- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
schawo
titán
válasz
Crystalheart
üzenetére
Nézd meg a thomann.de oldalt, elég jó választék van kondis mikrofonokból. A tízezer forintos kategória jellemzően kicsit durvább, agresszívabb hangú, mint a két-háromszor drágábbak, de beszédfelvételre jó lehet. Mindenképpen ajánlott pop-filter használata. Ez egy harisnyaszerű szűrő, ami a sziszegő és kopogó mikrofonhangot csillapítja.
Itt rendszeres, szervezett csoportos rendelés szokott zajlani a Thomanntól, ha ide beszállsz, olcsóbb lesz a szállítás.
A stúdió kialakításakor fontos lenne a falról visszaverődő hangok csillapítása, szórása, erre a célra is találsz itt megoldásokat (acoustic treatments).
-
dudika10
veterán
válasz
Crystalheart
üzenetére
Egy Emu 0202usb kalsszikus pl.
Az a szerencse, hogy a mikrofonokat meg lehet hallgatni felvételek alapján. Pl a legolcsóbb mikrofon kb a Behringer C1, ezzel már egész használható felvételt lehet készíteni szerintem.
De nem tudom, hogy van-e jobb a kategóriában. 1-2-höz volt már szerencsém, de nem vagyok túl mélyen ebben a témában.
Hallgasd meg, ha ez a minőség (így agyontömörített youtube videó formájában is) megfelel akkor ez már egy kiindulási alap lehet hobbi szinten.
Nagyon szívesen próbálok segíteni, de tényleg várj még 1-2 véleményt.

-
dudika10
veterán
válasz
Crystalheart
üzenetére
Alap mikrofonok 10k körül indulnak, de hogy melyiket éri meg megvenni azt én sajnos nem tudom. Majd valaki biztos jön aki otthon van az olcsó kondenzátoros mikrofonok világában.
Fantom tápos hangkártyák meg olyan 20k körül indulhatnak apróból pl.
Szóval 30-40k elindulásnak szinte biztos, hogy kell hang felvételéhez viszonylag jobb minőségben.Szoba meg az első felvételnél kiderül, ha nagyon rossz.

Ugyan régem tette fel a kérdést, de keeeper-nek is jó elindulási alap lehet talán ez a hozzászólás.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Eredeti játékok OFF topik
- Robotporszívók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576, 90% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S24 Ultra 8/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Macbook Pro 2019 // i7 // 16/512GB // Számla+Garancia //
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest