- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamasgolf1
csendes tag
Vegulis sikerult (szerintem) diszkont aron elcsipnem egy yamaha rxa2060-as erositot (£320), szoval a problema megoldodott.
Erdekelne miert irtad hogy a medialejatszo csere is esedekes lesz? Eddig nem botlottam olyan dologba amit a shield ne kezelt volna el szepen es a netet olvasva is a legtobb velemeny azt mondja a shield az egyik legjobb valasztas. Ugy tudom a hd audio erintetlen tovabbitasat talan egyedul ez a szerkezet kezeli el.
Ha esetleg szerinted cserelni kellen akkor mire?
-
jambiyya
őstag
Igen, a hátsó reflex miatt kell a hely, egyébként a mélyekből túl sok lesz (30cm azért már nem rossz). AVR bemérője egyébként valamelyest tud ezen javítani.
Számomra a Quadrallal a legjobb hangzást a kommersz erősítők közül a Denon/Marantz páros hozta, nekem is Denon van itthon.
Fekete lakk szerintem nem gáz, soha nem zavart még, nem csillog, vagy ilyesmi, de nem akarlak rábeszélni.A legjobb az lenne egyébként, ha meghallgatnád a kiválasztott hangfalakat. Elég nagy meglepik tudnak történni. Nekem pl. a Klipsch 15-20 éve kifejezetten bejövős volt, mondhatni a nagybetűs hangfal (persze végül Mission lett az első "igazi"). Pár éve hallgattam Extreme-nél, és olyan szinte sok volt (extrém sok
), hogy tudtam, soha nem tudnám megszokni, pedig amúgy nagyon jó cuccok.
-
jambiyya
őstag
Hallottam pár Quadralt (Stream-nél), az Ascent (is) nagyon tetszett. Itthon egy Avantgarde szet szolgál, és pont egy MA Bronze-t váltott. Silvert csak bemutató szobában hallottam, nagyon tetszett az is, de a Quadral jobban. Amúgy a Bronze is nagyon pöpec (hasonló áron kapható Triangle, Jamo stb. nyomába sem ér), de nem passzoltunk össze.
Btw, Quadralt nem mondanám CSAK zeneinek. -
BBéci
legenda
"inkább zenei, mint mozis szettnek tűnik"
Ez csacskaság."a 4 és 8 ohm között mi a lényegi, érzékelhető különbség?"
Semmi.
Az erősítők alacsonyabb impedancia mellett nagyobb teljesítményt adnak le, cserébe jobban melegednek. A hitványak nem szeretik a 4 ohmot, de olyanok nem szoktak előfordulni még említés szintjén sem.
Ráadásul csak a névlegeset szokták megadni, valójában változó érték. Ezért korrekt például a quadral 4...8 Ohm-ja. -
Zsömica
aktív tag
-
-
Jobban járnál 390 ezerért az AVX en lévő Silver 300 cuccal. Új árban nagyon sok érte,( 760 ezer? )hirtelen felindulásból nem szabad szerintem ebbe beleugrani, mert meg fogod bánni.( tapasztalat) Érdemes várni akcióra is.
Bár nem ajánlják, meg érthető is de végső esetben , mint nálad is ez van, egy jó beméréssel , esetleg kissé döntve szerintem tehetnéd a Tv fölé is a centert. Nem ideális, de szerintem jobban jársz azzal , ha C250 megy fölé, mint ha C150 alá.Ha meg ennyire szűkös a hely, meg mielőtt beleugranál részletbe és buknál az eladással, gondold át a Klipsch verziót is az ára és az ár/ értéke miatt.
RP 160 cuccot előre, [RP-160]alá egy [RP404C] ez alacsony RP center ,14,4 cm.
Hátra pedig tedd ezeket nyugodtan a falra nem kell neki tartó. [link][RP-402S DIPOL] ezzel még nem tartasz 500 ezernél és egy zsír új garis RP szetted .( ezt kiválthatod használttal ha találsz )
Ehhez ha még beteszed ezt [SPL-120] akkor tartasz ott, ahol az MA silver 300 front pár és ez egy komplett minőségi Klipsch 5.1 rendszer ami szétbontja neked az egész tömböt, nem hogy 17 nm2.-t.
És nem fogsz talán utána erősítő cserén is gondolkodni, mert a SIlver 300 mellé 1 hónap után erősítőt akarsz majd cserélni, hidd el. -
-
Szia ! 6G és 7G, másban szerintem ne gondolkodj A régi 6 ból nekem volt egy ideig polc, de zavaró volt a magas tartománya. A Bronze 100 polc szerintem jobb , mint a a régi 6 Silver.
Ha az anyagi kereteden belül nézelődsz akkor bármelyik verziót érdemes megvenni a 6G és 7G ből. ( bronze is viszonylag jó ,az árához nézve.)
DE ha polcsugárzót veszel akkor én biztos hogy a Klipsch mellett döntenék. Annyit hozzáfűznék, hogy írtad hogy hátra túl nagy az RP 160.
Az R41- R51 gyengén szól, ne keverd az RP160 mellé 5.1 ben ,szerintem . -
I'am Dony
őstag
Eldőlt már ez ott legbelül..
A 8000 két nagy monolit ami uralná a teret, búgna-zúgna, a falra tolva.
Az MA a legjobb ezek közül ez talán kijelenthető, de...
A K elérhető számodra azonnal és az is nagyon jó lesz. A maradék zs-t pedig költheted két mégjobb szubra és miniDSP-re. -
Gino20
őstag
Ha klipsch, akkor Én megvenném az 5.0 szettet, így meglenne a nagyobbik 504-es center, hátra meg mehetne az RP-500 és ha frontra valóban nagy az RP8000, akkor eladnám ~400-ért majd vennék innen HA-ról ~200-ért új RP600-at és így ~500-ból megvan a szett
és színben is passzol. RP160/260/280-nak a centere pl a 440/450, de 450 már nagyon rég nem kapható.
Amúgy továbbra is javasolt lenne elmenni üzletbe, hogy kiderüljön melyik gyártó a Te ízlésed. -
-
-
-
-
I'am Dony
őstag
-
I'am Dony
őstag
Egyetértek "b" kollégával és szintén a Silver 300 ajánlanám. A külön középsugárzó nagyságrendekkel jobb dobozzá teszi a 100 hoz képest. Nálam volt a teljes Silver sorozat az 500 7G-ig bezárólag és visszatértem a 300 7G re. Csodálatos hangja van és 25 nm-ig mindenre elég. Ami különbség van a 6 os és 7 es sorozat között az nem óriási. Egymás mellett hallgatva feltűnik a különbség, de később nem biztos, hogy ráböknél, hogy melyik-melyik. Ár-érték arányban 380 körül egyértelműen a 6os széria a jobb vétel és valóban végállomás lehet. Addig amíg el nem indul megint a bogár...
-
embe
nagyúr
"akár végleges megoldást" - na ezen mosolyogtam... Itt gyakorlatilag szinte mindenkinél gurul a gyógyszer ... mászik a hifi bogár. Így ez, vagyis a "végleges megoldás" fórumidegen. Szerintem.
Ugye nálad is kezd az a bogár mászkálni...Utána erősítőt fogsz cserélni .... majd.
-
Ha teheted akkor Silvert vegyél és 300-as toronnyal. ( 100 polc sem rossz amúgy)Én Bronze-t használok ( 500 as frontokkal) de halottam és állítottam be silver frontokat sztereóra , remek cucc. Bronze is jó de silver egyértelmű előrelépés.ha nem találsz 300 frontot a Silver 100 is kiszolgál és jó élményt fog adni.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- OLED TV topic
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest