- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Magisk
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Mbenyo97 #79522 üzenetére
Szia, azért annyit még hozzáfűznék, mivel mások nem említették.
Ha a TV fejhallgató kimenetére akarsz hangfalakat kötni, azt sürgősen felejtsd el, mielőtt nagyobb kárt tennél a TV-ben!
A vékonydongájú jack (3.5mm) márpedig fejhallgató kimenetekhez szokott kelleni, általában, és valószínűleg.
Viszont ha a hangfalaid rendelkeznek beépített erősítővel (a kép alapján nem rendelkeznek), akkor megoldható. Pl PC-s hangfalak, lásd, Genius, Altec Lansing, Creative, Logitech.
Na, remélem tudtam segíteni, a bekötésre pedig sanci adta a legjobb tippet, használj RCA-Jack átalakítót. -
törölt tag
válasz
Norbi 72 #79383 üzenetére
Sancival volt anno egy privát beszélgetésünk, ahol kiderült, hogy van egy közös ismerősünk, aki a Norbi, és őt üdvözöltem, mire Te megjelentél.
Még a 72 is stimmel, mint születési évszám
Mondjuk gyanus volt, hogy HM erősítő szinten is mozogsz, mert az általam ismert Norbert nem ez a tipus volt, ám eltelt 20 év, hogy utoljára láttam, tehát lehet eső, lehet hó -
törölt tag
válasz
Norbi 72 #79374 üzenetére
Norbikám, kicsi leányom, úgy énekelnék már egy kis István a Királyt, de hát nincs kivel, egyedül meg hülyén jönne ki Anglia közepén ... No de majd!
Azt a 906-ot bevállalnám, de 150 miles innen, az 300 oda-vissza, és nem vállal postázást az ürge, tehát Oxfordiak előnyben, nekem kiesik. De vannak erre is cuccok azért. ITT egy 609 pl, azért ez sem rossz, na
Amúgy igazat adok Sancinak, mit ingerelsz itt ilyesmivel? -
törölt tag
Őszintén? Nem!
Eleve kocsival szedem össze a cuccot, úgy 50 milesen belül, ami spórolja a postát, de akkor legyen szerencséd, vesztettem már el licitet, nem is keveset, de az a helyzet, hogy nagyobb a kínálat, mint amennyit be tudnék gyűjteni. Ezért entry levelezek. Ha meglesz a dieselem, akkor kitejesztek 100-ra, meg lowmid-midre, esetleg újabb tipusokra.
No meg itt vannak a VGA-k is
Igazából úgy vagyok ezzel, ha szükséged van valamire, még segítek isszerk: Egyébként erre, Angliában a magyarok nemigen HM-eznek a bérelt szobáikban, a laptopjaikon Youtube filmeket néznek.
A Face oldal is csak hobbi szinten van fenntartva.
Az összes eladásom magyarok felé költség áron ment el, hitelre, barátoknak -
-
törölt tag
válasz
greike #79361 üzenetére
No de az Asus-ról semmilyen hang nem jön át, még PCM sem a HDMI-n
Sefter
Ne haragudj, Neked is boldog szülit kívántam itt a nagy felfordulás miatt, ami a fejemben van.
Természetesen 3. porontyod sikeres megalkotásához kívántam lobogót bontaniHosszú, boldog életet _\V/
bajnokpityu
de nehogy már ez magának a HDMI átvitelnek legyen a hibája..
hdmi esetén hasonlóval se találkoztam, spdif esetén viszont előfordul anomália.Olvasgass ITT
Pontosan nem tudom, hogy ez minek a hibája, de az utóbbi napokban volt nálam egy 507, egy 607, 365 és egy 373 is.
Oké, a 365 az nem tud HD passtrought-ot, annak ellenére, hogy van HDMI csati rajta, de a másik 3-mal nem volt gond az Asus-sal. Itt a Sony viszont elakadt, és egyedül ő.
Olvasgatva a fórumokat, kiderült számomra, hogy ez valami tipushiba lehet, általában és gyakorlatilag a BD player tulajok kiválóan tudták használni, ha előfordult valami gond, akkor az MP vagy az egyéb kategóriás lejátszóknál volt, márkától és minőségtől függetlenül.
Én a biztonság kedvéért csináltam egy factory reset-et, és elsőnek a PC-t dugtam rá, mivel az össze volt rakva, és volt hosszú HDMI kábelem, azonnal megszólalt.
Visszadugtam az Asus-t, töksüket, a kép viszont átmegy.
Pio BDP160 és Sony PS3 CECHC04 is azonnal megszólalt. -
törölt tag
válasz
#09634560 #79358 üzenetére
Ez most izé .... más a sztori.
Használt entry leveles AV erősítőket adok-veszek jövkieg szempontjából, kitakarítva, tesztelvem, garival
Ebben a tekintetben nincs elképzelésem, ami jönDe valszeg egy 606-os lesz, legalábbis nagyon úgy néz ki.
dunkel
Megvolt, de csak az időmet vesztegettem vele. Ahhoz nem kell manual, ha másik 2 eszköz szól plug n play módon. Pechemre pont azzal kezdtem, ami nem -
törölt tag
válasz
#09634560 #79345 üzenetére
Boldog Születésnapot így utólag is
(Meg Norbit is üdvözlöm, ha már személyeskedünk)
szerk: Sefter-nek is boldogatAmúgy megvan. HDMI hang PC-ről megy, BD player és PS3 szintén, ám az MP nem szólal meg. Válogatós a szentem, amit sejtettem a nemzetközi fórumhozzászólásokból.
Mindenesetre köszönöm a tanácsokat, további szép napot, sietek, mert el kell adnom egy Sony HM erősítőt -
törölt tag
Nem tudom, hogy mi a helyzet.
Olvasgatom a fórumokat, és nem vagyok egyedül a HDMI sound problémával. Sokan panaszkodnak, hogy minden tökéletes, van kép, és hang is digitális bemenetekről, csak épp HDMI hang nincs.
Mások esküdöznek, hogy van, csak ezt meg ezt, így és így. (Volt factory reset is, viszont ilyen, hogy assign nem létezik, vagy akkor teljesen hülye vagyok)
Hát, én kipróbáltam, de semmi.
Arra gondolok, hogy vagy hibás a cucc, de ez furcsa, hogy kinden van, kivéve HDMI hang, vagy válogatós (ezt is írták valahol) és nem eszik meg mindenféle jöttment HDMI eszközöket hangügyileg ...
Érdekes ... szerintetek?szerk:
Ezt meg most írta az eladó:
"Hi, not sure what you are doing? hdmi just plugs in the ins and outs speakers connect away it goes. here is a link to the manual on the Sony site hope it helps.
https://docs.sony.com/release/STRDN1000.pdf "Hát, pedig esküszöm, hogy nincs HDMI hang, pillanatnyilag egy ASUS HDP-R3 van rajta, HDMI RAW beállítással, de a hónapban másik 3 vagy 4 erősítő is megfordult rajta, és nem volt gond. Mindegy, holnap rákötöm a BD-t és a PS3-at is, aztán meglátjuk ... de szerintem ez valami típushiba lesz ...
-
törölt tag
Életem első Sony HM erősítője, de a menü az valami borzalmas ...
-
törölt tag
válasz
#09634560 #79345 üzenetére
Igazából ezt próbálgatom, de nem nagyon találok ilyesmit.
Input van az elején, ahol ha a HDMI-t kiválaszutom, akkor kiírja, hogy az az
Meg settings, amit most bányászok, de egyelőre ott sem találtam assign-t vagy hasonlót ...De szóval a lényeg, akkor tudja a HDMI hangot?
-
törölt tag
Sziasztok
Egy olyan kérdésem volna, hogy Sony STR-DN1000 erősítőn az istennek nem tudom belőni a HDMI hangot.
Kép megy rajta rendesen, optikaival is át tudom vinni, koaxot nem próbáltam, de biztos.Azért utána googléztam, találtam EZT a fórumot (angol) ahol a tulaj hasonló problémákkal küzd, a Sony azt javasolja, hogy külön kábelt használjon.
Igen ám, de ITT viszont azt írják a tesztben, hogy képes HD hangok szállítására a HDMI porton keresztül.
Meg amúgy is! Tudtommal az optikai és koax átvitel nem képes HD hangok szállítására a szűk keresztmetszet miatt.Akkor most mi van? Lesz DTS HDMA, vagy nem? Sajna épp kupi van és a BD játékosom össze van rakva, de ha nagyon kell, egy PS3 rendelkezésre áll BD lemezekkel tesztelésre, de egyszerűbb lenne, ha valaki felhomályosítana.
Köszönöm
-
törölt tag
válasz
#09634560 #68947 üzenetére
Teljesen jó, köszi a gyors választ.
Pio amúgy UK-ban 100 alatt van újonnan, átszámolva
-
törölt tag
Sziasztok. Olyan belépő kategóriás HM erősítőt keresek, ami rendelkezik 2 HDMI kimenettel. Egy TV-t, és egy projit kellene kiszolgálnia, a proji 3D-s.
Használtban gondolkozom elsősorban. Tudnátok javasolni pár típust?Egyébként jól gondolkozom, ha ilyen erősítőt keresek? Vagy milyen megoldások vannak még 2 megjelenítőhöz?
Pillanatnyilag egy Onkyo TX-SR507 boldog tulajdonosa vagyok, és elégedett vagyok mind a minőségével, mind a szolgáltatásaival. Tudom, ennél sokkal jobb cuccok vannak, de az én igényeimnek bőven megfelel. Ezért ha ebben a kategóriában van ajánlat, akkor szívesen venném a tippeket.
Köszönöm -
törölt tag
válasz
MasterMark #63712 üzenetére
Köszönöm, és Warter-nek is, rendeltem is egy elosztót
zolaas, ugye azt nem nekem szántad, hogy diódát kell tenni az elosztóra a két ág közé?
Valószínűleg nem, de az én kérdésem is hasonló, ezért nem árt az óvatosságszerk:
blakey tényleg? Hát ha ezt tudom ....
Mindenesetre köszönöm Neked is
Aha, akkor most esett le, Warter milyen baloldaliról beszél
-
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok, tudom, ez a HM topik, de szerintem idevág.
Az a kérdés, érdemes e lecserélnem a WD TV Live! mediaplayert egy A-110-re?
Használtban gondolkodom, és igazából a WD sem volt rossz, de összeférhetetlensége van a TV-vel.
(Nem ismeri fel az 1080i módot, 720-ban meg keretet hagy. Mivel azóta vettem egy BDP-150-et, valamint van nálam egy O!Play HD3, tudom, hogy nem a TV hibája) -
törölt tag
válasz
Flashget #39569 üzenetére
Angol nyelvű leírásom van, tökéletesen értem, viszont nem olvastam el.
Ellenben azt gondolom, nem is kell.
Amúgy most nem csinálja, de ez független attól, amit írtál. Menet közben simán standby módba kapcsolható, a szekvencia ugyanúgy végrehajtódik, mintha lépésenként adnád meg, ez kérem itt a XXI. század
Ellenben néha nem hajtódik/hajtódott végre, függetlenül attól, hogy milyen módszerrel próbáltam a készülékből kilépni. A rapszódikus működés pedig bizony hogy hiba, méghozzá elég nehezen azonosítható. -
törölt tag
-
törölt tag
Jeleztem feléjük, jönnek is házhoz, csak este hétig dolgozom, attól félek, valami javított darabot hagynának itt helyette ... mivel sajna nem tudok itt lenni a helyzet lebonyolításánál, eléggé félek ez miatt.
Az aljzatos információt köszönöm, nem is akarom/akartam véglegesre, csak félmegoldásként, amíg realizálódik a szitu, de azt hiszem inkább kihagyom, kibírom azt a pár hetet BR nélkül akkor -
törölt tag
válasz
martoonx #39539 üzenetére
Na hát az marha jó
Ez akkor gyári hiba lehet. Esetleg garanciában nem cserélik? Érdekes, csak akkor nem kapcsol ki, ha előtte nézek valamit. Ha csak simán bekapcsolom, utána ki tudom kapcsolni. De nyilván ez nem életszerű ...
Megoldás lehet még a távirányítós csatlakozó aljazat, nekem spec pont van egy ... de akkor is idegesítő ez a hiba -
törölt tag
Sziasztok, Pio BDP-150-es asztali játékosomnál olyan hibát tapasztalok, hogy pár perc lejátszás után nem lehet kikapcsolni. A standby megnyomása után kidobja a Pio logot a kép közepére, a fluorescent kijelzőn megjelenik az OFF, de bekapcsolva marad, továbbra is halkan zúg.
Ez valami hiba lehet? Vigyem vissza a készüléket? Más is találkozott már ilyennel?
Firmware frissítést próbáltam hálózaton keresztül, de azt mondja, a legfrissebb van fent.Pioneer BDP 150 K a pontos tipus
-
törölt tag
Sziasztok, van valakinek Pio BDP150 K típusú asztali játékosa? Azt szeretném megtudni, hogy a hozzácsatlakoztatott HHD-t el tudom e érni valahogy szg.-ről, hálózaton keresztül, hogy az esetleges média anyagok másolásához ne kelljen ki-be dugdosni.
Köszönom. -
törölt tag
válasz
dattila79 #20077 üzenetére
Divx-es filmek szólnának 5.1-ben igen, az mp3-ak viszont nem. Viszont jó eséllyel ki tudnád tenni a hangot a hátsó hangszórókra is, de persze ettől még nem lenne 5.1, az mp3 kétcsatornás stereo.
Mielőtt megveszed, letöltheted a használati utasítást angolul, INNEN. Ez után döntsd el, megveszed e, vagy sem. -
törölt tag
Mennyivel jobb volt, míg itt voltam
-
törölt tag
válasz
python1 #19884 üzenetére
Sajnos a piac nem így működik.
A Focal is tudja, hogy óriási a PC speakerek piaca, hát kidobott egy szettet, ami jobb a többinél, de attól még nem jó.
8cm woofer nem létezik, főleg nem 150Hz-től, ezen lehetne némileg javítani egy megfelelő méretű dobozzal, de nincs ilyen körülötte.
Ez nem trollkodás, hanem alap fizika. Mélyebb hang = hosszabb hullámhossz, vagy nagyobb tányér, lásd még, rádiófrekvenciák, amatőr rádiózás, vagy épp rádiócsillagászat.
Nyilván ez is tömény baromság, vagy trollkodás.
(Nem te mondtad, csak így egyben írnék mindenkinek)De egyébként zárjuk ezt le, semmi konkrétummal nem tudtatok meggyőzni, az én állításaimmal szemben (ami fizika) 2 idejáró, és tapasztalt szakember véleménye áll fent, akik hallották is.
(A többiek csak vakon bíznak a Focal-ban, vagy a szakember véleményében, ami éppúgy nonszensz, mint az én ellenvéleményem, csak engem legalább a fizika támogat)
Nos erről annyit, hogy a nürnbergi per is szemtanúk egybehangzó véleményei alapján lett lebonyolítva. Utóbb kiderült, jelentős részük kamu volt. -
törölt tag
Kiváncsiságból beírtam a google-ba: "8cm woofer"
Értelmes találat nincs, csak vagy kiegészítésként talál hasonlót, pl 17.8cm woofer, vagy házimozi szettre hivatkozást, pl Onkyo.
Azért az is jelent valamit, hogy a piacon nincs ilyen termék, és nyilván ennek oka van.
Na továbbra is peace, az meg ha ezen berágtok, nyilván azt jelenti, hogy valahol igazam van. Én ugyanis tök nyugis vagyok. -
törölt tag
válasz
#09634560 #19865 üzenetére
Ne haragudj már, de pont Te forgatod ki mindig, amit mondani akarok. Szó sincs DSP-ről, a feltuningolt összképet én egész másra értettem.
Egyedül Dorian vágta le, hogy miről is beszélek. (Bár szerintem érthető voltam, csak nem akartátok megérteni, hogy miről beszélek)
Most, hogy már konkrét a dolog, arról van szó, hogy a 150Hz-es hangtartománytól felfelé, ahol a sub megszűnik létezni, a satelitbe épített "mélyközép" veszi át a szerepet, ami egy 8cm-es pici kis biszbasz, a köré épített, és meglehetősen szűken mért dobozt segítségül hívva, ami, méretéből fakadóan csak tovább ront a helyzeten.
Ez a hangtartomány vagy elvész, vagy nem szól tisztán, mert egyszerűen fizikai képtelenség, hogy szépen szóljon. Tök mindegy, hogy Bose, Focal, vagy Kisisten, ezt vakon garantálom, hogy gagyi. Aztán ahogyan emelkedik a frekvencia, nyilván egyre inkább életre kel a kis doboz, de az elméleti hangtartomány alsó szegmensében tuti, hogy elvérzik. Ott van egy lyuk, de legalábbis egy maszatos, gyengén értelmezhető szegmens.
Egész egyszerűen ezt a kütyüt a design és a név adja el, nem pedig a minőség.
Na, én ezen rugózok, most már második napja, értsük meg végre egymást.
Köszönömszerk: Nézem a 8cm-t, a tweeterem akkora, mondjuk ebben benne van a keret is. Na az 2000Hz-től indul ...
-
törölt tag
válasz
#09634560 #19841 üzenetére
Oké maradjunk a dobozméretnél:
tehát azt mondod: ahoz hogy minél jobban szóljon elegendő azokat egész nagyrra tervezniÉn ilyet nem mondtam! (Most amit írtál amúgy avval egyetértek, de én nem is állítottam az ellenkezőjét.)
Attól nem fog valami jól szólni, csak mert nagy, de az tény, hogy egy pici kis vacak biztos nem fog jól szólni. Cáfolj meg akármivel. De mondom! Tekerd le a subot, és hallgasd meg a sateliteket külön. Az ok, hogy összkép, meg minden, de abban a hangtartományban, ahol a satok szólnak, a sub nem rúg labdába, tehát azt hallod, amit valójában szól, nem a felspécizett összképet, ami ebben a formában átverés, ha elhiszed, ha nem. És erről nem tudtok meggyőzni, hogy nem így van. -
törölt tag
válasz
#09634560 #19834 üzenetére
pl. a mágnesezhetőség, membrán jósága, rugalmassága, tekercs kitérésének mérete, hűtésének hatásfoka, többutas rendszer elosztásának mutatói, hangváltó alkatrészeinek minősége,tűrésük ...
Ezek mind mind a hangszóró tulajdonságai, mi a dobozról beszélünk. Tényleg nem fogom elhinni, hogy egy bűvöskocka méret valaha is jól fog szólni, de még a duplája sem.
Mindazonáltal utána fogok járni, és ha hallom, akkor ok, de kötve hiszem, hogy valaha is megtörténik ez a csoda.Gondolj már bele egy picit, ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor nekem a csöves Laney fejemhez miért volt 2m magas a 2 láda, a 2x 4db 32-es Celesctionnal?
Hozzáteszem az egy 100-as basszus erőlködő volt.Persze mondom, minden relatív. A 2000 forintos asztali Genius párhoz képest valóban aduász a cucc, de ezt már elmondtam. Na béke, majd meghallgatom, vagy valami hasonló Bose cuccot, és továbblépünk.
-
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #19821 üzenetére
Miért mondod, hogy nincs tapasztalatom a témában? Hiszen úgy kezdtem, hogy az általam ismert és meghallgatott összes kisdobozos cucc alapján írom a véleményem, valamint azért mert ez épp Focal, attól még ugyanaz a sz@r, csak ebbe nagyobbak a mogyorók.
Bunkóság vs tudatlanság ... én még tanulhatok, de a jellem az kialakult ilyenkorra már, de mondom nem zavar, ha téged sem.
Nem az első megnyilvánulásom?
Igen, kb 1 éve jöttem azzal, amivel mindenki más, röviden csak annyit mondanék erre, tömény sznobizmus.
Azóta bizonyos dolgokat beláttam, hogy igazatok van, bizonyos dolgokban továbbra is ellenvéleményen vagyok, most ezt ne ragozzuk, de arra rájöttem, hogy mindenképp sokat tanulhatok innen, ergo jobb, ha csöndben maradok.
A tudatlanságom meg evidens a témában, ezzel kapcsolatban írtam is pár hsz-el feljebb.
De erről akkor sem fogsz meggyőzni, ha fejen állsz. (Már a kis asztali Focal minőségéről, amit szuperlatviuszokban adtok itt elő)
Mondom, azt elhiszem, hogy bajnok az asztali cumók között, de ennyit, és nem többet.Sanci38
Nem néztem még utána, ne haragudj, nincs elfelejtve, minden lényegi dolognak utánanézek, ami itt történik, nyilván normális határokon belül.Most ahogy így beleolvasok te az interferenciát taglalod épp. Ha nem voltam pontos, akkor sorry, tényleg a jövő héten meg fogom nézni, ezt most csak futólag pislantottam át.
Pont azt mondom, nagyon is függ a doboztól a hangja, épp ezért baromság belerakni egy pöttömnyi kis dobozba. A hangfalak nem véletlenül akkorák, amekkorák. Én ezt állítottam eddig is és ezután is ezt fogom. Mondom, hogy ugyanazt mondjuk, csak pepitába.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #19818 üzenetére
Nézd, én max a tudatlanságomat vállalom fel nyíltan, te viszont a bunkóságodat, am engem nem zavar, ha téged sem.
A korom meg végképp nem kell, hogy téma legyen, az életben sem várok tiszteletet az miatt, ami nem érdem, hanem egy állapot.
Amúgy meg nem haragszom, csak megjegyeztem.Sanci38
Jaguar X-Typet akartam írni amúgy, csak kapkodás volt.
London is messze van sajnos, de nem is lényeges.
Kifejezetten halk zenehallgató vagyok, kivéve egy-két hétvégi odaröffentés enyhén módosult tudatállapotban, de akkor meg mindegy is hogy mi szól és hogyanA doboz hiányával pedig tisztában vagyok, ám minél kisebb egy doboz a hangszóró körül, annál kevésbé alkalmas az akusztika befolyásolására, valami ilyesmire akartam kilyukadni, tehát ugyanazt mondtuk, csak pepitában. (kis doboz a hangszóró körül = gázos hangkép, vagy akusztikai rövidzár, ahogy te mondod)
De ettől még rengeteget tanulok itt, és minden további infot megköszönök.
Maradtam tisztelettel
Pitepeti -
törölt tag
válasz
#09634560 #19814 üzenetére
Nem nagyon tudok elmenni, sajna Angliából elég nehéz, amúgy már megtettem volna. Így marad az pár haver, akivel megosztjuk egymással az élményeinket, no meg amit innen-onnan hallunk. (Pl innen) Azt viszont aláírom, hogy ez vajmi kevés.
Amúgy a HM erősítőm egy 10 éves Pio 808, és nem igazán szoktam -40db felett hajtani, szal a hangerő nem szempont nálam, ha meg dolgozok, igazán halkan, -60 környékén szól.
(De azt szeretném, hogy ezt idővel minél szebben tegye)Okosnak sem vallom magam, kizárólag ebben a témában mertem vitába szállni, minden másban csendben figyelek. De azt gondolom, ezek akkor is elfogult vélemények bizonyos márkák irányában.
Egyszerű példa, az A Merci nem Merci, és az XS Jaguár is egy felspécizett Mondeo, nem több. De van aki szerint ez nem igaz. Na peace, most dolgom van.
És ne feledjétek! A vita építő jellegű, a veszekedés nem. Ezért kissé gázos szvsz, ha valakit le IQ zéróznak az ellenvéleménye miatt. -
törölt tag
Jó, akkor megyek és a közeli jövőben bővíteni fogom ismereteimet a high-end PC-s cuccok terén, de addig is engedjétek meg, hogy továbbra is szkeptikusan mosolyogjak.
Még valami: Azt a csekélyke tudásomat ami van pont ebből a fórumból szedtem össze, igen, passzív hallgatója vagyok idestova egy éve, és igen, guglizgattam is.
Szal ha hülye volnék, vagy ilyesmi akkor annak is oka van -
törölt tag
válasz
Ed Parker #19801 üzenetére
Dehogynem.
Folyamatosan fogást találok. De a főfogás az az, hogy egy 5 centis dobozból nem tudsz kicsikarni olyan hangokat, amik alkalmasak lennének egy kicsit is minőségibb zene élvezetére, bármely műfajban. Ehhez ragaszkodok, mert ennek az ellenkezőjéről eddig senki sem tudott meggyőzni.
Szvsz az a doboz azért van, hogy megtartsa a hangszórókat, nem pedig azért, hogy az akusztikáját javítsa. Szvsz nincs is akusztikája, LOL, megkockáztatom, ha kiveszem a dobozából, a hangszóró kábé ugyanazt mutatja, mint a dobozban bentAnnyit elhiszek, hogy hangos, meg torzításmentes, aztán slussz. De mivel úgysem fogsz meggyőzni az ellenkezőjéről, ha pedig lehetőségem adódik, úgyis meghallgatom, szerintem zárjuk le, felesleges ezen tovább rugózni.
PS
EZT a B&O-t hallgattam egy itteni second handban, azt, amelyiknek világosabb a kerete, és szögben kicsit meg van törve a széleinél. Hulladék. Azt azért hozzáteszem, hogy egy gagyi mp3-as zsebkütyüről hajtott meg valami pult mögé épített erősítőt, tehát épp az miatt is lehetett ratyi.szerk:
De még azok is igénylik a subot...
Hát pont ezt mondom. Hol tudsz egy rendes subot megvágni? 140-150Hz? Esetleg 200? És akkor a pici kis satelitek onnan indulnak? Na ne röhögtess, hol ad ki az a pici kis doboz 200Hz-es mélyet, vagy mélyközepet? Max reccsen egyetAztán a közép, középmagas tartományban valahogy elboldogul, de fentebb megint annyi neki.
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #19798 üzenetére
közben lejárt a szerki
"A szettben az összképet kell nézni, nem lebontva, hogy mit tud a sub es mit tudnak a satelitek."
Ez meg nyilvánvaló!
A fentebbi példában csak azt próbáltam ecsetelni, ahogyan rávezetem a mezei polgárt, hogy mégiscsak sz@rul szól a kombója, max ő nem hallja.
Mert azért egy rendes 5.1 nem döglik be sub nélkül, én azt gondolom, az inkább a filmekhez kell, mintsem zenéhez.
Van a THX logo, mikor filmek elején bejön, egy többcsatornás emelkedő skála, szerintem tökéletes tonalitással a lefedett tartományban, na azzal szoktam májerkedni többek között -
törölt tag
Még egy-két mondat erejéig hagy térjek vissza a linkelt cikkekkel kapcsolatban.
Az összes cikk gyakorlatilag 80-99 százalékban foglalkozik dizájnnal, árral, műszaki paraméterekkel, egyéb lényegtelen dolgokkal, és a maradék egy-két mondatban tér rá a lényegre, azaz a hangzásvilágra. (nem fordítva kellene lennie?)
A PH-s cikk pl 2 mondatban ecseteli a cikk végén, azt is úgy kezdi, nehéz részletezni, hogyan is szól ...
A Home Theater az első oldal utolsó bekezdésében nyilatkozik érdemben a hangzásvilágról, de őszinte leszek, ez alapján nem venném meg. + van egy összefoglaló a végén, mi szerint ajánlott.
A Music Direct szerintem nem is tesztelte, csak írt valami általános blablat, as incredible sound ... etc.
A PC Mag pedig egy PC szakújság, Ilyentén nem is várom, hogy kellőképp objektív legyen, nyilvánvaló okok miatt.
A Jerry Raskin pedig egy webáruház.Kis zacsimasszázs lesz, de azt kell mondjam, a Te cikked ebben a tekintetben sokkal átfogóbb és részletezőbb a teljes tartományban, mint a linkeltek közül bármelyik. Ha valami miatt megvenném, akkor az a Te cikked lenne, nem a többi.
De azért a véleményem nem változott, illetve hát ezt valóban meg kellene hallgatni.PS:
Kicsit utánanéztem, van még a Focal-tól másik asztali szett is, ráadásul dupla áron, és még randa is, szóval alakul ez, én azt látom.Ed Parker
tervben van egy ilyen jellegű túra, csak sztem ott fog elbukni, hogy ebből a cuccból nincs senkinek raktáron, no meg nem is lehetne kellő környezetet kialakítani.szerk2: Az elméleti fejtegetéssel kapcsolatban pedig igazad lehet, de mondom! Innentől fogva VAN az asztali szetteknek létjogosultsága, és lehet ajánlani kombót az érdeklődőknek, nemde?
szerk3: Például egyik cikk sem említi, hogy egy ilyen szettet hogyan is kell elhelyezni, és honnan hallgattátok? Az iróasztal előtt ülve, lábad között a dübörgő subbal? Na és mi van ha hátrébb gurulok egy pár métert? ... bla bla ésatöbbi.
-
törölt tag
Ed Parkerrel így kollektíve kettőtöknek írnám.
Ez nem hit bakker, hanem tapasztalat.
Én, mikor megnézek egy bögreszettet, ami állítólag jól szól, fogom, és letekerem a subot, vagy ha lehet, kikapcsolom inkább.
Utána lehet hallgatni a 80Hz feletti tartományt (sic) különböző hangszínbeállításokkal, különböző hangerőn, amit kierőlködnek a szatelitek.
Nyilván az összes kombó arra a trükkre épít, miszerint megvan a mély és a magas, akkor a végpontok megvannak, tehát jól szól az egész, én legalábbis így látom. Az EQ-t is a végein húzza fel az átlagpolgár.
De ha rávilágítasz a köztes tartomány hiányára, megdől az egész elmélet, és ez alól én még nem találtam kivételt. Nincs is, mert fizikai képtelenség. Persze ettől még tetszhet a tulajnak, nyilván.
A méret a lényeg. No meg nyilván sok minden más. Értsd, egy vagy többutas a rendszer, dobozok anyaga, bélelése, bla, bla, nyilván nem kell Nektek mondani.
Szerintem ez a kis cucc ugyanitt elvérezne. Azért meghallgatnám, majd sub nélkül ismét(Ugyanakkor nem hiszem, hogy Nektek ilyen ócska trükkökkel kell rávilágítani egy rendszer hiányosságaira)
Másfelől, játszunk el a gondolattal, hogy mi van, ha igaz a dolog? (Bár én kötve hiszem - elnézést) Akkor viszont mi ez a nagy szemöldökráncolás a bögreszettekre? Innentől fogva megdőlt a képlet, igenis lehet jó minőségű kombót gyártani!
Mert ugye a fenti cikked mindjárt emészthetővé válik, ha relatív módban íródott, nem pedig abszolút módban. Ez a cucc lehet az asztali PC szettek királya, végülis hallottam a Logitech Z5500-át, magasan veri a legtöbb piaci kombó HM-et, ez szerintem nem kérdés, de attól még simán elvérzik ugyanott, ahol a többi.
Vagy az én ex PC-s cuccom, egy valahányas Creative Cambridge Soundworks, valami papírmembrános egyutas vacak, de legalább tekintélyes mágnessel a közepén. Nem tudom súlyra mennyi, de itt van a szomszéd srácnál, ma reggel átugrok, megmérem.
Az asztali Sony, Philips ... stb szetteket simán verte, gyakorlatilag szinte az összeset, vagy legalábbis azokat, amik a környezetemben megfordultak.
De azért nem merném még csak azt sem kijelenteni, hogy jól szól.Na srácok peace, remélem nincs harag, de ezt akkor hiszem el, ha hallom. Szvsz annak a szettnek a teljes tartományában akkora lyukak vannak, mint Whoopy Goldberg hátsó fertályán a kijárat, LOL
-
törölt tag
Na látod, ezt viszont nem hiszem el! Tök hiteltelen az egész!
(Vagy az eddigi elképzeléseim a bögreszettekről alapjaiban tévesek, bár erősen kétlem.)
Mindenesetre eddig a hasonló csodakombók fizikai korlátairól beszéltünk, ami miatt nem szólhat jól egy ilyen cucc, pontosabban mondtátok ti, hallgattam én. Most meg egyszerre kiderül, hogy mégsem így van? Vagy a Focal tudhatja csak ezt 160 ropiért?
Én inkább azt gondolom, hogy van az a pénz, amiért gombásodik a herém, nemde?szerk: csak amire konkrétabban rálátok, mert van is kéznél, és szóba is került. Az iPhone rohadtul nem éri meg az árát, mert úgy ratyi, ahogy van. Kifejthetem, bár ez nem az a topik. De ettől még jópár szakújságíró az egekig magasztalja.
-
törölt tag
Hát ráengedsz egy 5.1 demót
Régen még mozikban is adták, a film előtt, a térhangzás szemléltetésére a DolbyLabs által kiadott hivatalos demókat. Volt helikopteres, meg olyanra is emlékszem, hogy indul egy gőzmozdony ... blabla, ésatöbbi.
Szal analóg módon, a füleddel, szvsz. -
-
törölt tag
-
törölt tag
Ide vezetett a fenenagy liberalizmus. A diáknak mindent szabad, a tanár gyakorlatilag rá sem nézhet. A suli meg egy divatbemutató.
Vissza kell hozni az iskolaköpenyt, a váltócipőt, esetleg egyenruhát, ékszerek, tetkók nuku, ez azonnali elbocsájtást jelent. A fegyelem az egyik legfontosabb alapköve a tanulásnak is, meg sok minden másnak, különösképp a gyermekkorban.
Végtére is az én koromban sem születtünk okosabbnak, vagy hülyébbnek, csak éppen az iskolába tanulni jártunk, nem bohóckodni. -
törölt tag
Bár le vagyok maradva elméleti síkon az LCD technológiától, azonban tudtommal a lassúság oka nem az elektronikában keresendő, hanem a panel képkioltási képességeiben, legalábbis régen így volt.
A motion blur fogalom is ezen probléma kapcsán lett társítva a technológiához.szerk: Megjegyzem, az én plazmám kb 8 éves, Philips 50" Ambilight, (a pontos típust nem tudom, a hátuljára van vésve egy táblicskura) és enyhe ghoston kívül nagyobb baj nem érte, pedig egyáltalán nem vigyázok rá.
Pl különböző technikai okokból kiindulva 720p-ben nem tölti ki a kép a megjelenítőt, csakis 1080i-ben, ezért körben pár centis keret látható. Akár hetekig is így marad, látható is, de pár óra 16:9 teljes képernyőn, és nyomtalanul eltűnik. Pedig 8 éve azért még jobban rettegtek a ghosttól, vagy a beégéstől.
Én nem félnék újra plazmát venni, és bátran merem ajánlani mindenkinek.
A képe alapján pedig a mai napig oda merem rakni a pár éves LCD technológiák mellé. Ok, IPS panel azért odaver neki, de sima film+tn nem ellenfél -
törölt tag
válasz
#09634560 #18736 üzenetére
Hát 600 napom már nekem is van, illetve több mint 900, de azt hiszem hsz-ek is kellenek megfelelő számban.
Másfelől, nekem egyszer volt 30 perc kitiltásom, nagyon határeset, de végülis jogos.
Burkolt warez ajánlásért, link és konkrét utalás nélkül, pusztán olcsó, letölthető verzióra hívva fel a figyelmet. Mármint hogy létezik ilyen csak rá kell keresni ... Akkor nekem vajon nem lehet?
Mindenestre kösz a választ - stílszerűen 1 forintért, nemde?szerk: valójában észre sem vettem, hogy ki voltam tiltva, csak emailt kaptam, annyira rövid volt a periódus
-
törölt tag
Akár EBAY-en is, mint sok minden mást
Poplacsek
Látom H650-nel nyomatod, ha szépen megkérlek, megnéznéd, hogy van -e letölthető profil pioneer VSX-808RDS-hez?
Esetleg ha van ilyen lehetőség, érdekelne egy gombkiosztás is, amit összehasonlítanék az eredetivel, mielőtt veszek egyet.
Köszönöm. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Toobee #18497 üzenetére
Igen, ma piahegyek van, bár buli az nincs hozzá, de holnap este lesz böfögés, ez már el van könyvelve.
Ed Parker
Lithuaniat délután hallgattam, igaz még a régi dobozokon, de Budapest nem rossz ötlet, már nem is emlékszem rá.
De a legjobb GU akkor is SydneyToobee
Sajnálom, hogy így elb.szták a hétvégédetszerk2: Az jó, hogy GA-nak írtam a Globa Andergrandot, LOL, már javítottam. Sok lesz estére Petike, mennyé alunni
-
törölt tag
Hát srácok, megittam nyolc biert, és csak megvettem a Warfi SP87-es Limited Editionját, most áll a farkam Seaman Melbourne-jére, de alig várom a holnap reggelt, hogy igazán kipróbálhassam a Terrorizer Hordes of Zombiesével 0db tájékán, aminek, így estefelé, valszeg nem örülnének a szomszédaim, LOL
További szép estét.Tamoo
ja, rum, de bourbonként kaptam -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #18430 üzenetére
Le azért nem fosoztam, de tény, ebben a topikban nem nagyon merek kínai ebayes cuccokat ajángatni
Arra meg végképp nem számoltam, hogy még meg is véded -
törölt tag
válasz
montyx #18426 üzenetére
Ezek a DAC-ok, az árból, és a származási helyből kiindulva, nem minőségi termékek, tehát ha minőségi DAC-ban gondolkodsz, akkor ne Kínából rendelj, viszont az ár is magasabb lesz, nyilván.
Ha mégis megfelel ez a minőség, akkor neked olyan kell, ami Digital HDMI to stereo analog, azaz EZui: Én azt gondolom, hogy egy sima, csak analóg RCA benettel rendelkező erősítőnél ezek az épített DACok nem rontanak a hangzásvilágon, de sajna a dolog lutri, mivel nem próbáltam még.
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #18288 üzenetére
Nem, az a szobába van, oda akartam a bögreszettet, de tegnap elcseréltem 4 KEF-re, meg egy stereo Kenwoodra, ami korábban az enyém volt amúgy.
Ezeknek az árán akarok venni egy komolyabb álló párt a nappaliba, a mostani Warfik helyére.A FLAC számítógépről megy, digitális kimenetről, ez pedig a nappaliba van, ahová mozit akarok építeni
Tamoo
bocsesz, nem vettem észre a kérdésed a szerkesztésben, szal, PC integrált hangkarival, optikai kimenetről.szerk2: Amúgy nem ragaszkodok Vödörfedélhez, LOL, csak épp ez van a környéken. Ja meg egy B&W 1500-as induló áron
ITT az elérhető hangfalak listája 10 milesen belül. A warfi tegnap kiesett, de megtaláltam egy 50-essel olcsóbban egy face hirdetésben.
Az meg ITT
-
törölt tag
válasz
HornedReaper #18281 üzenetére
Nem fedi le a teljes tartományt, amit én hallani szeretnék. Keveslem a magasakat és a mélyeket. A forrás FLAC és nem használok semmilyen hangszinszabályzást.
De nem biztos, lehet csak én érzem így, épp ezért elkezdem próbálgatni csereberélgetni az összetevőket, amik használtan a környéken felbukkannak, és megtetszik, valamint ha úgy látom, el is adhatom ennyiért, akkor bevállalom.
Ezért kérdeztem rá a fenti cuccra.
A diamond 7.3-al az a baj, hogy szerintem kicsi a teste a mélyeknek, ezért zúg, mikor kicsit megküldöm neki. Vagy hogyan mondjam másként. -
törölt tag
válasz
HornedReaper #18277 üzenetére
Az SP-87-ben nem ilyen hangszórók vannak, akárhogyan nézem, ha ez az, aminek írták, akkor cserélték benne. Ezek olyanok, mint pl az Opal100-ban vannak.
Na meg nem (csak) ez volt a kérdés, de kösz azért -
törölt tag
Sziasztok
Meg tudnátok mondani, hogy ez melyik Warfi, és hogy kb mennyit ér használtan? (szép az állapota)
tegnap £150-ért hirdette a tulaj az ebayon, de nem ütötte meg senki, ma ugyanezt a facebookon már £100-ért hirdeti, ami olyan 35ropi magyar pöngőre átszámítva.Pillanatnyilag egy Pio VSX-808RDS hajtaná, egyelőre stereoban, a cserélendő hangfalpár pedig Warfi Diamond 7.3 lenne, amivel nagyon nem vagyok elégedett
-
törölt tag
válasz
Gabor970 #18241 üzenetére
Hát, a 808-hoz most 2 warfi diamond 7.3 van 1000HUF/m kábelekkel, nagyobb örömet okoz, mint a korábbi bögreszett, de azért messze nem az, ami akarok. Ráadásul, mint mondottam, a 808-hoz nincs táv, stereonál még nem annyira gond, de a surround finomításokhoz elengedhetetlen.
Mivel nincs fél órája, hogy haver tett egy ajánlatot a bögreszettemre, helyhiány miatt el akarja cserélni a két pár ősrégi KEF frontot, meg a Kenwood KRA-4060-ját, amik szintén tőlem vannak, a bögreszettemre. Bakker 3x elomdtam, hogy nem éri meg, de ragaszkodik hozzá. Hát, rajtam nem múlik
Arra gondoltam, hogy pénzzé teszem ezeket, és veszek egy picit komolyabb frontokat előre, mondjuk EZT
Utána vegy szerzek egy távot a 808-hoz, vagy veszek egy hasonlót, ezt meg eladom, csak így nem adnak érte annyit, amennyit valójában nekem megér.A szobai téma meg ... hát, egyelőre marad a TV prüntyesz, asszony nem egy házisárkány, de azért nem akarom kísérteni.
szerk: ja, a fentebb linkelt warfit biztosan nem, lejár egy óra múlva, és még nem is bótótunki
Előbb a pénz ...
Toobee
A 808 az egy Pioneer VSX-808RDS 5.1 amp, a harmony az meg ja, ahogyan mondod. Itt, az ebayon most EZ a legolcsóbb, ettől volt már nekem komolyabb is, pl 525 és 555 is, amikor a régi projim megvolt (Optoma HD1690) és tényleg mindent lehetett programozni vele. Ettől a 10 fontos kis vacaktól a kijelző hiánya miatt félek egy picit, de mondjuk a Pio eredetijén sincs, talán nem lesz gond.
-
törölt tag
válasz
Gabor970 #18232 üzenetére
Nem is vettem bántásnak
Nálam azért kellene a bögreszett a szobába, mert amit akarok házimozit a nappaliba, azt csak nagyon lassan építgetem és azért vannak jó mozik, amin sokat dob egy térhangzás, még ha nem is a legjobb minőség. Most a TV szól csak, illetve két fejhallgató van egy splitterrel megosztva, ha éjjel filmeznénk.
De lehet, hogy hanyagolni fogom, korábban próbáltam már, igaz ott nagyobb volt a háló, a hangkép még csakcsak elment, de a center bosszantóan szar volt.
Még az is lehet, hogy a mostani Pio 808-am fog bekerülni, csak nincs távom hozzá, az ebayon meg lecsúsztam a licitről 2 nappal ezelőtt. Basszus az uccsó pillanatban rányomtak, nem gondoltam volna. Ráadásul elég ritkán van fent ilyesmi. Gondolkodok valami Harmony-n esetleg, azzal elvileg meg lehetne oldani, remélem legalábbis. -
törölt tag
válasz
durexxx #18228 üzenetére
Azt nem tudom, hogy küld e, vagy nem küld térhatású hangot, nem otthon élek, de ha nem küld, akkor sincs semmi, ez a dolgokon nem változtat semmit.
Ami gond lehet, hogy ugye a ketyerén van 2x optikai és 1x koax bemenet, valamint egy input kapcsoló, és 3 led, D1 D2 D3 elnevezéssel.
Na, ebből én arra következtetek, hogy a bemeneti forrást kézzel kell kiválasztani, mert táv az bezony, hogy nincs hozzá, szvsz olcsó kategóriás kínai vacak ez, de a te/én hangrendszerünkhöz felesleges bármi komolyabb.na most ha a digital tunereddel a TV-be mész, és onnan ki a konverterbe, akkor elve nem lesz 5.1-ed, ha meg a konverterbe egyből, akkor lesz (ha van egyáltalán ilyen adás odahaza) de kézzel kell kapcsolgatni a forrást.
szerk:
na azért azt is elmondom előre, mielőtt belevágsz komolyabb építkezésbe, hogy ezzel a rendszerrel a center megszólalásával lesz gondod, lévén nincs lehetőség a csatornák külön hangerő szabályozására. (most a minőségtől tekintsünk el)
Tudom, mert nekem is rajta volt PC-n, és direkt kellett vennem egy olyan hangkarit, amihez van olyan keverő, amivel lehet a hangerőt külön-külön szabályozniA center meg ugye talán a legfontosabb, lévén az összes párbeszéd onnan jön. Amúgy ez a probléma még nálam is kérdőjel
Gabor970: LOL
-
törölt tag
válasz
durexxx #18225 üzenetére
hali
Mivel én most építek hasonlót, ezért bátorkodom közbeszólniIgaz, nálam van egy WD TV Live gen2 is filmlejátszáshoz, amin van optikai kimenet, ám a hangrendszerem csak analóg jelet fogat (Creative 5500 asszem, de lényegtelen is) ezért közbe fogok iktatni egy ILYET
Ez persze az én elképzelésem, meg a másik, az én plazmámom a legmodernebb csati a DVI, lévén közel 8 esztendős
szerk: Ugye az lenne a kérdés, hogy milyen forrásról akarsz 5.1-et hallani, mert gondolom nem a TV2 adásaihoz szerelnéd be
-
törölt tag
válasz
MaTTeS #18223 üzenetére
Hja, én a családi házat Angliában bérelem, ami egy kicsit átértékeli a képet, figyelembe véve az itteni építkezési szokásokat, no és a szakemberek tudását, természetesen
Amúgy van műanyag nyílászáró, van is itt egy haver, aki otthon ezzel foglalkozik, azt mondta, csak így egyszerűen, szar!
szerk2: A telek pizzaszelet alakú, aminek a húsosabb részében van a bungi, 2 kicsi szobával, egy kicsi konyhával, és egy bazi nagy nappalival, amiben elférne a két kicsi szoba és a pici konyha
(na ebből lesz a moziszoba)
na most a szomszéd a saját pizzaszeletjének abba a részébe építkezett, ahová a mi tulajunk, ergó majdnem falszomszédok vagyunk, illetve hátulról nem, de előölröl úgy látszik, mintha lenne egy közös falrész (ami hátul nincs meg)
Ezért lehet, hogy elöl sincs, csak fel van rakva egy sor tégla, bevakolva, hogy mutatósabb legyen.
Szóval vagy falszomszédok vagyunk, vagy nem, nem tudom, de még nem szólt, hogy hangos lennék, és én sem hallottam soha semmit átszűrődni. -
törölt tag
válasz
Vityaa #18212 üzenetére
Mindenképpen kipróbálnám a többi lehetséges bemenetet is, analógokat is ideértve, hogy kizárjam, vagy megerősítsem az erősítő meghibásodást.
Nálam -99-ről kezdi, de -60 körül már szépen, dinamikusan hallható, olyan halk, szobai, vagy esti rádiózásnak, zenélésnek megfelel. -40 fölé pedig nemigen viszem, tisztelvén a szomszédok jogait, pedig családiba lakunk. Amúgy nálam a 0 a vége. És nálam sem lineáris.
Pio VSX 808 RDS stereo mode 2x 100Végre jól nyomja amúgy???
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #18201 üzenetére
Szerintem nem állított ilyet senki sem, én addig mertem elmenni, hogy megkérdőjelezzem, amit vagy cáfolunk, vagy alátámasztunk, vagy persze hagyjuk az egészet a fenébe
Egyébként is, az ebayos vásárlásból indult az egész szösszenet, csak elharapóztunk, de ez nem gond szvsz, én élveztem
-
törölt tag
Engem most már jobban foglalkoztat ez a dolog, mint a Holdraszállás. (Azt ne mondd, már jártunk ott LOL)
Azért, valljuk be, nagy pofon lenne a fogyasztói társadalomnak, ha kiderülne, hogy szintetikus eredményeken kívül nincs hallható különbség.
Persze igazán profi cuccot még nem hallottam szólni, ezt azért tegyük hozzá. Maximum bemutatótermekben, de ott ugye közel sincsenek méregdrága kábelek, legalábbis a legtöbb helyen, illetve, ahol én jártam, ott biztos nem.Na mindegy, én továbbra is benne vagyok egy próbavásárlásban, ha páran még csatlakoznak, és persze a teszteket is bevállalja valaki, aki nem elfogult az eredeti termékekkel, és valós eredményeket ad vissza, akkor is, ha az esetleg romba dönti az eddigi világnézetét.
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #18185 üzenetére
Ez is igaz, de ezeket az alapanyagokat épp úgy gyárthatják Kínában is, vagy valahol a sárgák között, és ez miatt akár lehet olcsó is. A hamisításban óriási üzlet van. Nálam a csúcsot az Asylum filmek jelentik, bár tény, hogy itt a mű minőségbeli különbsége messziről ordít
Parci
Ebben magam sem vagyok teljesen biztos, igaz, az én botfülemmel még a spárgát sem ismerném fel, úgyhogy ebben nem nyilatkozom inkább. (na meg jobb a békesség) Mindenesetre köszi azért.Poplacsek
De ott azonnal látható, érzékelhető különbség van a 2 kábel között, gondolom, ezt tudtad, amikor megvetted, akkor is. Ezzel azt akarom mondani, hogy valszeg nem is volt cél a teljes azonosság, a minőség nem volt elsődleges szempont. Ez az a tipikus, gagyi másolat. Kérdés, mennyi volt az a kábel? Mármint a hamis? 10$, vagy 100$ ?Ed Parker
Volt nekem is kamu Breitlingem, eszembe sem jutott, hogy esetleg eredeti is lehet, heti szinten 5-10 percet félrejárt. Viszont, meglepő módon, önfelhúzós automata volt, és ez a funkciója működött is. Igaz, kb 10-12 órát járt egyhuzamban, nyugalmi állapotban.Gabor970
Az a Tissot nem lehet rossz befektetés, EZEN oldalak szerint a hasonló, retro Tissotok közel 5x áron vannak a bayen ... esetleges mégis hamis?? -
törölt tag
válasz
Toobee #18183 üzenetére
persze azt is ki kellene nézni, hogy mit vegyünk meg, mert amiről beszéltünk, az már elkelt. Én azt gondolom 100USD/5 fő az ideális, nem nagy érvágás személyekre lebontva.
szerk:
különben nem ártana bevonni a PH-t egy reprezentatív teszt erejéig, lévén sok céggel állnak kapcsolatban, talán be tudnának szerezni egy eredetit is, az lenne az igazi összehasonlítás.
Csak ugye haesetleg kijön az, hogy a kamu cucc ugyanolyan jó, az nem éppen vetne jó fényt az eredetire.
Ebből kiindulva nem is biztos, hogy egy ilyen tesztet bárki bevállal. Meg hogy őszinte legyek, figyelembe véve az üzleti érdekeket, nem biztos, hogy teljesen valós eredményt kapnánk vissza. Na de nem kombinálok, lehet az egészből semmi sem lesz -
törölt tag
válasz
Toobee #18179 üzenetére
járjuk körbe rendesen a dolgot előtte, és benne vagyok.
szerk:
de inkább csak társként, illetve segítségként, mert nekem nincs rá szükségem, az én láncomnak akkor is ez lenne a legjobb darabja, ha nem eredeti
Az itteni szakik letesztelnék, véleményt alkotnának, én meg intézném a posta + egyebeket, és természetesen a rám eső résszel beszállnék, amit visszakapnék, ha valaki megtartja, vagy ha visszajuttattuk az eladónak.
dobjuk össze a csipet csapatot és hajrászerk2:
Ominózus XLO kábelt egy lengyel csóka vette meg, tud itt valaki lengyelül? Esetleg próbáljak meg neki írni angolul? Már persze ha érdekel valakit a dolog még, feleslegesen nem futtatom itt magam
-
törölt tag
Tényleg mégegyszer lepontosítom, amiket mondtam, mert az az érzésem, elbeszélünk egymás mellett.
- Ami az eredeti töredék áráért van az vagy lopott, vagy hamisítvány, ez így van.
- Ha lopott, a minőséggel nincs baj.
- Ha hamisítvány a minősége kérdéses, ám lehet azonos az eredetiével.
(Ezzel kapcsolatban eladó korábbi kereskedelmi tevékenységét kell megvizsgálni, amire az ebay igenis alkalmas.)- Utánanéztünk az ebay és a google segítségével, előtérbe helyezve a vásárlók visszajelzéseit, amik alapján én azt állítottam, kihegyezve a fentebb linkelt kínai top rated sellerre, hogy a minősége alapján az eredetivel megeggyező minőségű terméket árult. (vagy a vevők balfaszok)
- a neten semmi konkrét nem volt a high end audio kábelek hamisításával kapcsolatban, szemben a Nokia, Eneloop .. stb márkavédett termékek kapcsán, amiktől hemzseg a net.Ez kábé ennyi, garanciát én sem mondtam sehol semmire, illetve annyit, hogy ha beleszaladsz egy kamuba, amivel elégedetlen vagy, visszakapod a pénzed garantáltan.(kivéve visszaposta)
nem értem hol a hiba a képletben?Én ennyit állítottam, és nem többet. Minden mást valószínűsítettem csak.
ha akarjuk folytatni még ezt a beszélgetést, akkor esküszüöm megteszem, hogy írok annak az ominózus vevőnek, és lekérdem a véleményét a termékkel kapcsolatban, valamint megkérdezem az high-end audio területen való jártasságát ... ésatöbbi, ami ide kell. ennél többet tényleg nem érdemes az ügyre áldozni, szvsz aki eleve olyan beállítottságú, úgysem fogja megvenni.
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #18164 üzenetére
Értettem én az előbb is, nem ebben nem értünk egyet. Abban nem értünk egyet, hogy szerinted minden hamisítvány gagyi, szerintem meg nem.
Amúgy az én Seiko Titaniumom is 160 font bayon, de közel 400 fontért vettem a High Streeten 3 évvel ezelőtt.
Másik példa. Audi TT rádiómagnók, 15ezerért mentek, a szakszervízben több mint 100E forint volt. Igaz ott valami gond volt a kóddal, nem tudom pontosan.
IBM vinyók töredék áron, raklapostol anno, a megboldogult időkben. -
törölt tag
Na, még annyit ezzel az XLO kábellel kapcsolatban, mármint, hogy vajon hamis volt e vagy eredeti?
Próbáltam kicsit szétnézni googleval, az XLO hamisítványok körül, hát nem nagyon találtam fórumot, vagy videot, aholis azt taglalták volna, hogy miről, vagy hogyan ismerhetjük meg a másolatot, esetleg valaki szívott volna vele.
Az első két lapot átnéztem, semmi konkrét, inkább általánosságban érdeklődnek esetleges ebayos hamisítványok körül.
Ami konkrétat találtam, az EZ, azaz az XLO saját honlapja, szintén általánosságokat ír, semmi olyat, hogy erről, vagy arról megismered a hamisítványt.
Egyedül a lap alján van egy hologramos tanúsítvány, na de ne röhögtessenek már, szerintem az rajta van a kamu cuccon isebből én azért levonom azt a következtetést, hogy az esetleges hamisítványok, ha léteznek, elég nehezen különböztethetőek meg az eredetitől, ha egyáltalán megkülönböztethetőek.
Szemben mondjuk a Nokia hamisítványokkal, amire élből 3M+ találatot adott a gugli, pedig a keresőszavak is kevesebben voltak.
Ugye az XLO nemegészen 50E találatot adott, fake, replica, counterfeit kulcsszavakra, és azokban sem volt semmi konkrét.szerk: Na, ezt jól kiveséztük
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest