- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
HeavyToys
senior tag
válasz
szab.tam #6351 üzenetére
Sziasztok!
Vételeztem egy Chiftec BT-02B típusú M-ITX-es házat. Mivel gyárilag nincs benne hűtés, szeretnék tanácsokat kérni, mivel töltsem fel a szabadon álló 3 ventilátorhelyet.
Hogy lássátok a helyzetet:
Szóval előre szeretnék egy 8cm-es halk ventit, olyan kell, aminek tényleg alacsony a működési hangja. Hátra pedig vagy egy 6cm-es, aminek hely van, vagy egy 8cm-es, amit nem tudom hogy lehetne felfogatni. Itt is fontos, hogy halk legyen.
Levegő szállítás csak harmadlagos kérdés. Mivel csak egy E350-es AMD-s lap lesz benne, ami amúgy sem forrófejű.
Vagy szerintetek többet érek ha hátra teszek 2db 6cm-es ventit? Tudom, 3 hely van, de a lapon csak 2 ventinek van csatlakozó.
Amiket kinéztem:
60 mm:
NoiseBlocker BlackSilentFan XR1,11dB, 18m³ (1800 ft.)
NoiseBlocker BlackSilentFan XR2,15dB, 24m³ (1800 ft.)80 mm:
NOISEBLOCKER BlackSilentFan X1 10 dBA,26 m³/h (2000 ft.)
Ha ti más modellt ajánlanátok, azt is szívesen meghallgatom! Segítségeteket pedig előre is köszönöm!
-
Danex
addikt
válasz
szab.tam #6343 üzenetére
én nem hallottam semmi ilyen zajt ha letekertem ennél a ventinél, a 30%-ot meg ennél a swif2-esnél értem, mert pl a gyári házhoz adott gigabyte csak 60%-tól indul el, igaz utána alacsonyabb fordulaton is képes menni
a 800asnak az adatait csak szemléltetés képen irtam a papiron lévő számitáshoz
mert 1200-as, 94es légszállitás, 18db
800-as 60-as légszállitás 8.5db
400-as, meg elméletileg 30as légszállitás és valahol 5db körül kell lennie,a szélzajt nem a méhsejtes oldal vagy ilyesmi kelti? esetleg, ha nem lenne előtte a méhsejtes rács, hanem valami lekerekitett rács http://www.argep.hu/trend/VENT/Ventilator-racs.html
-
Danex
addikt
válasz
szab.tam #6341 üzenetére
szerintem az 5db-nél már a hűtőt vagy a madarakat is hamarabb meghallod mint maga a ventilátort
illetve, nekem van egy swif2-esem az 30%-nál van a legalja ekkor forog 460-at (ez a 1200-as verzió 3pines tehát nem pwm-es)
a 800-as verzió 8.5 db-es 60as légszállitással, tehát 30%-on ez ugye 460, kb 5db, 30as légszállitás -
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam #6340 üzenetére
ezt találtam:
Noctua NF-S12B ULN
Ventilátor
- sebesség: 500 - 700 fordulat/perc
- üzemi zajszint: 5 - 7 dbennél létezik gyárilag kisebb fordulatú?
arra kíváncsi leszek, hogy az elidulási rpm-je kisebb lész-e, mint a 800-as sflex-é. nem biztos... de azért veszek egyet, ha nem találok gyárilag 250 körülről indulót...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hálózatokról alaposan
- Reklámblokkolók topikja
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpársportok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- További aktív témák...
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged