- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
válasz
Gál István #20009 üzenetére
Ez megint olyasmi, amit csak kipróbálással lehet eldönteni.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
ToxicOs #19959 üzenetére
Nem a tévé optikai kimenetéről volt szó, azt analóg adásoknál is használom, szinte mindent - a híradót kivéve - a házimozirendszeren hallgatok. A set top box optikai kimenetére gondoltunk, annak illik lennie, ha nincs, megette a fene.
A Hello ára messze van a 15000 forinttól, feléért is megkapod.
Ma már az én környezetemben többen fizetnek elő digitálisra, mint analógra. -
BBéci
legenda
válasz
A_ScHuLcZ #19924 üzenetére
A jó minőségű sztereó rendszer mellett okádék hangja lenne egy filléres egydobozos bögreszettnek.
Azt kell megoldani, hogy a meglévő rendszeren szóljon a tévé hangja, amit nem lehetetlen normálisan összehozni és gyakran szoktuk javasolni.
Én is gyakran sztereóra állítom az AV erősítőmet. -
BBéci
legenda
válasz
zozy84 #19913 üzenetére
Egy ilyen nagyszabású műveletre csak előzetes egyeztetés után kerülhet sor.
(#19902) hdcsaba87
A Polk Audio hazai forgalmazója az Octogon Audio, mindenki tőlük rendeli, veszi.(#19920) A_ScHuLcZ
50-ért a legolcsóbb, belépő osztályú erősítőket lehet megkapni, amihez még hangdobozokat és kábeleket is kell venni.
A Panasonic beépített médialejátszója gyakorlatilag semmire nem jó. -
-
BBéci
legenda
válasz
#72042496 #19843 üzenetére
Falnak tudnék menni az ilyen mérést kívánó megjegyzésektől.
Ha megveszek egy házimozi komponenst, azt használni, hallgatni fogom, nem méregetni. Melyik műszer mutatja ki, hogy az énekesnő hangja picit náthás, nazális, ami pedig eredetiben hibátlan volt?
Azért ezt hoztam fel, mert tipikus hiba, amivel tesztelések során gyakran találkoztam. Létezik netán digitális, orrhangmérő szenzor? -
BBéci
legenda
válasz
defiant9 #19790 üzenetére
Remélem, senki nem fogadja meg a javaslatodat! A hozzászólásodból az is kiderül, sem táp, sem digitális kábeleket nem hasonlítottál össze.
A hangdoboz semmivel nem fontosabb eleme egy láncnak, mint az erősítő, vagy a kábelek. Ha rangsort kellene felállítani, a jelforrás szerepe picit megelőzi a többit. -
BBéci
legenda
válasz
defiant9 #19790 üzenetére
Remélem, senki nem fogadja meg a javaslatodat! A hozzászólásodból az is kiderül, sem táp, sem digitális kábeleket nem hasonlítottál össze.
A hangdoboz semmivel nem fontosabb eleme egy láncnak, mint az erősítő, vagy a kábelek. Ha rangsort kellene felállítani, a jelforrás szerepe picit megelőzi a többit. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #19758 üzenetére
A legkisebb mértékben sem féltékeny, nem kell félteni a fenyőfát.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #19731 üzenetére
Nálam akár hónapokig
is maradhat.
Szoktak adni bejáratott madzagot is, ha éppen van kéznél olyan. -
BBéci
legenda
válasz
python1 #19663 üzenetére
Baromi rosszul gondolod!
Az efféle kérdések feltevése helyett próbálj ki néhány kábelt, hallani fogod a különbséget.
Egy nagy kábelgyártó cég - Kimber, Vanden Hul, Audioquest, Wireworld, QED, Nordost, Siltech, Harmonic Technology, Transparent Audio, és még sorolhatnám reggelig - termékei között is brutális különbségek vannak.
Ki nem jár a földön???(#19660) kezdocske
Totálisan elhibázott ötlet a DVD-felvevőt HDMI-vel csatlakoztatni az erősítőhöz. Fel nem foghatom, ezt hogyan találtad ki??? -
BBéci
legenda
válasz
sirfer #19646 üzenetére
Az irányítás problémán lehetne segíteni, az a legkevesebb.
Minden szempontból a HK990 lenne a rendszered ideális sztereó erősítője. SZVSZ.(#19647) kbalazsa
Nincs bizalmam a hirtelen, semmiből felbukkanó márkákkal, cégekkel szemben. Úgy érzem, meg akarják lovagolni a divathullámot. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Vidala #19593 üzenetére
Jól látod, én is úgy gondolom, hogy hiába tesz valaki egy Onkyo 308 és a Mission Cinema Pack dobozai közé Transparent Reference kábeleket, az olyan, mint ágyúval verébre lőni.
Az a lényeg, hogy a kábelt teljes értékű komponensnek kell tekinteni, a fontosságukat nem szabad alábecsülni.
8 éve ugyanazt az erősítőt, kábeleket és hangdobozokat birtoklom, de közben mindegyiket mással helyettesítettem egy időre, tesztkészülékek tucatjait használtam hónapokig, tehát van fogalmam arról, melyiknek mekkora a szerepe a láncban. -
BBéci
legenda
válasz
Palapo #19577 üzenetére
Nem lehet általános érvényű tanácsokat adni, ahány szoba, annyiféle akusztika. Neked kell kísérletezéssel eldönteni, hogy milyen állásban legjobb a térhatás, a jelenlétérzet.
Elkezded a szembefordított állással, meghallgatsz egy háttérhangokban bővelkedő filmrészletet, vagy a THX szignálját, aztán 10-15 fokonként forgatod és megint hallgatózol. Amikor eljutottál a teljesen előrenéző helyzetig, visszafelé megismétled a előzőeket. Addig próbálgatod, míg meg nem találod a neked legjobban tetsző pozíciót. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #19564 üzenetére
Szerinted sincs különbség az olcsó, 1-2000 forintos és a drágábbak képminősége között?
-
BBéci
legenda
Az optikai kábel végének aranyozására is van magyarázat.
A toslink csatlakozó kis szárának belső felén van jelentősége, ahol a fény kilép belőle, de nem tudják úgy aranyozni, hogy csak belülre kerüljön, ezért az egész pöcsöcske megkapja a bevonatot.(#19534) WonderCSabo
Ebben az esetben a tudományos elmélethez ragaszkodni nagyon kényelmes magatartás, az ember azzal áltathatja magát, hogy olcsó, 1000 forintos kábellel is ugyanazt a képminőséget kapja, mint a tízszer annyiba kerülővel, ergo nem kell több pénzt kiadni.
A BKV is elvisz a város másik végébe, olcsó és kényelmesebb csak üldögélni a buszon, mint autót vezetni, döcögni a dugóban. Azért én inkább az autót választom. -
BBéci
legenda
Például a színátmenetek, a sötét területek részletezettsége és zajossága, a hosszú egyenes vonalak szőrössége mutatja a különbségeket. Aki hozzászokott egy kábel képéhez, az pár másodperc alatt kiszúrja, ha titokban, tudta nélkül kicserélték. Természetesen nem alapkészülékek közé kötve.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #19522 üzenetére
Elméletben lehetetlen, de sokan tapasztaltuk, hogy ebben az esetben a gyakorlat mást mutat. Illetve kábelekkel foglalkozó villamosmérnökök szerint van rá egzakt magyarázat is.
Persze nem 50000 forintos PC és 100000 forintos tévé között kell tesztelni. Oda tényleg megteszi az 1000 forintos kábel is.
HDMI 3 -
BBéci
legenda
válasz
WonderCSabo #19520 üzenetére
A gyakorlat egészen mást mutat, ezt rengetegen elismerik, itt a topikban is.
Aki tagadja a HDMI kábelek képminősége közötti különbséget, az vagy nem tesztelt még egyszer sem, vagy olyan, mint a parasztbácsi, aki az állatkertben mondja a zsiráfra: márpedig ilyen állat nincs!
Szerintem a kételkedők még sosem láttak közelről a KáCsa -féle HDMI 3-hoz hasonlót sem. -
BBéci
legenda
válasz
Hopkins_001 #19512 üzenetére
Kimenetre nem kaphat jelet, csak bemenetre.
Ismétlem, az erősítőd leírásában találsz válaszokat a kérdéseidre. Ha sztereó jelet kap az erősítő, akkor is lehet jelet küldeni a szubkimenetére.(#19511) kbhuinfo
Már ketten írtuk, hogy bitstream-ra állítsd a kimenetet! -
BBéci
legenda
válasz
Hopkins_001 #19500 üzenetére
Ne haragudj, de letölteni, böngészni nincs időm az erősítőd kezelési könyvét, amiben megtalálható az információ, amire szükséged van.
-
BBéci
legenda
válasz
Hopkins_001 #19496 üzenetére
Speaker configuration vagy setting pontban yes-re állítsd az LFE-t.
(#19497) Termi16
A frontok LARGE állásában is kaphat jelet a szubkimenet. -
BBéci
legenda
válasz
mouse1 #19488 üzenetére
Teljesen értelmetlen lenne olyan hangdobozokat venned, amik nem képesek megszólaltatni azt, ami az erősítődből kimegy. Ezért a használtak között kell keresgélned és csakis egy pár frontsugárzóban gondolkozz!
Extremetuning árul Revel Concerta F12 dobozokat, talán meg tudtok alkudni. Azokkal szuper rendszered lenne!(#19490) Errtu11
Rengetegszer leírtuk, hogy a KáCsa Audiónál, letét ellenében, kapsz tesztelésre kábeleket. -
BBéci
legenda
válasz
clarlet167 #19486 üzenetére
A HD filmek közül csak kevésnek van 7.1 hangja, de azokat is tökéletesen meg tudja szólaltatni egy 5.1 rendszer, tehát elegendő a 6 db madzag.
-
BBéci
legenda
válasz
Errtu11 #19455 üzenetére
Mit vársz a splittertől, amit a 15 méteres kábel nem tud???
Nyugodtam használhatsz 15 méteres HDMI-t, csak "high speed" legyen! Némi elhanyagolható minőségromlás biztosan lesz egy másfél métereshez képest.(#19475) ricsik
Az Audyssey nem állítja döngetősre, ezért felesleges aggódni.(#19476) Dorian
Én a Concept 2-höz sem kapcsolnám be a mélynyomót. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Pityke78 #19464 üzenetére
Iszonyatos nagy butaság, amit kitaláltál, eszedbe ne jusson megvalósítani!
(#19468) mouse1
Fel nem foghatom, miért azonosítja mindenki a szubládát a hangerővel????????????????
Olyan mélyhangokat szólaltat meg, amikre a többi doboz nem képes, de a hangereje nem emelkedik ki a többi közül, szinte észre sem venni, hogy működik. -
BBéci
legenda
válasz
Palapo #19431 üzenetére
Kábel ügyben hallgass a Streames fiúkra, biztosan azt fogják ajánlani, ami a rendszeredbe jobban illik.
A linkelt dipólok bőven megérik az árukat, ha beruházol egy párra, garantáltan fülig érő szájjal fogsz mozizni a következő néhány évben.(#19436) zozy84
Képzeld el, milyen lehet az IQ90 mélyhangja! Zenére nem is kell annál több.(#19435) spae
Keríts valaki hozzáértőt, aki megnézi a beállításokat, vagy vegyél egy médialejátszót! -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #19404 üzenetére
Saját Quadral Aurumjaim voltak hozzákötve, mind az 5 dobozt Large-nak mérte az erősítő, amivel elégedett voltam. Még mindig nálam van a Velodyne SPL1200 Ultra.
-
BBéci
legenda
válasz
Engikrisztus #19381 üzenetére
Egyet olvass vissza!
A kettő közül a Yamahára szavazok. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #19377 üzenetére
Nálam az Arcam AVR500 40 hertzet állított be és tetszett a hangzás.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #19371 üzenetére
A teljes mértékben, még jobb szinonimája a maxigázon-nak. Én úgy értettem.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #19367 üzenetére
A házimoziban.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #19361 üzenetére
Én sem értem a reagálását.
Az áramfogyasztásról egy szót sem írtál. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #19350 üzenetére
Nem értem, minek azok a flancos kábelek, amikor az UTP fonatnál nincs jobb.
-
BBéci
legenda
Hogy a hangkártya gyártói mit neveznek SIDE-nak és REAR-nak, azt csak találgatni lehet, legvalószínűbb, hogy 7.1 kimenetről van szó. Mindkét párost (külön-külön) csatlakoztasd az erősítőbe, ha egyik sem szól, a hangkártya driverében nincs valami jól beállítva.
Az ilyenek miatt beszélek le mindenkit a számítógépes filmlejátszásról. 20 pénzért kapni célhardvert, amivel semmi efféle probléma nincs.
Bár az erősítődön nem látok digitális bemenetet. -
BBéci
legenda
válasz
Warter #19312 üzenetére
Ártani nem fog, a javulás mértékének és a kábel árának viszonya a kérdéses. Csak ismételni tudom magam, ki kell próbálni!
(#19314) spae
A 6ch input az 6 db RCA. Mi más lenne???
Mindegyikhez oda van írva, hogy melyik madzagot kell beledugni. Mostanáig nem azokat használtad?
Szerintem felejtsd el a hangkártyát! -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #19226 üzenetére
Szerintem egy 300000 Ft feletti erősítőhöz erősen ajánlott a tápkábel cseréje, de hangsúlyozom, csakis próba, meghallgatás után!
-
BBéci
legenda
válasz
lszacsuri #19215 üzenetére
A magyar háztartások jelentős hányadában nem foglalkoznak azzal, hogy minőségi képet és hangot hozzanak össze. Ez viszont egy szaktopik.
Még senkit nem akartam rábeszélni 50000 forintos tápkábelre, de ha szóbakerül, elmondom róla a véleményemet.
Akkor olvastam a Darvas-féle cikket, amikor a házam épült és semmiből nem állt 1 db Merlin-Gerin kismegszakítót venni Bakony helyett, 4 mm2-es kábelt behúzatni a másfeles helyett. Sajnos a csövek már a falban voltak, nem sikerült behúzni a 6-ost.
A minőségi elosztót és tápkábelt nem a 200000 forintos rendszerekhez találták ki, ám egy félmilliósnál már megfontolandó a beszerzésük, persze szigorúan csak meghallgatás után! -
BBéci
legenda
válasz
kalgabika #19203 üzenetére
Léteznek falra szerelhető hangdobozok, de az egészen speciálisakat kivéve rájuk is vonatkozik, amit az előbb leírtam.
Kényszerhelyzetben elfogadható, de hangjukat illetően kompromisszumokkal jár.
A Bose apró kockáihoz is kapható állvány, nem véletlenül.
Hallgattam a Q-kat, megérik az árukat, de inkább halk háttérzenéhez, mint házimozihoz alkalmasak. Szerintem. -
BBéci
legenda
válasz
lszacsuri #19204 üzenetére
Sikerült feltenned a lehető leidegesítőbb kérdéseket.
A fali aljzatba kell csatlakoztatni, vagy egy hozzáillő elosztóba. Bármilyen meglepő, annak az egyméteres kábeldarabnak és a végein lévő csatlakozóknak jelentős befolyása van a hangminőségre. Paks emlegetése helyett hallgatással győződj meg róla, le fog esni az állad!
Ajánlott olvasmány: Az ideális hálózat
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Háztartási gépek
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Ford topik
- Cyberpunk 2077
- Kerékpársportok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest