- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #64974 üzenetére
De ehhez olyan rendszer is kell. Nálam azért nem hinném hogy ekkora difi lenne a Denon-al még ha jobb fajta tápkábellel is kínálnám meg.
Viszont próba kedvéért már nem fogom költségekbe verni magam. Itt meg nem tud kölcsönadni senki.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
hulp01 #64665 üzenetére
Nézd meg előtte valahol őket. Én 50ST60-at vettem amit kicsit bánok, utólag derült ki hogy annyira "igénytelen" vagyok ilyen tekintetben, hogy nekem az 50X60 is megfelelt volna.
vagy valami nagyobb Samsung. De már mindegy. Hagyjuk is, ez nem a plazma topik.
(#64669) Dorian: Tisztában vagyok vele, itthoni körülmények közt van tapasztalatom mindkettővel.
-
Tamoo
nagyúr
Nincs ezzel baj. Én csak azt mondom van ilyen is.
Elég nagy értékben voltak nálam diy kábelek, de tesztelgetés után úgy láttam, hogy nem éri meg megtartanom, és ezeknek az ára kifutotta a Concept -> MA RS cserét + szub cserét Dyna T12-re. Szóval gyakorlatilag nulla újabb ráfordítással léptem egyet vissza kettőt előre.
A 65e-re tartott diy tápkábelt én nem tudtam volna kiABzni itthon, aki megvette tőlem pedig "csodáról" számolt be a bekötése után. Szóval van ilyen. -
Tamoo
nagyúr
válasz
hétalvó #64636 üzenetére
Én szívesen olvasok ilyet is.
nem csak a kategóriákat ugrott stb. lelkes beszámolókat. Kezdőknek ez is kell, hogy reálisan lássák a dolgokat és ne rohanjanak próba nélkül tápkábelt venni, aztán próbálják bebeszélni maguknak hogy jobb lett még ha nem is. (nem azt mondom ezzel, hogy a tápkábel nem hozhat semmit... mielőtt valaki belém kötne)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
hétalvó #64548 üzenetére
Nem akartam, hogy félreérthető legyen. Voltak elvárások, de a doboz nem okozott csalódást. A lánc nem hozta összességében amit én mondjuk várnék egy ilyen cucctól. (még melegen sem ... ha egyáltalán már elég meleg volt).
Jó volt, jó volt, de szerintem bőven többet tudna. Az is lehet csak a kábelezés miatt (ha már azt mondjátok a Focal-nál nagyon számít)... ezt én nem tudom ennyiből megítélni. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Toobee #64531 üzenetére
Audio Note Soro csöves (nem tudom pontosan melyik változat) és egy Pio cd volt a futómű. Ennek sem tudom a pontos típusát, de nem filléres darab mindenesetre. Sajnos melegen elég keveset volt időnk hallgatni. Kábeleket nem vizsgáltam meg.... azt tudom, hogy a hangfalkábel excalibur volt (
)
Amikor odaértünk akkor éppen CA 650-ről szólt a cucc. Bevallom, szerintem az sem igazán passzolt hangban. Engem "zavart" a magas. Bár csak 1-2 számot hallottunk róla, az is koncertvideó.
A doboz tetszett és a csöves se tűnt rossznak. A hiba máshol volt szerintem. -
Tamoo
nagyúr
Tegnap Liszivel meghallgattuk az Electra 926-ot. Hát mit mondjak, tudott olyan dolgokat amiket a kis RS5-öm nem. Viszont szerencsére nem tört rám a birtokolni vágyás (persze nyilván elfogadnám, nem arról van szó). Sok komoly cucc volt, de nem a legoptimálisabban volt kiszolgálva valószínűleg, nem hiszem hogy megmutatott mindent amit tud. De még így is voltak nagyon meggyőző "pillanatok".
Ja egyébként nem tudja valaki? Ennek a reflexnyílásából a szivacs kivehető ugye?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Toobee #64353 üzenetére
Egy folyamatosan változó rendszerben nehéz kiszűrni ezeket az apró változásokat.
Na meg az a baj, hogy amikor időm lenne, akkor vagy kedvem vagy türelmem nincs. Nehéz összehangolni.
Ráadásul sajnos engem nem áldottak meg olyan tehetséggel, hogy kábelt bedugva egy-két szám után levonjam a megkérdőjelezhetetlen konklúziót.(#64354) zolaas: aljas rágalom!
Ma is 4:45kor keltem, melózni kellett.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ricsik #64351 üzenetére
Nyilván mindennek lehet hatása ami az áram útjában van. Az, hogy mekkora azt nem tudhatom. Sokváltozós az egyenlet. Van ahol olyan szintű változásokról van szó, hogy nem is érdemes vele foglalkozni.
Nem minden túlfeszvédős zavarszűrős.
Én a legcsupaszabb distrip-be szereltettem be közvetlenül egy Supra Lorad tápkábelt. De még mindig nem jutottam el oda, hogy foglalkozzak vele, hogy ezzel szól jobban a cucc vagy Néhai elosztójával (ami szintén egy tuningolt kontaset)
-
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
Valakinek Velodyne Cht-10R megbízható eladótól 65ért?
[link]
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
hétalvó #63473 üzenetére
Nem tudom, én nem élveztem. De muszáj volt próbálkozni, mert úgysem nyugodtam volna. Nálam most egy jó ár/érték arányú kábelezés állt össze. Nem keresem már tovább a csodát, meguntam + drága is. Összességében elégedett vagyok most azzal ami van és ez a lényeg.
De lehet csak hallanom kellene pár sokkal jobbat, aztán megint megindulna a bogár. -
Tamoo
nagyúr
Nálam általában a gyors AB-knek nincs értelme. Kell hozzá egy lelki állapot, hogy nyugodtan odakoncentrálva figyelni tudj. És akkor se megy órákon át.
Én 1-2 hetet legalább használom a kábelt, hogy megismerjem, megszokjam (ha új, akkor legalább egy hónapot), aztán úgy kötöm vissza a régit és max akkor AB-zek egy kicsit. Már az 1-2hét alatt is kialakul, hogy valamivel kapcsolatban van-e hiányérzet a régi után. Ha hajszálnyi különbségek, vagy csak bizonytalan érzések vannak, akkor az olcsóbb.
De ez csak személyes tapasztalat, én így csinálom. Aztán lehet rendszerem/fülem nincs hozzá. -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #63362 üzenetére
Passz, igazából nem tudom hogy a jobb. Próbálgasd!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #63352 üzenetére
Nyilván az árnyékolt szub kábel ami avr - szub végfok közé megy.
Szerintem. -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #63349 üzenetére
Végfok - szub közt szokás szerintem. Nem?
Mivel az többnyire be van építve.
(tudom, hogy passzív szubod van) -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #63345 üzenetére
Pl. Acoustic Research AP-051N (nem ismerem, csak linkelem)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
robi-k #63279 üzenetére
Drága. Innen jobban megéri: [link]
Én is gondolkoztam, hogy jumper-hez rendeljek-e, de aztán beszorítottam simán és kész.
Ezt a Z-t tudom ajánlani egyébként, ezt raktam a Ply-ra is. Vettem már többször is Naka-t, de ez most nagyon korrekt minőségű volt és szépen szorul az aljzatba. -
-
Tamoo
nagyúr
válasz
nubreed #63108 üzenetére
Nem szűnik meg, attól az ugyanúgy működik. Azért szoktuk maxra csavarni, hogy ne tudjon beleszólni az erősítőn beállítottba.
(#63107) kimi02: Egynek jó.
De a szubot maxra tekerheted nyugodtan. Bár nincs különösebb jelentősége hogy max vagy 120.
(#63109) Integra: Többek közt ezért nem ajánlok már senkinek HK-t. Ez kb. olyan mint az Onkyo HDMI panel hibája... Gondolom nem érint minden szériát, de nem vigasztalja az embert ha belenyúl.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Pepe07 #62856 üzenetére
Abban teljesen igazad van, hogy meg kellene hallgatni néhányat. Azzal előrébb lennél, minthogy mi győzködünk bármiről is.
Én így pár év vergődés után azt mondom nem fognék bele még egyszer mozi építésbe ha nincs legalább 400 a zsebben erősítőre+dobozokra. Ha nincs ennyi rá, akkor sztereó. Én is geniusról indultam.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Pepe07 #62851 üzenetére
Ha 80 % elektronikus/mainstream zene, akkor gondolom nem a hangszerek élethű visszaadása a végső cél.
~20-30e körül egy olcsóbb DAC, ~40e sztereó erősítő és egy számodra megfelelő álló doboz ~80-150e keresése a cél. (használt árak) Nem kell házimozi erősítő, 5.1. Így tudsz legolcsóbban vállalhat hangot kihozni. Taga-t felejtsd el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Tesla topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest