- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
törölt tag
válasz
Hooper #51270 üzenetére
na igy a körülményeid ismeretében jónak tünik az elgondolás, de akkor először vedd meg a apróról a JBL ES sorozatot, add el az erősitőt és a teljes JBL scs szettet hogy egységes maradjon a hangkép (sorrend teljesen mindegy: az scs-t: keresett szett és az erősitőt se lesz gond elpasszolni tehát eladhatod először akár mindkettőt) és utána vágj bele az erősítővételbe ha a hangfalszett megvan.
-
törölt tag
válasz
Hooper #51267 üzenetére
Valóban egy liga csak az Onkyo ujabb.. Meg kell hallgatni.. ezt innen nem tudom megmondani melyik jöhet be, más karakter..
Most olvasom hogy 807 van: na ezzel eléggé leadod, lefelé fejlődsz, Miért kell mennie a 807-nek? Inkább az árát hangdobozokra, jbl árát médijaátszóra költsd (ha nincs még) és vegyél megbizható splittert ha kell 4k, és sokkal nagyobb lesz az élmény, minthaerősitőt váltanál. Természetesen saját vélemény.. de kiváncsi lennék a részletekre. -
törölt tag
-
zsoika
addikt
válasz
Hooper #17099 üzenetére
Csak nekem tűnik úgy, hogy hiányzik egy csomó csavar a képről?
Mi okból? (csak érdekel)johnywalker:
"kétféle mélyláda bekötési lehetőséget ad a sub-od!Vagy (egykábeles sub összeköttetést, ha van az erősítődön) vagy RCA összeköttetést (L-R) akár.
Azok a "High level" kivezetéseket hagyjuk - mert külön csatlakoztatható hangsugárzókhoz tartozik."
Szerintem meg 3 "bekötési" lehetőséget ad ,mivel a "High level in" is az. -
johnywalker
őstag
válasz
Hooper #17099 üzenetére
Ez egy mélyláda ugye.Annyit tisztázzunk egyelőre: kétféle mélyláda bekötési lehetőséget ad a sub-od!Vagy (egykábeles sub összeköttetést, ha van az erősítődön) vagy RCA összeköttetést (L-R) akár.
Azok a "High level" kivezetéseket hagyjuk - mert külön csatlakoztatható hangsugárzókhoz tartozik.
"A sub pedig sosem tud önmagában házimozi élményt nyújtani" - nem szólt a fáma egyéb hangsugárzókról amikor kérdeztél, ill nem volt egyértelmű a kérdésed.
Nemir barátom is segít persze, persze ha ismertebb a dolog a kérdező számára - nem lenne gond! -
Hooper
őstag
válasz
Hooper #17064 üzenetére
Fáradt vagyok, lehet rosszul fogalmaztam meg de magamat értem második olvasásra is
Kicsit elment a kérdésem offolásba az első rá érkező hszre reagálva ami nem nem annyira a kérdésemre irányul.johnywalker igen, írtam is h erősítő van most jelenleg rákötve. sub kimenet > LFEre. De ugye ott van melette a 2 RCA (gondolom stereo).
Számítógépen (amúgy Xonar D1 kártyával) nem az LFEt akarom rákötni hanem az RCAt,
RCA > Jack kábellel a kártya 2CH stereo kimenetére."A sub pedig sosem tud önmagában házimozi élményt nyújtani" ezt nem értem.
PCről zene menne róla gondolom 2.1be ha Level Outra kötök a SUb hátán 2 frontot és a jelet RCAn kapja PC felől nem LFEn az erősítő felől. -
johnywalker
őstag
válasz
Hooper #17064 üzenetére
Az a LFE jelbemenet az erősítőn Sub kimenetként található meg általában.Számítógépen ilyet nem nagyon találsz sőt, csak nagyon ritkán dedikált hangkártyán.A sub pedig sosem tud önmagában házimozi élményt nyújtani...bármily jó is (őszintén: soha sem lehetséges).Ahhoz valós és csatornának megfelelő hangszórók szükségesek
Számítógépen alapból pedig nincs 5 csatornás hangkimenet... -
BBéci
legenda
válasz
Hooper #13866 üzenetére
Azoknak a Magnatoknak a szintjét nem nehéz felülmúlni, már a négyutas konstrukció eléggé elhibázott ötlet abban a kategóriában. Olyan bonyolult keresztváltót igényel, ami a hangdobozok árával megegyező.
Belépő szinten nem rossz a HKTS 16 és a falra szerelhetősége kifejezetten előnyös lenne számodra. -
dave118
senior tag
válasz
Hooper #13806 üzenetére
Esetleg olyan kompromisszumos megoldásban nem gondolkodtál, hogy a vászon lemegy a hangdobozok mögé, de kép vetítésre csak a "maradék" helyet használod? Nézési pozícióval nem volt gondod és közelebb is tudtál ülni, ebből úgy gondolom, hogy nem olyan nagy baj ha kisebb lesz a kép. ~100"-ból lehet gazdálkodni
-
BBéci
legenda
válasz
Hooper #13804 üzenetére
Azt is vedd figyelembe, hogy akkor fog, akkor tud a hang a képhez, cselekményhez illeszkedő helyről megszólalni, ha a hangszórók a lehető legközelebb vannak a vászon vízszintes felezővonalához. Amennyiben a vászon alá teszed mindhárom hangdobozt, nem csak a centersugárzót, erősen elkülönül majd a kép a hangtól. Akkor is, ha megdöntöd a hangdobozokat.
-
-
Hooper
őstag
válasz
Hooper #13634 üzenetére
Sziasztok,
Új lakásba költözünk, és új 5.1es rendszer beszerzésén vagyok (a jelenlegi marad a kecóban).
Paraméterek:
Tégla társasház a nappaliban kialakított mozisarok 3m széles és 4.85 hosszu (A tér sokkal nagyobb de a vászon és vele szemben a kanapé ekkora helyen van)
Csempe burkolat van, ide vastag szőnyeg kerül.
Jobb oldalt közvetlenül fal van, a bal oldal nyitott, de oda nem tudok már terjeszkedni.
240széles vásznam lesz leengedve földtől kb 75-80cmre, ezért álló frontok kiestek meg a szélesség hiánya miatt is.
A hátsók a kanapé mögé kerülnek fej mögé kb 50cmre, 20-30cmel magasabban.
A subnak van kb 80cm hely (jobbra tv szekrény balra 1m üresen erkélyajtó), de sajnos szintén a vászon alatt.
90%ban film, zene max háttér lenne.Erősítő Onkyo 807.
Jelenleg régi magnatok vannak bekötve (4utas álló elöl 2utas hátul) egy 60w sony sub és egy cerwin vega centerEzek azonos alapterületen szóltak, mozira meg voltam elégedve velük.
Csak kiindulási alapként írtam össze őket.Az uj kecóba ezért ennél gyengébbet nem szeretnék, de árban most egy jó darabig nagyon meg van kötve a kezem (80k max)
Használtan nézek pont ezért, de semmi tapasztalatom nincs a rengeteg márka megannyi terméke között.
egy fülest azért kaptam, elac régi dobozai felé terelt egy ismerős, de több infó nem jutott hozzám.Szeretném segítségeteket kérni hogy merre induljak el a nézelődésben.
köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Autós topik
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Update 07.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest