Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Íme az új Android Auto!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nálam mérni sem kell, kiszámolható...
A Topping E70 az 5V RMS-re állított 0 dBFS kimenettel ~16 dBu peaket tud. Az Eve aktív stúdió monitorok 90 dBSPL hangnyomást -15.5 dBu bemeneti jellel tudják, tehát ez alapján a Toppingon kiírt 0 dBFS-hez 90 + 15.5 + 16 = 121.5 dBSPL tartozna.
Gyakorlatban erre persze nem képesek az Eve-ek, továbbá +8 dBu-nál erősebb jelnél clipping van a bemenetükön. A kis SC205 gyártó szerint 101 dBSPL a max, a nagy SC208 esetén ugyanez 112 dBSPL. Párban. Nekem már a kisebb is meghalás közeli hangerő kategória. Nekem REW mérésnél az UMIK szerinti 80 dB-es sweep már kellemetlenül hangosnak tűnik.
De ezen felül van nálam még a DSP korrekció miatt EQ APO, ami a gaint 6.5 dB-vel veszi lejjebb a gaint, tehát így már "csak" 115 dBSPL a max hangnyomás 0 dBFS esetén.
Én filmnézésnél gyakorlatban -20 dBFS felé nem szoktam tekerni az Topping E70-t, szóval az elméleti maximum peak hangnyomás nálam filmnézésnél 95dBSPL kéne legyen. Elvileg, de gyakorlatban nem nagyon van ennyi, mert jelenleg sztereóra van lekeverve minden, szóval így minden csatornának maxon kéne szólnia ahhoz, hogy meglegyen a valódi 95 dBSPL peak.
Amikor pedig zenét hallgatok, akkor azt -50 és -40 dbFS közötti hangerőállással szoktam, tehát 65-75 dBSPL peak szokott lenni a zenehallgatás.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Csere-Beszámítás! Lemezes Playstation 5 Slim , Ajándék letőlthető játékkal!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest