Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Norbi 72 #74366 üzenetére
Nem lesz a JBL ES100 jó, mert lomha lesz.. és a 626-nál erősebb kraft kell neki (5.0 terhelésre értve) ahhoz hogy tisztességesen dolgozzon.. És persze nagyob tér mert fejfájós mértékre nőhet a mélyhangok aránya.. és az nem normális mélyhang hanem állóhullám.
Dobtam is Polk RTI-re egy szavazatot...
Sefter: kiminél is van, meg kell hallgatni de csak járatva jó, mert frissen nyers, lusta de 200 óránál bizony erőre kap és mozira király.-.. ha telik és nem lesz jó a denon, akkor kis CA-val bevállalhatom ha minden öszejön...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Szaszabond #74323 üzenetére
Denonon fogható, Onkyón is leirták szerintem a pión se ütközik akadályba..
-
törölt tag
válasz Csabroncka #74204 üzenetére
Remélem ezzel felértékelődnek a nem 1.3 HDMi gépek értéke is a vásárlók szemében..
Pl a Denon 3806 is ilyen szempontbol jó lejátszóval lehet HD-s is..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Csabroncka #74201 üzenetére
Egyértelmű: lekonvertálja sima dolby digital/DTS 5-1-be mert nem képes HD dekódolásra a készülék , csak bitstreamban engedi át a HD jeleket...
nem lett nagy ezért kértelek rá, köszi, elmentem és a gépen kinagyitom de látatlannban ezt tudom mondani/értzelmezni.. de kijavithat bárki.
leforditva sztem :
ez a kapcsolat nem kompatibilis/egyenértékü a .. Hd bitstream jellel, a jel kimeneti formája.. DD/DTS bitsream lesz. Megyarul a HD-t nem dekódolja a készülék csak a magot.
Mastermark: nem megy át de az erősitő dekóderéről kimenő jel egyenértékű az LPCM-el ez megy a DAC-ba. Tehát a házimozi erősitő is ilyen jellé alakitja át és megfelelő feldolgozás, jelszintállitgatás, lipsync.. után megy a DAC-ba mig a HDMI/opt/koax kétcsatornás (mert abban a paltformban több nem fér) jel megy a DAC-ba. Ezért is van az hogy az sok.1 multichannel jelet már nem tudja az erősitő digitálisan változtatni, annak a jelnek bemeneti jelét lejátszón kell beállitani (mig a hdmi-n érkező 6.1-et még tudja)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterMark #74197 üzenetére
Megmondom én neked: ugye az van kiirva hogy HD hangot tömöritetlenül csak a HDMI 1.4 zabvány viszi át és az analóg.. Viszont kicsomagolva LPCM-ben ármegy a 1.0 HDMI-n is..ze igy igaz... viszont sok lejátszó kicsomagolja de csak 2.0-át enged ki, nem sztereót és ahoz hogy élvzhető is legyen fejlett DAC kell. viszont átmegy az 1.0 HDMI-n. csak akkor ugye az erősitő ugy multichannel inputként irja mi mert hát az, de ami dekódolva van az valódi tömöritetlen HD hang és ki is adja az erősitő ha fejlett lejátszó (panasonic, pio jobbak, oppo vagy izmos HTPC) dekódolja. Viszont akkor nem hiszem/valószinü hogy 1.3/High speed alatt a kép is átmenne..de a hd hang igen és ez a lényeg..
Igen átkonvertálodik de attól HD marad.. nem változik a felbontás csak LPCM lesz belőle, mintha analóg hnangcsatona lenne lenne.
Csabroncka: sejtettem mert ugye átengedi de kép melklé már nem fér azért mehet csak 6 (5.1) ..
Légyszi forditsd le nagyjábol mert nekem kicsik a betűk.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BPéter1984 #74193 üzenetére
Egy pillanat, téveszmében vagy: éppen azért kellenek jobb hangfalak hogy halkabban is élvezhetőbb legyen, ehez a wattnak nem sok köze van, mert 25-30W/cs. mindenhová elég, addig sokan nem is csavarják fel. Viszont egy Dali példa: ikon halkabban is szépen dinamikusan szól lektor kevésbé de minőségi Mig a C6 bizony megkéri az energiát...bár nem rosz hangfal az sem, de olcsóbat nemigen éri meg..
Részemről: Mission MX4, Castle Knight 5 KEF iq és Tannoy Mercury szett melyek halkaban is okék de Boston Audio és a Polk TSX és a Paradigm 7/9 szett és a JBL dobozai is meghallgathatók.
Ja a halgatás elől nem menekülsz mert mind más karakter...kinek ez kinek az jön be jobban.Mivamma: Polk RTI szettje volt/van Kiminek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Csabroncka #74189 üzenetére
Azért négzd meg nehogy csak 2 csatornára tudja a lejátszód lekeverni...
-
törölt tag
válasz Szaszabond #74180 üzenetére
Én Piora szavazok, 2 a denon..(volt nemrég részletes beszámoló a denonról) Onkyo talán a 616...
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #74178 üzenetére
Igy van, dekóder kérdése a minőség.. Emlékezz. OPPO-kkal demoztak a Hifi-shown is és nem volt kétség a HD hang felől pedig az is analógon ment át az erősitőre.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BPéter1984 #74171 üzenetére
Ez forditva szokott menni: keress és ha találsz, linkelj be amit találsz és véleményezzük. AMit linkeltem az használt és nem láttam olcsóbat jelenleg..
-
törölt tag
válasz BPéter1984 #74165 üzenetére
Legolcbb Onkyo 515,legjobban megéri a Pioneer vsx 923. ujonnan is vagy Onkyo 616
-
törölt tag
válasz Fenn3gyer3k #74074 üzenetére
nem tudod túlhajtani mivel nagy impedancián dolgoznak a fülesek.
Többieknek: Árat nézni csak ma kora este tudok. -
törölt tag
válasz dgabro #74052 üzenetére
Semit nem adnak, és a kácsás kábellel jársz jobban.
Milyen erősitő, és milyen tévé? Mert ha mindkettőtámogatja az ARC-t akkor nem kell optikai: mindkettőn engedélyezni kel és akkpr elmaradhat az optikai, ehez high speed kábelnek kell lenie a kető közöt. digy-is ugyis kell tehátmivel alig drágáb igy ilyant vegyél, 3d-re olyan is kelll a médiajátszóhoz is.
És jól irod: minden forrást az erősitőre onan a tévére.. -
törölt tag
Onkyo: jobb hangzás és .phono bemenet.bár sok laptopból ki lehet csalni optikai jelet a fülhallgatón keresztül ha a tied is olyan akor ez a nyerő.
Pioneer: job csatlakoztathatóság, hdmi-vel, dekóderek tehát nem kell dekódoltatni a lejátszóval a jeletés legjobb vétel kategóriájában elég jó sztereó hangzással (pure direct módban) és ha késöbb indulnál több.1 felé ez akkor is ideális lesz valamint fejlett bemérő tehát szobai equalézerrel beméred, elmented akusztikailag tudsz rajta alakitgatni szoftveresen.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha sztereót akarsz akor létezik hifi topik is, és DAC-ot kell venned és minden megoldott..de létezik Onkyo erősitő mely fogad optikai jelet és a Dac nem kell... .
Igen nagyon gagyi..másik uaz, csak más kivitel..
Sztem az Onkyo lesz nyerő.. ha a DNLA-t megoldod médiajátszóval akkor azt preferálnám.. hangminőségben nem versenytársa dupla árú avr sem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Parancsolj, ez a legjobb ár-értékarányu ujnak mondható erősitő.
Szerintem ha kábelezés megoldható, wi-fi ne legyen feltétel... én pl 20 méter kábellel oldottam meg valahol az akadozó wifi helyett stabil net átvitelét, fal mellett szekrény mögött egyéb eldugot helyeken tán 2000 ft-ból.. -
törölt tag
válasz adamssss #73983 üzenetére
Na arra jó de ne halgass az eladóra.. kis erősitővel lomha lesz tehát én combosabb erősitőt (pl Onkyo 805-6,905-6 nagy piót vagy yamahát tennék mellé vagy inkább keress HDMI bemenetes DAC-ot és szinuszos 100 watt feletti erősitőt. pl. de kistücsök is árul audiolab-ot rákérdezhetsz
-
törölt tag
válasz Játékos #73977 üzenetére
Én alapból 75-80 ra saccolom a szettet, de ha lenne rávaló és cucom, még Nad mellé is bevállalnám... jó kis zenei dobozok.. sonataknak nagyon alacsony áruk van nem tudom miért.. én a szett többi darabjához igazitottam. Megkérdezhetem mi a gond velük?
Bajnokpityu: én is 25-30 közé tettem..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterMark #73957 üzenetére
Azért rákérdezek: ettől amit ajánlottam neki (22 ezer) olcsóbb dekóder létezik:
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz davidcsaba93 #73948 üzenetére
Ugy látom nem nagy baklövés... mindkettő kezdőnek enyiből vállalható... táv nélkül sonyval boldogulni fogsz mert a menü előlepról elérhető.. azért nézd meg nem-e leharcolt vagy folyadék látszik rajta, pár karc nem a világ és MINDEN be-kimenetet próbálj ki amit hazsnáln szeretnél... nehogy otthon derüljön ki hogy pl csak az egyik optikai mükszik vahy teszem fel nincs bal hátsó hang.
-
törölt tag
válasz davidcsaba93 #73944 üzenetére
nagyjából egy szint-- sony se rossz vétel ha a táv hiánya nem zavar.. mindent elérsz az előlapról... vagy egy Logitech Harmony-val kiválthatosd a távot.
Just486: Nem tudom hova valósi vagy de Totel BT nem játszik?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz davidcsaba93 #73940 üzenetére
Ez megfelel? 1 Opt és koax van rajta
-
törölt tag
válasz Just486 #73937 üzenetére
Pedig általános...
előszür huzz ki minnden bemenetet (analóg RCA-kat is)és a subwofer kimenetet, utána ellenőroizd hogy megvan-e a sustorgás, az optikai bemenetek maradhatnak
utána forditsd meg a villásdugót és ird le mit tapasztaltál.. utána tudjuk eldönteni mi legyen. -
törölt tag
-
törölt tag
Igen ha a fülhallgató nem játszik.parancsolj, egy elérhető alternativa.
-
törölt tag
válasz xtremetuning #73864 üzenetére
Dehogyis, tényleg nincs min, olvas a sorok között is, és a boltosra aggatott jelzőt is vedd figyelembe... hótt nyugodt vagyok nehogy már komolyan is vegyem: ezzel az erővel akár a paralimpiai nehézfelfogás országos bajnoka a gyermeknőgyógyász ismerősével együtt mondhatná meg pont nekem ebben a témában a tutit...
Kistücsök: köszi a kiigazítást.
Tomacko: a H/K egy keményeb amerikai hangzásvonalat képvisel szetereóban elég jó vasaik vannak de csak anak aki szereti ezt az irányt. A rádió nélküli készülékek komolyabban meg vannak épitve és zavarmentesebek általában.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #16729600 #73833 üzenetére
Nem látom hogy cáfolnál, ex chatedra "nincs különbség" nálam nem számit anak.. te állitod hogy nincs különbség, bizonyitsd be, milyen rendszeren hasonlitottad ösze a 2 vezetéket. Bolti eladó ismerősőd aki a grazi kinai árus, nem tud mit mihezhasonlitani nem releváns sőt komolytalan debil ehhez a témához ha még gagyit is árul..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #16729600 #73806 üzenetére
Általánositasz de rengeteg nyitott kérdést is hagysz... pl a boltos milyen rendszeren próbálgatja? És a körülmények megfelelők-e? Mert ha egy 100 ezres Taga és Denon 500 (a komponensek szabadon becserélhetőek úgy 50-100%-os felárig)a viszonyitási alapja egy 40%-ban üvegezett 100 nál nagyobb nm.es teremben akkor ezzel az erővel sokol rádiót is hallgathat és a világ végéig tesztelheti akkor se lesz ezen a téren nagyobb tapasztalata. És rengetegszer leirtuk hogy minimum középkategória valamint egységes lánc kell, akor tünik fel különbség, de akkkor viszont nagyon jól érzékelhető.Különben a köszöbingert sem éri el.
Ja és az ilyen beirásaiddal számomra csak az jön le hogy vagy a füled érzéketlen vagy a rendszered/akusztikád nem elégséges a különbség demonstrálására. -
törölt tag
válasz Norbi 72 #73755 üzenetére
Terveztem de Béci lebeszélt azzal az indokkal hogy aki már felső kategórián gondolkodik az nem kezdő, így nem szorul az 1 sz hsz olvasására, pedig menyi anyagot gyüjtögettem arról is; izzadt a gogle forditó.. és tudásom is van/volt akor róla nem is csekély... bár néhány fórumtag jobb ebben sejtésem szerint (XT, Bajokpityu) jobb és magasabb tudású nálam, de ha több felkérés jön fórumtagok részéről megirom, bár hiányosabb lesz a készüklékismertető de sztem aki abban gondolkodik képben fog lenni.
Hangfal ismertető a bőség zavara, sok átfedő kategóriázás és az erősitőve való viselkedésmódjuk esetleges különbözősége miatt nem került leközlésre (Bécihez se jutot el) egy ideig várt átirásra utána mindkettőt -hangfal és felsőb kategóriák+ elő végfok rendszerek ismerttetője+néhány ismertebb tipusfelsorolás- kitöröltem. -
törölt tag
válasz LamehTheDark #73688 üzenetére
Popcorn 400-al tuti jól jársz.
Ha csak 1 méternyi kell és nem vetitőre menne akkor szvsz megteszi valamivel olcsób hdmi is, de hoszabbnak viszont próbálgatva érdemes venni, és nem feltétlenül a drágább a jobb. -
törölt tag
válasz Blokkolnam0 #73680 üzenetére
Ha csak az a cél akkor igen.. ha nem tudzs az elrendezésen változtatni, felesleges is sztem többet költened még zstereóra is, kivéve (ami nem derült ki) ha zenei igényeid is lennének, mindez szvsz.
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #73684 üzenetére
Inkább köszönjük az értékes és részletes beszámolót!
-
törölt tag
válasz Blokkolnam0 #73657 üzenetére
Sajna nem iserem az árakat de támpontot tanácsot adhatok.
Optikai kimeneten nem a HD hanem anak a core (mag) része megy ki, és DD+ miatt is inkább az ARC-t javasolom (ott se megy ki a HD de a DD+ ra volt többször példa).
Belépő rendszernél a HD mint minőségi összetevő nem játszik anyi hogy "kiirja, kijelzi" és kész, dekódolva lesz de minőségkülönbség nem fog szereppet játszani.
Soundbar is vállalható alternativa lehet ha csak a tv csipogóit váltanád ki, it is az ARC képes modelleket nézném.
Hazsnált készüléekekkel anyagilag jobban jösz ki, én részemről régebbi Onkyo,-t preferánám de a zteneileg vagy felbontásilag többet szeretnél akkor Denon Marantz Pioneer játszhat, SOny és yamaha részemről inkáb magasabb modellek felelnének meg. Viszont Pioneer hangfalak nem jók, Mélynyomó 20 centis és 150 w.os oké.
Állók közül a kessebbeket vagy álványosban a nagyobb monitorokat peferálnám. Sztem rendezd át ugy hogy a tévé a rövidebb falon és küzépen legyen különben max sztereó játszik soundbar sem jó ilyen elrendezésben.
Hangfalban Mission , Polk olcsób Klipsch és JBL ha ütös karaktert szeretnél, ha zeneib részletesebb akkor castle, Dali monitor audio ELAC vagy nagyob Klipsch-modellek felelnek meg.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Norbi 72 #73533 üzenetére
5008-as bátran szemezhetsz a 10-es e rosz de akkor ha találsz 906-ost na azt én is simán elfogadnám a hátralevő életem feléért is, egy focallal vagy Dali helicon vagy jobba.l...
5010-es helyett inkáb rotel vagy NAD elő-végfok árban kb egy de hangzásban jobb vagy inkább primare.
Az uj Onkyok bajai ezek nem a régebbiek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dgabro #73527 üzenetére
viszont Pióbol 5xx alá nem mennék, ha a hang számit (pedog rámkereshetsz elég sokszor ajánlok belépőket) És kérdezz rá hogy elég sokan régi és használt erősitőket vesznek mert elmenek jópár évig hibamnentesen.,.. Onkyo ajánlásról is azért állok e mert egyre több HDMI hiba hallható róla, ha ez elmulik viszaveszem az ajánlhatók közé részemről.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Játékos #73513 üzenetére
Ugy tudom a Denon cimkéjén is szerepel...
Úgy látom elég szürke lettem manapság.. nem csak ti de priviben egyik topiktárs is megjegyezte hoyg nekem címzett hozzászolására nem kapott választ 3 napja.. pedig nem szeretnék eltünni[
És megkérem az illetőt ismételje itt a kérdés mert nem találom, és akár ki is hagyhattam önhibámon kivül.. /OFF] -
törölt tag
válasz Kroland25 #73494 üzenetére
Mekkora szobába?
Bár márkát ismerve részemről hülye a kérdés mert bár a 9-est is el tudnám képzelni kis szobába, én a 7-es surround 1-es dipollal. Nagyobba viszont a 9-es nagyobb dipollal akkorába viszont anyagilag inkább kef érné meg.
Játékos: nyersen.
Devil-K szerintem rugalmas közeg vagy szivacs+ ragasztó is megteszi..[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest