- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Yettel topik
- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
kissdani #65473 üzenetére
Pontosan ez a helyzet, akármit ráírnak, nem lehet számonkérni.
Rengetegszer leírtam, hogy az eleve gyanús, ha nem a HDMI.ORG által meghatározott Ultra High Speed vagy Premium High Speed elnevezés, minősítés van egy kábelen. Sajnos sokszor ezeket is jogtalanul, alaptalanul ráírják.
Ha biztosra akarsz menni, akkor olyan gyártó termékét vásárold meg, amelyik sok, akár 20-30 éve a piacon van. Kimber, Van den Hul, QED, WireWorld, Nordost, Oehlbach, Inakustik, Mogami, Siltech, Elrod, Transparent Audio, Harmonic Technology, stb. -
skippper
senior tag
válasz
kissdani #65482 üzenetére
Na de nem abból indult ki az egész beszélgetés, hogy HDMI 2.1-et szeretnél?
Azt próbáltad, hogy az ARC-t PCM-re állítod, nem passthroughra? Szerintem simán okozhat gondot, hogy ha egy 2.1-en érkezett jelet megpróbál tokkal vonóval továbbítani az erősítőnek (mondjuk az fura, hogy kép nincs, mivel ilyenkor elvileg a TV feldolgozza a videó részt a jelből, a hangot meg továbbítja az erősítőre így inkább hangnak nem kellett volna lennie)
-
skippper
senior tag
válasz
kissdani #65478 üzenetére
Hát passz. Ezek a HDMI 2.1-es chainek meglepően nehezen akarnak összeállni. Én is nagyon sokat szívtam vele, hogy minden jó legyen. Pl AMD kártyánál ha olyan képbeállítások vannak, amik beleférnek a HDMI 2.0 sávszélességébe, akkor nem működnek a lossless codekek
4k 23.965Hz, TrueHD sáv néma (nem is csak visszakódolja, konkrétan néma), Dolby Digital sáv tökéletes, 4k 120Hz, TrueHD hibátlan. Mérnökként is meggyűlt vele a bajom, hogy összerakjam rendesen, átlag műszaki tudású emberek számára szerintem még teljesen kiforratlan ez a vonal. eARC is irgalmatlan kényes, ráadásul ott nincs is rendes monitoringod, hogy éppen mi történik mivel, csak tippelgetsz a látottakhallottak alapján, hogy hol a gond.
-
skippper
senior tag
válasz
kissdani #65476 üzenetére
És teljesen meg vagy győződve róla, hogy a kábel a ludas? Nekem gyanús egy kicsit, hogy beállítási probléma is lehet a dologban. Mi a teljes rendszer amit összekötsz?
Nálam az eARC a következőképpen néz ki:
Kábel 1 - gpu 1 -> TV (nem eARC HDMI #1)
Kábel 2 - TV (eARC HDMI #2) -> AVR Monitor ARC HDMI
Kábel 3 - gpu 2 -> AVR 8K HDMIezzel a setuppal ha a TV-t a HDMI 1# -re kapcsolom, AVR-t pedig TV Audiora, akkor szépen jön az eARC az erősítőbe (erősítőn is 8K enhanced mód bekapcsolva, TV-n is az eARC természetesen) a GPU1-ről. Ha a TV-t a HDMI 2#-re kapcsolom, AVR-t pedig a 8K inputra, akkor szépen megy a sima megjelenítés GPU2-ről. Mind a két megoldás most teljesen 2.1 alapon megy, mindenhol megy a 120Hz 4k hdr 10 bit 4:4:4 truehd hanggal
-
skippper
senior tag
válasz
kissdani #65473 üzenetére
Itt a kérdés az szokott inkább lenni, hogy mi van a kábelre írva és mit ír a termékhez a bolt. Azok a kábelek, amiknek a csomagolásán fel van tüntetve rendesen, hogy ultra high speed certified kábel, illetve rajta van az anyagán, 99.9%-ban teljesítik is azt (én eddig 5-ből 5-nél járok). Ehhez képest sok bolt csak beleb*ssza valami nejlonzacsiba a noname, jelöletlen kábelét aztán a vásárlók nagy része úgyse használja ki.
Ha pedig a dobozon feltüntetett sebességet nem teljesíti a kábel, akkor a boltnak kutya kötelessége kicserélni azt egy olyanra, ami teljesíti.
-
skippper
senior tag
-
-
Kapanyél
őstag
válasz
kissdani #65286 üzenetére
BestByte-nál és Alzán vettem vegy négyfélét, a legtöbb 10k alatt volt.
eARC egyikkel sem megy, de tuti, hogy a Marantz AVR a ludas, és persze a szar Samsung TV is.Ennyiért van 48Gbps is, meg ethernetes is. Arra figyelj, hogy ne optikai legyen, mert az csak egyirányú. Amúgy a fenti olcsó kábelekkel megy a 4k120 és a 8k60 is, tehát az átvitelben nincs hiba.
eARC pedig rapszodikus. Netflixről elegendő az optikai is vissza, Atmos is megy rajta így.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Napelem
- Vezetékes FEJhallgatók
- Medence topik
- Apple MacBook
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RC modell földön, vízen, levegőben
- One mobilszolgáltatások
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest