- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
válasz
agressor12 #66236 üzenetére
Itt érdeklődj [link]
Ha kell a magassági sugárzó és a valós térhangzás, akkor kb Samsung HW-Q800A + SWA-9100S szatellit hangfalra lenne szükséged, de ez is kb ~230e Ft. Ez sokat nem fog mondani, de a samu 800-as és felette levő sorozata már egy olyan SUB-al van "szerelve", ami tapasztalataim alapján legalább hoz egy Monitor MRW-10 SUB-ot (bármennyire is hihetetlen), szóval kategóriájában tényleg kimagasló (volt HW-Q90R hangprojektorom, amihez kb ugyan ez a SUB járt, majd ezt követően (HM-re) házimozira váltva MRW-10-el indítottam pár nap erejéig.
Ha a keret 100e Ft körül tud mozogni és akarsz mozi hatást (nem virtuális varázslást front részről egy kb 1m-es rúdból), akkor ez lehet egy jó megoldás [link] ezzel kiegészítve [link]. Ennél olcsóbban jobb megoldás SB (soundbar) témában kb nem létezik.
Amúgy gyártót illetően a samu/HK Q90R (2019-ben) felsőkategóriás SB volt (amiben front részen is van magassági hangszóró + a szatellitekben is), de atmos terén kb úgy kell elképzelni, hogy kategóriájában (SB) képes hozzátenni az amúgy sem széles térhez, vagyis képes vertikálisan is nyújtani a teret, de azért még így sem messze nem összekeverhető, egy akár jó 5.1 HM-el (látom a napokban rommá lett fikázva az atmos, de Én maximálisan elégedett vagyok a Phatom E-60-al főleg jó áron, akciósan, de ez ugye már más téma) -
BBéci
legenda
válasz
agressor12 #66250 üzenetére
Amelyik rendszerben az Atmos hangsugárzók nem a plafonba, plafonra vannak szerelve, az 5 forintot sem ér.
Tehát annyi pénzért, semmiféle Atmosnak nevezett termék nem ajánlott.#66241Morris
Akik nem nyeretlen kétévesek, hanem van némi szakmai és élettapasztalatuk, azok tudják, hogy kérdést feltenni csak némi ismeret birtokában szabad és lehet. Aki teljesen tudatlan, az érdemben kérdezni sem tud.
Bosszantó tud lenni, de tekintsünk rájuk úgy, mint - anyámat idézem - hülye anya a hülye gyerekére. -
válasz
ha teheted anyagilag nyújtózz tovább,nézz rá a JBL Bar 5.1 re. [link]
Igaz nem Atmos de valós térhangzást tud , szerintem az egyik legjobb ár / érték aranyú SB most a piacon a tudását/ hangzását nézve. -
jambiyya
őstag
válasz
Én is azt mondom, felejtsd el az atmost, vagy legalábbis ne adj érte pénzt ezen a szinten. Van a családban 80e forintos LG soundbar wireless subbal és mindenki szereti, sokkal jobb, mint a TV hangszórója. Szerintem egy tisztességes stereot se tud, de a sub nagyon sokat tesz hozzá a filmekhez pl. Hallottam pár soundbart, de térbeli hangot a hátsó hangszórósok kivételével nekem egyik se tudott nyújtani. Szerintem.
-
Saughassy
aktív tag
válasz
Bar szubjektiv, de a házimozihoz nekem messze a sub adta a legtobbet. Ezek a virtualis extrak a soundbarnal csak nagyon ritka egyuttallas eseten mukodnek valamennyire, viszont a normalis kozeptartomany es egy tisztesseges sub alapjaiban hatarozza meg az elmenyt.
Ekkora budzsevel es a soundbarnal maradva nem hiszem hogy a tamogatott formatumok vegtelen listajat kell megceloznod, Dolby Digital/DTS mindig volt es nagyjabol mindig is lesz a visszafele kompatibilitas miatt. Esetleg meg a DD+ a streaming miatt, es ennyi ami kell. -
válasz
Atmoshoz minimum 7 diszkrét hangszóró kell, de én ilyet nem láttam, csak 5.1.4-et. Pár éve még nem volt millió alatt semmilyen Atmos, most 300k, én igazából kicsit (de éveket) várnék, addig pedig kitölteném az időt mondjuk egy LG SJ2-vel.
-
barcasattila
csendes tag
válasz
Ne tévesszen meg a topik neve, itt a legtöbben nem fognak segíteni 400k alatt mert az nem házimozi, én is naívan tettem fel hasonló kérdést anno és megkaptam, hogy mit akarok én ezzel, kukába való
(persze tisztelet a kivételnek mert van aki segít a laikusoknak is) . Az atmost engedd el, egy nagyon hangzatos dolog de ha valóban ki akarod használni az nagyon drága. Inkább keress a keretnek megfelelő 5.1-et és az is egész jó térhangzást fog adni ami nekünk egyszerű halandóknak teljesen jó.
-
Zoty4
őstag
válasz
mindenképpen hallgasd meg, hogy erre vágysz e valóban.
itt foglalkoznak a soundbar témával, remélem tudnak segíteni neked -
válasz
agressor12 #66231 üzenetére
2.0-ból maximum virtuális Atmos jön ki, amit egyetlen távolságból, tökéletesen középen, még sok faktor együttállásakor ad csak at. A több hangszórós Atmos kb. a JBL Bar 9.1-ből kapható legolcsóbban, ami még mindig háromszor drágább kategória. Inkább egy igazi 5.1 soundbart keress (van amúgy soundbar topik is), az sokkal többet tesz hozzá minden nézőnek.
Morris: Ó jaj, már megint egy lenéző komment. Sokat segített a kérdezőn, azonnal tudta, mit tud venni vagy hol kérdezhet utána.
-
ldn218
tag
válasz
A telefonom is irkálja hogy dolby atmos hatás. Picivel került többe mint 100eFt. Még valahogy nem sikerült "eladnia" magát
-
Morris
veterán
válasz
Ó jaj már megint...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest