Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pirosmajom

csendes tag

válasz Neck #11 üzenetére

A mi cégünknél rohanunk egyik meetingről a másikra. Alapelvárás, hogy reggeltől ebédig kibírja a noti, ebédszünetben (45 perc) maxra töltsön, majd kibírja a délutáni munkát. A legtöbb tárgyalóba ha beültök 8-10 fővel, egy fél órás meetingre, nem fogunk elcseszni 5 percet mire mindenki talál egy konnektort, és bedugja magát. Meg nem fogok egész nap töltőt cipelni mindenhová.
    Ráadásul ez munka, ezt nem tudod skippelni.

Aha-aha, mellettünk is "dolgozik" egy ilyen multikulti cég menedzsmentje. Ők is fentieket nevezik munkának. Viccesek vagytok. Még mielőtt: én magam is voltam része hasonló szervezetnek, a 4. semmirevaló meeting után elmeséltem nekik, hogy amíg ők trécselnek napi 8 órában, addig én az irodámban leszek és dolgozom, ha valaki akar valamit nem talál meg ott, hanem nyugodtan írjon e-mailt. De ofkorsz így is a távozás útjára léptem. Jobban érzem magam, ha a munka az valódi munkavégzést takar. Ezt a konnektorkeresés témát mondjuk nem tudom értelmezni, ott van előtted az asztalon beépítve, ugye. :)

• Danex

addikt

válasz Neck #11 üzenetére

Cégnél csak laptopjaink vannak, ritka azért az, hogy a managerek laptopjai a jegyzetelést, kivetitést, team chatet, emailezést ne bírnák ki azért hosszú órákon át, az viszonylag ritka, hogy reggel 8tól 12-ig 1x alkalommal se tudnának visszamenni az asztalukhoz ahol az első mozdulat, hogy a dockolóra feldugják a gépüket. Ha pedig egész nap meetjei lesznek akkor úgy is le van foglalva neki a tárgyaló így be tudja dugni oda a gépét ha már úgy is ott lesz egész nap.

Fejlesztőként pedig ritka, hogy egész nap az asztalunktól távol kéne buildelnünk, hogy azt a néhány 1-2 órás intervallumot ne bírja ki.

Persze ezért jó hogy széles a notebook skála, mert a folyamatos rohangálós embereknek elég egy alacsony teljesítményű de nagy kapacitású gép, erre pl majd a most megjelenő ARM-es gépek kiválóak lesznek.

Új hozzászólás Aktív témák