- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
enginev3.0 #55835 üzenetére
Oké utána számolj be, ha nem jön meg akkot irunk tippeket még..
-
törölt tag
válasz
enginev3.0 #55830 üzenetére
Ugye nem azt akarod írni hogy a hátsók a front mellet vannak? Centertől 110 fokkal kellene mindkettőnek lennie mögötted ésfeletted 60-90 centivel minimum 1 méterre.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #55826 üzenetére
Ujabb leendő Focalos?
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #55817 üzenetére
Egységes, 75 dB használnak,
Elöször ugye darabszám majd ugye visszhangozik. Abból: távolság, és karakterisztika ami kb room-eq: ahol sok (ez mélyhangnál 40-60 Hz-nél különösen erős lehet (szoba félhulámhosszának megfelelő kb,) ot csökkent, ahol kevés ot emel. ez ugye hangfalanként is változik mert mindnek más a fizikai mérete,érzékenysége. Ezért ha helyzzteted változtatod mindájrt más eredményt kapsz nemcsak távolságban hanem karakterisztikában is.
+-1 db, kb 30 cm különbséget korrigál.
De ha nem tul jó az akusztika, bizony nagyobb-kisebb különbségek is elüjönnek mint a távolság indokolná. -
törölt tag
válasz
Citroware #55651 üzenetére
Polaritáshelyes bekötésre,
HDMI-ket csak kikapcsolva dugd be/huzd ki különben búcsút mondhatsz valamelyik komponensnek!
Ha sokat utaztak minimum 2-2.5 óra akklimatizálódás addig tanuld be a használatikat (ez nagyon fontos!!).
Állitsd be minden lejátszót hogy HDMI-n vagy a digitális kimeneteken bitstream/raw/auto tehát a denonod kódolatlan jelet kapjon.
Hangflaknak csinálj helyet,mérd ki és illeszd a helyükre. vezetékeket készitsd elő ami kell mert nehogy akkor szeledgálj érte mikor az erősitőbe kötnéd
Erősitőnek legyen jó szellőzése (ez evidens)Vdanee79: egyszerú mint a homokóra. kilámpázod: bekötöd egy izzó/led és egy elem sarkai közé, ha világit akkor az azonos sarkokat megjelölöd, pl szigszalaggal celluxal, vagy hosszabbra blankolod kb egy centivel.
Ha rosszul kötöd nem lesz térhangod, mert nem azonos heyzetből indulnak (mintha dipól lenne). -
törölt tag
válasz
xtremetuning #55549 üzenetére
Hátrébb az agarakkal: 10 %-os tűrésbe az a 10 centi és a 4 Hz is belefér.
Gondolom a felső harmadból is mindent kicsavarsz amit lehet.#55553: Pláne hogy még kakaónak is bőviben vagy.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
PrinceHerceg #55464 üzenetére
Nem.
hanem elmarad egy elektron-fény->fény elekron konverzió, ez rövid távon jobb minőséget biztosit, hoszabb távon viszont sok zavart szed fel.
DAC lenne az igazi de érzésem szerint (nekeem egyel nagyobb 1040-es volt) sztereó erősitő arra megfeelelőbb.Nekem DVD audio 2 CH LPCM-en emlékezetem szerint nem volt olyan jó, mint ugyanaz koaxon. Denonon forditva volt. -
törölt tag
válasz
PrinceHerceg #55454 üzenetére
Rövid távon a digital Coaxial, hosszabon pedig optikai.
Nem alkalmas Bi-ampra.Béci: nincs rajta HDMI,
valamintnem tddni mit köt rá, és itt tette fel ezért sztem elsődlegesen filmre gondolt.. nekem volt sony, ott elég csapnivaló volt az analóg (CD-vel és Pana DVD iróval is próbáltam)
Aztán lehetséges hogy a Phono bemenet a legjobb minőségő. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #55175 üzenetére
Na jó. túloz..
De azt nem mond, hogy belefér egy monitorba 40 Hz, esetleg bassreflex csővel adhatja le, de leeht olyan eséssel hogy sasolni kellene az eredményt tehát biztos erősebb lesz a mélyközép. Miközben ugye a nem hallható szekcióra megy el az erősitő erejének egy része. Bár vanak kivételek... -
törölt tag
válasz
Dorian #55131 üzenetére
Ezt akartam pont irni.. kiegészitve azzail hogy utána meg vered a falba hogy miért nem előb vetted a subot?
Komolyra forditva a szót.Ez mozira jobb vétel, De mély ehhez is kell.
használtan viszont jobbakat lehet venni.
de ha azt mondod hogy pótolni tudod akkor gyújts még vagy egyelőre erősitő+frontok. Rögtön utána sub/center utáa a többi. -
-
törölt tag
válasz
CrusherW #55081 üzenetére
Te nagyobb mélyeket szeretnél mint átlag: ez részedről rendben is van. Azért tisztázzunk ezt-azt: a 3 utas vagy 2 utas különsége ugyanabban az árkategóriában nem bagyobb mélyeket jelent hanem rosszab kidolgozást és pontatlanabb képezést az olcsób kivitel miatt, ugyanis annyi pénből 2 vagy 3 utasnál a kétutas a jobb minőség valamint a basszus lesugárzása jelentős erő kiván az erősitőtől mivel a frekvencia - impedancia forditott arányban ál egymással tehát minél alacsonyab a frekvencia annál kiseb impedanciával lehet lesugározni, igy épp az általad fontosnak tartott mélyközéptől veszi el az erőt így szükséges a mélysugárzó, az rendben vag y hogy nem egyszerre veszed de a hasznát ne vitassuk már el: kell és kész. Ja és amit hallani szeretnél, inkább mélyközép mint mélyfrekvencia mélynyomó hiánya épp innen veszi el az erőt.
Magnat: nagyon szép számokat kreál elismerem és le a kalappal a marketingesei előtt, hogy ilyen átvitelt szivfájdamlom nélkül leirnak, valóságban le is adják csak éppen akkora eséssel hogy azt te füllel már nem hallod meg különösen ha az általad hallani szeretett basszushangokat nagy hangerőn hallgatod, akkor egy évtizted és nem is fogsz mást hallani mert a fül csigái elöregszenek idő előt és bizony a beszédérthetőség is elmarad -ja ezt nem zenére, filmre hanem a való életre értsd, tehát a kislányod csilingelő hangjából bizony már nem sokat fogsz érteni.. -na de ehez semmi közöm nem is szólok bele, csak mint Magnatot márkát jellemzem számok világa által hogy neked ezeket a számokat amit átvisz baszushangként azt érsd ugy mintha akori károsodott füleddel szeretnéd megsasolni: nem megy mert -9 vagy még kiseb decibellel adja le tehát számodra már most sem hallható tartományban sugároz akkora basszust.. Így magnat kiesik Wharfedale is kiesik, , bár bejöhet de a pióhoz lusta, részlettelen, lomha. És javasolmám helyette a Jamo s606-ot vagy 506-ot, ez szobamérettől függően változik mert kiseb szobába kiseb nagyonbba nagyobb való a 606 20 nm alá nem is jó mert ha hangositod nem tudja kifutni magát csak üvölt, érthetetlenné válik. De jó lesz Polk TSI/TSX is, minél nagyob számú anál nagyobb méretű szobába való, valaminbt KEF is oké lehet számodra, keményebb fémesebb hangzású, neked bejöhet.
Tehát: Jamo, Polk vagy Kef állók lesznek neked jók a Pió mellé.
Ja és a pio-mint minden más erősitő- te szavaiddal élve "megeszi" a 4 Ohmost is, sőt az Onkyo -és a többi sem még a 3 Ohmostol sem ijed meg. Továbmegyek: nincs ennyi és ennyi ohmos erősitő csak névleges teljesitmény,átvitel, damping faktor ,stb, erre vagyis 6 ohmra van beállitva, álitási lehetőség pedig a védelem erejét és a koppanásgátló eréket állitasz be. csak kb.4 alá nem érdemes menni,ráadásul nem is egzakt érték. Hogy megértsd miről van szó: ez ugyanolyan mintha valaki megadná neked a konnektorodba dugot készülék elenállását -
törölt tag
válasz
ghoszty #55051 üzenetére
Igen hangfalakkal és ménynyomó is van hozzá -ugy HT-r40, mindenestől viszont hangfalakat vehetsz majd késöbb hozzá -kell , sőt muszáj.mer jó ugyan de nem nevezném minőségi darabnak.
CHaooSS: Akkor ajánlom a denon 19xx-től és Marantz 16XX-500x-től felfelé de a Pioneer is megéri a meghallgatást-megvételt.
Ajánlom a boston Aqoustic, Dali Zennsor vagy jobb, vagy Monitor Audio hangfalak (használt is oké) meghallgatását. -
törölt tag
-
törölt tag
Sztem felejtős ez a H/K inkább keresünk valamit neked a közép vagy alsó-középkategóriából. Ha 400 fölé ki tudod tolni a keretet most sok helyen (pl netdepo,streamaudio) van Dali lektor szett 300-ért, Arra Pioneer Vsx 922 vagy Denon, de van Onkyo 616 is drágábban és máris egy jó közékategóriás rendszer tulaja vagy, melléjük egy Polk PSW 110 v. 125 mélyláda és minden oké.
Spangyi: ez, de van 120-ért 616 a hardveraprón az ennél komolyabb és nincs 1 éves.. -
törölt tag
válasz
Spagyi #55012 üzenetére
Használt is jó? Mi lenne zene/film arány? Eddig legjobb vétel ár-értékarányban Boston audio szett hangfal+ Pioneer 922 erősitő, mindkettő van a netdepón. De ha nagyon drága akkor árban Marabtz és Denon, vagy ha mozisabb, basszusban dúsab hangzást szeretnél akkor Onkyo felé nézelődj, ez javaslatom az első körben.
Használtan töb lehetőség job hangzás érhető el. -
törölt tag
válasz
toM517 #54950 üzenetére
Első kérdésedre: alapszabály hogy mindent előszörn az erősitőbe utána onnan a tévébe kötünk mert így hogy a tévéből megy, szine minden tévénél a kimenő jel valóban dolby digital lesz, de csak 2. 0 azaz sztereó. Tehát mindenképp az erősitőbe kösd, utána mehet tévére, nem kell félned, nem fog laggolani, és eredeti hangokat fogod hallani.Tehát HDMI az erősitőbe, onnan a tévére vagy ha nem HDMi akor optika/koax menjen az erősitőbe.
Jobb hangkártya jobb lehet de sok füg a lejátszótól is.
Rebell: simán mehet a suorund helyére füled mögé 1b 110 fokkal és fölé kb.60-90 centivel -
törölt tag
válasz
toM517 #54947 üzenetére
Igen, jól érted, és csak ekkor fogja kiirni mivel az erősitőben lévő DTS/DD dekóder chipje ekkor kap un. vezérlőjelet és ekkor kezd el dolgozni, és hogy dolgozik, azzal jelzi hogy kirakja a kijelzőre az ikonokat és a feliratot. PCM-nél néma marad. PCM-nél már dekódolt jelet kap.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #54939 üzenetére
Na ugyanezt akartam kérdezni de féltem hogy kimoderál.
Király diffuzor: nincs éle így elsőrendő minőség lehet,
viszont súlynak nem hiszem hogy elég.
-
törölt tag
válasz
toM517 #54933 üzenetére
Én jó leszek?
Igen a bitstream és a RAW is kódolt jelet jelent, ezt az erősitő tudja jól kibontani és feldolgozni. Készülékenként változik melyiket használják: bitstream, RAW, passtrough vagy auto.
PCM az kódolatlan jel (Pulzuskód-modulált a jelentése angolul.) ezt már a lejátszó kikódolta, ezel az erősitő már semmit nem kezd: analógggá alakitja:küldi a z előerősitőre. Ezen már nem tud pl távolságot álitani, se szájszinkront, se room-EQ-t. Ezért jobb kódolt jelet kiküldeni, hiszen az erősitők ezt százszor jobban megcsinálják (csak filmekre érvényes és koncertekre) és a jel is zavarmentesebb. Ettől ugyan jobb megoldás egy külön DAC éa előerősitő és végfok vagy DAC-előerősitő- onnan térhangprocesszor!!! utána végfok, de ezek már neked szerintem drága technológiák. Maradj a Bitstream/RAW kiküldésnél és a dekódolást bizd az ere épitett erősitőre. -
törölt tag
válasz
jozefgucci1 #54916 üzenetére
Más bejárata lehet de simán belemegy, szabványtól ők sem térhetnek el. Kupak le van véve a vezetékről?
-
törölt tag
válasz
pity-putty #54736 üzenetére
-
törölt tag
Huh. hogy irjam le..
Tehát a hangok azok hullámvölgye-hullámhegyek (amik a valóságban inkább ritkulások-sűrűsödések) folyamata és ha hegy-völgy találkozik ott kioltás jön létre, Ez egész vagy egész hullámnak többszöröseire érvényes. Mélynyomó ugye mélyhangokat küld ki és a center pedig a legigénybevett hangfal, majdnem folyamatos üzemben van. Fáziskapcsolónak az a szerepe ha túl erős a mély vagy alig hallani a beszédhangot akkor át kell kapcsolni a fáziskapcsolóval. Ez a helyzetétöl függ, tehát 0-70 cm különbségig (tehát a halgatótól mérve értendő, tehát tőled-center és tőled-mélynyomó kölünbsége számokban) a kapcsoló helyes állása 0, 70 és 210 különbségnél pedig 180 fok.
Nebuló: jó ötlet -
törölt tag
-
törölt tag
Ki kell okosítsalak: a képet amit legnagyobbat alkotni tud az LG-d, az PAL/NTSC. az azt jelenti, hogy szabványban 525, de max 600 sort tud feldolgozni/átvinni a videoáramköre, ennél nagyobbat nem, és mivel az mkv ezt már tartalmazhatja, így az mkv-t nem képes vinni, pláne full HD-ban ami ezt jóval tulhaladja. Igy kizárt hogy vinné.
-
törölt tag
válasz
cynric #54447 üzenetére
1 sz hsz megvolt?
Ha igen fogalmazd ujra, nekem zavaros amit irsz.
lényeg:
Samsungod az életében nem adott le 600 wattot.. (már bocs..)
DTS is valódi 5.1...
HDMMI bemenetessel tele az ajánló.. használtam is azt tudom javasolni: amit bir a pénztárcád..
Ne csak erősitt nézz hanem mélynyomót is melé mert a samsungodé passziv és a házimozi erősitőre aktívot lehet kötni. de ettől ne félj, meghálálja és a hangzása is javul valamicskét a hangszóróidnak, feltéve ha leveszed rólujk a mélyhangot.
Mindenképp megéri és mindenképp hazsnált éri meg.. de hdmi benetes valóban több tizezer, 2-3 optikai bemenetest valamivell olcsóbban is vehetsz.
mindegy milyet veszel, nem csak samsung, ajánlom ujonnan neked a pioneer 323-ast, vagy az onkyo 309 vagy 313-ast, ezek elég kicsik, lényeg hogy tudjon szellőzni. -
törölt tag
válasz
Daralo:) #54334 üzenetére
Olvasd el nemrég adott válaszom: leszűrheted, hogy amit kiválasztottál elégszükében áll a bemeneteknek.. tévén kivűl semmi nem megy bele.. és ha akinek válaszoltam ,az ha anno régen házimozi erősitőt vett volna, a legolcsóbal is megoldhattuk volna a problémáját. Ez csak az egyik ok, meg hogy szerinted az ötcentis membránok adnak-e le neked elég hangzást? Nem a wattokra vagy hangerőre gondolok, azt felejtsd el...
Aleister: mikori kiadás az erősitő??
ezen túlmenően: az az usb inkább körités mnt minőségi cucc, egy 10.20 ezres médiajtszó és meg van oldva minden.., ezt értem arra hogy az csak egy feature.. -
törölt tag
válasz
mefistofeles #54324 üzenetére
Mindent bekötsz értelemszerűe a tévébe, hogy képe-hangja legyen..
Ha ez megvan akkor kérdés: milyen bemenetei vannak a házimozidnak? Tévéből viszel optikait akkor lesz hang mindennek amit digitális uton vittél be (HDMI-n azok sztereón mennek ki a házimoziba, csak a tuner+ a benne levő usb hangja lesz 5.1.
DVD-játszódhoz kellhet a pirosfehér azt egyböl kösd házimizora, kivéve ha van még egy digitális bemenetje a házimozidnak, akkor azon is 5.1 lesz akor van nyert ügyed.
Ha még mindig nem értesz szóból, képet küldj a házimozid htuljáról lehetőleg olvaható feliratokkal és akkor bejelöljük, mit hova,, -
törölt tag
válasz
mefistofeles #54316 üzenetére
Ha van a dvd erősitőnek optikai bemenete akkor a tévét rákötve kicsiholhatsz hangot,.
ha nincs: akkor piros-fehérbe tudsz bedugnu valamit a 3 közül..ha a tévédnek van prios-fehér out kimenetje, nyert ügyed van, ha nincs akkor RCA osztó segitségével még bedughatod a DVD-t meg a t-homos beltérit, de MINDEN ESETBEN sztereót kapsz.Aleister: optikaival kiviheted a digi hangját a tévéből. LX50 szerintem régebbi mint a Flac.
erre a célra hogy erősitőre vidd, olcsó médiajátzsó is megteszi.
-
törölt tag
válasz
szricsi_0917 #53908 üzenetére
Minél többet,.
Természetesen ott ahol hallgathatod.. -
törölt tag
válasz
Kabel15 #53867 üzenetére
Azzal egyetlen gond van: a féncsó és aa plazma ugyanazon elv alapján működik tehát 1:: mindenképp villogni fog és 2: mindenképp fakó lesz. Jobban jársz olyan helyen nézelődsz ahol természetes környezetben vagy sötétben meg tudod tekinteni (pl panasonic márkaboltok) és akár mellé is tehetsz egy LED-est ottt valósabb képet kaphatsz. Ahol ezt nem engedik meg nyugodtan kifordulhatsz és kereshetsz másik boltot.
Szerintem akkor Sonny 840 vagy 1040-es, arra kérj kedvezményt és 5.0 vagy 5.1 szettet is veheted ott.Pitty-putty: ez szerintem 100 közelébe alkudható. vagy láttam 414-est 70-ért az is alku tárgya legyen. Újonnan a Pioneer VSX 528 van, de minden idei és tavalyi modell tudja.
-
törölt tag
válasz
Kabel15 #53856 üzenetére
60-70 közötti rokonaim nem tudták beégetni 4-5 éves plazmájukat.
pedig nem műszaki zsenik és hirét se hallották a beégés/vigyázni kell rá protokollnak. De vedd nyugodtan a ledest nem beszéllek le róla csak észel a beállitásokkal és ha felhösödik vagy nem jó az SD- kép és életlen lesz, nem minket szidj.. Monitornak amugy is monitor való, játékra, filmre plazma (persze HUD-ok kiiktatva). LCD is jó monitornak de csak desktop alkalmazásban.
Ja aki nem a beégést akkor ugyis a fogyasztást mondja hátránynak.De nekem teljesen mindegy, miattunk ne keress önigzolást, nem bántódunk meg, csak már láttunk ezt azt, jót-rosszat százakat is, tanácsot szivesen adunk, aztán arra költöd a rávalód amire neked tetszik. De hangrendszerre mennyit szánsz??? Használt jöhet? Nézz körül a Netdepo vagy a streamaudio aktuuális csomagkinálatából. Sonytól Onkyo 5x05 is jobb választás. Vagy a Sony STR-DN 840 erősitő lene a legjonbb és sztereóznál amig nem jön ki az 5-1 szett ára.
Digital: Gratulálok!
És tapasztalatot, véleményt kérünk.
-
törölt tag
válasz
Kabel15 #53842 üzenetére
Rendkívül nagy képzavar van nálad. nézési távolságot mi alapján írtad?? 3 méterről 65 is kevés.
Néztem 30 percet 2m ről 40"-t és bele fájdult a fejem és a szemem. Mondjuk lehet rosszul volt beállítva.
Ja, az nem lehet: hanem biztos: egekig húzott fényerőértéknél szokott ilyen bekövetkezni, főleg LED nél ahol eleve hidegebb fényforrás van.
Mindegy sd vagy HD: nagy képernyőn az s élvezetesebb. -
törölt tag
válasz
Sefter #53773 üzenetére
Még a Pioneert is hozzáteheted,mert gondolom nem az LX széria után kutakodik.
Ja ami zenére jó az jó lehet mozira is persze néhány kivétellel, épp a Wharfi is kivételek közé tartozik, mert pl Dali is zenei hangdoboz, még kivétel pl. a Castle is, azt inkább denon marantz Nad mellé -igaz ott nagyot alkot...
Gyárfás: Az általam emlitettekhez tedd a Polkot, Tannoyt, Yamahát, Infinytit ritka de előfordul) de egy XTZ, Monitor Audio, Klipsch vagy valamelyik svéd vagy Dán gyártó modellje is bejöhet. Jamo 606 is jó lehet mozira de én azt a végére hagynám(ez megint szubjektiv, neked vagy bárki másnak bejöhet) -
törölt tag
válasz
Digital #53757 üzenetére
Mély az kötelező: nincs ellenjavallata.
25 nm.-re oké az obsidian.
Robi-k: szerintem a wharfitól ütösebb, bár az is igaz elég régen hallottam és nem egyidőben.
Gyárfás: Denon /Marantz mellé oké, Onkyoval szerintem nem jó a Wharfi... Qln Dynaudio,Dali, JBL ES, Mission vagy Heco? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #53662 üzenetére
Gratula hozzá.
És hol lesz a helye?
Gondolom nem egyet vettél: analógra minimum 2 kell...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest