- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
mynames
senior tag
Hát az hogy én úgy tanultam, hogy a hatásfok soha nem lehet 100%!!! Mert veszteségek mindig vannak!
[link]
Aha most nézem, hogy van olyan, hogy tüzeléstechnikai hatásfok. De akkor is...Ha 100% fölött van egy hatásfoka egy folyamatnak akkor nekem az azt jelenti, hogy nem kell energiát befektetni, hanem a folyamat termeli az energiát! Perpetum Mobile
Na megvan a válasz! A tüz. tech. hatásfokot másképp kell értelmezni minta mechanikai hatásfokot!
[link]
[Szerkesztve] -
mynames
senior tag
Miután én Junkers (BOSCH)-ra ''esküszöm'' megnéztem a Junkers kondenzációs kazánokat, és ez egy kicsit meredek volt a BOSCH-tól:
''A kondenzációs készülékeknél az égéstermékben lévő vízgőz lecsapódik a készülék hőcserélőjének felületén, így a hőcserélő képes a füstgázból nyert hőenergiát átadni a fűtővíznek. Ezáltal mindenütt 100% feletti hatásfok érhető el, ...''
Aha...
[link] -
mynames
senior tag
Hát ez jó kérdés
A geotermikusnál a fúrás költségei elég húzósak lehetnek, és jelenleg brmelyik megtérülése elég lassú.
És esetleg ez:
[link] ?
Azért egy ilyen ''szélkereket'' kis ügyességgel el lehet készíteni otthon is álvánnyal eggyütt, csak a generátort kellene megvenni.
Ja és valahogy illeszteni is kellene a vill. hálózathoz. De hogyan? -
mynames
senior tag
Köszönöm szépen, ha utánnanézel!
Az OTP az a bank ahol nem lehet előtörleszteni lakáshitelt (emlékeim szerint). És mielőtt LTP szerződést kötöttem volna, anyám beszélt vmi hiteltanácsadós ismerősével, aki nem ajánlotta az OTP LTP-jét. Annál inkább a fundásat, mert hogy a azok jelenelg öt vagy hat bannkal állnak szerződésben, és mindig az aktuális legjobb feltételeket nyújtó bankhoz irányítják az ügyfelüket. Az OTP LTP pedig vajon melyik bankhoz küld?
Lakáshiteleknél mit jelent az 1, 5, stb... éves kamatperiódus? A hosszabb vagy a rövidebb távú kamatperiódus a biztonságosabb?
[Szerkesztve] -
mynames
senior tag
Még az jutott eszembe, hogy persze kamat is van, és hogy a szerződésmódosítási díj csak 1k!!!
A hitelre vett autóm törlesztőjét fel akartam emeltetni 1.5X-re, hogy hamarabb leteljen a hitel erre a bank le akart venni ~ 150.000 Ft-tal,mint szerződésmódosítási díj...Meg a jó...
Szerk:
Ariadne!
Már akartam is kérdezni, Tőled, hogy a bank által szerződésmódosítás címén szedett összeg, lehet-e aránytalanúl magas? Nincs-e, nem tudsz-e olyanról, hogy a szerződésmódosítási díj csak az effektíve ahhoz kapcsolódó költségeket kell hogy fedezze. Mert pl. az én esetemben ez már egyértelműen haszonszerzésre irányul...
Van ilyen? Lehet vmit tenni?
[Szerkesztve] -
mynames
senior tag
A lakástakarékot én is jónak tartom. Én 5 évre kötöttem. A 20k*12hó mellé az állam évente ad még 72k-t. Ezt nagyon jónak tartom, + a már említett ''a bank önerőként beszámítja a szerződéses összeget'' sem elhanyagolható.
A másik fő előnye nálam még az hogy hiába raknám el csak úgy a havi 20k-t pl. egy bszl-ra, akkor is bennem lenne a kísértés, hogy kivegyem erre-arra (pl. most egy kis Tunézia)
Nemsokára kötök egyet anyám nevére is.
A lakáslízing szerintem suck, az én helyzetemben olyan mint a fészekrakó. Ha tudnék havi 110-120k-t törleszteni akkor nem kellene se ez se az...
Ügyvéd mindenhez ilyen ügylethez kell, ezzel max. egyetértek, hála a jó égnek nekünk már megvan a bejáratott ügyvédünk/jogi tanácsadónk.
(k..va jó az aláírásod)
-
mynames
senior tag
Biztos, hogy ide befér? Haszáltam a keresőt én is de bele is néztem a topicba
!
Pont itt:ALAPLAPOK, CHIPKÉSZLETEK, MEMÓRIÁK
Idézet az 1-es hszből:
''Viszont amit eddig nem találtam meg a neten, az a számítógépházak peremfeltételei, azaz:
-rögzítő csavarok helye
-csatlakozók helye (com/lpt/usb/lan/stb.)
-agp/pci slotok hátsó kivágása
-stb.'''
Hmmm -
mynames
senior tag
Hát nálam már elég sok infó van a könnyszerkezetes házakról, viszont ez a topic nem arról szól. Ez inkább financiális oldaról közelít.
Esetleg új topicot nyitni a témának?
pl.: Könnyűszerkezetes lakóház építése címmel...
Majd elfelejtettem mondani, hogy szerdán jön a fundamentás csajszi. Akarok kötni egy 57 hónapos szerződést, de csak ha minden kérdésemre a várt/remélt választ kapom.
Arra jutottam, hogy a havi 20k az nem olyan teher, és kombinált kölcsönnel + kp-vel 57 hó múlva kész lehet a házikóm. Persze könnyűszerkezetes
''Ja meg gondolom konvektor eseten kizart'' - Miért?
Havernak faházat építettünk és kandallóval fűti.
[Szerkesztve] -
mynames
senior tag
UPP!
Senkit sem érdekel a könnyűszerkezetes építés??? -
mynames
senior tag
Könnyűszerkezetes vagy gerendaházban gondolkodik valaki?
Romániából elég jó ajánlatokat lehet kapni állítólag, most infózom, de háta itt is valaki foglakozik vele! -
mynames
senior tag
kicsit off, de már volt itt hasonlókrólszó:
Lakáslizing mint lakásfinanszírozás? Ki mit tud róla?
(Azon gondolkodom nem kellene egy topikot nyitni a lakásfinanszírozással kapcsolatos kérdéseknek...
[Szerkesztve] -
mynames
senior tag
válasz
Papa-Georgo #52 üzenetére
Szia!
Privát ment! Válasz akár itt is ok, gondolom mást is érdekel!
Üdv: mynames -
mynames
senior tag
Szerintem meg kell nézni egy lakáshitel kalkulátor progival első körben.
[link]
Vagy ez már megvolt!
De miután az összeg nem KGFB díj kategória, én minden banktól konkrét ajánlatot kérnék. Még egy pár k-ért is érdemes megcsinálni főképp, hogy a lakáshitelt nem egy pár évre veszi fel az ember, és sokszor olyan akciok lehetnek amit nem is tudsz, a kalkulátor pedig főleg nem.
szerintem.
szerk: a lizinget nem vágom. miért jó az? A lizing nem annak jó, aki használni szeretné a lizing tárgyát és nem tulajdonolni? (bocsesz, ha nagy hülyeséget írtam de nekem az 1+1 félév közgázból ennyi maradt meg...)
[Szerkesztve] -
mynames
senior tag
válasz
Papa-Georgo #50 üzenetére
A hitelügyintézéshez kapcsoolódóan, esetleg a lakástakarék pénztárakról tudsz vmit mondani? Jót-rosszat egyaránt? Nagyon gondolkodom rajta, de félek az ''apróbetűstől''!
-
-
mynames
senior tag
'' mert ez azt jelenti, hogy a haz alapteruletet meg kell novelni,''
Ez érdekes mert eddig ahol érdeklődtem, mindig olcsóbb volt a nem tetőteresből kihozni ugyanannyi nm2-t mint a tetőteresből.
''megfelelo meretu telek is kell''
A telek beépítése most 30% lehet, legalábbis felénk. 500nm2 alatt pedig nem igen van telek.Így elégnek tűnik, persze mindenkinek más az igénye.
De az se nagy gond ha jobban beépíted. Egyszer fizetsz rá egy kis büntit és csá. Na persze azért ezt ésszel kell! -
mynames
senior tag
Csaó!
Ezt már én is nézegettem, de kiszámoltam, hogy a tervezett 90-105 m2 es házba kb 1.5-2.0M lenne a geotermikus cucc!
Pedig én nagyon bírom az ilye környezetvédős témákat...(a telek ami most üres még nyáron be volt vetve mindenféle növénnyel, és anyáméknak megtiltottam, hogy bármit is égessenek. Tessék komposzttálni plíz! Mondtam nekik.)
A napkollektor se lenne 1-1.5 milla alatt
Szóval én azt tapasztaltam, hogy olcsóbb nem megcsinálni...Ami szommorú -
mynames
senior tag
Sziasztok!
Építkezni szeretnék, de hát pénz az ablakban, vagy még ott sem...
Szerintem ide kapcsolódik az is, hogy a hitelfelvételnél jó ha van lakástakarékpénztári szerződésed.
Én könnyűszerkezetes házban gondolkodom.
Most csak ezt a pár sort tudom írni, mert szorít az idő, de ment a kedvencek közé a topic!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest