- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
T-Tboy
tag
A mostani passzív zárt ládámban a 30cm-es nyomó 400W RMS-t bír el elvileg. A digitális monoblokkom meg 580 vagy 600W RMS-el (egyik oldalon 580-nak másikon meg 600-nak írják, de tök mindegy szinte) pumpálja 4ohm-on. A erősítőm max. áramfelvétele 1300W.
Persze, nagyon sok mindentől függ, hogy egy adott láda hogy muzsikál egy helységben.
És persze nem csak a Watt-okat kell nézni. -
T-Tboy
tag
Nekem a előző gyári Pioneer SW-110K típusú aktív ládám elvileg 67W-ot tudott RMS-be és egy 22cm-es nyomó volt benne ha jól emlékszem, de nagyon gyengén teljesített.
Mozin még úgy ahogy elvolt (bár nagyon ott sem bírta a hangerőt), de zenén siralmas volt. -
T-Tboy
tag
válasz
AthlonXP #47635 üzenetére
Szerintem vmi hasonlóval jobban járnál:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/18272-magnat-motion-sub-200a/
Nézd meg a legelső hsz.-t, ott vannak adatok róla meg a ára. Igaz, ez már valószínűleg elkelt, de vmi hasonlót lehetne venni. Az a SAL is ~23eFt, de szerintem sokat attól se várj.Szoktak lenni a neten használt, de jó állapotú Magnat-ok, Jamo-k, Heco-k például.
-
T-Tboy
tag
válasz
AthlonXP #47633 üzenetére
"Jövőhéten rendelek egy szobai aktív SUB-ot".
Van már konkrét kiszemelt áldozatod? Használt lesz?
Szerintem egy esetleges régebbi-használt, de gyári aktív ládával jobban jársz mintha most vmi autós erősítőt és a subcsöved dobnád össze. Árban biztos többe lesz majd kicsivel, de legalább nem kell össze-vissza kötögetni mindent, kompaktabb lesz és láda révén talán jobban is szól majd mint a cső. -
T-Tboy
tag
Na jó, de mint írja még erősítőre sem sok pénzt tudna szánni. Akkor szerinted lesz "200A-es stabilizált táp, Optima akksi és 1F-os kondi" a leendő autós erősítő elé kötve?
Nem hinném. Gondolom aksitöltőre köti majd vagy egy aksira és had szóljon.
Én nem tennék ilyet a szobámba. Összevisszaság csak. -
T-Tboy
tag
Előtte egy Pioneer gyári aktív ládám volt, 43eFt-ért vettem újonnan és ehhez képest harmatgyenge volt.
Gyári aktív ládát kb. ilyen tudású erősítővel (mint a A-1000-es Reckhorn-om) ahogy nézegettem jóval 100-150eFt felett kaptam volna csak. Használtban esetleg vmivel olcsóbban.
S mivel engem sem vet fel a pénz így ezen megoldás mellett döntöttem. -
T-Tboy
tag
A ládát a nyomóval együtt 17e-ből kihoztam (használt nyomó, új láda), a erősítő meg használtan, de még 3hónap garanciával 43eFt-ért lőttem.
Tehát, összesen 59eFt-omba volt + némi hangszóró vezeték és sub kábel a házimozi erősítőtől a suberősítőig. De nem bántam meg, ebben van erő bőven, elég tisztességeset tud tolni. Nekem teszik. -
T-Tboy
tag
Igen, tudom, a pénz sajna nagyúr.
Anno én is kérdezősködtem fórumokon, hogy mit kellene vennem subnak, mert a gyári aktív subok (amiket meg tudtam volna fizetni) eléggé "gyengécskék", én viszont vmi jó erőset szerettem volna nem túl drágán.
Így ajánlották nekem is, hogy autós subbal próbálkozzam, lehetőleg zárt ládában és hozzá vmi külső erősítő modult. -
T-Tboy
tag
válasz
AthlonXP #47597 üzenetére
Hát, Te tudod, én nem kötözgetnék be autós erősítőt szobába.
Volt a SAL-nak is régebben egy aránylag olcsó, ~22eFt-os jó kis modulja, amit nagyon dicsértek, de mire én venni akartam suberősítőt addigra már annak a ára is felment ~40eFt környékére.
A Reckhorn-t meg 43-ért sikerült megvennem. Ami szebb és erősebb is a SAL és Kampo moduloktól. -
T-Tboy
tag
válasz
AthlonXP #47594 üzenetére
Én inkább vmi ezekhez hasonló szobai sub erősítő modullal próbálkoznék (http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=1312055#item=301044), anno én is ezeken agyaltam, de jött egy alkalmi vétel (Reckhorn A-1000) és inkább azt választottam, azt párosítottam egy autós zárt mélyládával (30cm-es nyomó, 25literes zárt ládában).
Azóta sem bántam meg. -
T-Tboy
tag
válasz
AthlonXP #47594 üzenetére
Szobába, házimozi erősítő + autós erősítő + autós subcső ha jól értem?
Én mondjuk a subcsöveket sosem szerettem, de ez csak a én véleményem.
A nagyobb probléma szerintem az, hogy autós erősítőt (SAL BX-1065) "akarsz" a szobába vinni.
Nem igazán erre való, én nem tenném, de Te tudod. -
T-Tboy
tag
válasz
#09634560 #46989 üzenetére
Pontosan powermause ahogyan Sanci38 is írta. Add el a AK-40-es Pana-t meg azt a passzív subod ami van és ha picivel még megtoldod veszel egy használt, de jó kis aktív házimozi mélyládát.
Jobban jársz mintha összekötözgetsz mindent és a végén esetleg még le is füstöl vmi.
Nem kell ehhez kőgazdagnak lenni.
Vaterán vagy pl. a Expressz.hu-n sok jó cuccot szoktak árulni, ki lehet fogni jó vételeket. -
T-Tboy
tag
válasz
powermause #46987 üzenetére
Hát, Te tudod, én nem kötözgetnék így össze-vissza mindent.
-
T-Tboy
tag
B. Ú. É. K. minden házimozi és Hi-Fi rajongónak !
-
T-Tboy
tag
Sziasztok!
Remélem, hogy nem rossz topicban érdeklődöm!
Akinek van tapasztalata LG Blu-Ray asztali lejátszókkal kapcsolatban azok segítségét, tapasztalatait várnám.
Ezek közül a LG BD játszók közül melyik lenne szerintetek a legjobb választás, úgy értem, melyik nyújtaná a lehető legtöbb, legjobb szolgáltatásokat? Melyik a legsokoldalúbb, ár/érték aránya melyiknek a legjobb stb.?
350, 550, 560, 570, 590, 650, 660.
Ezeket néztem ki.
Egy Panasonic TX-P42UX30E típusú plazma tv lenne a társa és egy Onkyo TX-SR605-ös házimozi erősítő.
A 3D engem nem érdekel, zenehallgatásra van külön cd-játszóm egy Onkyo DX-7511 személyében.
Eleinte csupán csak "sima" dvd-ket fogok rajta nézni (gyári és írott lemezeket egyaránt), később pedig majd lesznek BD lemezeim is.
Vinyós játszás nálam nem téma, ezért is mondtam le arról, hogy én vmi médialejátszót vegyek ami tartalmaz külön BD játszót is.
Eleinte azt szerettem volna, egy jó Dune-t vagy Popcorn-t, de rájöttem, hogy nekem tök felesleges lenne. Kidobnám a sok pénzt és fele tudását nem használnám ki ezen jó készülékeknek.
Ugyanígy a HTPC is felesleges pénzkidobás lenne nekem.
Tudom, hogy ez a jövő meg ilyenek, de én tök hülye vagyok a számítógépekhez, filmek letöltéséhez és azokhoz amik ezzel járnak.
Meg nem is érdekel.
Én olyan maradi vagyok, hogy nekem csak az kell, hogy ha van egy kis szabadidőm akkor betegyek a lejátszóba egy jó filmet és azt megnézzem.
USB is jóformán csak azért kell, hogy néha egy kis vhonnan beszerzett zenét gyorsan meghallgassak ne keljen érte a gépet beindítani.
Esetleg néha kapok egy-két filmet USB-n, megnézem és ha tetszik akkor kiíratom magamnak lemezen.
Szóval, zenére ott van a cd-játszó, filmre meg szeretnék egy jobbacska, nem túl drága BD játékost venni ami tudja a HD-t és kihasználhatom vele a plazmám.
A jelenlegi Pioneer DV-310K dvd-játszóm nem is cserélném le ha lenne rajta HDMI kimenet, full HD-s lenne és a BD-ket is vinné.A fent említett LG BD játszókon kívül azért más gyártók jó készülékeit is megemlíthetitek ha tudtok vmi jobbat ajánlani ezektől a LG-ktől!
Anyagi keret max. 40000Ft lenne rá!
Előre is köszi mkinek!
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest