Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerzsol
aktív tag
válasz
MasterMark #3299 üzenetére
Hogy tudnám kitörölni teljesen programot? A telepített programok menüben benne sincs ez a program, beléptem csökkentett módban, kitöröltem a Program files-ból a program maradványokat, de valahogy a rendszer fájlokba is "beette" magát, de azt nem találom..
üdv
gersol -
MasterMark
titán
zola09: Alapértelmezéseket kell állítani a Win-ben.
lajosx: A Win nem DD-ben adja ki a hangot alapból, csak ha valami filmet indítasz akkor lesz passthrough.
fesii: Mit rakott újra? A Win-t vagy a drivert?
cashback: Hogy van egyáltalán az rákötve?
A hangkártya kimenete vonalszintű jelet ad ki alapból, azon nem fogsz hangerőt nyerni, oda erősítő kell mindenképpen.
gerzsol: Futtasd rendszergazdaként. Próbáld meg kitöröld teljesen a driver maradványait csökkentett módban.
tallica:
- GND -AUD_GND
- Spkout R (x2) -AUD_FPOUT_R (Ez a x2 nem tudom mit jelent, de ha kettő van belőle a másikat a AUD_RET_R-re dugd, hogy hátul is maradjon hang.)
- Spkout L (x2) -AUD_FPOUT_L (Itt is a másikat akkor AUD_RET_L-re,)
- GND -AUD_GND
- Mic Bias -AUD_MIC_BIAS
- Mic in -AUD_MIC[ Módosította: KrAt ]
-
gerzsol
aktív tag
Szia
segítséget szeretnék kérni.
Korábban beszélgettünk itt a fórumon ,van egy intel alaplapom amin egy IDT* STAC9271D audio codec van.
Hozzápiszkáltam mert megpróbáltam frissíteni a szoftverét, de nem sikerült, azóta nem tudom még a régi szoftvert sem feltenni, pedig ott lehetett bekapcsolni pl a Dolby Headphone funkciót, stb..
Régen is ugyanezt csinálta ez a szoftver Win7 alatt.. Amikor újratelepítem a teljes gépet.. Format c: Win7 újrarak, akkor fel tudom telepíteni ezt a drivert, és működik is, de ha később véletlenül belepiszkálok, akkor leszáll és nem tudom újra összekaparni a gépet.Mi lehet a hiba?
hogy tudnám ezt orvosolni? mert így nem tudom kihazsnálni a hangchipemben lévő kapacitásokat.
Pedig az alaplap gyártó (Intel) honlapján szereplő drivert szedtem le hozzá, de nem értem hogy lehet hogy egyszer működik, máskor meg nem..
üdv
gerzsol -
cashback
őstag
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, van-e valami mód arra hogy az integrált hangkártyából több hangerőt hozzak ki mint amit alapból tud nyújtani.
Nem a minőség, hanem a hangerő ami kevés.Nincs jelenleg semmiféle erősítőm - szimplán 2db házimozis kis hangfal van rádugva... egy SoundBlaster hangkártya van most berakva win7 alá... csak módosított driverrel volt hajlandó működni, de működik és hangos is... csakhogy mono-ban hajlandó csak szólni.
Ha valaki el tudja magyarázni a megfelelő beállítást ennek a KXProject-es drivernek akkor az is megfelelő lehet a számomra.
Előre is köszönöm az ötleteket.
Üdv.
CB -
fesii
aktív tag
Optikain kikell adjon 5.1-et akkor a beállításokkal van probléma.
Nekem is lenne egy kérdésem.
Jön egy gép aminek a története az, hogy a csávókám felrakta a nyomtató drivert majd elszállt a hangkártya. Újratelepítette már de így se oldódott meg. Valakinek volt már hasonló problémája? Mit lenne érdemes megnéznem először? Biosba van valami hang állítgató rész? -
fradi81
veterán
Hello
3 éves Asus xonar D1, egyik pillanatról a másikra elromlott, átraktam másik slotba is. Linuxban még kilistázza az lspci de ennyi, nem működik egyik oprendszerben sem. Lehet ezt javíttatni valahol? -
közben arra rájöttem hogy alapértelmezettnek állitom az optikait és akkor az szól,ha a simát akkor az szól.Ez igy jó is lenne ha már egyszerre nem megy a 2 viszont nem dolby digital 5.1 -es jelet ad ki
azzal mit kezdjek?
asus sabertoth lap van és realtek hd audio int hang
-
sziasztok.
Annyi lenne a gondom,hogy alaplapi hangkártyát használok.és rajta van egy hangfalszett az szól rendesen,Viszont most vettem egy optikai kábelt,és rákötöttem a házimozi erősitőre a pc-ét.De csak akkor szól,vagyis ad ki hangot optikain a lap ha kihuzom a hangfalszett kábelét.Meglehet valahogy csinálni hogy ne kelljen kihuzgálgatni?Az is jo lenne ha már egyszerre nem ad ki analog és digitális jelet,ha csak át kellenne mindig állitani valamit.Köszi.
jah és még annyi hogy optikain nem ad ki 5.1 hangot..csak sima stereot.
-
tallica
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném az alaplapomra úgy rákötni a vezetékeket, hogy a ház elején lévő kimenet és mikrofon csatlakozás is működjön (integrált hangkártya). A használati utasításban viszont máshogy vannak megnevezve, mint a vezetékek végén. A vezetékeken ezek vannak:
- GND
- Spkout R (x2)
- Spkout L (x2)- GND
- Mic Bias
- Mic inMelyiket hova kell csatlakoztatni, hogy jó legyen?
-
Geresics
addikt
Hali!
Nem egyszerű gondom lenne:
Eladtam a tökéletesen működő X-Fi XtremeGamer hangkártyámat (és vettem helyette egy X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro-t).A srác, aki megvette, összerakott egy gépet, a hétvégén belerakta a kártyát is (addig polcon volt az X-Fi).
Új cuccok a gépben:
Gigabyte Z68AP alaplap
Core i3-2120 CPU
2x2GB CSX RAM
Chieftec IARENA GPA-500S8 500W-os táp
Samsung 222 DVD-íróRégi cuccok, amik maradtak:
valami SATA-s DVD
valami SATA-s winchester
valami nVidia VGA
valami ócska fos ház, amibe az ATX szabványú csavarok helyére műanyag pöcköket kell rakni távtartónak.Probléma:
Gép összerakva működik, berakja az X-Fi-t, és Windows (Win7) előtt újraindul.
Ha bent hagyom a hangkártyát, de Linux-CD-ről bootolok, akkor megy, és Linux látja, hogy SB X-Fi, sőt, még hang is van.
A srác szerint a Win telepítés sem megy, ha bent van a kártya.Mi lehet a baj/megoldás?
-
sirdenis
tag
Van egy idt hd audio hangkari a laptopomba. Kérdés azl enne , h a linein csatit nem lehetne e vmi programmal vagy vhogyan átalakítani kimenetté?
-
terencehill
tag
Hi!
szükségem lenne egy kis segítségre:
újratelepítettem a gépem és azóta ha a ház elején lévő jack-be dugom a fülesem, akkor szól a hangfal is meg ez is. Eddig ha elől használtam akkor a hangfal csöndbe maradt. Gondoltam hogy a hangvezérléshez kell a driver, fel is raktam de nem oldotta meg a próblémát.
ASROCK H61M/U3S3 alaplapom van
köszi a segítséget -
gari24
tag
válasz
Komplikato #3285 üzenetére
Letöltöttem és semmi , hátulra van bedugva
Vezérlőpult --hangok --lejátszás fül és ott csak egy ikon van Realtek HDMI Output és semmi más , felvétel fül semmi
-
Komplikato
veterán
Próbáld meg a legfrissebb drivert esetleg: http://www.filehippo.com/download_realtek_high_definition_audio/
Most a 2.70-es az.
Előre vagy hátulra van bedugva a hangfal? Minden csatlakozó engedélyezve van? -
gari24
tag
Sziasztok!
Vettem egy Gigabyte EP35-DS3R alaplapot, amin ugye egy Realtek ALC889A integrált hangkártya helyezkedik el.
A gondom az lenne, hogy a gyártó oldaláról leöltöttem a drivereket de semmi
Azt írja h nincs csatlakoztatva hangszóró , pedig van
Semmi hang sincs
Most raktam újra a rendszert de evvel ezelött még soha sem volt problémám
Win7 64bitBármi ötletek várok
-
Komplikato
veterán
Tegnap kísérleteztem, de nem sok sikerrel és kéne valami segítség, de nem egy hétköznapi téma.
Van egy kissé öreg AM2+ alaplapja tesóm gépének. Érdekessége, hogy egyik első lap volt amin Realtek 889A kódek volt. Ez ugye egy kicsit nagyobb tudású, direkt ilyen mozizós hangkeltő, az Asus vagy Foxconn Home Theater lapjain is ilyen volt.
Fel lett rá téve egy ... khmmm ... módosított driver, erre meg a komplett Sound Blaster X-Fi cucc, meg az Alchemy.
Sikerült is a műtét félig meddig. De. Nincs a Sound Blaster panelben AC3 és Dolby fül, valamint a THX panel telepítés után sincs EAX 5.0 támogatás, csak 2-3-4.
Mit ronthattam el? Az eredeti csomag direkt erre a kódekre épült, a buherátor szerint mennie kéne még ALC66x meg Radeon HD kódeken is (bár utóbbi kemény 26 egyidejű hangot támogat csak), nekem meg nem megy.(ON: Azért az brutális mennyit változott a hangok dinamikája filmeknél még a gagyi eldobhatós hangszórón is, pedig még át sem állítottam 16 bitről 24-re ...)
-
zola09
aktív tag
Sziasztok. Remélem jó helyre írok. Adott Gigabyte p55-ud3l alaplap, alaplapi hangkártyával. Adott egy TV, ami HDMI csatlakozóval van rákötve a gépre, és egy fejhallgató. Ha a fejhallgató be van kötve, a TV-n nincs hang, ha kihúzom, egyből van. Van valami megoldás hogy egyszerre szóljon a kettő?
Köszi előre is. -
Komplikato
veterán
Ha leírtok egy realtek hd drivert a rendszerből Driver Fusion-el, mit kell tennem, hogy a W7 ne rakja vissza a rendszerbe épített drivert SEM újraindításnál?
Nem megy fel rendesen az új driver beállító panelje, a funkciók jó része hiányzik. -
drmazsi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo g580 laptopom. Felraktam az Oprendszert, drivereket a cd-ről. MInden frankó, van hang, jól is szolt.
Miután kipróbáltam fülessel is a hangot, a jack csatlakozóján, majd kihuztam, nem volt hang a beépített hangszórókon.
Újraraktam már 2x a drivereket, de nem működik, viszont ha bedugom a fülest, azon szól vidáman.
Nem tudom mit tegyek, Windowst nem akarom újrarakni. Remélem nem hardceres probléma.
Ha van valami ötletetek megköszönném! -
MasterMark
titán
válasz
BlackPriest #3277 üzenetére
Dettó nekem is néha beakad, és fogalmam sincs miért.
-
BlackPriest
őstag
sziasztok!
adott egy oprendszer, régen egy p5e a hozzá tartozó hangkártyával szolgált, majd csere következett egy foxconn blackops lapra és egy soundblaster xtreme audio x-fi-re, driver szépen felment, de a hang néha beakad. random helyeken és random időkben, driver reinstall megvolt többször, de semmi. előtte ugyanez a váltás másik oprendszeren is megvolt, ott nem volt hiba. mivel próbálkozzak reinstallon kívül?
-
tarti19
senior tag
válasz
MasterMark #3275 üzenetére
Igen, így gondoltam én is, csak nem emeltem ki.
Köszönöm a gyors választ. -
tarti19
senior tag
Sziasztok.
Nem kifejezetten probléma, csak érdeklődés terén kérdezném, hogy adott egy Asus Xonar DG hangkártya, amire szeretném hozzákötni optikai kábellal (2 méteres) az erősítőmet, sub ládát s a maradék hangdobozt.
Szóval ez így kivitelezhető s nem lesz semmi probléma a történetben?
Köszi előre is a válaszokat. -
vagabor
aktív tag
válasz
MasterMark #3271 üzenetére
Okozhatja ezt a driver? Amint jon a gep es megint csinalja felveszem, de nekem inkabb hardver hibanak tunik ami melegedesre jon elo, bar a melegedeses megallapitas nem biztos.
Amugy a gyari driver volt fennt amivel jott a gep. (Masik meghajton ott van az osszes driver gyarilag) -
vagabor
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo y580 laptopom, y580 topicba mar irtam sikertelenul.
A problemam a kovetkezo, megpedig az hogy akarmit (fules hangszoro) dugok a jack aljzatba egy ido utan a bal fele elkezd sercegni (nem a vinyo zaja), majd egy ido utan a bal felenel a hang teljesen el is megy. Ezzel egy idoben a jobb fele is kezd sercegni kihagyni, de az nem mindig szokott elmenni, de ez igy akkor is elvezhetetlen.
Erdekelne esetleg okozhatja ezt egy ssd? Mivel a geppel korabban annyit csinaltam hogy raktam bele egy ilyen vinyot. Meg gariban van, amint visszajon megnezem nelkule, de nem hinnem hogy ez okozhatja.
Garisok azt mondtak hogy nem talaltak hibat es ugy kuldik vissza ahogy van :/
Barminemu infot szivesen fogadok ezzel kapcsolatban.Kicsit mas, az usb-s kulso hangkartyakrol mik a velemenyek? Van az a kicsi meretu, akkora mint a mobilnetes kis adapter. Meg lehet azokban bizni, vagy inkabb valami nagyobb meretu markasat kellene preferalni?
Valamint az is erdekelne hogy hasznal e valaki usb-s mikrofonos fejhallgatot, esetleg 5.1-es is erdekel, mivel ha nem marad mas akkor kivaltom a hangkarit azzal.
Elore is koszi mindenkinek aki valaszol.. -
luckynick
csendes tag
sziaztok egy olyan problémám lenne,hogy vettem egy Genius-SP-U150
hangszórót, bedugás után folyamat "serceg ,zörög, mintha a hdd töltését adná ki magából"
még elis menne a folyamatos zaj ,ha lenne rajta kapcsoló és játék/ film közbe nem lenne feltünő, alaplapom 1honapos kbelvittem haver gépén teljesen zajtalan
haver hangkártyája 10éves kbhttp://www.chipland.hu/termekek/SPK-Genius-SP-U150X-Zold/041478
valami tipp esetleg?
-
luckynick
csendes tag
élé
-
Peter789
senior tag
sokszor a bemeneti források (mikrofon, line in, cd audio, pc speaker, stb) zajolnak bele a kimenetbe
ha XP, akkor a mixer lejátszási oldalán először a beállításainál engedélyezz minden lehetséges bemenetet majd némítsd le őket (alapból sok el van rejtve valószínűleg)
ha Win7/Vista, akkor a lejátszó eszköz tulajdonságainál egyik fülön keress a fentihez hasonló csúszkákat és némítsd le mindet
-
func93
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy egy 2.1-es integrált hangkártyám van. Felveszem a fejhallgatóm és van egy alap zaj ami nagyon idegesítő ez a füles hibája vagy a hangkártyájé?
-
rkoczur
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném egy okosabb honfitársam segítségét kérni hangkártya ügyben. Van nekem egy LG házimozi rendszerem, de az erősítője ilyen kombós 2 az egyben DVD lejátszó is és hát bemeneti csatlakozónak picit híján van. Konkrétan nincs 5.1-nek megfelelő számú RCA bemenete, viszont van rajta egy TOSHLINK optikai bemenet. Na most az alaplapi hangkártyám nem tud sem DTS sem Dolby Digital enkódolást, tehát hiába van összekötve optikai kábellel, csak sztereo hangom van. A kérdésem, hogy milyen hangkártyát tudtok ajánlani ami tudja a DTS vagy DD enkódolást és van rajta TOSHLINK optikai kimenet (Asusokon nincs sajnos ahogy néztem). Köszi előre is a segítséget! -
Dubfire81
csendes tag
válasz
MasterMark #3259 üzenetére
ok,megnézem,lesz e változás
-
Dubfire81
csendes tag
sziasztok! lehet nem ide kellene írni,de érdeklődnék hogy mitől lehet az ha zenét hallgatok nagyritkán elnémul az egyik hangfal.a gép újraindítás után újra szól.már néztem a csatlakozókat,hogy be van e normálisan dugva,de ott nincs gond.vagy ilyen néha előfordulhat
a hangfal genius 1255a a hangkártya xonar d1
-
MIFtIli
aktív tag
válasz
MasterMark #3255 üzenetére
és ha csak simán a noti hangkártyáját használom? az a külső nem jobb nála?
egy xears td 3-al hallgatnám. -
MIFtIli
aktív tag
válasz
MasterMark #3250 üzenetére
Csak ilyet találtam link.
Ettől nincs olcsóbb? -
tomee007007
addikt
válasz
MasterMark #3252 üzenetére
valószínű, holnap teszek még egy próbát..
-
MasterMark
titán
válasz
tomee007007 #3251 üzenetére
Valószínüleg rosszul állítotadd be, nálam tökéletesen megy, ezzel játszok mindig.
-
tomee007007
addikt
válasz
MasterMark #3239 üzenetére
sajnos így sem tudtam működésre bírni, de azért köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest