-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Víz Elek #60208 üzenetére
Az a baj az AUX az bemenet,,kimenet lenne az line out néven lenne jelölve... és ha kimenet lene se érnél el vele sokat, mivel csak analóg hangot továbbit, digitálist nem... ha hangot akarsz kicsalni belőle,akkor a fülhallgatókimenetből van esélyed kinyerni hangot ami ugyancsak Jack,így jack-jack-el lehet megvalósitani....
LPTP: rosz topikban vagy: itt segiteni szoktunk a másikon, nem kötözködni vagy belékötni, keres rá más célközönséget..
-
törölt tag
Remélem viccnek szántad... 1 fok hömérsékleteltérés az kb 1/273-ad méter/sec hangsebesség-gyorsulást eredményez. Tehát 20 fokról -40 fokban levő különbségeket se venné eszre a hangváltozás-különbséget csak füllel, viz üveg vagy fém lenne más. Valamint Tobee-nak (és nekem sem) ér fülig a haj.. AZ utsó mondatod lehetne valamennyire reveláns de Toobee zavarszűröt/kondicionálót és UPS-t használ így a többi áramforrás hatása rá ki van lőve.Mobilról szóló mondatod vicc, vagy nagyon érzékeny füled van de ez akkor ránk nem érvényes.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Fail3D! #60168 üzenetére
JBL, Dali, Dynavoice, Mision, Polk, de több más is szóbajöhet, Wharfedale, Castle kissebb verziók nekem nem jöttek be vele..lényeg azért hogy árban passzoljon
THX EX csak THX EX-es filmnél ad pluszt, de sztem két kezeden meg lehet számolni az otthonodban levő THX kiadványokat...Rebell. szerintem igen,lehetséges ventilátor direktben de minek:
SZerintem is cserélni kell a tyúkbeleket... -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
csaba12242 #59708 üzenetére
Passziv, így nem kötheted rá házimozierősitőre.
-
törölt tag
Fejtsd ki mire gondolsz.
Ez egy kis érzékenységü hangfal, elég nagy teljesitményt képes felvenni, így elég magas az impedancia, így erőtt kiván az erősitőtőlnehezeben hajthatóNagyon magas frekvenciánál se szokatlan a 100 felettti impedancia (mivel eleve nem magasugárzóhanem inkább mélynyomó) ezért az áttevődik a kisebb impedanciájú magassugárzóra.. -
törölt tag
válasz
OddMan #59704 üzenetére
Elárulom: sose egzakt érték az impedancia: frekvenciával változik, minél alacsonyabb a frekvencia, annál kisebb impedancián megy, ezért (is) javasolt a mélynyomó hogy a legkisebb frekvenciák ne vegyék el az erősitő erejét -mivel már tiszta számodra: minél kiseb az impedancia annál nagyobb áramerősséggel és teljesitménnyel továbbitódik a hangfalakra- igy veheted kb. 5-5.5 közöttinek a teljes valós impedanciát.
-
törölt tag
válasz
csaba12242 #59696 üzenetére
Azok a kis müanyag dobozok könnyen hajthatók így nem nehéz túlvezérelni azokat... Ajánlhatunk neked kis pioneereket, Onkyókat vagy Denont, de bármelyiket is választod, minddel csínján kell bánnod a hangerővel mert a Sonyt simán lekörözi mindegyik így simán széthajtod vele.... De megfelelhet neked a Pioneer SBX300 vagy az Onkyo TX-SR309, mert ezek ugyanugy birják a kis impedanciár és kis teljesitményüek.
-
törölt tag
válasz
OddMan #59695 üzenetére
Te magad irtad hogy sztereóban 2x80 Watt akkor miért ne tudna többet 40-nél?
Tehát ez a teljesitmény 7csatornára értendő, és bizonyos impedanciánál, THD mellett tehát ettől nyugodtan lehet kevesebb6 több is, sőt 1 ohmon még a U*I alapján többszázra is felmehetne, mivel ezek a tranyós erősitők már nem annyira feszültség függők, nem függ annyira a kimeneti áram az erősitőáramtól így nem gond ha a kevesebb hangszóró miatt erőseb árammal terheli a kimeneti portját, ami ugye emiatt kevesebb impedanciával nő R=U/I miatt egyenesen füg az áramerősségtől.Tehát minél kisebb az impedancia,vagy keveseb ágra van kötve, annál nagyobb áram jut a hangszórókra így annál nagyobb teljesitmény vehető le.
Ezekben az erősítőben már van védelem amely nem enged bizonyos határok fölé menni. Tehát legyen egy pill zárlat, vagy egyenáramot tartalmazó jel jut a kimenetre(túl erős áram) azonnal leold az erősitő (kikapcsol teljesen) vagy hoszabban áll fent ez az állapot akkor is leold. Az egyik fontos részegység a hangszóróvédelem (és koppanásgátló). Arról van szó, hogy a végfokozatban van saját esetlegesen beépített védelem, az magát a végfokozatot védi (és nem csak a hangszórókat) a meghibásodástól, kimeneti rövidzárlat vagy túlterhelés esetén . Az erõsítõ végfokozatának esetleges meghibásodása esetén, kijuthat az erõsítõ tápfeszültsége a kimenetre, ami nagy valószinüséggel a hangsugárzók meghibásodását okozhatja. Igy beépiteneknek oda egy védelmi áramkört is. Tehát az áramkör hangsugárzók védelmére szolgál.Folyamatosan figyeli a hangszóróra jutó feszültséget, és amennyiben ez nemkívánatos (pl. egyenfeszültségû) komponenst tartalmaz, akkor a hangszórókat leválasztja az erõsítõrõl. Ennek van egy alapja, amit 1 kHz-es jellel mérnek adott impedancián. Tehát erre van méretezve a jel, erre van megadva a teljesitményadatok ,damping faktor, stb. És ez nyugodtan eltérhet le és felfelé is..
Remélem érthető voltam. -
törölt tag
És az Elektrocompagniet az nem francia?
Oldman: elossza de ez nem megy veszteségmentesen tehátkb. 45-50 Watot kell számolni. Ez függ a dobozok impeedanciájától is, mert minélk alacsonyabb az impedancia, annál nagyobb a leadott teljesitmény -és természetesen annál jobban melegszik, és annál hamarabb kezd el torzitani.
-
törölt tag
Nézd, nekem jelenleg nincs, de ha lenne, se ujat vennék.. Ha garibuzi vagy akkor az a hobbid és arra is ugyanúgy áldodznod kell.
Viszatérve: Denon x1000-Dnacoive Magic szet a legolcsób elérhető ebben a szegmensben.
Mi se bánnánk ha egy bögreszett árán lehetne épitkezni újakból, de sajna nem az a világ van.Autót is ha újat veszel bizony milliós összeg, de nekem nem kell ingyen se a suzukijuk... motorban erősebbek, jobb vételek nekem.. -ha venni akarnák.
Szunya: valóban nem nagy de LÉTEZIK! Ha nem hiszed akkor ajánld neki az Onkyo HT-S sorozatot vagy Denon-Vharfedale szettet 150-ért, halgasátok meg a kettőt egyben, kiváncsi leszek a véleményetekre. -
törölt tag
Akkor még gyűjts hozzá... újaknak ez az átka..
Merném ajánlani Dynavoice Magic F6 vagy M7 hangfalat vagy Polk TSX-et, de hiába mert zeneileg értelmes erősitőt vagy drágábban, vagy használtat, Nagyob Denon, CA351/551, NAD jöhetne neked szóba.. de onkyó vagy jobb Pionerrel is ki lehetsz békülve.. ezek használtan jóval elérhetőbek.. -
törölt tag
válasz
Darko_addict #59464 üzenetére
5.0:erösitő:2:1 árban, Mélynyom ó pedig szobamértehez, 20 nm.=20 cm membránátmérő és 100-150 W. Kisebbe kissebb is elég, nagyobba nagyobb vagy több kell.
Junkpod. a magnat elmegy, de a H6K helyettt keress jobbat. nekem nincs jó véleméényem erről a H6K-ról, 255 felettiek már okék. Még egy onkyo 3xx is job vétel ettől, Nemrég valaki pio 521-re váltott a H/K 130-ról és meglepődött mennyivel jobb lett.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#16729600 #59257 üzenetére
Pl. épp azért hogy ne lehessen mással használni, mint sajátjával, valamint (mint irtam is) ez csak végrehajt,erösit, még hangerőt se lehet váltani vele, főegység intéz mindent.
Na igen, még jó hogy nem volt sok érte, de hogy nem ért hozzá az tuti...
Igen, rca a bemenet.. de szép kevés ha még átváltani se bir valamint hangerőt elég szűk tartományban tus váltani rajta, szerencse hogy nem tul nagy,6 wattot tud kipréselni magából, azt nem nehéz kontrollálni. -
törölt tag
válasz
#16729600 #59252 üzenetére
Én megnéztem a használatit, abból jöttem rá..csak csatlakozók, és van rajta egy un SPK csatlakozó (kb rs-232) ami a fő készülékkel köti össze, az vezérli, ez végrehajt/erősit, amely csatlakozó nélkül szerintem halott, Bár egy ügyes müszerész kiitathatja, kiherélheti mélynyomóvá, hacsak nem egycsipes a drága...bár lehet ki lehet söntölni...
-
törölt tag
Nem amatőr: egy rendszerint sárga-narancssárga vagy fekete RCA bemenet, azt kell használni ha van a subon, mert akkor kiiktatódik a sub hangváltója. Erősitőt olyankor 120 Hz-re kell állitani. Attol tartok 1: nem jó a sub vagy 2: nem aktiv...tesztelni egyféleképpen lehet: ha az erősitőből kihuzod az rcat, bedugva hagyod a subban és ujjal hozáérsz egy pillanatra, erős búgás lesz belőle nem teszi tönkre a subot de meg kel szólalnia (kellemetlen lesz)
Még 1 kérdés: auxra van kapcsolva a mélnyomó bemenetválasztója?? -
törölt tag
De igen akkor aktiv...
És olyan, még ha nem is egy dugós.
Próbáltad a másikba dugni? Rendszerint L (bal oldali) az monó szokott lenni.
Értem azalatt hogy csak egy szálat dugsz be, egyiket az erősitő subkimenetébe, másikat pedig a piros-fehér bemenet egyikébe..
ja és az erősitőnél engedélyenzi kell, ha eddig nem volt.
Szunya1: szerintem nem mindegyiknél...volt rá példa hogy csak egyikről (L) vette le, másikról (R) csak akkor ha az egyiken is bement a jel.. -
törölt tag
Nézd, ott ugyse tudsz mellényúlni, ami tudja ami neked kell azt megveszed, és kész, mintha mikrót vagy porszivót vennél.. Itt a legkisebb ajánlott az Onkyo HT-S sorozat.
Gorbep, Mastermark:
Szerintem inkáb jobb hangra gyúrjanak, HDMI legyen a legújabb, formátumokat kezelje mind, fejlett bemérő és elég is lenne a fejlesztésből .. mezei userek pistulnak bele a skájp meg hasonlókba.. Onkyo ami vezet feature-k beépitésével.. -
törölt tag
válasz
Pinochet #58863 üzenetére
A digitális hang akkor megy el ha nem egyezik a frekvencia a küldött frekvenciával igy szerintem az erősitő elöregedett alkatrészei tréfálnak meg. Ki kel próbálni egy másik erősitővel és ha az nem csinálja akkor a technics bizony cserére vagy szervizre szorul...
Gógyi: hallgasd meg de vedd figyeloembe hogy a dali-denon páros remekelni fog a késöbbiekben is, akár zene akár film, mig a Dyna inkábbb mozis karakter szerintem. A csere pedig ne legyen már kérdés tárgya, ha egyszer zenére nem jó a samu..
-
törölt tag
válasz
hulp01 #58885 üzenetére
Figyelj: 22 kHz fölött már akkor se hallod ha a különleges erőknél megfigyelő státuszbal dolgoznál
dee ez azt határozza meg jhogy ezt -3 db-re adják meg legtöbször igy befolyásal van az alsó hangtartomány átvitelére.. tehát ne ez döntsön a választásodban, mélykezelés ettől fontosabb vagy a kiépitettség, sulky, merevség, vagy hogy elől vagy hátul van a bassreflex vagy zárt konstrukció...
De ezek az értékek is mehetnek az égbe akkor is a hangja dönti el hogy jó vagy vacak.. amiket itt ajánlunk azokat ismerjük, elismerjük de az izlésed is döntö jelentőséggel bír.. nekem pl régen bejöttek az XTZ monitorok.
Pedig nincs rizikó a használtan sem és jobban járnál, pl egy 806-at is el lehet csipni 626 árában. vagy keveset pótolva Cambridge audiora is szert tehetsz, vagy ha nem kell hdmi akkor exponenciálisan növekedik a jobbnál jobb vételek száma. -
törölt tag
válasz
hulp01 #58873 üzenetére
Tisztázzuk, mire kell: mozira nmegfelel de zenére mind erősitőt (Denon arra jobb) mind hangfalat cserélned kell. Lektor 2 belefér? Az Denonnal jó párost alkotna. És polc helyett stabil álvány vagy fali konzol lenne jobb.
AVX-en szoktak lenni jó párosok amiket majd kiegészithetsz házimozira.. -
törölt tag
válasz
JohannZimu #58870 üzenetére
Nem mmondtunk egyásnak ellent: cd játszóval jobban jársz és jobb mint jópár társa, de mégse éri el a cd játszó minőségét.
Az sem kivétel.. -
törölt tag
válasz
JohannZimu #58868 üzenetére
Alapkatagóriáásnak jelölt BD de sok lemezpörgetőt odaver kép-hangilag.még drágább lg-sharp modellek is elmaradnak ettől.
CD játszásra jobban jársz egy cd játszóval. -
törölt tag
válasz
hulp01 #58856 üzenetére
Próbálj ki más irányt is szerintem mert nem mindig jó páros a JBL-Denon... habár külön-külö jók ajánlottak és remekek.
Ja nem tudok ennxit visszaolvasni, akinek öszeköttetés, ajánlás vagy hasonló kérdése van, irjon vagy mégegyszer, vagy priviben linkelje...
Megnéztem az éhezők viadala 2-őt és 2 konklúzió: 1: jó tesztalany lesz mélynyomó testre és 2: szerintem ne volt rendben a tere (Aréna cinema city, 7-es terem) sok hang vagy nem jól orientálódott vagy lekevertek valamit, pl.sok bal hátsó hang centerről hallatszott vagy akadozott is a center... lehet múló müszaki vagy hw hiba is okozhatta. -
törölt tag
válasz
Rebell #58648 üzenetére
Én a 806-ot töbre tartom:1 pont a 806-nak. Bát ha 3d kell akkor a 808 kell.
Követketőket másolom:
THX Ultra 2 két lényeges újítást tartalmaz. Az első bevezeti a THX Music üzemmódot, amely kimondottan zenei felvételek visszaadására optimalizálja a rendszert. A másik módosítás a mélysugárzók frekvenciamenetét terjeszti ki 20 Hz alsó határfrekvenciára. Ez elég nehezen teljesíthető feltétel, hiszen a THX mélysugárzóknak 105 dB hangnyomást kell tudni kelteniük ebben a tartományban rendkívül kis torzítással. Ennek következtében a legtöbb rendszerbe a meglehetősen drága mélysugárzókból is kettőt kell venni, hogy rendszerünk megfeleljen a THX Ultra 2 előírásnak. Valamint hogy 30 nm felett használhatóA THX Select létrehozását az motíválta, hogy így alacsonyabb árkategóriában is megjelenhessenek THX minősítésű berendezések. A THX Select főleg az erősítők és a hangsugárzók terhelhetősége terén csökkenti a követelményeket.
Ugyanakkor a THX Select szabvány által alapul vett 55-80 köbméteres (22-32 négyzetméteres) helyiségek sokkal jobban megfelelnek az európai átlaglakásokban található házimozi szobáknak, így a rendszerrel szemben támasztott enyhébb követelmények nem feltétlenül jelentenek megalkuvást. -
törölt tag
válasz
madoxx #58555 üzenetére
Amit találsz...
De inkább DNLA helyett nem job egy 20-ért ugyanezt tudó médiajátszó, és erősitő mehet dnla nélkül is mint pl ez vagy ez.kp59 #58579: 1. hogy 5.1-es kiépitéssel jobban jár valaki, és 2: jobban megéri zsir ujat venni.
Tényleg gratulálok a pióhoz nem rossz választás ujonnan, de csak ujonnan, de az itt linkelt denon vgay a nagytesója keresztben lenyelné mind hangminőség mind szolgáltatásokban. -
törölt tag
Na épp ezaz hogy sokszor épp a hangminőség látja a kárát az uj modelleknek.
Viszont ha egy-két éves gépet veszel (amivel van gari) akor nincs lutri rajta és jóval olcsóbb. Akkor se vesztek semit -sőt, éppen nem!!!- ha kifutott vagy kiállitási darabot veszek. Újat mex tévét vagy tescoból is megvehető-pl. mikro vagy porszivó-veszek ilyen termékek közül. aminél vagy számithat a használat, bejáratás vagy teljesen mindegy. Minden iylen hoszabb élvezeti cikk használtan olcsóbban jön ki épp azért mivel mindeki árérzékeny.fene se fizet több tizezer forintal többet csak azért az érzésértmert hogy dobozból is én vegyem ki.. Pár százezerig nálam ez játszik.
Ja 5.1-7.1: nehogy azt hidd hogy olyan drága egy végfok tranyó, 1-2 ezresnél nem töb kiépiteni, nem azon spórolnak hanem a kiépitésen, kondik méretén alkatrészek minőségén, .. tehát ha vcan 5 vagy 7 csatornás, inkánbb 7 mert ha akarom letiltom menüben a plusz csatoirnákat, máris nem kap áramot és terhelést, ennyi.Nem miattad irom le, nehogy azt hidd csak ha valaki új olvassa a témát, legyen lehetősége mérlegelni: vagy használt olcsóbban de lehet jobb minőséget kap (elromlásveszély elég kicsi, talán egyes H/K modellek rátája magasabb) vagy több tizezer forint ráfizetéssel inkább uj és valószinüleg alacsonyabb minőséget kapva.
-
törölt tag
Egy pillanat: te hogy választod le a csatornát??? Mert ugye egységes.. nem emlékszem rá hogy kitételnek hogy kizárólag 5.1-et szeretett volna.. csak 120 ezerig a legjiobbat kérdezte.. és én megválaszoltam, de ha újban kérdezte volna akkor a te Piód mellé még hozátettem volna a Denon X1000-est is, mely szerintem jobb hangzással lehet a piódtól mely ettől függetlenül is remek készülék.
Valamint tévhitben élsz: nem a csatornaszámokért fizetsz többet hanem a hangminőségért,felszereltégért, szolgáltatásokért. Ha igazad lenne akkor 200 felett kizárólag 9.2 lenne félmilióért pedig 11.2, . pedig nem igy van még félmillió körül is vehetsz 5.1-est.. és nem lenne alatta 7.1 pedig kettő is van és kb ugyanaz a kategória/azolgáltatás, ,még mozira Onkyo 515 akár job is lehet tehát a többletpénzzel nem a csatornák számát fizeted ki.
Nem beszélve arról hogy Toobee is igazat irt: használtan sokkal jobbat is kaptál volna.. De ez a te dolgod.. -
törölt tag
válasz
#93966848 #58414 üzenetére
Job mint az egydobozosok, kezdésnek oké.
Lacielvtárs: Igen ugyanúgy, ugyanaz a platform, még jobb is lehet akár a hang.Tehát koaxra fel!!
Gutentaq: azért az tulzás hogy jobb, magnat eléggé tuloz, meg kell hallgatrni, de be is jöhet akár.. élből nem lehet javasolni, nem olyan mint pl a Dali vagy a Qln vagy a JBL hogy tudd, mit kapsz. Magnatra rá is faraghatsz..
-
törölt tag
válasz
#16729600 #58337 üzenetére
Pont hogy nem szobizmus, akkor a fene se lenne kiváncsi rá és mi -főleg én!!-se tudtuk volna meg.. Mintha irtam volna hogy izlésesen és tökéletes kép-hang.Ez sznobizmusból nem megy.. hiába a ráköltött összeg, ha nem passzol/nem öszeillő és nem lenne több egy középkategóriásnál, -mert ilyent is hallottam..
Peace és részemről lezárva... megmondtam amit mondhattam..
"Vagy kell csinálni egy zárt topikot jelszavas védelemmel, a pórnépnek meg egy másik szabadon elérhetőt"
Semmi szükség rá: demokrácia van és mindenki azt mond és azt hallgat el amit akar. Akinek nem tetszik, átugorja, ja és ez a PH alapszabályban is rögzitve van hogy nem sérthetünk személyiségi jogot sem -márpedig más cuccának/privát szférájának kiteregetése annak minősülne-. -
törölt tag
válasz
#16729600 #58333 üzenetére
Ne haragudj de a lehetö legrosszabb felfogással vagy effelől és legjobb úton arrafelé hogy soha ne is tudd meg. Senkinek nem kötelessége bárkit vendégül látni és ha megkér valamire illik betartani. Akkor se tudná meg senki ha az ellenkezője lenne igaz. Tehát vedd úgy hogy valójában egy H/K 130-as szól jamo hangfalakkal és orion dvd-t használ mindenre csak ö ezt erősen titkolja és mi is az ellenkezőjét hireszteljük.
-
törölt tag
válasz
kecsetif #58325 üzenetére
Szerintem a médiajátszó topikban tedd fel ezt a kérdést.. tény hogy jó és minőségi kép-hang de a legujabbak nem teljesen hibátlanok.. de ezt majd ott, regger vagy robi-k jobban kifejtik neked.
SZunya1: az élmény mindent elmond, sejtheted hogy nem egy középkategóriás rendszerről beszélünk, de fogadd el hogy nem illik kiteregetni másét, beleegyezése nélkül.. (megpróbálok úgy fogalmazni hogy se te ne vedd bántásnak, se xt ne sértődjön meg) xt-nél én is jártam, alig várom hogy újból meghalgassam.. de azt megtudhatod te is hogy egy ténylegesen jól öszerakott-kalibrált minőségi rendszerről van szó és nem a pénz dominált a választásban hanem rendszerszinten és szinergiában is tökéletes.
-
törölt tag
válasz
PrinceHerceg #58215 üzenetére
Látom nem kaptál még választ..
Igen, tudsz mélyet csatlakoztatni, menni is fog engedélyezve, csak pure audioban nem.Többi mondatod is helyesnek bizonyul..
Nem kell, ez szabvány, jól irod, memnránméretet, és a teljesitményt kel szobához igazitani, 100-150 W 20 cm. egy 20 nm.-hez elég.
Sajna nem emlékszem erre a subra.. jó is lehet.. -
törölt tag
Ez a lista alulról indul, minél nagyobb a szá annnál jobb helyezése lesz de elég szubjektiv mert nem releváns.. mert ilyen sorrrend: onkyo414 313, 616.. én nem tekinteném minőségi sorrendnek.
Zeix: engem ignorálsz vagy nem értettél meg? Mivel épp azt irtam neked hogy mozira az egyik legjobb, akkor miért vegyem le az 1 sz hsz listájáról???
Zenére nem ajánljuk... ebben rajtad kivül szinte mindenki egyetért, bár a 6xx és felette bulira, rockra jó/vállalható lehet.
Kecsetifnek is szól, ja és szerintem az én vacak CD játszóm is lehet leveri a 200 ezerbe kerülő BD játszók legtöbbjét. Próbáltuk egy-kettő ellen: alázott az onkyo, még a BD gazdája is elismerte.Spyki: Klipscl is oké lehet, de ha a Polkravalót össze tudod szedni akkor nincs több kérdés.Kár próbálkozni.
-
törölt tag
Onkyóról: mozierősitő rengeteg innovációval és közép-kezdő osztály legjobb mozierősitője, nincs is vele baj ugy a 8xx-ig felette léteznek jobbak. De mozira és nem részletezős zenére való, arra a legjobban ajánlott volt, van és lesz is.
Ugyan olvassátok el, mi volt a terve: zenére akarta, zenére BD játszót keresett.Nem mondom jó arra is bizonyos zenékhez, de neki épp nem tetszett, amit hallott ezért ajánlottam neki hogy direkt cd játszót nézzen.. de egy 616-ra ráaggathat egy ML-t is:bulira rockra nagyon jó az onkyo de nem részletez,elken lerontja a hangképet és mehe t elé vagy utána bármilyen lánc, sokkal jobb nem lesz tőle.De hiba lenne részletezős zenére ajánlani mellé bármit drágábbat. nem éri meg.. nem lesz sokkal jobb. Pana és a pio bd játszók viszont remekek, de cd-re nekik/velük is meg kell alkudni, pláne onkyo mellé. De mozin Onkyo ebben a kategóriában a legjobb az tuti. -
törölt tag
válasz
kecsetif #58048 üzenetére
olyan opció nincs, hogy a nappaliba 2 méter magas hifiállvány legyen, hogy minden elférjen
Nekem van olyan Onkyo cd játszóm (Onkyo C30) mely 8 centi vastag így minimális helyen elfér.. üzemképes csak nincs min lejátszon.. nemhogy olyant vennél 2 méteres lejátszó helyett.
Tigerteam. egyetértek.. nem lehet elvárni, sőt: egy jobb lejátszót is lenyom, ledegradál... -
törölt tag
válasz
kecsetif #58043 üzenetére
CD lejátszásra cd játszót nézz, márka mindegy, de Rotel, Nad, Sony Pioneer Onkyo Denon tehát ismertebb Hi-fi márkák cd-játszói okék. Samsung, LG és társai inkább katalógustölteléknek gyártanak cd-játszót.
Hi-fi topikban is kérdezheted.
BD játszó Blu-Ray-re való, abban erősek: Pioneer vagy Panasonic. -
törölt tag
válasz
Mikisys #58033 üzenetére
ezt mindegyik megteszi.
Elárulom neked hogy ez egy gépi kódú rendszer, és ha van modjuk kibontatlan DD DTS vagy bármilyen HD állomány és ismert a proci számára a kód az a procinak vezérlőjelet generál, processzor ha ezt észleli, elkezd dolgozni valamint kijelzi az állapotának megfelelően, pl ikonokkal feliratokkal kijelzőn, OSD-n és amig a jel zavartalan, bitsebessége megfelel a cimbuszon (vezérlőjelen) előirtnak addig megtartja ezt az állapotját és ez a jel megy az előerősitőn keresztül is és kikapcsolja a DSP jelgnerátort is minaddig amig felül nem birálod, vagy nem változtatsz a jelen pl tekertetsz a lejátszón, pillanatállj, surround mode, stb. Ez csak azzal a kóddal indul el amit felismer és merfeleő algoritmussal ki tud bontani,csomagolni és ezt az utasitáskörének megfeleően, real time módon teszi.
Ha nem kap vezérlőjelet a dekóder vagy nem megfelelő a kód, pl eltér a jelsebessége,akkor nem indul el/leáll, tétlenül vár,akkor megy a kapott digitális jel a DSP-re és onnan a DAC-ra és a dsp jelgenerátora fogja neked előállitani a hangzást, pl, a dpl lI-t vagy más surround módot.
Szerintem ez amit irtam, megmagyarázza a #58037-esben foglaltakat is: lehetett a hiba a lejátszó oldalon vagy tul nagy lehetett a jitter, és már nem felelt meg a bitsebesség a cimbuszon előirtnak. De lehetett csatlakozás/vezetékhiba is.. vagy eltérhetett a bitsebesség a beirttól.. -
törölt tag
válasz
jozefgucci1 #58028 üzenetére
Igen a bolton keresztül, vagy a felsorolt szervizekbe viheted be. Csak magát a egységet kérik, hangszórókat, távot csak csere esetén kell bevinni.
-
törölt tag
Nero Wawe editor.
Onkyo-polk rock-zúzos zenére szerintem jó, mozira is megfelel, én is bevállalnám, ha olcsón jönnének..Tény hogy nem nagyzenekarra vagy részletezésre való, szokni is kell.
Norbi72: próbáld ki 626-727-el az RTi-t, kimi02 sokáig elvolt Onkyo876-Polk párositásssal, igaz, tény hogy váltott és a váltás jobban bejött neki. -
törölt tag
válasz
Rebell #57976 üzenetére
Érdemes de akkor hangfalcsere is kell..
1 kérdést engedj meg mert nem teljesen értelek: ha hangfalat amúgy is akarsz cserélni akkor minek maradnál az Onkyónál? Ha tetszik nem szóltam..
Én azért versenyeztetni merném a kettőt és hangfalfüggő az eredmény de lehet az Onkyo vérezne el... Hanem ha maradnál az Onkyónál akkor inkább a 906-ot vagy a 805-öt nézd meg, na azok mellé egyik se rúg labdába. -
törölt tag
Tavasszal, új készülékek megjelenésekor frissitettük és ugy irtuk meg hogy kilogikázható legyen, pl Denon 1911 nem szerepel benne de 1912 igen, tehát használtan is tudod hová tenni.
Mindegyiket szinte ugyanúgy kell öszerakni, valamivel bonyolultabb az elő-végfok de az nem a te pénztárcádhoz való. Aki egy számitógépet be tud kötni az egy házimozival is elboldogul, csak oda kell figyelni.
Streamaudio, netdepo de más boltoknak is van csomagajánlatuk ha mindeképp új kell. -
törölt tag
válasz
Keszeg_82 #57898 üzenetére
Ezekre a felsorolt erősitők megfelelnek.. optikaival mehet ki a tévé hangja (szigorúan a tuner és az USB hangja!) az xbox mehet optikaival vagy hdmivel az erősitőre, onnan ha hdmi-s az erősitő, akkor mehet a kép hdmi-vel a tévére (nem szokott lagolni,csak hiba esetén).
Tehát irány az apróhirdetések, vagy az avx.hu és ha találsz, ird/linkeld ide és véleményezzük/tanácsot adunk. Jamo, taga általában kerülendő, valamint az 1xx H/K (nem ok nélkül.. nehéz kezdőnek beálitani és 2. gyakori a meghibásodás), és az igen rég kenwood, technics, márkák mert gyakran nem fogadnak digitális jelet,vagy ha igencsak sztereót. -
törölt tag
válasz
Keszeg_82 #57895 üzenetére
Pedig terhelhetnél...
pl: mennyit szánsz rá, mekkora szoba? Merrt ha mindkettő kicsi akkor inkább jobban megfelel egy sztereó rendszer + 1 DAC (digitális-anaklóg-konverter) és így olcsóbban kijöhetsz és jobb hangot is kaphatsz, mint ezekkel a szerény képességő hangdobozokkal talán a JBL kezdésnek elmegy, egy kisebb Onkyóval vagy 4xx- vagy nagyob pionerrel vállalható. (Onkyo TX-sr3xx,4xx,.. pioneer VSX4xx, 5xx,... -az x az számot jelöl, 1 sz hsz végén van konkrét készülékajánló.) -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
aszamóca #57849 üzenetére
Ezek az erősitők max 20-30 voltosak, jobbbak szaladnak fel 40 vagy több voltra, és védelem mindegyikben üzemel tizenpár éve.Valamint ezek effektív értékek, bőven vannak tehát ez alatti és feletti értékek még akár 6 Ohm terhelésen is simán leszaladhat 4 alá főleg az alacsonyabb frekjvenciatartomány.
Onkyókat és a Yamahákat is folyamatos 3 Ohm terhelésre méretezik, kalibrálják és adatokat is ezen számok alapján adják meg. Valamint az alkatrészeket minimum 10% tűrésre tervezik tehát az "elfüstöl" verziót csak tényleges extrém használatnál kell elképzeni, ezért is kell betartani az előirt távolságokat mindez szerintem más gyártóknál is elképzelhető.
Ja és ne felejtsd el odairni: mindez A osztályú erősitőnél/üzemben érvényes.Mivel a B-nél a kapuáram korlátozva van. D-nél pl. létre se tud jönni max áram átfolyásnál is csak telitési áram mehet át, ezért is jó hatásfokuak, és "hidegebbek".
De minden amit irtál, helyes.
Szerintem. -
törölt tag
válasz
adodaniel #57845 üzenetére
Y legyen mert nem láttam LFE-t.
GND támára: igen a testelés/-/GND az mind a földet jelenti, DE: ha forditva duga valaki be a 220-as vezetéket, mint a másik csatlakoztatott készülék akkor ez a pont/feszültségszint magasabb lesz, mint az előirt 0, ezért búg mert a kettő között ugye egyenáram indul el az alacsonyabbik -helyes- feszültség irányába, sokszor a dugóforditás gyógyir vagy az azonos hálózatra kötés.És nemcsak etttől lehet a búgás hanem pl. a melegpontok forraszhibája, készülék esetleges sajátzaja (kb. fehérzaj) is oka lehet,bár ez jóval alacsonyabb zajt szokott produkálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest