvezetni a tvbe a hdmi-t
mehet akkor közvetlenül a lejáccóból hdmi a tvbe az erősítő kihagyásával, ha úgy sincs sok haszna -
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #39962 üzenetére
köszi a választ
hmm érdekes
csak azt nem értem, h akkor minek van rajta a 2db hdmi bemenet, meg az 1 db hdmi kimenet
majd kipróbálom, h rátolom hdmi-n a laptopomat, mert azon van hdmi kiment és kiderül, h valóban ilyen fos lenne
mert így akkor borult az elméletem...de itt nem vmi olyat írnak, h áttolja?
[link] -
spiky03
veterán
sziasztok nagy mesterek!
most egy kicsit izgulok, mert itt olvastam, h pl a belinkelt 50ezres ósönös pio erősítő nem tudja hdmi-n fogadni a hangot
akkor ez lehet, h az én yamahámra is igaz?
[link]mert én úgy terveztem ha összejön a pana plazma, meg egy bd lejáccó, h hdmi-n rátolom az erősítő bemenetére a lejáccót, majd az erősítő kimenetét a tv-re és akkor lesz szép képem, meg jó hangom
akkor most lehet, h bilibe lóg majd a kezem? -
spiky03
veterán
válasz
Dorian #39903 üzenetére
így van
sajnos csak arra telik jelen pillanatban...
köszi a válaszokat
esetleg még pár egyéb infóval tudtok szolgálni az említett kábelekről?
h valóban észrevehető-e a különbség köztük v azért ezeknél (az alsóbb kategóriájú erősítőknél és hangfalaknál) nem jellemző annyira a különbség? -
spiky03
veterán
válasz
xtremetuning #39895 üzenetére
vsz ez a verzió nem lép majd életbe
úgyh azért remélem, h 2 hónap alatt csak bejáratom majdakkor a Bandridge hangfalkábelről mindeninek negatív élményei vannak?
h inkább az inakustikok ajánljátok?
v az én kis rendszeremen (ami fentebb látható) lesz esetleg észrevehető különbség a különböző kábelek között? (hama, Bandridge, inakustik)
-
spiky03
veterán
válasz
xtremetuning #39893 üzenetére
köszi a választ
ha jól emlékszem, akkor én is vmi 200 órát olvastamakkor sok filmet meg zenét kell hallgatni
h meg legyen hamar a limit
-
spiky03
veterán
ismét itt a kábeleeees
csak egy kérdés még
mennyi az a bejaratási idő az új hangfalkábeleknél?
mert olvastam vhol olyat, h ezeknek is kell azért pár óra bejáratás amíg elérik a megfelelő állapotukat
pl az itt ajánlt inakustik kábelnek is van, v ez csak a high-end kábelekre voantkozik?előre is thx
-
spiky03
veterán
hupssz, akkor bocsi a tévedésemért
persze, ezt tudom én is, h nem az a jó ha üvölt a rendszer mint az állat, hanem szépen és tisztán szól
én is arra céloztam, h ezekkel az új hangfalakkal halkabb állásban is jobban szól.
halkabban is jobbak a filmek, és részletesebb lett a hangzás pl a háttereknél, mint amilyen eddig volt azokkal a kicsi "bögrékkel"akkor inkább hamát, v inakustikot javasolsz te?
minden tapasztalatot, észrevételt szívesen fogadok
szeretném azért kihozni a maximumot a kis rendszeremből -
-
spiky03
veterán
válasz
jos3ph #39766 üzenetére
rendben
megfogadom a tanácsod
és persze ha arra kerül a sor, h új szettet vásárolnék, akkor mindenképp itt is kikérem a hozzáértők véleményét (feltéve ha még akkor is élni fog ez a fórum, amit nagyon remélek)
kivéve akkor ha annyi pénzem lenne, h egy erre szakosodott üzletbe mennék el megterveztetni a kis saját moziszobámat(mert ez a nagy álom, mint gondolom oly sok mindenkinek
)
-
spiky03
veterán
köszi a választ
mondjuk vmi ilyesmire számította, h ilyen választ kapok
de azért csak lesz legalább egy ici-pici különbség, a mostani kapott valóban cukorspárga méretű kábelezés között
ha meg nem, akkor is legalább jobban néz ki a vastagabb kábel, mint a cérnametélt méretűpersze azért jobban szólnak azok a hangdobozok, mint amiket eredetileg adtak az erősítőhöz
és persze majd idővel ha a buxám is úgy engedi akkor cserélek egy jobb minőségű szettre.
mondjuk az majd sztem jamo v wharfedale lesz, mert azok lesznek számomra megfizethetőek
nah meg a mostani szobába az is teljesen jó ami van (az egész lakás 35nm)
az asszony így is kiabál néha, h túl hangos a cucc
)))
-
spiky03
veterán
szeretnék tőletek véleményt kérni hangfalkábel ügyben
mint kiderül, és itt is megerősítettétek, h elég számomraaz 1,5mm-es kábel
van esetleg vkinek tapasztalata a következő márkákról, melyiket éri meg jobban venni:
- SE - KL
- Inakustik
- Hama
- Bandridge
- Kácsaebben kérném a tanácsotokat
már pár hsz-al fentebb belinkeltem a rendszert amivel rendelkezem
a kábelhossz olyan 10 méter körül lenne a két hátsónálelőre is ismét thx
-
spiky03
veterán
akkor nem kap egy ilyen földi halandó betekintést abba a fantasztikus rendszerbe?
amivel xtremetuning rendelkezik?
ha képet nem is legalább a technikai hátteret oszd meg velünk, h tudjunk este szépeket álmodni -
spiky03
veterán
az én kérdésemre is válaszol vki?
thx
-
spiky03
veterán
Szegasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Egy ilyen rendszerrel rendelkezem: [link]
annyi különbséggel, h sikerül eladnom a kis dobozokatés helyettük ezeket vettem
front:
[link]
center:
[link]
rear:
[link]A hangfal kábeleket szeretném majd cserélni. A saturrnban azt mondták, h bóven elég az 1,5mm-es, max 10 méteres kell belőle a hátsókhoz.
ezt néztem ki:
[link]sztetek ez megfelelő lesz?
mondjuk gondolom, h a mostaniaktól azért jobabn fog szólinielőre is thx
peace
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest