- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Akkor lemondhatok a bass redirection-ről?
Gépről nézek filmeket, AC3Filtert használok. SPDIF passthrough módban nincsen bass redirection. Ezért hiába szól DTS, a basszus erőtlen, halk, akkor is, ha feltekerem a mélynyomón a Level-t. Sajnos ez az egy gomb van rajta, mást nem tudok állítani.
Ha van bass redirection, akkor minden basszus szép telt és dinamikus, nagyon jól szól, de mivel belepiszkál a szoftver, így a térhangzás sem tökéletes, mert valamiért elállítja a dB értékeket a hangfalakon...
Mindenféle piszkálás nélkül nagyon szépen és jól szól a rendszer, csak nincsen basszusSzóval ezért kellene megtudnom, mit is tud ez a bass boost.
A Cinema EQ néha nagyon jól jön, de pl. egyes filmeknél vagy zenés részeknél határozottan rontja a térhangzást és ezáltal a minőséget.Az erősítő már nem mai darab, a távirányítója sem jó, így nem tudom kipróbálni. (Az eredeti távirányító nagyon drága, úton van felém egy univerzális távirányító, de az még pár nap, míg megérkezik)
-
törölt tag
válasz
Toobee #18798 üzenetére
Annyira pörgött a topic, ráadásul TV témában, azt gondoltam mindenki átsiklik felette. De bárcsak mindenki így figyelne
(#18799) Sanci38 köszi, erre gondoltam én is. A Cinema EQ alatt is van bass redirection, de nekem csak az kellene, szóval reméltem, hogy a bass boost az egyenlő a redirection-nel.
(#18803) KisTücsök no problem, benéztem volna holnap is...
-
törölt tag
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem: van egy Kenwood KRF-V5050D erősítőm, de a távirányítója nem működik. Ha hihetek a netes találatoknak, akkor a Bass Boost az csak a távirányítón használható.
Sehogy sem lehet ezt előcsalni az erősítőn távirányító nélkül?
Ez a Bass Boost nem egyenlő a Cinema EQ-val, ugye?Válaszokat előre is köszi
-
törölt tag
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem: van egy Kenwood KRF-V5050D erősítőm, de a távirányítója nem működik. Ha hihetek a netes találatoknak, akkor a Bass Boost az csak a távirányítón használható.
Sehogy sem lehet ezt előcsalni az erősítőn távirányító nélkül?
Ez a Bass Boost nem egyenlő a Cinema EQ-val, ugye?Válaszokat előre is köszi
-
törölt tag
Köszi
-
törölt tag
Sziasztok,
Ha a hangfalakra az van írva, hogy 4-8 Ohm, akkor milyen kábelt vegyek? 4 vagy 8 Ohmosat?
-
törölt tag
Sziasztok, Erre valaki esetleg?
Egy hete "megőrült" az erősítőm. Ha bekapcsolom, akkor rögtön stand by módban üzemel. megnéztem a beállításokat, minden törlődött, illetve default értékre állt be (nincsenek mentett rádióadók, a hangfalak távolsága mindig ugyanarra az értékre áll be, stb).
Nem volt áramszünet, áramingadozás sem, mert azt látnám a mikrón vagy az ébresztőórán. A tápkábel a dobozból jön, nem "dugós".
Reggel, mikor elmegyek, még jó minden, 9 óra múlva meg teljes reset. Érdekes, hogy éjszaka nem csinálja ezt. Hülye kérdés, de lehet köze a kánikulához?
Mi lehet a probléma?
Előre is köszi. -
törölt tag
Sziasztok,
Egy hete "megőrült" az erősítőm. Ha bekapcsolom, akkor rögtön stand by módban üzemel. megnéztem a beállításokat, minden törlődött, illetve default értékre állt be (nincsenek mentett rádióadók, a hangfalak távolsága mindig ugyanarra az értékre áll be, stb).
Nem volt áramszünet, áramingadozás sem, mert azt látnám a mikrón vagy az ébresztőórán. A tápkábel a dobozból jön, nem "dugós".
Reggel, mikor elmegyek, még jó minden, 9 óra múlva meg teljes reset. Érdekes, hogy éjszaka nem csinálja ezt. Hülye kérdés, de lehet köze a kánikulához?
Mi lehet a probléma?
Előre is köszi. -
törölt tag
válasz
#54715584 #11588 üzenetére
Ja és van amikor meg a center tök halk...
Toobee: az valószínű így van, mert az idő előrehaladtával egyre jobban nem tetszik a hangzás és így is már 6-7 éves az egész. És másoknak is raktam már össze házi-mozi rendszert és bizony azok sokkal jobban szólnak mindenféle tekintetben, és persze újabbak is.
De sajna jelenleg nekem csak ez van, újra most nem telik. -
törölt tag
Dorian, Toobee
Az erősítő egy Kenwood KRF-V5050D, a hangfalak mindegyike pedig Magnat a 144-es sorozatból.
Egyik sem mai gyerek már. A 3. tulaj vagyok, semmit nem kaptam hozzá, a távirányító sem működik már, csak a rendszer van meg a kábelek. Amiket sztem nemsokára lecserélek.Közben rájöttem, hogy igazából a sztereó hangzást hiányolom. Mintha nem lenne külön jobb meg bal, csak középre jönne minden és a szélek elmosódnának. Pedig szólnak azok is rendesen.
Visszavettem mindent 0-ra, az úgy nem volt teljesen jó. Aztán pár decibelt ráadtam az első 3 hangfalra és befordigattam őket, hogy pont a néző felé nézzenek. Így most kicsit jobb a helyzet.
A hangerő -3-tól megy -99-ig, a -3 a leghangosabb, de általában -40 és -70 között használom a rendszert.
Így állítgatás után most kicsit gyengébben szól, viszont kicsit dinamikusabb, a basszus sem az a dübörgő. De még így sem jó teljesen. AC3Filteren minden alapon van. A hang pedig RCA/koax kábelen megy a gépből az erősítőbe.
És még most így is ez az egyik legjobb beállítás sztem.
-
törölt tag
válasz
Toobee #11579 üzenetére
Nem
Mindegyik 16-24 bites 1,5 megabites DTS hang.
Kicsit olyan, mintha minden hangfal külön életet élne és nem alkotna egy nagy egész térhatást és kicsit erőtlen az egész.
Lehet kell a + decibel minden hangfalra?
Vagy csak egyszerűen elállítgattam és a beállítások nem jók?
Kipróbálok még pár opciót.
Nálad hogy vannak a hangfalak beállítva az erősítőn? -
törölt tag
Sziasztok,
Amikor megvettem az erősítőt, akkor az előző tulaj beállítgatta magának a decibeleket minden hangfalhoz. Azt egy kicsit módosítottam, beállítgattam a távolságokat is rendesen. De valahogy egy idő után mégsem szól úgy ahogy kellene, olyan mintha elállítódna, pedig nem, de a hangzás más. Nem tudom mennyire van köze ehhez az AC3filternek.
Szóval most megint beállítottam az értékeket, de olyan semmilyen lett a hangzás. Szól minden, de olyan erőtlen, néha nagyon jó a térhatás, néha nagyon nem, néha meg a basszus nagyon hangos, stb.
Nektek hogy vannak beállítva ezek az értékek?
A 2 front hangfalam nagyméretű, a center közepes, a hátsó hangfalak pedig kicsik. Amik ráadásul csak 10 centire van mögöttem, a fejemtől kb. 60 centire mindkét oldalt.
Fordítsam felém az összes hangfalat és mélynyomót, vegyem le az értékeket 0-ra vagy mit javasoltok? Nektek hogy van beállítva a rendszer?
A szoba nem nagy, amerikai konyhás újépítésű a lakás.
Kb. 3,5 méter van a 2 fal/hangfalak között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Futás, futópályák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Naim Mu-so 2 Vezetéknélküli all-in-one hi-fi rendszer
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (UE75CU7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ÚJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest