-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi-k
őstag
válasz
kazanka #45431 üzenetére
Ne sértődj meg.
Sajnos a JamoS502 "adottságai" miatt nem igazán tudunk épkézláb ötletet adni arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne jó hangot elővarázsolni belőle.
Csak annyit tudnék javasolni, hogy a Philips BDP3100 lejátszót Coaxial csatlakozóját használva kösd össze a Jamo koaxiális bemenetével, és a Philips menüjében állítsd be, hogy minden dekódoljon, és már dekódolt hangot adjon ki.
Talán működni fog -
válasz
kazanka #45421 üzenetére
A minimális netes infó alapján azt hiszem, hogy a házimozin is van digitális bemenet (Spdif, coaxial), és a philips lejátszón is van ilyen kiement (coaxial jelzésű RCA csati).
Egy RCA kábellel megoldható az összekötése. Legalábbis elméletileg.
LG tévéknél szokott olyan lenni, hogy a kimenet az SPDIF-en is csak sztereó lehet. Nem tudom, hogy ennél a két készüléknél van-e hasonló limitáció.
Ha az írott lemezek a nem "igazi" blueray filmeket jelentik, akkor előfordulhat olyan, hogy az SPDIF-en nem megy át 5.1 hang, mert a pl. mp4-ben van a film, és AAC hangsávja van. Ezt nem mindegyik tudja 5.1-ben.Egy egyszerű RCA-RCA kábellel meg lehet próbálni, minimális anyagi kockázattal.
Sok Szerencsét! Szólj, hogy sikerült-e, ha tudok segítek.
-
BBéci
legenda
válasz
kazanka #45421 üzenetére
Sem gyerek, sem gazdag nem vagyok és amit írtam, az tény. Akár tetszik, akár nem.
Peak is hasonlót írt, mint én, a lényege ugyanaz.
Mi itt a topikban mindig a legolcsóbb, de jó hangú, használt készülékek felé terelgetjük a kérdezőket. Ezért nem értem, hogyan juthatott eszedbe a gazdagság? -
Ed Parker
nagyúr
válasz
kazanka #45421 üzenetére
Béci nem játssza a gazdag gyereket,csupán csak őszinte,aki röviden elmondta,hogy jó zenéhez ez a lánc kevés lesz.
a legjobb ha veszel egy sztereo erősítőt,amire rákötheted a dobozaidat.
forrásként a cd játszó,ha vannak lemezeid,ha digitális formában tárolod a zenéket,akkor egy olyan cd lejátszó,ami usb-n keresztül játssza az adott formátumokat,ezt ma már a legtöbb cd tudja. -
Peak
addikt
válasz
kazanka #45417 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy nekem szimpatikus ez a hozzáállás, de ha valóban ezeket az amúgy hihetetlen jó zenéket igazán jó minőségben szeretnéd hallgatni, akkor ezek a "vasak" nem alkalmasak erre.
Nem tudom, hogy nyugdijjas vagy-e ( elnézést a "tegezésért") vagy melózol, és hogy esetleg van-e rá keret, de érdemes volna rááldozni egy kis pénzmagot egy tisztességes sztereó rendszerre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen program, ami...?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged