- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #17321 üzenetére
nah, megvan az új, (feljebb beképelt), ház. ma kicsit megkopasztottam a sallangtól, holnap jön némi felx. tetőlékelés, és alul a tápnak kialakítok egy + szellőzést, és a 220 bejövőnek.
új lapért is megyek holnap: asus p5q premium. bazi réz bordák, hőcsővel összeködve. ha az nem elég passzívban, akkor nem küzdök tovább. (inkább megveszem azt az erősebb lapot jó hűtéssel, mint nekiálljak alaplapi szetet venni, bütykölni. a nb hűtőn a hozzáragasztott rézlemez jól jött ide a topic-ba, de azért az már elég gáz...
ja, és kinéztem egy pár hr7-es thermalright bordát a ramokra.ha ezek beválnak, akkor hétfőn megyek 5 kiló 0.5-ös alulemezért. lesz a mugenre rágéve kb. 25db, 20*40-es + lemez. egy pci ki lesz belőlük vágva, így valmi fejreállított "u" alak lesz. az össz hűtőfelület növelés kb. 1.5 nm, 0.5 vastag elmez lesz. ha az sem elég, akkor backup6ja...
de szerintem ennek jónak kell lennie. akkora helyek vannak a hjázban, hogy ha fent lesznek az oldalak, akkor be tudok majd nyúlni különböző szerelőnyílásokon, amik előtt leszedhető méhsejrács lesz.
tehát, ha a lap + ram + proci már nem melegszik, akkor kezdek fantáziálni a vga-ról. de már ott is kész tervek vannak majnem. csak az anyagice igen húzós: átalakított fullcover vizelsblokk + hőátadóblokk 50k. 8 db.. conrad 8*300-400(?) hőcső 25k. tudom, tudom: mastercard...
de a bordák: megfizethetetlen....
szóval a bordák, kérdés. 200-250w mennyi alamíniumot fűt el. elre kitalálhatatlan. 10-40 kiló közt bármi lehet. és a nagyobb bordásat kéne vennem, mert annak jobb hőleadása...
de ez még a következő lépés. a cpu-nál elvérzem, akkor nem kell továbblépni.a másik gáz: nagyon jó procim van. extra q9550. elvileg léggel 4.5ghz@1.35v. csak a mostani lapomat valszeg egy qx-szel megfingattam, és gyengélkedik. tehát ha az új lapban megtáltosodik, komoly bajban leszek. eszetlen órajelek vagy jó hűthetőség. ott lesz a deal emma....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #17314 üzenetére
mármint hogy érted?
a p45 alaplapomat cseréljem le ilyen egy p35-re, (ezt biztos nem fogom, mert a p35 a york alá sokkal rosszabb, mint a p45), vagy ennek a hűtőjért rakjam fel az enyémre?
ha ez utóbbi, akkor méretben vajon jó rá?egyébként most már 90%, hgy a nb melegedéssel lehetett most és régen is problémám. régen, amikor hagyományos módon fújta a venti a mugent, stabilan ne tudtam 3.6ghz fölé vinni, most röhögve megy minden 3.7-en, a nb flé félig beforgatott ventivel. mivel platformot nem akarok cserélni, így valszeg az összes alaplapi hűtő + ramhűtő le lesz cserélve...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Kiki18 #17280 üzenetére
nah, most már szabad az infó: #17278-ban lévő házikó megjött. 5k volt postával, start+-szal, mindennel, másnapra leszállítva.
(a posta majdnem több volt, mint amennyiért a srác adta.) ugyan elég leharcolt, de nagyon jók a méretei, és úgyis szanaszét lesz lékeve, rácsozva, majd festve.
nem mostanában lesz, hogy nekiállok, de az alsó +8 centi miatt le kellett vadásznom, mert hasonlót sem láttam még.
fölül 10 db 5.25 hely, és akkor ott van az alsó, teli rész...sokat fogok tervezni, mire nekiállok majd.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Szirtimorc #17286 üzenetére
elölről elég pofás. a nyilások ott voltak, vagy te vágtad ki? tehát eleve, ilyen rack szerű volt a hdd résznél?
ennyi winyóval lehet hangja. (márha pörögnek.) én megzavarodnék.
viszont sebessége is lehet.
milyen proci van benne? (azért kérdezem, mert ha nem a tuning miatt van víz, a hang miatt nem sok értelme lenne ennyi zajforrás mellett...) -
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #17284 üzenetére
igen.
pontosan ez a "b" terv. de ezzel kábelgondok vannak. kicsit hátrébb kéne a tápot raknom,. hgoy előtte a 220-as betáp "be tudjon kanyarodni". mert az elég hülyén néne ki, ha elölről beledugnám. moddolni meg a vadi új 42 k-s seasonioc x460-at nem fogom...
a másik az, hogy úgy tervezem a gravitációs légmozgást, hogy a kéményhatás pont a tápból szívja meg a levegőt. most néztem fulload-ot: linx + furmark, húzva minden. 430(!) watt. a vga rakott s-fex közepes fordulaton ment. ez keltett valami szívást a táp fölött pár centivel. még langyos sem volt. de ha előre tenném egy szeparált kuckóba, amiben magára van hagyva, hiába kifelé szellőzéssel, nem tudom, mi lenne. így valszeg kioróbálom a fulload-on, a házon kívülre téve is.
brutálisan megcsinálták ezt a tápot. valszeg a htpc-mben is a 300-as zent, (ami elég meleg), váltom le ennek a 400-as kistesójára...szerk:
de elöl valszeg a szokásos gány szivcs + hungarocell hangtompító kuckó lesz az állandó notiwinyónak, amíg nem esnek az ssd árak. a kis gépbe már vettem egy 64-eset, de a nagyba a telepített játékok miatt 256-os kell, az pedig még drága. -
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #17282 üzenetére
mivel passzív a táp, így fejjel lefelé, azaz ráccsal fölfelé lesz.
minden meg lesz lékelve, (azaz méhsejtrácsozva), kivéve alul...de ez könnyen lehet, hogy már csak a következő konfig lakhelye lesz.
a mostani lapomnál asszem beleszaladtam macerás melegedésekbe, így ez megmarad félpasszívan. meg egy éppen elavulásnak indult vga-ra (gtx480), nem fogom a kártya jelenlegi értékének a másfélszeresét a hűtésére költeni...
ebből a konfigból sezrintem csak a passazv táot és a 2 sata dokkot fogom felhasználni. mondom most, azután meg ejön a hétvége...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Kiki18 #17276 üzenetére
a mostani cm690 ementáli. az oldalában egy nagy ablak van, rajta egy fekete méhsetrács.[link]
a cm teteje pedig eleve méhsejtes. illetve 2 rtegű rács, de jól átszellőzik. (pláne, hogy a tetejéből kivágtam pár műanyagot: [link]
ha nagy boddák lennének, kakor azok a ház meglékelése után felül kandikálnának ki.a belinkelt 50k-s ház teteje is eleve rácsos, ki tud jönni a hő. csak ott van annyi hely, ahová elférnnének a + lemezek.
de úgy néz ki, kapok egy jól moddingolható, aránnylag olcsó házat, amiben mindennek lesz helye. és kiflexelem, majd berácsozom oldalt, hátul, elöl, felül, mindenhol. ennek bátran neki fogok esni. 50k-s házat meg csak kerülgetném...
ennek a tetejében lesz bőven hely a mugen + lemezeinek. oldalt pedig nagy álló bordák, (+lemezek?), a vga-ból oldalra kivitt hőnek. hőcsővel, +lemezzel, nem tudom. csa itt lesz még egy nagy trükk. ha oldalt nagy bordák fognak állni, amikre belülről a vga-ról hőcsövek visziok ki a hőt, a hőátadó blokk és a borda egymáshoz csavarása. 3 5.25 helyet üresen hagyok, elé csak egy kivehető rács lesz. azon be tudok nyúlni, és a felbodázott oldallapnak belülről ellent tudok tartania felheylezés során. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Bakitm #17272 üzenetére
a bevagdosás határozottan jó 5-et, én is gondoltam már rá. ott ugyan nem fog növekedni a felület. sőt, ha kivágok belőle, csökkenhet is. de a levegő a lapok közt jobban járhat. a mgen toldásánál is ezért ragsztotam csak minden 2-3. bordásra toldást, hogy közötte maradjon rés.
de asszem új terveim vannak. egy új házzal fogom kezdeni, amibe minden elfér:
50k... - ezt most fedeztem fel, minden kritériumnak megflel. csak hát ezt nem fogm felül felxelgetni. igaz, nem is kell: elférnek a cpu bordák, van hely.egyedi oldalt kell majd gyártanom, valszeg szintén méhsejtből. ha meglenne a ház, akkor a lap bigyóit és a cput bebordázom. ha sikerül, utána jön a vga passazvvá tétle. (vagfy ha nem megy a 480, akkor egy minimálsi downgrade, a jobban hűthető 570-re)
de szívesen meglesném, mit tud a power color 6850 passzívja. annak a bordáihoz ráadásulo könnyeben tudnék tldani is. csak félek,. hogy fullhd kevés lesz.
habár pont ma fogtam vissza megint a vga-mat: gtx480 gpu 700@550mhz 1@0.9v. a cpu is 3.4@2.8ghz, 1.136@1.0v. a kettő együtt full load (linx + furmark), 410w@280w. durva...
és ugye akkor ennyivel kevesebb hő is termelődik.
de szerintem így vissazfogva a gpu-t is erősebb egy 6850-nél. csak hát az passazv lesz.lesz még itt vergődés, bordagányolás.
-
szab.tam
nagyúr
Bakitm
erre a műanyag kivágásra gondoltam
-
szab.tam
nagyúr
mindenkinek
kábelrendezés nem erősségem, annak inkább ottt van jelentősége, ahol a léghűtés iránya ventivel elölről a hátrafelé, és belóg mindenféle sata- és tápkábel.
itt minden alulról, a passzív tápon keresztül és kicsit hátulról, a fölfele, és a meglékelt, berácsozott oldlafal irányába megy. innentől a kábel majdnem érdektelen.cpu hőfokokat pontosan leírtam. azaz egy félreérthető. venti, ami nincs a képen: a mugen előt a vga-ra állítva 45 fokban befordítva, s-flex 1200@400rpm. ha ez megy, akkor a cpu linx alatt sem megy 70 fok fölé, 3400mhz@1.136v-on. ha kikapcsolom, akkor linx alatt kb. 10 perc után eléri a 80 fokot.
többi hőfok. (ram, nb)
szenzorosan nem látom. viszont, ha megfogom a rézlemezeket, jó melegek. tehát átmegy rájuk a hő, távozni is kell róla, tehát biztos, hgoy segít. és a fent említett linx 1. kör utáni hiba, fagyás is megszűnt.viszont a beforgatott venit kiszedésével csak 2.8ghz@1.000v-on tudom hajtani. az meg sajno 2 játék alatt kevés: f1 2010, shift2. a 3.4ghz-hez meg kevés még a borda. így perpill visszaraktam az sflexet.
de: még nem találtam ki, ma milyen hangulatban vagyok.
ha jóban, és a flexes szomszéd is van, akkor vasárnap délutáni szomszédok idomítása címén lehet, hoy kivágjuk a cm690 tetejét. ezzel választ is adtam a lékelési kérdezőnek. és ott fognaka lemezek kikandikálni. akkor a ram lemezeit is bővítem.
alul nem vágok. ott szeretném, hogy a vga-n lévő venti szívó hatása a passzív táp felöl érvényesüljön. és ha majd azok sem lesznek (
), akkor passzív kéményhatás is onnan szívjon.)
Bakitm: nagyon helyen te erre a hatásra céloztál. a végső cél pontosan ez, hgoy függő menjen minden hő. a tetőről már sok műanyagot kiszedtem: -
szab.tam
nagyúr
bocs a duplázásért, de gány + lég topic mindekettő 'on"
múltkori barkács.
mugen 2 toldó 0.5 vastag 50*100 és 100*100 lamellák 2 oldalú hővezető ragsztózása, és a végleges helyére téve.
és ekkor jöttek a stabilnak hitt beállításon a fagyások. a szívás az volt, hogy nem fértem a ramokhoz...
a ramok elsőre így lettek + bordázva:
tehát mugen + lamellák fele kitép, (jobb oldalon), hibakeresés, új bordázás. ram + nb...
ez lett belőle.
most a proci passzívan 2.8@1.000v linx stabil, és hűthető.
3.4ghz@ load 1.136v is stabil, de átfűti a mugent, 10 perc után 80 fok.
megoldás: 90 fokban elfordítoma mugent. a tetőt kivágom, és egy majdnem "T", azaz fordított "U" betű, és a tetején egy kiszélesedés a ház teljes mélységében. kb. minden 2-3. gyári lamellát toldva. ez 15-20 db. bazi nagy lap. azt már átfűtheti, lesz akkora felület a házon kívül, hogy le is adja. ez mard a jövő hétre. de az elv működik, csak sok az apró buktató. de ha van egy rettentő nagy ház, kihasználható terek, kb. 2-3 kilónyi alulemez, minden lehűthető. és valszeg sokkal hatékonyabban, mint 10-15 kiló alubordával. ami sokkal drágább, és hőcsövek is kellenek a hő odajuttatásához. -
szab.tam
nagyúr
válasz
molnarpeter #17240 üzenetére
hurkával hagyámá'
vagy tic-tac-os dobozra állítom. az meg a vga-n nyugszik...
macko20
igen komoly. min feküdt fel a hűtő? a matricán, a pasztán és 1 ponton ért a fémhez? szép.
az araboknál egyes helyeken a mai napig dívik a kézlevágás. ha itt is be lenne vezetve, (szigorúan ilyen helyzetekre fenntartva), óvatosabbak lennének a szervízekben. vagy lassan elfogynának a szakik, és minden menne rögtön cserébe...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Kiki18 #17238 üzenetére
igaz a meglátás.
nem kezdem sorolni a kizáró következtetéseket, de:
cpu, vga jelen problémánál kizárva.álló ventinél ram meleg, de nem forrró.
sb-nél nincs légmozgás változás, de nem férek hozzá, szenzor hőfokot sem látok. igazából azt sem hiszem.
fetek sem forrók, és ott sincs légmozgás vált.a nb-nél viszont tetten érhető. kis légmozgásnál langyos, az említett, beforgatott venti kikapcsolásánál, éget. de 1.1v-ot kap, nem kéne...
csak mint feljebb írtam, volt beállítás, amin pár hete röhögve ment, most meg 1. kör linx után elszáll. lehet, hogy a nb chip a kisértlek során kicsit fáradt. ennek van realitása.
de ez már elég off, léghűtés topic kérdés.
viszont!
ha lesz újra kedvem hozzá, akkor alalplapkiszedés nélkül: 2 oldalú hővezető ragasztóm maradt hegyekben. kicsit ívesre hajlított 3-4*2 centis lemezkéket hozzágányolok a nb pillangóbordáihoz, hogy törjem le a tervező kezét. veszélyes, mert ha a ragsztó elenged, leesnek a lemezek a vga nyák tetejére...de hiszen ez a gánytopic, vagy mifene. nem? gyáva népnek nincs hazája.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
molnarpeter #17236 üzenetére
nem hiszem. ezek a beállítások agyon lettek teszteve. linx, ibt, prime, furmark, együtt, 3d06, játék, minden.
az egyik venti, (ami a vga-ra van állítva, és 45 fokban elfordítva az alaplap felé, félig a mugent fújdogálja, félig a ramok és a nb felé tol valami szellő féleséget. (400rpm...)
ha bekapcsolom minden megy, kikapcsolom, linx 2. kör eleje error-ral leáll. szinte kizárásos alapon vagy a ram, vagy a nb. melegszik. nem fesz kérdés. a ramokra raktam + bordákat, és ráadásul ddr2 lv ramok, 1.8v-on az anyjukba lehet húzni. igazából 1.7v körül is mennének 1200-on, de 1.8 minimum, amit tudok adni....
az nb viszont forró.ja, és ha 3.4ghz-ről leveszem 2.8-ra, kisebb ramseb. és fsb mellett, a szokásos minimum feszen, akkor is ezt csinálja. tehát nem fesz, hanem tuti valami túlmelegszik. csak piszokul nem értem, mert talán 2 hete eljátszottam ezzekkel a beállításokkal, 3.4 és 2.8 ghz, venti kikapcsolással. csak mivel akkor még nem voltak a mugenhez toldó lemezeim, így a 3.4 ghz-es, magasabb cpu feszes beállítást 5 perc linx után ki kellett lőnöm, mert a cpu elérte a 80 fokot.
de a 2.8ghz-es, vcore 1.000v-os beállítás rögögve ment, semmi sem melegedett. msot meg ugye ott is a linx megáll.
elfárasztottam valamit?de holnap még teszek egy kört. nem hiszem, hogy a ram gyári bordájára hővezető ragasztott + bordák nemvennék át a hőt, és így a ramot túlmelegíteném. pláne, hgyo érzem, hgoy azok is melegednek, tehát átvezetika hőt...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #17234 üzenetére
a lapon a felső és oldalsó hátulra első bordáknál lenne hely .
a nb-nél, ahol a legjobban kéen, szeinte semmi. de a lapot sincs nagyoin kedvem megint kivenni.
most ugyanazon az órajlen minden, és fut a linx. ott az 1. kör után hibával leállt. pedig frekik, feszek ugyanazok. tehát valami túlmelegedett. és szerintem csak a nb lehtett.
de azért csessze meg az alaplap gyártója. a létző legkisebb, bios-ból adható feszt kap minden alaplapi cucc. (rendre 1.1v). így akkor sem lenne szabad túlmelegednie, ha hajszárítóval sütögetném.
és ráadásul a feten, nb-en idóta íves lemezek, még az sincs, hogy hozzáragasztok, vagy fejjel lefelé beletuszkolok + bordákat, mint a passzív htpc-mnél...
köszi az ötleteket, de most legalább egy hétig szerintem foglakozni sem akarok vele...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #17231 üzenetére
köszi, de sehogy nem jó. a mugen olyan alakú, hoy akárhogy forgatom, valamire nem tudok nagy bordát rakni.
most elfogyott a lendület. ráadásul a ramok +bordázása után neegyed óráig el sem tudtam indítnai a gépet, azt hittem, megsütöttem valamit. de valszeg a 2. ram alsó rögzítője nem volt bekattanva. de akkor még nem voltak fent a mugen + lemezei. ha azok be lettek volna már akkor ragasztva, hozzá sem fértem vonla ramokhoz. jó, hgo yelőtte külön teszteltem a ramok melegedését. tripla szívás is tud lenni....
köszi, de most semmi nem kell.
"kiégett a viccrelém. túlterheltem..." - gyk: by eric cartmen
egyébként asus p5qd turbo
-
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #17229 üzenetére
sok lé megint ablakon kidobva, színesfémek gyűlnek, (alumínium és némi réz...) és jópár csík kétoldalú, hűvezető ragasztó. (fele elpocsékolva...)
kudard kudarc hátán, vannak fényképek, de minek...mugen 2-re rátettem + toldalék lemezeket, (nem keveset), ramra is + kis bordákat fűrészeltem. proci, ram így ellenne passzívan, de vagy a nb, vagy a fet vagy akármi túlmelegszik. (a + lemezekre szépen átmegy a hő, kb. 2x-esére növeltema lemezek felületét, tehát ez jól működik.)
fele +bordát a mugenen rajtahagytam, a másik felét leszedtem, és visszaraktam a 45 fokban beforgatott ventit a vga-ra állítva.
bosszúból felhúztam kicsitmegint a frekiket, de a ventiket vissazvettem 400-ra.
most egyelőre a tököm televan. inkább racsnizok a szabadidőmben. babra munka, de jobban megéri, mert szórakoztatóbb, és több a sikerélmény, mint az elmúlt napok barkácsában....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #17227 üzenetére
0.4-es rezet vettem próbára.
jó gyenge áruk van. 2 db100*360mm csík 1.600,-.... (33 deka, vagy valami hasonló.)a 0,2 -es alumínium szalagból is vettem, mert az olcsó volt. 3.00*200mm 500,- volt. az jó lesz bohóckodni.
de már látom, hogy a mostani elképzelásem nem úgy fog működni, ahogy szeretném. arra gondolotam, hogy a mugen lamelláit oldalirányban megnövelem, kicsit szellősebben hagyva a passzív hűtés miatt. a hőegy részét el fogja vinni, de ugye csak a széléről. a hőcsövek közti belső sáv nem fog tehermentesítődni ettől annyira, mint szeretném. de majd holnap derül ki, amikor ezt a 33 dekát felcsíkozva felaggatom. a hővezető ragasztó is csak holnap jön. 28 db. 50*100 mm-es csíkkal tudom növelni a felületet. kérdsé, hgoy látni fogom-e hőfokban. de ez sok mindentől függ majd.
csak előtte a ramokat is fel kell + bordáznom, mert ha véletlenül maradnak a lemezek, utána már nem férek hozzájuk. arra vettem kis bordákat, amiket csíkokra fűrészelek, és szintén hővezető ragasztóval ráteszema gyári hűtő sima felületeire.
lesz itt holnap estére némi gány.... (mert már nagy a gányigény.)
-
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #17224 üzenetére
este.
addigra én már megjárom a bótot....
a kezembe fogom, és majd találomra eldöntöm. asszem minél vékonyabbat fogok venni. olyat, ami még nem hajlik el csak attól, hogy ránézek. (csák móric nem lesz a közelben...)(#17219)
az eszköz aképen olyan, mintha megjárta volna fűrész valamelyik részét. enyhén horroros. -
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam #17221 üzenetére
közben megláttam, hogy a régi lelőhelyemen van ilyen.
itt a táblázat.nem tudtam, hogy nemcsak lemez, hanem szalag formában is van. azt könnyebben feldarabolom. vagy 150 vagy 200-as széleségűt fogok venni.
de a hűtőkön milyen vastagság szokott lenni kb? (nincs tolómércém sem, nem tudom megmérni...)
-
szab.tam
nagyúr
hi!
ezt két helyre is beírom, léghűtés + gány topic...
vékony alu lemezkékre, lamellákra lenne szükségem. olyanokra, amik a proci hőtőkben vannak a hőcsövekre felfűzve. múltkor már kérdeztem hasonlót, de akkor a cél a hőcső kinyerése volt. most a lemezé. van-e olyan hűtő, ahonnan le lehet húzni a lemezeket, mint a saslikról a cuccot...
vagy honnan szerezzek kb. 150x50, 150x100-as vékony alulemezeket. vagy esetleg más méret is jó lenne, de ne táblában, mert fel nem tudom csíkozni. nincs lemezvágóm, semmim...5let?
-
szab.tam
nagyúr
mert 5 éve lakom itt, fúróm sincs. nem vettem, mert édasanyám mindig mondja, ha kell elviszem az övét. pont tegnap is felajánlotta, de nem egyből hazajöttem.
ez megy évek óta. facsavarnak sem tudok előfúrni, hanem mindig beverek előre egy kis szöget. előszögelek....
molnarpeter
"Lokál topic"
pf. miknemvnannak... -
szab.tam
nagyúr
újra hi!
van valaki az örs környékén, akihez még eseteleg ma délután elvihetek egy cm690 ház oldalat, és némi kp-ért flex-szel egy nagy abalkot vág rajta? és esetleg némi reszelés után kívülről, a lyuknál nagyobb méretű, hozott méhsejt lemezt rá tudna gányolni? (ragasztás, forrasztás, mittomén.)
tehát nem belülre, nem szintbe téve, hanem egyszerűen kívülről rádolgozni.festést majd megoldom....
de a fő mutatvány a flexelés. az is elég. kifűrészelni nem tudom...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
FoxiestFox #17033 üzenetére
nagy öröm amikor az ember meglévő cuccból tud valami hatékonyabban működőt létrehozni.
most nézem: a csavart belehajtottad a bordák közé?
én ma ezt fabrikáltam. beraktam nyári üzemre, az amúgy fullpasszív gépbe egy vészventit. floppy panel felhevített csavarhúzóval kiolvaszt, poti bele. így 0-ra is le tudom tekerni. 9-es noctua, 5v-os ágon, leszabályozva. az elindulási feszen 0 hang. de tényleg nulla....
a poti recézése is hasonló, mint az előlapon végigfutó díszcsíké....annyira hangtalanra sikerült, hogy lehet még az is, hogy ki sem kapcsolom. fanless aroskodásom már jó pár héten keresztül megvolt....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Kiki18 #17027 üzenetére
erre gondoltál?
elkéstél. volt 20 db-om...sőt vele adtam egy kiszuperált, 5-ös tartót is.
én 2-3-asával szedtem össze. kereső hirdetést kell feladni az apró / ház kategóriában...
1k-ért vettem darabját. lényegesen olcsóbban adtam el..
külön nem fogsz bótba' kapni.le kell vadászni. mindig 1-2 napon belül kaptam, miután meghirdettem a vételi szándékot....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
wxppro #17018 üzenetére
a lejátszóban, (esetleg a driver-ben, ha ati és ccc - de ott aszsem nem az advanced menüben, hanem az alapban, mert hülyék), overlay statuszokat kell piszkáni. ha van dxva- azt elcseszheti, (de mive vlc-t hasznáálsz, így gondolom, nincs).
nálam is volt ilyen régen.
illetve szintén ccc-ben a fillejátszás, színház módnál kell állítani valamit.
(ja, már látom, ati.)és külön van ilyesmi, hogy filmlejátszás megjelenítése, vagy hasonló. eredetivel egyező, meg különféle...
(nvidia drivernél ismeretlen baromságok)egyébként pontosan az ilyen és hasonló dolgok miatt, (villogásnál állandó képtörés), szakítottam anno végleg az ati-val.
ha valaki jó haverságban van a ccc-vel, akkor nincs gond. de én nem voltam.
és ccc miatt volt win összedőésem is, de ez régi történet... -
szab.tam
nagyúr
válasz
molnarpeter #17009 üzenetére
kábelrendezés? ezen max egy csípőfogóval lehetne segíteni....
(igaz, vettem fekete gyorskötözőt is, de nem tudom, minek...)
túl sok kábel megy, és vagy túl rövidek, vagy túl hosszúak. így fognak megrothadni.... -
szab.tam
nagyúr
léghűtés topicba betettem már, de ide is, mert némi barkács, és most éppen örömködök....
a fekete, teljes oldalt lefedő méhsejt lemez még soká jön. így vagy a gyári oldal, ami melegedős, vagy oldal nélkül, de akkor a kábelek kibuggyannak, stb...
tehát emlékeztetőül az alaphelyzet:
volt egy + kis méhsejt lemezem, ami nem ér végig, hiszen akkora, mint a htpc fekvő házának a teteje. így valahogy el kellett tüntetnem a gyári oldalt rögzítő, fém színű peremet és az elején lévő, hdd hangtompító szivacsokat, és szintén fém színű 5.25 vázat.
ezeket vettem obiban:
akciós műanyag tényéralátét, méretre vágva, és fekete fóliával borítva. ez került elölre.
fekete öntapadós, lábazatnak való gumiperem. méretre vágva ez került az oldallap rögzítő peremre. (10m csak 2k!!! sosem fogy el..)méhsejtrács lesorjáz, és bepattint.
végleges forma kint:és a helyén:
holnap még lecserélek egy 9-es ventit noctua-ra, és ha megjön a nagy, fekete méhsejt lemez, csere... (habár ez a kis fémszínű oldalbetét még fel is dobja....)
potik alapon, teli házoldalhoz képest -10 fok. majd este nézek kicsit részletesebb hőmérséklet teszteket, és megnézem, mennyivel nőtt a hang a fentlévő házoldalhoz képest... -
szab.tam
nagyúr
válasz
wxppro #16989 üzenetére
ja!
szolgálati közlemény: (metaloglobus után, ugyi...)
szabolcs u. 30. bronzker. van mindenük, levágják...
méhsejt lemez pont nincs, de van expandált, táblában. és ha kell, 10 centis csíkot is levágnak.
én aluprofil hűtőbordákat vettem, méretre darabolva. de van a legkülönbözőbb profilú rezük, mindenük. -
szab.tam
nagyúr
válasz
satee76 #16986 üzenetére
ez a gány topic. mit vártál?
úgy hívják, ami nekem is van, hogy perforált méhsejtrács lemez.
nálam így néz ki készen. csak rá van téve felülről.
álló ház olalára macerásabb ugyi, mert nincsenek a fülek, ami a nútokba becsúsznának. oda csak 2 féle képpen lehet: vagy a gyári oldalat kivágni, és bedolgozni, vagy a lemezt a nyílásnál kicsit nagyobbra, és ívesen meghajlítva bepattintani a oldalmerevítő mögé. nemsokára majd meglesz ez is a nagy gépemen.. éna bepattintós verziót fogom alkalmazni. íy sajnos meghajlik, görbüla lemez, de egyszerűbb...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
wxppro #16980 üzenetére
nem. még nem barna. de ha számítana a hűtésnek, és hangtompító hatása is lenne, akár. kábelt is fektetnék bele....
(na jó, ez elég gyenge volt. megyek, melózok még rajta kicsit..)
de való, elég gusztustalanra sikeredett az elrendezés. felrakom a gyári oldalt, nem látszik. viszont ha jön a nyári szellőzésre a méhsejt oldalam, akkor valamit kell csinánom, hogy ne látszon ez a hányinger belső.
egyébként én is megfordítottama tápot. szabványosan a ráccsal lefelé kéne legyen. de úgy a passzív táp szellőzése nem lenne igazi. így fejreállítottam. be sem csavartam. minek? nem a csavartól gyártja a 12v-ot.....
-
szab.tam
nagyúr
"Noti vinyó már csak-csak nem fog rezonálni?! "
dehogy nem.....
összkép. újítás: enermax modu87+ 800w alad, seasonic x460 passzív táp megvesz. fölötte sflex potira kötve, (mindhátom úgy lesz), ami kicsit megcuppantja a fejreállított tápot, és hűti egyszerre a vga bordát. elöl a szivacs mögött a notiwinyó:
valahogy így: (kussolsz, vagy (és?) megdöglesz!!!
a ksi venti 6 (?) v-ra van kötve, (fehér ág 6 volt?), és így hangtalanul valmit ott bent mozgat a szivacs mögött. -5 fokot jelent a hdd-nek...
a cm690 elejéből a ventit is kiszedtem, azt is tletömtem hungarocellel....
csak szivacs és csak hungarocell nem jó. vegyesen kell. belül szivacs, majd kifelé haladva hungarocellel lezár. tuti recept. 7200-es winyóval felejtő...így most elég kussban van a gép. csak ha valami kemény stresszt nyomatok, akor kell a potikat kicsit feltekerni. a zalman fan mate 2 s-flex 1200 párosítás nagyon jó. letekerve az s-felx még szépen elindul, szerintem 400 alatt tekerhet. ilyen feszen a 800-as áll. és a 800-as elindulási pontja hangosabb, mint az 1200-as a zalmanra kötve minimumon.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
wxppro #16914 üzenetére
szépnek szép.
a világító gépeket a fényképeken, kiállításokon szívesen megnézem, de a lakásomból hisztérikusan kiűzöm.
hogy kék, sárga, meg akármilyen fények világítsanak a sötét szobámban? ááááá
sohaa cm690-ben gyárilag volt asszem 1 vagy 2 kéken világító venti. csavarhúzóval addig faragtam, amíg elsötétültek....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
wxppro #16910 üzenetére
"A ház tetején két 120-as CoolerMaster tolja ki a szabadba a levegőt, 550rpm-re szabályozva."
gyenge pont. leszabályozott 1200-as s-flexet neki!
tapasztalatom szerint a letekert 1200-as halkabb, mint a 800-as...
én a vga-ra tettem 1200-asat egy zalman, lengőkábeles potira.nálam most 3 sflex van. elég egy zajos vackot betenni, és lőttek a halkságnak.
várjuk a gépeket.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
molnarpeter #16908 üzenetére
régen, (értsd nagyon régen, '88-90), petkörnyéki helyekre jártunk mulatkázni hv-n. egy tájjlegű helyen a kellékhez hozzá tartozott egy szekér kereke a falon.
(akkoriban igen komoly, zsugorított hajtókaros kockaladái voltak, amik igen állvahagyták a bmv-ket. tehát igencsak tuning szemléletű volt a lelkem...)haverom fevisított a szekér kerék láttán: könnyűfalelni!
szálcsiszolt alu helyett faláda. ja. szálcsiszolt könnyűfaláda..
-
szab.tam
nagyúr
válasz
molnarpeter #16905 üzenetére
van már a papír, szivacs és hungarocel számítástechnikai alkalmazásában némi gány tapasztaltom.
de ennyi wattnál, ampernél nem szívesen használok gyúlékony anyagokat, mert a fekete ház új értelmet nyer.. -
szab.tam
nagyúr
válasz
molnarpeter #16903 üzenetére
de:
passzívan is csak langyosak már. az adható minimum 1.1 v-ot kapják....de közben S.Y.S. kollégával értekeztünk, és lett pár új ötlet.
pl. a cpu hűtőbe, (mugen 2), nem megy majd hőcső, hanem egyszerűen felülről, elöl és hátul, bele lesz préselve 2 nagy aluborda, ami felül a meglékelt háztetőn kiáll, mit egy amcsi gyorsulás verda motorhézteteje. hatalmas anyag és felületnövelés ugyanúgy. ott nem lesz hőcső, de sokkal nagyobb lesz az elsődlages és másodlagos hűtő közti érintkező felület. gyakorlatilag össze lesznek gyúgyulva, mint a kis gépemnél a borrdanöveléskor. a fölfelé nyitottság miatt kéményhatás is beindulhat. stb. valahogy megcsinálom...asszem kell vennem valami olcsó, de nagy házat, és egy flexet...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
molnarpeter #16901 üzenetére
nem fekvő házról beszélek. nagy, álló házat elfektetni....
vga-m egy fekvőbe be sem férne...
te is jössz a ventivel.
(
)
az egész project arra irányul, hogy ebben se legyen 1 db. sem...
a kisebbik gépem passzívvá tétele előtt is ezzel jöttek többen. legalább adtak némi inspirációt. igaz, jön a nyár, meglátjuk, hogy szeptemberben is ekkora lesz-e még az arcom...alulfeszelés:
mármint mié? több mindenről volt nálam szó...
a kis gépnél a gt210-et sajnos nem lehet, szoftveres ott még tiltva van.nagy gép:
nb, sb, fsbterm a minimu 1.1 v-ot kapja, kisebb nincs.
q9550@3.5 ghz idle 1.25, load 1.16, llc off. - itt még linx és minden stabil. alacsonyabb órajlere nem mehetek, mert kevés.
raam 1.8v@1100mhz. (1200 is megy ennyin, de most erre osztja ki). 1.8v-nál kisebbet nem tud alap, pedig 1.7 körül is elég lenne neki... (long voltage széria)gpu alapfeszen van még. gpu 700@785 mhz megy, így gondolom a 700-on vihetném lejjebb a feszt. de a hüye msi afterburner, amivel bios flash nélkül tudok feszt csökkenteni, visszavesz a gép teljesítményéből. sunyi módon, mert acpu terhelsé nem mutatja, de pl kb. 5%-kal csökkenti a bench pontszámokat, ha fut...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
molnarpeter #16898 üzenetére
(#16899)
haggyámá'! nincs is kábel a gépedben, így rendezni sincs mit. ez a gány topic. nagyon off....igazából egy álló házat kéne fekvőre moddolni. mert a bent felgyülemlett hő úgy tud venti nélkül fölfelé, gravitációs úton távozni. az álló háznál a fölfelé tartó hő mindenbe beleütközik. és a vga alsó, nyákborda (ramhűtő lap), hője sem tud fölfelé menni, pont a nyáktól. de ha egy vízszintes lapban van, akkor minden más.
úgy saccolom, a hőcsövekkel kb. az össz hő 2/3-át fogom majd tudni kivinni. a többinek bentről kell majd kijutnia, amgától, a belső bordákról. ( kis gépen, kb. jó 100w-nál ez simán működik.) a külső panelekre nem direkt a fogyasztóról fog kijutni a hő, haenm csak másodlagos elvezetés lesz.
azaz, amit idáig a bordákról a ventik fújtak le, azt viszem tovább. az elgondolásom furcsa, de aszem működni fog.a cpu és a gpu bordák nagyok, így van tehetetlenségük. azaz tehelésen em 2 mp alatt vannak passzív módon 90 fokon. lényegesen lassabban. tehát nekem csaka + hőt kell nyugodt tempóban elszállítanom, nem hirtelen módon.a nagy, külső bordák meg "szívják" kifelé a hőt. az elmélet 20 helyen megborulhat, de idáig az elmúlt hónapban tervezett minden hűtési elképzelésem működött a gyakorlatban....
egyelőre a heatpipe-os alaptesztekre vagyok kíváncsi. mert ha nem úgy mennek a dolgok, mint elképzelem, akkor volt 30k kidobás.
vagyis az sem, mert akkor a kis gépet megtámogatom az eszközökkel, hogy hűvösebb llegyen.. -
szab.tam
nagyúr
válasz
molnarpeter #16896 üzenetére
még nem gondolkoztam rajt. ráadásul nagy változások előtt is állhat a gép, ha a heatpipe-os kiséreltek beválnak...
( hsz alján a bordák....)
-
szab.tam
nagyúr
válasz
molnarpeter #16894 üzenetére
hihetetlen. abszolút felső kategóriás táp, és akkor jönnek egy 50 centis 8 pines cpu kábellel. nem tudtam hátul elvezetni. a hervadt, 3 éves, elavult, cm690 real power modulárisé 60 centi volt. az pont elért....
nem csináltak egy tiszta molexes ágat. így 3 vegyes (sata + molex) kábelt kellett bedugnom, hogy tudjak minden eszközt etetni, (4 sata dokkoló elöl molexet kér + ventik), és ne a zárlatosodó Y molex elosztókkal kelljen vacakolnom, ami valószínű tegnap vágott haza 2 db. os-t tattalmazó notiwinyómat úgy, hogy fel sem pörögnek.
bosszantó dolgok ezek....
-
szab.tam
nagyúr
újra hi!
régen jártam erre, meg ilyenek.
a kis gép lehalkítása után jön a nagy gép. az út első harmadának végén állok.
halkabb táp, s-flex-ek, 480 vga refhűtő kuka. új borda, aljára 2 venti rágányol.
kép jobb oldalán szokásos szivacsos notiwinyó halkításom.és a gyönyörű, messze földön híres kábelvezetésem.
teccikérteni??? -
szab.tam
nagyúr
válasz
molnarpeter #16426 üzenetére
-
szab.tam
nagyúr
válasz
molnarpeter #16423 üzenetére
gondoltam már erre is, meg a rácsos szemétkosárra is de vagy túl nagy a lyukazata, vagy nagyon hülye színűek kaphatóak, vagy mivel egy oldalát kéne kivágnom az adott mérethez, akkor nem volt elég nagy, ha elég nagy lenne, akkor igen drága lett volna. henger alakú sem lehet, feketét még csak nem is találtam...
és valszeg Gergely17 kolléga tud segíteni...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
molnarpeter #16421 üzenetére
köszönöm. ezt megtaláltam, segítőkész, de nekem kicsit körülményes, és nincs pontosan méretre vágva. nekem meg nincs flexem a konyhában, mint írtam is......
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Gergely17 #16417 üzenetére
az agyam nem nullára, hanem -10-re lezsibadt a mai naptól....
úgyhogy semmi kódolást légyszi.ja:
erre gondoltál?ha igen, én csak pesten tudok eltömegközlekedni...
már egy mosogatóráccsal is kiegyezem, csak túl nagy lyukú...hirdetést is feladtam....
nagyon komoly csőlátásom alakult ki a mai nap folyamán, fejfájással, autista tünetekkel megspékeve... de ha beledöglök, akkor is meglesz holnap estére a gép, tetővel, zen táppal, venti nélkül. hogy ott rothadjon meg....
de köszönettel veszek minden 5letet, segítséget.
-
szab.tam
nagyúr
kezdek baromi ideges lenni. itt ülök órák óta a gép előtt, és nem tudom elintézni, hogy elmenjek valahová, ahol levágnak nekem egy pontosan 354x420mm-es akármilyen fekete fém, vagy műanyag rácsszerű valamit, amit a gép tetejére raknék...
utaljak előre, de ráhagyással vágják le, és majd holnap. meg ilyenek. ez kész...
és mivel vágjam le méretre? - kérdem én - flex-szel... (4 db, van a konyhámban, vazz....)
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Pista0001 #16414 üzenetére
ilyen helyen én ezt nem fogom megvenni.
majd 2x1 m-es darabbal fogok hazabohóckodni...lehet, hogy utánajárós, de kivárom, amíg kapok 2 kis darabot, amire szükségem van.
valakinél hulladékban, 5 perc alatt méréssel együtt levágja, adok 2k-t, mindenki örül...kb. így képzelem el. valami régi, fészuterén, műhely, szaki őskövület, 30 ves füles gyökértáska, vastag szemüveg, kék munkásköpeny, szalvétában tízórai.
nem ügyfélszolgálatos kisasszony, mennyiségi megrendelés, és tsai...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Gergely17 #16411 üzenetére
hát igen. én már ott elbuktam a (nem kevés ideje) tartó keresést, hogy ezt, a triviálisnak tűnő bűvszót, minthogy "perforált", kihagytam a guglizás során...
a kép származási helyére már rátaláltam, (valami kecskeméri cég), de olyat, ahová pesten elmegyek, és adnak 1 nm ilyet, és még fekete is legyen, vagy méretre vágják, nem lesz 1xű...
szerk:
most már van gy másik kulcsszó is: expandált lemezek...haladunk...
-
szab.tam
nagyúr
még nem fényképeztem le, de a fekvő házban lévő chpset hűtőbe felülről belenyomkodtam, félig lelógva az eredeti hűtőről, 2 másikat, fejjel lefelé, egymás mellé.
értehető legyen, így 2 chiphőtű talpát látom felülről.erre meg ráraktam egy nagy bordást , ezt már pasztázva. közben a passzív vga hűtőjébe is belenyomkodtam 2-t, és azok talpának is nekifordítottam egy téglalap alapú, nagybordásat. és a 2 un. nagybordás meg öszeér. a cpu hűtővel is. tehát minden borda össze van kötve.
hihetetlen, de hatékonyan működik....
most még megy a scyteh sflex házventi, így a + bordáknak köszönhetően, terheletlen állapotban vga kb. -10-15 fok , chipset -20 fok.
nah a tanácskérés:
most van egy hungarocell fedlapom,ami meg van lékelve, hogy a hő gravitációs úton el tudjon távozni, a megfelelő helyen, és a tápbeszívást pedig megtöri hangtompítás végett. baromi jól működik. (persze az 1. képen fejjel lefelé van):de veszek majd egy zen-t, és az egész tetőnek egy rácsot, hálót szeretnék. a fém szúnyoghálónál ritkábbat, hogy a meleg levegő útját ne állja, de sűrűbbet, minhogy egy toll beleesen.
lyukméret 3-5 * 3-5 mm, rácsvastagság 1-2 mm. nem találok sehol. fekete műanyag, vagy fém kéne...lelőhely 5let?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Pista0001 #16089 üzenetére
ha van digitális testhőmérőd az jó.pontosan mér, és ebben a tartományban, (43 fokig, mert utána halott az illető, ugyi...).
burok nélkül, ha az everest 30-at mutat, tuti 35-et fogsz mérni. tapasztalatom szerint 40 tájékán már csökken az eltérés.ez nem olyan kérdés, hogy némely samu alulmér, hanem az ellenkezője: még nem találkoztam olyannal, amelyik nem...
régi szériáknál mi van, nem tudom. az f1 óta tuti ez van.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
molnarpeter #16077 üzenetére
papír nem feltétlenül való a gépbe. az én se k800i-s megoldásom sem tűzveszélytelen. láttam már, (saját tapasztalat), molex táp egyik ágát felforrósodni, és elfüstölni. igaz, az egy vga tápetető volt, és winyónál ugye töredék a fogyasztás, és így az elfüstölés veszélye. de ha a hiba a tápból indul ki, és nem a fogyasztó oldaláról, akkor minden előfordulhat. a papír ugye meg gyúlékony....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
molnarpeter #16073 üzenetére
garis a winyó? potolhatatlan anyag van/lesz rajta?
és különben is: gyáva népnek nincs hazája, nem mered, meg ilynek.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
enginev3.0 #16070 üzenetére
megvan a sabil molex hosszabbító. nekem van vagy 10 db, asszem 600ft/db. volt az ára. külső eszközök tápellátására használom, ha kell, simán sorbakötök 3-4-et...
gyártó:
manhattanigaz, ezek elég offtopic dolgok, mert nincs bennük semmi gány.....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
enginev3.0 #16067 üzenetére
nem akarom agyonreklámozni a hervadt cikkemet, de hasonló problémákkal küzdök.
de megoldás lehet, hogy elviszed egy fiókba. csak az ide kábel hossza ugye...
mert sata-ból, (vagy esata-sata), van 1.8 m-es is:
és tápot meg ezzel szoktam jó messzire elvinni: 60 centi, massszív, és todható:
(ezt most nem találom, link megszűnt..)és ilyen, profi hátlapi kivezetésre dugom:
-
szab.tam
nagyúr
válasz
enginev3.0 #16064 üzenetére
végülis ezért jöttél ide a gányolóba, mert sok pénzért könnyű megoldást találni.
viszont vigyázzz, ha eljutsz a 2.5 notiwinyó vásárlásig: a fenti hsz-omban pont arra akrtam rávilágítani, hogy nagy különbség van köztük hő és zaj tekintetében. a 160-asaim nagyon jók, de a 320-as jóval hangsoabb és forróbb. az asztal tetején, lengőkábelre dokkolva teszteltem őket. a 3 kicsi jéghideg, (szinte szobahőmérsékletű) maradt végig és halk. a 320-as hagos volt, (alapzúgás + seek is), és forró a teszt végére.... ja, és jóval lassabb is. pedig új...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
enginev3.0 #16059 üzenetére
típusból nem vágom. mekkora tárkapacitású a winyó?
gondolom ez valami kis, 24/7 töltőgépecske. ha nem kell nagy teljesítmény, és elég korlátozott hely, akor ebből javasok 1-2-t.
én ebből és itt vettem már 3 db. 160-asat. 2.5", 5400, 1 tányér. nagyon halkak, nem melegednek, 60-70 körül írnak, olvasnak. van egy darab 320-as wd blue-m. annál sokkal jobbak. tehát hiába kapsz 5400-es nagyobb notivinyót 8k-ért, sokkal hangosabb és melegebb ezeknél. és 3 db. fujitsu után elég biztos, hogy minegyik példány ilyen...
ha van 2 szabad sata a lapon, akkor veszel belőle 2-t. (ha nincs, akkor 1-et) annyira hideg, hogy akár össze is gumizhatod, ha a minimális zugása is zavar, körbe is szivacsozhatad, nem fog túlmelegedni. és úgy bedobod ennek a helyére. csak hát ez + pénz kérdés, és tárhely alku kérdése. de zajtalanabb és hidegebb hdd-vel nem találkoztam még.
én is gondolkozom, hogy a kis gépembe beteszem rendszerwinyónak.(csak nincs kedvem most belül szerelni, mert nagyon macerás, alaplapkiszedős a csere...)
más.
EarL 007 linkelte ezt. nem tudom, hogy mennyire hatékony, jobb-e mint a cikkben lévő himuro-m, amit tovább kellett csomagolnom. meg hát ez jóval nagyobb, mint a helyed... -
szab.tam
nagyúr
válasz
geprombolo #16056 üzenetére
naja. és azóta is köszöni, jól van.....
de mint a cikk hsz-aiban említettem, készül a terv: a fekvő ház tetején lesz egy doboz. benne bélelt járatok. és ezek elvezetnek a ház be-, kifúvó ventijéhez, és a táp beszívó ventijéhez. valamelyik szívó járatba fog kerülni a himuro, már doboz nélkül.
a prototípust megcsináltam. egy 10-es normás cd papír dobozból, puha felmsóronggyal bélelve. középen 1 lamellával, az is bélelve. gyakorlatilag a levegő a beszíváskor egy "u" alakot jár csak be a házon kívül, a venthez érkezés előtt. igaz, a táp egy aránylag csendes kivitel, nincs morgás, csak suhogó szélzaj. de éjszaka hallom. ezt már ez az eszköz is tökéletesen tompítja, 2 éjszaka próbáltam.
cél: a gépben megmaradnak a mozgó alkatrészek, (2 normál winyó, 3 venti), de a nullához konvergálom a hangját...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
molnarpeter #16034 üzenetére
én az egész ottani rendszert, kategorizálást nem vágom, ezért is tettem rossz helyre...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Probber #16032 üzenetére
nem hagyták még jóvá a cikket. erről fogalmam sem volt, hogy ilyenlor még nem megy direkt link... mert hogy én oda tudok lépni. valszeg az ip-m miatt enged. vagy mittomén...
idemásolom a vágólapról, hátha így engedi...
http://logout.hu/cikk/hdd_hangtompitas_sutes_ganyolas/teljes.html
szerk:
közben már írta macko20, hogy úgysem engedi...
elnézést, de a logouton ezt a rendszert nem tudtam.
majd 1x elbírálják. -
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #16030 üzenetére
nem.
rossz helyre tettem elsőre. véletlenül személyes bejegyzésnek. nem oda szántam. ezért töröltem, és újra tettem, már a jó helyre...
ha elolvasod az új linken, akkor érteni fogod...
de zanzásítva: 1 tányéros winyókat jól halkította. beraktam egy 1500-asat, annál a sake durván kattogott, majdhogynem hangosította. ezért jött a gány....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
molnarpeter #16028 üzenetére
#16027....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
molnarpeter #16024 üzenetére
áttettem a cikkemet, mert rossz helyen volt....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
molnarpeter #16024 üzenetére
(közben javítottam is, mert következetesen pár helyen himoro-t írtan himuro helyett...) -
szab.tam
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Opel topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Eredeti játékok OFF topik
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest