Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Újévi fogadalmaink megtartásában segítene az új Amazfit Active Max
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Megérkezett a Fairphone szerelhető fejhallgatójának új generációja
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Harrylles
üzenetére
Ha kicsit (néhány oldal) visszaolvasol, akkor láthatod, hogy jövő év végefele (ha jól emlékszem, október, mert én se lapozok vissza...). Mint a kiadó mondja: fontosabb, hogy jó fordítást adjanak ki, mint az, hogy hamar. És ezzel az érveléssel egyet tudok érteni. Annak ellenére, hogy legszívesebben az angol megjelenés napján olvasnám magyarul...
-
neduddgi
aktív tag
válasz
Harrylles
üzenetére
Persze, mindegyik köteten érződik, hogy Rowlin Mama úgy írta, hogy az se dobja el, aki az előzőeket nem olvasta. Néha kicsit zavaró is időnként az elhelyezett magarárazgatás, meg egyebek,... stb amikre nem lenne szükség, ha aból indulnánk ki, hogy mindenki elolvasta az előző részeket is. Én mondjuk mind az 5-öt olvastam. Na kíváncsi vagyok a 4. rész tartalmát hogyan lehetett egy filmbe bezsúfolni? Már megírtam korábban. hogy szvsz a 3. filmet is hosszabbra, ha ugyan nem 2 részesre kellett volna csinálni, a 4. - 5. rész pedig szvsz annyival hosszabb történet, hogy már csak abban lett volna szabad gondolkodni. Na mindegy. Én így gondolom, a producer ezek szerint másképp.

752: ezen a képen Cho se olyan rossz csaj, persze Hermione szebb...
[Szerkesztve] -
Caesarion
aktív tag
válasz
Harrylles
üzenetére
Chapter 4
A jövendőbeli uralkodó körül szinte izzott a levegő, ahogy kissé görnyedt testtartással ugrásra készen tekintetét egyik tanárról a másikra hordozta. Nem lehetett kétséges hogy rettentő dühében még a végén kárt tesz az ebédlő valamely berendezésében, aminek egy szellem vetett véget.. ugyanis Hóborc barátunk időközben összeszedte ektoplazmáját és ismét a régiként magas fejhangon visítva szelte keresztül a légteret hogy a herceg előtt pecsapódva a padlón keresztül folytassa egyenes vonalú mozgását.
Ez a furcsa közjáték nem volt mindennapi a herceg számára, mert míg az iskola bármely tanulójával történt volna ez meg, fiúk esetében hangos és fantáziadús káronkodás, lányok esetében egy hangos sikoly és esetleg utána történő káronkodás nyugtázta volna Hóborc produkcióját... de a herceg a szellem ''becsapódásának'' pillanatában (még csak nem is emberi) hörrgést hallatott s ugyanabbana pillanatban közel 5 métert ugrott helyből hátrafelé (ami valljuk be nem kis teljesítmény) s tekintetét mindvégig a furcsa cselekmény helyére, jobban mondva hűlt helyére szegezte.
A látvány a maga morbid kezdetével igen látványos és tréfás volt, ellenben nemhogy nevetni, még kuncogni sem mert senki. Sem pisszegni.
Eltelt egy perc, majd a második perc vége felé a meglepett herceg felegeynesedett párduc-testtartásából, s ismét közelebb lépdelt a tanári ebédlőasztalhoz.
A némaság homályában, a csend végtelenségének közepén a sok hajfonat és talár között áttörve a határvonalakat a magasba kúszott egy kéz, a kezet pedig illedelmesen követte egy fekete talár ujja, mely mozdulat mintegy kaput nyitva a teremben összegyűjt feszültségnek, , a sok tanácstalan tekintet arrafelé fordult, kinek kívnácsian, kinek rosszallóan, kinek csodálkozva.
Mivel a hívatlan vendég háttal állt az iskolai soroknak, ő csak megérezhette ezt, mert a következő pillanatban lassan, szinte hihetetlenkedve fordult meg tekitetével keresve a kéz tulaját.
- Hallgatjuk missGranger- szólt Dumbledore hangja, mintegy borogatást nyújtva az izzó tekintetek okozta zavartság és szégyenérzetre, amit Herimone érzett.
A fiatal boszorkánytanonc felállt, s amíg meg nem szólalt, a néma közönségének volt ideje megcsodálni finom vonalú alakját, ami az elmúlt évek után lendületesen feljődött, formálódott, s a jótékony lepelként eltakaró talár sem tudta teljesen elrejteni karcsú derekát, formás mellei már látványosan elemelték talárja vonalát mellkasától, s a fekete selyemszerű anyag szabadesésének fodrai önkéntelenül is felvezette a fiatal fiúk tekintetét az előbb emlegetett bújtatott bájokra.
- Professzor úr, tekintve hogy a háborúban használt lények akár egymás ellen is eshetnének, de nem teszik, az félelemre és... vagy nagy varázslatra utal. Szerintem olyan ellenfelet kellene választani számukra amitől még jobban rettegnének még akkor is ha az a valami nem is lendül támadásba...- hangja kissé elhalt, s mintegy megerősítést várva nézett a herceg csillogó szemeibe, aki eddig büszke tartásából mintha veszített volna s mohón várta Hermione fejtegetésének folytatását amit egy finom fejbiccentéssel ösztökélt.
- ... mint például a Dementorok! -fejezte be a mondatát Herione.
Hermione állva maradt mert úgy érezte ez még hozzá tartozik beszédéhez, hogy megvárja a kiértékelést, a herceg meg 10 mp befelé koncetrálást igazoló tekintet után hatalmas vigyoral az arcán fordult oda az igazgatóhoz:
- Professzor, ez egy rendkívül jó ötlet, s egész biztos őket hívom segítségül .. -a herceg habozni látszott, majd kissé tétován fejezte be, mintegy szégyelve valamit- ... csak van egy kis probléma..
Dumbledore aki az előbb egy mosollyal nyugtázta hogy az iskola talán legjobb tanulója milyen jó javaslattal állt elő, s furcsa mód bólogatásával oylan érzetet kelltett hogy mikor korábban ő hivatkozott végső megoldára akkor pontosan erre gondolt.
Most a herceg szavaira odafordult és kezeit amit eddig egymáson pihentetett maga előtt, most az asztalra tett és rátámaszkodva előrehajolt, s úgy kérdezte, mintegy érdelődően szemrehányóan:
- Milyen probléma?
A herceg próbálta tartani magát s nem is látszott rajt más érzelmi kitörésnek jele, csak az hogy szája sarkát kissé beharapta... a kérdésre pedig megemberelve magát hangosan kivágta, hogy csak úgy zengett és visszhangzott a terem:
- Az, hogy a sárkánylovagok nem képesek a Patrónus-bűbáj elvégzésére.
Dumbledore nem mutatta hogy meg lenne lepődve, így mintha csak most eszébe jutott volna, így válaszolt, miközben kiegyenesedett s bal kezével a Griffendél ház felé mutatott, jobb kezével meg a Mardekár felé:
- Áh, igen a vér kötelez.... kérlek, akkor vidd magaddal három legerősebb patrónusbűbájjal rendelkező tanulónkat: Harry Pottert, Hermione Grangert és Draco Mafloyt...
... mire az általános beszélgetés moraja egyre jobban kezdett erősödni. McGalagony megérintette az igazgató talárjár s így suttogta kérdőn: - de igazgató út, ők még tanulók, ...ráadásul nemsokára vizsgák, ... és egy háborúba küldi őket?
- Tényleg olyan erős patrónusod van, uram?- kérdezte Monstro miközben pufók arca kezdte elveszíteni rózsaszínes színét, s Cruckis várakozón tekintett ifjú mesterére.. Mafloy arogánsan és magától érthetődően mondta: - persze, sőt szerintem erősebb is mint ezé a nyálas Potter-gyereké, .. tudjátok apám a nyári és téli szünetben sokat gyakoroltatta velem, tudjátok, a kviddics-kupai balhé miatt mikor a dementorok azt az idióta Sirius Black -et kergették.
- Bocs Harry, én nem akartalak belerángatni, én azt hittem hogy akkor elmegy... szabadkozott Herimone miközben a meglepődöttségtől szóhoz se jutó Harryre nézett, s próbálta az arcán lévő számonkérést és rémületet valahogy csillapítani..
de ami ezután jött arra senki sem számított... -
Caesarion
aktív tag
válasz
Harrylles
üzenetére
Mert azon szótagok lettek megnyújtva, tudod, mint mikor dühösen sziszegsz szavakat a fogaid között és ezzel adsz nyomatékot.. mellesleg az volt a legunalmasabb rész hogy azon duplabetűket körbeparancsozzam hogy a PH! húzza alá... de ezentúl nem lesz, azt megígérhetem.
Folytatás holnap délelőtt.
-
-
Caesarion
aktív tag
-
mayerlaci
senior tag
válasz
Harrylles
üzenetére
A potter jelentése:fazekas,fontoskodik
A harry:Elpusztitani,kirabolni,zaklatni,gyötörni.
Ja bocs nem jalantést akartam irni hanem eredetet
éldául
Harry Potter: Talán nem véletlen, hogy erre a névre esett a választás, mivel az írónõ többször is nyilatkozta, hogy az elsõ könyv címe, amit életében olvasott (6 évesen), Nyuszi volt. A nyuszik pedig Angliában bizony összekapcsolódnak a Potter névvel. Anglia leghíresebb Pottere ugyanis Beatrix Potter volt, aki a Péter Nyuszi kalandjai címû gyermekkönyv megbecsült szerzõje. Beatrix Potter egyébként mûvész, természettudós és természetvédõ is volt. J.K.R.-nek ráadásul voltak Potter nevû barátai gyerekkorában. A ''potter'' szó, utalhat a ''potters field'' kifejezésre is (a fazekasok sírmezeje), amely egy olyan temetõt jelent, ahol nincstelenek és ismeretlen emberek nyugszanak. Ne feledjük, hogy Harry is nincstelen árvaként kerül mostohaszüleihez.
A ''harry'' szó igeként annyit jelent, hogy megtámad vagy gyötör. Ha Voldemort szempontjából nézzük a dolgokat, a név igencsak helyénvaló. A ''Harry '' amúgy a Henry beceneve. Hacsak nem tudunk meg többet, nincs értelme tovább azon tûnõdnünk, van-e valami különleges jelentése, hiszen kismillió Henry és Harry él Angliában. J.K.R. egyébként elmondta egy interjúban, hogy Harrynek van egy másik keresztneve is, mégpedig James, ami megegyezik apja keresztnevével. -
mayerlaci
senior tag
-
Sil
senior tag
válasz
Harrylles
üzenetére
A Mézesfaláson is van egy vajsör-recept (ami a Mugglenet-ről származik), de az egész más... Bővebben: link
-
Sil
senior tag
válasz
Harrylles
üzenetére
Igen, akkor az Wilhelmina Grubbly-Plank professzor... (grub: hernyó, lárva, plank: deszka)
Egyébként magának Voldemortnak a nevét is megváltoztatták: magyarul ugye Tom Rowle Denem (anagramma: ''Nevem Voldemort''), eredetiben meg Tom Marvolo Riddle (''I am Lord Voldemort'', riddle: rejtély, rejtvény).
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os SSD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

csak a képet néztem![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)