- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
Gál István
senior tag
Esetleg valakinek eladó készülékállványa nincs eladó? Nem baj ha elbír 20 kiló körüli vasakat...
-
Gál István
senior tag
Tudom... De a kereslet manapság 0...
Dorian: Nekem sajnos volt egy sejtésem, mert írtam az avx-en hogy nekem nagy lett stb és sztem sokakat elriasztott.
xtremetuning: Igazából három ember jár ma jól, szerencsére én is küztük vagyok. Szerk: de ilyen bolt még egy nem lesz
bajnokpityu: A Dalin szállítgatással mindennel 10-15öt buktam, de az Arcammal korrigálok valamelyest.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #34657 üzenetére
Ne is mond... Ma viszik a Dali C8 páromat meg mellé egy Arcam AVR-200 as erősítő is megy (korábbi képemen) a kettő együtt 180-ért. A hangfalpárt sem lehet annyiért megvenni, nemhogy egy jó hangú av erősítőt mellé
Ezt már tényleg lehet rohadt olcsónak nevezni.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #34583 üzenetére
Hát igen, biztosan nagyon nagy választék, egy rahedli márka amit nem ismerek... Egyszer majd bele kell cseppenni ebbe is.
-
Gál István
senior tag
válasz
Dorian #34574 üzenetére
Új árban gondolkodtam, konkrétan a most nagyon sztárolt Jungson-ra. gyes fórumokon istenítik meg hogy mér csak ennyi stb.Nyilván ha vennék egy Arcam Alpha 10-est 80-90k körül akkor már jobb lenne mint a mostani av erősítőm.
Neked milyen 38xx Denonod volt hogy tudod, így agyonverné?
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #34569 üzenetére
Arra is megvan már az elképzelésem
Arcam Alpha 9/10 vagy talán egy jobb Denon lenne még beiktatva, de a Denonban nem vagyok biztos annyira.
A 3808 szerintem zenén nem szégyenkezhet, gondoltam én hogy vennék ilyen 50-70 ezres stereot zenére de mint kiderült jóval drágábbal kellene kiváltanom.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #34565 üzenetére
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #34559 üzenetére
Szerintem meg arányos. Nem egyenesen arányos de mindenképpen számít. Alaposabb megépítésre és minőségibb anyagfelhasználásra utaló dolognak tartom.
Erre jó példa az általam kedvelt (imádott) Monitor Audio kisdobozok, mint az RS1 és GS10. Mindkettő ugyanolyan méretekkel rendelkezik,mindkettőben ugyanolyan hangszórók vannak mégis a Gold 8.5 Kg a Silver pedig "csak" 6kg. Árban a duplája, hangban pedig mindenki döntse el mennyire, de nyilván szebb a Gold.
-
Gál István
senior tag
válasz
#09634560 #34544 üzenetére
Kösz Sanci, akkor le is pattintom a következő alaklommal. Hallgattam tegnap késő este nagyon kis hangerőn kb 15 percet úgy hogy fennt volt a jumper, remélem nem ártott semmilyen komponensnek.
torma1981: Hiába "márkás" ha a márka legalja. Van pár pc-s hanfalszett aminek jobb megépítésű subja van és ráadásul még csak nem is 9 kiló. Egy jobbnak mondható polcsugárzópár darabja 9 kiló
-
Gál István
senior tag
Amikor bi-kábelezem a hangfalat akkor jumper nélkül kell használni ugye? Valaki aki már csinálta leírhatná. Az erősítőn már beállítottam.
-
Gál István
senior tag
Azért az drága fűtési szezon lenne, de valóban.
Ma lesz nálam egy szép kis brigád és tesztelés (Denon AVR-3808 + Arcam AVR-200 + Dali Concept 8 pár + Monitor Audio RS5 pár + Kácsa hf kábel + QED Silver Anniversary Bi-Wire hf kábel) kíváncsi leszek ki kivel alkotja majd a legjobb párost. Ha lesz időm majd képeket is teszek fel.
-
Gál István
senior tag
válasz
TazLeacher #34499 üzenetére
Kérdés hogy meddig tudnál együtt élni vele. Úgy nézem hogy új áron 110k az egész szett, csak ez is olyan "megoldás" hogy innét "őrül meg" az ember a legkönnyebben. Nyilván ha érdekli a téma akkor meghallgat pár másik szettet is és akkor máris ott van a bogár elültetve hogy jobb kellene.
-
Gál István
senior tag
válasz
TazLeacher #34496 üzenetére
Értem
Tudom, van ilyen.
-
Gál István
senior tag
válasz
TazLeacher #34494 üzenetére
Miért nem veszed meg az én Dali Concept 8 páromat 240 helyett 100-ért aztán meg később ahogy pénzed engedi bővíted
Egy pár C1 meg egy center max 50 körül jön ki használtan ahogy néztem és akkor már sokkal messzebb vagy mint az említett dobozokkal.
-
Gál István
senior tag
válasz
TazLeacher #34337 üzenetére
A Vardus 400-as árkategóriájában jó vétel szerintem, én is azzal kezdtem. Bár a Proson nem tudom hogy milyen...
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #34307 üzenetére
Nem mindegy hogy milyen hangfalhoz tesznek silver anniversaryt, nem mindenhez jó .Pláne bi-wire-t. Én az RS1-el imádtam a hangját és gondoltam ha már az bejön akkor legyen bi-wire. Igaz 4k/m de ha lúd legyen kövér.
Szerk: Azt a tesztet linkelhetnéd nékem
-
Gál István
senior tag
"Na itt gyün a köv busz": Akinek kell a Dali Concept 8 pár az jelezze, 100k ért továbbadom, nekem túl nagy lett. Most szállítani nem tudom, ez olyan nagy hogy max a küszöbig akarom cipelni, onnan pedig egy autóba
Makulátlan, takaróelemek vannak hozzá és pukkanós fóliát is tudok adni.
Ha nem kell senkinek megy az apróra aztán valaki csak elhordja ennyiért.
-
Gál István
senior tag
Dali C8
Kivitel: minőségi, hibátlan munka tényleg szép nagy súlyos robosztus dobozok.
Hang: alapvetően nagy mély többlete van még úgy is hogy a Denonom direct módban igen "száraz". Amitől féltem hogy a magasak elkentek lesznek a nem vészes és a 10cmes középsugárzó sokat segít a magas tartományok alján.
A hangszerek a helyükön vannak és sok testességet kaptak ez mindenképp előnye a nagy doboznak. Hatalmas tere van, nagyon jó lenne meghallgatni egy 30nm es szobában ahol igazán szellősen megszólalhatna. Az én szobámba azért mellélövésnek érzem, a basszus nem homogén ezen a kis területen. (15nm)
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #33407 üzenetére
Ilyen teóriákat én is hallottam már. Csak videoton hangfalak voltak az alanyok.
-
Gál István
senior tag
tuti vétel
Ezt a hirdetést még érdemes lesz figyelni.
-
Gál István
senior tag
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #33262 üzenetére
Őszintén. Jó hangot keresek, szép kidolgozással.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #33259 üzenetére
chipsre gyűjt
ez jó.
Nekem a focal-ok között a 806 pl ami nagyon tetszik kialakításra és felfele. A 700-as dobozokat külsőre csúnyának találom. Persze nem ezzel kellene foglalkozni de nálam ez is szempont.
MaTTeS: Grat, jövő hét elején nálam is ott lesznek a C8-asok.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #33248 üzenetére
Igen, azért is van ott olyan grill amit nem lehet/nem szabad levenni.
Dorian: A z a C6 annyiért ajándéj, én is láttam.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #33196 üzenetére
Hát igen, vagy legalábbis valami olyan lánc kell a selyemhez ami nekünk még nem volt
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #33189 üzenetére
A textil magasakkal csak annyi a bajom hogy hallottam Monitor Audio C-Cam magasat
Ha nem tetszik majd akkor csak megkínálom QED Silver Anniversary XT kábellel és csodát tesz vele ha kell.
Szerk: Mármint az elkent magasakat részletesebbé teszi. Anno poénból kipróbáltam haveromnál a vardus 400-as páron a QED kábeleket és szólni sem kellett a tulajnak de hallotta hogy más lett a magas.
-
Gál István
senior tag
válasz
ricsik #33180 üzenetére
Nem tudom meddig tart de az biztos hogy nem bírtam tovább + megérkezett ez a Denon ami köré szerintem nagyon érdemes egy jó rendszert építeni. Majd egyszer jön egy sub is meg BD játékos de az soká lesz...
bajnokpityu: Van az úgy hogy megőrül az ember, most az van.
robi0604: A monitorok elmentek a komplett szettel együtt. De az is biztos hogy egyszer lesz Gold-om.
-
Gál István
senior tag
válasz
Gál István #33175 üzenetére
Nagyon izgalmasnak tűnik nekem ez a 3808 ezért vettem is mellé egy pár Dali Concept 8 falat, úgy érzem újra kell kezdenem
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #33174 üzenetére
-
Gál István
senior tag
Most egy kicsit utána néztem, 75ből ki lehet hozni egy olyan komponens 5.1 et erősítőstől, hangfalkábelestől használtan hogy a géniusz után az ember az agyát eldobja. Oké 3x annyi és belépő de szerintem összehozható anyagilag. Sajnálom ha megbántottam a kérdezőt de tényleg nem éri meg javíttatni azt a szettet.
Nekem is volt egy Creative 7.1-em, ájuldoztam is tőle de azért ma már egy árban vele megegyező komponens szettet választanék. Részben azért is mert ennek a fórumnak a szemléletéből valamennyi rám ragadt. A mai napig tisztelettel gondolok erre a termékre mert mégis ez volt ami rávezetett az általam helyesnek vélt útra.
Szerintem itt senki sem azzal kezdett amije most van.
Béke
-
Gál István
senior tag
Na akkor még egy jó ajánlat:
Denon AVR-3808 ezüst, karcemtes, minden tartozék (leírás, 2 táv, mikrofon stb...) 185.000ért. Jövő hét szerdától átvehető nálam vagy házhoz szállítom a szokásos módon.
Ezen a HD-s plecsnik már nem csak díszek...
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #32880 üzenetére
Licitáltam is
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #32740 üzenetére
Tudom, már majdnem meg is vettem annyira megtetszett csak kicsit jobba utána olvasva csak nagyon jó meghajtással adja ki azt ami benne van és az még1x annyi lenne... És azt a heti 1 óra zenehallgatást azt hiszem valami olcsóbb összeállításból is megúszhatom.
-
Gál István
senior tag
Most ez a Chario Constellation Delphinus fogott meg nagyon...
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #32063 üzenetére
Én olyan nagyon nem hajligattam de az is befolyásolhatja, esetleg árthat neki?
-
Gál István
senior tag
válasz
xtremetuning #32059 üzenetére
Használt kábel de nem tudom mennyit volt előtte használva. Természetesen ezért nem fogom kidobni
Tudom hogy járnia kell még sokat.
bajnokpityu: Én azon is csodálkozok hogy így letaknyosodva egyáltalán valami különbséget észleletem. Nekem is a jövő hét lesz ennek az igazi ideje mert szabadságon leszek
-
Gál István
senior tag
Tegnap szűk egy óráig hallgattam az új tápkábellel a rendszert. Amit elsőre észrevettem az az hogy egy Mannfred Mann számon egy basszusgitár téma amit eddig nem is igazán hallottam kivehetően az hirtelen előkerült tisztán egy nagyon halk és visszafogott szintetizátorral egyetemben. A mélyebb hangszínekben még hasonló pozitív változásokat értem el. Összességében úgy tapasztaltam hogy a sávszélek lefele kitolódtak.
Azonban ez volt az egyetlen pozitívum tekintve hogy marhára taknyos voltam és fel is idegesítettem magam hogy az a kiváló felbontás meg eltűnt és minden más hang a mélyen kívül nem a saját helyén volt. Mosott volt minden más. Az összkép így nem tetszett és ennek neki kell ülnöm még egyszer tiszta fejjel mert így megfázva hosszabb ideig idegesítően hallgathatatlan. Mivel ült a takony a fülemen így alig hallottam valamit a dinamikából és a részletekből, pedig tudom hogy amióta összeállt az Arcam + MA páros azóta sokkal nagyobb felbontást és szélesebb spektrumot kell hogy kapjak. Összességében marhára nem erre számítottam de megnyugtattam magam mert a tévét is alig hallottam halkabb hangerőn a sok dzsuva miatt ami a füleimben tolongott.
Remélem 1-2nap és kitisztul a fejem, aztán írok ismét a tapasztalataimról.
-
Gál István
senior tag
válasz
xtremetuning #31961 üzenetére
Nekem úgy tűnik inkább valami fémekkel.
-
Gál István
senior tag
Megérkezett a Bodor drót, délután ki is próbálom. Marha vastag meg nehéz.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #31887 üzenetére
Beszélgettem most egy kicsit az 1008 tulajával, jött a cuccáért. Ő azt mondta hogy B&W dobozokat hajt majd vele de nem kérdeztem hogy előtte mi volt neki. Kiemelte a sok szolgáltatást ami neki fontos de elmondása szerint messze nincsenek nagy zenei igényei.
-
Gál István
senior tag
Most voltam kint a raktárban (munkahelyen) és a sok-sok doboz között belefutottam egy Onkyo TX-1008 as gépezetbe. Súlya alapján korrekt gépnek tűnik. Sajnos kibontani nem lehet de tesztelném
-
Gál István
senior tag
válasz
Vidala #31688 üzenetére
Azért ezek a grafikonok valószínűleg hogy komoly műszerek által, bizonyos referencia komponensekkel lettek mérve. Mivel ahány ember annyi lánc így könnyen lehet hogy nálad a saját hangfalad egy kicsit vagy sokkal inkább másképp "viselkedik" mint ahogy az gyártva, tervezve lett. És persze lehet hogy pont ezért így tetszik.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #31620 üzenetére
Hát meglátjuk... De most ami még mozgatja a fantáziámat az egy MA RS8 pár 175k-ért... Pont fél áron van. Meg is hirdettem az RS1 páromat de nincs kapkodás, mint általában úgy semmire sem most.
-
Gál István
senior tag
10k+posta. Egyszer úgyis vettem volna komolyabb tápkábelt és szerintem ez az alkalom megfelelő volt erre, szerintem jobb ár/érték megszerzésére nem lett volna lehetőségem egy jó darabig.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #31603 üzenetére
Én még csak most vettem meg majd ha itt van akkor küldök képeket. Ezen semmi átalakítás nincsen, gyári BA kábel. Ha jól tudom a listaára 95k de avx en most egy srác felszámolta az egész high-end rendszerét és gondoltam megveszem használtan.
-
Gál István
senior tag
Bodor Audio + hálózati kábelt hallott már valaki? Esetleg vélemény?
-
Gál István
senior tag
Ez a kábel "csak" 1.88-as de anyagából és kialakításából adódóan bőven megfelel.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest