- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
LakiTomi
tag
válasz
#46129152 #28612 üzenetére
Halk zenéléshez én az aktív mélysugárzót bekapcsolom és eq helyett nyomok egy 25%-os "crystalizert" a Creatív kártyán, de nekem HTPC-m van. Halk zenéléshez még szóba jöhetnek pont a 2.1-es rendszerek állványos hangfallal, mint pl. A Castle Knight 2, Magnat Monitor Supreme 202, CA SX60, Elac Debut B6. Meglepődnél hogyan szólnak zenén egy belépő sztereó erősítőn mondjuk egy Taga TSW90 aktív mélynyomóval megtámogatva. Neked kell eldönteni mi a prioritás és mit szeretnél. Nem mindig a nagy frontok szólnak dinamikusan, zeneien belépő kategóriában.
-
LakiTomi
tag
válasz
#46129152 #28609 üzenetére
Én első körben azt javaslom menj el hallgatózni egy házimozi stúdióba és hallgass meg pár hangfalat. Utánna lesz egy kis elképzelésed melyik hangkaraktere tetszik. A rendelkezésre álló keretből én egyenlőre vennék 2 frontot, amihez később tudsz venni további elemeket. Az a Yamaha belépő szinten teljesen korrekt. Van, ahova viheted az erősítőd és azzal hallgatózhatsz, vagy mindenképp hasonló kategóriás Yamahával kellene, ha azt nem tervezed cserélni.
-
LakiTomi
tag
válasz
#46129152 #28605 üzenetére
Meg kellene hallgatni élőben, de szerintem a frontok eleve nem a Needle családból származnak. Hangkarakterben biztosan eltér a többi hangfaltól és ez zavaró lehet, sőt biztosan zavaró is például, amikor a beszéd folyamatosan megy át jobbról balra a centeren keresztül. Még kérdés milyen AVR-re lesz kötve a sztereózás miatt.
-
törölt tag
válasz
#46129152 #28578 üzenetére
Hasonló volt, konkrétan ezzel a tipussal nem találkoztam, de ez a 138000 ft-os ár az 5.0 szettért szerintem mindent elárul...
Ne érsd félre, nem akarok lenéző lenni, de nálam egy Yamaha ns 50-es szett volt, és egy hónap után már a netet bújtam egy másik után kutatva. Nekem az a tapasztalatom, hogy ezekhez a szettekhez tartozó center olyan mértékben doboz, ciccegő hangú, hogy kár pénzt adni érte..
Persze ha annyira nem vagy fogékony a dologra, akkor jó lehet... -
LakiTomi
tag
válasz
#46129152 #28577 üzenetére
Magnat monitorokból a 2 utas frontok nem igazán zeneiek. Olyan loudness hangzás, gyenge középtartománnyal, kevés dinamikával. Alsó kategóriában a Supreme 3 utas frontjai zeneiebbek, kiegyensúlyozottabbak. Megjelenik a középtartomány. Én hallgattam a Supreme 800 as "2,5" utasait. Nekem nagyon nem tetszett a hangjuk. Nem mondom, hogy a 3 utas 1002 és nagy testvére a 2002 mérföldekkel jobb lenne, de belépő kategóriában gondolkodva teljesen vállalható alternatíva lehet. Nálam pár hónapja a 2002-es szól. Háttérzenélésre és mozira is nekem elegendő 30m2-en. A háttereknek Supreme 202-t ajánlok és centernek is ugyanebből kettőt. Nálam bevált
A vektor magasabb széria volt úgy tudom. Azt váltotta a quantum széria, ha minden igaz. Supreme gyári centerét és háttereit semmiképp sem ajánlom semmire sem. Szörnyű hangjuk van.
-
BBéci
legenda
válasz
#46129152 #23057 üzenetére
Bármilyen hangdobozokat veszel, a szubláda kötelező!!!
Ezt olvasd el!
Az a tulajdonság, hogy halkan is szépen szól, sokba kerül, nem a belépő szintű készülékek, rendszerek sajátossága.
Igen, a szubláda ki-bekapcsol, ha automatára van állítva, az a dolga. -
junkpod
veterán
válasz
#46129152 #23057 üzenetére
Sub nélküli rendszer mozira nem való, hiszen dedikált sub csatorna van a filmen.
A tv adás alatt azért kapcsolgat a sub mert nincs mély hang a tv adás hangjábanha hm erositovel hajtod a hsz-eket akkor tekerd feljebb a sub kimenő jelet és arányosan tekerd lejebb a sub dobozon a saját erősítését. Így kevesebb mély hangra is bekapcsolva marad majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Légies iPhone halvány színei
- Bittorrent topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest