Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Variálhat az apertúrával az S26 Ultra
- A Galaxy S23 is kipróbálhatja a One UI 7-et
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
modflow #90782 üzenetére
Csomagolási segédanyag, kidobásra ítélt hulladékból van pár 5×10×1 cm gumiőrlemény lapom. De rossz biciklibelsőt is ragaszthatsz a háromszög aljára, ami az elcsúszást meggátolja.
Esetleg ha a fűnyíró karját lenyomod, hogy az első kerék elemelkedjen és ne tolja el a lépcsőtől a rámpát? Felfelé tolva már nincs ilyen gond. -
Inhouse
őstag
válasz
modflow #89995 üzenetére
Nem látom mekkora a luk, de Tessauer anya nem lenne jó? Aztán abba mehet az M6 csavar.
-
lemmy71
őstag
-
macilaci78
nagyúr
válasz
modflow #89995 üzenetére
Ez nem vészes. Kifúrod fatiplinek (6-8-10 mm méretben is kapható tetszőleges barkácsbiltban), beragasztod (csapragasztó helyett jó a technokol is) és a kilógó részt levágod.
Ragassz fel Tesa szalagot, jelöld fel pontosan a vasalat helyét, lyukakat. Fúrj elő 2 mm-rel a csavarnak a tiplibe, így nem fog esetleg a tipli szélén félremenni.
Vegyél pár db D-fejű facsavart 4-5*15-18 mm méretben és mehet is.
-
j.bravo
addikt
válasz
modflow #89988 üzenetére
Tulképp ezt tudja a ragasztós fűrészpor.
De ha belül nem látszik, a hosszú távon stabilabb fatipliberagasztós módszert választanám. Persze ki kell fúrni a fatipli méretére, de ha hozzáférést, nem gond. Ha nem férni hozzá, akkor fűrészpor vagy gyufaszál, fogpiszka. Ragasztóval. -
lemmy71
őstag
válasz
modflow #89981 üzenetére
Faragasztó és bele egy facsap, de a faragasztó elég drága, jobban jársz ha pár centivel arrébb teszed a zsanérokat. Annó nekem is volt egy konyhai sarokülőm, annak az üllőkéjét zongorazsanér tartotta.
-
-
daninet
veterán
válasz
modflow #89477 üzenetére
Itt két utat tudsz bejárni:
A) Vagy a meglévő könyöklőhöz rögzítesz valamit (csavar, ragasztás stb)
B) Saját lábakon állFeltételezem a könyöklő fából esetleg műanyagból van és minden évben eljátszod majd ezt a dolgot. Ha veszel egy polcot ikeában (van akár 30cm mély is), akkor az 3 helyen oda tudod csavarozni a meglévő könyöklőhöz. Feltételezve, hogy az megfelelően van rögzítve. Lyukakat előfúrod vékonyabbal, csavarfejet süllyeszted. Ha tetszik otthagyod permanens fícsörnek, ha nem tetszik leveszed és valamit odaraksz a könyöklőre nyárra, hogy a lyukakat eltakard.
A roncsolásmentes opció ha ugyanilyen polcot veszel, de nem csavarozod oda, hanem raksz neki két lábat ami letámaszkodik a radiátor előtt. Ez lehet két gyalult léc fehérre festve, nem kell túlgondolni.
Kétoldalú ragasztószalaggal ideiglenesen rögzíted a polcot a könyöklőhöz, nyáron a ragasztót némi alkohol társaságában/segítségével (megfelelő rész aláhúzandó) eltávolítod. -
biga
őstag
válasz
modflow #89471 üzenetére
A kérdés az itt, hogy - függetlenül attol, hogy hogy szélesited a parkanyt - a növények mennyire fogjak szeretni, ha alulrol melegiti öket a radiator... Bar végül is parasitasra nem elvetendö ötlet, csak sokat kell majd locsolni
Belogatni nem tudod az ablak elé? Akkor nem kell a parkanyhoz nyulnod. -
Inhouse
őstag
válasz
modflow #88663 üzenetére
Ha a kütyü nem kap áramot, akkor biztosan nem tölti.
Ez góliát (D) elem méret? -
Barret001
addikt
válasz
modflow #88669 üzenetére
Te írtál akkut,azért írtam,hogy elemet raksz az akku helyére? [Mert hogy ez nem akku,írják is hogy nem tölthető]
-
Top cat
addikt
válasz
modflow #88667 üzenetére
Lehet, hogy a lítium elemekre mégis írnak amperórát és a gyári sem aksi, hanem elem.
A gyárira 3,6V 14,5Ah van írva ,erre meg 3,6V 19Ah, úgyhogy jó kell ez legyen.A fesz egyezik, az Ah meg nem baj ha nagyobb. A fogyasztón múlik, hogy mennyi áramot vesz fel.
Itt van egy NiMH akkumulátor topik, erre vannak ebben a szakik. Igaz, hogy nem lítium akksi topik, de biztos tudnak segíteni.
-
-
niof
veterán
válasz
modflow #88647 üzenetére
Több opció van. Gyanta alapú, vagy savas. Ehhez talán a savas jobb. De lehet venni olyan akksikat, aminek van lába eleve, azt lehet forrasztani trükközés nélkül, vagy mint írtam, foglalat, amibe bepattintod, és annak is van kivezetése, ami forrasztható. Így később a csere is egyszerűbb.
-
Tangerine
senior tag
válasz
modflow #88653 üzenetére
Szikével/sniccerrel meg kell jól kapargatni egy kis felületen, ahol forrasztani akarod, akkor nem muszáj sósav. Gyorsan kell forrasztani viszonylag nagy teljesítményű pákával, mert az lítium elem nem szereti meleget. Én megkaparom, egy picit beónozom a kapart részt egész vékonyan. A vezetéket külön beónozom, de azon hagyok egy kis plusz ónt. Utána ráteszem az elemre és a vezetéket rányomom a forrasztó pákával. Egy pillanat alatt rá lehet így forrasztani, ha elég combos a páka.
-
niof
veterán
válasz
modflow #87605 üzenetére
Ha jól értem, a külső műanyag ház sérült? Elvileg lehet javítani, de macerás. Láttam már ilyen videót, igaz, ott a dob csapágyát cserélték, és az egészet szét kellett vágni, majd újrahegeszteni. Általában PP-ből vannak, hegeszthető, de ha kontár csinálja, nem lesz jó.
-
PitLee
őstag
válasz
modflow #87222 üzenetére
Jó helyen keresgélsz, nagy harcsás embereknél lehet találsz és adnak egy métert
a fonott zsinórból.
pl itt egy előke zsinór 1,35mm-es és ~160kg a szakítószilárdsága
https://madcat-fishing.com/products/terminal-tackle/leader-materials/braid/cat-cableMadCat CAT CABLE gugli
-
Panthera
őstag
válasz
modflow #87257 üzenetére
Ez az olló csak rásegítésként funkcionál ugye? Tehát ha túl erős a hajtás csak akkor segít.
Nekem "állandóan" is jól jönne (ha nem kellene a kicsi vesszőre sem erőt kifejteni), mert a rózsákat általában 3 nekifutásra tudom megmetszeni. Unalmas és a kezemnek sem jó. És évente 2* szükséges ha nyáron szeretnék egy másodvirágzást is.
-
hzsolee
őstag
válasz
modflow #87241 üzenetére
Amúgy van topic. Kérdezd meg...hátha...
Miskolc topik -
-
válasz
modflow #86618 üzenetére
A fiók bemarásába talán be tudsz tenni egy sima fiókcsúszót a bemarás meg a 8mm talán együtt kiadja a 17-et ami ennek kell.
Az önbehúzós szerintem overkill ide, én is olyanra cseréltem és kicsi fióknál nem nagy durranás. Nehezebb fióknál jó, hogy a végén ráfékez, és finoman húzza be, de a kicsinél nincs akkora lendület.
-
modflow
veterán
válasz
modflow #86622 üzenetére
Találtam méretezést.
Ebből melyik a szélesség?A 12,7 mm?
Nekem 8 mm van csak. -
lemmy71
őstag
válasz
modflow #83341 üzenetére
Azért mert a szivattyú hideg attól a motornak kell a levegő. Ha zárt helyre vagy aknába teszed, akkor gondoskodni kell a szellőzésről. Különben a pára lecsapódástól idővel berohad a motor. Egy átlagos szivattyú nem szokott hangos lenni, én a helyedben megnézném a csapágyakat szimeringet és a lapátott, lehet hogy azok okozzák a nagy hangot
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fractal Design Celsius S36
- Használt prémium miniITX számítógépházak - COOLER MASTER Elite 120 Advanced - THERMALTAKE Core V1
- CORSAIR HX Series HX1200 - 1200W 80 PLUS PLATINUM Fully Modular - ALZA garancia 2033.01.16.
- Lian LI SP750-SP850 fehér sfx tápegységet keresek!
- Dobozos Asus TUF Gaming LC II 360 ARG vízhűtés !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest