- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
válasz
tamasgolf1 #82171 üzenetére
Az erősítőn 2.0a hdmi-k vannak, Dolby Vision 2.0b-től van, tehát az erősítő nem képes továbbítani a tv felé a dv jelet. Tehát csak a tv-re dugva lesz dv kép.
Dolby Vision vs HDR megoszlanak a vélemények. Szerintem a Dolby Vision jóval letisztultabb, szebb képet ad mint a HDR. Legalábbis az én szememnek kényelmesebb és szebb a DV kép. A HDR nekem sokszor vakító, túlszaturált a DV-hez képest, de láttam már gyönyörű HDR-t is.
A shieldet az erősítőbe dugva, minden hangformátumot meg fogsz kapni. Ha a tv-re, akkor csak DD+-ig, mert az erősítő nem tudja az Earc-ot. Nálam uez a helyzet az Arcam AVR390-el, annyi különbséggel, hogy nálam az erősítőre van dugva a médialejátszó, mert az tudja a HDR-t, DV-t. A streaming adások pedig a tv-ről jönnek DD+ hangsávon (a zidoo nem tudja a streaming adásokat).
Ha mindent akarsz egyszerre, akkor DV képes erősítő a megoldás. A médialejátszó cseréje is esedékes lesz. -
Mankó
veterán
válasz
Zsmester89 #82191 üzenetére
Nálam a G3-on így van állítva és működik rendesen.
Hang -> Speciális -> Digitális TV Hangbeállítás: Dolby Digital Plus
és ugyanitt Digitális hangkimenet: Áthaladás, Earc: enabledHa az erősítő nem tudná a DD+-t, állíts helyette más 5.1-et támogató hangformátumot.
-
Mankó
veterán
Véleményetek szerint Monitor Audio Apex 10 alkalmas lehet Surround hangszórónak, Front silver 200 6g, c250 7g felállás mellett?
Az Apex jobban elférne a Silver 50 helyett. -
Mankó
veterán
Huhh, akkor az állvány is felejtős.
Marad a fali felfogatás. Ha középen ülök a kanapén, a szélétől akkor is min 1.20-ra vagyok. Ha a vogelssel teszem fel a kanapé széle fölé és az ülő pozíció felé hajlitom, talán ki jön a 90 cm távolság. Ekkor a fül magassághoz képest milyen magasan kell állnia kb. a hangsugárzó közepének?
Vagy rosszul gondolom és közelebb kellene lenniük egymashoz? Mekkora táv legyen a 2 háttér között?
A 2 front között 2.30 a távolság, középen a 77-es tv a falon, amit kb. 3 m-ről nezünk. -
Mankó
veterán
Surround hangszóknak milyen magasság ajánlott, ha a nézési pozíciónál a fül teteje maximum 90 cm, van hogy alatta?
Milyen olcsó állványt ajánlotok egy 2.1 kg-os hátsó hangszóróhoz? Nagy masszív állványok nem kellenek, 2 kg-hoz felesleges, hely sincs hozzá. Vogels 200-as van, de lehetőség szerint nem csúnyítanám el a falat vele. -
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Sziasztok!
Meglévő hangfalrendszeremet szeretném bővíteni hátsó surroundokkal.
Monitor Audio Silver 200 6g, c250 7g, xtz 10.17 (1-2 héten belül ideér az Arendal 1961 1s helyette), a surround funkciót jelenleg 2x Boston A23 látja el. Az egészet egy Arcam AVR390 hajtja egy 5 x 3.5 x 2.5 (magas) szobában, ahol az 5 m-es falon van a tv.
A Bostonokat szeretném cserélni a közel jövőben MA dobozokra. Silver 50 volt az elsődleges kinézett, de tekintve, hogy egy 3 méteres kanapéról fekve mozizunk és a kanapé a falra van tolva, elbizonytalanodtam. Nagyon el kellene forgatnia a Silver 50-eket, a dobozok nagyok, közel a falhoz nem a legideálisabb felállás. 7g Silver Fx-eket is lehet még kapni, lehet az jobb lenne/lehetne? Nem tervezek a későbbiekben se Atmos felállást, már nem furkálnám szét az álmennyezetet.Van valakinek tapasztalata a Silver 50 vs Silver Fx dobozokkal? Melyikre lenne érdemesebb szemetvetni a fentieket figyelembe véve? A kanapé két szélétól 70 és 30 cm távolságok vannak, ha ez számít valamit.
Köszi
-
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Igen, az lenne a helyes megoldás, csak hát elqrták a firmware-t. Jelen esetben csak Kodi fut róla, de a DV így is csak korlátozottan megy ki. Agyaltam szoftver downgraden, de a cső verzió lekorlátoz rendesen.
Ha nem jutok vele dűlőre, majd csere lesz, csak még nem tudom mire. -
Mankó
veterán
5.1 kiépítés mellett szerintetek van értelme az eArc megvalósításon agyalni?
Jelenlegi rendszer: LG G3 (streaming appok ezen futnak), Arcam Avr390, Nvidia Shield TV -
Mankó
veterán
Srácok egy gyors (lehet hülye) kérdés.
Monitor Audio Silver 7g (c250) center gond nélkül társítható 6g 200-as frontokkal, ugye?
Nem kellene problémának lennie, de ha annyival jobbnak gondoljátok a 7g frontot, akkor elengedem a 6g-t és gyűjtök inkább arra.
Köszi -
Mankó
veterán
Sziasztok!
Meglévő 65 colos oled tv-met 77-esre cserélném és már a kezdeti tervezgetéskor fellépett 1-2 probléma audio terén.
A jelenlegi rendszer Marantz sr5013, XTZ Edge 10.12, Boston Acoustic 5.0 állványokon. Amennyiben 77 colos tv-re váltok, nagy valószínűséggel nem tudom megfelelő távolságra tenni a Front hangfalakat és azok állványait.
Szóba került egy Hangprojektor csere is és arra lennék kíváncsi, hogy a meglévő rendszer és egy Samsung Q990b projektor között nagyon sok különbség lenne e a jelenlegi rendszer javára, vagy a másikéra?
A szoba mérete 17 nm2.
Az 5.0 cseréje javallott lenne most is, de a 4-500 ezres felár - új vétel esetén -, most nem igazán fér bele a keretbe. A hangprojektort jobban lehetne helyezgetni, film alatt lehet többet is nyújtana, de nem igazán szeretném elpotyázni a mostani rendszert se.
Másrészt Samsung hangproji mellé Samsung tv dukálna, de a fos mozgása miatt biztos hogy más márka lesz. Össze fog e férni egy más márka tv-jével, illetve lesz e valamilyen hátránya, ha pl egy LG vagy Pana Oleddel társítanám?Nektek mi a véleményetek?
Köszi -
Mankó
veterán
válasz
jambiyya #76483 üzenetére
Rezeg a léc a Quadralnal. Viszont fekete zongoralakot nem akarnék, a fehérnél meg én rezgek, hogy mozizásnál lehet világítana a szobában. Oled tv két oldalán foglalna helyet 50 cm-re a tv-től és a nézési, hallgatózási pozíció is csak 2.5 - 2.8 m
A másik dilemma, hogy a faltól 25 max 30 cm-re tudnám csak elhelyezni; ami nem biztos, hogy elég neki.
Ilyen körülmények mellett is ajánlott a Quadral? Marantz sr5013 tetszene e neki ugyan? -
Mankó
veterán
Quadral Ascent 80 le + 10 le szettel van valakinek tapasztalata?
Megleptek 1-2 ajánlattal privátban, most azokat szelektálom. Quadral-ról Jókat olvastam, bár inkább zenei, mint mozis szettnek tűnik.
Ez inkább húz a Silver 300-as felálláshoz szerintem, mint a Klipschez.
MA-t már elengedtem anyagiak miatt. Klipsch front már fixalodott, center is kezd lassan. Ez a Quadral még izgatja azert a fantáziámat. Avx-en láttam néhány jó ajánlatot, de mi lenne a reális egy ilyen szettért különben?
Illetve még 1 kérdés a 4 és 8 ohm között mi a lényegi, érzékelhető különbség? -
Mankó
veterán
válasz
Zsömica #76446 üzenetére
Az 160M nekem is jobban etszik élőben, így azt fixáltam frontoknak.
Minőségben ugyan melyik lenne jobb a 600c vagy az 504c?
Sajnos a RP-600c felejtőssé vált, mert mindkét eladó és a termékük is eltúnt, amint rájuk írtam vásárlási szándékkal. Lehet nem is baj, mert még arra se voltak képesek, hogy visszaírjanak.
Most találtam egy 504c-t rámegyek arra. -
Mankó
veterán
Vagy megveszek egy akciós Silver 300 7g szettet, akár részletre és kiárulom belőle ami nekem felesleges, vagy ami nem fér el. c250 és a silver 100.
Hátra mehet egy Fx vagy s50 használtan, vagy próbálom kimaxolni a rendelkezésre álló helyet. Center dolog még kérdéses, hogy mennyit enged a falitartó, a követ se szívesen bontanám meg a falon.
Mert ha nem fér el a tv alatt a center, akkor már csak a c150 marad, azt meg te se ajánlanád szívesen szerintem. -
Mankó
veterán
Szia
Álló Silver 6-ra ondoltam nem annyira mély egy Klipsch-hez képest. MA polc sugárzókból csak 6g, 7g kellene, de inkább 7g. Előre 100as, hátra elég lenne a Silver 50-es is. Center méreteknél mindig elakadok, nagyon magasak ide. Állóba meg 300-as.
Klipschnél a háttér a gond, mert csak a kanapé fölé tudom rakni (közel a fejünkhöz) őket falitartókra és oda vagy nagy, vagy ahogy te mondtad gyenge hangzásúak vannak. Még youtube videón is lejön, hogy mindenre karcsú az R40-R50.Nem könnyű ezt a kis helységet jól belakni hangszórókkal. Tanácstalan vagyok egyenlőre, gyújtöm az infókat és nézelődök.
-
Mankó
veterán
válasz
Zsömica #76426 üzenetére
Úgy néz ki hátra nagyon sok lenne az rp-160m. Magas is mély is,.
Mi az az ajánlott surroundnak, ami még aránylag tűrhetően is szól, de mégis kisebb fizikailag, mint a 160m?
2.10 cm-s részre kell beférnie.Körbe szekrény faltól falig, közre zárva egy 2.10-es ülú-fekvő alkalmatosságot, házimozira elég szerencsétlen elrendezés.
-
Mankó
veterán
Hát a bronze 500 se egy kategória az RP-160-al. De az is lehet még, hogy nem rp-160 lesz, egyenlőre szívom magamba az ötleteket, tanácsokat és nézelődök folyamatosan. Mindenesetre biztos jobb lenne a 160-as is. mint a jelenlegi Boston A26, A23, C225-om.
Az MA Silver egy vágy álom egyenlőre, rá kellett jönnöm, hogy azt most nem engedhetem meg magamnak. Persze nem földelem el a célt, csak közbe ejtek valószínűleg egy Klipsch megállót, mert a Boston polcsugárzós 5.0-át már kinőttem.
Folyamatosan súg az a bogár, fene a ....Zsömica: Neked hogy áll össze otthon a szett?
-
Mankó
veterán
Most 3 verzió között malmozok. Mozira és modern zenére 17 nm panel szobában.
1, Klipsch 4 x rp-160m + rp-504c - kb 560 jelenlegi árakon
2, Klipsch rp-8000f 5.0 - 700e - 15-20 cm re lenne a faltól a front.
3. Monitor Audio Silver 300 5.0 - 1050 e - min 40 cm-t kellene emelni a tv-n, hogy elférjen a center.Monitor Audio most sehogy se férne bele a keretbe, a center elhelyezése meg már láttatlanban is rémálom.
Klipsch 8000 tetszene, de lehet nagyon fölé lőnék vele teljesítményben. Mivel érzékeny, lehet alacsony hangerőn is élvezetes lenne a produkciója. Még az is lehet a jelenlegi XTZ 10.17 sub is feleslegessé válna.
Klipsch rp-160m lenne az ideális, de fájna a fogam a másik kettőre
Van min agyalni. -
Mankó
veterán
válasz
I'am Dony #76389 üzenetére
Igen, mozi és modern zene a fő felhasználás, de 17 nm-re nagyon soknak, hatalmasnak tartom azokat a 8000-es Klipsch dobozokat.
Valószínűleg el sem férnének, max falra tolva, az meg felejtős. Na de melyik Klipsch lenne akkor a jó választás 17 nm-re?Gino20:
VoidXs: szobához mérten kell választanom, panelbe nem szerencsés, ha a szomszédoknál is ritmusra jár a konyaszekrény.
-
Mankó
veterán
Érkezett egy másik házimozira kihegyezett ajánlat a Klipsch RP-8000F személyében.
Ezt kellene összehasonlítani a Monitor Audio Silver 300-ával 5.0 kiépítésben, Pro - kontra.A Klipsch-nél szerencsésebb a center elhelyezése, mert az MA-é nagyon magas. Árban is elérhetőbb a K, viszon jóval robosztusabb kiépítés, a 17 nm-es szobába az MA talán jobban illene. Szerintem K mozira, MA mindenesnek.
Húzok ehhez is ahhoz is, tesztek mindkettőt dícsérik. MA Silverrel érzésre biztos nem fognék mellé, na de a piszkos anyagiak mindig keresztülhúzzák a számításainkat.
Merre tovább, milyen szempontokat vegyek alapul? -
Mankó
veterán
a véleményeket, nagyon fontos a megerősítés.
7g és 6g vegyes felállás is működhet ha pl úgy találok használtan? PL 7g front és 6g center?
ember: Az a bogár már régóta mászkál. Vesztemre el kezdtem olvasgatni és leragadtam az MA méreg drága (számomra) dobozainál. Egy Silver 5.0 felállás nálam végállomás lenne, mert a nagyobb lépés már végképp elérhetetlen anyagilag. Egyenlőre a silver is.
I'am Dony: használt 300-ast új 100-as áron találni most is, már csak a megfelelő színt kell kivárni. A centert már neccesebb dolog használtan kifogni, nagyon ritkán tűnik fel 1-1 db.
A c250 és c350 között nagyon nagy a különbség? Mert a 250-es az gyakoribb modell, és az új ára sem lenne elérhetetlen. -
Mankó
veterán
Sziasztok!
5.0 csere ügyben kérnék tanácsot.
Boston 5.0-ás polcsugárzós szettem (Norstone és Vogels 200 állványokon) cserélném részletesebb hangú, moziban és zenében is többet nyújtó szettre. Hosszú távú, akár végleges megoldást szeretnék.
A szett további elemei Marantz sr5013 és egy XTZ 10.17 sub, tervben egy második is.
A szoba egy 17 nm-es panel, hallgató távolság 2.5 m.
5-600 ezer a rendelkezésre álló összeg.MA silver 100, c350, silver 50 tetszene, szerintem véglegesnek is megtenné. Új árakon egyenlőre nem fêr bele a keretbe, ezért használtan is szóba jöhetne, kár hogy csak ritkán látni aprón.
Használt Silver 300- ak mennek új Silver 100 árakon, bár nem tudom, hogy profitálnék e annyit a torony megoldással.
Bronze 5.0 belefér a keretbe, Bronze 6 5.0-ák jönnek mennek az aprón.Van olyan fórumtárs aki bronzról silverre váltott, vagy mindkét típussal van tapasztalata?
Erősítő, sub láda passzolna a választott szetthez?
Ti melyik szettre voksolnátok és miért?Köszi
-
Mankó
veterán
Főként filmekre melyik erősítő lenne jobb ajánlat Onkyo NR609 után? Denon X2400 / X2500 újonnan vagy Marantz 501x-es használtan, gyári garanciával azonos árban?
Esetleg Harmon is beleférhet az összehasonlításba, ha tudtok jó modellt ajánlani 200 ezer alatt.Nem igazán tudom meghallgatni őket vétel előtt, ezért kérem a véleményeteket.
Polcsugárzós Boston hangfalakat szólaltatna meg, ha ez számít valamit az összehasonlításban. -
Mankó
veterán
Onkyo NR-609 leváltására Denon X2400/2500-at és Marantz 5010-et ajánlottatok. Árban, garanciában, kinézetben a Denon felé húzok. Azt még újban is megúszom 170-180 környékén és lesz hozzá 3év garancia.
Plusz tesztek alapján is jobban bejön számomra a Denon.Kicsi Boston polc sugárzókat fog meghajtani egy 15-17 m2-es nappaliban.
4k, hdr, full hd, 4k felkonvertálás, True HD, Atmos fontos lenne. Mik a legfontosabb eltérések a 2400 és 2500-as Denon esetében? Melyik lenne a jobb bálasztás? Árban minimális 20-30 ezer a különbség.Az x3xxx-es széria már jóval magasabb árkategóriában játszik, ezért azokat ki is lőttem.
-
Mankó
veterán
Haladó szinten is fel tettem, de lehet ide jobban illik a kérdés:
1, Onkyo NR 609 erősítőről milyen 4k-s erősítőre érdemes cserélni max 150 ezer Ft értékben? Felhasználás zene 10%, játék 20-30, Film 60-70%.
Most egy Boston 5.1 rendszerem van, polc hangszórókkal és az eredeti sub helyett egy 200/400-as JBL subbal. A média lejátszó egy Beelink Mx 2/16, filmek egy erősnek számító nas-on keresztül érkeznek.
Gondolkodtam rajta, hogy át kellene építeni az egész rendszert egy atmos kompatibilis rendszerre, de szerintem az még drága az én inger küszöbömnek, az atmos-t tudó hangprojektoroktól meg lehet, hogy a mostani rendszerem is jobb. Panel, 15-18 nm2-es szoba.Ajánlatokat, véleményeket kérek, Használt cucc is belefér, ha annyival többet tud. 4k tv még nincs, de mindent egyszerre úgysem nem tudok kiváltani.
2. Haverral folyik most egy vita, neki is ilyen Onkyo erősítője van. Azt mondja az erősítő átengedi a 4k jelet. Mondom neki lehet, nálam az erősítő egy filmnél ki írta, hogy Dolby Atmos. Lehet hogy tudja mind2 dolgot, de hogy azt is fogja megjeleníteni, vagy megszólaltatni, abban már kételkedek.
Ha át is engedi a 4k-t, mi a helyzet a hdr-el? Vagy az nem érdekes, mert csak átengedi a jelet, annak kezelése már a tv-é?
Nektek mi a véleményetek? Persze örülnék ha tudná, de én valahogy nagyzásnak, nagyításnak érzem ezt egy régi belépő, alsó-közép kategóriás erősítőtől.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Cyberpunk 2077
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R5
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest