- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
JEEMBO #28207 üzenetére
Szerintem keresse meg a legolcsóbb pre-outos, HM erősitőt. Mert gondolom vonali kimenet kell neki... mire azt nem firtatom.
Kütyükre kiváncsi lennék... vannak de azok vagy digi analóg átalakitók vagy dekóderekde csak 1 formátummal,de amit felsoroltál azt csak egy AV erősitő tudja. -
törölt tag
válasz
szabinyo #28189 üzenetére
Először is lehet hogy a "házimozid" tudja a tv in-t tehát ha scarttal kötöd össze akkor a táv TV gombjával hallhathatod, Vagy ha nem,akkor scart-rca átalakitót kell venned. ha nem tudja, és azt kell csatlakoztatnd a kettőt.és a tévén output-ra kell kapcsolnod..
Ilyent + sztereó vezetéket hozzá. -
törölt tag
válasz
DonRoland #28179 üzenetére
Nem a panasonic nem érzékeli hanem a tévéd nem hajlandó analógra lekonvertálni (ezek szerint sz USB-t sem). tehát kicsit gondolkodva magad is rájössz hogy a HDMI-n bekötött forrást sem fogja leadni neked.
Nincs,olcsóbb esetleg az egyel kisebb tesója,a Ht-S3305. Minden más olcsóbb zsákutca,mint ez a pana is.(Hiába van némelyiken 1 optikai bemenet,,a tévéd lefoglalná,nem marad hely a radeonnak,mivel anak a hangját is csak sztereóban továbbitaná,megint csak nem lenne térhangod.)De ezek az Onkyók viszont már a HD hangot is dekódolják a radeonról és a tévéről optikain a DTS-t is leadják.. -
törölt tag
"Akkor minek csinálnak külön végfokot és külön előfokot?"
Hangminőség drámaian megjavul.ezt az áruk is tükrözi általában: nagyságrendekkel drágábbak az integráltnál.
Jó példa a Denon AVP A1HDA és az POA A1Hd: Mindkettő ára egymagában is meghaladja egy jó integrált erősitő árát de csak együtt müködnek egy rendszerben. Az áruk és a minőségük is nagyságrendekkel magasabb a többi integrált erősitőnél.(Ezt sztem Béci is megerősítheti.) -
törölt tag
válasz
DonRoland #28161 üzenetére
Tényleg az,csak analóg sztereó bemenetek vanak benne.TV-ről scart-RCA adapterrel, és még egy analóg csatlakozót tud fogadni.Igy oda Jack-2RCA-val viheted a hangot az Asusról. Tehát a normális térhengzásról mondj le, az egyenleted nem lehet egyenlőségre hozni: nem passzol a jobb akarom irni az erősitő oldala.
. Tehát ha egyenlőségre akarod hozni (jó térhangzást akarsz,jó hangokkal,normális összekötéssel) akkor szabadulj meg tőle és ruházz be vmi egészségesebb alternativába.Mondjuzk Onkyo HT-S 5305 kezdetnek elmegy.
-
-
törölt tag
Megpróbálhatjuk.:
Előfok "dolga" össszegyüjteni a jeleket,dekódolni,és előállitani előlük csatornánként külön-külön egyfajta alacsony jelszintű és zajú jelet. Itt nem folynak nagy áramok ellentétben a végfokkal amely viszont a gyenge jelből a hangszórók meghajtására elegendő áram-és feszültségfolyamot hoz létre.A jelek átvitele analóg RCA vagy XLR csatlakozójú vezetékkel történik csatornánként külön-külön. Hangositás az előfokról történik a vezérlőjel szintjének(tehát a kimenő jel feszültségének) emelésével és csökentésével.. Éppen ez az egyik előnye: külön van szeparálva a kis és a nagyáramú egység,igy mindkettő zavarmentesen tud üzemelni. -
törölt tag
válasz
jericho69 #28134 üzenetére
És a kinézett Samsung BD játszó alkalmas arra hogy a megfelelő bemenetre HD hangot átvigye.
Ha HM erősitőt még nem vettél akkor vagy 7.1 analóg bemenetnek,vagy HDMi 1.3 vagy 1.4 verziójúnak kell lennie. Ezeket kell összekötnöd a BD játszóval,és a tévét pedig optikai kábelel kösd az erösitőre. -
törölt tag
válasz
Dorian #28119 üzenetére
Ennél jobb kritikát nem kapnál szerintem senkitől.
Na ezért érdemes volt teszttelgetni,kisérletezgetni.Más: Tényleg jó áron van a 2311:1910 árában,sztem aki teheti(és Python amennyit elbír
) rendeljen,.Én már megegyeztem egy Denon 3806-ra. Csak a Yamahának kellene elmennie..
-
törölt tag
válasz
Gál István #28020 üzenetére
a Házimozi pre out kimenetét kell a sztereó erősitő main in vagy pre in dugaljába.Ez sok sztereó erősitőnek össza van kötve U alaku jumperrel egy pre out csatlakozóval ezek az un bontható erősitők.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #27937 üzenetére
Igen,jók az A.C Ryanok, a különbség a 73100-tól: 73200-as wi-fis és a 73500-as 1TB merevlemezzel együtt van.
Audiofil hangról nem tudok nyilatkozni,emlékezetem szerint az analóg hangját a Dune-nak is lehúzták a Geeks-en. -
törölt tag
válasz
adamssss #27785 üzenetére
Az ideális eset a szupravezető kábel és a tökéletes szigetelő lenne.Ott tényleg nem lehetne vitának helye....
"van olyan proci ami tud 0<x<1-el számolni"
Ha emlékezetem nem csal,akkor ez lenne a lebegőpontos processzor?
Mert 0<X<1 függvényből ha a jelet vesszük,az X nem lehetséges(nincs olyan hogy 0-1 közötti állapot:vagy van feszkó az adott pillanatban,vagy nincs. Itt Schrödinger nem érvényes. -
törölt tag
Iitt éppen nincs buffer,mivel itt a lejátszó elküldi,az erősitő meg veszi a,kábel pedig továbbitja.,és nincs közötttük más kapcsolat,mint mondjuk az USB vagy az adatkártyáknál,tehát az erősitő nem kérheti ujra a jelet hogy"hoppá,ez nem oké".Épp ezért ronthat.Van ugyan valamennyi túlpásztázás a jobb CD lejátszókon.Egyébként hogy a jel 0 vagy 1 legyen,a feszültségszintek közöttt 80%eltérésnek kell teljesülni,az lesz pontos a kiolvasási érték.
-
törölt tag
válasz
cintula187 #27752 üzenetére
Ez igen! Ennek árán tökéletes audio-video rendszert vehetsz,még a szgép routerrel is belefér!
-
törölt tag
Eladó a Yamaha. Klikk.
-
törölt tag
válasz
KisApám #27705 üzenetére
Párszor megirtam: 1 catornét hajtnak meg és az összes töbit földelik. Ennek a csattornának adják meg a teljesitményét.Értelme: erre lehet a hanmgal kiválasztásá talapozni mivel ez a max előforduló tljesitmny amit egy hangfalra leadhat,,ez igen ritkáén de előfordulhat,pl.csak párbesszéd a centeren vagy jobbról jövö kocsi fékje-mindez teljes hangerőn.
-
törölt tag
válasz
SirRUMCAJSZ #27703 üzenetére
Ez milyen chip? Skálázó?Dekóder?Mert nem hiszem hogy ennek a topicnak lene a témájja.
-
törölt tag
válasz
SirRUMCAJSZ #27698 üzenetére
Igen de C6AK ha számára értelmezhető digitélis jelet kap.
Az analgot továbba se alakita digitálissá.
Ahogy Béci megválaszolta elötem. -
törölt tag
válasz
SirRUMCAJSZ #27692 üzenetére
Találtt,süllyedt.
A kapcsollástechnikájukat oldották meg digitálisan ugye nem kell emlékeztesselek arra hogy kapcsolások már a tranzisztoros erősitőkben is szép számmaal vannak jelen. Mondjuk a Sony S-master D osztályó készülékei (régen ovastam) magát a digit.jelet erősitik csak a kilépő jelet alakitják visssza analóggá.
(bocsi a ma esti rossz helyesirásért de a benti gépnek rossz a billzettje és kicsi a monitoron levő betük nagysága) -
törölt tag
válasz
SirRUMCAJSZ #27688 üzenetére
Tényleg abban élsz: a digitális erősitő SEM alakitja az analóg jelet digitálissá,csak un. sávszélesség-nyújtást alkalmaz.Az olcsók is analógok,csak a felépitésük is olcsó anyagokkal és technológával épül fel.A digitális jeleket előszőr dekódolják(lásd 1.sz hsz!) utána erősitik tehát lényegében mindeyg meyik készülék teszi:minőségük készülékfüggő(ahogy Béci is irja) tehát azonos képességü készülékeknél mindegy melyik komponens dekódol,de egyszerübb átvinni 1 digit. jelet mint 6-8 analógot.
-
törölt tag
válasz
SirRUMCAJSZ #27680 üzenetére
Ennek magyaázata: a jobb lejátszók DAC-ja(mivel nem tudom,mit értesz hozzá ezért jelentése: Diggitális-Aanalóg Converter) és dekódere jobb minőségű mint az alap vagy középkategóriás erősitőké,Így analógón kiküldve jobb hangot kaphatsz mintha az erősitő dekódoolnna.
-
törölt tag
válasz
SirRUMCAJSZ #27684 üzenetére
Nem digitáliis erősitők. Aok D osztályúak,pl Sony DA sorozat ,Panasoonic,Samsung készülékei.
-
törölt tag
válasz
daniel2121 #27649 üzenetére
És meg hogy nekem nincsen rá elegendő készpénz.
-
törölt tag
válasz
cintula187 #27631 üzenetére
A procit(előfokot) nem lehet kihagyni a láncból mert akkor nem tudsz hangositani/halkitani.
-
törölt tag
válasz
cintula187 #27403 üzenetére
DM port összekötő. Semmi extra és máshova sem lehet használni.. szűkebb az átvitele mint a 1.3 HDMI-nek.Magyarul: nyugodtan rájuk rohadhat..
-
törölt tag
Nagyon el volt tájolva a supportos.Ennyit róluk, megérdemelnék hogy bevidd nekik hogy mutassák meg,hogyan kell... Egyébként az elülső bemenet analóg. Médiaporton keresztül menne esetleg az átvitel ha Sony Vaio laptopod lenne de a kábel hozzá 65!!! ezer ft. Tehát max analógón sztereót tudz átvinni. Ez is bizonyitja hogy lejátszós házimozit NE!!!
-
törölt tag
válasz
Vidala #27374 üzenetére
Én pl témánál maradva még hallottam (nem csak láttam) mostanában Concert 2000 lemezjátszót egy nagyon régi fadobozos orionon(mind erősitő,minf hangfal fadobozos), ettöl az enyém jobban szólt, és Tesla lemezjátszót Onkyo sztereón,Tannoy hangfalon,(ezen utóbbiak valóban nem belépő darabok voltak),nos ezt a láncot már elfogadnám. És egyik lemezjátszótól sem válna meg a gazdájuk (sajnos).
Tévét felénk meg amelyik a kaphatók közül olcsóbb volt,azt vették alapon vásárolták,nem volt "belépő" vagy "alap" kategória. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #27371 üzenetére
Sirferrrel egyezkedj.. A Denonon meghallgathatod.
-
törölt tag
válasz
nebulo5 #27367 üzenetére
Mást ne vegyünk alapul: létezik felénk nem 1 müködő Videoton,ITT Nokia,Sony trinitron,Samsung,Grundig,Thomson televíziók 15-20 vagy az feletti életartammal. Kiváncsi vagyok hogy a mai televiziók elmennek-e idáig,elég ha 15 év mulva 2016ban,2 éves felezési idővel számolva legkevesebbkb 800 darab LCD tévének és 95 db plazmatévének kellene üzemelnie a 2010-es évjáratból,(na Béci: elég jól számoltam?).É szerintem erősitő fronton valamivel jobb arányt kellene képviselni. Lehet 15 év mulva kincset ér a maiak szemében pl egy Onkyo 608-as is akr hanginőséget tekintve egyáltalán ha még lesz belőle működőképes példány.
-
törölt tag
válasz
python1 #27348 üzenetére
Valahol jól mondod.. mert ugye lehet hogy rövidesen felváltja az RJ45 Ethernet csatlakozó. Vayg pedig le kell váltani az ujabb verziók miatt. Miközben pl egy Dune vagy Popi lejátszónak sokkal jobb dekódere lehet egy belépő vagy alap erősitőnél.Onnan pedig lehet analóg vagy PCM-ben tolni az erőlködőre.
-
törölt tag
válasz
kingljames6 #27329 üzenetére
Mozira jobb az 508.És csatlakozókkal is bővebben el van látva.
Jamótol jobb a Wharfi. -
törölt tag
válasz
kingljames6 #27314 üzenetére
Onkyo a Wharfival.
-
törölt tag
válasz
burcz.techno #27097 üzenetére
Szerintem elég a hangfalhoz az Onkyo TX-NR509 is. Az is tartalmaz netrádiót.Természetesen nem beszéllel le az 609-ről.
-
törölt tag
válasz
burcz.techno #27072 üzenetére
Hát számold ki,mennyibe kerül a rendszered és ennek 10-15%-át számolj vezetékekre. Tehát pl 200 ezernél 20-30 ezer legyen az összes kábel (sub,hangfal) értéke.
És próbáld ki,ha lehetséges,ennél jobat senki se tud mondani.. -
törölt tag
Ez egy DAC azaz D/A konverter magyarul digitális-analóg átalakító ami annyit tesz hogy egy digitális jelet,teszem fel,cd vagy MP3 PCM jelfolyamát analóg hanggá alakitja.Előnye hogy jobb minőségű lehet,mint a beépitett és zavarmentesebb, mivel nincs egy házban más elektronikus készülékekkel.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26992 üzenetére
Igen,igazad van. De nem az volt a kérdés: melyik olcsóbb hanem hogy melyik a jobb.Márpedig jó kártyák jobb minőséget adnak mint az alap HM erősitők DAC-jai..
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest