- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ricsik #15807 üzenetére
Az 578 is skáláz már 1080p-re.Csak annyira minimális a 2 között az árkülönbség hogy inkább a 608-as a jobb vétel az erősebb tápegységével. De a felskálázást megteszi neked a tévéd is.De egy előnye mégis van a felskálázásnak:elég egyetlen kábel a tévé és az erősitő között,nem kell pluszban komponens,vagy kompozit. És nem csak Faroudja skálázó létezik erősítőkben mint skálázó algoritmus hanem Anchor Bay,Texas Instruments,stb.Külön nem javitja fel a képet hanem ha rossz minőségü jelet kap,egy jó skálázó zajmentesebb képet generál,nem lesz ködös,kockás,stb.és nem csak analóg hanem pl HDMI-n kapottt 480i-t és p-t is felskáláz 1080p-re(és még könnyebb dolga is van).
-
törölt tag
válasz
v.attis #15769 üzenetére
Ez csak egyfajta felsorolás a sok közül mondjuk abszolut kategória, tehát prémium modellek...
JBL
Dali
Polk
Quadral
Mission
Heco
Wharfedale.
Nem semmi kérdés,szinte csak szubjektív válaszok lehetségesek... Mivel mindegyik külön kategóriában mást-mást gyárt,pl JBL-nek is van jobb és rosszabb hangfala a Polktól.És a Mission is megelőzheti a JBL-t egy kategórián belül. Tehát ez nem azt jelenti hogy a Warfi mindenben rosszabb,kategóriája válogatja...Dali pl nem is gyárt Mission MV vagy 3.mal megegyező kategóriát és vice versa..
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
csigafej #15734 üzenetére
Névlegesen ugy 120-150 mert zeneit annyit irnak amennyi jólesik,vagyis mekkora az a kivezérlés amit még károsodás nélkül elvisel rövid távon.
Hallgasd és nézd meg előtte,ilyen korúak már biztosan átestek kondenzátorcserén vagy hasonlón,pl tekercselés.Ha jó akkor megveheted. Nézd meg hogy mennyire van kifáradva az anyaga,ha tul könyen jár vagy kis mozditásra is kotyog és szét van szakadozva a membrán,felejtsd elLaza csavart,porlódó tömétést még ügyes kézzle cserélhetsz.Látom el van dugitva a bassreflex nyílása,tehát javithattták(ami nem baj). árát tekintve vedd figyelembe hogy hasonlót vehetsz ujat Általános zenei célokra kb 20-30-ból.
Szerintem. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Thuglife #15707 üzenetére
Én a 80-100 ezres darabárnál húznám meg azt a határt ahol értelmet nyer a zene,a HD hang és filmek megfelelő élvezete,természetesen front tekintetében,tehát ennyi az összeghatár,ahonnan már érzékelhető.. Ez természetesen függ a felépitéstől alsó-és különösen a felső- frekvenciák nagyságától és a jelleggörbétől. Mivelhogy elméletileg minél nagyobba felső frekvenciahatr,annál jobban lesugárzódnak az alatta lévő frekvenciák is.Az általad kedvelt zenékhez inkább teljesitmény és dinamikaigény társul,mint jobb részletvisszaadás és a tér pontos leképezése. Így én a 60 alsó 100 felső kategóriát/front jelölném meg számodra felső az érzékegységre és a membránátmérőre helyezve a hangsúlyt.Mig a Jazz élvezete kissebb érzékenységgel és membránnal de nagyobb tömeggel,azonos impedancián a teljes spectrumkép minél lineárisabb leadás képeségével (tehát minél egyenletesebb jelleggörbével) így minél kissebb tozritással kell birjanak. Valójában egy hangszórót rengeteg paraméter jellemez és nem csak elektromos szempontból, pl jóság,eqivalens térfogat,engedékenység,mozgatott tömeg,stb.. ebből a gyártók elég keveset osztanak meg velünk. Ezért is mondjuk hogy hallgatni,hallgatni...
-
törölt tag
Sztereót nem találsz. Még tunerest is csak olcsóbat,nem minőségi darabot. Házimozi erősitőből high-end olyan 4-500 ezer körül kezdődik. Nem tudom mennyi a rávalód de külön házimozi előerősitő- előfok és sztereó erősitő kombinációban látom az igényeid megvalósulását.Előfokok kb.400-tól kezdődnek erősítők pedig hozzájuk izlés szerint.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
v.attis #15686 üzenetére
Ne kötekedésnek vedd: láttál már élőben JBL E80-at vagy akár a Heco victa 500-ast akár(ha nincs 700,az is jó lesz neked)?Mert én igen.Te ha nem megnyugtatlak: nem kell az emelvény/dobogó. Ülve épp méret lesz hidd el .Tüskék még emelhetnek rajta valamennyit. Nem üreges dobogó elképzelhető esetleg de ha meglátod,úgyis azt mondod: nem kell.
-
törölt tag
válasz
Alusszia #15683 üzenetére
Keverőn keresztül lehetséges.Keverő mellé kötni CD-játszót,annak kimenő jele mehet az erősitőbe.Például ilyen.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
pepe1970 #15671 üzenetére
Az a gond hogy auto állás normálisan nincs se 2.0-ban,se 2.1ben és az aux vagy a scart által kiadott jel se erősitett. Még 1 Jack-2RCA bekötés lenne valamennyire járható út de ki-be kapcsolni és valamilyen szinten hangositani ott is kell. Megoldás lehet távvezérlős 2.1 szgépre köthető hangfal. 20 körül már kapni.
-
törölt tag
válasz
v.attis #15666 üzenetére
Tökéletesen igazad van:jobb is és alig drágább. Jómagam viszont azért nem ajánlottam (nem is az ára miatt,hanem) mert az összes beírt hangszóró szatellit és lehet kicsi a szobája és lehet csak ezek férnek el benne. Belejátszhat ebbe még a "feleség általi elfogadtatás' faktor is.
-
törölt tag
válasz
sirfer #15638 üzenetére
Nem lehet mert akkor a hangváltón keresztül visszadolgozik a sztereó erősitőre és gerjeszti azt még kikapcsolt állapotban is (Lenz-törvénye), lerontva a teljesitményt. Esetleg kétpólusú választókapcsolókkal vagy csillárkapcsolókkal(alternativ kapcsoló) lehetne megoldani esztétikusan.Bár ennek Béci nem hiszem hogy örül.
-
törölt tag
válasz
czegee #15599 üzenetére
Használtakat keress vagyujonnan ennyiből esetleg az Onkyo 3305-5305 modelljeit.kettő közt a különbség teljesitmény és mélynyomó az 5305 javára.. Bögreszettek,egyberendszerek hála az égnek és a felhasználási körödnek kilőve,hisz 99%-uk nem ismeri fel a HD formátumokat,amire pedg BD mellé égetően szükséged lesz.. Kivéve az emlitett Onkyó szettek,amiket merek ajánlani,Vidalával egyetemben.Esetleg gyüjtsél még,mert minél nagyobb összeg,annál naygobb az élmény 3-400 ból már ténylegesen HD képes rendszered lehet,amin már kihallod a normál és a nagyfelbontású kodekek közötti különbséget.
-
törölt tag
válasz
Dorian #15575 üzenetére
Könyvespolc mellett jók a vastag szövésű faliszőnyegek, virágcserép növényekkel,főleg a sarkokban és a frontokkal szemközti falon is lehet egypár.És ablak előtt mehet 2 réteg függöny(mondjuk egynylon és egy sötétítő).Eezek visszhangcsökkentő tényezők. Lényeg:ne legyen nagyobb csupasz felület,de ne is zsufold teljesen tele a szobád.Mert akkor ugy jársz mint egy emlitett haverom:csak a fal mellől kapott értékelhető mélyaangzást.
-
törölt tag
válasz
v.attis #15534 üzenetére
1. Az nincsen esetleg Bass/Treble állitási lehetőség. Épp a legfontosabb 1-4kHz-et hagyják ki loudneses lesz a hangkép igy állitgatásuk részemről kerülendő.
2. Nem az anyag stilusa hanem a beépités minősége,ennek tükrében az ár a döntő szempont. Klasszikus zenét csak nagyobb kategória,sőt inkább a sztereó adja vissza. De mindennapi használatra háttérnek megteszi. Zeneibb talán a Denon,H/K de nem ebben a kategóriában tündökölnek. És sokat számit a rájuk kötött hangfal. H/K-t pl. JBL mellé tervezték,Onkyót egy időben Jamo mellé,de európai hangfalakkal érzi jól magát,pl Missiont használnak hozzá sokan megelégedéssel. Sony ebben a kategóriában sztem kerülendő.Yamaha is itt csak filmes kategória. Onkyo 606-nagyon jól visszaadja sztem az Apocaliptycát: többször hallgattuk rajta jelenleg Polk 5 van rajta (izlések és pofonok...).
Néhány urban legend(zárójelben a véleményem róluk): Onkyot szeretik(és nekem is bejött anno)rockzenére.Denon modelljei Audiofilek,(sztem inkább a legfelső modellljei).H/K élethű,visz egy kis szint és mindent nagyon jól ad vissza.(de belépőnél ezt se lehet elvárni) Yamaha komondottan zenére épül(sztem nem igaz: vannak hangszergyártó üzemágai,ez minden) Pio gyenge dejó(nem gyengébb mint a többi).Marantz és Rotel kiváló minden téren. Mondom,mielőtt megkövezne vki: ez mind csak urban legend,közhit,hallomásból vettem és igazságtartalmukért nem felelek.csak érdekességképpen irtam le,HM kedvelő haveroktól hallottam vagy bolti eladóktól.És sok függ a hangfalakon, forráson, összekötőkábeleken, kiépités minőségén . -
törölt tag
válasz
Gál István #15527 üzenetére
Pedig ezért belépők. A Harmannban még van Bass/Treble állitási lehetőség.Denonban nem találtam.Onkyóban 308-ban is van de ott emlékezetem szt.ott van bekapcsolható music mode.
-
törölt tag
válasz
johnjohn #15491 üzenetére
Azért ne aggódj: szinte mindegyik erősitőnek eléggé "alapos és precíz" leírása van. Mert egy valamit is magára adó cég nem hiszem hogy megengedné egy fals leirást kiadatni, legalábbbis angolul,+ az exporta szánt terméket a forgalomba hozó ország nyelvén. Ne keverd össze a neten esetleg található support vagy GYIK tipusú leirásokkal.
-
törölt tag
válasz
johnjohn #15488 üzenetére
Annyi igazság biztos van benne hogy a nagyobb állódobozok jobban birják a 100Hz alatti frekvenciákat, mint a szatellitek. De ha az erősitőkre csak 2 frontot kötnél,többit letiltva, nem engedik azokat smallra állitani,mérettől függetlenül. Legalábbis az én rég i(HDMI előtt 1-2 évvel,2002-2004 körüli) Yamaha erősitőm is ezt tette mikor hangfalat cseréltem és néhány napig 2 polcsugárzóval ment.
-
törölt tag
válasz
v.attis #15445 üzenetére
Egyik felét Vikthor már megválaszolta. És a surroundot soszor falra,polcra rakják és oda mégse tehetnek állót tehát ez ia egyok. Még egy ok a takarékosság: olcsobb ugye ua.kategóriából a bookself mint az álló. Center pedig hozzájuk van méretezve.És egyforma terhelést kell kibírniuk mert van hogy 1-1 effekt,pl robbanás,fékezés tejles terhelése a hátsó falakra jut(ritkán).Összerakhatod, csak anyagilag ugye jobban jársz a hagyományos módszerrel. És egyetlen előnye a zenénél erősebb mélyhangtartomány (nem kell A+B módban lennie).Nem beszélve Vikthor által írt kihasználtsági tényezőről.
Az emberi fül csak a 80-150 hz-nél magasabb frekvenciájú hangok irányát tudja megkülönböztetni. természetesen intenzitástól függően. Persze itt is van egyéni tényező,van aki érzékenyebb rá, van aki nem. -
törölt tag
válasz
csemberlen #15410 üzenetére
2-2és fél nm OFC réz és lehetőleg ezüstözött vagy aranyozott érintkezőkkel.
Ában láttam kb 500 /métert.itt. -
törölt tag
Nekem mondjuk furcsa hogy emlékezetem szerint nyáron vette a rendszerét és ilyen hamar korrodál, nekem 2-3 év kell hozzá,hogy a hangfalakat ujrablankoljam.Erősitőt mondjuk nemrég néztem és csak épphogy szintelenedik pedig nem mostanában néztem előtte,úgy értem évekkel ezelőtt.
-
törölt tag
válasz
csemberlen #15399 üzenetére
Ezerszer inkább mint az előzőleg amit választottál. Olcsóbb Onkyohoz, Denonhoz és mások szerint Pioneerhez is ideális. És ha visszaolvasgatsz, ezt ajánljuk -többen- minden olcsó hangfalat keresőnek. Emlékezetem szerint pl vtechun is ilyet használ.
És ugy látom: Thuglife is. -
törölt tag
válasz
Gál István #15397 üzenetére
Azokat is le lehet takaritani sósavval. Lehet nem is kell venned: apukád tuti használ ha villanyszerelő. motorinditó kapcsolókba,,villamos bekötésekre(pl.csillag-delta kapcsolásnál villanymotorba) nélkülözhetetlen.
-
törölt tag
válasz
v.attis #15391 üzenetére
Néz be a Streamaudio honlapjára: 170-ért van jó teljesen kiépitett 5.1 rendszer erősitővel. És nem használtjaid lesznek hanem újonani modernek.
És áruvásárlási kölcsön helyett inkább személyi vagy egyébb jellegűt válassz igaz még 1 hitel de hamarabb lemegy mint a többi. és majdnem mindeyg 70 vagy 170 után fizetsz mondjuk mésfél 2 évre viszonyitva Tavasszal lenne kicsit aktuálisabb mivel akkorra lemegy a fütésszezon és az árak mérséklődnek is a modellváltás miatt. Igaz az is viszont hogy akkor rengeteg jó élményről lemaradsz. -
törölt tag
válasz
Gál István #15393 üzenetére
Igen. Ezért 45 vagy 60 fokban döntött villát használj mint a piros csatlakozó.
-
törölt tag
Padlóra az ilyet vétek tenni. Szerintem.
Meg eleve házimozira használni.ekkora teljesitményt.
Félre ne érts: nem a véleményem változott meg a videotonról: nekem mindegy mi van ráirva ha 110 wattot lead (mégha soha nem is éri el ezt a teljesitmény,ergó sose hangositod fel) és nem nagyzási hóbortból: csak tudom milyen löketet kap néha, vagy folyamatosan milyen terhelést a centersugárzó és a frontok.. -
törölt tag
válasz
Gál István #15387 üzenetére
Kérj apukádtóll crimpelhető villát és apukáddal rárakatod a blankolt drót előzetes sósavas tisztitása és előkezelése után.Ő majd tudja miről van szó.
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem vagy tudatlan.
De a grafitos zsír vezet szinte egyedüliként a zsirok között és pl a mikroelektronikában is használják,és ott azért jóval kissebb áramok folynak és jóval érzékenyebbek az érintkezőik.Ja és természetesen nem vastagon kell alkalmazni: nem autó,vagy gépalkatrész.
-
törölt tag
válasz
v.attis #15364 üzenetére
Ezt igazából hallgatózással illik eldönteni. Egy ökölszabáky: legjobb párositás hangszórók 5.0 az erősitő árának kb.duplája. Nézelődés közben tekintsd szem előtt az iérzékenységet és a teljesitmény-impedancia viszonyát is (6 ohmon 150-170 watt az 8 ohmon 110-120 wattot ad le). Elég sok hangszórót találni ebben a szegmensben nemrég volt egypár belinkelve,nézd meg azokat is..
-
törölt tag
válasz
Gál István #15363 üzenetére
A felületén keletkező réz-2oxid szigetelőként működik rontva a kontaktust. Ujrablankolás után a szabadon álló részeket grafitos zsírral vagy parafinnal kend be (kérj villanyszerelő ismerősödtől). Vehetsz rá banándugót vagy villát is azt rácrimpeled(nagyon erősen fogóval rászoritod. Végső esetben lágyforrasztás is megteszi (előtte kevés háztartási sósavval tisztísd meg).
-
-
törölt tag
válasz
v.attis #15319 üzenetére
Én is ezért szorgalmaztam az uj erősitő vásárlását.Nem véletlen az összeg se! De mire használnád? Zene,film,HD anyagok,pl mkv,divxHD?De mondjuk a Termi16 által limkelt yamahák azok megérik az árukat.Panasonic erősitőt csak hallás után vegyél! Kedvenc márka részemről,ha ez mellett ezt írom,sejtheted,oka van neki...
Nem talált a guglim leirást a videoonodról, 3 oldalnyi találatot (50/oldal) végignyálaztam tehát vagy linkelj,vagy kellene: teljesitmény,ár,impedancia,érzékenység és min-max frekvencia.esetleg méret ,és keresztváltó frekvencia (nem mondom meg hogy hogyan szól,erősitő és alternativalehetőségek miatt kérdezem).De ne dodb ki a Vidiket ha uj hangfalak mellett döntesz: 2. zónába éppen pont hu jól jöhetnek... És nem beleokoskodni szeretnék,hanem értelmes tanácsokat adni.Döntés igyis-úgyis a tied. Ha uj hangfalakat vennél: SAL-t,és made in china,taiwan gyártmányokat messze kerüld (mission pl.angol tudomásom szerint).
-
törölt tag
válasz
Termi16 #15306 üzenetére
Én nézegettem használt erősitőt és 40-ért nemigen van értelmesebb. Sonyt,Kenwoodot,Technicset Yamaha 3xx-et ki kell szedni belőlük,csak szivna velük akárki.Akkor inkább sztereó. De az irány jó amit irtál.Másnak tuti ezt ajánlanám. Neki addig ajánlottam a Mission MHT-t ami elérhető árú.Hangfalpiacot nem ismerem annyira.De igazad van: logikusabb lenne. Házimozira akkor sztem ne 70et költsön ha találni jó hangfalat, hanem 110-et: Denon 1610 vagy 1910 es .Onkyo 607-es és Pioneer VSX 919 is belefér amik azért már minőségibb darabok és szolgáltatásilag is helyben vannak.
-
törölt tag
válasz
v.attis #15302 üzenetére
Ha van leirásod Videotonról és árad küldd el légyszi.Nnem minősitem mert nem hallottam,nem ismerem,de adatlapját megnézhetem és azt megmondhatom hogy jársz jobban:3 darabot megvenni vagy másikra gyüjteni (nekem teljesen mindegy a végeredmény ha az árban más termék nem éri utol,nem fogok ajánlani helyette,ha már a hangja neked tetszik).Missionaz azért elérhető alternativa és lehet együtt tud dolgozni a vidivel is.
60-70-ért alternativa. Onkyo308 307(307 nem fogad adatot HDMI-ről),Pioneer VSX 420,520 (420 HDMI-ről nem fogad adatot) vagy Marantz 3001.
Egész rendszert is kapsz elérhetően,nem egydobozos de szatellittel: pl .Onkyo HT-S 380 és HT S5205 és 3305 90-ért és 5305 110-ért. -
törölt tag
válasz
v.attis #15301 üzenetére
Nekem semmi bajom azzal hogy valakinek csak enyi és ennyi pénze van,én se őrűltem meg hogy millliós rendszerre gyüjtsek.nem is igen vágyom rá.
Lényegi kérdéseidre: valóban jobban jársz, ha egyberendszer helyett ilyet veszel. 22 négyzetméterre elég a belépő vagy alapszintű erősitők ereje is. Ha neked a Yamaha megtetszett akkor oké.De veddd azt figyelembe,hogy tényleg alapszintű és itt nem igazán a zeneiség van az előtérben. Yamaha itteni árazásu cucccai(mit vettél vagy néztél ki?)nem igazán megnyerőek,különösen a 3xx tagjai. Onkyok,Denonok jobbak ebben az árkategóriában.Használtan nézted akkor ha mondasz összeget,segithetek keresni.
Videotonok. Ha találsz akkor muszáj mindjárt megvenned mind a 3 darabot.Mégis mennyi lenne?.Egyetlen előnye hogy ismered,megszoktad,de nem beszéllek le róla.Ha jó és neked tetszik,nekem nincs ellene kifogásom. Csak azért van alternativa: A mission pack pl elérhető 90 ért 5.0 korrekt,és minőségi termék de ha nincs annyid és kölcsönt se akarsz akkor mondjuk a Videoton mellé veszel addig . MHT ami surr+center 40ért és addig használhatod a videotonokkal amig összegyülik a párra való.ez több év is lehet,mivel feltörekvő márka. -
törölt tag
válasz
Mono_G #15293 üzenetére
A mélynyomók un pre out azaz előerősitett kimeneten csatlakoznak. Ami azt jelenti hogy a hangjuk a hangerő függvényében változik. Tehát ne cserélj először hanem ha kis hangerőn hallhatod,nyugodtan feljebb veheted a hangerőszabályzóját a subodnak! Ezért is tették rá! Ha nagy hangerőre van beállitva a sub alapból (hibásan! azért irom mindig hogy sub beállitást fél vagy háromnegyed hangerőn kell végezni!) akkor az erősitőd sw kimenetét, pontosabban annak a szintjét is feljebb állithatod, vagy ujrakalibráltathatod az Audysseyvel.
-
törölt tag
válasz
Mono_G #15288 üzenetére
Zenére nem igazán szoktak mélynyomót tenni, De filmhez nélkülözhetetlen. Szobamérethez és a kimenő teljesitményhez kell a mélynyomót tervezni és nem muszáj ugyanazon tipus/márka,itt szabad a vásár. Neked 20 nm.-re 150Watt minimumra és 20 centi átmérőre van szükséged és a kiválasztott erősitő éppen abban a kategóriában van.
-
-
törölt tag
válasz
ricsik #15273 üzenetére
Denon csatlakozókban elég szegényes,hangban az 508-608 közé tehető szerintem.(elég nagy különbség van hangzásra az 608-608 között). De ez szubjektiv.De túl nagy különbséget nem fogsz találni.608 vagy Denon közül az,amelyik csatlakozókban neked jobban megfelel.
Kis segitség: több zene: Denon,több film: Onkyo a jobb választás.Onkyo erősebb teljesitményben. -
törölt tag
válasz
ricsik #15218 üzenetére
Egy-két előnyt tudok Béci esetleg kijavít/kiegészít:
Dolog lényege, hogy a komplett előerősítő és processzor végzi a beállitásoket,(tehát dekódolás be és kimenet választás, hangerő, hangszínszabályozás +jelfeldolgozás), míg a végerősítés az külső végfokokal történik meg.
Külön kiépités külön tápegységen megy ami zavarfüggetlen és igy nem függgnek fizikailag egymástól,tehát a végfok tisztább jelet és tisztább,nagyobb áramot kap.
A végfokok egészen egyszerű felépítéssel rendelkeznek egy integrálttal szemben (kevés zavaró tényezô, rövidebb jelút),ezért csekély alkatrészigényűek tehát mivel így jobban kiépíthetők, elvileg tisztábban is szólnak.
Audiofil minőség jobb alkatrészekkel és megfelelő erősitőelv megválasztásssal (A,AB, D,stb) biztosítható és nem függ külső körülményektől, mint pl. helyhiány,közös tápegység miatti kompatibilitás, teljesitmény behatárolás. -
törölt tag
Igen van,és a bekötés minősége sem mindegy. Ha lehet keress olyan boltot ahol kábeleket árulnak, és lehet tudsz kérni tőlük tesztre kábeleket kaució ellenében.Pénztárcádon belül részesitsd előnyben a vastagabb nagyobb tisztaságú rézkábeleket és az ezüstözött,vagy aranyozott csatlakozókat,pl rászerelt vagy banándugó.
-
törölt tag
válasz
v.attis #15214 üzenetére
Digitális átvitel átviszi 1 az egyben a DTS adatfolyamot. Akkor nm szükséges tudnia a lejátszódnak a DTS-t,mert az erősitőd fogja azt dekódolni. Lényeg hogy bitstreamra legyen állitva a lejátszód optikai vagy koaxilális kimeneteés akkor akár DTS,akár nem DTS-képes a lejátszód,az erősitő elvégzi a többit..
-
törölt tag
válasz
Pulsar #15111 üzenetére
Felsorolom: van Dolby digital 2.0,ez két csatornás; van Dolby digital 5.1 ezt AC3 néven is irják,ez 5 különböző diszkrét(tehát saját,mint a sztereóban a jobb és bal) csatornát és a .1 az a mélyvivőt,tehát 80Hz és alatta;Dolby digital EX ami 5.1 de a 2 hátsó sorround csatorna tartalmaz még +2 csatorna jelét mátrixban amit egy dekóder tud dekódólni,ha nincs dekóder 5.1-ben ez a jel önmagát kioltja;
És még van 2 ami már HD formátum,növelt felbontás és sávsélességgel,amit már csak a HDMI ismer fel: Dolby Digital TrueHD ami elméletileg 14 csatornát tud,és Dolby Digital Plus (E-AC3) ami 7.1 önálló,csatornával,és nem kompatibilis az előzőekkel.
Valóban nem tud DPL 2-őt,hallhattad.
Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- World of Tanks - MMO
- Kedvenc zene a mai napra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest