- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
-
Mobilarena
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BITBOYS
addikt
Jelenleg dagasztóm nincs, szóval az mindenképp kell. Általában a mechanikán, teljesítményen, stabilitáson, keverési tulajdonságokon, alkatrészek minőségén, gép hangosságán múlik minden. Nekem nem kell lcd kijelző, trendi formavilág, extra szín és nem akarok több kiló tésztát sem bekeverni... egyedül a fém váz ami jó lenne, na de az extraszorzó ami érthető. A kínai gépek között lehet szemezgetni, akad pár egész elfogadható darab, az áruk pedig jelenleg 25-30e körül mozog akcióban. Ezekre simán adnak 2-3 év garanciát.
Elektromos sütőből viszont ami tudja a 400-500c-t és bent is használhatom az alaphangon 100e körül indul. Ezért esett erre a sütőre a választásom. De akkor ez most gagyinak számít?
Kevésbé gagyi vagy csak simán gagyi az mit is jelent? Számomra azt, hogy nem lehet igazán arra a célra használni amire kitalálták.
Ha én gazdag lennék... akkor dagasztó 100e, pizzasütő 200-300e és megérkeztem -
Digitalpimp
senior tag
Ok, de aki nem tud-akar 100E+ rááldozni, akkor tök mindegy, mennyi a "megtérülés". Értem én, hogy ami jó az jó, na de akkor is. Azért a havi 1-2 használatért a drága dagasztó se éri meg, én is elvagyok az 1300-as Silvercrest-tel. 2,5 éve "nyúzom", eddig megkavart mindent amit kellett. Míg a kis KA gépről ezt nem lehet elmondani és az kb. 5X annyi lenne. Azért "pizzabolti szinten" is van elég sok gagyi.
-
IntelKiller7
veterán
Ez is a fagyóban volt.
Nem gondoltam volna, hogy a száraz élesztők között ekkora különbség van.
Vagy, hogy szar lesz tőle az egész.Amikor megvettük az Oonit, akkor az első dagasztós Budafokival volt. Tök jó volt.
Aztán a másodiknál lett használva ez a száraz. Hasonlót produkált mint a hétfői sütésnél, szar lett.Aztán a 3. alkalomnál én kevertem a tésztát, 2 napos tészta vola, Budafokival, patika volt.
Most a hétfőinél pedig Budafokit akartam használni, és csak 1 bucit akartam bekeverni ezzel az instant valamivel. Végül az egészbe ment az instant és szar is lett.
Azért kevertem be tegnap a 2 élsztővel a poolish-t. De látszik, hogy halott a sörélesztő.
Na nem baj. Este vetünk 2 pizzát aztán meglátjuk mit dob a gép. -
sz.zs.
Topikgazda
Köszi és Neked is bbuffy!
még annyi a kérdésem, hogy mindenhol azt látom, hogy a Kovászból kivesznek 50 g-ot átteszik egy másik edénybe azt etetik meg ,majd a következő nap szintén ugyanígy és a többi és a többi. Így ugyebár mindig lesz egy koszos edény amit el kell mosni. Én viszont úgy csinálom, hogy 50 g-ot hagyok bent az edényben azt etetem meg és a többit Amit kiveszek, azt dobom ki. Ez így is jó, vagy mindenképp az első módszer kell? -
bbuffy
senior tag
Inkább zsírpapíron, és vékonyra, úgy lesz majd ropogós. Kb tortilla lapnyira. Innen a név is. Am van aki vastagabban süti mint egy stanglit.
ha hamar megy a kovász a hűtőbe akkor nem lesz annyira bika sajnos. Dolgoztam jó pékekkel, mind ezt vallotta. Jó lesz, de nem olyan harapós.
-
bugizozi
őstag
Tudom-tudom, és egy csipet sóval kevesebb kell bele, mert a dagasztás közben az izzadságból még jut só a tésztába
Régen kézzel csináltam, aztán eszembe jutott hogy a rég nem használt kenyérsütőnket lehetne használni dagasztásra, egyelőre jobb munkát végez mint én
Korábban csináltam kovászos kenyeret is, ez a szőrbe ragadás ismerősKöszönöm a hsz-okat!
(bl4ze, kozsy18)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest