Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz zolaas #79121 üzenetére
Én is gratulálok a lányodhoz!
Kedvencem: jönnek hogy új 3d Led (????) tévé hiperszuper tele 3 vagy annál több/kevesebb betűs tulajdonságokkal felvértezve, mellé keresnek házimozit... De: senki se nézi/tudja hogy hogyan csatlakoztatható, azt hiszik hogy hiperszuper agyonra hájpolt tévéjük csatlakozó szempontjából több mint szegényes ... Valamint a felsorolásból az ARC 100- bol 0 az előfordulása ami tényleg hang szempontjából lényeges lenne ennyit a mai újoncok szövegértéséből... -
törölt tag
válasz Peat;) #79063 üzenetére
ha a pioneer vagy onkyo kezdő szettet választasz akkor mozisabb rendszerben lesz részed... ez nem azt jelenti hogy zenére rossz hanem más hangzású, nem arra való hogy két hangfal közé ülj és élvezd pl al di meola minden gitárpőengetését és ettől ludbörözzön a hátad (csak példa!!!) tehát veheted az Onkyo egybeszettját, vagy Norbi72 ajánlatát(köszi neki érte ) kezdetnek jó lsz és majd apródonkét lépkedhetsz felfelé büdzsé és igény fügvényében. Egy denon 3xx vagy Onkyo 8xx vagy pio LX sorozat és ezekhez passzoló hangfalszett már több mint elég az érdeklődők 99%-nak (nekem is) természetesen van feljebb és érdemes is feljeb lépmni de ott már többminden, pl ezirányú elhivatottság is kell... vagy élvezetek magasabb szinü hajhászása ami nálad sztem megvan (nem személyeskedés hanem a füles szetted miatt gondolom)
tehát jó kezdet az erősitő +2 hangfal
Az hogy mi menyibe kerül azt sajnos nem mi diktáljuk de sejtheted egy amg merci vagy mx bmw nincs meg annyi öszegből mint egy suzuki vagy opel... ezt saját fejeddel felfoghatnád.. (megint nem személyeskedés hanem az igény-re támasztott hsz-odra irtam: mindkető elvisz) tehát egy kezdő moziszett is oké de nem ér fel egy job szettel pláne egy régebbi denon-onkyo nagyvasra[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Peat;) #79036 üzenetére
Ez vállalható szett, szerintem neked megfelel..
ha ársasházban,panelban laksz akkor élppen job cuccokat kell majd venned, pl 3xx denon és dali, MA és hasonló szetteket nézelődj mert éppen a job szettek tulajdonsága hogy hakabban is szépen szól. sziven szerint nem is ajánlanák kisebbet panelbe,tévut tehát hogy panelbe csak kicsit mert a szomszédokat zavarja... inkább az ellenkezője az igaz:panelbe jobb minősgű prémium terméket kell nézni (n em bögrszettt) : fizikai képtelenség hogy egy durván 5-8 cm átmérőjű hangsugárzó alacsonyabb hangerőn is szép telt dinamikus hangokat produkáljon, de ez neked alapnak kellene lennie: irtad jobb füles szetted van és ezért tudnod kellene -gondolom nem fülhallgatónyi hangszórókat képzeltél el a nappalidba. -
törölt tag
Segítséget kérő fórum társ feladta. Sok volt neki az infó még az összeget és a zene/film arányt se tudtam meg tőle... Ennyit a türelemről nekem volt még, ő adta fel...
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz gabor0012 #78866 üzenetére
Nem nyilvánit senki téged betegnek és én sem: én voltam sok évig gondozó-segitő egy lakóotthonban onnan Béci kérdése...
Ma találkoztam egy szülövel kinek sulyos beteg a kisfia, hozzám irányitották a falubéliek, kisfiu és a szülő el is fogadott ösze is barátkozott velem, onnan a továbképzés igénye..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gabor0012 #78865 üzenetére
Na hatalmas tévedés!!! Igenis bambaság miatt orvoshoz kell fordulni: epilepszia is lehet (gyakoribb) de agytumor kezdeti tünete is.
Témához: értjük mi hogy nem értesz hozzá, azért is jöttél ide, mi meg segitünk ha engeded.. azért adjuk a tanácsot hogy neked jó legyen, senkinek nincs oka rá hogy kifosszon vagy olyan valamitt ajánljon amire nincs szükséged vagy nem tudod használni.. 1 sz. hozzászólás is azért iródott hogy valamennyire képben legyél, készülékajánló is van benne, bekötés, elhelyezés valamint technikai alapok.. és ha valamit nem értesz/nem jól tudsz, akkor elmagyarázzuk/om.. -
törölt tag
Igazad is van: orvos is mondhat nemet a páciensnek.. és eről egy vic is eszembe jutott,.. :
Van egy falu, amit nemsokára elönt az árvíz. Annak a falunak van egy papja, és ő a hír ellenére a templomban marad.
Kis idő elteltével ott elhalad egy népes tutaj, kiabálják:
-Jöjön tiszteletes atyám mindjárt ellepi a víz!
Mire ő:
- Fiaim, ne foglalkozzatok velem, mentsetek mást, engem az Isten majd megsegít.
Kis idő elteltével odamegy teherautóval egy pali.
- Plébános úr, jöjjön velem, ha nem akar meghalni!
- Fiam, ne foglalkozz velem, mentsél mást, engem az Isten majd megsegít.
Kis idő elteltével a pap fölmegy a toronyba. Az árvíz már a templom közepéig ér. Egy motorcsónakkal egy újabb pali érkezik.
- Plébános úr, jöjjön velem, ha nem akar meghalni!
- Fiam, ne foglalkozz velem, mentsél mást, engem az Isten majd megsegít.
A pap vízbe fullad. Találkozik Istennel és megkérdezi tőle:
- Uram, miért nem mentettél meg?
- Én mindent megtettem, küldtem utánad tutajt, teherautót, motorcsónakot. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #78761 üzenetére
Rotelt senki nem vitatta...
De hát házimozit kell kiváltani ARcammal, nem sztereó elő-végfok kombót.. nem egy liga sztem.. -
törölt tag
válasz Snakeiboy #78697 üzenetére
Természetesen, mert mint az előző hozzászólásodban irtad, egyenlőre ennyi a keret, ahhoz hogy jobbat hozz ki, még használtból is mélyebben kell a pénztárcádba nyulni.
De ha újak akkor ajánlom néz körbe a Mission vagy a Castle kinálatában, kecskeméten az Audiuomekkában, értő fülek és értő személyzet fog kiszolgálni, korrektek, nem kell attól tartanod hogy átvágnak, vagy drágábbat ajánlanak mint ami pénzed van..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hétalvó #78664 üzenetére
Nincs kövezés...
Mivel a HDMI-n necsak hang hanem kép CEC és vezérlőfeszültség is megy, TDMS alapon, és ugye nagyban függ a kábeltől is, nem véletlen van szabvány rá..- mig a koaxon mindösze S/PDIF. de azért a hdmi az optikátol jobb.. ez saját tapasztalat Denon és Pana dvr között. -
törölt tag
válasz Hooper #78662 üzenetére
1 sz hsz... megvolt???
lényeg nem ad le mindent az optikai és az a legroszabb minőségetr hozó digitális átvitel, más kjérdés ha neked elég de épp te nem vagy megelégedve vele...inkáb menj rá koaxra zeneileg és jobb dac sem árt de igazi áttörés zenében a sztereó de a denon 3xx feletti készülékek, arcam nad és egyéb prémiumkategóriás erősitők se maradnak szégyenben.. -
törölt tag
válasz Hooper #78659 üzenetére
Ez felhasználási körödtől függ de hangilag Marantz erősen übereli, mozira talán onkyo 8xx...
Picit pontositok hogy félre ne érts: nem gyenge az emlitett O. sőt mozira kifejezetten jó de a Marantzot nem éri utol hangilag. Akkor érné meg ha csak mozizol és sok HD-s anyagod és nincs 5-1 analóg kimenetes/dekóderes lejátszód és HDMI és a HD hangok oltárán beálldoznál a hangminőségből.De akkor is azt mondanám: Denon 3808-re keress és várj ha nem sürgős, megér minden többletforintot.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Csatlakozókat, hangfal kimeneteket nézd meg,próbáld ki hogy ami neked kell,jó-e és a készülék előlapi gombok/távir.gombok hangerőszabályzó helyes müködése. Utána mehet kedvenc zenék, filmek ujrahallgatása és élvezete.. Álltámasz és magad alá viszkózus anyagok felhalmozása nyálcsorgás és besz. -behu ellen kötelező és erősen ajánlott.
-
törölt tag
válasz Maksifül #78633 üzenetére
Nem emlitetted a harmadáront.. Tény hogy moziraa esetleg oké lehet, és ha öszegyülik kicsivel több lé,árában esetleg eladhatod, de sztem a szomszédokat ugyanugy -vagy még jobban- zavarni fogja mint egy igényesebb szett mert egy igényesebb szettet halkabban is jobban tudsz élvezni.
Nem emlékszem hogy a pénztárcád emlegettem vagy leszoltam volna, csak a szettet kritizáltaam és azt hogy szemezel vele, ergo meghallgattad, tetszik, gyüjtesz rá igy ezzel az izlésed is egy kicsit (bocsi érte,nem személyeskedés, mindenki más is megkapná, a terméknek szól).... ezerszer inkább bujom a hirdetéseket és a legelső JBL scs 178-ra lecsapok, nem engedem ki a kezemből és az azért valamivel job minőséget képvisel, de egy proson event szett vagy egy Polk Tsx legkisebb dobozaiból való szett vagy mission MHT+MX1 szett sem egetverő öszeg, és bőven jobb a HTKS szettől.
Ezt a véleményem fenntartom... -
törölt tag
válasz dgyuri0123 #78626 üzenetére
Ha a szeme is ugyanolyan igénytelen mint a füle akkor hidd el, semmit sem fog belőle észrevenni... Mert akinek tetszik a HKTS 65 szett, arra bizony jobb, találóbb szót nem lehet mondani.. lehetne de pejorativ..
Én ellennék egy belépőszettel is de ezerszer inkább Onkyo 3xx vagy Pio 42x erősitő QLN vagy Dynavoice bármelyik legolcsóbb de akár az Onkyo saját szettjével is, mint ez a H/k szett...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Maksifül #78624 üzenetére
7.1-es erősitő simán elmegy 5.1-ben is.
Vagy a tv usb-jét használd, vagy vegyél htpc-t vagy médiajátszót, mert egyik erősitő se kezeli a film fájlokat: nem erre vannak kitalálva.TV-re dugva HDMI-n ARC-n vagy optikai kábelenmegy át a hanbg, de HD az csal htpc vagy médiajátszón keresztül lehetséges.
Ezekhez a dobozokhoz a 161 is simán megteszi. -
törölt tag
válasz BPéter1984 #78497 üzenetére
Még azt külön be kell a bi amp mellett állítani a front high Mode menüben hogy milyen módon szóljanak .
Mindenkinek főleg korko78 nak: még a sok éve tulajdonunkBan lévő készülékek használati ját se szégyen elővenni[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz korko78 #78483 üzenetére
Miért nem kérrsz segitséget a médiajátszó topikjában, és keresel rá? lehet meglenne a bünös, de a hd filmek lejátszása topik is segitségedre lehet. mert olyan nincs hogy DD és DD között akkora különbség legyen hogy ne játsza le az erősitő a sub jelet, tehát erősitőcsere nem fog segiteni, max ha feljebb lépnél de az uj erősitőnél is ugyanigy fentállna ez a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz korko78 #78479 üzenetére
nem lehet HD hanem a core/mag vagy embedded/beágyazódott fálj megy ki az optikai/koax kimeneten ami egy magas felbontású DTS/DD. Nos a lejátszó szoft a beálitásoknak megfelelően engedi át, zért javasoltam egynek a turkálás pl a hangezsköt optikai kimenetében vagy egyenesen a lejátszó haladó beállitásaiban, nem e ott van letiltva a sub.
-
-
törölt tag
válasz ngyhrgsz #78290 üzenetére
Először is 1 sz hsz...
Utána: anyira leszükitetted a kört hogy nincs miben segitsünk. bár 149 ér lenne sokkal.de sokkal komolyabb erősitő ujonnan is, pl denon x2000, Onkyo 616/626, Pioneer 923 ezek lepipálják a H/K id.. nem igaz hogy ezek közül egyik sem "tetszik kinézetre"
Arra is számolj hogy a tévét kihangositják ugyan de a bekötési módód helytelen: mindent (laptop, bd-dvd,média, stb lejátszó, PS,xbox, stb..)az erősitőre kellene kötni hdmi-n onnan mehet egy hdmi kábellel a kép a tévére és ugyanezen a hdmi-n viszamegy a tévé hangja 5.1-ben (de csak tuner és usb esetén lesz 5.1) igy a többit az erősitőn forás szerint kell kiválasztani és 5.1 is lesz és tévé is szolni fog. de ha csak elég ara hogy a tévét kell kihanghositani akkor is rosz irányba indulsz: 150-ért már komoly sztereó erősitőt és hangfalpárt választhatsz +10-20 ezerért vehetsz egy DAC-ot (D/A konverter néven keresheted) amivel jobb minőségben hangosithatod ki a tévét, csak a térhatás mndösze sztereó. Én ha csak ez akitétel ebbe az irányba indulnék el, vgagy keress ARC-t tudó hangprojektort ha helyhiányban szenvedzs/kicsi a szobádés az is oké lehet, drágábbakhoz mélynyomó is társulhat. -
törölt tag
válasz Kroland25 #77884 üzenetére
nem kell erösitöböl kifele viszont ne pcm legyen hanem auto vagy bitstream. bár pcm-et is ismernie kell de lehet nem azonos a vivöfrekvencia, pl 96 kHz és az erősitő 44.1-et vagy 48.-at tud.. bár ez kevésé valószinü.. csak hiába rég volt már erősitőm..
ricsik: oéyan olcsó llet volna ujonnan? mikor az 14000-at vettem a legdrágábbb töb mint egy mila volt és a 3400 is kb 800 ezer.. ebböl indultam ki..
viszon Greike igy megéri váltrani, mert sokat fog javulniu.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Szerintem azt akarod kifejezni hogy nem mindegy hogy a trafó max terheléssen tud 40 wattot kicsiholni vagy pedig tudna akár násfélszeresét is nyomni folyamatosan mert akkor is elüzemel 40 wattal de ha jön egx pilanatnyi csúcs impulzus azt tudja pótólni és nem fog torzitani minvel van bvenne még tartalák bőven és Nuke-nak is igaza van: nem fog torzitani miovel nem feszegeti a trafó és az erősitőfokozat a saját határait.
-
törölt tag
válasz B-L-A-C-K #77801 üzenetére
Igen és a definició is ua.: W=U*I.
Igaz a hangszóró nem játszik szerepet csak a leadásban ezért passziv, teljesitménye nincs csak terhelhetősége, másik nagyon fontos az érzékenység, harmadik az impedancia, ezek öszefüggéséről időhiány miatt nem irok most, máskor megtettem többször is.
LetItBurn lásd készülékajánlót az 1 sz hsz-ban,középkategória kell hozzá.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz B-L-A-C-K #77773 üzenetére
Az hoggy csatornánként 100-120.. watt az teljesen fiktiv és abban a szélsőséges helyzetben mérhető mikor egyetlen egy csatorna kapja a teljes hangot teljes hangerőn... gyakorlatilag szinte soha, pláne hogy csak szük értéken belül (1kHz) mérik. Hátuljára mért adat ugy mérvadó, ha levonsz belöle 40-100 wattot müködésre előfok, hdmi vezérlés, védelem, dekóderek Pre out kimenet stb számára és a maradékot osztod 5 fele és a kapott adat még mindig bruttó, lejön még veszteség belöle.. de azt is számold hogy 30 W/cs. böven elég bárkinek 80 wat felett már érzékenységtöl függöen akár halláskárosodást is okozhat.
-
törölt tag
válasz HelloTwinky #77753 üzenetére
Megirtam: minőségük gyenge.
-
törölt tag
válasz HelloTwinky #77685 üzenetére
Ezzel a rendszerrel még nem tudod a HD hangot megkülönböztetni a sima hangtól, és zeneileg sem tul oké. Minimum Dali Lektor vagy nagyobb Boston audio szett kellene egy Denon X3000-hez. Használt vagy sztereó.
Hangerő nem olyan lényeges szempont mint a dinamika, részletezés vagy a térérzet. Ajánlom az AVX-ről Arcam 250 megvételét vagy inkább Onkyo 876-ot ha HD kell és hangerő. Onkyohoz JBL Polk vagymision való, bár Dalival is jól érzi magát de abbol sztem inkább Ikon. -
törölt tag
válasz dgyuri0123 #77677 üzenetére
Azért azt próbáld meg hogy húzz ki mindent és ha ugyanez a villogás fennáll akkor szerviz, ha bekapcsol akkor valami zárlat lehet, ez lehet bármelyik hangfal,kábel.. ezt neked kell kikeresned.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz donjohnson #77485 üzenetére
Felesleges lenne, még gyengébb a yamahánál, viszont a 423 már megérné az árát, ha futja neked akkor azt vedd meg.
-
törölt tag
válasz nagyszegi #77480 üzenetére
Nem tudom hoy a Genius 3600-nak van-e optikai bemenete de a Liogitech z5500-nak van,Bővebbet a multimédia topikban taláálhatsz.
Még nézhetsz használtan komplett rendszert vagy ujonnan esetleg onkyo egydobozos rendszert is. tehát választék akad de minőségük .. khmm hazsnált rendszerrel járhatsz legjobban. amit találsz linkeld be és véleményezzük, éán személy szerint csak este 8-9 felé. -
törölt tag
válasz nagyszegi #77477 üzenetére
Neked való a Z5500.
Dgabro:Természetesen nem kell félni, marad az 1 az hsz-ban a belépő és helye is van.. többen is megelégedéssel használják (vtechun pl 4.-5 éve onkyo 308 és Mission MV 8 tulaj) a belépő szetteket. Szerintem is van helye de használlttól se kell félni. De van hogy nincs vagy ezen az áron ott is belépők vannak.
És szerintem kezdetnek egyik legjob választás a Pio vagy Onkyo 4-5 széria.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bigdee888 #77434 üzenetére
Nem te vagy az első aki Onkyo HDMI problémával jön ugyhogy ha garis és a kábel valóban HDMI high speed akkor bizony szerviz és csere.. vagy eelőször kölcsönkábellel zárod ki először lejátszó-erősitő majd erősitő-tévé között cserélve ki a kábelt. -ugyenia mindkettőnek és a cserekábelnek is annak kell lennie.
Tehát azt mondjátok vegyük le az 1 sz hsz-ból a belépőket? Oda van irva mire alkalmasak mikor jönnek képbe.. és az is oda van irva hogy ha jobb, részletezősebb kell akkor keressenek nagyobb modellt és akkor ajánlotak ha erősen szűk az anyagi keret. Valamint korábban is bele van irva hogy ne riadjunk visza a használt piactól különösen ha anyaógiak korlátozottak..[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz B-L-A-C-K #77401 üzenetére
Én válaszoltam de látom engem ignorálsz igy nem tudok segiteni.
Azért a két dolog között különbség van: egy laptop kifutási idjej és egy házimozi kifutási ideje között azért nem kicsi különbség van. Laptopot cirka 3 évenként cserélnek mert elavul de egy erősitő 6-10 év mulva is erősitő lesz egy 8 éves Onkyo 876 vagy Denon 3808 még 8 évet vigan elfut és akinek nem kell 3D vagy megoldja splitterrel akkor ezek az erősitők még ugyanennyit elpöfögnek. Hangjuk pegig nemcsak a 423-nak hanem jelenlegi velük azonos árban levő uj erösitők mindegyikét túlszárnyalja. -
törölt tag
válasz B-L-A-C-K #77389 üzenetére
Mondjuk most kicsit szél ellen megyek de sztem a 423 már vállalható kompromiszum feltéve ha tényleg csak uj kell és nincs rá több de anak árában használlttal tényleg jobban jösz ki ezt te sem tagadhatod. azért a 2310 nyomába se érhet semmilyen öszehasonlitásban akár hang akár csatlakoztathatóság és egyéb müszaki adatokat veszed alapul és még 10 évig el fog neked ketyegni ha nincs nagyobb igényed.. és itt a bibi: márpedig lesz cc fél év múlva és akkor a 2311-et még cc. -10-15 ezerrel eladhatod de a 423 bizony 50-nél nem fog többet érni....
ja a pontozást azt saját kategóriában értsd: Denon X500, Onkyo 313 Pio323 H/K 151/160/170 melett jó vétel lehet és az is. Tehát támogatom akor ha csak ujat akarsz és hangfalból is elég neked pl a Jamo 506/606 vagy proson event vagy JBL SCS178 vagy Boston acoustic legolcsóbbja által nyujtott minőség és nem jösz vissza 2 hét/2 hónap mulva hogy nekem ennél több kell..
Ja az 1 sz hsz.t -és az ajánlót is én irtam, nekem tedd fel a kérdést ha valamit nem értesz. Természetesen ott vanak a minőségi kritérium is felette anak a 423 meg is felel és megszakadok se lesz jobb vagy több annál.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Ingatlanos topic!
- Raspberry Pi
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Corsair Void Elite Carbon USB RGB
- SAMSUNG (QE75QN90CAT) 190CM NEO Q-LED SMART 2024 PRÉMIUM ! !
- SAMSUNG (QE75Q800T) 190CM 8K SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
- SAMSUNG (QE85QN900DT) 215CM NEO-QLED 8K 144HZ 2024 CSÚCS TV ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest