-
Mobilarena
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aidan85
aktív tag
válasz
Aidan85 #2362 üzenetére
Első látásra csalódás a gép, kopogós műanyag a gép háza, csak a habverőt és a rövidebb dagasztókart lehet rögzíteni a bajonett zárral, bár facebook-on azt írták dagasztásnál nem okozott ez problémát. Esetleg azért lehet, ha összeakadna a két kampó ne törjön, hanem leessen? De szerintem ilyennek nem szabadna történnie.
dagasztókar
rövid kar
keverőDélután teszek vele azért egy próbát, egyelőre egy kenyeret dagasztok be.
-
Aidan85
aktív tag
válasz
Aidan85 #2319 üzenetére
Sziasztok,
végül lemaradtam az Alzás Salente Digichef ajánlatról.
Tegnap viszont szembe jött velem egy G3Ferrari G20164 kétkaros gép, és fizz-en volt egy 5 ezres kuponom, plusz fut az OTP-s kedvezmény február 9-ig, 20 ezer felett 15% kedvezmény visszatérítés formájában (max 5 ezer), így szállítással együtt 72 500 lett a vége.
Hamarosan kiderül mit tud. -
bmxbandita
tag
válasz
Aidan85 #2319 üzenetére
Szia!
Egy fokkal talán jobb, igen. Csináltam most is videót róla:
[link]
Mint látható 16 perce ment a dagasztás 1750g 66% hidrós tésztával amikor a videó készült.
Ez után az utolsó 1-2 percben kezdett el megint felkúszni, de 16 percen keresztül semmi probléma nem volt.
Szerintem ezt leszámítva nagyon szépen dagaszt. De minimum 80-90 deka tészta kell bele, mert különben nem éri el a második (rövidebb) lapátot, és ugyanaz az eredmény mintha egykaros géped lenne.Legutóbbi sütésnél nyújtottam egy traktorgumis canottot is próbaképpen
:
-
hkaroly
csendes tag
válasz
Aidan85 #1329 üzenetére
Kicsit jobban körülnéztem miket kapni, és ez lehet a befutó, ha nincs ellenvélemény: Kenwood Titanium Chef Baker KVL65.001WH De jó lenne ha valaki megerősíti hogy nem valami hülyeséget veszek
-
sz.zs.
Topikgazda
válasz
Aidan85 #1259 üzenetére
Én a Thököly úton a Csiribiriben vettem ameddig át nem szoktam a Tüskeszentpéterire, amit pedig a Zöldboltban veszek.
-
gd4n1
újonc
válasz
Aidan85 #1166 üzenetére
Aha, mondjuk azzal, hogy kihagyod a feletetést lehet nyerni egy 8-10 órát valóban.
Az tök jó, szóval minden kelt tésztát kovásszal csinálsz, ha jól értem. Ilyen esetben hogy van az átváltás 1 g élesztőt hány gramm kovásszal lehet felváltani? Illetve a recepteken kell mást is módosítani, vagy csak annyi, hogy élesztő helyett kovász kerül bele?
-
gd4n1
újonc
válasz
Aidan85 #1164 üzenetére
Szia!
Én a szájbarágós, kovász készítős videók alapján csinálom. A 7. napos videótól kezdem ugye a kenyeret. Az eredmény jó szokott lenni, csak hát időigényes és most, hogy már nem nagyon vagyok home office-ban, csak hétvégén fér bele.
Az ilyen gyorsabb eljárásokkal, amit te is linkeltél még nem próbálkoztam, ez még lehet egy alternatíva. Majd legközelebb az alapján a videó alapján csinálom.
A teljes kenyérsütő story-hoz hozzá tartozik, hogy nem csak kovászos kenyeret szeretnénk vele sütni, hanem teljes kiőrlésű, sokmagvas, pur-pur szerű kenyereket. Megelégeltük, hogy 650-700 Ft-ot elkérnek egy 400 g-os kenyérért, inkább megpróbálnánk valami hasonlót sütni otthon, amibe legalább tudjuk milyen hozzávalók kerülnek.
Szóval kenyérsütőbe valószínű beruháznánk akkor is, ha nem lehet vele (jó) kovászos kenyeret sütni, csak gondoltam kicsit utánajárok, hátha valakinek van tapasztalata kovászos kenyérrel kenyérsütő gépben készítve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest