- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
scott_free
senior tag
válasz
rootkiller #1995 üzenetére
Valamiért az összes linkből ki kellett törölnöm az "intl/" részt, utána már jó lett.
Közben találtam itt egy videót 15 méterről készített felvétellel - nem gondoltam volna, hogy így is lehet.
Egyre szimpatikusabb a szett, amit írtál. (bár inkább valamilyen 2 mikrofonos hangkártyával, amiket #MineFox54 is írt, hátha később kell)
Egy másik opcióként a #Petyás által írt diktafonos megoldás került elő: vajon egy ilyen Tascam DR-40 V2 gyengébb/jobb/ugyanolyan lehet, mint a fenti szett? (állványon önmagában, vagy mikrofonnal, esetleg fejmikrofont beledugva?)
Vagy ennek inkább csak ott lenne értelme, ahol nincs áram a felvételnél?Köszi minden segítséget!
-
scott_free
senior tag
válasz
rootkiller #1993 üzenetére
Nálam hibásak a linkek.
De hogy lesz ebből egyformán jól hallható felvétel, ha az előadó mászkál ide-oda? Néha közelebb van a mikrofonhoz, néha távolabb - ez nem befolyásolja a felvételen a beszéd hangerejét?
-
scott_free
senior tag
válasz
rootkiller #1989 üzenetére
Egy ilyen mikrofon jobb minőségű (érthetőbb) beszédfelvételt csinál mondjuk 1-3 méternyi távolságból, mint egy fejmikrofon? (Abszolút laikusként kérdezem.)
Ehhez (vagy ezekhez, mert úgy láttam, hogy párban árulják kb. 50e forintért) akkor még kell egy keverő is?
-
scott_free
senior tag
válasz
MineFox54 #1982 üzenetére
#MineFox54, #rootkiller:
nagyon köszönöm mindkettőtöknek a hasznos információkat!
Kisebb előadótermekben (jellemzően pl. szállodákban), kivető előtt mászkáló előadó/tréner beszédjét szeretnénk rögzíteni.
(Első körben kb. erről lenne szó: a cégünk munkatársainak tartott, viszonylag kis létszámú /10-20 fő/ képzéseink rögzítése, amiknek a hanganyagát utána cd-re vagy mp3-ba írnánk ki azon munkatársaink számára, akik nem tudtak jelen lenni. Tehát kb. oktatóanyagok készítéséről lenne szó.)Szóval nem profi, díjnyertes koncertfelvétel a cél, és nyilván egy okostelefonra kötött mikrofonnal is tudnánk valamilyen felvételt készíteni, de annál szeretnénk jobb minőséget elérni.
A fejmikrofon azért lenne jó, mert a kézi (vagy csiptetős) mikrofonnál a mozgás, járkálás, elfordulás miatt hol hallani a beszédet, hol nem. (gondolom, hogy a kézi mikrofonkezelést is tanulni kell - egyszer régebben próbáltunk így rögzíteni egy egész napot, több előadóval, vegyesen kézi/csiptetős mikrofonnal, de teljesen használhatatlan lett a felvétel)
Létezik amúgy vezetékes fejmikrofon is?Eredetileg a laptop mikrofonbemenetén keresztül gondoltam a rögzítést, de láttam olyan egyszerű kis keverőt is, ami önmagában, laptop nélkül is képes rögzíteni pendrive-ra vagy sd-kártyára.
Jó pár évvel ezelőtt voltam egy külföldi előadáson, ahol az előadónak volt egy nagyobb bőrönd méretű gurulós cucca, amiben volt 2 hangfal, egy keverő, egy vezeték nélküli szett, meg szerintem egyből rögzíteni is tudta az előadását. A terem hátuljába felállította a két hangfalat, ő meg elől fejmikrofonba beszélt.Szóval valami ilyesmi lenne a végcél, s ehhez gondoltuk első lépésnek a vezeték nélküli fejmikrofonos szett beszerzését.
De nyitott vagyok minden ötletre.
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
előadásokat szeretnénk rögzíteni laptoppal, és ehhez keresnénk vezeték nélküli fejmikrofonos szetteket. (min. 2 db fejmikrofon legyen benne)
Eddig ilyeneket találtam:
Vonyx WM-73H 40.000 Ft
LD Systems Eco 2X2 BPH 2 66.000 Ft
Power Dynamics PD782 80.000 Ft
Voice Kraft LS-970 84.000 Ft
Hill Audio WMU 216TB 87.000 Ft
(meg nyilván vannak a márkásabb cuccok, jóval drágábban)A fentiek közül melyiket érdemes megvenni? Van vkinek tapasztalata ez ügyben?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA/50 FÉLE HÁZ
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest