Hirdetés
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- MWC 2026: Kezünkben a minden tekintetben európai okostelefon
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sil
senior tag
Nem Snake, hanem Snape. Perselus Piton eredetileg Severus Snape (angol severe, latin severus: szigorú, rideg, komoly... a Snape eredetileg egy város nevéből jön, meg gondolom némi hangulatfestő szerepe is van), és a nevének köze sincs a kígyókhoz. Egyedül a magyar fordító ugrott be ennek a hangzásbeli hasonlóságnak, meg még egy nyelven lett belőle Piton (az olasz verzióban, de ott a keresztneve maradt Severus).
A Roxfortot én se értem, miért volt rá szükség (gondolom, Oxfordra utal), ráadásul így nem is egészen érthetőek az utalások a vadkanokra. Mint pl eredetiben Hogwarts (hog: disznó, wart: szemölcs, wart-hog: varacskos disznó), Hogsmeade (magyarul Roxmort), Hog's Head (a magyar verzióban Szárnyas Vadkan).
Ez a Suette Polts pontosan melyik kötetben, hol fordul elő? Mert nekem angolul is megvannak a kötetek a gépen, kikereshetem... SZERK: megvan, ha minden igaz, Grubbly-Plank...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TP-LINK routerek
- Google Pixel topik
- Teljesen M5 SoC-családra vált az Apple Macbook Air és Pro
- OLED monitor topic
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Linux Mint
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Megérkezett az új, M4-es iPad Air
- További aktív témák...
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- AKCIÓ! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4570, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest