- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
Dassler
őstag
Egy kis magánvélemény a témához, kéretik nem megkövezni, nem szól senkinek, inkább anekdota jelleggel
, lehet nem egyet érteni:
Ez a mi mennyire jó, megéri-e vagy sem kérdés...teljesen szubjektív. Ezért kell meghallgatni. Az ételt megkóstolod, mielőtt eldöntöd, hogy ízlik-e, vagy sem. Egy autóba is legalább bele ülsz valahol, mielőtt döntesz, hogy ezt vagy azt veszed. Ezt meg meg kell hallgatni, mivel azért veszed, hogy hallgasd, elvégre nem fél évre veszi senki - ha jól gondolom - az ilyen épített hi-fi vagy házimozi rendszerét. Mindig van/lesz jobb, de meg lehet találni azt a határt, amire azt mondod, hogy neked ez még megéri, az már nem. Persze tudom, hogy behatárol a pénz, de van egy, ami alá egyszerűen nem lehet lemenni. Egy gagyi mini "hi-fi" is 40e...csak viszonyítás képpen. Persze nem lehúzni akarom ezeket a termékeket, mert használattól függ, van, ahová teljesen megfelel - nekem is van egy, konyhába háttérzajnak ill. nyelvkazikat hallgatni teljesen megfelelő, sőt egyenesen kiváló - csak egy ilyen komplett sztereó rendszert már azért vesz az ember, mert itt már fő tevékenységgé lép elő a zenehallgatás. Legalábbis én így gondolom. Ha nem, akkor felesleges sztem beruházni.
-
Dassler
őstag
Sziasztok,
én kimondottan zenére ár/értékben a Rubicon hangfalait ajánlanám 16/26-os az olcsóbbakból. Árat nem írnék, mert ha épp van akció, akkor akár 50 alatt is ki lehet fogni őket. A Wharfi se rossz sztem az áráért. A Rubiconok lágyabbak, a Wharfi nem annyira. Sztem egy CA 340A erősítő egy Rubicon RP26F-fel párosítva elég jó kis páros sztereo zenére ebben az árkategóriában. Meg a 63S kis doboz létére elég kellemes zenére - bár én az álló dobozok híve vagyok - Meg persze valami normális CD-lejátszó (szintén CA-nál maradva mondjuk a 340C).
Kicsit másabb hangzású, de szintén nagyon jó kis összeállítás a NAD C315 erősítő egy C515 cd-lejátszóval. bár én kissé NAD fun vagyokhozzájuk pl egy Polk Monitor hangfal elég jól paszol.
a CA-Rubicon összeállítás lágyabb, a NAD-Polk kicstt nyersebb hangzású. Kinek miylen az ízlése.
Amit a hangfalakra írtok árfekvésben az így van. Pl egy sztereó álló pár drágább, mintha megveszed az 5.0-ás készletét ugyanannak a termékcsaládnak. Érdekes tendencia.
A pénzügyi lehetőségeiteket mérlegelve azért tényleg érdemes a használt piacon is nézelődni - szakoldalakon - mert bizony akár 3-ad árban is ki lehet fogni a dolgokat, és itt nem érvényes, hogy minél öregebb, annál rosszabb. Talán egy 100-200 órát futott hangfal jobb vétel, mint egy új. Újonnan használhatót meg egyszerűen nem kapni olcsóbban. Meg a kábelekről sem érdemes megfeletkezni. -
Dassler
őstag
Mekkora szobában kéne szolgálatot teljesítenie? Ha viszonylag kisebb, mondjuk úgy 15-20 nm-ig elég jól megoldható egy egydobozos készlettel a dolog, azt kapsz is ebbe az árkategóriában, mint amiben gondolkozol(/hatsz).
Ha külön dolgok az esélyesek, akkor inkább 100-150 között kezdődik egy erősítő-hagfalszett dolog.Persze új, bolti árakban gondolkodva. Pl. egy Rubicon RP26-os szett, egy 363-as yama erősítő, meg egy Yama mélyláda, ami már egész használható összeállítás sztem. -
Dassler
őstag
Azért a 6x6 az a közepes teteje. Ha zene az elsődleges, akkor szvsz mindenképpen sztereó, mély felesleges, mivel a hangstúdiókban alapból sztereóban rögzítik az audió cd-ket, de ha dübörögtetni akarod, akkor persze lehet - bár az már nem zene
- Ha nem házi-mozizol, akkor egy sztereo erősítővel jobban jársz, pl egy kis CA, vagy egy NAD alap sztereóval. Sokkal minőségibbek, újonnan is 50 körül megkapod.
A pénzügyi lehetőségeidet figyelembe véve talán a használt piacon is érdemes lehet egy kört futni, ugyanis 80-ból újonnan erősítő+hangfal elég nehéz ügy ill. elég kompromisszumos. Egy normális sztereó ill. egy alsó kategóriás HM erősítő is 50 körül van, meg a hozzájuk használható front hangsugárzó pár is min 50 körül. Esetleg böngészni kell az akciókat, mert bizony lehet ebben az ársávban jó cuccokat kifogni.
Amúgy még mindig igaz a mai árviszonyok mellett, aki élvezhető házi-mozit akar, ami Tényleg élményt nyújt, és nem annyiból áll, hogy van 5 hagnfalunk, az bizony tv-stől, hangfalastól meg mindenestől sajnos - a Mo-i megélhetési viszonyokat figyelembe véve igencska sajnos - 250e nagyon alap hangon. Egy közepes vagy nagy szobában - 15 nm-nél nagyobbakra gondolok -
Dassler
őstag
válasz
detroitrw #2749 üzenetére
Hát szvsz ez ízlés kérdése. Sztem egy 50-100e Ft-os erősítővel meglesznek elég jól. Elméletileg a refrencia szériájába tartozik a Klipsch-nek. Személy szerint nekem hangzásra nem a legelső a Klipsch, de attól még sokaknak tetszik. Aszem az AVplanetbe vannak Klipsch hangfalak, amiket meg is lehet hallgatni mindenféle erölködővel. A Stream-ben vagy a Surányiéknál pl valszeg JBL, Rubicon ill. Polk hangfalakkal tudnád kipróbálni mindegyiket. Feltehetően fogod hallani a különböző rendszerek karakterisztikáját, aztán majd kialakul a saját véleményed, hogy milyen a Klipsch.
-
Dassler
őstag
válasz
detroitrw #2747 üzenetére
Üdv!
Szintén a CA mellett egy ajánlat részemről. Az AA is rendben van. Én még a NAD (C termékcsalád) erősítőit is számításba venném az ársávot figyelembe véve. Esetleg a H/K (3390, 3490 vagy a 970-es) egy meghallgatást megérhet, bár ő már kicist más, mint az előbb 3 jelölt.
Creek, Arcam ár miatt már nem játszik gondolom, de azért ha Bp-en jársz, érdemes lehet meghallgatni őket is. -
Dassler
őstag
Na valahogy így:
videonak a HDMI-t ajánlanám mindenképp a tv és az erősítő közé. LEhet S-videoval is, de annak a minősége nem bizti, hogy oylan jó. az "A" verzió egyszerűbb sztem
-
Dassler
őstag
Ebben az összeállításban sztem egész használható ennyi pénzért. A Yama erősítői ár/értékben elég kedvezőek, a mélyládái kifejezetten jók, a hangfalait átlagosnak titulálnám.
Egy házi-moziban a TV képmegjelenítőként szolgál, így abból jel nem megy az erősítőre. Nem is nagyon érdemes, mivel a tv adások jó része sztereóban jön, meg valószínűleg egy mezei koax kábellel van az antennád bekötve. A hanggal az erősítő foglalkozik. A HDMI 1.3 - ma már mindenen iylen van - képet és hangot is viszi - A HD formátumúakat is -. Alap esetben a legérdemesebb sztem úgy kötni, hogy hangot dvd lejátszóról az erősítőbe mondjuk digit koax-szal a képet meg a tv-re komponens kábellel, ez elég jó minőséget produkál, bár kissé költséges. Ugyan iylen jól megoldható két db HDMI madzaggal az egész a fentebb leírt módon.
A te esetedben: DVD lejátszót bekötöd HDMI-vel az Erősítőbe. Ezzel a kép is, hang is átmegy. A hangot megoldja az erősítő, viszont a kép részét tovább kell küldeni a TV felé, ezért ezt is érdemes HDMI-vel - de lehet komponens kábellel is, bár sztem az drágább -.
A HTPC-t ugyanígy bekötöd HDMI-vel az erősítőbe, onnantól u.a., mint a dvd-lejátszónál.
Az X-boxok csatlakozási lehetőségeit nem ismerem, de ha van rajta HDMI kimenet, akkor azt is rátolhatod az erősítőre, ha még van szabad csati, de komponensel mehet tv-re is, ekkor viszont nem lesz 5.1 hangod. Mindjárt csinálok vmi móricka ábrátde ha van valakinek egyéb 5lete, nyugodtan. Van itt 1-2 elég hozzáértő ember.
-
Dassler
őstag
Igen ehhez a két márkához áll talán közelebb hangzásban. A Yamahákból az újabbak már sokkal melegebb hangzásúak, mint a korábbiak - legalábbis a felsőbb kategóriában, a legújabb xx3-asokat nem hallottam még - a H/K azért kicsit sajátosabb, mnit japán társai, én speciell szeretem mozira, zenére nem annyira, mondjuk a mai könnyűzenék jól szólnak rajta.
A Yama meg az Onkyo azért más. Szvsz valamivel lágyabbak a H/K-nál.
Amiket írok, a szigorúa a saját véleményem/tapasztalatom -
Dassler
őstag
Részemről idegenkedek a vezeték nélküli dolgoktól ezen a téren. Annak is kell valami áram, tehát vagy elemről nyomod - ami nem hiszem, hogy túl sokáig bírná - vagy valami dugasznak kell lennie a közelben. Inkább a hagyományos hangfalkábelek. Ha erre nem gondol előre az ember, sajna midenképpen némi farigcsálással jár, ha el akarja rejteni a madzagokat. Én gondoltam, és még így is kellett egy kis fazonigazítás.
-
Dassler
őstag
Mondjuk kicsit nézelődtem: Egy Yamaha RX-V363-ast 45 körül meg lehet kapni, ez mellé esetleg egy Magnat Monitor 990 set szintén 45 körül + kábelek is kellenek persze (300HUF/m egy átlagos hangfal zsinór + az összekötő kábelek), mélyládával már nem jön ki 100 alatt sehogy sztem.. A fentebb ajánlott Genius ill. egyéb számítógépekhez készített rendszereket annyira nem vágom, ha azokat lehet csatlakoztatni hagyományos erősítőhöz valahogy, akkor azok is elmennek, azokban már van mélyláda is, bár erősen függ, hogy mit kell beszólnia a dolognak.
-
Dassler
őstag
Nos, 100 alatt valószínűleg csak egy egybedobozos(hangfalak+erősítő vagy erősítő/lejátszó egyben. Értelemszerűen neked az előbbi megoldás reálisabb, bár elég ritka) dolog fog beleférni a dologba. Olyat keress, amin van legalább 2 be és 1 HDMI kimenet. Én úgy kötném - minimalizálva a szükséges kábel mennyiséget - , hogy DVD-lejátszó és HTPC az erősítőbe HDMI-vel (ehhez kell a két HDMI bemenet) az erősítő meg HDMI-vel a tv-re. az XBOX-ot meg lehet a tv-re egyből. LEhetne még másképp is, de talán iylen készleteknél ez a legegyszerűbb megoldás.
Esetleg azért az akciós csomagok között itt érdemes lehet körül nézni, hátha van valami 100 alatt. -
Dassler
őstag
válasz
Pityke78 #2725 üzenetére
Én mondjuk a saját szériájából venném hozzá, hangzásban biztos, hogy azzal lesz a legjobb. Tehát 902i (esetleg 903i - ez bipolar, ha olyan a helyiség, ahová kerülne) ill. 905i, bár új áron inkább egységenként 55 ill.40. Esetleg használtban is érdemes lehet ezeket megézni.
-
Dassler
őstag
válasz
hbruce000 #2716 üzenetére
A Streamaudioban segítőkészek a srácok, akár órákat is hallgatózhatsz. Csak érdemes telen egyeztetni velük. Meg vigyél saját hanganyagokat, amit Te hallgatsz (rendes CD-t, ne mp3 meg iyleket) - üzlettől függetlenül -. Még személyes tapasztalataim szerint a Surányi Feriéknél is hasonlóan készségesek. Én ezen a két helyen fordultam meg, ahol hallgatózni is lehet. Még van a Hifibarlang, róluk nincs tapasztalatom, csak telefonos, 1-2 alkalommal érdeklőttem néhány madzag iránt.
Az én ízlésvilágom a kicsit nyersem dobozokat kedveliNagy általánosságban lehet mondani ezt-azt márkákról (JBL tucis, sok mély, Rubicon lágy, Polk - amerikaiasan nyers erő Quadral-t is dinamikusabbnak szokták aposztofálni stb.), de ezeket inkább csak iránymutatónak lehet használni. A saját füled a legjobb tanácsadó
-
Dassler
őstag
válasz
kovi831 #2645 üzenetére
Ebben az árfekvésben mindenes erősítő nincs, de az Onkyonak elég lágy hangja van, a tuci meg a metál nem fog dübörögni, elenben vokális zenéknél elég szép, moziban is jó. Yamahából a régebbiek kicsit keményebb hangzásúak (mozi, metal, tuci az erőssége vokális hallgatható, kicsit ellenkezője az Onkyonak). Elmész meghallgatni egy Yamahát meg egy Onkyot hallani fogod a különbséget. A Denonhoz az Onkyo áll közelebb.Legalább 6x100W
ilyen erősítő nincs, max 400e árfekvéstől feljebb inkább
-
Dassler
őstag
válasz
szacsee #2590 üzenetére
Szia
az említett 3 hangfalból zenére, sztereóban egyértelműen a Rubicon. Sokkal lágyabb, zeneibb, mint a JBL, én eddig a 63-as ill a 26-os típust hallottam tőlük. Pl. egy Denon erősítővel elég gyakori párosítás. Blu-ray esetén meg továbbra is a HDMI-vel a legalkalmasabb ősszekötni az erölködővel.
Szóval ha főleg (60%+) zenélsz (jazz, komoly, akkusztikus, kalsszikus rock...), akkor Denon+Rubicon, ha főleg mozizol (60%+) és inkább modernebb zenét hallgatsz (D&B, Techno, Funky, pop, rapp, metal stb) akkor H/K + JBL lehet egy jó párosítás. Az általad említett márkákat figyelembe vévede a Denon+Rubicon is tlejesen alkalmas mozizásra, inkább csak a második csoportban felsorolt zenék nem olyan erőteljesen szólalnak meg rajta, mint a másik pároson.
-
Dassler
őstag
válasz
gandras #2585 üzenetére
Hát hogy hogy fog szólni, az erősen függ a hangfalaktól is
Ha nem akarsz sokat bíbelődni a kábelekkel, akkor blu-ray lejátszó és erősítő közé HDMI, majd a az erősítőből a képmegjelenítőbe HDMI. Én kicsit szkeptikus vagyok a mindenféle "képjavító" technológiákat illetően, ezért szvsz normál DVD esetén szerencsésebb megoldás, ha a hangot optikai vagy digit koaxon keresztül viszi az ember az erősítőbe, a képet pedig külön a képmegjelenítőbe komponens video kábellel. De amennyire én tudom, HD formátumú anyagok (Blu-ray, HD-DVD) esetében olyan magas az adatsűrűség, hogy ezeknél a megoldásoknál egyszerűen szűk a kábelek adatátviteli-keresztmetszete, ezért javallott a HDMI. Nekem is így van. Aztán ettől függetlenül lehet, hogy működik a hagyományos felállás - külön a kép, külön a hang - én nem kísérleteztem vele.
-
Dassler
őstag
válasz
gandras #2583 üzenetére
Mind2 nagyon jó kis erősítő. 16 nm-re meg bőven elég is mind2. A Denon kicsit lágyabb hangzású, ha mozi az elsődleges, akkor kicsit hajlanék a H/K felé, viszont a 247-nek nem tudom, hogy miylen a HDMI csatija (1.1,.2,.3) a blu-ray végett az átvitt adatmennyiség miatt ugyanis HDMI-vel érdemes összekötni, és nem árt a 3-as verzió hozzá, az én tájékozottságom szerint. HD hangot egyik sem tud a két típus közül, így ez esetben mindenképp a lejátszód fogja dekódolni a hangot.
-
Dassler
őstag
válasz
szacsee #2576 üzenetére
Szívesen
Hangnál a légköbméter az elsődleges. Normál magassággal az általad említett helyiség úgy 65 körül lehet, azt teljesen jól beszólja sztem. Ebben az árfekvésben a Balboa nem rossz vétel, széthajtani meg nem nagyon fogod tudni, hacsak nem full hangerőn hallgatod rögtön az elején. Egy bikább erősítővel lehet hajtani gyengébb hangfalakat, max nem tekered fel annyira. Inkább a fordított szitu a gond. Ha a JBL hangja bejött, akkor esetleg érdekes lehet még az ES széria, bár árban eléggé más kategória már.
Amúgy örülök, hogy sikerült rávenni egy kis hallgatózásraígy van valami alapod, hogy miről is van szó, milyenek a különböző gyártók termékei - nagyon is különböznek -melyik milyen, és hallottad a különbségeket.
ja igen: nem-e -> nem lesz-e vagy nem lenne-e.....
-
-
Dassler
őstag
válasz
szacsee #2561 üzenetére
A jövőbeni nappali miylen méretelosztású lenne? Csak azért, mert a 7.1-nek úgy lenne értelme, hogyha hosszúkás a helyiség, és az egészet hm-re akarod használni, tehát mondjuk 8x4,5 vagy ilyesmi. Már 7x5-nél is jobban jársz az 5.1-el, mert normális hangfalakkal a 7.1 nagyon zsúfolt lesz, már hangzásilag.
Példa kedvéért nekem is egy 35nm-es nappalim van és már sztereóban is nagyon beszólja a rendszer (Yamaha RX-V1800, Polkaudio RTi A7, A3, CSi6), pedig galáriás kb 150-160 légköbméterről van szó. -20 fölé még az életbe nem tekertem, pedig +50-ig lehet.
Az általad írt 2 erősítőben 400W körüli tápok vannak, Tehát 7 hangcsatornával számolva 75-80%-os hatásfoknál (ami elég optimista) kb 40-45W csatornánként. Nagyjából ennyit tudnak, hangfal függő, hogy elég-e. Pl. egy Polk vagy JBL doboz jobb szereti, ha van mögötte kraft, de egy Rubicon nem igényli annyira a wattokat.
A hangflalknál nem rizsa ez a watt dolog, a tartós ill. max terhelhetőségüket adja meg. Erősítőknél viszont annál inkább rizsa.
A két japán közül a Pio kicsit sterilebb hangzású a Yamaha az új termékcsaládból van, még nem hallgattam meg, de ha olyan, mint az 1800/3800-as, akkor igen kellemes hangzású (nekem 1800-as van). A Marantz nekem anyira nem tetszik azért az árért, abban az árfekvésben nálam a NAD a favorit. De ez mind az én véleményem a tapasztalataim alapján.
7db ilyen videoton hangfal?az aranyos, bár nem kimondottan házimozira lettek kitalálva, hanem sztereora.
-
Dassler
őstag
válasz
canniball #2550 üzenetére
Sztem ezen kívül nem sokat, mivel ezen 1-1-ben kitolja a jelet az erősítőnek. Viszont ha a film alapból nem vmiylen 5.1 hangformátumú (pl divx filmek esetén) akkor azt nemtom, minek fogja felismerni az erősítő. Persze tud belőle 5.1-et csinálni biztosan, csak kérdés, hogy az miylen. Sose nézek PC-ről lejátszva filmet...
-
Dassler
őstag
válasz
Laraxior #2541 üzenetére
Na lényeg, hogy az LG-t azt nem tudod semmi másra rákötni, mivel az maga is egy erősítő - vagy valami oylasmi - a hangfalai gondolom jack dugósak.
Ha mindenből 5.1-et akarsz (PC, DVD), akkor kénytelen leszel beruháztni egy normális, tényleg erősítőnek nevezhető kütyübe, amin találsz több féle bemenetet, amik alkalmasak 5.1 hang továbbítására. Többnyire legalább 1-1 (de inkább több) digitális koax és optikai bemenet van minden erősítőn meg az újakon ugye HDMI. Már csak a forrás készülékeknek (PC, DVD lejátszó/felvevő stb) kell a fentiek közül legalább az egyik kimenettel rendelkeznie az előbbiek közül és máris összehozható a dolog. -
Dassler
őstag
válasz
Laraxior #2534 üzenetére
Ez a Thomson egy egydobozos cucc, 5 kis szatelit hangdobozocskával meg egy kis mélynyomóval. Miért akarod a mostani LG-t is erre rákötni? Kvázi ua a két termék.
Amúgy ha van rajta optikai vagy digit bemenet, és a gépeden ugyanilyen kimenetet, akkor össze fogod tudni hozni, bár a játékok nem biztos, hogy menni fognak 5.1-ben. -
Dassler
őstag
válasz
szacsee #2530 üzenetére
Szia,
nos, ha elsősorban zenét szeretnél hallgatni megfelelő minőségeen akkor egy sztereó rendszer a legjobb választás. Ugyanis ebben az árfekvésben (60-100e) igen jó sztereó erősítőket lehet kapni, messze felülmúlják a HM erősítőket. Utóbbiakból jóval drágábban kapod meg ugyanezt a zenei minőséget (x4 az ár kb).
Ha ragaszkodsz a térhangzáshoz, akkor az adott szobaméretnél minenképp 5.1 - szerény véelményem szerint amúgy se sok értelme van a 7.1-nek, ugyanis a filmek 99%-a 5.1-re van a hangstúdióban összehozva, 7.1-et az erősítő kever belőle - ami nem azt jelenti, hogy ne vehetnél 7.1-es erősítőt, azok is tudják az 5.1-et és általában jobban fel vannak szerelve, mint 5.1-es társaik. Kérdés, hogy a + szolgáltatásokból mire van szükséged. A 100e alatti kategóriában még nagy különbségeket nem fogsz észre venni a különböző gyártók termékei között, így ha újonnan veszed, akkor valamelyik japán gyártó (Yama, Onkyo, Pio) terméke lehet megfelelő választás, esetleg 1-1 akciós H/K vagy Denon termék - a Denon is japán-. Bár javallott a használt piacon is körbeszimatolni, hátha kfogsz egy jó kis NAD vagy Marantz cumót.
Számgéphez a Z-5500 a 16nm-ben ár/értékben jobb választás lehet, bár zenehallgatásra nemtom, miylen, viszont házibulinál nem a legjobb valszeg. Meg nem is említeném egy napon egy külön erősítővel...
De mindentől függetlenül a legfontosabb, hogy mielőtt bármit is veszel, hallgasd meg! Akármiylen botfülűnek is hiszi magát az ember, igenis hall különbségeket, csak max nem tudja megnevezni, hogy mi az.
Ha tuci vagy keményebb rock zenéket hallgatsz, és sokat mozizol nagy általánosságban ahhoz Yama, H/K ill. Onkyo esetleg Pio termékek megfelelőek. Ha érzékibb zenék (jazz, akkusztikus, komoly...), akkor inkább Denon. Nekem személy szerint a NAD a kedvencem. Olyan analógosan öblös. (a sorrendek nem relevánsak)
Hangfalaknál ugyanezek igazak. Hallgatózni!
Ez az én véleményem a témához, iránymutatásnak jó kb, de a saját füled alapján dönts.
Hangkarikban nem vagyok annyira otthon -
Dassler
őstag
Elég gyakori összeállítás, és sztem a maga árában elég kellemes is. Grat a rendszeredhez
meg persze használd egészséggel.
A madzaghoz: sztem megfelel a célnak, azért próbálj meg egy direkt hangfalkábelt is (300-800Ft/m-es kategóriából, esetleg valami spécibbet, sok boltban adnak demo kábelt is) hogy hallasz-e különbséget, ha nem, akkor nem érdemes cserélni. Sokan használják ezt a megoldást. -
Dassler
őstag
válasz
cellpeti #2510 üzenetére
Hobbi célra? Mindenki hobbi célra haszál sztem házi-mozit
Az ebbe a kategóriába tartozó erősítők annyira elegendőek, hogy 5 hangfalat megszólaltassanak egyszerre, semmi többre, ez meg messze áll a házi-mozitól.
Sztem előbb menj egy kicsit hallgatózni - ha van lehetőséged, nem tudom hol lakozol - komolyabb szakboltokba, olcsóbb-drágább rendszereket, lehetőleg saját hang/képanyaggal. Csak a tapasztalatok miatt. Fel fognak tűnni a különbségek. -
Dassler
őstag
válasz
cellpeti #2507 üzenetére
Ez erősen függ az igényeidtől ill. a lehetőségeidtől. Elsősorban amit fontos tudni, hogy miylen célra lenne (mozi/zene - abból is miylen), miylen helyiségben (közös használatú, hálószoba, külön hm szoba, ezen felül az adott helyiség paraméterei)?
Nagy általánosságban elmondható, hogy egy normális tényleg házi-mozi élményt nyújtó komplett rendszer (erősítő, hangfalak, lejátszó(k), képmegjelenítő), amit esetleg zenehallgatásra is lehet használni, az úgy kb 250k-tól kezdődik, persze feltételezve neki a megfelelő körülményeket, határ, mint mindenben az a bizonyos égbolt.
Persze sokaknak nincs lehetősége ennyit költeni ilyen célra, így maradnak sokszor az egydobozos rendszerek, amik azért messze lemaradnak hangminőségben. Bár én ezzel úgy vagyok, hogy aki nem tud rászánni és/vagy nincsenek meg a megfelelő feltételek (mind anyagi, mint hely szempontjából), annak fölösleges iylenre pénzt kiadni, nem fog többet nyújtani, mintha vett volna ebből a pár 10e Ft-ból egy jobb tv készüléket. Persze ez az én véleményem, mindenki maga rendelkezik a lehetőségeivel, csak a házi-mozi sem kötelező/nélkülözhetetlen valami és érdemes normálisat venni. -
Dassler
őstag
válasz
AthlonXP #2486 üzenetére
A 6x85W-től nagyon messze áll a dolog
amúgy azt kell venni, ami a te igényeidnek megfelelő. Bár nekem ezekkel a mindenegybe dolgokkal annyi bajom van - legalábbis az alap és nagyon alap típusokkal - hogy inkább csak 5 hangszórón szólaltatják meg a hangot, mintsem rendesen visszaadnák a felvétel hangulatát. Persze érthető, meg tisztában is vagyok vele, hogy sokan még ezt is alig engedhetik meg maguknak pénz, helyigény stb okokból kifolyólag, vagy csak egyszerűen nincs többre szüksége. Mondjuk ez utóbbi is addig áll - ha oylan illetőről beszélünk, akinek van egy kis affinitása a témára -, amíg nem hall vki egy igazán jól összeállított, igazi rendszert.
Én sajnos abba a csoportba tartozzok, aki szeret leülni otthon a bőrfotelba és full minőségben végig tolni kedvenc filmjeleneteit vagy épp koncertfelvételeit, és hallottam jól összeállított rendszereketde még nagyobb baj, hogy mindezek következtében áldozok is rá - nem keveset.
-
Dassler
őstag
válasz
Skyhunter #2473 üzenetére
Ha nem nagyon sürgős, akkor érdemes lehet sztem megvárni az új H/K szériát is (május). Mozi, zene (miylen?) mire használod inkább?
A Magnat ezen dobozait saját hallgatózás alapján nem ismerem, viszont Magnatokhoz általában H/K-kat vagy NAD-ot ajánlanak a legtöbben, állítólag a modern zenék jobban állnak neki.. Ha főleg mozizol, akkor inkább H/K, de érdemes lehet a Yama 3800-asát is számításba venni sztem. Moziban nagyon jó, és HM létére zenében sem rossz. -
Dassler
őstag
válasz
LaliKa17 #2452 üzenetére
Ami olcsóbb és elmegy minőségben, azok sztem a Yamaha (RX-V36x) esetleg a Pioneer (VSX-417) alap modelljei. Esetleg hasonló árban ki lehet fogni akcióban vlami kifutó H/K (AVR-132) vagy Denon (130x) modellt, de 50 alatt nem igen kapsz újonnan, talán a Yami a legolcsóbb.
-
Dassler
őstag
válasz
Radaconte #2462 üzenetére
KLözben megkérdeztem egy Hi-fis fórumban, ott ezt írták:
"teljesen mindegy hány ohm van a hangfalra irva...Az ellenállás változik freki függvényében...lehet az 5 ohm az a minimum ameddig leesik a 8 ohmos doboz...Tehát az ellenállás nem állandó....Bármit rátehet 8 ohmost és 4 et is..." -
Dassler
őstag
válasz
Radaconte #2446 üzenetére
Megoldható.
A DVD lejátszó ill a számgép sok féle képpen pl.: egy digit kábellel csatlakoztatható. A hangfalak meg a csíptetős fajták valszeg, az is jó bármelyik erősítőhöz.
5 OHm? Ez megint valami marketinges dolog, hogy nehogy más erősítővel használja a júzer, mint a készletben ami van? -
Dassler
őstag
válasz
LaliKa17 #2442 üzenetére
Erősítőről viszont akkor csak RCA-án keresztül fogod tudni használni ezeket a dobozokat.
A dobozokat figyelembe véve vedd a legolcsóbb erősítőt - az is bőven meghajtja, felesleges jobbat, hacsak később nem akarsz bővítkezni - amire ráköthető. Arra optikán vagy digit coaxon keresztül rákötheted a PS-t meg a PC-t is - esetleg DVD lejátszó stb-t is.
Esetleg a Terratec-nek is van iylen külső hangkártyája, amin több féle és több darab bemenet is van - bár nem is merem a terméket. -
Dassler
őstag
válasz
LaliKa17 #2439 üzenetére
"A számítógépbe 3 jack dugó megy ugye bele, és hangfalba meg valami bemenet van, annak nem tudom a nevét."
Ez meg valszeg 9-es DIN csati lesz.
Amennyire ismerem ezt a hangfal szettet, ezen ez az 5.1 bemenet van, ezen kívűl még 1-2 sztereo bemenet van rajta.
Ha a konzolt is 5.1-ben akarod használni, akkor kcisit nehéz lesz, lévén 1 db bemeneted van ehhez a hangfalon, tehát direktbe rákötni két ezközt 5.1-ben nem fogsz tudni.
Vagy használod 5.1-ben az egyiket és sztereóban a másikat, vagy veszel valami eszközt pl.: erősítőt, aminek van több 5.1-esd bemente, és megfelelő kimenete ahhoz, hogy ezt a hangdobozt rá tudd kötni (tehát olyan kimenete van, mint a 3 jack a számgép végén) iylet nem valószínű, hogy találsz. Talán egy olyan külső hangkártya, aminek van több bemenete és a hangfalhoz kompatibilis 3 dugós kimenete. -
Dassler
őstag
A Denon az nagyon jól passzol hangzásban a Rubiconhoz, bár egy picit nagyobb erölködő jó lenne hozzá. A leendő helyét figyelembe véve talán sok is oda - teljesítményben - ez a hangfalösszeállítás, a 16-os jobban passzolna az erősítőhöz ill. a szobához is, de az nincs akciósan
Szóval összegezve, sztem szépen szólnának együtt, de azért ha teheted, hallgasd meg, nehogy aztán engem üss
Optikai kimeneten 1-1-ben átküldi a jelet az erősítőre, szóval a "hangkártya" nem zavar be. -
Dassler
őstag
válasz
pH érték #2417 üzenetére
Ugyanabban az árkategóriában egy sztereó természetesen jobban szól sztereóban. Sokkal kevesebb chip, áramkör miegyéb van a hangforrás és a kimenetek között, mint egy HM erősítőben. A sztereó erősítőket ugyebár elsősorban zenére használják, úgy is tervezik őket, a házi-mozi erőlködőket meg házimozira elsősorban, mint a neve is tükrözi. A két műfaj más dolgokat igényel egyszerűen az erősítőtől.
-
Dassler
őstag
Amennyiért mostanában lehet kapni, nagyon jó kis vétel, nem túl nagy helyiségbe, könnyebb hangzású zenére (jazz, komoly), ház-mozira. A Polk mélyládái meg igencsak jók - sztem -. Bár csodákat nem kell tőlük várni - már a Rubicontól -, de elég jók. De ízlések és pofonok, érdemes meghallgatni, hogy megfelel-e az ízlésednek. Van, akinek nem jön be a Rubicon hangzásvilága. Én pl jobb szeretem mondjuk a Polk nyersebb hangját.
-
Dassler
őstag
Sztem ebben az árkategóriában, amiben gondolkodsz, a Yami teljesen jó, viszont az első dobozokat nem biztos, hogy ki tudja hajtani. Amúgy elég érdekes hangszóró összeállítás, ahány hangfal, annyi típus
annyi hangkarakter, és elég eltérő teljesítmény. Hangfalanként állítható erősítő meg nem ez az árkategória, bár ezeket az alap gépeket nem igen ismerem.
-
Dassler
őstag
Hát 50-60-ért max 1-2 leértékelt cumót kapsz. Amit én mondjuk nem vennék meg blu-rayhez, de menj el valahová, ahol ki van pakolva (MM, Electroworld stb), és hallgasd meg. Ha kielégíti az igényeidet, akkor ok.
Mondjuk ha az anyagi keret adott, azért sztem jobban megérné pl itt: [link] egy-két cumó. Pl.: van egy kis Yami szett 75-ért, vagy ami még némi spórolás után bele férne egy H/K+JBL összeállítás 135-ért, ennyit még talán megérne kiadni érte - figyelembe véve a leendő helyét, az igényeidet és az árat. -
Dassler
őstag
A sima DVD-kkel mi a baj vele?
Sztem a legjobb vétel, ha veszel egy jobb fajta kis erősítőt (Yama, Pio az olcsóbbakból, H/K, CA a kicsit drágábból) Hozzá egy iylen kis dobozos hangfal szettet (pl.: JBL, H/K, esetleg Yami). Érdemes pl nézegetni az iylen akciós szetteket.
A DVD vs Blu-rayt csak azért kérdezem, mert az emberi szem képességeit figyelembe véve - feltételezem, neked is oylan van- egy 32"-os tv-ét kb 1 méterről kéne nézni, hogy jelentős különbséget láss a két formátum között. Esetleg a színek mélysége, ami szembetűnő lehet, bár az beállítás kérdése.
-
Dassler
őstag
Ha csak HM-re fogod használni, akkor elég a kis doboz hangszóró is. Ebből ajánlanám figyelmedbe a Harman/Kardon ilyen jellegű dobozait, abszolúte nem veszélyes áron. Messze leszólja az összes ilyen kis műanyag dobozt, a többi, ami használható ebből a kategóriából, már jóval drágábbak, esetleg érdemes a használt piacon is körülnézni (mission, tannoy stb). Ezekből a magas vékony fajtából, ami jól is szól - értsd nem a hangerőt a jól alatt -, az Tannoy meg hasonlók, amik fél milla felett vannak. Ezek az 50e-es készletek kis szobában is gagyin szólnak, nem véletlen kerülnek ennyibe.pl.: egy Samsungból, ami már használható egybe rendszer, az is 300 pénz.
Amúgy egy 15mm2-es szobában is sokkal nagyobb élmény tud nyújtani egy normális hangfalakból álló rendszer, mint az iylen műanyag dobozocskák. Nem torony 25kg-os fa hangfalakra gondolok, hanem , mint mondjuk a kis H/K.
A DTS ne mfogja neked dekódolni a blu-ray hangformátumait. Olyan blu-ray lejátszót kell venni, ami dekódolja - van benne hang-dekóder - a True HD hangot. -
Dassler
őstag
válasz
Teasüti #2389 üzenetére
A mélyközép úgy fest, hogy van középen egy olyan mágnes, amivel dinamikusabbak a mélyek, e nincs igazi külön mély, ezért 2,5, ha jól tudom.
Azéer mindenképp hallgasd meg, a Rubiconoknál - mint minden más hangfalnál is - a sajátos jellemzője egy egyedi, lágy hangzás. ELég szép sztem amúgy. -
Dassler
őstag
Még az előző mondókámat kiegészítve: amúgy ha van megfelelő bemenet a fogadó készüléken (blu-ray esetében ez = HDMI, az adatok emnnyisége miatt ez az egy csati típus tudja a megfelelő sávszélességet) akkor minden további nélkül rá tudod kötni. Ált. érdemes úgy, hogy a lejátszóból a hangot az erősítőre a képet közvetlenül a megjelenítőre küldeni. Hagyományos DVD esetében ez mondjuk annyit jelent, hogy digitális koax v. optikai kábellel kötöd össze az erősítővel és mondjuk composit, S-video - vagy amit a tv/projektor tud -madzaggal a képmegjelenítővel.
Blu-ray esetén már picit más a helyzet, mert pl van oylan lejátszó is, aminek egy szem HDMI kimenet van a hátulján. Ilyenkor ezen keresztül megy a hang és kép is. Itt nagyon nem lehet megvariálnide ehhez csak az 1.3 verzió megfelelő.
Sztem sokkal jobban jársz, ha veszel egy külön erősítőt, külön lejátszót és külön - normális hangfalakat, valamint tv-t, amin már tudod is élvezni a blu-ray előnyeit. -
Dassler
őstag
Szvsz momentán ilyen rendszeren (50e HUF kategória) felelsleges blu-ray lejátszóért pénzt kiadni, lévén, az előnyeiből semmit nem fogsz élvezni (HD-hang és kép), csak egy jóval komolyabb rendszeren (nem feltétlen milliósra kell gondolni). Majd ha 10e HUF-ért vesztegetik, mint ma 1-2 DVD-lejátszó szerűt, akkor igen. De ha nagyon kell, akkor inkább a számgépbe vegyél egy lejátszót, sokkal olcsóbb. Persze ha egy későbbi komoly rendszered része lesz, akkor nem szóltam
-
Dassler
őstag
válasz
Teasüti #2381 üzenetére
Hát pl a Rubicon RP26-os szettje most kompletten (5.0) 65000 HUF - nagyon megéri, vagy a Polk Monitor 50-ese az pont 90 pénz. Mind2 cég hangfalakra szakosodott, szóval elhiheted, hogy értenek hozzá. Sztem mind2 bőven jobb hangfal a Yaminál - hangzásra. A specifikációk az egy dolog. Pl a Klipsch nem is gyárt 2 utasnál nagyobb hangfalat, pedig van 1-2 igazán jó terméke.
a mély pont akkor müxik jól, ha úgy halllod, mintha a frontokból jönne -
Dassler
őstag
válasz
Teasüti #2366 üzenetére
Hangfalakból azért sztem nézz valami mást, a subokat kivéve a Yamik árában kapsz jobbat is. A subjaikat elég jónak mondják - én eddig egyszer hallottam egyet, az sztem is jó volt, de ízlések és pofonok -
Nem biztos, h. ugyanúgy szól. Ha mondjuk W - számra elméletileg meg is egyeznek, nem mindegy, miylen dekóderek, és egyéb áramkörök, tápegység stb. vannak benne (gyártó, típus stb). Hallgasd meg. Ha hallasz különbséget, akkor azt vedd, amelyik jobban tetszik hangban. -
Dassler
őstag
válasz
bajnokpityu #1538 üzenetére
Én meg az egész életemet
-
Dassler
őstag
Üdv,
szerintetek a Pioneer LX-50-es miylen erősítő? Gondolom meg vannak a pio-s sajátosságai. Csak azért kérdezem, mert most van akcióban DVD-lejátszóval együtt.[link]
-
Dassler
őstag
Ugyan nem értek hozzá, de az eddigi csekély tudásom - ebben a témában
- szerint egyszerűen mások a fizikai tulajdonságok két jelentősen különböző hosszúságú kábelnél, mint megtett út, ellenállás stb. ezek meg ugyebár eléggé befolyásolhatják a hangot, mint fizikai jelennséget. De nyugodtan cenzurázható vagyok
-
Dassler
őstag
Amit kérdezni akartam: valakinek nincs valami jó ötlete a szatelit kábelek elrejtésére házi-mozi sziget esetében?
szőnyeg alatt mennyire van biztonságban szerintetek?
-
Dassler
őstag
válasz
moldvan #1214 üzenetére
Nekem személy szerit a JBL ill. Dali hangja tetszett eddig a legjobban, bár én kimondottan házi-mozira keresek dobozokat. Amiket még meghallgattam: Wharfedale, KEF, SAL, azért persze messze nem rosszak, abszolúte szubjektív a véleményem. Még a hifibarlangba is elcsoszogok a közeljövőben, mert Quad. Tannoy, Mission ill. Mordaunt darabjaira is kíváncsi vagyok.
-
Dassler
őstag
Nehéz ügy ez a hangfalasdi....ha végre találok valamit, ami hangban is tetszik, meg külsőre is rendben - ami most ugyebár szempont, amúgy személy szerint annyira nem szokott az lenni, csak most eléggé szem előtt lesznek - az mininmum 2 kiló fölött van darabja... az olcsóbbakból pl a JBL CST55-öse is tetszik, hangra, külsőre, csak picit gyengusok sztem egy 35m2-es, galériás - értsd magas - helyiségbe.
-
Dassler
őstag
Ma kimentem kicsit hallgatózni, igaz, nem a házi-mozi és hi-fi show-ra, csak a MM-ba. Valmaiért egy csomó hangfal H/K erősítővel volt kinnt. Hangzásra nekem a JBL hangfalai tetszettek a legjobban, csak picit gyengének tűntek kraftban - pont egy komolyzenei dvd volt berakva. volt még Wharfedale, H/K, Jamo, SAL, Magnat, Pioneer.
-
Dassler
őstag
A Klipsch dobozokkal nektek van tapasztalatotok?
-
Dassler
őstag
Köszi, egyenlőre szemrevételezem a javasolt két márka termékeit is, aztán majd meg is hallgatom. Az IQ púpjait én is furán néztem anno képen is, aztán élőben is. Mondjuk, hogy "érdekes". Az erősítőt be is rendelem, csak még holnap elmegyek meg nézem még egyszer
meg fülelek is egy kicsit.
-
Dassler
őstag
Sziasztok,
most szándékoznék - elsősorban - házi mozi célra cuccokat beszerezni. Eddig erősítőben a Harman Kardon AVR-247-est néztem ki magamnak. Ebben az árkategóriában (kb 160) szerintetek ez megfelelő választás (viszonylag a modern külső miatt is döntöttem mellette)? A másik, ami számomra nehezebb, a hangfalak kérdése, mivel a lakás mivolta miatt szintén valami modernebb kinézetű kéne, értelem szerűen valami jó minőségű, de nem horrror áron. Eddig Infinity Cascade ill TSS, KEF KHT 5000 ill. JBL SCS családokat nézegettem (kb ársorrendben). Érdekelne a véleményetek, azon kívül, hogy hallgassam meg
meg lesz az is
Aktív témák
Hirdetés
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest