Keresés

Aktív témák

• jolti05

őstag

válasz csizzah #590 üzenetére

Szia. él órát ültem a S*turnban, gondolkodtam, gondolkodtam, és végül elhoztam az RXV361-et...39150,- volt kb.

RCA-Jack kábelt láttam Auchanban (1,5m) ~290Ft-ért és (5m) ~700Ft-ért. Megvehetem valamelyiket, vagy inkább Thomson-ra gyűjtsek?

Volt szerencsém kipróbálni egy SAL hangfalrendszer, a nevét -én hülye- nem néztem meg, de szerintem ez volt: [link]
    Erre mondtad csizzah, hogy nem tetszett a hangja. Rá volt kötve egy Yamaha RXV361-re :) A magasak szerintem szépek voltak, mély is volt, bár a Heco Vitas 500-nak majdnem biztos vagyok benne, hogy szebb. Viszont a komplett SAL szett (5.0) ma-holnap-holnapután 30e forint! Azt hiszem. Ha lenne még annyim, lehet megvenném. Számomra kielégítően szól, és egy mélynyomóval meg van oldva minden.

Most meg itt van mellettem az erősítő, és nézegethetem...mert még kábelem sincs, meg semmim, lehet most elmegyek egy olyan 1,5m-es Jack-RCA-ért Auchanba. De nem hiszem, mert egyik haverom kísérget mindenhova, akit hidegen hagy az egész téma, és ma már sík ideg volt, hogy most akkor végül megveszem-e vagy fölöslegesen utaztunk 1 órát plusz nézelődtünk még 1et. Úgyhogy majd holnap elugrom egy kábelért. Vagy inkább ma. Fenébe, már úgy bekapcsolnám. Ja és nem feketét vettem, a szürek sokkal jobban tetszett.

Veszek majd hozzá valami olcsó hangfalat, és egyenlőre ennyi. Így is nagyon sz@rul érzem magam, hogy ilyesmire költöm a pénzem, holott ennél sokkal előrébbvaló dolgokkal is foglalkozhatnék.
    A SAL azért nem lenne jó, mert...sárga színű. Abszolút nem illene a szobámba. Ezért nem szeretném azt venni. A Heco meg drága, de ha hozzájutnék a 2.0ához 40e-ért, akkor a francba megveszem, csak cseresznye legyen és szóljon jól, hosszú éveken át.

Ha benézek Auchanba, akkor megkérdezem, hogy van-e cseresznyében, továbbá veszek kábelt, de nem hiszem, hogy ma. Szerintem az RCA-Jack jó lesz, az analóg annyira nem hangzik jól. :B
    Ha megvan a kábel, utána már ki tudom próbálni a 2X10W-os -ősrégi- hifihangfalaimmal...ezaz... Vagy rákötöm a DHT510 hangfalait. Vagy ezzel inkább óvatosan? :)

Köszönök mindent. Még valami hangfal, és kifújtam :)

MOD: sanzik: Ja oké, semmi, nem olvastam tovább.

[Szerkesztve]

• sanzik

senior tag

válasz csizzah #590 üzenetére

szettben csak egy cseh oldalon találtam,de külön a gyártó honlapján meglehet találni
    US Blaster
    [link]
    [link] (usb4000)

• jolti05

őstag

válasz csizzah #583 üzenetére

Szia :)

Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio [link] Nem volt drága, semmi extra, csak X-Fi, és nekem ez kellett.

Igen, így van, tanul a gyerek :DDD De még 1 hónap, és nem gyerek a gyerek :D :B
    Nem olvastam ma tovább surányit, befutottam helyette Auchanba.

A Yamaha RXV361 az már azt hiszem, tuti.
    Csak ahogy a kolléga írta, valszeg 25/db, az meg már durva!

Egyelőre meglesz az erősítő, és még lesz egy kis időm kifőzni, hogy mit és hogyan veszek. De nagyon jó lenne ez a Heco Vitas 500. De ha tényleg 50e a 2.0, az már rengeteg. Auchanba, meg ahogy a képen is látható, 39000,- csak tutkó nincsen nekik cseresznye színben, márpedíg én világosbarnában nem fogom megvenni :o

Ha láttok valahol olcsón ilyen 2.0át, esetleg használtan, légyszi szóljatok. Köszi mindent!
    Holnap 8 fele ismét írok -ha igaz- :) jó8

• jolti05

őstag

válasz csizzah #573 üzenetére

Sajnos nem tudtam mindenkinek teljesen elolvasni a hozzászólását. Sietnem kell.
    Auchanban azt mondták, hogy a hangkarit+erősítőt RCA-Jack kábellel kötünk össze. Ez valóban így van? Digitális kimenetre rádugod, aztán a 2RCA-t meg az erősítőbe?

Vagyok-vagyok :) Pedíg az már elég kemény hangerő lehet! Én még nem mertem addig menni, hogy torzítson! Az Xtreme Audio nagyon meghajtja a kicsikét. Sokkal hangosabban szól vele, és a magasak is sokkal szebbek. 12 óráig már nem mertem tekerni, kicsivel előtte volt idáig a max, amióta megvan a hangkari, szépen szólt, csak ugye a mély nem, miven nem stimmel valami vele. Szóval az már tényleg hangerő lehetett :)

Én is el voltam menve Auchanba ma este. Kipróbáltam a Yamaha RXV361-et ezzel:[link] Most végre lekaptam. Tudtam, hogy Vitas. Istenien szóltak együtt! Mondhatni tökéletesen. Csak azt nem tudom, hogy hány dB-ig lehet tekerni az erősítőt, mert már -19dB-en volt, amikor már úgy élvezhető volt a hangerő. Tudom, hogy logaritmikusan növexik a hangerő, de azért mégis problémázok rajta, nehogy aztán ne lehessen majd hallani a lakótelep végén :P
    Úgyhogy kedves csizzah, azt hiszem, marad a Yamaha RXV361, már csak azért is, mert elég olcsónak tartom 40e-ért, és tetszik, ahogy szól, kinézetre is pofás, feket színben, fekete távkapccsal kész tökély lenne :)
    Ezután meg még utána kell néznem: Heco Vitas 500
    Besz@rok!!!!! Már elnézést, de nagyon örül a fejem!!!!! ÁÁÁÁÁ :Y :D :C
    [link] Ezaz, amire azt mondtam, hogy kegyetlenül jól szól! És csak 25e! És pont ilyen színben kellene nekem! Annyi az apró probléma, hogy nem tudom mennyik a hátsók, meg a center.

Szerinted csizzah, az a Yamaha mélynyomó megfelelő, amit kinéztem? [link]
    Most nagyon örülök, hogy talán mégsem kell az összes pénzemet 1ből ráköltenem. Majd megnézem hozzá a centert és a hátsókat. Én mindenesetre nagyon tudom ajánlani a Heco Vitas 500-at. Jobban tetszett, mint a 70e-res 2.0. Tiszta magas, megfelelő közép, és jó mély. Tehát nekem nagyon bejön, sokkal jobban, mint a magnat, vagy a jvc. Két reflexcső van hátul, asszem 2 utas, talán 4-8ohmos, és nagy :) És az előbbi linken még gyönyörű is! Tökkéletes! :)

Azt hiszem mostmár csak a pénzzel és egyéb apró kérdésekkel kell foglalkoznom. Ha tudom, holnap megveszem az RXV361-et.

MOD: Illetve 3 utas :o :)
    Most örülök! Csak a center Vitas 28e....azt hogy? Mind1, majd nézelődöm.

[Szerkesztve]

• mcmike

őstag

válasz csizzah #576 üzenetére

Na nekem pont ilyen Heco Victa 5.0 szettem van. Ebben az árkategóriában szerintem jó választás... :U

• jolti05

őstag

válasz csizzah #556 üzenetére

Szia.

(Örömmel) látom, hogy más is kapcsolódott a témához.

Korán keltél? Elnézem Neked, lásd milyen rendes vagyok :D Én meg túlóráztam, kicsit kivagyok... :o

Akkor csapjunk a lovak közé. Ma folytatom az olvasgatást surányin. Valóban hasznos infókat tudtam + :) Köszi.

Nem szeretnék Kodában gondolkodni, nem hiszem, hogy meg fogom hallgatni. Nem valami tetszetős, és az ára is alacsony (ettől még szólhat jól, csak nem bízom benne).
    Engem nem érdekel, ha valaki rossz embernek tart engem, csak azért, mert szeretném, ha tetszene is amit veszek :) Ettől még dönthetek jól.
    [link] Ez a Magnat külsőre még egész jónak tűnik a képen. Feketén kegyetlen ocsmány, már elnézést :) És nagyon nem tetszik, hogy olyan kis vékényka. De lehet jobban kitolja a magasat, és talán ezért lenne jobb döntés.
    Az a Heco, amit láttam-hallottam, még egyszer: qrva jól szólt :) Ha 1 árban lenne a JVC-Magnattal, 100, h azt venném, csak nem világosbarna színben.

Pontosan azért kérdeztem, hogy mennyire szól bele a hangkari a hangzásba, mert lehet nem elég a magas. El kellene mennem még1x.
    Inkább szűkíteném a kört, és vagy Yamaha, vagy Sony, Panasonic, Pioneer, JVC és társai kiestek a játékból. :)
    Visszamennék, csak az a gáz, hogy nem tudom milyen kábellel lehet összekötni a discman-t az erősítővel.

''most vennél egy erősítőt, és hozzá két jobb minőségű frontot, a többi komponenst meg majd apránként hozzáépíted''
    Én is ezen filózom! Ki kellene próbálni a Yamaha cuccot a Heco-val, és ha tetszik, akkor a Yamahát holnap elmennék megvenni.
    Mindenképpen erősítő+hangfalak lesznek, nem szeretnék többet egyberendszert.

Szerintem is nagyon jó az ára, mondjuk 40e. Ha úgy döntök, hogy megveszem, akkor mindenképpen meg fogom kérni az eladókat, vagy valakit, hogy próbáljuk ki, mert 1 hónapig nem lesz hozzá hangfalam. Egyébként ha minden jól megy, akkor 7-8-án tudok venni hozzá hangfalat is, mivel elővettem a nyelvvizsgára félrerakott pénztem. De meló végén vissza kell raknom, és lerakni a középfokú nyelvvizsgát.

''Most akkor két geniusod van otthon?''
    Már nem, de volt. Megvettem az utódot, az új 5000-res Geniust, de még aznap vittem is vissza, és szerencsére visszakaptam a (nyelvvizsgás) pénzem. Alapból meg DHT510-esem van, és meg vagyok vele elégedve. Igen, az újat vittem vissza :) A régim tuti megmarad, miután beugrottam vele Genius szervízbe, mert sajnos valami elcsesződött benne, mikor megvettem az Xtreme Audio hangkarim. Ha megcsinálják, ha nem, akkor is kikerül a nappaliba, ami olyan ~24m2-es lehet. Kint is jól fog szólni. Nekem már ez a rendszer is majdnem megfele, tehát ezért írtam, hogy valami (másnak) gyengébbel is megelégedek.
    Igen, 23e-ért vettem. Megláttam, hogy enny -nagyon olcsó volt- és azonnal elvertem rá a spórolt pénzem :) A M*stral-ba vettem a Váci úton. Ja de nem pesti vagy, mind1 :) Azért volt nagyon jó üzlet, mert ennyiért még azóta sem láttam sehol. És bruttó volt, ennyi volt az ára. Azóta is veregetem a vállam, hogy milyen jó üzletet csináltam :)

Akkor most felteszem a kérdést. Megvagyem a Yamahát holnap? :o Az a gáz, hogy valószínűleg a válaszodat már nem fogom látni, csak akkor, ha úgy döntök, hogy nem veszem meg, de ha mégis, akkor meg már csak utána. Nekem tetszik, jól kezelhetőnek tűnik, 5X105W, ami ugyan lehetne több, de ez még ugye semmit sem jelent, elvileg 6ohmos, de tudom, mást is ráköthetek :), a THD 0,9%, ami szerintem belefér, és ''olcsó''!!!
    Csak egy kis ideig nem lesz mivel hallgatni.
    Kábelekből mit kell majd vennem hozzá?
    Lehet, hogy nem kapkodom el, és 2.0 lesz egy darabig. Az a Heco nagyon jól szólt egy drágább Yamaha erősítővel. A magasak és a mélyek is a helyén voltak, de nagyon! Pedíg ha jól láttam, mélysugárzó nincs is benne. Megnézem -sztem- ma a típusát, elcangázok gyorsba Auchanba, esetleg ráköttetem a Yamahát a Heco-ra :DDD :DDD , örülni fognak nekem megint :DDD Aztán ha tetszik, akkor durr bele, holnap meló után irány horány, vagyis a S*turn, megkérek valakit, hogy próbáljuk ki, aztán okézs.
    Még valami! Azt írja az újság, hogy bármit kicserélnek 14 napig! Ha én 6-án veszek hozzá valami, az mennyi idő is? *számol* ÁÁ! Belefér :) Így már nincs baj, nemigaz? Hazahozom a Heco-t, ha úgy adódik, és ha valami nem okézs, akkor szépen visszaviszem, és keményen rácsapok a pultra :)

Pedíg én Vitas-ra emléxem, mintha az lett volna kiírva. Na mind1. Majd kiderül. Tehát szerinted is érdemes inkább a Heco-t venni 40e-ért, és spórolni hjátsókra meg centerre, majd később egy mélynyomót, mint venni valami bizonytalan 5.0-át? Hm...igen, de mondjuk Heco termékek között semmi sem olcsó, mint írtam, tizen a center, és a hátsók is. Plusz mélynyomó...örülhetek ha jövő nyárra meglesz a full szett :O

Elolvasgatom tovább a topicot, max moddolok, ha belefér az időbe.

THX :R

• stavross

tag

válasz csizzah #565 üzenetére

Üdv!

Nem felejtettem el amit kértél!

Budaörsön voltam de ott nem talákoztam vele :( Sa a JAMOval :(

Valahol meg kell hallgatnom a JAMO-t

Üdv
    Stavross

• jolti05

őstag

válasz csizzah #554 üzenetére

Csáó!

''már többször emítettem hogy ne a wattokat nézd''
    Igaz, igaz, sorry. Csak én biztosan nem vennék sztereót. Zenebuzi vagyok, azon belül mélybuzi, de filmre is sokat használnám, szeretnék egy 5.1-et.

''Ha beleolvastál abba az angol nyelvű fórumba amit még az elején linkeltem''
    Ha arról beszélsz, ahol a Sonyival volt gondja az ipsének, akkor igen, beleolvastam, de végig nem olvastam el. Azt már nem láttam, phú, ez gáz. Pedíg még mindig maradna az 5.1.

Nem arról van szó, hogy lusta vagyok, ez így kicsit durva, hogy vegyem a fáradságot, reggel hatkor kelek, nemsokára elindulok melóba, 10 órán át kb folyamatosan állok, aztán hazajövök, 6 fele már itthon vagyok, hulla fáradtan, nem érzem a lábam, fáj mindenem. Meg van nyitva az összes link, csak még nem jutottam el odáig, de 100, hogy elolvasom az összeset.

''ne érts félre szívesen válaszolok''
    Értem, egyébként teljesen jogos, teljesen igazad van. Csak tényleg napok óta nem tudtam még ide úgy leülni, hogy ne kelljen valamit csinálni, közben meg írtam neked. Remélem ma tudok vele foglalkozni, mert szeretnék.

''Az erősítőhöz semmiféle kábelt nem mellékelnek''
    De ssssszz....uper :)
    Nem rossz, akkor pár ezer még lazán el fog sétálni :o Frontnak szeritnem elég 2-2m, egyik rear meg messzebbre megy vagy 3-4méterrel a másiknál. Úgyhogy ha egyforma hosszúnak kell lenniük, akkor...8 méter az már sok? Centernek is elég 2 méter sztem.
    Nagyjából tisztában vagyok vele, hogy miért kell minél rövidebbnek lenni, az (kábel-ellenállás, asszem) de Te jobban vágod, szóval nem írok róla sorokat, meg nem kérdezek hülyeségeket :)

''''De -szerintem- passzív mélynyomót is kapni bárhol''
    :DDD Köszi. Nem találok :DDD

Ha eljutok odáig, hogy meglesz az erősítő, meg az 5.1, a sub mindig aktív lesz :P

Denon...nem tudom, most a Yamahába (RXV361) szerettem bele, azt hiszem.
    Viszont még mindig nem tudom, hogy foglalkozzak-e a Sonykkal. Nem tudom :o

''fúú a hsz-eim alapján annyinak tűntem? asszem változtatnom kell a stílusomon''
    Dehogyis :)) ;) Csak egy erős túlzással próbáltam érzékeltetni a bennem kavargó gonoszt ;] Ezt ne is ragozzuk túl :)

Igen, a Kodáról írtam is, hogy mindkét szett ki volt rakva Auchan-ban, asszem 23 és 29 volt, de ha azt nézem, hogy a JVC 47, a Magnat meg 53, akkor inkább nem foglalkoznék a Kodával, amit persze lehet rosszul teszek, mert ki tudja, lehet, hogy jól szólna, csak akkora nagy a szakadék a szettek árai között, hogy nem bízom benne, hogy az számomra megfelelően szólna.
    Igen, pösti gyerek vagyok :) Csak most nem nagyon van időm mászkálni, sajnos. Így is örülök, hogy 2x kijutottam az Auchanba :)
    Az a baj, hogy nekem van egy olyan hibám, hogy én a külsőre is rámegyek. És ez gáz, mert emiatt lehet, hogy elhitetem magammal, hogy a JVC jobban szól, mint a Magnat, pedíg nem, vagy nem biztos, nem tudom :O :)

A Sonynak a hangja nem tetszett igazából. Csak ki időre hallottam, és lehet gond volt az antennával, de finoman fogalmazva sz@r volt. JVC szintén, mármint az erősítő, kiküldte szépen a magasat, de mély sehol. A Yamaha RXV361-nek pedíg tetszett a mélye, a magasak nem voltak rendben, mint azt már írtam, ezért kérdeztem, hogy a hangkari mennyire szól bele, mert ha egy kicsit is igen, akkor a Xtreme Audio-ban van egy olyan hogy Crystalizer, úgy meg már szerintem nem lenne probléma a magasabb frekikkel.

Most hogy így szóba jött a stílus, ugye elárultam a koromat. Azért hozok egy szintet, vagy gyerekes vagyok? :B Tudom-tudom, kicsit problémás, de sosem lehet az ember elég óvatos.

Örülök, hogy a Magnat Neked sem tetszik, azt hittem, hogy rossz az ízlésem :) És talán ennyi már elég is, hogy ne vegyem meg :o
    A Heco Vitas pedíg, hidd el, nagyon durva. Nagyon-nagyon szépen szólt, minden tartományt leadtott rendesen. Utána is nézek mindjárt, hogy mennyibe kerül, mert ugye Auchan Computerben nem vásárlunk :P

Szerintem őt láttam, csak világosbarnában [link] és 100 hogy Vitas volt kiírva. Igen, tuti ez volt az, egy magas sugárzó, és két...mélyközép(?). Hátul pedíg 2 reflexcső. Nekem nagyon tetszett a hangja, sokkal jobban, mint a Magnatnak vagy a JVC-nek. De sajnos ennyire nem hiszem, hogy elengedhetem magam. Ehhez még kellene center+2 rear is. Nameg el ne felejtsem a sub-ot.
    24e lenne a center a Heco-hoz :Y :Y Áhh, sajnos ez így nem játszik... :(

Most a Végezetül kezdődő részre választolnék :) Borzasztó keményen dolgozok. Napi 10 órát. Elárulom, hogy a diákmeló limites, max 8 óra, ebből következtethetsz, de ne részletezzük, mind1. És igen, jól látod a helyzetet, nehezen összeszedett pénz. Anyukám megelőlegezett nekem 30e forintot, ebből akartam vásárolni a Genius DHT510 [link] helyére(ami kikerülne a nappaliba) valami ütősebbet. Nem voltak nagy igényeim, így esett a választás a Genius SW-HF5000-re [link]. Előd és utód. Régebbi típus ugye a birtokomban, durván szól(már nem, valami elcsesződött benne, de szerviz lesz, és újra rettenetesen jól fog szólni:) ) meg vagyok vele elégedve. Életem legjobb vétele volt. 2-3 éve vettem 23e-ért. Ma már csak drágábban kapod meg. Nagyon örülök, hogy megvettem anno. Ezért bíztam benne, hogy az új model csak jobb lehet. Szatellitek kaptam 1-1 magas sugárzót, a mélynyomó 30W-tal erősebb, wow! :) Megveszem, és elég lesz egy jódarabig. Még aznap visszavittem...hibás model, távkapcs halott, és borzasztóan szólt. A közelébe sem ért a DHT-mnek. Ezért döntöttem valami komolyabb mellett, mert félek ilyen egybe multimédiás 5.1 hangfalakat venni. Régen nagy álmom volt, hogy hú, erősítő, meg hangfalak, de lemondtam róla, hogy jövök én ilyesmihez...és most keresek, nyár végén betöltöm a 18-at, azt hiszem, megajándékozom magam valami komolyabbal, ami -remélem- jól fog szolgálni hosszú éveken keresztül. Igazából nincsenek nagy igényeim. A mostani is megfele már nekem, ezért gondolom, hogy nem fogok csalódni, bármit is veszek (ez azért nem biztos, hogy pont így van :) )

Látod, én sem, egyszerűen kizártnak tartom, hogy az a hangfal, ami a tenyeremben elfér, 200W-os legyen...a böszömnagy méteres álló cucc meg 100...hagyjanak engem békén...
    Vannak mondjuk durvább rendszerek. Például a Mega- és a Gigaworks a Logitech-től. Vagy a Genius GHT-510D [link]. Ezek ilyen 50-100e forintba kerülnek. Ha van kedved, nézegesd meg őket. De én valahogy nem ilyesmire vágyom. Amúgy sem tetszik ez az ultramodern design. Legyen fából, legyen faszíne, és legyen nagy :) Igen, látom Te is a Logitechről értekezel, tehát kened-vágod a témát :)

Ajánlotta már más is a logitech z5500-ret :) Szimpi, hogy vezeték nélküliek a hangfalak, THX minősítést kapott (ami nem tudom mi, csak hogy valami díj, és azok a hangfalrendszerek kapják, amik tényleg nagyon szépen szólnak), de én valahogy nem erre vágyom. Kinézetre sem tetszik.
    A mélye biztosan jóval durvább lenne, mint a JVC 5.0-ának, de én amint tudok veszek egy mélynyomót. Azt a Yamahát néztem ki, amit lineltem már egy párszor. 100W, pofás, lehet olyan színben kapni, mint a JVC-ket...szóval majdnem tökéletes, leszámítva, hogy 20e forint :o Ez már viszont lehet jobban küldené a mélyet, mint a ''kis'' Z5500 :) Hát vagy nem, a fene se tudja.

Nagyon vegyes a skála. Minden műfajt kedvelek, kivéve a Heavy metal-t, meg a Hardcore-t, és ezek alternatíváit/hasonló stílusokat. A komolyzene sem a kedvencem, de Bedrich Moldváját kifejezetten szívesen hallja mindkét fülem :)

Na igen, erősítő szerintem azért is jó döntés, mert mást is rá tudok kötni, nagyobb a mozgásterem, szabadabb lehetek :) Valamennyire talán tartják ezek az értéküket, úgyhogy jó befektetésnek tartom a hangtechnikára való pénzköltést.

Képeld! :) Látta már a Saturn újságot?! Le van értékelve a Yamaha RXV361 39000 párszáz forintra!! 27-29 között akciós, ha össze tudok szedni innen-onnen pénz (amit persze fizetéskor visszaadok), akkor irány a Saturn, és megveszem a hétvégén. Csak nem akarom elkapkodni. Viszont ez egy nagyon jó alkalom, nem láttam még ennyiért, legolcsóbban 45.500-ért depo.hu-n. Nem tudom, talán nem szabadna elszalasztanom a lehetőséget. De nem szeretek dönteni... És még mindig ottvannak a Sonyk. Csak így anyagilag jobban állnék. 82e-rem lenne, 40 az erősítő, maradna 42e-rem. Abból meg már 100, hogy kijön a JVC és a kábelek, esetleg valami picit jobb nála, vagy félrerakok a subra.
    Mi a véleményed? Érdemes lenne megvennem? Basszus...most az jutott eszembe, hogy mi van, ha hibás darabot kapok (lásd Genius 5000), akkor legalább 4 hétig ki sem tudom próbálni. Esetleg egy ezer éves hifi 2x10W-os hangfalait tudom rákötni, vagy a DHT-nek a 15W-os hangfalalit. Ismét tanácstalan vagyok, még van 2 éjszakám, hogy fontolóra vegyem. (Anyagilag meg tudnám oldani.)

Most meg talán tudok egy kicsit tájékozódni, olvasgatok surányin. Köszi a választ. :)

• jolti05

őstag

válasz csizzah #550 üzenetére

Üdv :)

Stereo erősíőt? :F :F Ha valamiféle arány kellene felállítanom, akkor kb 70%zene, 30% film, és ez szerintem már elég, hogy 5.1-et vásároljak. Múltkor néztem, és a sztereók rohadt drágák, nem értem miért. Mindjárt szemügyre veszek 1-2őt. Nem, nem lettem okosabb, 40-50e egy 2X60-70W-os erősítő. Ilyesmire nem költenék ennyi pénzt.

Fogalmazzunk inkább úgy, hogy olyan 85e van az erősítőre és az 5.0-ára. A mélyet nem próbálom meg belezsúfolni, mert abból normálisat szeretnék, mivel bele vagyok buzulva. Tudom, persze, ezért szeretnék jól választani, mert nem egy nagy összeg ilyesmire, de mindenképpen nagy ugrás lehet egy Genius SW-HF5000-hez (150W) képest. Merthogy a minap megvettem a rendszert 22-ért, és vittem is vissza, szörnyű hangja volt, mély alig, még a Genius Home Theater-em is (sokkal) jobban szól nála. Ezek után döntöttem úgy, hogy úgyis melózom, nyár végén töltöm a 18-at, ráköltöm a hangcuccokra, az incoming taxes-t :) És akárhogy számolok, max 85-re jön ki. Szülő/szülők, nagyszülők meg hülyeségnek tartják a hasonló dolgok iránti vágyamat, úgyhogy magam kell meglepnem.

Az már nekem is eszembe jutottak, hogy valamivel össze is kell őket kötni. Bár reméltem, hogy valamit kapok azért az erősítőhöz. Nem tudom, még nem volt hasonló cuccom. Adnak hozzá bármit is? Gépre kötném, a hangkártya digitális kimenetére.

Nem is férne hova hátulra 3 hangfal :) Kettőt el tudok helyezni, a harmadikat max ráragasztanám a hátamra.
    A Sony STR-DE598 [link] elvben 6X150W, bár ha jól vágom, az RMS számít. Annyira meg tudják kutyulni az embert. Van RMS, Zenei teljesítmény, PMPO. Úgy tudom, az RMS a valós, a PMPO, amit egyszer képes leadni, aztán robban :) (lényegébe), a Zeneiről kevés az infóm, több szokott lenni az RMS-nél.

A mélynyomók akkor rendelkeznek sajnát erősítővel, ha aktív mélynyomók. De -szerintem- passzív mélynyomót is kapni bárhol. Anno még építeni is akartam egyet, csak csődbe fulladt a terv, mert nem lett volna mihez kötni.

''Az erősítők számára a mély frekvenciájú hangok előállítása a leg teljesítményigényesebb feladat ezért könnyítjük meg a dolgát hogyha az 5.0 mellé beillesztünk egy subwoofert.''
    Rgo nem az erősítőt nyúzzuk, hanem csak a sub-ot? Ezexerint -ha állítható a mélyen a freki- minél lejjeb csakarod a...herz-et :) annál keményebb dolgva van a kicsikének? Ilyenkor jobban melegszik, könnyebben elhasználódik, szebben szól? :P

Denont egyik haverom nagyon dícsérte. Mindenesetre én nem szívesen vennék olyat.

Nem azért írtam, mert a Yamahát ajánlottad, komolyan, először rá volt kötve a a JVC szett aSony STR-DG500-ra, lehet csak a rádióadás miatt, vagy nem volt antennája, de nem volt tiszta. A Yamaha viszont jól küldte. A Yamaha RX-V459 is tetszett, csak az már drága, lehet szebben is szólt, nem próbáltam ugyanazzal a hangcuccal, mert akivel voltam, nem érdekelt a témában, és nagyon menni akart, de ha még1x odajutok, 2 órán keresztük biztosan tesztelgetni fogom a dolgokat. Max szólok az auchan-es srácoknak, hogy most vásárlás előtt vagyok, hagyjanak kibontakozni, és ne dobassanak ki :) (Ott semmit sem fogok venni, az fix. :B :P ) Szóval így maradt a kisebb Yamaha, a 361-es. Színre is pöpec, kicsit türkiszes metál kékes szürke. Magyarul fogalmam sincs, hogy milyen színű, de szép :) Viszont én lehet feketét szeretnék, ha már veszek.

Koda? Erre rákeresek. Még azt a -talán- Heco-t nézném meg, de majd ha megyek Auchan-be, akkor megnézem már milyen márkájó, mert nagyon durván szólt, szépek voltak a magasak, és talán még mélynyomó nélkül ki is húznám vele egy darabig, mert azok is jól voltak.

Te sem tudhatsz minden, :) de még így is sokkal jobban kened a témát :P Ha nem kell nekem a HDMI, akkor no problem :U

''de az erősítő ha jól emlékszem képes alacsony impedanciájú meghajtásra is ugy hogy rá lehet kötni'' Mármint melyik erősítő? Mert a Yamaha elvileg 8ohmos, tehát 4-es hangfalat nem illik rákötni.
    A másik meg az, hogy kaptam egy linket általad, és ott 4ohm volt ah...nem emléxem már mire, rákerestem google-lel, és máshol meg 8ohmot írt. Ezért kérdeztem, hogy hogyisvanez? :F

És akkor mi ez a kötögetés? Ha 8 ohmos az erősítő, akkor is rá tudok kötni egy 4 ohmos 5.1-es hangfalszettet? (Úgy tudom, nem, vagyis igen, csak elcsesződik a végfok)

Szerintem meg ha a szomszédom lennél, együtt hallgatnánk valami dübörgős muzsikát egy üveg wisky társaságában :DDD
    Felettünk nem magyarok laknak, de két öreg, plusz egy középkorú egyén, alattunk meg egy öreg nő, aki már a 120W-ot sem csípi.

Auchan-ban minden erősítőhöz csak 2.0át kötnek, márha kötnek. Nem nagyon van rá lehetőség, hogy 5.0-át hallj.
    Az a hangfalpár meg nem tudom mi volt, de érdekel. Lehet ma megint lenézek oda. És akkor még fix, hogy később írok, ha nem, akkor holnap ismét ilyentájt.

Meggyőztél. :) Nagyjából így képzeltem el az ''életrajzodat'' :) Egyébként köszi.
    Tényleg nem azért írtam, nem vagyok bunkó meg semmi, csak szerettem volna tudni, hogy nem egy 13 éves kissrác ad tanácsokat. Biztosan megérted, hiszen nem 2e forintról van szó. :) Szóval...nem írom, hogy így minden más, mert kb stimmel a kép :)
    Én is bízom benne, hogy sikerül jól választanom. Nagyon nem vagyok pénzelve, tehát nó zsebpénz, nem is megy jól, anyámmal élek, szóval...egy ilyen hangfalrendszer, meg az erősítő nem illik...''ide'', de b@sszameg, egyszer vagyok 18, imádom a hangerőt, és a tiszta, ütős mélyet, a filmeket és a zenét, veszek valamit! Abban is biztos vagyok, hogy nem 2 hónapig lesz meg, mivel a Genius DHT510-esem 2-3 éves, és még mindig nagyon tetszik hangzásra (azt leszámítva, hogy valami meghalt a mélyben, de majd szerviz lesz).

De jó neked, hogy még 1kor is fenn lehetsz :) Én meg 7re megyek melózni... :o
    Jamm elég hosszú lett, de nekem ez egyáltalán nem gond, inkább örülök neki. Nem tudom, hogy választ kaptam-e minden feltett kérdésemre, de most nincs kedvem visszaolvasgatni. Meg ma meló közben felmerültek bennem dolgok, természetesen már nem emléxem rájuk :B
    Most meg ha tudok, irány Auchan! :))

Köszi szépen mindent, remélem folytatjuk a ''beszélgetést''.

UI: Még annyit, hogy a Yamaha azért is volt meggyőzőbb, mert a Sonynál egyszerűen nem igazodtam el, nem találtam hol lehet ráadni a mélyet. Úgyhogy passz, a Yamaha 5X100/105W a Sony meg elvileg -ha még kapni vhol, mert egy régebbi model, akkor- 6X150W. És árban a Sony +5e. Depo árakat néztem.
    Használt hangfalat merjek venni?

• jolti05

őstag

válasz csizzah #541 üzenetére

Rendben, az elején :) Úgy számoltam (ha nem is egy összegben) nagyjából 100e forintom lesz rá. Nyár végéig lenne pénzem egy erősítőre+5.0-ás hangcuccra, mélynyomóra valószínűleg csak kicsit később.

Használni? Zenére minden mennyiségben. Viszonylag sokat filmezek gépen. Játszani nem nagyon szoktam, pár hónaponta 1-1 valamit poénból előveszek. Tehát főképp zene, emellett film.

Igazából nem tudom miért a ragaszkodás. 6.1 úgy néz ki, hogy hátul 3 hangszóró van? Meg mint ahogy írtam, nem tudom, hogy mélynyomót hogyan kötsz a rendszerhez. 5.1-es erősítőnél rákötöd az 5.0-át, és marad még egy ''chanel'', amire megy a mély, ha passzív, és így az erősítő hajtja? Ha meg aktív sub, akkor külön kimenet van? Sosem volt még ilyen ketyerém :) (De láttam már :P )

Én úgy voltam vele, hogy a Sony egy világmárka. Sonyericsson telefonom van, és qrva jó. Persze, tudom most mire gondolsz :) az, hogy itt-ott nagyot alkot, még semmit sem jelent. Ez teljes mértékben így van, ezért is fordultam a fórumozókhoz, nem rohantam el megvenni. Amiket én néztem, Yamaha és Kenwood erősítők, talán előző hsz-ben be is linkeltem őket, azoknak kisebb a teljesítménye.
    Ja és olvasgattam az angol fórumot, amit linkeltél. Szidják páran, de lejjebb olyan embert is találtam, akinek nincs vele problémája.

Most pedíg megnézem, amiket most linkeltél.

Yamaha RXV359: 5X105W. És itt jön az, amit nem értek. A mélynyomót mi hajtja? Egyébként külsőre nagyon jól néz ki, találtam valami tesztszerűséget is, majd elolvasom.
    50e-be kerül, annyi, mint a Sony STR-DG510.

Yamaha RXV361: Szintén 5X105W. De csak 45e forint. Nem értem, depón 4ohmosnak írják, a linkedben meg 8 :F Ilyenkor mi van? Ez is pofás kütyü. Gondolom tudásra ezek nagyon hasonlóak, esetleg HDMI akármi nincs ebben-abban, amiről már sejtem mi. Gondolom ha HD-filmet nézel valahol, akkor képes a hangot eredeti mivoltában leadni. Ez így hülyeségnem tűnik, de én értem miről beszélek, persze attól még lehet nem ez a lényege :) Hanem az, hogy nekem mondjuk ez a lehetőség fölösleges, egyenlőre. De ha gondolok a jövőre...

Kenwood KRF-V5090: Nagyon nem tetszik. Persze másodlagos, hogy hogy néz ki. 5X100W. Annyira nem győzött meg :)

Pioneer VSX-417: 8ohm,5X100W, non-HDMI. Pofás, biztos van feketében is.

HDMI(Yamaha RXV359 esetében): ''A csatlakozók közül kiemelésre érdemes a három 5Hz – 60MHz átviteli sávszélességű komponens videojel bemenet, mely akár HDTV (1080i/720p) minőségű jelek átvitelére is alkalmas.'' -Nem vágom. :U :)

Pedíg a JVC és a Yamaha is gyárt más termékeket is, nem csak hangfalakat. De én arról mindenképpen meg vagyok győződve, hogy az a mélynyomó, amit linkeltem [link], jó minőségű, és jól szól. A JVC hangfalszett [link] kint volt Auchan-ban még régen, de akkor nem hallgattam meg, mondván, hogy ilyenem nekem sosem lesz. Merre tudom még meghallgatni az ilyen kütyüket? Boltokra gondolok.

Ez a SAL dolog nem tetszik. Könyveljem el úgy, hogy nem érdemes olyat venni? Mert árban eddig ez a két cucc (SAL+JVC) jöhet szóba, és a SAL olcsóbb, ezért kacsintgaok feléje, csak nem értem, össze-vissza írnak minden impedanciát, most akkor 4 vagy 8ohmos? [link]

Magnat monitor 990: Egy csöppet drága :o Bár...a JVC 37...csak össze tudnám koldulni...Ha ki tudnám őket próbálni, biztos lennék a dolgomban.

Jamo-k nagyon jók, sokat hallottam már felőlük, de az 50 sajnos már bőven áron kívül van. Így is ha ráköltenék 90-et erősítővel és 5.0-ával együtt, nem maradna mélynyomóra pénz.

Ez hosszú [link] de majd nekiugrok. Csak most megyek el, Holnap meló utánra esik, sztem. A következő link is feljegyezve, nem tudom mi lesz ez a teszt/tanfolyam, de rendben :P

Igen, kapásból egy baromi jó kérdés :) Mennyivel durvább egy ilyen hangfalrendszer, gondok itt pl a Magnatra, monjuk pluszba egy ilyennel: [link]? Milyen élményt nyújt? Mennyivel hangosabb/tisztább/ütősebb?
    A következő...nem is tudom, majd ha nem leszek gépközelben, akkor jutnak eszembe a fontos kérdések :) Ezt a Sony dolgot próbáljam elfelejteni, annak ellenére, hogy 6x150W az egyik? Ne csak a teljesítményt nézzem?
    Jah! Ezek az 5.0-ák külön mélylyomó nélkül is durván szólnak? És mennyit dub rajtuk a sub? 12m2-re nem nagy ez így? Több 100W. Szomszédok hány mp alatt készülnek ki teljesen? :) Továbbá: Halkan is kőkemény a bass, nem?

Na most ennyi, mennem kell sajnos! Köszi! Szia.

PS: Később még leszek, lehet még írok.

• PPeter

addikt

válasz csizzah #545 üzenetére

Nem kell egyből valami nagy dologra gondolni, ha már van egy HDTV-d meg ahhoz két-három jelforrásod (nem kell feltétlenül mindnek HD-nek vagy digitálisnak lenni), akkor hasznodra válhat egy olyan erősítő/dekóder, amin a képet/hangot szépen együtt tudod átszuszakolni. Nekem olyan erősítőm van (Yamaha 659-es) amin ''csak'' analóg HD képkezelés van komponens csatikkal (HDMI sajna még nincs ezen), de igencsak jól jön, hogy az XBOX360 komponens jele (plusz a vele párosított digitális hang), a videóvágó kártyám komponens jele (plusz a vele párosított analóg hang) és a DVD-Video lejátszóm/felvevőm RGB jele és digitális hangja mind az erősítőbe megy, és kifelé meg egy komponens HD képkijárat van, csak kapcsolgatnom kell, melyik eszköz képét/hangját akarom látni/hallani a plazmán. Az SD jeleket meg szépen felkonvertálja HD-re az erősítő.

[Szerkesztve]

• PPeter

addikt

válasz csizzah #543 üzenetére

Meglehetnek az előnyei, különösen ha több analóg és HD forrásod is van, az SD képet is szépen felkonvertál(hat)ja HD-re, valamint a forrásokat csak egy helyen, az erősítőn kell váltogatni, a képet-hangot együtt, nem kell külön átkapcsolni a TV-t (is).

• neduddki

nagyúr

válasz csizzah #541 üzenetére

HI!

Hogy az osszes kepet si dogotalisan tojja at /konvertalja/ a kijelzo fele:- )))

udv

neduddki

• jolti05

őstag

válasz csizzah #538 üzenetére

Szia.

Örülök, hogy írtál.
    Igazából két kiszemeltem van:
    Sony STR-DG500 [link]
    Sony STR-DE598 [link]

Mindkettőt lehet feketében kapni, bár az utóbbi egy régebbi darab, pedíg az az erősebb. Azért ezeket néztem, mert 44e és 50e pénzbe fájna, és ennél sajnos egy centel sem tudok többet fizetni érte (majd).Yamahák és a Pioneerek között ugyanebben az árkategóriában 5.1-es erősítők vannak, és úgy emléxem kisebb teljesítményűek, a fent említett kettő pedíg 6.1-es, bár igazából nem vágom így mit lehet rákötni.
    Jól gondolom, hogy ezekre a kütyükre egyaránt aktív és passzív mélnyomót is rá lehet kötni? Továbbá mire jó a HDMI, hogyha tudja a készülék? Egyáltalán ez a két Sony...jó? :) :F Mármint így specifikációk alapján.

Hangfalnak a lehető legolcsóbbakat néztem:
    JVC 5.0 500W [link]
    SAL 2.0 300W [link]
    Yamaha mélynyomó [link]

Továbbá itt [link] nézelődtem még, hátha találok valami olcsón. Bár 6-a előtt nem tudnék erősítőt venni, hangfalakat meg 21-22-e környékére tervezek. És -talán most jön az állatság: 12m2-es panel szobába :) Pusztuljanak meg a szomszédok, nem érdekel, túl vagyok egy hangfalrendszer-vételen, azt hittem király lesz, úgysem kell több, de hibás volt, elment a kedvem ezektől az 1be hangfalaktól, valami komolyabbra vágyom.

Eddig sikerült annyi infót összeszednem, hogy az nem gáz, hogyha 4ohmos erősítőre 8ohmos hangfalakat kötsz, fordítva viszont igen. Hogy ez miért van, tudod, úgyhogy nem írom le.

Depón néztem még ezeket: [link] [link] Minőséget szeretnék, ami sokáig kitart, minél nagyobb teljesítménnyel és tudással. Gondolom 4ohmos erősítőt érdemesebb venni, mint 8asat. A két Sony ugye az utóbbi. De árban és teljesítményben nagyon ottvannak, szerintem, és úgy tudom, jó márka, legalábbis az elektronika legtöbb terén megbízható, minőségi termékeket gyárt.
    Hangfalakat esetleg használtan is vennék, ha jó árban van, és jó állapotban. De ha tudok, újonnan vásárolnék. Az még annyira nem baj, ha mondjuk a mélnyomó nem boltból van :)

Sajnos csak erre lesz pénzem. Erősítő max 50e. És a Pioneer-ek, meg a Yamahák azok drágábbak ennél. Hangfallal szinén így vagyok. Nem hiszem, hogy azt fogom mondani, ha esetleg SAL lesz a vége, hogy desz@rul szól, kritikus vagyok nagyon, de tisztában vagyok, hogy ezért a pénzért nem lehetnek nagy elvárásaim. Egy Genius Home Theater után így is biztosan nagy lépés.

Ha lennél olyan szíves, és ajánlanád esetleg valamelyik terméket, elmagyaráznál néhány dolog, leírnál mit érdemes nézni vásárláskor, tehát kicsit elcsevegnénk a témáról, azt megköszönném. :)

Üdv. Zsolt

MOD: VIszonylag tűrhetően, most megyek majd lerakni a középfokot :) Köszi a linket, holnap ha hazajöttem melóból, írok.

[Szerkesztve]

• csizzah

aktív tag

válasz csizzah #538 üzenetére

Időközben kicsit utánanéztem és talátam egy fórumot az erősítóval kapcsolatban [link], nem tudom mennyire tudsz angolul de a leírtak szerint én nem ajánlanám. Véleményem szerint Yamaha vagy Pio irányában kéne nézelődni.

• stavross

tag

válasz csizzah #533 üzenetére

Én itt láttam, hogy létezik világos szinben [link]
    , beszéltem is velük, de nem volt nekik raktáron

A vicces az, hogy meg tudnák rendelni, ha megveszem, de én szeretném látni, mielött megveszem és ha nem teccik a szín, akkor természesen nem kell!
    Viszont csak akkor rendleik meg ha tuti elviszem

22-es csapdája :W

Nem tudom mikor jutok el legközelebb MM-be, de megnézem neked ha arra járok :DDD

Jah és a Magnat monitor 990-esből volt a világos színű? Vagy abból is ''csak'' cseresznye?

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

• stavross

tag

válasz csizzah #531 üzenetére

Szia Csizzah!

Az MM-ben melyik Jamo S416-sal találkoztál?

Engem a világos(bükk) érdekelne, de nem tudom hol lehetne megnézni élőben :F

MM-ben volt a ivlágosból?

Thx :R

Aktív témák

Hirdetés