- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
Sziasztok!
Cimborám erősítő vásárláson gondolkozik. 2 modellt nézett ki, egy régebbi Onkyo TX-NR609-et használtan és egy új Harmon Kardon AVR 171S-t. Filmre és zenére egyaránt használná majd.
Hangfalnak egy kisebb szettet rendelt. Harman Kardon HKTS 16 BQ 5.1
12 nm-.es szobába lesz, ha át teszi a másikba, akkor is max 18 nm-el kell számolni. Panel, ha ez számít valamit.Ti melyik verzióra tennétek a voksotokat? Véleményeket előre is köszi.
-
Mankó
veterán
Sziasztok!
Van egy Boston 5.1-es hangfal rendszerem (amellyel a lehetőségeket is figyelembe véve, tökéletesen elégedett vagyok), ennek bővítésén agyalok és a tanácsotokra lenne szükségem.
A satelitek A23-asok, a közép 2310, a sub pedig egy JBL 200/400-as (az eredeti sub hangját a szomszédok nem szerették.) az erősítő, Onkyo NR-609 és az egész egy 16-18 m2-es panel lakásban lakik.
A frontok fali konzolon vannak, sajnos a panel lakás sajátosságai és elrendezése miatt az állvány nem volt elhelyezhető.Arra gondoltam, hogy a 2 front helyére tennék 2 db A26-ot, a jelenlegi A23-as frontokat pedig oldalra raknám, hogy meg legyen a 7.1
A kérdés az, hogy szerintetek érdemes e erre áldoznom, illetve (fogok e lényegi különbséget tapasztalni), nem fogja e elnyomni valamelyik másik csatornát az A26? Elviekben tehetnék a 26-ok helyett még kisebb teljesítményű A25-öket is, kérdés, hogy melyik lenne a jobb választás?
Válaszotokat előre is köszi!
Mankó
-
Mankó
veterán
Adott egy Onkyo tx-nr609. Az a problémám vele, hogy a távirányító csak a hangerőre, a ki be kapcsolásra, és a bementek közötti váltásra reagál. Bármi mást nyomok csak a led villan fel rajta.
A múlt héten volt egy pillanata, amikor minden úgy működött ahogy kell, de fogalmam sincs, hogy mi lehet rajta elnyomva, hogy megint így működik. Van rajta tv es receiver váltó is, de arra se reagál. Erősítőről minden funkció elérhető.
Van ötletetek mi lehet a gond? -
Mankó
veterán
válasz
BBéci #148551 üzenetére
De, viszont akkor maradhatnék a meglévő 55-ös Sony mellett is, amivel meg vagyok elégedve.
Persze a nagyobb méret az vonz, de ha már - nekem - sok pénzt költök rá, akkor jó lenne a tudását is látni, élvezni. A kettő dolog nem zárja ki egymást, így még akár életképes is lehet.
-
Mankó
veterán
A tv 2016-os kiadású, szóval max másfél éves.
A gond az, hogy 3 m a nézési távolság a 65 col a 4k-hoz kicsi lenne, ha a részleteket látni akarom, akkor a 75 col lenne az ideális. De ahogy a BBéci is rámutatott, irtózat módon uralná a szobát, ami max 25 m2 ha van.
Kép minőségben az Oled biztos "odabasz", de most tologatni a bútort a 2.5 m nézési távolság miatt, más beállításokat kieszközölni a hangrendszeren nem hangzik jól. A qled az ips paneljével azért riaszt, de a méret csábító lenne és az ár is. Sajnos vagy szerencsére mindannyian hasonlóképpen gondolkozunk. Az én szobámba nagy lenne, de bátyámék családi házába lehet érdemes lenne megfogni.
Szerintetek mennyi az az ár, amit még meg érne a 75-ös qled? -
Mankó
veterán
Lehet, hogy itt jobban megállja a kérdés a helyét, mint a Milyen tv-t topikban.
A jelen körülmények egy furcsa dilemma elé állítottak.
A közel jövőben akarnék tv-t váltani. Egy edge ledes full hd 55-ös Sony-t váltanék, sok vívódás, cikk, fórumozás után úgy döntöttem, hogy 65-ös oled lesz év vége felé.
Nézési távolság 3 m. Felhasználási terület film, konzol.
Egy ismerősöm is most akar nagyobb tv-re cserélni és így jó áron hozzá juthatnék az ő 75-ös szörnyéhez. Az alany egy lg 75uh855-ös qled tv.
Ti mit tennétek a helyemben, minimális garancia (max 1 hónap), ellenőrizhető és tesztelhető helyről (100 m-re se lakik tőlem) olcsón (400-450k) vagy 65-ös lg oled (mondjuk c8), jobb kép minőséggel, garanciával kisebb méretben és dupla áron év végén?Persze a pénz is számít, nem vagyunk milliomosok, de egy oledet részletbe 0%-os thm-re is meg lehetne venni.
-
Mankó
veterán
válasz
krx21 #148432 üzenetére
Fogtam egy mérőszalagot és kimértem a távolságot, el is szomorodtam mindjárt. 3 m, + - 10 cm. Ide még a 75 col is kicsi lenne a 4k-ra.
Sajnos hozott körülményekhez kell igazodni. A legjobb vételnek még mindig a 65-ös oled tűnik, egy új 75-ös tűrhető qled is misi fölött kezd, így marad a 65-ös oled Karácsony környékén. Max néha közelebb ülünk 1-1 jobb filmnél. -
Mankó
veterán
Na és 65-ös új oledet, vagy 75-ös használt led-et választanátok 2.7 m-re?
-
Mankó
veterán
Na az már meleg.
Játszol is vagy csak film?
WaterWave: 3 versenyző marad, akcióban 65-ös Sony xf9005, vagy oled, vagy 75-ös használtan.
Max ismerősnél többször meg fogok fordulni a közel jövőben és agyon tesztelem 4k-val, illetve játékkal, hogy lássam mekkora az akkora.Qleddel kapcsolatban mik a vélemények? És a fenti 2 modellhez hasonlítva?
-
Mankó
veterán
válasz
WaterWave #148401 üzenetére
Reggel óta a cikkeket, teszteket bújom. 3-5 modell jött akkor szóba Pana ex780e, Sony, xe8577, xe9005, oled. Még a qled is.
Oda jutottam, hogy (felhősödés, foltosodás egyéb dolgok miatt) ebből xe9005 lesz vagy oled. A qled téma még homályos, arról is olvasgatok még szerintem. LG-ről megoszlanak a vélemények, Samsungban Q8-tól felfele ajánlott és akkor már inkább oled.
Méret ügyben a 75 colos tv lenne erre a távolságra az ideális. Viszont árban az már nagyon el van szállva, használtban kapni qled-et 6-700 körül, de akkor már jobban járnék valami akciós 65-ös B7-el, meg kiterjesztett garival. Ezzel szerintem a legtöbben így lennének.
Hohocali: Így voltam a mérettel az 55-ös vásárlásakor is, hálistennek rátok hallgattam akkor. 55-ös full hd még elmegy erre a távolságra, de értelemszerűen csere esetén már nagyobbat vennék.
S marad a fenti dilemma, használt 75-ös, vagy jobb minőségű 65-ös oled bf akcióban, avagy xf9005, esetleg 0%-os akcióban. Használt tv szerintem felejtős, teljesen mindegy, hogy garis vagy nem, és akkor meg marad a 65-ös.dave118: Egyetértek, a 75 colos tv bután néz ki egy 20-25 m2-es szobában. Egy hatalmas nappaliban, ahol a 3 m-es nézőtáv a szoba közepen, 2/3-án lenne, ott már én is a 75 col felé húznék, de ahhoz előbb kecót kellene váltani.
A 75 colos tv-ket szerintem nem 50 m2-es panel házakba, család mellé találták ki. Agglegény lakásba még az is elférhetne.
-
Mankó
veterán
2.7-2.8 m néző távolság mellé váltanék 55 full hd-ről 4k-ra. Elég szerintetek a 65 col vagy oda már a 75 col az ajánlott? A minap megnéztem egy 75-ös lg uh855-öt, hát az valami brutál óriás tv. Szerintem csak kapkodnám a fejem konzolos játék közben, persze filmhez lehet ideális választás lenne.
Felhasználás: film, xbox one x, tv adás inkább csak háttérnek.Szerk.: TV-ben eddig a sony xe8577 vagy az xe9005 tetszene. Aztán lehet meg kellene várnom a black fridayt és jobbat is kaphatnék ezért az árért.
Akinek van tapasztalata a 2 említett modellel, mennyire látszódik a különbség? Igazából a bevilágítást, felhősödést akarnám elkerülni, a jelenlegit 3 hétig állítgattam mire sikerült eltüntetni a "hibákat".Média lejátszó: Van egy Bellink MXIII-II-es boxom. A leírásában azt találtam, hogy támogatja a 4k-t, máshol még a hdr-t is írják. Elképzelhető, hogy valós az információ, vagy ne higyjek benne és inkább ajánlott egy HiMedia X10 Pro beszerzése? Filmek NAS-ról mennek gigabites hálón.
-
Mankó
veterán
válasz
WaterWave #144906 üzenetére
Nas adott (saját építésű, 4x1.6 Ghz, 8 Gb ram, 3 Tb wd red + Xpenelogy)
Router van - Tp Link wdr3600
Digi 500 van
Xbox One X van
Jéger beszerezhetőHa a HDR-ről lemondok lehet az erősítő is elvinné a mókát, próba kérdése - de akkor ez csere lesz valamikor
- optikával ki lehet húzni egy ideig.
Mecool K1 Pro kinézve
Oled hát ez még igen csak kérdéses, mert a jelenlegi 55-ös Full Hd-ről már csak 65-ösre cserélnék szívesen, annak az ára meg...Úgy érzem ez egy lassabb projekt lesz akkor sajnos vagy lejjebb kell adni az igényeket.
Erősítőben mit ajánlotok, ami már 4k, hdr képes? S persze ha már másik erősítő akkor már tudja az Atmost is. (Mondjuk furcsa mód volt már olyan film ami azzal volt keverve és az erősítő ki is írta és a hang is rendben volt. Meg is lepődtem akkor, persze inkább a beépített mag szólhatott.)
ELACielvtárs: a hangot persze nem a tv-ről vinném.
Nemir Ombe: igen ez is megfordult a fejemben. De a dupla kimenetes lejátszók elég ritkák.
-
Mankó
veterán
Sziasztok!
Meglévő full hd-s rendszeremet 4k-sra cserélném és mielőtt belevágnék a projektbe, mindenképp jó lenne tisztában lenni néhány dologgal.
Az egész onnan indult, hogy a jelenlegi Beelink Mini MxIII-as lejátszómat akartam lecserélni egy 4k-t és hdr-t tudó masinára, (ez a Mecool K1 Pro lenne, lett volna), tv-ben pedig egy LG Oled B7-el kacérkodok. Még egyik sincs meg, csak úgy elméletben játszok a gondolattal, hogy miután letisztultak a kérdések, már csak be kelljen szereznem a cuccokat.
Elméletben mindent szépen elrendeztem, csak mikor végig mentem a részeken esett le, hogy a lejátszó képe az erősítőn keresztül megy ki a tv-re, amiatt is, hogy az erősítő megkapja a filmhez társított összes hangsávot (pl.: TrueHd, HdMa stb.).
Az erősítő egy Onkyo TX-NR609-es. Egy tesztben olvastam, hogy tudja a 4k felskálázást, de hogy ez csak felskálázást jelent vagy a 4k felbontás kezelését is, az már nem derült ki. A Hdr-ről pedig szó sem esett, valószínűleg hogy azt (s)nem tudja.A kérdésem az lenne hozzátok, hogy ha 4k-ra váltok, akkor nagy eséllyel cserélnem kell az erősítőt is, vagy annak cseréjét esetleg megúszhatom?
Ha a lejátszót a tv-re kötöm majd, a hangot pedig optikán küldöm az erősítőbe, akkor elodázhatom az erősítő cseréjét, ez esetben csak dolby és dts lesz.Nálatok hogy van ez megoldva, mire számítsak? Ötletek is jöhetnek a megoldásra! A segítséget
előre is!
-
Mankó
veterán
Nem tudom, hogy jó helyre írok e, de ez is házimozival kapcsolatos kérdés.
Nemsokára érkezik az Astro A50-em (Gen2) és szeretném az xbox One-om és az erősítőm is rádugni. A kérdés az, hogy hogy tudom ezt egyszerre megoldani, hogy ne kelljen állandóan dugdosni a forrásokat, hanem csak a fejesen átkapcsolni, hogy épp mit akarok hallgatni?
Az erősítőre csatlakozik HDMI-vel egy Beelink MXIII is, amiről a filmeket nézek, zenét hallgatok.
Kellhet egy optikai elosztó a művelethez, ha így van milyet ajánlotok hozzá? Egy bolti elérhetőség, link is jöhet.Köszi
-
Mankó
veterán
válasz
DudeHUN #118080 üzenetére
Ok, de milyen megjelenítést használsz a tv-n pluszban? Mert az erősítőn még rajta van a média lejátszó is, ami ugye mozi módban megy, a mozi mód és a játék mód között azért sok különbség van. Lehet nem input lagban, inkább megjelenésben, a mozi mód sötétebb, a játék mód kontrasztosabb. Mindig állítgatni játék előtt után kicsit macerás.
-
Mankó
veterán
válasz
#09634560 #118069 üzenetére
Játék konzol optikával csatlakozik az erősítőre, hdmi-vel a tv-re, de már lövésem sincs, mit kellene állítani, hogy szóljon az 5.1. A konzolból dolby, dts hang jön ki.
A régi időkben a x360 hasonlóképpen volt összekötve, tv-erősítő optikával volt összekötve és auxon volt hang, de most semmi és össze is kavart rendesen. -
Mankó
veterán
Ha az erősítő optikai kábelen kapja a jelet, akkor ugye aux-ra kapcsolva kellene hallanom a hangot?
-
Mankó
veterán
válasz
DudeHUN #118042 üzenetére
A tv és az erősítő játék módja eltér egymástól, hogy ez most mennyi input laggal jár azt nem tudom, de hogy képi megjelenésben igen, az biztos. A tv-é minden képjavítót le vesz, így világosabb lesz a kép, az erősítőé marad ugyanolyan sötétebb, mint ami a média lejátszóhoz van beállítva. Az is lehet, hogy csak egy hangzatos marketing ez a game mód az erősítőn, de sok mindent nem ér.
Verseny szint) na arról szó sincs.
Szerk: azt hol állítom, hogy ne nyúljon a képhez? Bár mindegy, mivel csak egy hdmi kimenet van a tv felé, arra pedig mozi beállítás van alkalmazva a tv-n, így nem tudom mit állíthat egyáltalán az erősítő.
-
Mankó
veterán
válasz
BBéci #118033 üzenetére
Ez esetben mehet a box tv-re hdmi-vel, a hang meg optikain közvetlenül a boxról az erősítőbe, vagy jobb ha egyből a boxból az erősítőbe megy a hdmi-n? A box max dts-t tud, s annak optikain is át kell mennie, az input lag miatt talán jobb lenne kihagyni az erősítőt. Boxból erősítőre, erősítőből tvre menne a kép, lehet össze szed plusz input lagot, ami hátrányosan hat a játék élményre. Innen az egész dilemma.
-
Mankó
veterán
Van egy xbox one, tv, hdmi-s erősítő láncom. A box az erősítőre van kötve hdmi-n, az erősítőn game mód van állítva arra a bemenetre, de a tv-t is át kell sokszor állítani játék módba, hogy kicsi legyen az input lag.
Arra gondoltam, hogy a boxot egyből a tvre dugom és csak a hangot viszem at a erősítőre. Ebben az esetben az optikait a tvből vagy a boxból érdemesebb az erősítőbe kötni? Melyik az ajánlottabb verzió? -
Mankó
veterán
válasz
bulgesz777 #115904 üzenetére
Az Onkyo-k melegszenek rendesen, de szerintem az a 15 cm kevés lesz.
-
Mankó
veterán
Ez a Dynamikus Volume tiszta szívás. Kikapcsoltam és megjelent minden ami eddig hiányzott, feszes mélyek, irányítottság, természetesebb hang.
(EQ maradt bekapcsolva.) Persze még finomítani kell, de egy hét káromkodás után már végre rajta vagyok a jó úton, remélem.
Sub-on 60% körüli a hangerő, erősítőn vissza kellett vennem -6-ra hogy jó legyen. Jó ez így, vagy inkább a sub-on állítsam visszább? -
Mankó
veterán
válasz
nismoka #115801 üzenetére
A sub-on maxra van tekerve, erősítőn kérdezem, hogy mire állítsam. 90 és 120 Hz között állítgatom, de nem tudom mi lenne a helyes. Kis satelitek vannak meg egy JBL 250p.
Patice: szub vágás 80-90-100-120 és fölötte, de az úgysem érdekes. Eredetileg nekem is 90-en volt a vágás, most hogy máshova került a sub inkább rákérdezek, nehogy valami hibás hangkép rögzüljön a fejemben.
80 Hz vágás mindenre? Adatlap szerint 80-akat tudnak. A mérő mikrofon 70-60-60-ra állította, de ez még nekem is nagyon gyanús, ezt változtattam 90-80-80-ra.
-
Mankó
veterán
Új helyen a sub. Végre meg van a hely, ahol a legjobban szól. (és mindezt körbejárós technikával
)
Freki-vágások Front 90, Center - Rear 80-on. A kérdésem az lenne, hogy a Sub-ot mire érdemes állítani 80-120 Hz között?
A Phase kapcsoló min legyen? A sub a centertől 2 m-re, az erősítőtől 3.60-ra, a bal fronttól 60 cm-re van. -
Mankó
veterán
Tegnap jött egy sub-őrült érdeklődő a Boston sub-ra, és teljesen más megvilágításba helyezte a mély hallgatás eddigi szintjét nálam. Nem hogy a 23 cm-s távolság nem elég a subcsőtől hátra fele, de még a 30 cm se. Plusz nem árt, ha körben is van hely. Hiába, hogy a jelenlegi helyen is egész jól szólt.
Újra pakolgatás + teszt lesz, ha hazaérek (a szomszédok és a család nagy örömére).Az "arc" szerint adjam el mind2-t (Boston + JBL) és vegyek egy 30 cm-set.
Nem is lenne rossz, ha lenne annyi pénzem, de lehet ez egy hosszútávú terv is akár.
Persze aki hangnyomásos versenyekre jár, az másképp látja, hallja ezt a kérdést is. -
Mankó
veterán
Kicsit megmozgattam a sub-ot és teljesen elcsúszott a hangkép. Hiába állítottam vissza az eredeti helyére, valahogy máshogy szól, nem is megy annyira mélyre, mint eddig ugyanazokkal a beállításokkal
Most állítgassam be megint a jelenlegi helyzethez, vagy elég ha az Isotech Revolution cd-jét elfuttatom 1-2x? -
Mankó
veterán
Havernak van egy JBL SCS178-as szettje egy HK 132-es erősítővel és most erősítő cserén gondolkodik. Milyen erősítőt ajánlotok neki a JBL mellé? A feltételek HDMI, mérő mikrofon, Audessey.
Köszi -
Mankó
veterán
Az IsoTek Rejuvenation tesztlemez 3 része közül (small, large, rapid) melyiket futtassam a Boston rendszeremen? Elég a small, vagy mehet nyugodtan mindhárom?
-
Mankó
veterán
válasz
ricsik #114948 üzenetére
Nem is a méretén van a hangsúly, inkább a szoba zsúfoltságán és a lefele szóló, néző szubcső és hangszóró párosán. Így nagyon nehéz úgy elhelyezni, hogy ne legyen közel semmi, ne rezegjen be az adott szoba kellék stb. Én sajnos az adott körülményeknél nem tudtam kiküszöbölni sok dolgot, emiatt kellemetlen döngő hangja volt és sokszor gyűlt meg a bajom a szomszédokkal, úgy hogy közben nem is hallgattam hangosan a rendszert. A JBL jó választás volt minden tekintetben, nem döng, jól szól, szomszédok is nyugton vannak és még kényelmesen el is tudtam helyezni.
Ha együtt sokkal jobb eredményt nyújtanának, akkor megtartanám a Bostont is, de így nem. Esetleg egy másik JBL 250p-vel valószínűleg máshogy alakult volna a véleményem, de az már egy másik történet, -
Mankó
veterán
Bekötöttem a JBL sub mellé a Boston subját kíváncsiságból.
A két sub-ot kialakításukból, teljesítményükből eredően nem lehet egymáshoz viszonyítani. 100 w vs 200 w, hátsó vs lefele néző sub cső.
Játszadoztam egy ideig a beállításokkal és tologattam a subokat is természetesen. Több fajta forrással is próbálgattam (Flac, iso, film, Dolby, DTS, DTS HDMA)
Azt kell hogy mondjam, hogy a Boston subja erősebb a JBL-től (kb. 35-40%-os hangerőn hozta azt, amit a JBL 60%-on), nekem legalábbis úgy tűnt, annak ellenére, hogy a Boston 100-as, a JBL pedig 200 w-os. Persze ez a bejáratás során még változhat.
Néha úgy tűnt kicsit mintha mélyebbre is menne a JBL-től, ugyanakkor a JBL-t ici-picit részletezőbbnek éreztem.
A Boston hozzá tett a JBL mozi élményéhez (erőteljesebb lett a "bélrengetés", ugyanakkor "dörmögőbbnek" éreztem, pedig ügyeltem rá, hogy meglegyen körben a 30-50 cm távolság), de annyira nem, hogy emiatt megtartsam mindkettőt. Szerintem a Boston sub-ja egy nagyobb (a 20 nm-es szobámtól nagyobb) , sok szabad térrel rendelkező szobában még jó szolgálatot tehet másnál. A Boston így megy apróra, a JBL pedig marad, mert külsőre szebb, jobban elhelyezhető, a 20 nm-es szobámban jobban elhelyezhető a hangja, kevésbé zavarja a szomszédokat, garis stb.Szerintetek mennyit érhet így használtan a Boston sub-ja? Tökéletes állapotban van, esztétikailag és működésileg egyaránt, viszont garanciát nem tudok rá adni.
-
Mankó
veterán
válasz
adamssss #114925 üzenetére
80 Hz-nél vág az erősítő: 80 Hz fölötti mélyeket nem enged a subra. A többi csatornánál, pedig a beállított értékektől kezdve szól. Adj a sub csatornának plusz decibelt és nagyobb mélyek jönnek a subból vagy a hátán állítsd erősebbre a hangerőt, de ne menj 70% fölé! Esetleg játszhatsz még a db-kel a többi csatornán is.
-
Mankó
veterán
válasz
#75912448 #114832 üzenetére
Egy falon levo megoldast fogok probalni. A 2 sub a tv 2 oldalan fog elhelyezkedni, az egymassal szembeni otlet nem megvalosithato.
Ujra kalibraltam a rendszert, aztan azt hittem falhoz vagom a tavcsatit. Zene alatt tok jol szolt, film alatt meg valami zagyvasagot hallottam. A jobb hatso se szolt film alatt, pedig a level kalibralasnal meg igen.
Holnap reseteles utan kalibralhatom ujra, valami beallitas bent ragadhatott, ami bezavart.
Akar hogy hallgattam dynamic eq-val szebben szolt.
Hagytam pici helyet a sub mellett is, h ne tapadjon a butor a subhoz, egesz szepen elkulonultek a hangok, pedig nem rezonalt a 2 szekreny darab elotte se. A 2 hatso ala meg teszek valami eket, h kicsit a hallgato pozicio fele lejtsenek es ugy kalibralok egyet. Lassan mar eltalalhatnam a jo beallitasokat, mert napok ota csak allitgatok. -
Mankó
veterán
válasz
#75912448 #114806 üzenetére
Mindenki mashogy latja. Szerintem a legtobben a 2 sub lehetosegebol indulnak ki, en a te velemenyeden vagyok. Egyet is nehez elhelyezni, plusz a 2 kulonbozo kialakitas miatt egy rem alom lehet beallitani.
Ettol fuggetlenul egyszer mar csak kivancsisagbol is kifogom probalni. Aztan ha nagyon gaz, akkor megy aprora a boston subja. -
Mankó
veterán
válasz
BBéci #114793 üzenetére
Hiányoltam a feszes mélyeket, inkább döngött. (A jbl jo ára, nagyobb teljesítménye, kialakitása is vonzott) Lehet egy jó elrendezés megoldaná ott is a problémát, de a lefele szóló és néző kialakítás miatt egy ilyen szekrény közé tétel csak rossz hangot eredményezett volna, beremegtette volna az érintkező bútorokat. (ez az élmény, így is meg volt, pedig 15 cm-re volt a szekrény sortól)
Most már hajlok arra, hogy meg tartsam azt a subot is, csak meg nem tudom, hova rakjam. A jbl a hallgató pozícióval szemben és jobbra van. Maximum a hallgató pozíció bal oldalára tudom elképzelni a bostont, vagy az eredeti helyére. Ez esetben nagyon közel lennének egymáshoz (szinte egy sarok 2 falán) az gondolom felejtős, és a tv 2 oldalára való falhoz közeli (még ez lenne a legkönnyebben kivitelezhető) megoldás? Hallgató pozíció mögé lehetetlen betenni. Szóval nem lesz egyszerű az elhelyezés. A tv bal oldalán a jbl is jól szólt, kérdés, hogy egy oldalon nem oltanák ki egymás hangját?
Az erősítőn van subwoofer és pre out aljzat is. 1 ide-1 oda nem megoldás? Vagy Y kábellel osszam ketté a subwoofert és úgy jó lesz. Egy sima rca elosztó is megteszi, vagy speciális kell? Ez esetben ajánljatok megfelelő kábelt hozzá! -
Mankó
veterán
válasz
kigyi_23 #114776 üzenetére
A gond ezzel csak az hogy a Boston rendszerhez képest, még egy előadó teremben se biztos, hogy érdemben össze tudnám hasonlítani.
Lehet nem is jó ötlet a Bostont lecserélni, csak arra gondoltam, hogy az egybe szett jobban kelendő lenne, mint a sub önmagában. Különben lehet hogy megérne egy próbát bekötni másodlagos subnak. Bár biztos nem lenne egyszerű művelet a beállításuk, mivel különböző teljesítményűek és kialakításúak. Aztán kitudja.
Elég sok verzió eszembe jutott. Az elsőket pl letudnám most cserélni egész jó áron nagyobbakra. Fél áron, igaz gari nélkül. A mostaniakat meg max ha nem megy el, akkor betenni 7.1-nek.
De akkor meg a center lesz kicsi.Akkor már egyszerűbb lenne eladni egyben az 5,1 szettet és venni helyette egy másik 5.0-át.
Vagy megy simán a sub és az 5.0-át meg megtartom. X , hogy mi lenne az ésszerűbb és jobb megoldás.Szóval extrém dolgok is eszembe jutottak, de ez már szőrszál hasogatás ebben a 20 nm-es szobában.
-
Mankó
veterán
válasz
Mankó #114773 üzenetére
A jelenlegi helyzetben nem rezonálnak a mellette lévő szekrények. Most teltebb, tisztább lett a hangzás. Ha halkan hallgatok zenét inkább érzésre van mély, viszont ha kikapcsolnám a ládát, akkor meg hiányozna valahogy az alja. Ha hangosítok akkor már erőteljesebb a mély, de nem döng, mint a Boston.
Furcsa de itt pont a kellemes hangerőn szól szépen, ha feljebb hangosítok akkor a magas és közép elnyomja a ezeket a finom mélyeket. Gondolom egy újra kalibrálás megoldja ezt a problémát, mivel a sub átrakása óta még
nem kalibráltam újra.Dorian: Tudsz ilyen gumis, vagy tapadós tüske alátétet? Vagy ötlet, hogy mi lenne megfelelő?
Mivel hogy felszabadult a Boston sub-ja, az 5.0-át gondoltam egy ilyen PolkAudio szettel kiváltani. Persze ha ésszerű áron és időben elviszik a Bostont. Ha nem, akkor csak a Sub-ot adom el, a Polkaudio későbbre csúszik. Aztán ha a sub se akar elkelni, akkor bekötöm valahogy a segítségetekkel másodlagos sub-nak.
Véleményeket kérnék a Polkaudio-ról! Esetleg más ötletek is jöhetnek 160 ezerig monitor sugárzókból álló szettre!
Köszi
-
Mankó
veterán
válasz
Tamoo #114769 üzenetére
A meglévő fiókos szekrény miatt 3 verzió jött szóba. Marad a Boston régi helyén, ez vagy pedig a szekrény bal oldali végén. Amint átraktam a tv alatti falra a régi hely helyből kiesett. A szekrény között és a szekrény végén is hasonlóképpen szép mélyek szóltak, így az a verzió maradt, ami összképben jobban mutat.
Remélem a kalibrálás és a tüskék nem rontanak, hanem csak javítanak majd az eddigi hangzáson. -
Mankó
veterán
Beraktam a subot (jbl 250p) az uj helyere, a tv alatti falra, a kozep es a jobb oldali front koze. 2 oldalrol szekreny fogja kozre, akkora mint maga a szub, (tapad a subhoz jobbrol-balrol), 23 cm hely van mogotte. Szep melyek jonnek belole.
Aztan elolvastam 1-2 cikket az elhelyezesrol es teljesen elbizonytalanodtam, h jol van e ez igy. Kellene hagyni korbe is valamennyi helyet?
Kaptam a melyhez tuskeket is. Jo lenne felrakni a subra, de nem akarom osszkarcolgatni a parkettat alatta. Milyen alatetet ajanlotok alaja? -
Mankó
veterán
válasz
audiofül #114731 üzenetére
Semmi gond, jó az ha itt van a link, hagy okuljanak a többiek is.
)
Ha 80 Hz-re állítom a sub vágását, akkor a kis szatelitekét is 70-80-ra kellene , hogy ne legyen lyukas a hangkép. Jól gondolom?
Az erősítő 70-60-70 lőtte be a Front-Center-Rear sateliteket, ezeket állítsam akkor 90-80-90-re? -
Mankó
veterán
válasz
XtremLor #114703 üzenetére
Sajnos én is erre a meglátásra jutottam. Most olyan anyagot vadászok a neten, amivel be lehetne járatni a subot.
A Boston beállításaival nem is hallottam, hogy szólna a JBL. -9 db-ről 0 db-re kellett vissza vennem, szóval tuti, hogy rosszak a beállítások. Az erősítő eddig 120 Hz-en vágta a sub-ot, a JBL 250 P-t ti mire állítanátok? Elvileg 32 Hz-től 150-ig megy. -
Mankó
veterán
Ma fut be a JBL 250p. Szeretném már a lehetőségekhez képest normális helyre rakni, így alkalmazni fogom a négykézláb körbejárós eljárást.
Tv a falon, az általános hallgató pozíció kanapén fekve.Ebben az esetben, a sub-ot tegyem fel az ágyra, tegyek alá valami szilárdat és mehet a körbejárás? (mivel hátra fele néz a subcső, a hangszóró pedig előlre, talán jó is lehet) Vagy csukjam fel az ágyat és a subot tegyem az ágy elé és úgy teszteljek?
-
Mankó
veterán
Egyesek még biztosan emlékeznek az "Onkyomban nem forog a venti" kérdésemre. Megoldódott. Hátha még valakinek jól jön ez a tapasztalat is:
Ahogy újrakábeleztem a rendszert, a beállítgatás során letiltottam a Dynamic EQ-t. Most már látom forogni, még ha nem is hallom.
Lehet annyi az oka, hogy Dynamic EQ-t használva a hangerő kb. 30-on is már kényelmes. EQ nélkül meg 50 körül jó és fölé tekerve lesz egyre jobb a minőség. Úgy néz ki az EQ-hoz nem kell akkora teljesítmény, kisebb hőfok, így nem kell mennie a ventinek. Furcsa, én pl. fordítva gondoltam volna.Jut eszembe, az nem gáz, hogy 50 fölött kezd kiteljesedni a hang? Mintha a hangerő emelésével a minősége is jobb lenne. Érdekes.
xxlongikaxx:
Kérdés mennyire érvényesül a Denon inkább zenére, Onkyo mozira féle "szabály". -
Mankó
veterán
válasz
BBéci #114539 üzenetére
A Sub cserét is feleslegesnek tartod (még vissza mondhatom), vagy jó választás a JBL 250P és előrelépés lesz a rendszernek? (Főleg, ha a mostanitól jobb helyre tudom tenni.)
Vagy úgy érzed kár megbontani a szettet (az egyben szól úgyis a legjobban), mert annyival nem fog többet hozni, mint amennyi vesződéssel jár?Az 5.0 szett cseréje is onnan fogant, hogy ha már megy a sub, akkor lehet egyben jobban elmenne az 5.1. Abból az árból pedig akár lehetne mást is venni. Jobbat, garisat, stb.
Godoltam arra is, hogy betenni másodlagos sub-nak a bostonét, de még a teljesítményük sem egyezik, szóval ez helyből felejtős gondolom. -
Mankó
veterán
BBéci kérhetek egy véleményt ide is?
-
Mankó
veterán
Szerintetek mi a legjobb megoldás, a JBL 250P subhoz megtartani a Boston 5.0 szettjét, vagy eladni egyben az 5.1-et és vadászni jobb monitor sugárzókat és centert?
Kicsit körbe néztem és még az is szóba jött, hogy a Boston első hangfal párjait is letudnám most cserélni. Jelenleg A23-asok vannak és van aprón A25-ös hangfal eladó.
Tehát 2x A23 surround, 2x A25 front és egy 223C center. Jó lenne ez így vagy mit ajánlotok? Adatok itt. 4. oldal -
Mankó
veterán
Megrendeltem a JBL 250P-t, értelmes sub most már lesz, így lehet gondolkodni a Boston 2310 cseréjén.
Ajánljatok nekem 5.0 szettet, de kizárólag monitor sugárzós kiépítés lehet, a hátsók lehetnek kisebbek is! 100-as körül jó lenne megúszni, persze előtte még el kellene adnom a Bostont is. Mit érhet az most használtan, ha az új ára még mindig 260k? -
Mankó
veterán
Egy gyors kérdés: A JBL 250p-hez elég a mostani Onkyo TX-NR609-es erősítőm? Mert arra most nem igazán szeretnék költeni.
-
Mankó
veterán
válasz
Dagidög #114491 üzenetére
Elvileg ha lefele áll a hangszóró és a sub cső, akkor a hang is lefele távozik és gömb alakban terjed. Ha valamelyik oldalon nagyon közel van valamilyen akadály, akkor ott megtörik, vagy berezonál. Ha előre fele szólna a hangsugárzó, hátra fele pedig a subcső (megfelelő távolsággal) akkor nem lenne ez a rezonancia és talán nem is lenne épp emiatt döngő hatású, csak a maga a mély hang lenne.
Aztán lehet hogy rosszul gondolom, de majd ki igazít valaki, -
-
Mankó
veterán
válasz
Dagidög #114484 üzenetére
A sub elhelyezése sehogy sem stimmel, de így hogy lefele szól, máshova nem mehetett. Sajnos a JBL-t meghallgatni sem tudom, (vidéki vagyok), de lehet ezen az áron nem kellene kihagyni. Akár egy másik hangfal rendszerhez is jól jöhetne majd és talán ezen is dobna valamit. Ezért is kértem a ti véleményeteket, mert én nem igazán tudok dönteni, de befürödni se szeretnék vele.
-
Mankó
veterán
válasz
kigyi_23 #114479 üzenetére
Hátra 30 cm, jobbra 15-20 és szekrénysor, balra semmi, mivel közvetlenül az ajtó mellett van. Így fért el. A tv alá nem tudtam, mert bútor közé ment volna, mögötte meg egyből fal. csak előlre lett volna meg a 30+ cm.
A tied milyen márka, teljesítmény?Dagidög: Nélküle is magyaráznak a szomszédok. Filmnél még elmegy kategória, zenénél meg alig van mély. Ha megfogom a tetejét a subnak érzem, hogy megy, csak vajmi keveset hallok belőle.
A mostani ugye lefele szól és 100 W-os, a JBL előre szól, subcső hátra néz és 200-as, Sokat dobna a rendszeren?
-
Mankó
veterán
válasz
BBéci #114474 üzenetére
Az még menne is. A mostani lefele szóló és lefele néző sub csövű Boston féle sub láda körül már nem igazán tudom biztosítani a 30-50 cm helyet. Lehet emiatt is nem szólja ki magát, vagy csak ennyit tud.
A JBL -t hogy kellene beállítani, hogy tényleg azt adja amit tud? Nagy baj lenne, ha a mostani helyére a frontokkal merőleges falra tenném?
-
Mankó
veterán
válasz
kigyi_23 #114469 üzenetére
Sajnos nem vagyok könnyű eset.
A jelenlegi sub egy 20 nm-es szobában van és a subcsöve lefelé néz. A sub a frontokkal merőleges falra jutott és mivel nem tudom biztosítani a körbe fél m-es távolságot, valahogy nem úgy szól ahogy kellene, hiányolom a feszes mélyeket, plusz zenébe se nagyon remekel a rendszer maximum ha a Dynamic EQ-val játszadozok, de ugye az nem az igazi. Plusz emiatt, a szomszédok is mindig nyavalyognak, hogy csak a nagy döngést hallják - gondolom a lefelé szóló miatt.
Ezeknek a problémáknak a kiváltására gondoltam a JBL-re. Jó árban van, mélyebbre is megy.
Minden észrevételt szívesen fogadok, s ha nincs nagy ellenzés, meg is rendelem még ma, amíg van.
-
Mankó
veterán
válasz
End-ru #114465 üzenetére
Most már csak azt kellene tudni, hogy a jbl 250p Sub minden gond nélkül beilleszthető e a meglévő Boston Acoustics A 2310 rendszerbe, annak Sub-jának helyére?
-
Mankó
veterán
Elgondolkodtam egy másik sub beszerzésén (különben a kis Bostonok mellé jó lenne vagy maradjak a gyárinál), de nagyon úgy néz ki, hogy erről az 50 ezres JBL 250P-ről már le is késtem. Esetleg ha valaki tud még elfekvő készletről valahol, írjon már egy linket!
-
Mankó
veterán
válasz
Patice #114459 üzenetére
15-20 cm távolságra vannak a falaktól. Szerk. 10-15 cm az inkább.
Most néztem a hangfalak gyári leírását, a satelitekre és a centerre 80 Hz-25 kHz-et ír. Lehet feljebb kellene vennem az értékeket egy 10-sel, az közelebb lenne a valóshoz, vagy menjek inkább, hogy fül szerint mi a megfelelő? -
Mankó
veterán
Újra kalibráltam a rendszert, hátha az új kábelekkel más értékek jönnek ki. Most tökéletesen megállapította a távolságokat, de hát ezek a frekivágások.
Front - 70, Center - 60, Rear - 70, Sub - 120.
Hát nem tudom mire vélni, szerintetek is furcsa? A Boston kis satelitjei szerintem nem tudnak olyan mélyre menni, lehet ezzel kompenzálja az akusztikát?
Vagy szerintetek milyen beállítás lenne a helyes?EQ-t kikapcsoltam, film kezd közelíteni a jóhoz, zene azért így furcsább.
Most fut az Isotek lemez. 1 óra 5 perc. Hányszor kell ezt lejátszani és milyen hangerőn? Kíváncsi leszek lesz e hallható változás.
-
Mankó
veterán
válasz
Norbi 72 #114358 üzenetére
Nekem se, de pl már csak kíváncsiságból is leszedtem, hogy mit fog kezdeni az erősítő az Atmos féle hanggal. Lejátszotta, szólt a hang rendesen, az erősítő (Onkyo TX-NR609) True HD-t írt ki. Aztán hogy ez most csak egy True HD mag volt vagy esetleg Atmosba tolta e ki, azt egy ilyen kis szettel meg nem tudom állapítani.
-
Mankó
veterán
válasz
Mankó #114338 üzenetére
Elképzelhetőnek tartjátok, hogy az egyes hdmi bemenetek máshogy szóljanak?
Kikapcs után átdugtam az első hdmi-be és mintha eltűnt volna ez a hang furcsa késéses, sietős mivolta.
A mély hang meg azért tűnik kevesebbnek, mert csak ott van ahol amúgyis lenne. Eddig meg szerintem máshol is szólt. Már csak azt kellene tudni, hogy 100 vagy 120 Hz legyen a sub.
Szokni kell ezt még keményen úgy érzem, meg egy újra kalibrálás se árt Dynanamic Eq nélkül.
Illetve azt a bejáratós lemezt is végig akarom futtatni, amit múlt héten ajánlottatok. -
Mankó
veterán
Beraktam egy SW Episod 2 iso-t. Sokkal több részletet kihallok a filmből, és irányítottabb is lett a hang. Kicsit sok is lett ennyi hang egyszerre, néha viszont olyan mintha egy leheletnyit késne vagy sietne a hang. Szerintem újra kell kalibráltatnom az erősítőt, mert az már nekem is furcsa, hogy a Dolby magyarnak jobb a hangja, mint az angol dtsma-nak.
-
Mankó
veterán
Újra kábeleztem a rendszert, valamennyi különbség van, de még be kell járatni a kábeleket. A sub mintha kicsit erőtlenebbül szólna, de lehet egy újra kalibrálás megoldja, vagy csak más anyaggal kellene hallgatnom.
Az erősítőn van Subwoofer és Pre out csati. Melyikbe dugjam a sub-ot, vagy mindegy?A jelenlegi freki vágások Front (100) Center (90) Rear (90). Ennek megfelelően a sub-ot 100-ra, vagy 120-ra ajánlott tenni?
-
Mankó
veterán
válasz
BBéci #114257 üzenetére
A két sub dologhoz kapcsolódóan kérdezném, hogy a 2 sub típusának meg kell egyeznie?
A másik kérdés, hogy megfordult a fejemen, hogy a Boston Sub ládáját lecserélem egy nagyobbra. Van ennek értelme, vagy akkor már a kis satelitek lennének a szűk keresztmetszet? Vagy akkor már inkább egyben cseréljem le az egészet és gondolkodjak el jobb 5.1-en? -
Mankó
veterán
válasz
audiofül #114179 üzenetére
Melegnek meleg a a teteje, kezemet még rajta tudom tartani, de azért tűzforró. Sok filmet nézek,zene is megy majdnem mindig valami, most nyáron jó 6-10 órákat ment átlagban. Panelban nagyon nem lehet dübürögtetni és nincs beszorítva. Ágyneműtartón van rajta, fölötte a plafonig semmi sincs, mellette 1-2 dísz és ennyi. Akkor összességében így kell neki működnie, és lehet csak annyi a szitu, hogy még nem érte el a küszöbértéket.
Köszi a válaszokat, akkor megnyugodtam. -
Mankó
veterán
Onkyo tulajok! Nézzétek már meg nekem, hogy az erősítőben lévő ventilátor már indításkor pörög-e, vagy csak később kapcsol be!
KösziVan egy Onkyo TX-NR609-em és a benne lévő ventilátort még sosem láttam pörögni. Melegszik ugyan rendesen, de tökéletesen működik az erősítő, s persze jó lenne ha nem egyik napról a másikra adná be a kulcsot egy esetleges túl melegedés miatt! Jól szellőző helyen van. emiatt nem aggódok, de azért jó lenne biztosat tudni.
-
Mankó
veterán
válasz
Dorian #113751 üzenetére
Na oda jutottam, hogy ez a táp, nem a gyári táp. Ez egy jó 3m-es számítógépes tápkábel. Ez esetben se cseréljem? IC kábel így is úgyis kell, ha az APA RCA forrasztás után rövid lesz az eredeti.
A hátsó hangfalakhoz 7 és 9 m-es hosszúságú kábel kell, plusz a ráhagyás.
Összeköthetem egy ilyen VDC 2*1,5 mm-es kábellel, vagy inkább ne menjünk a 2.5 mm-es határ alá, és maradjak a Tamoo által ajánlott kábelnél? A VDC drágább 200 Ft-al /m.A 2*2,5 -es VDC.k meg mennek az első hangfalakra, mert ott 4-5 m-nél annyit nem dob az áron.
Vagy akkor már ne keverjem a VDC-t és a másikat, kössek mindent olcsó 2*2,5-es kábellel?
-
Mankó
veterán
válasz
Dorian #113751 üzenetére
Hát 2 eset marad. Vagy forrasztok a meglévő IC kábel végére egy apa rca-t és marad minden a régiben, nulla ráfordítással.
Vagy ha az RCA forrasztással már nem ér el normálisan a sub-hoz a kábel, akkor mindenképpen barkácsolnom kell. Ebben az esetben, akkor a sub-hoz veszek új IC kábelt, meg egy normális tápkábelt, a kisebbet (1.5 mm), ez összesen 7 ezresembe lesz. Az első hangfalakat VDC kábelekre kötöm ( 6 ezres),a hátsóakat olcsó, max 600 Ft/m-es (vagy olcsóbb VDC-re) kábelekre lógatom (~10 ezres). A mostaniak amúgy is vicc kategóriába illenek. Dugókat nem kérek rájuk, marad a sima kábel befogatás az erősítőbe és a hangfalakba is.
Ebben az esetben az eredeti kábelcserélős (full VDC) elképzelés 50 ezres árat, kb 25 max 30 ezerre redukálom postával, futárral egyetemben. Ha nem is érek el hatalmas változást, legalább nem tik-kábelekkel lesz beszerelve a cucc, mert talán azoktól még ez a rendszer is többet érdemel.
Szerinted?
-
Mankó
veterán
válasz
Tamoo #113748 üzenetére
A sub kábel egy ezressel lenne dragabb, a tapkabel az 1.5-essel 2.500, a 2.5-sel 4.500. Igazabol ez nem tetel, a hangfal kabel a draga. Lehet egy vekonyabb VD is eleg lenne hozza, vagy az a verzio h csak a frontokat es a centeret cserelem, vagy egyaltalan nem csetelek kabelt. De az 1.500-os kabelekkel 20-25m az elegge huzos ar az teny. Hat meg nem tudom mi lenne az arany kozeput.
Szerk:
Arany kozeputnak? Sub ic + tap (1.5 mm-s) frontok center VD-al (5 x 1500/m) rear (20 x 600/m, a linkelt kabel). Ebben a verzioban mar elfogadhato kiadas? Erezheto minosegbeli valtozas? Elhanyagolhato vagy elfogadhato hangzasbeli kulonbseg a hatsok es a tobbi hangfal kozott vagy inkabb felejtos? -
Mankó
veterán
válasz
Tamoo #113745 üzenetére
Az erősítőhöz 60, a hangfal szettért 135 ezerért jutottam. Összesen legyen 200, 50-et rátenni a kábelek miatt, kicsit húzósnak ítélem.
Azért lett Boston, mert igen csak szűkös a hely és mondhatni jó áron jutottam hozzá. Egyszer lehet hogy cserélem Boston szettet és akkor lesznek helyette komoly, akár Dali hangfalak, de az tuti nem a közeljövőben lesz.IC kábel mindenképpen kell, a táp kábelt se ártana lecserélni, tekintve, hogy most egy szimpla számítógépes kábelről kapja a tápot.
Ahogy kiolvasom a hszod-ból, akkor elég lenne tápnak a vékonyabb 1.5 mm-s tápkábel is, ugye?
Az IC meg a tápkábel nem oszt nem szoroz. A frontokhoz, meg a centerhez meg elég lenne összesen 4 m a Van Damme-ból, az se nagy összeg. A kérdés., az hogy ha a 2 hátsót nem Van Damme-al kötöm be, hanem valami egyszerű tyúkkábellel, akkor annyival rosszabb hangzást kapok , hogy inkább felejtsem is el az elsők be Van Damme-ozását? Ti mit ajánlotok? Erre mindenképpen szeretnék választ kapni. A 2 Rear hangfal bekötése Van Damma-al 30 ropi lenne. Akár a hátsó kábelezés lehetne egy másik projekt is máskor. De minek ha felesleges.liszi70: Nem foglak megkövezni, mert sajnos nekem is hasonlók csörögnek az agyamban, hogy fogok e egyáltalán profitálni a jelenlegi rendszeremmel, ha megveszem most ezeket a kábeleket. Nem igazán akarok, van tervben a rendszer fejlesztése a közel jövőben. Csak azért rákölteni 50 ropit, mert egy picivel akár szebben is szólhatna, de lehet még annyi javulást sem hozna, az pénz kidobás.
-
Mankó
veterán
válasz
Tamoo #113739 üzenetére
IC a Sub-hoz kell, miután a tegnapi nap barátnőm beletörte a meglévőt.
Dugót ki lehet spórolni, végül is befogathatom simán az erősítőbe is, meg a hangfalba is. Vagy a dugós verzió jobban ajánlott? Mennyit dobhat árban rá az 5 kábel esetén?A SUB kábelei (4m-el számolva) kb 10-esbe kerülnének összesen.
A hátsó hangfalakat is érdemes bekötni ilyen Van Damme kábelekkel, mert csak oda kb 20 m kábel kell a kettőhöz?Akkora minőségbeli ugrásra számíthatok még ezzel a kis szettel is, hogy megérje kiadni most kb 50 rugót erre a kábel rengetegre?
-
Mankó
veterán
válasz
liszi70 #113733 üzenetére
Na leírom, hogy milyen kábeleket ajánlott a GEM Kft-s Krisztián, aztán kérek egy rábólintást, ha mehet az árajánlat kérés és rendelés, mert még ma el kell küldenem az emailt.
Ezüstös IC (fekete) kábel - 268-006-000
Hangfal kábel 2*2,5 mm átlátszó - 268-502-000
SUB tápkábel 2 típus. 1.5 (213-500-515) vs 2.5 (213-502-525) Itt mindenképpen kellene egy voks, hogy mit ajánlotok a szetthez! (Lehet azt is figyelembe kellene vennem, hogy mi megy el a parketta alattA hátsókat is érdemes ilyen kábellel bekötni? Mert az a 20 m eléggé megdobja az árat.
Ahogy számolgatom, a ráhagyással ez a kábelezés közel 50 rugóba kerülne.
20-25 m hangfal kábel, 4 m IC, 4 m Sub táp kábel + a dugók.A rendszer Onkyo TX-NR609 + Boston Acoustics A3210 Hts
-
Mankó
veterán
Kértem árajánlatot a 2*2.5 mm-es. átlátszó, lapos Van Damme hangfalkábelekre. Létezik az, hogy métere 1500 Ft? Csak mert egy tesztben valami 300 Ft / m árú kábelekről volt szó.
-
Mankó
veterán
válasz
liszi70 #113666 üzenetére
Elkepzelheto, de csak a pereme rez, kozepen valami feher kemeny muanyag van.
Annyit elertem mar a kapirgalassal, h mar korbeforog a csonk. A kis gumi fedoperemet is probaltam kipattintani, de nem megy. Ha ez nem lenne ott, akkor mar kijott volna a darab. Kicsit megviseltebb lett ez a perem, de annyira nem veszes. Gondolom ez a kesobbiekben nem fog sokat befolyasolni,vagy igen?
Mar holnapra marad ez a muvelet, ha egyaltalan tudok emiatt aludni, remelem h csak az ic kabelt buktam (ez nem gond, mert ugyis cserelem a hangfal kabeleivel) , de ha a boston is beadja emiatt a kulcsot, a csaj is repul. -
Mankó
veterán
A 3 ezer ft-os ic kabel nem erdekel, azt ugyis cserelni akarom. Valahogy ki kellene szedni azt a darabot a csatibol es raprobalni, h a subba is megszakadt e. A kerdes, h h szedjem ki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest