- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
vtechun
veterán
ha így téma lett ez, akkor érdekelne, hogy nekem a hallgatási pozícióm az ágy, ami a falhoz van tolva fejrésznél, szóval mögé nem nagyon lehet rakni a surround hangdobozokat. Ilyen esetben hogyan lehet célszerű elhelyezni? Jelenleg állvány hiányában a földön vannak, ami gondolom nem ideális
Ha szükséges akkor csinálok valamilyen állványt, azt milyet érdemes? mert valami olyasmire gondoltam, amire a hátsó beakasztót rá tudom dugni
-
vtechun
veterán
válasz
stefan01001 #12219 üzenetére
hat, ne is haragudj ,de be is baxna, hogy ha bejaratas nelkul ugy szolna, hogy sirni legyen kedve az embernek tole, vagy tuloz a kollega, vagy ott vmi nagyon el van keverve.
-
vtechun
veterán
válasz
Mustármag #12097 üzenetére
ha nem kell hdmi akkor vedd meg ezt, ez nem rossz : Marantz sr-4200
-
vtechun
veterán
válasz
Mustármag #12094 üzenetére
hát akkor vegyél egy valamilyen Onkyo, Harman Kardon, Denon, Yamaha, stb erősítőt, meg 100-150 ezer körül hangszórókat meg mélynyomót még kb 60 ezerért és máris készen vagy.
hangszett : 90 ezer : mission mv8 cinemapack, mélynyomó Polkaudio PSW 110, ennyi. Onkyobol meg ami jó árérték arány az 508-as
szerintem
-
vtechun
veterán
válasz
superTibcsi #12050 üzenetére
vegyél egy olcsót, meg egy hd képes erősítőt
-
vtechun
veterán
válasz
gonczip #11974 üzenetére
ezek egyike se HD-s, ha ilyen árkategóriában gondolkozol, akkor pl Onkyo tx-sr308 lehet jó neked, nekem is ilyen van. Ez HD képes...
olcsóbbat nem nagyon tudok, de nem is szoktam nézegetni mióta megvan
Esetleg ennek a nagytestvére az 508-as is szóba jöhet.
Vagy ha nem Onkyo akkor Denon AVR-1709
mod : csak a avplanet írja rosszul, a pio HD-s hivatalos lap szerint, érdekes, saját kárukra hazudnak
-
vtechun
veterán
válasz
Polemius #11944 üzenetére
Konkrétan a mission mv8 cinemapackot tudom ajánlani, nekem is ez van
-
vtechun
veterán
válasz
hc-hefi #11941 üzenetére
ez le is tudja szedni, tovább is tudja küldeni, sőt, olyat is tud, hogy amikor be van kapcsolva az erősítő, akkor azon szól és a TV-n nem, ill. ha kikapcsolod (HDMI passthrough módban) akkor tovább megy a TV-nek. De lehet úgy is, hogy erősítőn is szóljon, meg a TV-n is. De ennek nem sok értelme van
-
vtechun
veterán
válasz
stefan01001 #11900 üzenetére
én teszteltem, nem tudja, feltéve ha sima wdtv, az volt nálam csak
-
vtechun
veterán
válasz
Dorian #11821 üzenetére
nekem van 8 db, egész tűrhető minőségű banándugóm, de gondban voltam a szerelésénél, nem tudom pontosan mit hova kell dugni, vagy lehet csak vékonyak a kábeleim? hátul kell bedugni a kábel? Mert nekem sehogy sem szorul bele...
-
vtechun
veterán
válasz
modflow #11747 üzenetére
figyelj, én most 230 ezerért vásároltam egy összeválogatott szettet, ez egy tök alap cucc, lejátszó sincs benne
Mission mv 5.0 szett
Mordaunt-short ms 309w mélynyomó
Onkyo TX-Sr308 erősítő#11750 : Sztereó módban gondolom bekapcsolódik a szubláda is, directben, meg gondolom csak a 2 front.
-
vtechun
veterán
nekem ez a Mission van, Mordaunt-Short MS 309W mélynyomóval. Jó párosítás.
Más: Létezik, hogy ahogy járódik be mélynyomó úgy kell visszább venni a rajta található potméteren a hangerőt?
-
vtechun
veterán
én erősítőhöz, hangszórókhoz és szubhoz sem kaptam magyar leírást, soha nem tanultam angolul, telefonom is csak angol kezelőfelület van, mégsem hiányolom a magyart, ha valaki már intenzíven internetezik 13 éve - mint én - annak nem okoz gondot az ilyesmi.
-
vtechun
veterán
Gyerekek! Akinek van kedve/ideje csinálja mér meg ezeket a teszteket, legalább egy részét. köszi!
-
vtechun
veterán
gyerekek, ez nem cset. legyetek szivesek ertelmesebb hozzaszolasokat generalni, koszonom
-
vtechun
veterán
válasz
szeker #11467 üzenetére
nem szentiras, de ha rakeresen a sony szora, a kenwood szora, akkor lathatod, hogy túl sok talalat nincs ebben a topicban, tehat sok szo nem volt roluk, ennek van valami oka, pl. denon es onkyo is joval tobbszor szerepel benne, ez jelent valamit,
kb azt, hogy inkabb azok kozt nezelodj
-
vtechun
veterán
Na, egy kis olvasnivaló : ac3_vs_dts_vs_lossless_teszt
-
vtechun
veterán
válasz
MaTTeS #11347 üzenetére
szvsz tökmindegy mennyi a szett, mélyládával az igazi, hacsak valahogy rá nem tudja keverni az erősítő a sub csatornát a frontokra pl. (bár lehet ezt tudják
)
nemrég néztem a The Road című filmet DTS hanggal, hát valami frenetikus élmény volt a fák kidőlésénél a rengés a szobában
Realisztikus
-
vtechun
veterán
digitális jel vagy jó, vagy nem jó, ha nem jó, akkor nem halkabb, zajosabb a hang, hanem konkrétan hibás, vagy szól, vagy nem szól, biztos találkoztál már olyan mp3-al amiben volt hiba, na, valami hasonló jöhet szóba digitális jelátvitelnél. pl. a digitális kép, ha hiba van az átvitelben akkor kockázódik - nem zajosodik/homályosodik. hang meg pattog pl.
Röviden, ha átmegy a digitális jel sértetlenül az egyik és a másik kábelen is, akkor ki merem jelenteni, mindenféle hallgatózás nélkül, hogy nincs különbség az eredményben sem.
De, ha egy "audiofil" meghallja a hiba nélkül átment jel közti különbséget, akkor azt a Heroes című sorozat egyik szereplőjéhez tudom hasonlítani.
-
vtechun
veterán
válasz
hattorihanzo #11254 üzenetére
más a feelingje
én már a digitális kábelek közti különbségben sem hiszek... nemhogy aranyozott optikai kábel
-
vtechun
veterán
válasz
MaTTeS #11228 üzenetére
Kiváncsi lennék melyik lehet a jobb ez a Heco Victa Sub 25A
vagy esetleg amit én is vettem : Mordaunt Short ms 309
-
vtechun
veterán
válasz
Integra #11065 üzenetére
nekem érdekes módon, 2 hdmi bemenet van használva, de csak egyiken, az IPTV-sen jelenik meg az OSD, annyira nem mélyedtem el még benne, lehet azt is meg lehetne oldani menüből, nem tudom, de egyelőre nem zavar, sok pontból áll a kis pontmátrix kijelző is, eléggé jól értelmezhető.
ill. jut eszembe, 3 van használva, 2 PC-s, meg egy IPTV-s és csak az IPTV-sen van OSD...
-
vtechun
veterán
-
-
vtechun
veterán
válasz
dabadab #10968 üzenetére
lehet kicsit félreérthetően fogalmaztam, természetesen 30-as hangerőn, nem lejátszva semmit, volt 54 watt, filmet lejátszva pedig 57 watt. Tehát csend és hangos filmnézés közben, 3 watt teljesítménybeli különbség van... nem is tudom, hogy ezt minek nevezzem? gazdaságokságtalanságnak?
Mikor jutunk el oda, hogy idle ne fogyasszon "semmit".... nem pedig 40 wattot...
-
vtechun
veterán
válasz
vtechun #10934 üzenetére
Az előző kommentemben írt konfig fogyasztását most együtt mértem.
54 watt bekapcsolva.
30-as (80 a max) hangerőn (ez bőven elegendő filmnézéshez) 57-58 watt a fogyasztás. Elvileg a két eszköz névleges fogyasztása összeadva 650 watt. El sem tudom képzelni, hogy tudnék belőle ekkora teljesítményt kihozni, de nem is lesz rá szükség
-
vtechun
veterán
na, most akkor elvesztettem a fonalat. volt olyan aki nem hitte, hogy lossless a flac?
-
vtechun
veterán
-
vtechun
veterán
most pedig arra letem figyelmes, hogy az IPTV STB-ből kijövő digitális hang HDMI esetén sokkal hangosbb mint koax vagy optikán keresztül. Ez vajon erősítő hiba lehet, vagy inkább az IPTV set top box hibája?
-
vtechun
veterán
válasz
MonsterRS #10933 üzenetére
Nekem ez a 465-ös Yamaha tetszett amikor a Media Marktban néztem, hallgattam. Főleg az tetszett, hogy az ott lévő Denonok, Onkyok és kisebb Yamaha közt csak ez nem susogott max hangerőn sem...
más.
a birtokomban lévő fogyasztásmérővel megméregettem a fogyasztását a cuccoknak.
Az Onkyo TX-SR 308-as erősítő:
Stand By üzemmódban : 0,4 watt.
Bekapcsolt állapotban : 40 watt
Kikapcsolt állapotban, HDMI passthrough módban : 26 wattMordaunt Short MS-309 aktiv sub :
Stand by : 1,4 watt
Bekapcsolt állapotban : 14.5 wattFenti értékek alap állapotban (mindenféle hangkibocsátás nélkül) lettek mérve. Potméter állásától független.
-
vtechun
veterán
azon filózok, hogy a Mission MV 5.0 szetthez beszerzett Mordaunt-Short MS 309 -es mélynyomó nem "kevés-e"?
Csak mert, hogy hallható legyen mélynyomó létezése, legalább fél hangerőig fel kell venni, vagy pedig kb 1/3-ad hangerőn, hogy ha +12 dB-t rakok a sub csatornára a többi pedig marad 0-n. Ez normális? A missionnak igen jó az érzékenysége.
-
vtechun
veterán
-
vtechun
veterán
ha minden ki van kapcsolva, akkor eszik kb. 20 wattot, ha a hdmi passthrough lámpa világít. Próbáltam belőni úgy, hogy ne legyen HDMI passthrough, de akkor meg ki sem kapcsolja a TV az erősítőt. nem lehet ezt a funkciót bekapcsolni.
Magyarul, vagy átmegy a hang off állapotban és ki is kapcsolja a TV kikapcsolása esetén az erősítőt is, és így 20 wattot eszik a semmiért, vagy pedig, külön kell kikapcsolni, mindent...
-
vtechun
veterán
Kattogást én sem tudom pontosan, majd megmondja egy gyakorlottabb, viszont a menüben be lehet kapcsolni a HDMI Setup menüben Asszem a HDMI Control, de majd kitapasztalod, nem vagyok most otthon. Én mindenesetre kikapcsoltam ezen ficsört, mert akkor stand by-ban is eszik 25 wattot
Ha majd veszek egy master-slave elosztot, akkor lehet visszakapcsolom, addig kibírom nélküle
(belövöm a TV-re, aztán, ha a TV nem megy, akkor az erősítő sem.)
Aktív témák
Hirdetés
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Magisk
- Futás, futópályák
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Wise (ex-TransferWise)
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Hardcore café
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest