- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
R1per2 #24781 üzenetére
Igen ezek valóban bögreszettek, de itt a PH! fórumban a Logitech, Genius, Creative a menő, azoknak van topikja.
(#24780) adamssss
Ne őrjíts meg!!!
Végre valaki normális méretű hangdobozokat akar venni (bár csak Jamo S, de akkor is) nem valami bögréket!(#24779) 8nemesis8
Egyelőre nem kell foglalkoznod az erősítő cseréjével. SZVSZ. -
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #24712 üzenetére
A Polk importőre változatlanul az Octogon.
A JBL hangdobozok határozottan más karakterűek, mint a Focalok. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #24698 üzenetére
Ha furcsa, ha nem, nekem nem tetszenek, ez szubjektív vélemény, Az idézetben ott vannak a negatívumok, szokás szerint nagyon finom fogalmazásban. A mai Wharfik sajnos már nem azok a klasszikus Angol produktumok, mint a 10 évvel ezelőttiek.
-
BBéci
legenda
Jó állványon, - a tiéd annak nevezhető - nagyságrenddel jobban szólnak a hangdobozok, mint fali konzolon.
Nappalim 22-23 négyzetméter közötti, 1 méter magas, 28 kilós, háromutas hangdobozokat hallgatok 9 éve, de volt nálam sok hasonló méretű tesztdarab és egyiket sem találtam soknak, nagynak.
Még a Velodyne DD15 mélynyomót sem. -
BBéci
legenda
válasz
muzsikpeti #24486 üzenetére
Az erősítők belső kábeleinek cseréje nem butaság, ugyanúgy a tuning része, mint a hangdobozoknál. Ettől és a falban lévő vezetékektől függetlenül, tisztán hallható a tápkábel hatása. Pár éve én sem akartam elhinni.
-
BBéci
legenda
válasz
K!$$rác #24455 üzenetére
Belépő és alsó-közép kategóriában semmi jelentősége a kábel irányának. Azt viszont nem ajánlom, hogy hosszabb, több hónapos használat után megfordítsd!
Nem vizsgáltam aprólékosan 608-as hátlapját, ezért nem tudtam, hogy van dedikált biamp kimenete. Ettől függetlenül fenntartom amit előbb leírtam. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #24394 üzenetére
Az semmiképp nem ízlés dolga, hogy egy valamivel egymillió fölötti összegbe kerülő processzor/végfok párost a kétharmadáért kapható Emotiva lemos a pályáról. Ha ugyanannyiba kerülnének, akkor is egyértelmű, melyik a nyertes.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #24373 üzenetére
Még nincs tapasztalatom, azt írtam, hogy ki fogom próbálni. Elméletileg jobbnak kell lennie a beépített merevlemezről érkező képnek, és hangnak.
(#24382) luko
Szerintem a Dali Ikon 5 MkII sokkal jobb vétel, mint a KEF Q500 és 16 négyzetméteres szobában is használható. Mindegyik dobozra vonatkozik, hogy elegendő szabad területnek kell lennie körülötte, akár álló, akár állványos dobozról beszélünk. -
BBéci
legenda
Mostanáig 2 LG és 4 Samsung tévé beépített médialejátszóját használtam, teszteltem, egyiknek sem volt gondja a 8 gigásnál nagyobb filmekkel. A C sorozatú Samuk a DTS hangot 5.1-ben is kiadják optikai csatlakozón, az elgék valóban csak DD-t.
(#24358) Jasonchan
Pedig nem gyenge a 1911, ott valami más baj lehetett.(#24354) Sanya46
50 colos plazma, vagy 42 colos LCD???Mégis mi alapján fogsz dönteni???
-
BBéci
legenda
válasz
anti22 #24277 üzenetére
Az a Yamaha rádióerősítő legalább 3 klasszissal jobb, mint az említett sal szett. Ebből következik, hogy nem lesz kihasználva a képessége, ami a hangminőséget illeti.
A topik első hozzászólásában bizonyára olvastad, hogy az erősítő árának legalább dupláját kell hangdobozokra költeni ahhoz, hogy minőségben illeszkedjenek egymáshoz.Külső és gyári adatok alapján választani hangtechnikai eszközt, finoman fogalmazva is botorság.
-
BBéci
legenda
válasz
Gál István #24209 üzenetére
A különbség nagyjából ugyanaz, mintha a PC házban, laptopban lévőt egy külsőhöz hasonlítanál. Megfejelve azzal, hogy az USB kábel is ront valamennyit a kép (és hangminőségen), de azt csak jobbfajta vetítővel, legalább 2 méter széles vásznon látnád. Készülök egy ezt vizsgáló tesztre.
Nekem jobban tetszik a lejátszóban lévő, abban kialakított fiókba behelyezhető, nem beépíthető változat. Például Dune Smart, Base, Max. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #24174 üzenetére
Nem arra vártam magyarázatot, azt értettem, hanem a DTS előállítására. Fogalmam sincs, mire gondoltál.
(#24172) KisApám
Empéháromhoz egy párezer forintos füles is bőven megfelel, a Denonod legfeljebb arra jó, hogy villogj, dicsekedj vele.
Azt sem értem, az a nagytudású eladó miért beszélt le a 920-asról. Szerintem semmivel nem rosszabb a 608-asnál, de én nem értek hozzá annyira, mint egy MM eladó. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #24168 üzenetére
Ezt kifejthetnéd kicsit bővebben!
-
BBéci
legenda
válasz
ChipKng #24154 üzenetére
Többször bevallottam, hogy nem igazán értek a számítógépek belvilágához.
Azt több helyen olvastam, hogy a mai videokártyákon hangchip is van, ami talán valóban nem processzor szintű alkatrész, de a lényeg. hogy HDMI-n kimennek az általad is felsorolt formátumú jelfolyamok. -
BBéci
legenda
válasz
solidsnake #24133 üzenetére
A tévé menüjében beállítottad, hogy a Scart aljzat kimenetként működjön???
(#24131) KisApám
Hová, mihez fogod csatlakoztatni a Denon fülhallgatódat? Azért érdeklődöm,mert a 608-as Jack kimenetén kinyerhető hang minőségéhez egy 10000 forintos füles is bőven megfelel. -
BBéci
legenda
válasz
solidsnake #24115 üzenetére
Miféle tévé az, hogy nem sikerült Scarton kicsalogatni belőle sztereó hangot?
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #24076 üzenetére
Két nappal ezelőtti hozzászólásodra azt válaszolom, hogy csakis az élő zenéhez, koncerthez szabad hasonlítani egy rendszer, vagy komponens hangzását, semmi máshoz.
Leginkább olyanhoz, ahol egyáltalán nincs, vagy alig van erősítés.
Máskülönben honnan tudnánk, milyen hangja van egy zongorának, szaxofonnak, egyéb hangszernek??? -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #24069 üzenetére
Mertem remélni.
Nem kifejezetten neked címeztem a keresztváltós megjegyzést, csak a témáról eszembe jutott.
-
BBéci
legenda
válasz
Gál István #24052 üzenetére
Behoztak Kínából több konténernyit, mert nagy tételben olcsóbb és gyorsan ki akarják árulni.
Ez manapság így működik. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #23947 üzenetére
Azt szokták ajánlani, hogy belső kábeleknek ugyanazt válasszuk, ami az erősítőtől a hangdobozig vezet.
A keresztváltó módosítása lutri, nem minden esetben lesz jobb a hangzás. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #23854 üzenetére
Nem vagyok biztos abban, hogy a hangképbe nyúlás alatt ugyanazt értjük.
Az ekvalizáció alapszinten csak a hangdobozokat/csatornákat hozza egy hangerőszintre, de ezt gyakorlott füllel, pláne hangnyomásmérővel is meg lehet oldani. Az Audyssey és társai (YPAO, MCACC) ennél sokkal többre képesek, ahogy a nevükben is benne van, szobaakusztikai korrekciót végeznek. Egyszerűen fogalmazva, kisimítják a frekvenciamenetet, lehetőségeikhez képest eltüntetik a kiemeléseket és a kioltásokat, amit a helyiség elégtelen akusztikája okoz. Csatornánként akár 10-12 sávos grafikus ekvalizátort alkalmaznak, melynek eredményét a nagyobb Pioneerek szép színes grafikonon meg is mutatják, ami számítógépre letölthető.
A dinamikus játékot még nem próbáltam ki. -
BBéci
legenda
válasz
bendeguz76 #23842 üzenetére
Szerintem egyik sem.
Annyi pénzért már szuper hangminőségű NAD-ot kapni. -
BBéci
legenda
válasz
oettinger01 #23802 üzenetére
Acoustimass!!!
A méretéhez képest döbbeneteset szól, viszont rémesen drága.
Nálam a Lifestyle 25 volt, használtam 1-2 hétig, összességében tetszett a hangja, de akadt némi hiányérzetem az alsó középtartományában. -
BBéci
legenda
válasz
Fernet #23768 üzenetére
Az erősítő elfogadható, de az egy szál, árva 8 centis hangszórót tartalmazó dobozkáktól tisztességes hangzást remélni naívság. Tipikusan a se mélye, se közepe, se magasa rendszer. Szerintem nem ér 75000 forintot sem.
Nyilván Te is tudod, hogy a belépő kategória legalja olyan messze van a high-endtől, mint Makó Jeruzsálemtől, felesleges is emlegetni. Vegyél egy használt, de jó minőségű szettet és boldog leszel minden percben, amikor hallgatod!
-
BBéci
legenda
válasz
kisgyerek85 #23666 üzenetére
20000 forintért csak 6-8 éves belépő kategóriás erősítőt kapsz, amire a hirdetések szorgalmas és kitartó böngészésével bukkanhatsz. Nincs értelme konkrét típust, modellt javasolni.
-
BBéci
legenda
válasz
sirfer #23657 üzenetére
Ezt a rakosgatósdit egyáltalán nem értem. A vászon olyan távolságra lóg a faltól, hogy a tévé pont elférjen mögötte, az alja kb. 80 centire legyen a padlótól. A vetítő távolságát az objektív terítési szöge és a vászon szélessége határozza meg. 4 méterről nézve 2,4-2,7 m szélesség ajánlott.
-
BBéci
legenda
Nem értem.
"semmit nem is csinált az amit be építettek"
Mit építettek be?
Nem akarom védeni a tuningolókat, de engedjük meg a tulajnak, hogy eldöntse, jobban szól, vagy nem. Tomi meghallgatta ugyanolyan körülmények között, ugyanazzal az erősítővel, hangdobozokkal, zenével, tuning előtt és után? Néha egészen apró változtatások, meglepő eredményt okoznak, elég a villásdugó fordítását megemlítenem.
Jól látod, annyiért vesztegetik azt a Denont. -
BBéci
legenda
A verebek csiripelik, hogy fejleszteni, javítani fogják a Dune D/A konverterét, hogy mikor lesznek piacképesek azt nem árulták el.
Egy H/K AVR 460 már biztosan megfelel FLAC dekódolásához és erősítéséhez, olyat keress használtan, vagy valamelyik elődjét. Dorian Denon AVR-2809-ese is elég jó lehet erre a célra.(#23633) kimi02
89-ért, házhozszállítva ajándék.
A helyében inkább a 1311-et adnám el, a 3805 4 kategóriával magasabban helyezkedik el a Denon ranglétráján. -
BBéci
legenda
válasz
shaggy #23615 üzenetére
A készülék leírásban benne van, hogy mit csatlakoztathatsz hozzá, leginkább iPodot, de olvasd el figyelmesen!
(#23611) cekkk
Mindenféle beállítással próbálgattam, de csak egészen röpke teszt volt, mert váratlanul vissza kellett adnom, akadt rá egy vevő. Utolsó Base példány volt, nem is lesz belőle több. -
BBéci
legenda
válasz
goommbi #23605 üzenetére
"Basszus megszólalásban, előnyben részesítem a melegebb lágyabb brumógosabb mélyeket a keményebb kopogósabb hangzással szemben."
Ez attól függ, milyen a forrás, a jel. Egy jó rendszer képes mindenfajta mélyhang megszólaltatására, amilyenre éppen szükség van. Brummogni, és kopogósat előadni is tudnia kell! -
BBéci
legenda
válasz
#46372352 #23578 üzenetére
Tudtommal nem létezik olyan sztereó erősítő, amelyik rendelkezne HDMI bemenettel. 100000 forint alatt biztosan nincs.
(#23589) cekkk
A jelenleg kapható Dune lejátszók analóg hangja valóban nem valami szuper, koaxon és HDMI-n is sokkal jobb minőséget lehet elérni vele. Volt nálam Base, de csak sztereón próbáltam, mert nem volt 6 egyforma RCA kábelem. Egyetértek azokkal a véleményekkel, amelyek nem javasolják az analóg kimenetek használatát. Beszéltem erről a Streamaudiósokkal, ugyanerre jutottunk. -
BBéci
legenda
válasz
Hopkins_001 #23558 üzenetére
Nem ajánlatos, sőt, tilos!
Az egy dobozba épített hangszórók frekvenciaváltó(ko)n keresztül kapnak áramot. -
BBéci
legenda
válasz
mata89 #23536 üzenetére
Durva túlzás azt állítani, hogy az Onkyo 608 nem jó zenére. Egy 60000 forintos sztereó erősítő lealázza, de ez igaz a többi hasonló összegért kapható AV erősítőre is.
Az sem állja meg a helyét, hogy a Denon 1911 nem igazán jó mozira. Igazából bármelyiket veszed, nem csinálsz rossz vásárt. Egyéni ízlés alapján lehet választani.
Az IQ 50 nekem tetszik, 18 négyzetméteres szobába illik a mérete, de kanapé és gyomorrengető mélyeket a 70-es sem tudna produkálni, ahhoz szubláda kell. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
bittehilfmir #23505 üzenetére
A frontokéval megegyező középsugárzó legyen a centerben!
-
BBéci
legenda
válasz
bittehilfmir #23502 üzenetére
Mission frontokhoz Polk center???
-
BBéci
legenda
Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Energiaital topic
- iPhone topik
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Elemlámpa, zseblámpa
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest