Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
Hozták a Polk psw110-et kellene egy kis gyorssegítség
1. line in van rajta, én meg nem Y kábelt vettem, viszont a pirosra rá van írva az is, hogy LFE IN, akkor én oda dugom az egy szál rca-mat ugye? (erősítő sub kimenetéről megy a jel)
2. PHASE kapcsoló 0 vagy 180?
3. LOW PASS 90-120 hová csavarjam?
köszi előre is
-
Tamoo
nagyúr
[link] Szerintetek van esélyem eladni?
Nagyon nem kellene, hogy rajtam maradjon. Nem olyan rossz cucc ez. Egy használt erősítővel olcsón jobb cucc összehozható vele mintha megvesz valaki egy kompakt egybeszettet.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
blackvinyl #44515 üzenetére
Vagy a hang menüben beállítod a külső hangszórót vagy pedig szimplán leveszed a hangot teljesen (én lustaságból az utóbbi módszert használom).
-
Tamoo
nagyúr
Na a 220volt megküldte cserecsomagként a 22m inakustik premium kábelemet (az előzőleg kiküldött star helyett) a surroundokhoz, holnap hozza a Mikulás bácsi a szubot is és összeállt a rendszer
(#44497) ginola: Nem rossz, nekem a cucc így újban egy 100assal van többe és még azt se mondhatom hogy jobb
-
Tamoo
nagyúr
Úgy tűnik, hogy a streamaudiotól kell rendelnem, náluk viszont nincs inakustik sub kábel, helyette Proson lesz. [link] Gondolom ez is teljesen megfelelő
-
-
Tamoo
nagyúr
Na megrendeltem a Polk 110-est a kábellel. Kíváncsi vagyok mennyivel lesz jobb mint a Pioneer S21W. Na meg még azt is el kellene passzolnom a bögrékkel, remélem nem marad rajtam. Ha 35-40ért elvinné valaki már jó lenne.
-
Tamoo
nagyúr
Inakustik Star Sub Mono kábel. [link]
Ez jó lesz ugye a Polk Audio PSW 110-hez? -
Tamoo
nagyúr
Na ahogy nézem még egy versenyző bekerülhet a képbe.
Szóval ezek közül melyiket érdemes választani?KEF C4 65e
Proson Reality Sub 10 50e
Polk Audio PSW 110 65e(#44382) spiky03: nekem meg 22m premium helyett star-t küldtek és a premium van a számlámon is
de kicserélik. Remélem a hossz stimmelni fog
-
Tamoo
nagyúr
Mennyivel egyszerűbb lett volna, hogyha az olcsóbbat ajánljátok
Mitől függ, hogy milyen kábel kell a SUB-hoz? A PSW110-hez, illetve a proson-hoz Y kell vagy csak egy szál RCA?
Miért raknak rá hangfal ki+bemeneteket is?
Pl. [link] itt van LFE IN és LINE IN is, melyikbe mit szokás kötni? -
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
Melyik a jobb?
Proson Reality Sub 10 vagy Polk Audio PSW 110 -
Tamoo
nagyúr
Van sub (jelenleg egy Pioneer S21W), de ez jó esetben le lesz hamar cserélve.
Szóval ehhez kellene beállítás. Erősítőn csak egy crossover értéket tudok megadni.
-
Tamoo
nagyúr
Mission MV Cinema Pack + Pioneer VSX421
Az lenne a kérdésem, hogy az erősítőn méret szerint melyik hangfalat mire kellene állítanom? Large vagy Small?
+a crossover mennyi legyen? 100 az alapbeállítás -
Tamoo
nagyúr
"Egyik topiktárs vett olyan szettet, azóta veri a fejét a falba, valahogy így:
"
Rám gondolsz, vagy más is vett ilyet?
Hát igen, sikerült vele szépen mellényúlni. Nem hibáztatom csak magamat, de valaki igazán lebeszélhetett volna
Viszont ha valakinek nincs lóvéja egy normális szettre az a bögrékkel is kihúzhatja egy darabig.
-
Tamoo
nagyúr
Vatera - Dali Concept 6
Kíváncsi vagyok mennyi lesz a vége, illetve mennyi a minimálár. -
Tamoo
nagyúr
válasz
torma1981 #44082 üzenetére
Azt mondták itt a mesterek, hogy a csíptetősbe nem biztos, hogy belefér a 2.5-ös kábel, úh oda inkább 1.5-ös jobb minőségűt rendeltem.
(#44085) Sanci38: Lesz annyi plusz mindkettőből, hogy a centerhez tudok választani. De majd kipróbálom melyikkel szól jobban (ha tudok különbséget tenni) és az marad.
-
Tamoo
nagyúr
Na megrendeltem a kábeleket.
két fronthoz: inakustik star 2.5-ös
két surround: inakustik premium 1.5-ös
Centerhez még nem döntöttem el melyik legyen. Meg úgy alapból azt se tudom melyik a jobb választás. A vastagabb vagy a minőségibb -
Tamoo
nagyúr
Pioneer vsx-421 Vs. vsx-521
Az 5ös mi miatt éri meg a felárat, hogy azt ajánljátok?
gyártó oldalán összehasonlítás: [link] -
Tamoo
nagyúr
Mission mv-8 elvileg jön pénteken úh kábelt is kellene rendelnem.
Inakustik star-t vennék, mert erre még talán futja
Frontokhoz+centerhez 2.5mm-est, hátsókhoz 1.5-öst (2x10m). Ez így még remélem elfogadható. Így is 12500Ft -
Tamoo
nagyúr
válasz
spiky03 #43944 üzenetére
"eu-s szabványt kiiktassam"
kipattintod egy csavarhúzóval, vagy körömmel... akármivelehhez csak nem kell segítség. Nincs az benne olyan masszívan, csak egy "védőkupak".
(#43943) regger: hátra 10m lesz. Én úgy gondoltam, hogy veszek egységesen 1.5mm-eset aztán kész. De ha azt mondjátok jobb lenne a vastagabb akkor elgondolkodom, aztán majd pénz beszél...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
nismoka #43924 üzenetére
"D" osztályú, itt digitálisan, impulzusszélesség-modulációval oldják meg az erősítést,ezt jelenleg a Panasonic és egyes Sony erősítők használják (valamint sok, professzionális erősítőben, és subwofferekben is találkozhatunk vele). A lehető legjobb hatékonyságú erősítők (95% körüli is lehet). Hátrányuk: rossz felépítés esetén a hangminőség nem a legjobb." <-- #1
(#43923) Thuglife: Bízom benne.
-
Tamoo
nagyúr
Na úgy tűnik rászánom a lóvét és megveszem a Mission MV-8 Cinama Pack-ot.
A vsx-421 és ez együtt már nem lesz mellélövés ugye?nekem ez elég nagy lóvé és csak egyszer tudom elkölteni.
-
Tamoo
nagyúr
Vezetékekkel kapcsolatban még egy kérdés.
Számít az belépőszintű cuccoknál, hogy most pl. a két hátsóba vagy frontba nem ugyanolyan hosszú vezeték megy? Teszem azt 3m-el hosszabb... Szóval nem egységes páronként...?
(szerintem ezen a szinten nem számít, de érdekelnek a vélemények) -
Tamoo
nagyúr
Valaki írta, hogy az Event nem szerencsés Pioneer erősítőhöz, mert közelít a 4ohm felé. Nem tudom ez mennyire valós probléma.
Az ára még rendben is lenne ~70e... A mission 20e-el drágább. Van annyi különbség a kettő közt? -
Tamoo
nagyúr
Eléggé árérzékeny vagyok... ha összekuporgatnám a lóvét, melyik érné meg legjobban? Illetve egyéb versenyzők? Inkább állókban gondolkozom.
Wharfedale Vardus 250
Eltax Experience
Proson Event
Mission MV-8
Wharfedale Crystal3 -
Tamoo
nagyúr
válasz
Festina86 #43818 üzenetére
Gondoltam, hogy a 12cm-es hangszóróktól nem lehet túl sokat várni.
Mélynyomóval megtámogatva esetleg? Csak az ára miatt érdeklődöm, a 30e kedvezőnek mondható nem? A mostani szappantartók nagyon silányak zenére.(#43820) Sanci38: Nem egy árkategória. Bár később belefér, de sajnos elég türelmetlen típus vagyok
(#43821) spiky03: Nekem is jól jöttek ezek a kábeles infók, legalább nem kell nekem is újra megkérdezni
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #43812 üzenetére
Szóval végülis egy próbát megérhet. Köszi! Este megnézem elég lehet-e az 5m.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #43808 üzenetére
"másik előny meg,h át tud menni a hangkarin az a3c,dts..."
Az nem számít, csak zenét hallgatok gépről. Azt veszem ki a szavaidból, hogy azért lényeges változásra nem feltétlenül kell számítani.(#43807) hackeeeee: ZS-nek írja jelenleg az xp, de elvileg sima 2 pedig (így néz ki). Ja, driverektől falra lehet mászni, megküzdöttem vele
viszont most többnyire ubuntut használok, azon nem volt gond.
-
Tamoo
nagyúr
Csak kíváncsiság szinten: Onkyo SKF-4700-at hallott már valaki? Vélemény? 30ért nem tűnik rossznak egy pár.
(#43805) bajnokpityu: Erősítő Pioneer VSX-421, hangkártya SB Audigy2
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #43803 üzenetére
"Digital Out jack" <--elvileg ilyen van a hangkártyán.
Ezzel jobb hangminőség érhető el, mintha csak sima analóg jack-rca kábellel használom? Csak zenét hallgatnék róla. -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #43800 üzenetére
Köszi! Lehet kevés az 5m, majd este ha otthon leszek megnézem és írok.
Egyébként biztos ilyen kell nekem?én csak találgattam.
-
Tamoo
nagyúr
SB Audigy2 hangkártyát hogy lenne ideális rákötni az erősítőmre (VSX-421)?
Gondolom digitális kimeneten Jack-RCA kábellel nem? Tudna valaki egy ilyet linkelni?Én nem találok.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
hackeeeee #43758 üzenetére
Csalóka kicsit, mert a belmagasság alacsony a szobában, szóval nincs olyan magasan, még pont kibírható. Azt a magasítót le tudnám szedni ahová most a center is be van dugva, de az a hely még később jól jön egy nagyobb centernek
Végülis tettem egy bútorlapot a sub alá (mondjuk majd még méretre kell vágnom és feketére festeni) és mintha egy hangyányit jobb lenne. Bár elképzelhető, hogy csak placebo
-
Tamoo
nagyúr
válasz
hackeeeee #43685 üzenetére
Nekem sajnos jelenleg csak ehhez kellene
ezt meg lazán elbírja.
Nem akarok falat fúrni. Az érdekelt volna, hogy milyen a felfogatós része és mekkora a talpa, de nemigazán találok róla értékelhető képet...(#43688): két hátsóhoz kellene, elől már megvolt neki a hely a falon.
-
Tamoo
nagyúr
SAL SPH 02 állvánnyal van valakinek tapasztalata?
-
Tamoo
nagyúr
Visszaolvasgatva láttam, hogy a pioneer alap erősítőkre (esetemben vsx-421) nem ajánlott 6ohm-nál kisebb ellenállású hangfalakat kötni. (füzetében is 6ohm van írva).
Mi a helyzet azokkal a hangfalakkal amiknek így adják meg: 4-8ohm ? -
Tamoo
nagyúr
Amikor az erősítőn állítom be a hangfalak távolságait, akkor azt a nézői pozíciótól kell mérni ugye?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Thuglife #43577 üzenetére
Rendben meggyőztél.
Már ott rontottam el az egészet, hogy megvettem a szappantartókatmost meg nem visz rá a lélek, hogy egyből vegyek egy másik szettet pedig végülis a lóvé meglenne.
Megpróbálok kicsit türelmesebb lenni és tényleg nézelődni, nem egyből beleugrani a vásárlásba úgy hogy nem hallgatok meg többet.de nehezemre esik.
Egyébként a Heco-nál a 29e-s ár jónak mondható lenne?
-
Tamoo
nagyúr
Valaki tényleg mondhatna véleményt, nehogy hülyeséget csináljak
Heco Vitas 500 álló frontpár 29e Ft-ért. Megérheti vagy sem? Vélemény róla? Hétvégén meg tudnám nézni, de sajnos nagyon nem vagyok még otthon a témában. Mire kell figyelnem? -
Tamoo
nagyúr
Na most jutottam el oda, hogy beállítsam a hangszórókat.
Telóra is megvan a hangnyomásmérő.
Na szóval a kérdés az lenne, hogy addig oké, hogy lejátszom a teszthangokat és plusszolom vagy mínuszolom, de milyen hangerőn tegyem mindezt?
Most felcsavartam rendesen, hogy a frontokon mondjuk ne kelljen állítani és 75dB-t adjanak, így a többiből többnyire elvenni kellett. Vagy valami alacsonyabb hangerőn csináljam mindezt és plusszolgassam fel őket? Vagy ennek semmi jelentősége? -
Tamoo
nagyúr
Heco Vitas 500 Szerintetek?
-
Tamoo
nagyúr
Olvasgattam már a formátumokról. Sztereó tv adások ill. filmek "kikeverésére" Ti melyik üzemmódot használjátok?
Dolby Pro Logic II vagy DTS Neo:6 ? -
Tamoo
nagyúr
"Lehet halott ötlet, de azért megkérdezem.
Adott most a pioneer s-11 szett. Ha ennek a két frontját átkötném mondjuk inkább surround-nak előre pedig vennék valami belépő kategóriás álló hangfalpárt (center maradna ez a pio) az hülyeség lenne? Zenéhez jobb lenne valami fadobozos hangfal, de filmezéshez nem tudom milyen lenne így együtt... Szerintetek?"Esetleg ha egy pár Proson Event6 menne frontnak?
-
Tamoo
nagyúr
Lehet halott ötlet, de azért megkérdezem.
Adott most a pioneer s-11 szett. Ha ennek a két frontját átkötném mondjuk inkább surround-nak előre pedig vennék valami belépő kategóriás álló hangfalpárt (center maradna ez a pio) az hülyeség lenne? Zenéhez jobb lenne valami fadobozos hangfal, de filmezéshez nem tudom milyen lenne így együtt... Szerintetek? -
Tamoo
nagyúr
Mellélőttem ezzel, hogy megvettem a szappantartókat. Már most fáj a fogam szép nagy álló hangfalakra
-
Tamoo
nagyúr
Valami nem stimmel.
DTS 5.1-es mkv-t elindítom a tv-n és a surrondokból+centerből nem jön egy hang se és nem jelenik meg a dts felirat az erősítőn. Auto surround módban van, amit mondtatok.
A tv (samsung c650) optikai kábellel van összekötve a vsx421-el.
Mi lehet a baj? -
Tamoo
nagyúr
Tegnap nem volt sok időm, AC3-al próbálkoztam, hát abból a hátsókra nekem nem küldött ki semmit az automatikus cuccra kapcsolva (pedig kellett volna). Ma vagy holnap kerítek valami tisztességes videót aztán megnézem arra mit dob, de valami itt nem stimmelt... remélem csak én vagyok a hülye.
-
Tamoo
nagyúr
Lefelé sugárzó sub szőnyegen nem túl nagy ötlet ugye?
-
Tamoo
nagyúr
Na megérkezett a cucc (Pioneer htp-101) Nem rossz, mondjuk a kis szappantartóktól nem is várhattam csodát.
A VSX-421-et mire kellene állítanom ac3-as 5.1-es (avi) filmek esetén?
Dolby Pro Logic II ? -
Tamoo
nagyúr
Az nagy gáz ha a háttérsugárzókat fülmagasság alá teszem oldalra
(kb 50cm-el)? Mindenképpen inkább fülmagasság fölé ajánlott? -
Tamoo
nagyúr
Holnap jön a pio htp 101
kíváncsi leszek mit tud.
-
Tamoo
nagyúr
Köszi az infókat
akkor minden oké lesz remélhetőleg...
-
Tamoo
nagyúr
Engem már nagyon összekavartok ezekkel a mozaikszavakkal.....
Szóval nálam a terv a következő: Samsung lcd tv (le40c650)-vel játszanám le a filmeket a tv mediaplayer-ével (usb-s cuccokról) (mkv és avi), optikai kimeneten menne a hang a pio 421-re.
Ez így sima ügy ugye? Lesz 5.1-es hangom? -
Tamoo
nagyúr
A pioneer vsx-421-et valszeg nem dughatom be a tv alá a polcba. Felülről gondolom 2mm kevés lenne neki szellőzni...
Mennyi hely kellene ideális esetben?
-
Tamoo
nagyúr
Pioneer S-21W mélynyomóval van valakinek tapasztalata? Remélhetőleg 15m2-es szobába elég lesz. Mondjuk a kis szappantartók mellé biztos, csak hát előbb utóbb szeretnék valami normálisabb hangfalszettet is.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest