- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
Peak
addikt
Üdv ismét Urak!
Erről a fali hangfaltartó konzolról van esetleg valakinek tapasztalata?
A Vogel's VLB 200-at láttam, hogy van aki eladja, nem tűnik gyenge darabnak, de az a piciny felület, amin felfekszik a hangfal...
Nem szivesen rizikóznék egy 50kHUFos surroundot rajta...
-
Peak
addikt
nem sokat tudom feljebb tenni.... egy lukkal feljebb teszem a polctartót, akkor 178mm a hely a felsőn, épp befér egy Polk RTi center A4es és 2,5 centivel több a hely az erősítő fölött.
vagy még alternativ megoldásként a polc mélységén trükközök, azaz pont olyan mély lesz, amekkora a center mélysége... igy az erősítő felső boritása felett nem is lenne semmi.az erősítő oldala perforált, rácsos, ezért 9-9 cm-t hagytam a levegőzésre... felette kb 2 centi van.
-
Peak
addikt
jelentem az első lépéseket megtettem
saját tervezésű és gyártású álvány és az erőlködőhttp://i.imgur.com/2nKld.jpg
-
Peak
addikt
válasz
Warter #32048 üzenetére
hozzátenném, hogy én a kornerben hallgattam a missionök mellett a Polk RTi-t és nekem is nagyon bejött a hangja... mert részletesebb, egyenletesebben adja vissza a zenét, sehol sincs hullámzás a frenkvenciák, hangszerek között.
Azt mondják rá, hogy "igazán amerikai hangzású hangfal", hisz az is, de ez szerintem pont hogy jó.
Ott, ahol a mission 796SE a szaxofont előrehozza, a többi hangszer a háttérben marad és a mélyek tökéletesen búgnak, ott a Polk RTi együtt szóltaltatta meg a szaxofont minden más hangszerrel, és a mélyek diszkrétebbek voltak...
-
Peak
addikt
válasz
DM-Fan #32010 üzenetére
Nézd meg a SMARTban, hogy Load Cycle Count nem mutat-e irreálisan magas 10-100ezres értéket, ami a működött napok számával visszaosztva mutatja, hogy miként kezeli a lejátszód a vinyót.
Eleve nem tudhatod, hogy nálad hány másodpercen van ez az érték.
Nálam a régebbi gyártásúakon 300 volt, az újabbakan 8.Az IDLE3.EXE nem befolyásolja az adatokat a merevlemezen.
Ezzel maximum 300 mp-et, azaz 5 perces tétlenség utáni lekapcsolást lehet beállítani. -
Peak
addikt
most elég pihent vagyok egy kis ábrához
http://i.imgur.com/lPZ9I.png
-
Peak
addikt
Igen, ez tipikusan óriási hiba.
Ugyanis ezt egy féle képpen lehet megoldani, méghozzá nagyítással, ami "interpolálást" jelent, azaz egy bizonyos algoritmus szerint nem létező pixelekkel töltik ki a területeket, ezzel belenyúlva az eredeti képminőségbe, rontva azt.
Ez valóban elfogadhatatlan és barbárság.Ehhez az 1920x816-os 2.35:1-es filmet ki kell nagyitania úgy, hogy a 816-ból 1080 legyen, azaz 1.32x-esére kell növelni.
Ez azt eredményezi, hogy az 1920 oszlop széles képből a középső 1450 oszlopot nagyitanak fel 1920-ig, azaz mindkét oldalon 235-235 pixel oszlopnyi képi információ elvész örökre.Tehát lesz egy fasza "öklömnyi" pixeles rosszabb minőségű képünk, de nem lesz rajta fekete csik, mert ki van nagyitva az 1450x816 pixel 1920x1080ra.
Remélem igy már érthető.
-
Peak
addikt
3 féle fekete csikot láthatsz.
- a videostreamben eleve benne levő, fullHD jelfolyamost
- a videostreamben eleve benne levő, de full HDnál kisebb felbontású kép + egy ettől általában árnyalatban elötő, látható másik fekete csikot, amit a médialejátszó tesz rá, hogy a kép teljes fullHDlegyen
- kizárólag a médialejátszó által generált fekete csik, amivel fullHDra teszi a képet.Az MKV RIPpelt, átkódolt fájloknál az igényesebb megoldás az, ha az eredeti forrásról az eredeti videostreamből a fekete sávokat kivágják, ezzel is javítva a minőséget a rendelkezésre álló sávszélességből.
A nyers M2TS fájloknál (BR) meg benne van a videostreamben a fekete sáv eleve, ha annak a felbontása 1920x1080 nativan.
Nem vagyok most fejből biztos abban, hogy csak kizárólag ilyen felbontású lehet-e egy M2TS állomány, de ha hazaérek megnézem. -
Peak
addikt
válasz
#46372352 #31957 üzenetére
nem teljesen értem cekkk kérdését őszintén szólva... elnézést
de viszont...
amikor BDből - tisztességes módon - MKVt készitenek, akkor az úgy illene, hogy az eredeti szélességet megtartják, tehát a 1920 oszlopot, de a felső és alsó fekete csikot - HA VAN! - levágják.
ezt úgy kell elképzelned, hogy a monitor megjelenítője, vagy TV mindig 1920x1080 pixelt jelenit meg Full HD felbontás esetén.
De lehet, hogy a film képaránya a 16:9től eltérő.
1,85:1 - 2.35:1 - 4:3 - 5:4 - 16:10 stb.
ezek egyszerű aránypárok, amit a fizikai 1920x1080 felbontásra ráhúzva kiszámolható, hogy hány pixel lesz a látható tartomány, természetesen 1:1 pixel méretarány esetén!Ez az alapértelmezett mostanában már.
Ez alapján kell CROP-olni a képet, majd konvertálni a kivánt codec-kel...
-
Peak
addikt
Egy 2,35:1 arányú film 1920x1080-as képernyőn 1920/2,35=817 hasznos sort eredményez,
amit a 2-4-6-8-16 számokkal való egész osztás érdekében 816-ra kell konvertálni.Ebből az következik, hogy (1080-816) / 2 = 132 üres fekete sor van a kép tetején és az alján is.
Ez gyakorlatilag a teljes kép több mint 24%-a, amely terület képpé való alakításakor teljesen feleslegesen terheli a processzort.
Ezekre nincs szükség senkinek sem.Ha ilyenre kódolod a filmet, akkor a lejátszó az általad megadott képarányú, azaz felbontású pixelhálóra feszíti az adott 1920x816-os képet, 1:1 pixelarány mellett, középre zárással.
Tehát egyszerűen a lejátszó az adott felbontásnak megfelelően kitölti a képet fekete sorokkal magától, függetlenül a bekódolt videostreamtől.
Igy nem torzul a kép sem.Ostobaság meghagyni a fekete sávot RIPpelésnél.
-
Peak
addikt
az miért baj ha levágják a felső és alsó fekete sávot az MKVban?
szerintem az nem hordoz információt, és mint ilyen teljesen feleslegesen foglalja a sávszélességet, tárhelyet, amit esetleg a hasznos képadatra lehetne "költeni".ez abban az esetben lehet hasznos, ha mondjuk FIX 1 adatDVDnyi MKVt akarsz késziteni.
az igényes, jobb médialejátszók ennek hiányát észre sem veszik, probléma nélkül feszitik a képet bármilyen arányhoz és mérethez, függetlenül hogy van-e fekete sáv vagy sem.
lehet az 2.35:1 vagy 2.35:1.8 arányú a kép vagy bármi -
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #31934 üzenetére
egyébként tulajdonképpen szinte tökmindegy hogy melyik gyártót választja az ember.
a samsung eladta a HDD szekcióját a seagate-nek
gyakorlatilag most már a WD és a SeaGate uralja a HDD piac jelentős részét, és hát seagatet én kerülöm... 4ből 2 halt meg 1 éven belül a NASban.. illetve sógornál szintén 2 halt le 5ből... én még döglött WDvel nem találkoztam az elmúlt 5 évben a "praxisom" során -
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #31926 üzenetére
nekem 6 db 2 terrás WD greenem van ( 4 x WD20EARS egy NetGear NASban, 2 db a gépemben RAID0-ban) és azért, mert egy energiatakarékossági beállítás esetleges inkompatibilitási gondot okoz bizonyos OSekkel, azért az NEM GYÁRTÁSI HIBÁS
loller
teljes nyugodtsággal vegyél WD greent, nálam 0-24/7 működnek 1,5 éve, HardDisk Sentinel szerint 100%-os kondícióban.
hozzátenném hogy melóban szintén 4 db WD20EARS van ugyan úgy 0-24/7 NetGear RAIDben ugyan úgy 1,5 éve, ugyan úgy 100%os HDSentinel kondicióban.
Jah és egy "kisebb" info cég teljes SATA háttértára WD greenekre épül
nicns sok, csak 120 db
szerk: ha esetleg a médialejátszód nem kezeli megfelelően az energiatakarékossági dolgait a vinyónak, akkor van rá egy szaros2megás CD ISO, amivel átállítod a vinyónak ezt IDLE3 timerét, és akkor mindenki heppi lesz
-
Peak
addikt
drágabarátom én még csak ki sem csomagoltam úgy vigyázok rá mint a szemem fényére mig nincs hangfalszettem
betettem a gardróbba és még csak a könyvét sem vettem elő tanulmányozásra
minden szabadidőmben a netet bújom, hogy minden tudást magamba szivjak a rohadék hangfalakról, árakról
jövőhéten bekéreckedek streamaudioba hallgatózni
most DALI, KEF, Monitor Audio és Mordantokat vennék fülügyre
-
Peak
addikt
válasz
Poplacsek #31784 üzenetére
bakker remélem nem kell frissités az avr460nak
van notebookom nativ sorosporttal, és alán az asus p5q pro alaplapon is van... de nem igazán akarnám használninéztem a csodás Monitor audio RX6 8at de sajnos subbal együtt még 5.1ben is bővel 700k fölött van
vajon a sima BX bronz sorozat még játszhat? Pl. azonos szinten van mint egy Polk RTI A5 A7? -
Peak
addikt
Mordaunt Short Aviano 8+2+5c 320k akc
KEF iQ70+iQ30+iQ60C 320k akc
Mission MX5+MX2+MXC2 270k akc
HECO Metas XT 701+301+C31 425k
Polk RTI A5+A3+CSI4 365k
Polk RTI A7+A3+CSI6 470k
Monitor Audio BX6+BX2+BXLCR 380k
Monitor Audio RX6+RX2+RXC 580k
JBL ES100+ES30+ES25C 310k
Dali Concept 8+2+Center 385k
Dali Concept 8+1+Center+Sub 400k akc
Dali Lektor 8+2+LCR 550k -
Peak
addikt
hk460 mellé melyik dali szett vagy 7.1es válogatott széria illene úgy 500kHUFig?
nagyon megtetszett a monitor audio is, a silver RX illene HMra?
-
Peak
addikt
Egy Mission MX-5 vagy Polk RTI A7 igényel hangfal tuningot?
Gondolom egy Dali Concept 6-8 és 2-nek nem árt, vagy annak sem? -
Peak
addikt
válasz
Gál István #31689 üzenetére
abszolút pontosan ez a lényege az egésznek
Ezek a grafikonok, görbék nem arra valóak, hogy ez alapján válasszon valaki hangfalat.
Egyszerűen mivel azonos tesztkörnyezetben készültek, a hangfalak/rendszerek közti viszonyt lehet feltérképezni velük.Annyira sok minden befolyásolja ezeket a görbéket, kezdve az "objektiv" komponensektől az ember füle által érzékelt hangok agyban kialakult "szubjektiv" érzetéig, hogy természetes, hogy nem ez a fő választási szempont.
Elmentem Kornerbe megint, és meghallgattam most a Mission 796SE-t, aztán a Polk Audio RTI A7-et, majd a Tangent Lounge 6-ost... fantasztikus dolog szinte látni a hangot a lelki szemeid előtt, ahogyan felismered csukott szemmel, hogy melyik hol erősebb és hol gyengébb.
Rangsorolni nem tudom őket egyszerűen, annyira más élményt adott mindhárom pár.
-
Peak
addikt
KEF Q széria szett
Jamo Concert 80 szett
JBL ES széria
Polk Audio RTI A széria
Gondolom nem kell külön kommentálnom, hogy mit is láthatunk a képeken...
(pl. hogy a Jamo és a JBL szépen "beszakad 100-4000 Hz között, vagy hogy a Polk Audio kevésbé ugrándozó görbéje azt jelent(het)i, hogy nem olyan "szines" a hangja, mint a többi versenyzőnek...)
-
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #31683 üzenetére
nem igazán szivlelem a cinizmust...
Pár hangfal review:
http://hometheaterreview.com/floorstanding-and-audiophile-loudspeaker-reviews/
-
Peak
addikt
Tényleg nem szarok a Canton-ok.
-
Peak
addikt
Hoppácska... CANTON GLE házimozizós hangfalrendszer teszt SPEKTRUMANALIZISSEL
http://www.soundandvisionmag.com/content/canton-gle-series-home-theater-speaker-system-0
-
Peak
addikt
Általánosítás mindig a statisztikára épül.
Gondolom az "ALTIMA" hangfalaid nem a belépő- és alsóközép kategóriába sorolhatóak.
Ettől függetlenül hallottam Canton hangfalakat ( német precizitás ) amelyek szintén aluötvözet membránnal készülnek ( sőt ha jól tudom a Mordaunt-ok legalább fele is ebből készül ) és csodaszép hangja volt egy templomi kórusos + orgonás felvételen. Csak hát 150k HUF volt egy darab belőle.
Amúgy én is néztem a KEF-eket, de valahogy több ember mondta, hogy kemény hangja van és egy idő után fárasztó, mint ahányan dícsérték. Ezek után mindenképpen meg akarom hallgatni valahol.
-
-
Peak
addikt
Felkeltettétek az érdeklődésem, mikor azt írtátok, hogy JBL hangfalszett illene a H/K-hoz.
Megnéztem az JBL ES100-as álló hangfalt, nagyon impressziv darab.
Kérdés: ez 4! csatornás, 3 keresztváltó frekvencia van megadva. Nem rossz ez?
Mint ha az rémlene, hogy egy hangfal annál jobb, szebb hangú, minnél kevesebb csatornás, például egy komolyabb front is 2 csatornás.Amúgy JBL szettben így nézne ki:
JBL ES25C center
JBL ES100 front /pár
JBL ES30 surr / pár
JBL ES30 rear / pár
JBL ES150PA JBL ES150P SUB-jának a membránja elöl van front oldalon, és nem a padló felé sugároz.
Nem inkább olyat kéne választani, ami padlóra sugároz? -
Peak
addikt
A sógoromnak is az volt az első kérdése, mikor elhoztuk a H/K AVR-460-ast, hogy tud-e olyat, hogy ha analog bemeneten rádugok bármit, akkor választhatóan kihagyható-e a ADC/DAC egység, és egyből az erősítőnek küldeni a jelet, ezzel is kihagyva ugye egy potenciális hangképbe beleszóló egységet.
Én szerintem ez a H/K nem tud ilyet, legalábbis nem találtam a leírásában.
Ha tévednék, szóljatok kérlek. -
Peak
addikt
Bocsi ha hülyeséget kérdezek, de ennek a külső DACnak az a lényege, hogy USB-n kapcsolt tárolóról magas minőségben konvertál digitális jelfolyamot analog jellé?
-
Peak
addikt
válasz
Gabor970 #31529 üzenetére
Én azért választottam a lapos kivitelt, mert sajnos a lakás felújításakor a falakba behúzott 230V vezetékek mellett nem volt betervezve az audiorendszerhez a kábelezés, egyszerűen azért, mert fogalmam sem volt még akkor, hogy miként lesz berendezve a lakás, mikor lesz egyáltalán bármilyen hangrendszer és az hogyan lesz kialakítva. Természetesen akkor gondoltam rá, de nem rizikóztam be a rossz tervezést, és amúgy is a púpom tele volt már a porolással a horonymaróval.
Ezért most diszkrét "lapos" kábelcsatornát tervezek falra tenni a saroklécek fölött, ebben szeretném elvezetni a hangfal kábeleket, és hát ugye az elején még egy oldalon 3 szál fut, aztán csak kettő, majd egy, ahogy a végére, a REARekhez érek.
Ezért találtam ki, hogy laposat vennék.
Gondolom nem hülyeség vagy valami, csak nem szól bele a hangképbe, hogy kerek vagy téglalap keresztmetszetű a kábel.Azt sem tudom pontosan, hogy kell-e egyáltalán a 4 mm2-es, nem elég-e a 2,5-es, nem akarok ágyúval verébre lőni.
-
Peak
addikt
Bizonyára itt sokan olvastátok már, de hátha téved ide valaki, aki nem még, mint én... kis írás a SUB-okról...
http://proteusaudio.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=69:a-hazi-mozi-melyhangjairol&catid=7:technikai&Itemid=28
-
Peak
addikt
Hangfal kábelnek ezt néztem ki, remélem jól választottam:
KáCsa ExpertLine 2x4 mm2 "lapos" kivitel 1140 HUF/mÉs konkrétan ebből a 22 db különböző KáCsa banándugóból én hogy találjam ki, hogy melyiket kell megvennem hozzá?
A leirásoknál igen szűkszavúak, remélem tudtok valamit mondani rá.
-
Peak
addikt
hozzátenném csak abban az esetben, ha a magyar disztributor hozott be egyáltalán AVR-1603-ast az országba kereskedelem céljából! csak ekkor kötelessége fordítást csinálni.
http://usa.denon.com/us/downloads/pages/InstructionManual.aspx?FileName=DocumentMaster/US/AVR1603_ownersmanual.pdf
-
Peak
addikt
kellemetlen
google - "denon archive"
1. találat: http://usa.denon.com/us/downloads/pages/instructionmanual.aspxItt nincs magyar nyelvű.
A Denon nem csinált magyar fordítást, ergo a törvények alapján magyarországon hivatalosan forgalomba hozott készülékhez az importőrnek/forgalmazónak kötelessége biztosítani magyar nyelvű manualt, legalább annyi infoval, ami a készülék gombjaira és funkcióira kiterjed.
Ha ezt a hivatalos importőr nem készitette el, akkor csúnyán megkefélheti őket az NFH.
Az alábbi "törvény" értekezik erről:
2/1984. (III. 10.) BkM-IpM együttes rendelet a használati-kezelési útmutatóról és a minőség tanúsításárólTehát... ha nem kapott, és senki sem tudott segiteni, akkor valószinűleg nincs is.
Ezzel a témát lezárom tisztelt bíróság.
DDDD
-
Peak
addikt
válasz
Vidala #31483 üzenetére
Nem arról van szó, hogy egyik vagy másik görbét mutató mérésből melyik a jobb.
Poplacsek szerintem azt kérdőjelezi meg, hogy van-e egyáltalán mérhető különbség ebben a fordigatásban mondjuk egy hangfaltesztnél.
Én eleve hiányolom, hogy miért nincs pl. süket szobában készített hangfal-karakterisztikai mérés és grafikon publikálva a gyártóktól???
Ott objektiven láthatóvá válna, hogy X erősítő Y forrásból a Z hangfalon mittomén -9 dB-en ilyen és ilyen görbét mutat, és ebből rohadt sok féle mérés sok hangfallal.
Természetesen a mérőmikrofon karakterisztikáját kivonva a mérési eredményekből.
Bár azt nem tudom megállapitani, hogy azt mivel mérik ki.))
Ez megint csak nem azt mutatná, hogy melyik a jobb!!! Hanem mérhető különbségeket mutatna. Amit aztán mindenki hallás után megállapítaná, hogy neki a TESZT22-en mért B&W hangfal hangja tetszett a legjobban.
-
Peak
addikt
válasz
python1 #31466 üzenetére
Értem. Azt hiszem a forrasztás talán jobb megoldás, mert ha jól rémlik a haver a forrasztott felületeket előtte valami anyaggal bekeni, hogy az ón jobban körbeszaladjon rajta.
A forrasztás gondolom azért is jobb, mert a rézszálak közé is bemegy az ón, így nagyobb felületű kötést alkotva. Gondolom ez jobb is. -
Peak
addikt
Szerintem pont emiatt a szubjektivitás miatt nem azt kéne írni/mondani a hifistáknak, hogy "JOBB" a hangja valaminek egy kábel fordítás után, hanem hogy "MÁS" vagy hogy "NEKEM IGY JOBBAN TETSZIK".
Őszintén mondom nekem, mint teljesen amatőr versenyző a kérdésben, aki sem villamosmérnök sem hifista nem vagyok, teljességgel megtévesztőek ezek a dolgok, sokszor vakvágányra terelnek, feleslegesen őrli fel a figyelmemet.
no offense
(pl. érdekes, hogy amikor kérdeztem, hogy kell-e banándugó, vagy a kábelt direkt szoritsam az erősítő vagy hangfal csatlakozójához, akkor igazából az volt a válasz, hogy mindegy, mert nem szól bele a hangképbe. akkor most egy kábel megfordítás ilyen komoly változás okoz? elkezdtem nézni banándugókat, mert praktikusabb, de ott meg van KáCsa 350 forintért meg 1900 forintért is. fogalmam sincs, hogy mi a franc kerül egy ilyen kis vacakba 1900 forintba
)
-
Peak
addikt
válasz
Zsembi77 #31446 üzenetére
Az összes Saturn és MMarktban kint vannak a JBL hangfalak, a Jamo, a Dali, Wharfedale és B&W márkák mellett.
Amúgy a Stream Audio holnapján láttam, hogy forgalmaznak, bizonyára előzetes egyeztetés után meg lehet hallgatni bármelyik általuk forgalmazott JBL hangfal hangját.
-
Peak
addikt
Néha úgy érzem olyanok vagytok mint a borászok.
Amikor a szőlőből meg fahordóban érlelt "sima" borról olyanokat írnak, hogy "ízében a mediterrán világ papayás és mangós ízvilága keveredik az erdei szamóca bársonyos simaságával..."
Igazából... használjátok is ezeket a cuccokat?
(csak semmi sértődés
)
-
Peak
addikt
Jamo S608 floorstanding ( a belépő széria legnagyobb darabja )
http://hazimozi.hu/hirek-ujdonsagok/hirek-ujdonsagok/1787-legjobb-vetel-elismeres-a-jamo-s-608-hangfalaknak.html
-
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #31392 üzenetére
6kilóban B&W 684 / pár front + B&W 684 rear + B&W valami center lehet subbal... egy vagyon :S
-
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #31385 üzenetére
Esetleg akkor milyen hangfal passzolna még a JBL-en kívül hozzá? (h/k avr460)
Komolyan érdekel, hogy kinek mi a véleménye, mivel szól jól. Láttam már hozzászólást itt Jamo-val, KEF-fel, Wharfedale-lel... -
Peak
addikt
Nagyon köszönöm a tippet cekkk, valóban rendkívül szimpatikus volt a srác, le is csaptam erre a gyöngyszemre ezért a "bagóért".
Nagyon remélem, hogy nem fossa össze magát 2 éven belül.Tehát végre első lépcsőként egy minőségi HMerősítő, egy Harman Kardon AVR-460 boldog tulajdonosa lettem.
(elnézést a lelkendezésért
)
Most már tényleg csak egy szuper hangfalrendszert kell kitalálnom hozzá. -
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #31349 üzenetére
elnézést, de mit tehettem volna meg? "L26" vagy "i26" ? ezt nem értem.
az "irreálisan steril" alatt azt értettem, hogy zavarbaejtően tiszta volt minden, ami számomra nem megszokott.
-
Peak
addikt
elkukkantottam a hifibarlangba a szondi utcában, mert gondoltam megnézem, meghallgatom a mission hangfalakat, ha már bajnokpityu úgy ekézte őket, mondván olyan szines mint az LSDs bélyeg
de az eladó úr is pont ezzel nyitott, hogy drágák, és ahhoz képest meg nem szólnak úgy, ahogy a név megkívánná, és különben is ilyen fost inkább nem árulnak ilyen drágán és inkább kitolják az árukészletet és abbahagyják a forgalmazást.
el is keseredtem picit.
aztán a korner audioban pedig pont az ellenkezőjét tapasztaltam, nagyon szimpatikus segítőkész úr dicsérte őket, a polkaudiot is.
meghallgattam egy MX-4-est s nem tűnt olyan búgósnak, drasztikusnak az a mélytartomány, de lehet, hogy csalás volt a dologban és a forrás volt "mély-szegény"ezek alapján ember legyen a talpán, aki dönteni tud, hogy most a mission mx-4 jó vagy sem
aztán meghallgattam egy B&W 684-est... lefostam a bokám a gyönyörtől milyen precíz, egyenes, semmi sallang, minden tartományban pedánsan tiszta, egy picit irreálisan steril, de ez az erőssége. 135k HUF / db
közvetlen utána egy Jamo Concert 805 jött, visszafogottabb magassal, sima nagyon finom meleg középpel és szintén picit diszkrétebb, de annál inkább barátságos mélyekkel... valahogy emberibb érzésem maradt utána. 100k HUF / db
olyan "öregurasan pedáns" ahogy a szimpatikus eladó srác mondottamajd követlezett a belépő Studio széria, az S608-asával.
a magas tartomány pont olyan finom volt mint a Concert-esnél, a közép tartományban picit zavarba jött, homályos lett a hangzás, viszont mélyre megjött a karakter, erős meleg hangokkal, egyáltalán nem zavaró remegéssel, rezonálással... rendkívül fiatalos, dinamikus hangzású hangfalnak tűnik, nem véletlenül, pontosan ide szánja a gyártó
65k HUF / db árával kimagasló ár/érték arányú hangfal.asszem igy mára ennyi
kérem a büntetésem(mert "dzsamózom" itt
)
-
Peak
addikt
Egy Dali Concept C1 polc sugárzó 35000ért szól úgy Surround/Rear csatornákon, mint egy Jamo S606 álló 40000ért?
És nem hangerőrre gondolok, hanem teltségre, hanzásra, meleg, finom hangokra, életteliségre...
VS
-
Peak
addikt
45000 - Center: QLN 602 Mk II 1 db
125000 - Front: QLN 603 Mk II álló 2 db
65000 - Surr: QLN 601 Mk II polcos 2 db
65000 - Rear: QLN 601 Mk II polcos 2 db300.000 HUF brutto
VS.
30000- Center: Jamo S60 1 db
110000 - Front: Jamo S608 álló 2 db
80000 - Surr: Jamo S606 álló 2 db
80000 - Rear: Jamo S606 álló 2 db300.000 HUF brutto
-
Peak
addikt
válasz
Gál István #31259 üzenetére
Nem találtam Acram AVR350 specifikációi között a TrueHD dekódolást.
-
Peak
addikt
Nehéz a bányászok/boxolók élete...
A piros sarokban a H/K AVR-360 elegáns versenyzője.
A kék sarokban az Onkyo TX-NR609 dögös külsejű kihívója.Vajon kié lesz ez a meccs?
-
Peak
addikt
válasz
wolf88 #31219 üzenetére
Javaslom a Media Player Classic Home Cinema Edition szoftvert, ingyenesen letölthető, használható.
Van még a VLC Player is, ami népszerű, de nekem pl. elbukott ott, hogy a 8 csatornás TrueHD tesztvideon nem keverte be a REAR csatornákat Stereo jelfolyamba, tehát némák maradtak, ellenben a MPC-vel. A BSplayer is szépen vette ezt az akadályt. -
Peak
addikt
válasz
robi-k #31161 üzenetére
Hát én próbáltam
- Acer RevoView 100
- A.C. Ryan 75120
- A.C. Ryan 76120
- A.C. Ryan 73700
- Hyundai MBox R600
- Hyundai MBox R3250
- Popcorn C200
- Popcorn A210
- WD TV Livetapasztalatom szerinte minimális, nüansznyi különbségek voltak tiszta vetített képek esetén az LCD TVn és egy 72 cm-es Samsung SLIM-Crt katódos TVn is. Mondjuk az egy fos volt szóval nem mérvadó.
)
A szolgáltatásokban, kezelésben, extrákban annál inkább sok különbség volt.
Esetleg ha valakinek van erre alkalmas nagyobb nappalija, hangrendszere és bizalma idegen fórumozókkal szemben, akkor még az Acer RevoView 100ast is be tudom dobni egy ilyen csináldmagad-mozgalmi tesztbe.
-
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #31159 üzenetére
bizonyára így van
ez is szubjektiv
hozzátenném, ha esetleg valakit érdekel és BPi, nagyon szivesen csinálhatunk összehasonlító tesztet bárkinél, ezzel is esetleg segítve mások választását HD médiaplayerek hangjával kapcsolatban. -
Peak
addikt
Nem is állítottam, hogy csak a chip számit. Hanem azt, hogy a lelkét a rendszereknek ez adja, amely az egész rendszerért jelentősen felelős, mondhatni 95%áért.
Természetes, hogy különböző cuccokra aggatjuk őket, másképp használjuk, de tegyük a szivünkre a kezünket, átlag felhasználók, a vásárlók 99,9%-a nem 8millás projektorral nézi a 720p filmeket, pláne a 640x288as XviDeket...
És ha ezt vesszük figyelembe, egy 35k nettos és egy 115k nettos médiaplayer lejátszási képességei között nincs 3-4x minőség különbség, se képre se hangra.
De amint mondottam, ízlések és pofonok, kinek a papné, kinek a pap lányaPont mint az audioban!
-
Peak
addikt
dune hd és popcorn ( és még sok más ) gyártó is a Sigma 8643ra épít, csak a legdrágább készülékeken van pl. 8 csatornányi analog hangkimenet, amit a HM erősítő amúgy is megcsinál maga.
itt igazából nincs nagy varázslat, azonos chipre épít minden gyártó (mivel tényleg csak két normális minőségű chipgyártó van, a Sigma Design és a Realtek Semiconductor), csak a plusz szolgáltatások azok, amiket pluszban fizetsz.
Itt azért már jelentősen bejátszik a már általad emlitett "placebó" hatás...http://kepfeltoltes.hu/110522/LG47LD750.ACRyanPlayONHD2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Peak
addikt
válasz
lord_m #31146 üzenetére
A lejátszót dugod HDMI-n az erősítőbe, igy az erősítő megkapja a nyers digitális audio hangsávot, amit majd a jelprocesszora kikódol a 2/6/8 analóg csatornára, a video jelet pedig tovább engedi a kimenetén a TVd felé.
Igy lehet pl. OSDje az erősítődnek a TVn, ahol be tudod állitani az erősítő dolgait.vagy a lejátszódnak van direkt optikai vagy koax SPDIF kimenete, amit szintén erősítővel kötsz össze... szintén a hangsávok kinyitására... a video jelet pedig közvetlen a TVbe dugod/küldöd. csak ekkora nincs OSDd.
-
Peak
addikt
Jómagam kipróbáltam mindkettőt és a Popcorn A210/C200 elvérzett mind a TV kompatibilitás, mind a LAN teszteken.
Vadi új LG 47LD750 TVn képtelen volt 1080p60Hz képet adni a Popcorn, és LANon keresztül sem volt képes m2ts állományokat áthúzni, hogy szakadozásmentesen játszon. (sajnos csak 100as LAN van benne)
Noha a Popcornban a méltán népszerű Sigma Design 8643 processzor dolgozik kiválló képminőséggel, a Realtek a 1185DD-vel behozta a 3 éves Sigma chip képminőségét (2011. márciusban jött ki ez a chip), sőt plusz szolgáltatásaival túl is szárnyalta azt, nem beszélve a Gigabites LANról, mely segítségével pl. NAS-ról vagy PC-ről is lejátszhatod a nyers BluRay állományokat.Szóval az én házimozi alapom jelenleg az LG 47LD750 + A.C.Ryan PlayON!HD2 + NetGear NV+ 8TB háttértár.
-
Peak
addikt
-
Peak
addikt
Vegyük mondjuk a Jamo C603-as surround sugárzóját 45kHUFért, és a B&W 686-os surround sugárzóját 62kHUFért.
Jamo C603 vs B&W686 (rendre)
6 ohm VS 8 ohm
20kHz VS 50kHz felső határ
88 dB VS 84dB érzékenység
155mm VS 130mm középsugárzó
DTT VS KevlarNem kétséges, hogy melyiket venném meg.
Már a Jamo ugyan olyan hangerőnél "nagyobbat" szól, a B&W hangja valószínűleg tisztább, részletgazdagabb a jelentősen magasabb átviteliérték miatt.Szerk: elirások
-
Peak
addikt
Úgy érted nem tetszik a megjelenése a JBL Studio szériának?
Megnéztem a Jamo specifikációkat a honlapján, mind az S(tudio), mind a C(oncert) szériájuknál 20kHz-ig vannak jelölve ( egyedül a Concert 800 sorozat 24KHz ).
Mig a hasonló árkategóriában induló márkák 25-50kHz-ig visznek át.
Kezdem érteni, hogy a "vájtfülűek" mit hallanak rossznak a Jamoban, nincsenek benne a hangképében a magasfrekvenciás hangok, felharmonikusok, mit már nem tudatosan hallasz, hanem "csak" érzel.
Ettől lesz élethűbb a hang-reprodukció más gyártó hangfalán. -
Peak
addikt
Érdeklődnék a tapasztalt kollegáktól, hogy a JBL állóhangfal-sorozatai milyen viszonyban vannak egymással?
Esetleg Studio -> ES -> LS ?Olvastam, hogy H/K mellé sokan ajánlják ( mivel Harman csoporthoz tartozik a JBL is ), és pont annyian is panaszkodnak az erőszakos mély és középtartományra.
Gondolom a Jamonál jobban ajánljátok -
Peak
addikt
naggyából annyi a lényeg, hogy törd meg a falak síkját.
ezt pl. nem túl mély, keskeny polcokból álló könyvespolccal teheted meg, rajtuk sok bizbasszal, növényekkel, hangfalat nem tolod rá a falra, nem tolod a sarokba túlságosan belülre, és teszel a hangfal mögé a falra, a reflexnyilással szemben szivacstáblát, esetleg parafát.
a járólap és parketta a szobában szintén nem túl jó, érdemes szőnyeget tenni. -
Peak
addikt
beszélgettem egy hangmérnökkel, aki egy évtizede dolgozik sokcsatornás filmek hangmérnökeként, keverés, stb., és egy 15 éve hifiben mozgó elektroműszerész emberkével, és mind a kettő egyöntetűleg azt javasolta, hogy a hangfal kábeleket csak úgy blankolva szorítsam bele az erősítő és a hangfal saruiba és ne foglalkozzak ilyen "banándugózással" vagy esetleg forrasztással, stb.
az indok az volt, hogy amikor 2 különböző anyagú fémtest érintkezik, lásd pl. kábel - csatlakozás, akkor az átvitt jel nem csak torzul, változik, de bizonyos frekvenciákon gyengül is. tehát ha úgy vesszük az erősítőcsatlakozó-banándugó-kábel-forrasztóanyag -- forrasztóanyag-kábel-banándugó-hangfalcsatlakozó (fém)anyagváltozás jelentősen befolyásolja az átvitt hang minőségét.
Mi erről a véleményetek?
-
Peak
addikt
törvény szerint vagy egyik vagy másik.
számlát köteles pótolnia, ugyanis számviteli törvény.
5 évig köteles megőrizni a kiadott bizonylatot számlát.
és mivel te pöccre pontosan tudod mikor vetted, hiszen jó eséllyel a garanciapapiron is rajta van a garancia kezdete, ami értelem szerűen a vásárlás kezdete, ezért szépen állitson ki neked számla másodpéldányt, ami törvény adta kötelessége.ha nem, akkor lehet fenyegetőzni a PTK 306-312.§. paragrafusokkal, ami alapján olyan szépen megkeféli a NFH, mint s huzat egy kisebb feljelentés után.
hát kell ez neki?
-
Peak
addikt
ahh... szoba pakolás verzió3
a RearR csálé
nem tudok jobb ötletet rá
-
Peak
addikt
De hisz a konzol szinte egy sikban van a hangfal hátával... ha azt felakasztom, csavarra vagy konzolra, akkor miliméterekben mérhető az a rés, ami a hangdoboz és a fal között van.
Elegendő volna egy ilyen piciny rés is a megfelelő hangzáshoz?Vagy esetleg speciális falikonzolok kellenek, amik távtartóként is funkcionálnak, igy biztosítva megfelelő légrést a reflexnyilásnak?
(a lényeg Béci, hogy értetted miről nyökögök
)
-
Peak
addikt
Dorian irta egy előző hozzászólásban, hogy ha túl sok a mély, döng a szoba, akkor távolabb kell tenni a faltól a hagnfalakat, gondolom a wall-mount nélkülieket.
Ez értendő az első woofer-nyilással rendelkező hangfalakra is, vagy csak a hátsósokra?
Esetleg mindkettőre?
Láttam egy csomó olyan surround-hangfalat, melyen ott volt a wall-mount kialakitás, és wooferes volt... az hova tolja a levegőt/rezgést?Továbbá ha hátsó woofer-nyilásos egy hangfal, csökkenthető ez a hatás úgy, hogy közvetlen a hangfal mögé, a woofer mögé egy szivacstáblát teszek, esetle valami anyaggal bevonva, hogy azért esztétikus is legyen? Teljes szobát nem tudom bevonni értelem szerűen, asszony-enrage miatt.
-
Peak
addikt
Ezt mesélte már az elektroműszerész haverom is... hogy folyamatosan áram alatt vannak tartva a tekercsek, hogy megőrizzenek valamilyen tulajdonságot, amely befolyásolja a hangot is. Ha kikapcsolják, akkor megint várni kell vele sok sok órát, mire "bemelegszik".
Apropo... a MMban kapható "DALI" márkájú hangfalakról valakinek van valami okossága, infoja?
-
Peak
addikt
BBéci... ezen írásod óta nem hagy nyugodni ez a kérdés...
Miért is kéne meglégednem egy gyufásdoboznyi surround hangfallal?)
Ha mondjuk kicserélem egy kisebb teljesítményű front hangfalra, ami természetesen még mindig nagyobb, mint az eredeti volt, akkor biztosan szebb, jobb hangot kaphatok?
Olyat eszeltem ki, hogy lapszabászaton vágatnék borított MDF lapokat, amiből pont olyan alapterületű dobozokat készítenék, mint a rear/surround pozícióba szánt fronthangfalak, kellő magasságra persze, és egyszerűen feltölteném homokkal a belsejét.
A parketta és a homokkal teli doboz közé vékony gumilapot tennék.
A tetejére vékony eloxált vaslapot, vagy gránitot, vagy valami "karcmentes" kemény lapot.
És arra tenném rá 4 kúpra a frontokat.Mindez persze azért, mert azt mondtátok, hogy a rear/surr hangfalaknak a hallgatóság füléhez képest magasabban kell lenniük 60-90 centivel.
Mi a véleményed?
Nagyon elvetemült ötlet?
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest