- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigee
aktív tag
válasz
vidobali #8133 üzenetére
Igazad van.
Nem csak bebeszéled magadnak.
Adott a Szent István úton egy egyirányú utca, nem a 4 sávos, az iparkamara mögött. Megyek a a kétkerekűmmel befele, szabályosan, kivilágítva, (hajnalban) menetiránynak megfelelően, kb gyök2vel. A kanyarban a paraszt szembe jön velem bömössel, és rinyál, hogy mit keresek az úton...Ha a normál tempómmal megyek, akkor a motorháztetőn landolok...és ez, vagy hasonló dolgok nap mint nap... Természetesen a kerékpáros társadalmat sem kell félteni, tisztelet a kivételnek.
-
zsigee
aktív tag
válasz
cellpeti #7961 üzenetére
Kívánom, hogy valamit hozz ki belőle még, de szerintem búcsúzz el az egésztől.
Tőlem megkérdezte a rendőrnéni a feljelentéskor (kerékpár lopás): "Látta az esetet?"Mondtam neki, hogy akkor gyanúsított lennék! Ennyit a rendőrségről....A jegyzőkönyvekkel nem foglalkozik a kutya sem...
-
zsigee
aktív tag
590 bad sector egy maxtor 120as ide hdd-n. És valami eddig ismeretlen akármit írt ki, hogy az a fájl rendszer, de nem RAW! A GetData simán látja. Utána HDD regenerátor, és az első körben mentett 68Gb használható adat mellé még 7,5 menthető volt. A GetDatának nem kell partíció, szerintem.
-
zsigee
aktív tag
válasz
cellpeti #7846 üzenetére
Az egyik kolléga linkel is valamit: "I think that is power management driver:- http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-70024"
[link]
Talán próbáld meg.A megoldás pedig talán a telepítés módja lesz, xpsp3 kompatibilitással, rendszergazdaként.
-
zsigee
aktív tag
-
zsigee
aktív tag
-
zsigee
aktív tag
válasz
moonguru #7797 üzenetére
Ezzel még várjunk
. Írtam, hogy jelentkezek mindenképpen, és szoktam is.
Gondolkodok, mert kb 50cm a mélysége egy ilyen monstrumnak, és az asztalon épp elférne a 19"-os Samsung lcd melett. Ez némileg gázos így, mert az asztalon érdemes helyet hagyni...
Szóval kereslek mindenképpen, 1-2 héten belül. Eldobni meg kár lenne, a felbontása roppant vonzó! -
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #7778 üzenetére
Lcd van, köszi, mindenképpen crt kellene, fotókhoz.
moonguru kolléga ajánlott egyet, de Komáromban van, és 32kg...fuvart meg nem negyon akarok fizetni...ezért nézelődök Győrben is. -
zsigee
aktív tag
A crt monitor engem érdekelt-érdekel. 17-19" lenne a jó, mert nincs akkora helyem, hogy a nagyobbakat használjam. Csak kifogástalan műszaki, és esztétikai állapotban levő monitor érdekel! Szürke, fekete, vagy ezen színek kombinációjában leginkább. De ha nagyon szép a hagyományos "fehér" az is jó.
-
zsigee
aktív tag
válasz
phanzetomox #7641 üzenetére
Azért meglepődtem volna....Jó üzletelést!
-
zsigee
aktív tag
válasz
phanzetomox #7635 üzenetére
A győri totyikban lehúztak?
-
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #7599 üzenetére
Igen, vagy visszakapsz egy "roncsot"...Én a pénzt, vagy a csereterméket erőltetném...De csak egy vélemény.
Egyszer én is belefutottam egy ilyenbe...akkor 6k-m bánta, és a kis kaposvári görény meg röhögött a markába... -
zsigee
aktív tag
Hi All!
Kifogástalan állapotban lévő CRT monitort keresek, minimum 17"-t. Nem minden áron!
Előny ha fekete, vagy szürke , esetleg ezek kombinációja. Felbontás minimum 1280*1024@75Hz. Márka mindegy, működjön, kifogástalan színei legyenek.Üdv!
-
zsigee
aktív tag
Posta, 25kg-ig 2k körül van. Start-start plussz csomag, és háztól házig, nagy dobozokért is.
-
zsigee
aktív tag
válasz
sladka_pani #7454 üzenetére
Én sem értem
De várom a megoldást
-
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #7242 üzenetére
Háát, ezzel meg én nem értek egyet teljesen. Nem szeretnék 10éves lapost hajtani...
Driver van többnyire mindegyikhez. Főleg az újakhoz. Akkuidőm 4óra!!
Ami valóban előny a masszív szerkezet, ez tény! A garancia pedig garancia. Ha baj van a vassal, akkor így is úgyis garizzák, lehet az idő tolódik vele, mert consumer... -
zsigee
aktív tag
Lenovo G550, több mint két éves, csak akku gondja volt, 15kból meg lett oldva.
Az enyém pedig 570es, B950-nel. Vaio "stílusú" gombokkal, stb. Röhögve tudja azt, amit asztalim. Szép, a klaviatúra körül pedig fém betét, vagy annak látszik
A műanyag fényes felületű, ez mondjuk kicsit kényes, de ár -érték arányban az egyik, ha nem a legjobb választás. Szerintem, gumicsirke.És igen, ezek nem üzleti gépek, de én nem is vagyok üzletember...
-
zsigee
aktív tag
Ezt nem mondtad...A tányérosnál nem box van, hanem beltéri. A box a koaxon érkező digitális jelet alakítja a tvnek megfelelő jellé. A beltéri meg a műholdas jelen dolgozik. Nekem kábeles digim van, és amit írtam az működik is. Tányérossal nem tudod kikerülni a beltérit, és kell a kártya is.
Valakinek esetleg más vélemény? Jól írtam a dolgot? -
zsigee
aktív tag
válasz
stairmaster #6979 üzenetére
Kábeles digid van? Nem tányéros.
Fogod a koaxot, bedugod a tvbe, ha tudja a tv a digitális jelet kezelni, akkor automatikus keresés, elvileg, de lehet, hogy bemenetet kell választani, a Sharpon valami ilyesmi volt. Ha sima tv módban vagy, akkor pedig minimum analóg adást kapnod kell!Más.
Canon 1100D-ről vélemény?
-
zsigee
aktív tag
válasz
stairmaster #6977 üzenetére
Nekem is SD boxom van Győrben, hidd el, nem kell az. A monitor azt a koax kábelt kapja, amit a digisek behúztak, semmi mást. Digitális adást nézek rajta, és szebb, mint boxxal. A tvn kell szerintem valamit állítani.
A kártya a box működéséhez kell, mert az van kódolva. -
zsigee
aktív tag
válasz
stairmaster #6975 üzenetére
Ha nem használod a boxot, akkor minimum analóg jelet fognod kellene, de mivel a digitális tuner is van a a tv-dben, simán a digitális jelet is tudnia kéne. (meg kellene jeleníteni)
Nekem a tv Sharp, az boxon keresztül kapja a digitális jelet, scarton, de az analóg is be van dugva koax kábellel. A kis szobai pedig egy tuneres Samsung monitor, ami tudja a digitális jelet kezelni, meg is teszi...
Valami a tvden nem klappol. -
zsigee
aktív tag
Örülök, hogy ilyen sokat írtok, legalább van mit olvasni.
A türelmem szinte végtelen, akár 3 hetet is várok.
Házikó marad, ez biztos, a POV-M2S egy jó htpc alternatíva volt anno, szabvány atx, minden elfér, és a helye is meg van. A hűtés csere egyértelmű, mert a 775ös hűtőt egyikre sem tudom feltenni...nincsen hozzá átalakítóm.
Vga marad szintén, 240gt, még Füleske árulta. Tud annyit, ami nekem elég. a táp szintén marad, 550es Chieftech. A ramon agyalok, van 3*1gb ddr3-am. Lehet megtartom, elsőre elég, aztán meglátom. Csak cpu, és lap kell. Normális áron szeretnék normális vasat. Nem vagyok elvakult, és nem fogok vagyonokat költeni a gépre, de a váltásnak itt az ideje. Ezért kértem a tanácsotokat. Ti többet tuningoltok, illetve foglalkoztok ezekkel az újabb dolgokkal, több a tapasztalat, ezek érdekeltek.
-
zsigee
aktív tag
válasz
Füleske #6893 üzenetére
Akkor újra....Hosszú távra tervezek a vassal, nagy felbontású filmek-(m2ts)-lejátszása, és fotó szerkesztés-ez még kicsit várat magára, és nem is az én konkrét "projektem", de erő kelleni fog. Ezek mellett kevés játék. Most Intel van, elégedett vagyok, de néha lassú...Már öt éve nyúzom, és kb ennyire tervezném az újat is. Azért érdeklődök, mert a "legjobbat" (ez persze nem így van) szeretném kihozni a dologból. A lényeg, hosszútávra!
Volt dolgom valami Athlon II x4-el, meglepett, tetszett. Az árak is barátságosabbak AMD vonalon.
Szóval i5-t javasoljátok inkább. Akkor arra felé nézelődök jobban. És egy ilyen alá a lap, mindegy, vagy azért válogatni kell?Újra
-
zsigee
aktív tag
válasz
Borokafa #6862 üzenetére
Hi!
Köszi Lajos. Ez a hűtés téma érdekes lesz. Egy fekvő házikóba menne bele a cucc, amit jelenleg is használok. Abba magas hűtő nem fér el. A mostani 6,6 cm magas
És akkor egy újabb kérdés, ami még nem hiszem, hogy az utolsó...: FX6100, vagy FX4100? Esetleg i5-2400? Ezen agyalok hetek óta...
Üdv. -
zsigee
aktív tag
Hi All.
Egy FX6100 alá milyen lapot ajánlanátok? (USB3, SATA3, PCIe) Ha egy GT240 kerül mellé, az nem okoz gondot? Az AM3+ és az AM2 hűtő lefogató kerete egyforma? Milyen hűtőt ajánlanátok hozzá, ami max 10cm magas (borda, hőcső, venti), és hűt is. (PL 775ösre volt-van a CM H-L3.)
Köszi. -
zsigee
aktív tag
-
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #6693 üzenetére
No kérem.
Meg is néztem a laposon, hogy milyen is a vlc.
VLC 2.0.0
A film címe: Stone, csak 5800kbps, 1280*694, x264 DXVA MKV
És a MPC-HC 1.5.*** x64A kép minősége szemmel látható a 15,6"on, akkor 32"-nál?
Minél több filteren megy át a jel, annál butább. Szóval lehet szoftveresen is dolgoztatani.
Azért ez a film, mert erre kattintottam, random. -
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #6691 üzenetére
Aham. Csak a vlc sok olyan filtert feltesz, (vagy feltett) amitől a kép nem tetszik, és butított, ezért játsza vígan. A BD-re pedig van egy jó lejátszó, az Arcsoft TMT, de avit és egyéb dolgokat nem játszik. A szinkronhanggal meg hadilábon áll
. Jelenleg nem tudom kofigurálni a vlc-t, de lehet mégis meg kell nézni. Gondolom telepítésnél egy csomó dolgot be lehet állítani.
-
zsigee
aktív tag
válasz
sagesz93 #6688 üzenetére
Értem. Megfontolom, mert esélyes, hogy 5évre tervezek megint. Hasonlót néztem AMD vonalon is tserrof javaslatára, ott az FX6100 lenne. Olcsóbb, és most néztem, 6core.
Gondolkodok, hogy melyik legyen. Az ár az AMD felé húz, és annyi jót is hallottam, hogy akár visszatérnék.
-
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #6686 üzenetére
MPC-HC v1.5.2***. Nem szeretem a sok lejátszót, és kodeket, mert a sok szűrő butítja a jelet...720-ra kifogástalan, 1080nál kevés, mkv konténer. Az m2ts pedig a BD. 10k fölötti bitrátánál eléggé szenved. És valamiért a DXVA-t sem kezeli normálisan, pedig pont ez lenne a lényeg....
-
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #6682 üzenetére
Hidd el, elfogy. És nem tudom miért. Nem melegszik, jó a táp, stb, de m2ts-nél elfogy, meg 1080nál is döcög, néha. Win7, normálisan driverezve.
És igazad van, elég korrekt, de a másik az 5év. Most még ki lehet szállni belőle, de annyira jönnek az újak, hogy esni fog az ára nagyon.
Amúgy hibátlan, és ha érdekel bárkit eladó lesz. -
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #6679 üzenetére
Ez nem biztos, hogy "trend" kérdése. Nekem pl még nem volt új vasam. Mindig a meglévőt próbáltam "okosítani". Most is csak lapot, meg cpu cserélnék, mert esélyes, hogy még korrekt árat kapok a meglévőért. És ha már váltok, akkor jó lenne normálisra cserélni. És mivel nem sürgős, így jól körbe járom. Ez természetesen az én véleményem, sokszor valóban csak "parasztvakítás".
-
zsigee
aktív tag
válasz
sagesz93 #6672 üzenetére
Igen, erre a "szandis" dologra gondoltam
A játék nem mérvadó, ritka, de az 1080p, és BD annál inkább. A profilban szereplő konfigot cserélném, mennyivel tud többet egy i3? (teljesítményben, nem csíkszélesség, és egyéb dolgokban)
A lap mérete majdnem mindegy, ATX fekvő házba megy. -
zsigee
aktív tag
Hi All!
Segítséget kérnék. Melyik 1155-ös lapot ajánlanátok 30k körül. Ha olcsóbb, nem gond. Ami elvárás: DDR3 foglalat, tudjon USB3-at, sata3-t, saját vga hdmi-vel. És ehhez a laphoz i5-vagy i3 lenne jó? Ha i5, akkor melyik, ha i3, akkor melyik? Hosszabb távra tervezek, a jelenlegi 5 esztendős.
És hasonló érdekelne AMD vonalon is. Bár az már nagyjából látható. AM3+ Gigabyte vagy Asrock lap, meg valami FX. Erre is jöhet a javaslat, kb 3-4 hét múlva aktuális is lesz, boltosok rettegjetek, jövök.Köszönöm, üdv.
-
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #6212 üzenetére
Ezért kell EMOlógiát tanulni
Más!
Volt '99-ben egy játék, aminek nem tudom a nevét, sajnos. Ha tudnám, nem tenném fel a következő kérdést.
A játék nem volt túl bonyolult, snowboarddal kellett lecsúszni a hegyről...Ha valki emlékszik rá, a nevét megírhatná. Akkoriban egy nagyon komoly, kb fél millás vason játszottuk, 19"-on. -
zsigee
aktív tag
Hogy mennyi bajod van
Lesz tartalék. De komolyan, lehet egyáltalán 2db-os kiszerelésben venni? Ezeket általában 4esével adják, vagy nem?
Esetleg nézz körül a lidl áruházban. Ha találsz Tronic márkájú világoskék színűt, az elég jól tudja helyettesíteni a keresett akut. Állásában nem merül le, olyan gyorsan, mint a hagyományos akuk. Nekem is van, lámpába szoktam használni. -
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #6135 üzenetére
Folyamatosan erősen világít a LED, és nem mozdul a kurzor. Talán mintha túlfeszes lenne...Bár ennyire nem vágom a dolgot.
-
zsigee
aktív tag
Ok. Lehet nem értem a linket akkor, de nem 0404es kell hozzá? Vagy az mit jelöl? Mindenhol 1001 van, de ennek akkor nincs értelme... Hagyjuk, már látom...
Más.
Boltosok, vagy bárki. Háttér világítással ellátott billentyűzetet "keresgélek", mit ajánlanátok. Csendes legyen, ez a másik fő szempont. Ha létezik ilyen barátságos áron, akkor érdekelne egy. -
zsigee
aktív tag
válasz
cellpeti #5958 üzenetére
1. valami hiányzik a frissítések közül, találkoztam már vele...
és/vagy
2. Nem megfelelő a telepített MSE. 32-64bit ütközés.
3. Felment valami programmal egy másik hasonló program, pl a kávézós...A második eset ritka, de lehetséges. Leginkább az első, vagy a harmadik játszik.
-
zsigee
aktív tag
válasz
cellpeti #5929 üzenetére
Na ez off lesz. Nem Te mondtad, múltkor, hogy a biosban mindent bele lehet állítani?
Félre a hülyeséget, a bios boot menüjlénél kell lennie olyasminek, hogy máshonnan bootoljon. Azt kell engedélyezni, és utána F12-ben meg is jelenik a kártyaolvasó. Ha nincs ilyen lehetőség, akkor a masina alapból nem támogatja a memkártyáról való telepítést. Marad az optika, vagy a pendrive. -
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #5893 üzenetére
Valóban, nem mondtam. És nem egyértelmű másnak, ami nekem igen.
Igazad van.
Dorien:Nem menne rá...Szerintem a másik vége is szélesebb, mint a gép maga.
-
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #5888 üzenetére
-
zsigee
aktív tag
válasz
Balinov #5882 üzenetére
De, Pentax van az ismerősi körben, az esküvős képeket is pentaxxal készítették. Ne kérdezd a típust, de Pentax mánia meg van a srácnál. (Wildungphoto-érdemes megnézni) Csak Ő elfogult, több véleményre vagyok kíváncsi. Néztem a Sonyk alpha-it. Azok se kutyák, de 7-800eurot nem akarok költeni...
-
-
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #5872 üzenetére
2mp?
Bocs, én nem vagyok sem fotós, sem semmi ilyesmi...Még amatőr sem. Néha kattintgatok, de kis masinám is 7,2mp...Szóval nem értem. Átlag 3Mb egy kép, szerkesztve akár a duplája. Raw-ban meg...Tárolásra külső hdd! Ha tényleg fontos.
Más, ha már itt tartunk.
Milyen masinát ajánlanátok normálisabb fényképezésre? Maradjunk a földön! -
zsigee
aktív tag
-
zsigee
aktív tag
"Aztaqurva"!
Ezek be sem férnének a házba...Ezekkel tényleg fűteni lehet
Nekem a CM-L3 6,6cm magas, ventivel együtt...így elfér a kis fekvő házban...
-
zsigee
aktív tag
válasz
Borokafa #5759 üzenetére
Nekem vinyóról-vinyóra nem megy így, nem hogy külsőre...
Ha már itt tartunk, az új lapokon van sata3 felület, ugye?És egy másik kérdés. Olyan programot keresek, amivel az mp3ról, le lehet szedni a szöveget, csak a zene maradjon, mint a karaokee-n. Van egyáltalán ilyen?
-
zsigee
aktív tag
Hi All!
Olvastam a hsz-ket, köszönöm mindenkinek. Igazából még így sem tudom. Csak meg lett erősítve a "gyanúm", ha olcsóbban akarom kihozni, akkor AMD. A fontos az lenne, hogy menjen a cpu-vga összedolgozás, NV-GT240-nel. És hosszútávra berendezkedve legalább 2 usb3 csatoló. Tuning nem annyira érdekes, nekem. Nézegetem az Asrock deszkákat, érdemes velük foglalkozni? Az áruk elég jónak tűnnek. És egy E6550-et érdemes-e i3ra cserélni, vagy inkább i5? -
zsigee
aktív tag
Urak!
Segítséget szeretnék kérni. Tapasztalatok, és indoklások jöhetnek. Az örök érvényű kérdés következik: Intel, vagy AMD.
Jelenleg Intelt használok, a profilomban megtalálható. A laptop pedig szintén Intel, B950es, és nagyon tetszik, pedig ez buta, állítólag. A fontos a hd tartalmak zökkenőmentes megjelenítése, és ha esetleg játék van, ne tököljön. Ez utóbbi ritka. Hosszabb távra gondolkozok, a jelenlegi is már vagy 5 éve van nálam. Grafikonokkal nem tudok mit kezdeni, javaslat kellene, indokkal. Lap-cpu kombó ami kellene, ramom, stb van.
Üdv. -
zsigee
aktív tag
válasz
Balinov #5659 üzenetére
Ez így kicsit nehézkes Bali. Ha nem tévedek, nálunk nem kW-ban mérik. Persze át lehet számolni, de konkrétan a mi lakásunk egyedi mérős, és ott egységek vannak. Ebből számolnak valamit. (Sosem érdekelt, és sosem számolgattam. A végeredménnyel foglalkoztam, ami panelprogramban elég jó arányokat mutat.) Ha ez segít, négy emeletesben, negyedik emeleti, középső, 50 nm-es panel, melegvízzel legdurvább 18k. (Ebből 3,7k körül van az alapdíj, ami fix, meg kb 3k a víz melegítésének díjja. A vizet pedig a Pannon víz felé kell fizetni.) Jó a szigetelés
-
zsigee
aktív tag
Csak a startlapos izét tudom kiolvasni...firefoxból...
Dorien:Ez itt Németországban kicsit necces.
Acer netbook, atomos, és valami győri boltos-szervizes xp-t rakott rá. Folyamatosan összeszakad, de a tulaj meg nem tudja a kódjait. A router-modem beállításokat viszont a lakás tulaja csinálta, és nem a gép tulaja. Ha gyalulok, nem lesz se net, se semmi. A skype-ot megoldom, új fiókkal, de wifis kód kellene. -
zsigee
aktív tag
Urak!
Segítség kellene. Adott XP, jó nagy hulladék... (XP4ever nyúlk@ka edition) Újra kellene telepíteni, de szükség lenne kettő adatra. Skype azonosító és jelszó, valamint egy wifis elérési kódra, amit sajnos a tulaj elfelejtett. Bonyolítja a dolgot, hogy a router nincs a lakásban, stb. Egy vírusos netbookból kellene kihalászni ezeket, csökkentett módban, mert normálban letilt mindent.
Elég sürgős a történet, szóval minden ötlet, javaslat érdekel.
Köszönöm, üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- IPhone SE 3 64GB gyári független 2025.11.20. Apple jótállás
- HP EliteBook 855 G8 Ryzen 5 5650U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- IPhone 13 256GB gyári független kék és fekete színben makulátlan kiváló akkuval + jótállás
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független független modellek új akkuval! Kék, ezüst, Grafit
- IPhone 13 256GB gyári független bontatlan 1 év Apple jótállás
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest