- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Nemir Ombe
addikt
-
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
vendingo #7541 üzenetére
Nekem a 1911-esben a speaker config-ban kellett beállítani, hogy 2.1-es a rendszer. Utána még be kellett állítani a keresztezési frekvenciát, és volt opció arra, hogy e mellett kapják-e meg a frontok is a váltás alatti sávot, vagy az csak a woofer-re menjen. Most nincs itthon sub, úgyhogy nem tudom hogy ha be van kapcsolva a direkt mód, akkor ez a beállítás érvényét veszti-e.
-
BBéci
legenda
válasz
vendingo #3982 üzenetére
Room compensation ON vagy OFF?
Nincsenek ilyen állások, csak Wide, Normal és Narrow.A Normal lesz jó kezdésnek.
Kábelt a MONO feliratú aljzatba csatlakoztasd!
Amplifier mode tetszés szerint, az Auto-t szoktuk használni.
Crossover maximumra, Volume 12 és 1 óra közé, Phase 0. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
vendingo #3734 üzenetére
..... a Pure mód, inkább a dobozok "gyengeségeit" mutatja meg, mint az AVR-ét ..... ami Pure módban jól szól, az ,minden más módban is ..... (vagy hozzá vagy szokva a "loudness-es" hangzáshoz, de ezt így megítélni nehéz) ..... Pure módban a sub sem fog segíteni, mert ilyenkor (jó esetben) nem dolgozik, csak "sztereó" van ..... pl. ezért van az is, hogy a "valóban jó" dobozok esetén minden EQ funkció (Dynamic EQ, stb) kikapcsolható, mégis jól fog szólni a cucc, nem lesz "hiányérzet" ..... gyenge dobozok esetén a "minőség hiányát" lehet pótolni(?) a különböző EQ funkciókkal ......
..... tudom nem ez itt az elfogadott, de én mindenkinek azt szoktam javasolni, hogy inkább jobb dobozokat vegyen, mint jobb erősítőt, nagyobb lesz a "különbség" hangban .....
-
BBéci
legenda
válasz
vendingo #3573 üzenetére
Rendben, megértem, de a "tök jól elvoltam" azt sugallja a teljesen kezdőknek, hogy nem fontos a szubláda. Pedig baromira fontos, inkább az legyen, mint háttérsugárzó, vagy center.
Itt is cáfolom az egyik korábbi hozzászólásban leírt böszmeséget: nem attól lesz valami házimozi, hogy 5-7, vagy akárhány irányból jönnek a hangok, ez óriási tévedés.
-
SzlobiG
félisten
válasz
vendingo #3565 üzenetére
100k a plafon erősítőre meg 100k a hangfal.
Nekem nem kellenek extra szolgáltatások az erősítőn (lan,bt,csatik, stb) Csak az alapokat használnám úgy is. Ami esetleg fontosabb az a HDMI-n OSD, alvó módban hdmi jel átengedés.
Még ezt a Magnat Monitor Supreme 802 5.0 szettet is néztem egy YAMAHA RX-V477 erősítő társaságában.
Arról a magnat szettről se olvastam rosszakat, csak jókat, de most már befejezem valamit rendelek, de már lehet csak a két ünnep között.
-
törölt tag
válasz
vendingo #3556 üzenetére
Engem is érdekelne mit vettél 180-ban, ha a biztosító fizet annyit (autóbaleset) lehet ha értelmes szetted van befektetek!
Tudom ármesterként és törzstagként bűn ilyent írnom..De jó példája és ötlete másoknak is lehet és azt nem bűn követni.
És teleírhatod a topikot, inkább mint félreköss valamit. -
szasanyi
félisten
válasz
vendingo #3515 üzenetére
Korábban volt már szó arról, hogy az Y subkábel nem szükséges (konkrétan semmi értelme 1-1 régebbi sub kivételével, ami konkrétan igényli). AudioQuest Black kábelek jók (jobb is mint amit a belépő szintű rendszerek igényelnek) , nézd meg elérhető-e valahol akcióban (az edeti ára sztem sok, bár ez ugye buxa kérdése).
patow: 150k vagy subbal 200k új áron megvehető, használt nyilván olcsóbban. Szerintem ebben az árban nem találsz jobbat, sőt...
...megkockáztatjuk, hogy nagyon kellene keresgélni egy olyan összeállítást, amely ennyi pénzért jobb hangminőséget, vagy színvonalasabb kivitelezést kínál... -
Nemir Ombe
addikt
válasz
vendingo #3515 üzenetére
Vehetsz simát vagy Y is, az Y-nal hangosabb lesz,de más különbség nem. (beméréskor úgy is visszaveszi ezért nem szükséges az Y)
Ha “olcsóbbat” keresel elsőre, akkor vegyél pl. Inakustik-ot (van Y kivitel is) vagy az “olcsóbbik kácsást”.
Később tudsz venni “minőségit”,ha igényled.....
(a 250w miatt ne parázz, nem kell “fullon” hallgatni,viszont lesz bőven “tartalékod”......
)
-
vendingo
veterán
válasz
vendingo #3293 üzenetére
Még annyi, hogy inkább gyengébb/halkabb sub-ot keresek, csak szóljon szépen, viszonylag kicsi 15nm-es szobába menne. Az ilyen szubok, mint ez a magnat is, lefele álló hangsugárzóval nem "agresszívabb" hangzásúak, úgy értem, nem remegtetnek jobban? Itthon sub nélkül is kivannak néha akadva.
Tetszene ez a Sub, de nem értek hozzá, kíváncsi lennék a véleményetekre.
A polk 110 nagyon bejönne, de most pont nincs eladó belőle. Lehet érdemesebb lenne inkább arra várnom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Építő/felújító topik
- Trollok komolyan
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nintendo Switch
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest