Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gozso
őstag
kamera (bullet) betonoszlopra rögzítésben tudnátok tanácsot adni? esetleg link, hogy mit érdemes hozzá vásárolni? vagy érdemesebb barkácsolni tartó konzolt?
(az oszlop saját tulajdon, magánterületen áll, nem áramszolgáltatóé)
a kép csak illusztráció, de az oszlop ilyen
köszi
-
modflow
veterán
És egy ilyen kamera mennyire jó?
Hikvision DS-2CD2042WD-I(6mm)Mit jelent az, hogy "30m kivilágítása"?
-
ValeZole
csendes tag
Sziasztok,
Beltéri wifi-s forgatható kamerát szeretnék venni ami mozgásra tud riasztást küldeni telefonra/e-mail címre.
Xiaomi mijia 360 720p ami szimpatikus, de annál is olvastam több embernél hogy labilis a felhő szolgáltatása és anélkül nem küld riasztást. Mit tudtok ajánlani ami 100%-osan működik?
Köszi! -
lappy
őstag
válasz
atleticofan
üzenetére
Dlink ip cam viewer by owlr
Applikacio
És társai -
atleticofan
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy kisebb bolt amiben dcs-6210 beltéri IP kamerák vannak. Saját Fix ip mindenkinek. Az egész egy Pc-n fut össze dviewcam programon keresztül. A cél a távoli elérés/mobileszközön. Esetleg tudok ajánlani olyan alkamazást illetve módot beállítást amivel távolról elérem a kamerákat. Olyan megoldást szeretnék ahol egyszerre látom a kamerákat nem pedig külön-külön belépve.
Köszönöm előre is!
-
Tarek El-Ali
tag
3g0 : Vonalátlepés , területre behatolás arc-észlelés
5FWD : fentiek + tárgy adott területen hagyása , tárgy eltávolítása és kamera elforgatása (új ocean's film megvan ?), illetve jobb fényérzékenység .BTW ár : az alis vásárlás is áfával 53-ra jön ki, a hivatalos disztribútorokon keresztül vásárolt termékre 3 év (csere)gari van .
-
tonnni7
tag
Sziasztok!
IVMS-4200 programból több verziót is letöltöttem van amelyiken 8x gyorsítást enged van olyan ahol 16 ot is. Az lenne a kérdésem 32 vagy 64 szeres gyorsításra nincs lehetőség? Ha HDMI-vel csatlakozok a rögzítőhöz ott engedi 128 szorosan is.
-
lakisoft
veterán
Érdemes várni annak aki még nem vásárolt, mert az év végén nagy akciókba lehet belefutni.
-
Tarek El-Ali
tag
A 4K is átmegy 30fps-sel a HDMI 1.4b-n , de tényleg minőségi kábel és dugó kell hozzá ha passzív konverziót ( pl a fentebb linkelt) alkalmazol, vagy a HDMI kábel is kapható tekercsben és a 3000 forintos modul-ár van hozzá .
-
zsoika
addikt
válasz
Tarek El-Ali
üzenetére
Köszi. Csak meglepődve olvastam hogy HDMI helyett Kat 6 (és akkor "a" nem "e").
Házimozinál sokaknak probléma 10m-nél távolabbi jel átvitele (pl. projektorból) az erősítőbe, vagy sz.gépről a tv-be. Akkor ezzel megoldható a FHD tartalom átvitele de 4K nem ? -
hkari
őstag
Sziasztok!
Egy elég kevés fénnyel rendelkező helyre szeretnék IP kamerát. Ezek a Hik számozások teljsen kicsinálnak.
Melyiket érdemes inkább megvennem?
Hikvision-DS-2CD2T23G0-I5(2.8mm)
Hikvision-DS-2CD2T25FWD-I5(2.8mm)Köszi a segítséget!

-
Tarek El-Ali
tag
válasz
modflow
üzenetére
Nézd meg a videón az ábrát .
[link]Mutatja hogy milyen szélesen fogsz látni , de milyen apró lesz az ember.
A másik véglet , hogy nagy lesz az ember, de nem látod az egész udvart.Tudni kellene a távolságokat.
És a látószögeket.Előzőhöz :
Cat5E-n is összeállt , de azt inkább nem értékelném , csak az éjszakai képen a piros színt nem értékelném pozitív jelnek ....
-
Tarek El-Ali
tag
-
modflow
veterán
Szeretnék venni egy IP kamerát, de nem vagyok otthon ebben a témában.
Azt szeretném, hogy a ház udvarát tudja megfigyelni, éjjel is lásson.
Viszont nem tudom, hogy mit jelent a fókusztávolság pl.Kinéztem pl egy ilyet:
BESDER Yoosee IP Camera Wifi 1080P 960P 720P ONVIF Wireless Wired P2P CCTV Bullet Outdoor Camera With MiscroSD Card Slot Max 64G
https://s.click.aliexpress.com/e/CGYKHdODe mi a különbség a 2,8 3,6 és a 6 mm-es fókusz között?
-
zsoika
addikt
válasz
Tarek El-Ali
üzenetére
Kicsit off.
Nem tudod a kat 6e tényleg ki tudja váltani a HDMI-kábelt? -
PodMAN
senior tag
válasz
Tarek El-Ali
üzenetére
Köszönöm az ajánlásokat.
Csak a kamerákhoz kellene végigkábeleznem a lakást, így oda bőven elég a Cat5e. A szobák RJ45 aljzatai Cat6a-s kábeleket kaptak. -
Pfund
csendes tag
válasz
markussandor
üzenetére
Köszönöm a tanácsod

-
hzsolee
őstag
válasz
Tarek El-Ali
üzenetére
Köszi a pm-et, megrendeltem.
-
regenyid
tag
Sziasztok,
A Hikvision IP kamerák ONVIF szabvány használatával kompatibilisek más gyártók rögzítőivel? Próbálta már valaki? Vagy esetleg csak és kizárólag Hikvision NVR-ekkel működnek?
-
hzsolee
őstag
Analóg, szóval erőssen off:
Korábban kérdeztem egy hik analóg kamerával kapcsolatban.
Namármost elég randa a képe
De tud olyat, hogy lehet váltogatni a TVI AHD CVI CVBS között egy kapcsolóval.A rögzítő viszont csak a cvbs állásban ad képet. Alin néztem, bő 6 ezerért van olyan panel ami mindegyiket tudja. Érdemes vennem ilyet? Jobb képet adna valamelyik másik állásban?
-
markussandor
senior tag
Tavaly költöztem be a jelenlegi házunkba, és a festés közben elterveztem, hogy mit, hová szeretnék kábelezni.
Akkor elégnek gondoltam a legolcsóbb Cat5e kábelt, vettem is belőle 100m-t. A legnagyobb távolság is csak kb 10-15 m a switchtől, szóval eddig minden frankó. DE! Múlt héten megtudtam, hogy ez egy olcsósított kábel fajta, ami azt jelenti, hogy belül alumínium, rézzel futtatva, ami elvileg nem hátrányos a hálózati forgalom szempontjából, hiszen valós körülmények között hozza a gigabitet, de a tapasztaltabbak szerint a POE miatt nagy távolságoknál, már lehet vele probléma.Azt akartam ebből kihozni, hogy bőven elég a Cat5e, de az minőségi, réz kábel legyen!
A sebesség csak sokadlagos szempont egy kamera rendszernél, mert a tipikus sávszélesség igény 4MP-es kamerák esetén fullra csavarva a minőséget kb 20 Mb/s. Szóval a régi Cat5 kábel is elég lenne hozzá, de annyival viszont nem olcsóbb, és ha máshová kell a gigabit, akkor szívás...
A Cat6 is "csak" gigabitre képes, ha időtállót akarsz, akkor Cat6a. De ezeket sokkal nehezebb bekötni, mert jóval vastagabb, merevebb a vezeték, én emiatt is maradtam a Cat5e-nél, gigabitnél több még nagyon sokáig nem kell otthonra, pláne, hogy a wifis eszközök szaporodnak, a kábelesek meg csökkennek :-)
-
lakisoft
veterán
-
Pfund
csendes tag
válasz
markussandor
üzenetére
Felmerült még egy kérésem.
UTP kábelből milyet érdemes vennem? érdemes réz CAT-5E vagy elegendő a sima CAT-5E?
kb 15méterre lesz a legtávolabbi kamera és padláson lesz fektetve.
Ezt néztem ki:
[link] -
Pfund
csendes tag
válasz
markussandor
üzenetére
ok köszönöm a segítséget

-
tonnni1
tag
Teljesen kezdő vagyok a kamera témában és most elég szűk volt a keret így sajnos nem IP kamera lett felszerelve.
Laikusként elég szép a felszeret kamera képe, de szeretném a ti véleményeteket is kikérni.
hikvision ds 7104hqhi k1 rögzítő lett felszerelve 4 hikvision ds 2ce56d0t it3f kamerával.
Ez mennyire jó vagy rossz rendszer így?
Nyilván szebb az IP képe de normál használatra jó ez vagy idővel érdemesebb lesz áttérni IP kamerára?Ez a rögzítő IP kamerához is jó? UTP kábellel van összekötve az jó lesz az IP.hez is?
-
hzsolee
őstag
válasz
markussandor
üzenetére

-
Pfund
csendes tag
válasz
markussandor
üzenetére
Szuper és milyen POE switchet ajánlotok?
Ebből a kamerából lenne 4db DS-2CD2183G0
https://www.hikvision.com/en/Products/Network-Camera/EasyIP-2.0plus/8MP/DS-2CD2183G0-I(S)
az NVR pedig ez a típus lesz: HIKVISION DS-7608NI-K2
https://focuscamera.hu/hikvision-ds-7608ni-k2-nvr-8-csatornas-video-rogzito-p446645 -
Pfund
csendes tag
Sziasztok,
Hikvision NVR-t és hozzá 4db ips kamerát szeretnék venni és két dologban bizonytalan vagyok.
Az első hogy néhány itthoni webshopban meg lehet venni a kamerákat és az NVR-t is 1év vagy 3év garral is. Gondolom az 1év garos valami szürke importos beszerzés lehet,de jár ez bármilyen problémával?Az alábbi NVR-t néztem ki: Hikvision DS-7608NI-K2/8P sajnos a POE-s verzió több,mint a duplája nem POE-s nek.
https://focuscamera.hu/termek-kereses?k=DS-7608NI-K2
Megoldható úgy hogy a sima NVR-t veszem és beiktatok egy ilyen POE lan tápot?
https://www.amazon.com/WS-POE-8-48v60w-Passive-Ethernet-Injector-Cameras/dp/B0086SQDMM -
markussandor
senior tag
válasz
hzsolee
üzenetére
Rosszul értelmezed, 8db 8MP-es kamerát kezel egyszerre, nekem most 3db 4MP-es van, és jövőre bővíteni fogom a rendszert.
Amikor 4 kamerát teszel ki a 4K-s TV-re, akkor lesz a kamerák képének darabonként FHD felbontása. A rögzítés ettől még a maximális felbontással történik!
-
Eddig mobilon IVMS-4500-al elértem a kamera képét.
Ma valamiért nem megy.
Kamera restrart megvolt, a kamera menüben van kép, és rtsp-n keresztül is van, egyedül a mobil appal nem akar működni. -
jézusom
addikt
Sziasztok!
Van egy provision rögzítő nvr5-8200x. Távoli windows klienssel nem tudok mentett videót rögzíteni. Vissza tudom játszani, de kiválasztom mit rögzítsek PC-re, semmit nem csinál csak 0%on áll. Arra gondololtam, esetleg a windows jelszós hülyesége (win10)miatt nem megy. De multkor egy másik win7 gépen se ment.
Mi lehet a megoldás? Most jobb híján odamegyek rögzítőhöz pendrivval, de távolról kellene menteni

-
tonnni1
tag
IVMS-4200 szoftverben a vissza játszásnál nem tudok gyorsítani, hogy tudom beállítani a gyorsítást?
-
hzsolee
őstag
válasz
markussandor
üzenetére
Még egy kérdés. Azt látom, hogy a 8MP csak egy kamera esetén áll, a 4/8/16 csatorna 1080-ban van rögzítve. Ennek fényében milyen kameráid vannak? Mert akkor hiába akarnék 4MP kamerákat venni. Vagy teljesen rosszul értelmezem...
-
hzsolee
őstag
válasz
markussandor
üzenetére
Az kb ugyanaz csak 8 csatornás ugyebár? Aztán van a 4p verzió amin hátul 4 utp csati van és poe-s. Ja, és amit linkeltem abból is van A és B verzió.
Megrendeltem majd kiderül... -
tonnni1
tag
Sziasztok!
ivms 4200 client programban nem tudom a visszajátszott videót letölteni.
Ebben a videóban amikor a kiválasztott videón nyom egy jobb klikket akkor ott megjelenik a download, nekem nincs ott. Mi lehet a gond?
-
lakisoft
veterán
Mozgásérzékelésnél hogy érdemes állítani az elő és utórögzítést? Jelenleg 5mp az előrögzítés és 5mp az utó rögzítés többször észrevettem hogy a teljes mozgást nem rögzítette csak egy részét.
-
lakisoft
veterán
válasz
lakisoft
üzenetére
Sikerült megoldanom a problémát. A Nas csoportban sem tudtak segíteni viszont találtam egy leírást aminek nagy része hibás volt de a koncepció működőképesnek bizonyult. Itt találjátok a részletes leírást: [link]
lényege hogy 4 kamera és 1 samba share (NAS)-rel megvalósítható működőképes rendszer ha kameránként külön user külön share-re dolgozik és a usereknek disk használati limit (quota) van beállítva. Mióta ezt megcsináltam hibátlanul működik.
-
bigrock
Topikgazda
válasz
markussandor
üzenetére
Nekem is ilyen zizeg otthoL, teljesen jó
-
hzsolee
őstag
válasz
Tarek El-Ali
üzenetére
De maga a cucc, kezdetnek vállalható? Az árakat nézve apránként vennék pár kamerát. Addig kipróbálnám a meglévő, nem hik kamerákkal.
-
tonnni7
tag
Sziasztok!
Hikvision kamerához magyar szoftver leírást tudna nekem linkelni valaki?
Előre is köszi
-
hzsolee
őstag
válasz
hzsolee
üzenetére
Most, hogy vásároltam náluk, küldik az új ajánlatokat. Gyanússan olcsón kínálnak egy 4 ch hik nvrt. Piszkálja a fantáziám. Lehet leépítem a "kínai" vonalat....

-
zsoika
addikt
Srácok! Beltérre keres egy barátom ip kamerát. Hd ,fhd elég és olyan kellene smire távolról is rá tud nézni. Rögzítés sd-re, wifi vagy éjjellátó funkció nem fontos de jó ha van.
Minél olcsóbb kellene ....szóval nem baj ha kintről van és nevenincs, csak működjön és ingyen app-os legyen.
Köszi -
hzsolee
őstag
válasz
Tarek El-Ali
üzenetére
Köszönöm. A p-t nem értem, mert a sima IR is műanyag házas. Az f-nek meg szerintem nem lesz jelentősége. Éjjel berendeltem a pf verzióból egyet gyorsan az emagról, mert jó áron volt, meg már csak 2 darabot írt.

-
gozso
őstag
hoop, ezt nem ide akartam

-
hzsolee
őstag
Hikvisionnál mit jelent a terméknév végén a PF? Analóg kamera DS-2CE16D0T-IRPF de van csak ir véggel is
Köszönöm -
kovyhun
tag
válasz
regenyid
üzenetére
Köszönöm. Az egyszerűbb kiépítés és villámok (otthon több dolog elszállt ami vezetékes neten volt egy közeli villámcsapáskor, ez a ház meg dombtetőn van) miatt szimpatikusabb a wifi.
Hétvégi ház külterületen, nem hiszem hogy nagy zavar lenne wifin, de mivel kicsi a ház is, vezetékezés sem nagy feladat, csak esztétiakilag kell megoldanom. Azért elgondolkodok pár kamera vezetékezésén, így jöhetnek nem wifis ajánlások is
-
regenyid
tag
válasz
kovyhun
üzenetére
A vezetékes kapcsolatnál stabilabb nincs. A wifi érzékeny a mikrohullámú sütőn keresztül az esőn át a vasra a betoban és még sorolhatnám. Még az sem mindegy a routered melyik wifi csatornát használja. Mert ha esetleg a szomszédok wifijével azonos, máris problémáid lesznek az adatátvitellel.
Egy 6 kamerás Wifi rendszert kellett kiépítenem nem is olyan rég. A vége az lett, hogy a 6-ból 4 kamera vezetékesen lett bekötve. 2 kamera úgy ahogy megy Wifin, de azok stream-jét is vissza kellett vennem 1080p-ről 720p-re. Ha a távolság nem túl nagy, és időjárástól, és egyéb árnyékoló elemektől védett akkor mehet a wifi-s kamera is. De azért a router minősége, és teljesítménye sem mindegy. -
regenyid
tag
válasz
kovyhun
üzenetére
Szia,
Fisotech Wifi B-2Mp
Wifi-vel azért vigyázz.. Ennek a kamerának is lesz Ethernet csatlakozási lehetősége, úgyhogy ha tudod inkább vezetékezz. Ha nem megoldható akkor marad a Wifi. -
kovyhun
tag
válasz
Janos250
üzenetére
Szia,
pont ilyesmi kamerát keresek, nem kell drága márkás, csak jó legyen.
Kínai oldalakon sokféle van, de nem tudom mit merjek megvenni, nincs felesleges pénzem.
Kültéri, nagyobb látószögű, onvif, ha lehet wifis.
Vettem egy Wanscam hw0043-at de az is csalódás
Tudsz ajánlani használható kamerákat? -
Vityahun
tag
válasz
Tarek El-Ali
üzenetére
igen, ez igaz, 1.8m széles, és 2.4m magas két szárnyú bejárati ajtó
-
zsoika
addikt
válasz
Tarek El-Ali
üzenetére
Ha a normál kapcsolódást is bepipálom akkor alul mind a 3at kipipálja....tehát a "központ" is.
A "riasztás kimenet" pipa "A-1" "A-2" kell az email es riasztáshoz ,vagy az a hiki külön kimenete (riasztóhoz)
"A-ról B-be belép (belépés) ==> riaszt
B-ből kilép A-ra == >nem riaszt"
Nálam nincs "A" és "B" ,csak 1# terület....tehát aki oda belép azt fotózza. Ezzel az a bajom hogy amikor kimegyek a házból azt is fotózza. Én csak azt szerettem volna eredetileg hogy a ház ajtajához közeledő mozgásra riasszon. Akkor az valami más funkció lesz....szétnézek a beállításokban.Gondolom arcfelismerés nincs
jó lenne ha csak az idegenekre riasztana.
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Gumi és felni topik
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- OnePlus 15 - van plusz energia
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- További aktív témák...
- 10 db egyben : Cisco AIR-CAP3602I-E-K9 - Access point , Jelerősitő -
- Ruckus ZoneFlex R310 - Beltéri Access point - Több db - Hozzáférési pont
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- HP EliteBook 830 G7 Üzleti laptop / i5-10210U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / 13,3 FHD / HUN bill
- iPhone 13 128GB gyári független gyári 94% akku számlával
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egyébként a Powerbizt.hu ra gondoltam, hogy azok az árak amik ott vannak, azok távol állnak a valóságtól, de ha bejelentkezel, akkor egész jó árak vannak, persze sajnos csak cégek részére.

Megrendeltem majd kiderül...

vacs