- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigboy31
újonc
válasz
Nemir Ombe #123959 üzenetére
Tetszene ez a Canton, de ahogy írtam is, bajban lennék, ha a jövőben atmosra, vagy magas frontoldali sugárzókra, vagy egyébre szeretnék bővíteni. Ezért kifutó szériákat nem szívesen választanék. Főleg, ha a centert is úgy kéne összevadászni..
Az Opticon az árához képest valóban kissé silány megépítettségű. Elég, ha megnézzük a doboz kialakítást. Azért egy meghallgatást megér.
Az Aria-t is meghallgatom. Ártani nem árt.
Quadral-ból melyik lenne 30m2-re megfelelő??
A Focal Chorus 7-es sorozatot felejtsem el?? Mennyire lenne versenyképes az eddig említettekkel?? 30-40m2-re ajánlják a nagyobbakat. Ha az Ikonhoz hasonlítjuk, azokat ismerem, elmarad tőle??
-
bigboy31
újonc
válasz
BBéci #123942 üzenetére
Köszönöm!
(#123942) BBéci
Nem szeretnék kifutóban lévő típust választani, mert lehet a jövőben bővítésre kerül sor és a használt piaci vadászatot elkerülném.(#123941) Nemir Ombe
Ez az Aria nagyon szimpatikus. Annyi különbséggel, hogy polcsugárzó hátteret raknék mellé.(#123943) Norbi 72
A Dali Opticon-t én is kiszemeltem. Ráadásul ugyanígy 8-as fronttal és LCR surroundokkal. Egy dolgon megütköztem. A Rubicon LCR-en a magas modul forgatható. Attól függ fektetjük, vagy állítjuk a hangsugárzót. Az Opticon esetében pedig nem, tehát állítva egymás mellé kerül a kétfajta magas. Vajon észrevehető surrondként használva ez a kis malőr??Én arra gondolok, hogy ha egymás felett van a két magas, akkor széltében nagyobbat terít. Tehát, ha surrondként felállítom a hangsugárzót, akkor ezt a széltében való szórást bukom. ..de lehet tévedek.
Lenne itt még egy kis köd. Mit nézzek hangsugárzó választásnál?? 30nm-ről van szó, s a felsorolt típusok nagy részénél kis membránfelületről beszélünk. Ott van pl. az Elac 247. A hangszórómérete 2x150mm. Ezt mennyire vegyem figyelembe?? A követelményeim között nem kéne szerepelnie a "nagy szoba, nagy membrán"-nak??
De ugyanez a helyzet a Focal Aria-nál. A frontokat 40m2-re javasolják, de a centert már csak 20m2-re?? Ez probléma lehet?? Én úgy gondolom a centercsatorna fontosságát valamiért alábecsülik hangsugárzó választásnál.
-
bigboy31
újonc
Sziasztok!
30nm-re keresek 5.0 hangsugárzó szettet. A frontoktól való hallgatói táv 3,3m. A meghajtás processzor+végfok lesz. Ez majd a későbbiekben kerül kiválasztásra.
A hangsugárzók a faltól 0,5-1 méter távra lesznek. ..ha ez jelent valamit. 90%-ban mozira lenne használva.Ami számomra fontos, hogy részletező, jó magas és középtartománnyal rendelkezzen. Alulról meg lesz támogatva szubbal.
A keret úgy alakulna a front oldalon, hogy új árban 5-800ezer körüliek. A centert és a surroundok együtt 500ezer.
Tehát összességében 1-1,3 millió, de ez a plafon.
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged