- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
makkmarce
őstag
válasz
John D'oh #83400 üzenetére
ha elég jó a hangrendszered, akkor előjönnek a hibák
Szerintem a bluray filmek kb 5%-nak kíváló a hangja, 15%-ának elfogadható, 40%-nak pocsék, és 40%-nak kritikán aluli. Vannak a nagyon ócska keverések, ahol valójában sokszor még a sima sztereó szintet se üti meg, de tesznek bele 3-4 effectet a 2 óra alatt, amikor valóban térhangzásban megjelenik valami. Kabaré az egész sajnos. Pedig lemezről játszom. -
svgyula
addikt
válasz
John D'oh #83400 üzenetére
Próbálj meg egy "zsenit" megnézni youtube videón aki egy hiper-szuper HI-FI hangrendszert mutat be mobillal felvett videón!
Még örül is saját magának, hogy mekkora paraszt!
Aztán akkor lehet keresni a baltát a hangrendszerednek..... -
makkmarce
őstag
válasz
John D'oh #83396 üzenetére
szerintem a hangban van valami ércesség.. mondja, hogy hey daddy, and utána jön a válasz, és az érces/kicsit torz. Nem biztos, hogy a bluray ilyen rossz, lehet, hogy a sorozatban tényleg tömegben vették fel és ott rontott a hangmérnök, aztán benne maradt.
Vagy az egész ilyen? -
John D'oh
aktív tag
válasz
John D'oh #83390 üzenetére
Valaki légyszi meg tudná hallgatni ? 1 mp környékén hallatszik nálam a heey résznél, hogy szerintem torzít.
-
BBéci
legenda
válasz
John D'oh #83370 üzenetére
A Wharfedale-t nem véletlenül nevezte még a hazai importőre is vödörfedél-nek.
Sok rettenetes (például Vardus, Valdus) hangdobozt gyártottak, azok mellett a normálisakat kevesen vették észre.
Mit lenne érdemes kipróbálni? Annyi félét, hogy bele sem kezdek a felsorolásba, mert sosem érnék a végére.
Viszont engem "klipszek" hangjával büntetni lehet, még a Heritage sem kivétel.
Ízlések és pofonok. -
renatto
őstag
válasz
John D'oh #83360 üzenetére
Nekem elég sok Klipsch hangfalam van és bár pont olyanom nincs, de az elődjéből van (RP-150m). Ezek már nem húznak annyira magasba jó pár éve (lassan 10), mióta megújították az R/RP sorozatot. Ettől függetlenül ha valakinek érzékeny rá a füle 1-2 percen belül ki fog derülni, ha nem a zsánere. Nekem mondjuk sok más hangfalnak sterilnek (tompa, kevésbé élénk) tűnik a hangja az enyémhez képest, valószínűleg nem véletlenül...
-
Quqesz
nagyúr
válasz
John D'oh #83360 üzenetére
Nekem R820f van, ami elvileg még jobban túltolja a magasat. Nos erősítő (a CA erősítőmnek nem volt mikrofonja, csak az alapot hozza, ott több volt, Anthem kalibrálható, ott nem zavaró) és kalibrálás függő, valamint személy függő. Az, hogy én nem érzem soknak nem jelenti azt, hogy téged nem zavarhat. Meg kell hallgatni.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
John D'oh #83253 üzenetére
5.1.2-nél az elhelyezés a következő:
- Frontok a kép bal és jobb szélén
- Surroundok a renderer szerinti side/rear-ek között, azaz elölről kb. 110 fokos szögben
- Felsőkhöz picit vonalzózni kell: fogod a frontok és surroundok feletti pontot a plafonon, húzol egy képzeletbeli vonalat a kettő közt, és annak a felénél van az ideális pont, ekkor legösszefüggőbb a tér -
Quetz
őstag
válasz
John D'oh #82818 üzenetére
Nem a hátsó fal hangsúlyosságáról van szó, hanem praktikus okokról. Az ablakra nehezen tudsz felfúrni akusztikai paneleket
. Akusztikai szempontból szimmetrikus elrendezésre törekszünk, ez a te esetedben pedig úgy lehet a legjobban megközelíteni, ha a hátad mögött van az ablak. Mondjuk úgy, ez a legkisebb rossz amit választhatsz.
Van egy olyan tervezési vonal, hogy LEDE - live end, dead end - It ezt megtudod csinálni azzal, hogy a fron oldalt csillapítod amennyire tudod, hátulra pedig marad a függöny. A fron hangfalak mögötti panelek csökkentik az SBIR hatást is.
-
Quetz
őstag
válasz
John D'oh #82816 üzenetére
A szoba elrendezése szuboptimális, jooban járnál ha 90 fokkal elforditanád. Ekkor az ablakok a hátad mögé kerülnének, 3 oldalról pedig falak határolnák a hangfalakat. Az ablak elé vastag redőzőtt függönyt tudnál tenni, a padlón maradna a szőnyeg, a hangfalak mögé és az oldalfalakra mehetnének a panelek.
Elsődleges reflexiós pontnak azt a felületi pontot mondjuk, amivel a hangfalból érkező hang elsőként találkozik. mind a négy oldalfalon illetve a padlón és plafonon is kiszerkeszthetők ezek a pontok, egyszerű tükrözéssel:
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
John D'oh #82813 üzenetére
Minden hangszórónak van elsődleges reflexiós pontja, csak a centernél a középső hely és a szimmetria miatt 4 is van. A klasszikus torz hangú férfi egy kalibrálással (vagy 4 driverrel) megoldható probléma, erre csináltam a Cavern Clear Center-t, viszont ez csak PC-n működik. Borzasztóan nehéz akusztikai anomália, de kihasználva az emberi fül teljesen abszurd reakcióját a zengésekre, be lehet azt csapni, hogy ami azt okozza, valójában nem létezik.
-
krx21
nagyúr
válasz
John D'oh #82799 üzenetére
Hát nem csodálkozom, hogy rossz azt akusztikád. Gyakorlatilag a szoba üres. Csupasz falak és mennyezet. Olyan lehet mint egy kis tornaterem.
Itt csodákat lehetne tenni akusztikai panelekkel, akkora lenne a különbség.
Hangelnyelők és diffúzorok vegyesen, irányelveket tartva… -
I'am Dony
őstag
válasz
Amivel még tudsz valamit javitani, ha megemeled a center elejét. Ha marad az 1800H nincs több lehetőséged a nagyon gyenge szintű Audyssey miatt.
Void.. egy szóval nem volt említve, hogy a fésűtől van a dobozhang. 3.5 m ről, kb 50 cm magasságkülöbséggel egy ilyen MTM centertöl pont ennyi várható. Dobálózhatunk EQ val csak az AVR 1800 H-val ez a lehetetlen kategória.
-
BBéci
legenda
válasz
Élni, lakni, létezni sem kellemes egy csupasz falú szobában. Kezdésnek lógass vastag, nehéz függönyt az ablakok elé. A többi falra (képnek kinéző) akusztikai paneleket tegyél, de nem hasraütés alapján.
A háttérsugárzókat lényegesen magasabbra kellene helyezni, ha nem Atmos a rendszer. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
John D'oh #82783 üzenetére
Ez soha nem a centerről szól, hanem a szobáról. Tudok 5000 forintért is olyan esetet mondani, ami képes kis hangerőn hihető beszédhangra, de olyat is, ahol 20 millióból sem sikerül. Első körben lélegezzen a center, és vagy told rá a falra, vagy nagyon húzd el tőle, vagy baffle. Ezek azok, amiket EQ se tud megoldani, minden másra ott a kalibráció.
-
makkmarce
őstag
-
I'am Dony
őstag
válasz
John D'oh #82783 üzenetére
Egy picit összetettebb és drágább a tapasztalt hiányosság javítása. Az alap probléma két okból tevödik össze nálad. A gyenge center és a belépő AVR. Mivel legalább az LCR szekciónak egy családból kellene származnia, így a Wharfi táján kellene szétnézned egy 2.5, 3 utas center ügyében. Ha van a gyártónak ilyen, biztosan javulni fog a helyzet, de az AVR miatt még mindig nem lesz tökéletes. Ha nem találsz akkor több opció van. Vagy cseréled a komplett elejét olyan szettre aminek kiváló a centere vagy nézel más családból komolyabb centert és az AVR t lecseréled egy Diracot tudó vasra, ami egész jól össze tud lőni, különböző gyártámnyú dobozokat is. Ez a jelenlegi AVR el esélytelen. A Monitor Audio Silver C350 6G ill. a C250 7G is nagyon jónak számít center téren. A kettő közül a korábbi verzió a jobb, de ezek árban nem az olcsóbbak közül valók. A Klipschnek is van egész jó centere a nagyobbak között, valamivel kedvezőbb áron. Ezen felül a szobaakusztika a legfontosabb, de önmagában annak a rendbetétele nem oldaná meg a problémádat.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
John D'oh #82745 üzenetére
Nagyon sok gyártónál borzalmasan lassú a váltás, hogy igazolja a jelút stabilitását. Meg lehet oldani fejlesztőként az azonnali dekóderváltást (pl. PC tud ilyet), de ha nem garantált, hogy hibátlan az adat (PC-n azért az, mert ha nem helyből játszod le, már ellenőrizve volt TCP-vel), akkor kattogáshoz vezethet egy zajos kábel.
-
-
makkmarce
őstag
válasz
John D'oh #82654 üzenetére
Nekem is ez a tervem. Pár akkusztikus panel gyártó ad lehetőséget, hogy a weblapjukon megtervezd a szobát, és akkor segít ajánlani hozzá panel elrendezéseket. Lehet érdemes kipróbálni.
Szerintem rosszul felrakni nem nagyon lehet a panelt, hogy rontson, inkább az lehet, hogy feleslegesen rakod fel, és nem hozza azt, amit elvárnál tőle. -
válasz
John D'oh #82603 üzenetére
Szia! igazad volt teljesen. Naív voltam illetve bíztam abban ,hogy 2024 ben egy ilyen cég nem tehet ki félrevezető marketing jelzéseket. A törvény által előírt garanciát biztosítják csak tehát az 1800 ra 2 év.
Azt mondták csak a japánban összerakott készülékekre adnak 5 évet az ha jól tudom a felső kategória a Denonnál. Jeleztem nekik hogy a honlap így nagyon félrevezető és fogyasztóvédelemhez is lehetne éppen fordulni ez miatt, azt mondták már többször jelezték a lengyel kollégáiknak de nem történt változás. Mondjuk ez egy vásárlót nem tudom mennyira vígasztal... -
válasz
John D'oh #82603 üzenetére
" A standard garancia, amit a sztereo vagy házimozi készülék gyártója ad, a vásárlás dátumától számítva 1 év. "
"3 év garanciát kap a DEFINITIVE TECHNOLOGY, DENON (fejhallgatók és bluetooth hangfalak kivételével), FOCAL (elektrónika, beleértve: hangprojektorok (soundbar), subwooferek, aktív hangfalak), HEOS, MARANTZ, POLK AUDIO"Én ezt úgy értelmezem hogy a Denon, mint gyártó önmagaban 1 év garanciát ad és a hazai Denon Store/Totel minden Denon és Marantz termékre a zárójelben leírt kivételektől eltekintve 3 évet ad, amit regisztrációval meghosszabíthatsz 5 évre. Nálam bizos, hogy így volt .
Majd írd meg légyszíves mire jutottál,de nagyon korrekt bolt, szerintem 5 év lesz az. -
válasz
John D'oh #82601 üzenetére
Szerintem nem így van, Az az ikon a Denon Store-ban azt jelzi, hogy arra termékre kaphatsz 5 év garanciát és márkát ír, nem típust.Denonra és Marantzra jár Focalra pl nem.
Amúgy eleve a fogyasztóvédelmi törvény miatt amit írsz nem lehetséges:100 és 250 ezer Ft között: 2 év kötelező jótállás 250 ezer Ft fölött: 3 év kötelező jótállás van. Ez a kötelező, ezt törvény írja elő tehát egy 229 ezer forintos erősítőre 2 évet alapból biztosítaniuk kell, nem lehet 1 év .
Nekem a Cinema 60 nál 3 év járt alapból( 399 ezer volt) és beregisztráltam, ez után 5 év garancia lett rá.
-
Gabesz87
veterán
válasz
John D'oh #82597 üzenetére
Normálisabb lakásbiztosításokban van - opcionálisan - kiterjesztett garancia szolgáltatás. Nekünk az Alfa-nál van, gyakorlatilag u.a. mintha megvennél külön egy kiterjesztett garit. Annyi, hogy a biztosító által meghatározott helyeken szervizelhető a cucc. Normál gari lejárta után, max 5 éves korig érvényes. Ergo kapsz szinte minden elektronikai eszközre egy 5 éves kiterjesztett garit.
-
válasz
John D'oh #82597 üzenetére
"A standard garancia, amit a sztereo vagy házimozi készülék gyártója ad, a vásárlás dátumától számítva 1 év. Most a HORN DISTRIBUTION (Denon Márkbolt tulajdonosa) az adott márkától függően Ügyfeleinek 2,3 vagy 5 év garanciát és díjmentes szervizt ajánl. A garancia időtartalmának meghosszabbítási feltétele a készülék vásárlás napjától számított 30 napon belüli regisztrálása a következő linkre kattintva"
A terméknél ott az 5 év garancia ikon a márkaboltban, ami pélául a Focal erősítőnél nincs ott.
Szerintem él rá az 5 év gari .Amúgy veszíteni valód nincs, ha megveszed és beregisztrálod úgy is meglátod. Nekem a Cinema 60 ra a regisztráció után élt az 5 év garancia.
Az akár szó szerintem a 30 napos kikötés miatt van ott, ha abból kicsúszol akkor marad a standar garancia. -
válasz
John D'oh #82594 üzenetére
igen, Denon márkabolt [link] elméletileg 5 év garit ad rá,a mi szuper szerintem.
De nem kell azt hiszem náluk megvenned, csak 30 napon belül be kell regisztrálnod a Totel/ Horn- nál.DE árban is szerintem jó náluk.
Érdeklődd meg szerintem a Denon store-nál az a biztos,de oda van írva az erősítőhöz, hogy akár 5 év garancia, így azt gondolom , ez valid.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Futás, futópályák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Trollok komolyan
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nintendo Switch 2
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Formula-1
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest