- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Fefe66 #70794 üzenetére
. Jelenleg tisztességes rendszer használtan 250 körül jön ki és tökéletesen megokdható először front és erősitő vásárlásával, későbbi bővitésével.
Nem is csodálom LG leszerepelését.. 5.1 is tükéletes eredményt ad és 2-3 éves középkategória hangfal/erősitőszinten tökéletesen vállalható. -
törölt tag
válasz
z123456789 #70774 üzenetére
Remek hangúak az AR dobozok, simán megér 15-öt és az a megfurás indok lehet kis utiköltség téritésre mivel ez a kistesó a centerek között mert létezik AR SCH2 is. ami azért komolyabb..
S30hoz is paszol,ez egy kis szobába való center,
-
törölt tag
válasz
pokerarcsuny #70762 üzenetére
:A tapadóst tedd el az uj tulajnak.
marlboromen: Lektor 6 legyen, a 8 as az kb 30 nm. felett érvényesül, lomhább is a 6-nál. sztem simán lefelezi a magnatjaid, nem egy szint.
-
törölt tag
válasz
marlboromen #70665 üzenetére
Nekem nem teljesen jön be a Denon-JBL párositás. Inkáb Dali vagy monitor audio lenne a te világod de ha nem telik rá akkor Boston Audio is remekül elzenélget és ezek egyike se diszkós és szerintem tulhaladja a Magnatod tudását ha nem a terhelhetőséget vagy az érzékenységet hanem a tényleges minőséget nézzük...
Denon pedig evidens választás ha nem diszkós stilust kresel, esetleg maranzt vagy anyagiak függvényében NAD Arcam vagy CA is befigyelhet. -
törölt tag
válasz
pokerarcsuny #70538 üzenetére
Igen jól beállitja..
Én sztereó 5.0 helyet job szeretem DPL II music módban hallgatni, a dpl gombot kell nyomkodni hozzá.
Gyere költözz közeleb, akkor elmegyek grátisz segiteni, mindent beállitani megmutogatni, utána viszaköltözöl.. -
törölt tag
válasz
CarrGomm #70303 üzenetére
Nekem sincs bajom ezzel bár ovatosan kell kezelni a megadott adatokat.. ha tetszik és azt mondod vállalható akkor megveheted.
Többiről Heco több mozira jobb, Boston több zenére vagy kevesebb mély, lágyab hangzás kedvelő vagy akkor az a jobb vétel.Wharfi nekem denonnasl jobban bejön de többen megirták hogy Onkyoval hallgatva is elfogadhatóan produkál igy ezt is meghallgathatod.
Ebben a kategóriában a kétutasnak job előnye van mert itt a megépitettség még nem olyan fejlett, igy a kétutas jobb technologiát képvisel ebben az ársávban mint a 3 utas.Wucky: nem tudom mire gondolsz de szivesen... ha kérdésed van bátran ted fel, inkább mint bevásárolj.
Lényeg: diigtális csatlakozó legyen elég, inkább több mint kevesebb. HD-ra nem kell gyurnod bár a Denon-Dali páros már képes a HD hangzást megfelelően prezentálni. És Hdmi-koax-optikai a minőségi sorrend. -
törölt tag
200k-ból nem sokminden áll meg hasznátan se egydobozos se olyan amire médiajátszó és tv ráfér, talán az Onkyo gyártmányai.Lehet job lenne gyüjteni.
Ki kell javitsalak picit: ha a szomszédokkal jóba szeretnél lenni akkor pláne jobb minél erősebb rendszert venni: azok ugyanis halkabban is szebben szólnak.
Első körben onkyo és a streamaudio és a netdepo csomagajánlatait böngészd.De jusson eszedbe: használtan job hangot kaphatsz..
Igazából ujonnan Denon X3000 és Dali lektor széria a bestbuy abszolut ár-értékarányt nézve és ujonnani versenyzők között. -
törölt tag
válasz
Norbi 72 #70204 üzenetére
Már elnézésedet kérem de az 1080p simán átmegy az YpbPr öszeköttetésen igy minimális lesz a veszteség... -ha lcd-je van akkor szinte semmi.Tehát én nem nevezném ennyire neccesnek..
Tehát hol kell lejjebb adni: minimális észrevehetetlen kép vagy jól hallható hang: azért nem elenyésző különbség van egy onkyo 6xx vagy Pio 922 és a NAD hangja között.Én is inkább Denon x3000 mitn az eddigi választottak.hagfalakat is venni kell majd rá.
Mondjuk Oldfighternek is igaza van: müpa-t nem éri utol de a zenei élmény jó hangfalakkal párositva élvezhetőbbé válik.
-
törölt tag
válasz
edems12 #70184 üzenetére
Nem tudom hol-miért-mikor vetted vagy mit olvastál de ezzel a házimozinak nevezett bögreszettel nem lehetséges kivülröl 5.1-es forrást kötni.. Elötte kértél volna tanácsot vagy olvastad volna el az 1 sz hsz-t és akkor tudnád hoy 5.1 az csak HDMI optikai vagy coaxial digital csatlakaozókon mehet át. Ajánlom vidd visza és kérj helyette egy optical in csatlakozóval ellátott készüléket.
-
törölt tag
De megérné valakinek.. Arcam
-
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #70087 üzenetére
Végülis ajánlhatunk, még majdnem félmillióért is találhatsz..
-
törölt tag
válasz
pokerarcsuny #70048 üzenetére
cekkk debreceni,irj rá.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #70004 üzenetére
Egynek jelentkezem.
-
törölt tag
válasz
pokerarcsuny #69873 üzenetére
Ha van kérdésed csak nyugodtan...
HDMIt ÁRAMTALANITOTT ÁLLAPOTBAN DUGD BE!!! Tévéhez is
Bekapcsolás után rendeld hozzá a bemeneteket a gombokhoz. Autora tedd egyelőre az állapotukat,utána mehet egy próba halkan, bemérni, hangfalat elpakolni ráérsz holnap is mert elég hangos a bemérés (75 dB).
És ne feledd: később tapasztalatokról megosztani minket! -
törölt tag
válasz
pokerarcsuny #69871 üzenetére
Surround Back: semmit.
Surround: hátsók
Front B: semmit!!!
Front A: front.
Subot -ha lesz- a Pre out kimenetek egyik feketéjébe kall dugnod. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Csabroncka #69638 üzenetére
Ha leharcolt én se ajánlom...
-
törölt tag
Ha nem is akkora de mindenkép érzékelhető lesz. Azt szoktuk javasolni: akkor érdemes mikor már minden más (akusztika, lejátszók, egyéb kábelek) rendben vannak. Dugóforgatás is jó eredményt hozhat azon a szinten, én is próbáltam a denonnal anno annyi hogy az enyém "véletlenül" jól volt bedugva anno...
-
törölt tag
válasz
bigdady #69475 üzenetére
Lip Sync néven keresd.
Ati_01: nem értelek hirtelen de lehet az én hibám: kérdezed hogy miben különbözik a kettő, utána egy csatlakozósról érdeklődsz, mejd mondod hogy Y csatlakoód van.
Az ugye sztereó (2) bemeneteshez való.
Inkább irj szobaméretet, összeget, és esetleg a többbi összetevőt és hathatósaban segithetek. VAgy mono subkbelt vegyél.
Adamka36. ha kinézted, tetszik és telik rá akkor megveheted, mi itt nemigen használunk Jamot. Nem tudom milyen erősitő de felső-középkategóri nagyjainál kell féltened a jamoid. 30 nm-re viszont lehet kicsi lesz az a 360-as jamo mélynyomó.
-
törölt tag
Vanak szépen szóló kisméretű hanfalszettek, Boston Audio is ezek közé tartozik. viszont mélyláda mozizáshoz elengedhetetlen lesz(mondjuk ez a szett tartalmazza). Terhelhetőségtől és érzékenységtől függően ajánlhatók különböző méretű szobába, ez sztem 13-15- max20 nm.-en állja meg a helyét.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #69336 üzenetére
Azért ezt nem minden user vállalja be..
-
törölt tag
válasz
MasterMark #69332 üzenetére
De igen+ DD+,DD THX és DTS ES válfajai. DSD és DVD Audio LPCM 5.1 nincs.
-
törölt tag
válasz
Johnny1982 #69300 üzenetére
Yamahára teszek egyet, de ez a magnat már nem rossz.
Mastermark: nem mert hangszórócsatlakozón keresztül is lehe kötni a subot. -
törölt tag
válasz
xtremetuning #69234 üzenetére
Akkor a Pio 323 és társai rajongóinak milyen szettük van ha a tied Hello Kitty?
-
törölt tag
válasz
z123456789 #69147 üzenetére
Menü legvégén szokott lenni.
Néézd meg a center hangfalcsatlakozásokat, utána a center hangerejét.Ja akor azért.
állitsd sztereóra a hangformátumot a távirányitónvagyis nyomd meg a sztereó gombot..
-
törölt tag
válasz
z123456789 #69138 üzenetére
AMi aranyszabály a gyári reseten kivül:HDMI-t csak kikapcsolt készülékekbe szaba dugni bár áram alá amugy is a legvégén kell helyezni.
1. Hangfalkábel ez evidens ezt érdemes legelőször nehogy belekeveredj
2. HDMI ami a TV-be megy -igen
3. HDMI ami a MEDE8ER-ből jön (a BD IN-be is mehet, vagy azt hagyjam meg későbbiekre, amikor is tervezem egy dedikált BD lejátszót vásárlását?)Mindegy mit hova dugszés át is lehet nevezni bár az utolsót célszerü utoljára hagyni.
4. LAN (Ezen fogom tudni venni a netes rádiót? igen és szoftvert is innen frissithetsz
5. A nosztalgikus Technics RT 1010 RCA-ja ez nem biztos hogy jól jelölted,.mert amit bejelöltél az bemenet Multi CH in, tehát neked a CDr-tape in-be kell dugni.Surr back felett van. -
törölt tag
válasz
Johnny1982 #69130 üzenetére
Sajna a magnat eléggé túloz az adatok megadását illetően, így azt tanácsolom hallgasd meg ott ahol kapható és mellé néhány versenytársát is. AZt vedd meg ami legjobban tetszik.Denon 2000 mindenütt van már.
-
törölt tag
válasz
z123456789 #69105 üzenetére
Bajnokpityu és Patice ott volt.
Dorian mérnök.
Én is falusi vagyok. -
törölt tag
válasz
z123456789 #69100 üzenetére
Gratulálok hozzá..
Gép előtt leszek délelőtt ugyhogy akár fogalmazhatod is a kérdéseid.
Szerintem a sokadik feles után fényképezted. akkor láthatsz kb, így csak azt kell eldöntsük:örömödben ittad a feleseket vagy aszonnyal való harci csetepaté miatt.. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #68959 üzenetére
Szerintem ez csak a pillanatnyi csúcsot jelöli. Az jóval elképzelhetőb mint a leadott teljesitmény. A szó szerinti forditás is erre utal.
-
törölt tag
válasz
Perillustris #68801 üzenetére
Ha nem keresgélsz akkor Onkyo.
ATi_1 szeintemm csak elnyomkodtad, a menüt az előlapi gpmbokkal is előcsalhatod.
-
törölt tag
válasz
_ATi_1 #68783 üzenetére
Tehát lejátszó kimenete raw. amikor lejátszol rajta bármit ami dts,jön-e rajta (a kábel végén) piros fény?
Ha igen denonba menj az Assign input menübe, ott kiválasztod az egyik optikai csatlakozót rányomod a beállitását auto-ra oda bedugod a kábelt, hozzárendeled a gombot, elinditod a lejátszást, DTS ikonnak világitania kell az előlapon kb bal középtájon valamint a két hangszóróikonnak 5+1 re kell váltani azaz 6 kis ikonnak világitani jobközépen , és meg kell szólalnia , ha nem szólal meg akkor a dts gombod addig nyomd mig dts elő nem jön. -
törölt tag
-
-
törölt tag
Én ugy emlékszem hogy egy időben videonak szánt kábeleket fejlesztettek át subkábelnek,mikor kompozit helyett komponens és HDMI kezdte átvenni a technikát, mert ugye mélyebb frekvenciák számára gazdaságosabb átviteli karakterisztikával rendelkeztek és zavarszürtek vagy árnyékoltak voltak.Előtte is volt subkábel de a legtöbje akkor is vastagabb videokábelként funkcionált vagy autós subot alakitottak át..
-
törölt tag
válasz
Rocko66 #68692 üzenetére
Ha a videokártya tudja (márpedig tudja) a kapott hangot bitstream formában kiküldeni, akkor hangkártya valóban nem kell hozzá.
Azért is jobb 1 kábelem mert a HD hangok csak 1.3 vag jobb HDMI-n mennek ki.Boloqepu: Denon és Marantz kinálatát nézd meg, használttal jobban járnál. Vannak most jó vételek.
-
törölt tag
válasz
zsschumann #68642 üzenetére
Szerintem ennyiért jó ajánlat. Szintben is kb középkategória, ujonnan enyiböl ilyen szintet nehezen tudnál beszerezni. Még kérj ajánlatot JBL ES 150p vagy 250p vagy bármilyen Mélynmomóra.
NYugodtan lépd meg, én is megtenném...
Robi-k: marketing-résztől eltekinve sztereóra kötve bizony sokat hozhat, de erre megfelelhet egy olcsóbb DAC is vagy ha minőségi kell Akkor Cambridge audio Dacmagic . -
törölt tag
válasz
xtremetuning #68618 üzenetére
Én is kezdek erősen kiváncsi lenni..
-
törölt tag
Mit nem neveznek házimozinak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged