- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #176778 üzenetére
Ha tiszta LFE mérés, akkor nem okos dolog így megvágni.
A vízesés is gyakorlatilag megegyezik az SPL diagrammal + időbeli lecsengés van a harmadik tengelyen. Szubra RT60-at külön nem érdemes nézegetni. Amúgy az a jó ha 100Hz és 20kHz közötti tartományban egyenletesen 300ms körül van. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #176748 üzenetére
Nekem 2-3x már biztos, hogy elment win frissítés után. De ilyenkor nem csak a csatorna másolás, hanem az egész setup inaktív. Configuratorban elég volt újra kiválasztani a kimeneti eszközt és reboot.
-
Tamoo
nagyúr
Gondolom azért van minőségellenőrzés ott is. A jó minőségellenőrzés nem tudom mennyivel drágább a rossz vagy közepes minőségellenőrzéstől esetükben.
Mindenesetre az sem volt ingyen nekik, hogy oda-vissza hordták tőlem az 50+ kg-s dobozokat Hollandiából. Az viszont korrekt, hogy azt nem én buktam, mert az fájt volna. -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #176423 üzenetére
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #176421 üzenetére
Valószínűleg sokan ki sem szúrják azt a hibát amiért én visszaküldtem. Filmek alatt én sem hallottam, mérő sweepre sem jött elő, "tuc-tuc" zene alatt meg ha arányosan van beállítva a rendszer, simán elnyomja a frontok hangja. Ha valaki tudja, hogy ott van, akkor persze észre lehet venni. Ha meg a frontokat lenémítom mellette, akkor meg a süket is hallja kategória.
De biztos vagyok benne, hogy sokaknál ott van ez a sub ugyanezzel a hibával. Amiket én is visszaküldtem, biztos hogy eladták másnak.Én úgy voltam vele, hogy mozin együtt tudtam volna vele élni, de ha esetleg eladásra kerül a sor, nem hallgattam volna el ezt a problémát, úgy meg nem vette volna meg tőlem senki.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
VoidXs #176391 üzenetére
Azért ezt így általánosan nem jelenteném ki.
Nekem jelszintben kevés lenne az Ultimaxhoz is (végfokhoz), jelszintben kevés lett volna a Monolithoz is és késleltetésben kevés lenne úgy is, hogy az egyik sub elől van a másik meg oldalt. De ez csak a saját példám.
De pl. ha elől lenne 2db R115SW, ahhoz tökéletes lenne. -
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #176155 üzenetére
Mindenkinek vannak előítéletei. Eltérő mértékben. Van aki nyitott, túllép rajta, van aki makacsul ragaszkodik az elképzeléséhez. Aztán vagy igaza volt, vagy nem.
Nekem is voltak előítéleteim pl. a hangkártyával mozizásról, hogy az gagyi, nem arra való, most mégis azt használom.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #175981 üzenetére
A hangkártya másabb mint a Denonom karaktere volt, de így is úgy is EQ megy rá...
Kicsit talán jobb lett a hang, de lehet csak oldalra léptem. Minőségben nem tűnt fel, hogy kategóriákat ugrottam volna.
Olyan 150ben van nekem használtan a 4 stereo végfok, hangkártya meg összekötők együtt. Szóval nem volt egy hatalmas beruházás. Nyilván van feljebb, de így ár/értékben kiváló és élvezhető a hang is. -
Tamoo
nagyúr
válasz
farkinca71 #175934 üzenetére
Kár hogy nem viszed már, én olvastam.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
farkinca71 #175929 üzenetére
Marty Cube -ról kép/beszámoló valahol?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #175696 üzenetére
Lusta vagyok kiszerelni a hangszórót. Biztos jól rátapadt már, a végén több kárt csinálnék mint hasznot.
Plusz a kábelt is úgy visszahúztam, hogy először a terminált kellene kiszednem és leforrasztani róla.
Szerintem annyit nem változna a hangja, hogy ezért szétszedjem. -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #175638 üzenetére
Ha 48dB-es cavernes crossvert próbálgatod, az azért olyan hatalmas galibát nem szokott csinálni a környezetében. Ha csak kis időzítési hiba van a subnál (ha egyáltalán van), azt a tüskeszerű beszakadást nem egyszerű kiszúrni film vagy zene közben.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #175634 üzenetére
Ha sehogy nem jó, akkor máshol próbálsz meg váltani, vagy ha nem túl nagy hibáról van szó, akkor beletörődsz. Szinte mindenkinél vannak hibák. A legnagyobb hiba a tökéleteset hajszolni egy tökéletlen szobában.
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #175397 üzenetére
Ha legközelebb kipakolom őket, akkor megnézem azt is. Nem láttam igazából értelmét.
Az XTZ-hez ugye csak egy fájlt adnak, ráadásul nincs megadva, hogy az milyen szöghöz van. Nyáron már egyszer összemértem őket és az XTZ se nulla se 45 se 90fokban nem mérte ugyanazt mint az UMIK1 90-ben.
Most nem az összehasonlítás volt a célom, ezt csak bónusz mentettem ki.
Igazából be kellene kalibráltatni valakivel mindkettőt... Mondjuk az én szintemen nem oszt nem szoroz, a magasat úgyis úgy vágom ahogy fülre tetszik. -
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #175193 üzenetére
Nem nyomozgattam, hogy őszinte legyek. Úgysem tudok vele mit csinálni. Ebben a mérési pontban ott van. Arrébb kicsit másabb.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #175189 üzenetére
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ada19 #175170 üzenetére
De ha csökkented fentről lefelé negatív EQ-val, utána meg a váltás után hozzá van igazítva, akkor ugyanaz az eredmény.
Ezzel nincs semmi probléma. MiniDSP-n sem pozitív EQ-val rajzolja ki az ember általában. Utána fentebb csavarod a potit.
Nekem is csak negatív filterek vannak benne jelenleg. -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #175000 üzenetére
Én nem tudnék mindent automatizálni (csak nehezen/költségesen), így meg hogy 2 kapcsolót nyomok be vagy 10-et, már mindegy.
Nem használom napi szinten, talán azért nem zavar a dolog. -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #174995 üzenetére
Igen, center bridge.
Ja, kapcsolgatok mindent. Külön rituálé az indítás.Még a ventikhez is külön kapcsoló van. Tudom van aki mindent szeret automatizálni, a vászon is kapcsolós, így nem esik nehezemre végignyomkodni a billenőket amíg leeresztem. (Amúgy van a T.AMP-okon auto standby.)
Nem szimmetrikus. Legalábbis úgy gondolom.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #174992 üzenetére
4db olcsó T.AMP E400 hajtja a 7.0-t. Közvetlenül egy Asus Xonar HDAV 1.3 Deluxe-ra vannak kötve.
Itt még venticsere előtt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #174959 üzenetére
Jó lett volna meghallgatni másnál is akinek jó, de sajnos messze vagyok. Megírtam nekik, hogy hogy hallgassák, mit keressenek, de Ők nem tapasztaltak gondot. Szerencsések, van egy vagy két kiváló ládájuk ez esetben.
Nyilván így hogy kettőből kettő ugyanazt csinálta nálam, többnek gondolom a problémát mint szerencsétlen véletlen.
Kérdeztem, hogy tudnak-e típushibáról a hangszóró kapcsán, de azt írták hogy az erősítő panel zörgése miatt cseréltek többet. Nekem ez viszont olyan hang volt, mintha pl. a ragasztás nem fogná a membránt a peremhez és az üt össze. Persze lehet tök más, csak ilyen jellegű hangot képzelj.Én csak leírtam, hogy mi volt, nem célom lehúzni a márkát, mert amúgy tényleg nagyon jó sub. Aki a jövőben bevállalja, remélhetőleg szerencsésebb lesz. Anyagi kár nem ért, ingyen hozták-vitték, korrekten jártak el, pénzt is visszakaptam problémázás nélkül.
A UPS-t mint futárszolgálatot viszont nem kedveltem meg. -
Tamoo
nagyúr
Monolith 12" ...
fájó szívvel visszaküldtem ... kettőt. Harmadikat már nem kértem belőle.
Igazából legjobb hangú reflex sub amit eddig hallottam, baromira érezni a dobozon, hogy agyon van merevítve, nincs elspórolva sem méretben sem minőségben.
Viszont ha elektronikus zenét indítottam rajta, akkor minden ütésnél kiadott egy rezonáló hangot is a membrán felől. Ha a frontokat lekapcsoltam, akkor erőteljesen lehetett ezt hallani a hallgatói pozícióban is. Mozin nem tűnt fel ebből semmi és mérve is szépen nézett ki minden.
Nagyon körüljártam a dolgot, próbáltam mindenféle user errort kiszűrni, de mindig jelen volt bármit csináltam, pedig nagyon szerettem volna megtartani.
Mindenesetre érdekes, hogy nekem kettőből kettő ilyen volt és Melorin is visszaküldött kettőből kettőt (esetében is azt hittem, hogy biztos user error, erre ugyanúgy jártam). Többiekkel ahogy beszélgettem és szintén most vettek ilyet, Ők nem tapasztaltak ilyen hibát mint én. -
Tamoo
nagyúr
válasz
BIGi75 #174846 üzenetére
Ez alapján olyan sok mindent nem tudok hozzáfűzni, halott ötlet volt.
Nagy volt a verseny, de így év végén a célegyenesben sikerült elvinned a legelcs@szettebb skála díját.
Így nem lehet elemezni semmit. SPL skálát 50-100dB-re kellett volna állítanod és rárakni egy 1/12-es simítást.
-
Tamoo
nagyúr
Találkozott már valaki ilyen elektroszmog' csökkentő készülékekkel?
[link]
Vagy mi a fene lenne ez. -
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #174783 üzenetére
Nálam mondjuk futtat kb 8-8 PEQ filtert a két szubra + LPF HPF. Ez is szépen rendbeteszi a mélytartományt, nem kell hozzá atomerőmű. Nekem fülre ez is jó meg a PC-s is jó ha mélynyomókról van szó. Nem akarom ezzel kapcsolatban megmondani a tutit senkinek. (PC-n nem ilyen PEQ fut egyébként hanem 100-150 filter is készül csatornánként. )
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #174777 üzenetére
Én amikor fülre elkezdtem egyszer tologatni, a legrosszabb hely tűnt a legjobbnak.
Megfog egy kiemelés vagy egy jónak tűnő effekt tesztjelenetnél, de közben meg lehet hullámvasút az egész tele beszakadással.
Csak úgy általánosságban írom, hogy mennyire bukta amikor füllel próbálnak sokan helyet keresni.Nekem az Ulti a kanapé mellett 38Hz-től lefelé beszakadt teljesen.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #174774 üzenetére
Két szubot csak úgy tudtam kezelni PC-vel, hogy beáldoztam egy surround back csatornát. Ami amúgy részemről simán vállalható kompromisszum (a miniDSP HD árához nézve), de szerintem megtartom, mert nem lehetetlen, hogy még hátra/oldalra is kerülni fog később sub.
Szerintem nem buta.
Nagyon szépen teszi a dolgát még az olcsóbbik miniDSP is.
-
Tamoo
nagyúr
Boldog karácsonyt!
Én ma is kénytelen voltam mérni, mert visszaálltam dual szubra, na meg bekerült a nappaliba a karácsonyfa is.
A változatosság kedvéért most külön EQ-t kaptak és utána időzítettem őket. A 82Hz-nél lévő beszakadás maradt, ha 5-10cm-eket elkezdtem volna játszani ide-oda, ebben az egy pozícióban valószínűleg meg tudtam volna szüntetni egy mérés erejéig, de az már igencsak fingreszelés kategória.
-
Tamoo
nagyúr
Mélynyomó beállítás REL módra. [link]
Kíváncsi vagyok mi a véleményetek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Tesla topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256 GB /Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest