- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigee
aktív tag
válasz
memphis221 #11347 üzenetére
Háát, én nem tudom, lehet vga limit, ha gyenge a cpu, de képet akkor is kéne adnia, szerintem. PCI-e az szabvány. Ha nem kell külön táp a vganak, ahogy Bali is írta, akkor kéne képet adni... Nézd meg, amiket feljebb írtam.
-
zsigee
aktív tag
válasz
memphis221 #11345 üzenetére
Hi!
Első körben a digitális portokra küld jelet, leginkább HDMI. Második lehetőség: A biosban lehet át kell állítani alaplapról vga-ra.
Bios védelem nem lehet, mert a g31-ben még nem volt, nem úgy mint H77-ben...Próbáld dvi portról átalakítóval, ha a monitorod d-sub. -
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #11075 üzenetére
Értem, és láttam is, csak elég könnyű benne külön hangokat hozzátenni
-
zsigee
aktív tag
válasz
zsigee #11062 üzenetére
És a cikk!
Előbb lemaradt. -
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #11051 üzenetére
Hi!
Kb 26* linkeltem már ezt a cikket, ha ez alapján csinálod, kifogástalanul fogja lejátszani!
Egy apróság, az friss directx, illetve friss vga driver mellett érdemes egy directx9.c, 2009es verziót feltolni. A mpchc igényli, és azzal lesz teljes a dolog.
Ezt használom évek óta, semmi más codec, meg hülyeségek. És elvárt dolog, hogy mellette ne legyen más lejátszó, mert akkor semmi értelme, valamint a registry-ből is takarítani kell!
Üdv! -
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #10969 üzenetére
-
zsigee
aktív tag
Hi All!
Keresek rossz tápot, vagyis inkább csak egy darab kábelt. A 8pines tápcsatlakozóra lenne szükségem kábeleivel. (Ami a cpu mellé van csatlakoztatva.) Vagy lehet 2*4es is.
Ha valaki tud segíteni azt köszönném.Újra írtam, hátha.
Üdv!Balinov: Ez a múlkori témára, csak Neked. De azóta nem láttalak itt. [link]
-
zsigee
aktív tag
Hi All!
Keresek rossz tápot, vagyis inkább csak egy darab kábelt. A 8pines tápcsatlakozóra lenne szükségem kábeleivel. (Ami a cpu mellé van csatlakoztatva.) Vagy lehet 2*4es is.
Ha valaki tud segíteni azt köszönném. -
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #10821 üzenetére
Megy egy laptop wifin, meg a gép...
-
zsigee
aktív tag
-
zsigee
aktív tag
válasz
atos19881101 #10761 üzenetére
Beszállok én is, csak egy gyenge "Digi":
[link] -
zsigee
aktív tag
válasz
Smile8822 #10527 üzenetére
Lenne Elpida 1333Mhz-es 1Gb-os DDR3-as modulom, 1 db. 2k az ára, csak és kizárólag kipróbálva lett a gépemben, mert 3db volt belőle, de csak 2 foglalatom volt. (Tehát kb. 5 percet volt rendszerben, állásában talán nem "romlott meg"...)
Ha érdekel, megtalálsz.Más!
Valaki kormányt keresett a napokban.
Találtam a szekrény tetején egy Genius Speed Weehl3 típusú 6+2 gombos és pedálos kormányt. (Fék és gáz)
A port letöröltem róla, összedugtam géppel, a win7 automatikusan felismerte. Játékot nem próbáltam.
Akit érdekel 2k-ért vihető. -
zsigee
aktív tag
Hi All!
Stabil, megbízható tápot keresek, az alábbi kritériumokkal:
8pin-es CPU csatlakozó, 20+4pin-es táp csatlakozó, sata és pata csatik, 450-500w körüli teljesítménnyel. Jelenleg ajánlatokat kérek.Üdv!
-
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #10281 üzenetére
Ezek nem házibuliba valók... A Diamond 8.* széria-szett leginkább Home-Theater hangzásra van. Valamint a lágy jazz-és hasonló igényes zene hallgatására. Én inkább rock kedvelő vagyok, és bizony nem tudja vissza adni...más a hangzás. De ettől függetlenül nem bántam meg.
És persze kell hozzá egy jóféle erősítő is. És jó átjátszó kábelek.
-
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #10266 üzenetére
Hi!
Még nem bi-kábeleztem, elég durva kábel kell hozzá...
LF-re van kötve de az áthidaló bennt van, mert az egyik csatlakozó-pár a magashoz megy, a másik pedig a mélyhez. Ezért kell külön kábelezni. A magashoz pedig elvileg nagy ezüst tartalmú "mittudomén" milyen kábel kell...Jelenleg 4mm2-es OFC réz viszi a hangot.
Tüskéi is meg vannak? Ha nem akarod, hogy a parkettát karcolja tegyél alá 5forintost
Amúgy a legalább 2cm vastag csiszolt márvány az igazi...
Üdv. -
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #10255 üzenetére
Jók bizony. Nekem is ilyen van, csak szettben
és a másik szín.
Az árára kiváncsi lennék, akár PÜ-ben, mert én is használtban vettem...szóval érted. -
zsigee
aktív tag
válasz
Balinov #10238 üzenetére
Igazad van Bali.
Volt valaki nagyon régen, aki azt mondta (sajnos pontosan nem tudom idézni),
'a nép kezébe nem szabad hatalmat adni, mert a nép buta'. (talán görög volt)
Na most ebből, és a magyar viszonyokból kiindulva, ne lehessen fegyvert tartani, mert akkor ebben az országban mindeki nagyon "hatalmas" lesz.Cirkusz és kenyér, csak ennyi kell, ez pedig országunkban jelen van...
-
zsigee
aktív tag
A lap-cpu-ram triót egyben adnám. Nem saját, nem szeretném bontani.
-
zsigee
aktív tag
Ennyit a lakatokról...
Más.
Eladó lenne egy Jetway HA06 alaplap, Athlon x2 5600+ CPU, 2*1gb ddr2 800Mhz Kingmax ram.
A lap dobozos és majdnem minden tartozékos, a cpu dobozos, de a gyári hűtő nincs meg. Freezer Pro hűtés van rajta, ha nem tetszik, CM HTX2-t tudok helyette adni. -
zsigee
aktív tag
Hi!
Meg lett minden tegnap, de ez így elég gáz. Win7 telepítés max. 20min, frissítések wifin kb. 1h, TosHIBA! driverek kb. 6h. De lehet a keresgéléssel és infógyűjtéssel még több.
Ezt azért Lenovoék egyszerűbben csinálják. Hasonló bonyolítást HP-nál tapasztaltam...
Értem én a dolgot... de miért?
Köszi mégegyszer, üdv.Ja és tetű lassú i7-hez képest....
És még valami, a link meg is volt, onnan rángattam le mindent, kivéve a "hddprot" izét, mert az crc-s...
-
zsigee
aktív tag
Hi!
A BIOS-ban nem találtam TPM-et
A telepítés DVD-ről történt. Eredetileg a a gépen volt a win, de letörölték, indok nincs. Ezek után pedig nem tudtak rendszert telepíteni...Ez a bios védelem.
A tulajdonságos dolgon is elvileg túl vagyok, de ha tudod azonosítani:Minden ismeretlen, 28as kód (nincs telepítve), az értéke pedig a hardverazonosítóban: ACPI\TOS6205 és ACPI\TOS620A
-
zsigee
aktív tag
Üdv All!
Egy kis segítség kellene.
Adott egy Toshiba Satellite P770. Win7 HomePremium x64 SP1 fut az i7 és a 8Gb ram alatt.
Képe jó, és elvileg minden funkció elérhető rajta. Ettől függetlenül az eszközkezelő 2 db ismeretlen eszközt mutat, és nem tudom, hogy mit. Nem lehet winből frissíteni sem ezeket. Kerestem már a neten a dolgokat, a Toshiba oldalán találtam sok mindent, de ezekre nincs semmi, mivel nem is tudom mik ezek. Aida telepítve, okosabb nem lettem. Továbbá egy Tempro nevű segédprogi is, ami értesít minden hiányzó dologról. De csak BIOS frissítést ajánl...
Ezek mellett pedig a Core6 igen lomhának tűnik...
Mit javasoltok?
A telepítés tegnapi. -
zsigee
aktív tag
Nekem G570 van. B950es Intellel, meg csak 2gb ddr3 ram. Jó, keveset fogyaszt, és a 2,1ghz szerintem elegendő. Irodai célokra jó, és rendszer nélkül 100k körül mozog.
Bringákról Veled beszéltünk? Ha igen, akkor bocs, elfelejtettem
, (az adott hétvége egyikünknek sem volt talán jó...) Azóta pedig tárgytalan.
-
zsigee
aktív tag
válasz
Balinov #9689 üzenetére
Hi All!
Nem csak Neked Bali. Én épp egy Sony DSC-W35 típusú szappantartóval kattogtam a héten Ingolstadtba, de rendben van. 2007 júliusi, eredeti piros csíkos Li-ion akku, 3,4Wh-s.
A gyári papírja szerint 192 óra, egyhuzamban. Ezt nem próbáltam, de a héten a full töltés meg sem mozdult, kb 180-200 kép után sem 7,2 mpx-ben. És 5 éves...A Stamina, az Stamina...
Az 1100D nem tudom mennyit bír, de le fogom tesztelni -
zsigee
aktív tag
válasz
cellpeti #9555 üzenetére
...
Nem igazán pénzre gondoltam, vagyis nem csak arra. A mostani Edda, pedig nem Edda, hanem "patakyművek". Fantáziátlan tömegtermék, egy szóval hulladék, mint a magyar pop-rock legtöbbje. Az Edda '88ban befejezte a zenélést, egy két kisérletet még tettek ugyan... De ezt inkább hagyjuk. -
-
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #9529 üzenetére
Hallottam ezt a rendszert, egyben, és konkrétan ezt. Ismerősé volt. Anno szóba sem került, hogy megveszem. De már akkor nagyon tetszett. A hangzás győzött meg, nem a név. Most meg így alakult..
Szinte karcmentes.
-
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #9527 üzenetére
Denon AVR-2106, [link], fekete.
A frontokhoz csak 2m-es kábel megy...Az közel van. A centerhez meg 1,8m. -
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #9525 üzenetére
Ezekhez a frontokhoz, meg a centerhez megy 4mm2 nálam. Dugókat most intézem, elvileg 275/db áron aranyozott Nakamichi-ket. Postával ennyi
2,5mm2-es kellene a hátsókhoz majd, mert ugye 2*12m, minimum...ez azért gondolkodásos... -
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #9512 üzenetére
Ez jóságos, én is ilyet vettem
, a center is meg van hozzá, jövő hónapban pedig a hátsók. Na, ehhez kellenek majd kábelek is....Meg "banános" dugók
-
zsigee
aktív tag
válasz
Balinov #9161 üzenetére
Kb 6 éves a kicsike, 63papír volt az euroncsban, anno, 10k kedvezménnyel
3 év gar volt rá, kb 2,5 évnél elkezdett remegni a kép. Természetesen a srácoknál nem produkálta ezt...azt mondták rossz a vgá-m... Azért elküldik, mert garis. kb egy hónappal később úgy kaptam vissza, hogy nem adott képet, és sípolt....és én voltam a hülye, mert nem próbáltam ki a helyszínen, szervíz után...mondjuk hiszékeny vagyok...
De a gond nem múlt el, néha remeg a kép... -
zsigee
aktív tag
Ez történt a monitorommal is....Bevittem kis hibával, 2 hét múlva még el sem vitték. Amikor meg visszakaptam el sem indult....Végül 6, vagy 7 hét átfutási idővel visszakaptam. A monitor Samsung 920N, a bolt pedig a hivatalos Samsung "pont", M0D Kft.
A monitor pedig nem lett jobb... -
zsigee
aktív tag
Hi All!
Fotósok. Lightroom-hoz van magyarosítás? Illetve a Zoner PS-hez? -
zsigee
aktív tag
Akkor ezt is tessék meghallgatni.
Nyugodt kis music...nem progresszív rock. -
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #8662 üzenetére
Semmi gond. Hozzáértőtől vettem, és láttam az ő cuccát. Ott elég durva kábelek vannak, és a hangzás meggyőzött. Próbálom "olcsóbban" megúszni, de a minőségnek ára van. És azért azt hozzáteszem, nagyon szépen szól...
-
zsigee
aktív tag
Értelek. Én pedig abból indulok ki, hogy egy magyar államcsődnél, egy pl német érdekeltségű bank a saját hazájába "menti" az ügyfelek pénzét, ahhoz pedig a magyar államnak semmi köze...Így az épp hatalmon levő kormány-beállítottságtól függetlenül- nem tudja ezeknek az embereknek a pénzét ellopni. A nyugdíjpénztáraknál is ilyesmit akartak, csak állami befolyás volt...
-
zsigee
aktív tag
Államcsődnél egész véletlenül, nem a magyar bankok pénzét zárolják először? Mivel az állam ahhoz hozzáférhet...Vele együtt az ott lévő befektetéseket, számlákat? Ez tényleg kérdés.
(Szerintem Cs*nyi urat nem érdekli ki az a mobal. Remélem értesz.)
-
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #8613 üzenetére
Tehát.
Ismét írom, nem kell 6mm2-es. Max 4mm2, de inkább 2,5. (A somogyis kábelt néztem, rénézésre kb jó volt egy kábel, kiderült az 6mm2. De kis silánynak találtam, a saját 4mm2-eshez képest. Remélem ez a része tiszta végre.)Kábelhossz pedig: kb 2*12m-re van szükségem.
A cucc pedig Denon AVR2106, Wharfdale Diamond 8.-as szett. A kábel ugyanúgy tartozéka a rendszernek. És nem olyan csiptetős megoldás van, amit Dryman említett, elég durva a kábel rögzítés, de dugós lesz.És még egy apróság, csak annyi volt a kérdés, van-e valakiek felesleges, normális kábele a szekrényben, vagy polcon, amit nem használ, mert átvenném.
Bankos dolgok:Az Unicreditnél nekem ingyenes minden...
-
zsigee
aktív tag
Tehát.
Kicsit tegyük tisztába.
Nem kell 6mm2-es kábel. A somogyiban voltam, néztem, és kb az jó méret, majd kiderült, hogy 6mm2, ránézésre kb fele a saját 4mm2-esnek. Ez így remélem érthető.
A réz minősége a legfontosabb, ami igenis hallható, és nem kell vájtfülűnek lenni. (Pl: oxigénmentes gyártás, ezüstözött, stb)
A háttérsugárzókhoz elégséges a másfeles, de jobb a 2,5mm2-es. Természetesen tisztázzuk, nem szappantartóról van szó...
A somogyiban megmondta a srác korrektül, gagyi kínai, amit árul...A kábel vastagsága pedig a dinamika miatt fontos, mert nem egy állandó jelről van szó. Egy nagyobb teljesítménynél képes szétolvadni a burkolat, ha kicsi a keresztmetszet. -
zsigee
aktív tag
Megnéztem a somogyit....
vicc. 6 mm-es kábel, kb fele olyan vastag, mint az én 4mm-esem... Hogy van ez? Ára pedig 1100HUF/m...
Marad a rendelés, talán a "kácsáról". -
zsigee
aktív tag
válasz
sladka_pani #8570 üzenetére
A fronthoz, és a centerhez megy 4mm...nekem. A hátsókhoz kellene minimum 1,5mm, és kb 2*12m. Kb 1,5 hónap múlva. Csak gondoltam, hátha valakinek pihen normális kábel a fiókban-szekrényben. A somogyit megnézem, de óvatosságra intettek...sz@r minőségű a kábelük.
-
zsigee
aktív tag
Valakinek normális hangfalkábelei esetleg elfekvőben?
-
zsigee
aktív tag
Amit írsz...a rendszer felismeri a monitor felbontását, be is állítja, jelen esetben full HD. A filmek felbontása pedig más. A full Hd film elvileg 1920*1080. De az 1080 lehet csak 960. Ezért teszi be a csíkot. A MPCHC képes torzulás nélkül, vagy minimális torzítással "ablakot" érintve belülről, teljes képernyőt kitöltve lejátszani. A jelenség nem hiba, hanem a a film felbontásából eredő mérethű megelenítés eredménye. Nos?
-
zsigee
aktív tag
válasz
Speeedfire #8454 üzenetére
Oké, de írtam is, ssd-re nincs tapasztalat, jelenleg. Picit túlgondoltuk a dolgokat. De gondolom ssdnél is van különbség. Ha pedig nem notiról van szó, és a lap támogat, és lehetőség is van sata3 vásárlásra, akkor érdemes...
-
zsigee
aktív tag
Fontos, hogy totálisan kicsomagold, külön mappába, mert amúgy nem mindig működik...
A hdd-s dolog szintén logikus. Rendszernek lehet érdemes lenne beruháznom egyre, de legalább 64Gb kellene. Annak pedig az ára nem kevés, jelenleg. A gép csere elég jól sikerült, de többet nem szeretnék költeni most erre. A rendszer vinyóm most is sata 3, és ez a leggyengébb láncszem a rendszerben...
Speedfire:Ha a vezérlő is sata3, szerintem észre lehet venni. Természetesen legyen alatta normális lap, meg cpu...anélkül kicsit sántít. És ez tényleg csak vélemény, illetve friss tapasztalat. Pl: Lightroom indítás, hát lényegesen gyorsabb. Vagy hdr szerkesztő betöltése...
-
zsigee
aktív tag
Elvileg csak a konfigtól függ.
1. minden adat mentése szükséges, és formázás, majd új partíciók létrehozása. (Az xp 8Mb-os izét hoz létre, a win7 100 Mb-ost. Ez a "rendszer számára fenntartott hely". Képes furcsaságokra, ha ezt nem teszed meg.
2. 50Gb partíció alatt ne is állj neki w7-et telepíteni, mert a frissítések megeszik, és instabillá válik.
3. Ram mennyiség minimum 1gb, és ha lehet inkább ddr2. Ddr1 nem annyira jó, de működhet.
Ha érdekel stabil verzió, dvd5ben talán lenne javaslatom. -
zsigee
aktív tag
Egyik ismerősöm rövidtávra albérletet keres Győrben. Szerintem egy szoba is elég. Ha valaki tud valamit jelezze.
Köszönöm. -
zsigee
aktív tag
válasz
sladka_pani #8248 üzenetére
Hi.
Diginél 20/10 a legkisebb csomagNekem is az van, atomstabil, lassan 4dik éve. A tvnek a setup boxa néha gyengélkedik...de nem annyira gáz, mint vidráéknál.
-
zsigee
aktív tag
Valakinek nincs elfekvőben optikai kábele (hanghoz)? Délután bármelyik nap egyeztetés után átvenném. Erősítő-pc közé.
-
zsigee
aktív tag
válasz
tserrof77 #8137 üzenetére
Nem erre a hszre válaszolok
Összeraktam.. Azt a qva
Ugyanaz a net, hogyan lehet ennyivel gyorsabb? Letépi az ujjaimat a billentyűzet... Szóval eddig zsír, majd az alkalmazásoknál vizsgázik.
De a telepítések sebessége töredéke lett az eddiginek, ami azért nem olyan gagyi. -
zsigee
aktív tag
Respect!
cellpeti: Bocs, azt hittem gépről menne ki a dolog tvre. Így nem hiszem, hogy sikerülni fog. Marad a jack. De a vgakon tényleg van ilyen lehetőség, bár nvidiáék nem igazán erőltetik, de atiéknál működik. bár esélyes, hogy egy jumpert át kell tolni a kártyán.
Ezt egy fórumon találtam:
"A legjobb az lenne, ha a HDMI kábelen menne a hang is a tévébe.
Ez attól függ, milyen videokártyád van, és milyen a DVI-HDMI átalakító, mert nem mindegyik jó hangátvitelre is. A régebbi 3x ATI kártyákhoz adottak nem jók, a 4x-hez már többnyire igen.
Persze a megfelelő driver telepítése is kell. A Vistának már van saját drivere az ATI HD audiohoz.
Az Nvidia kártya egy másik tészta.
A RCA kimenetet az erősítő egyik bemenetére köthetnéd.
Egyes tévéknél talán össze lehet rendelni az egyik HDMI bemenet az RCA hangbemenettel. Ennek megvannak a feltételei, a használati leírásból kiderülhet, vagy valamelyik az adott típussal foglakozó fórumban."De ez vga!
-
zsigee
aktív tag
válasz
cellpeti #8150 üzenetére
Lehet értenem kéne...bővebben?
Speedfire: Ez a vga konkrétan tudja! Két dvi csatoló van rajta, és a "fullos" fajta. (A dvinak 3 típusa van... Adott a vgahoz egy szoftver, ami a digitális hangot közvetíti a dvi csatolóra, be kell állítani, de van ilyen. És talán a laptól is függ,ebben nem vagyok biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mikrotik routerek
- Automobilista 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- IPhone 13 128GB Green gyári független szép állapotú jótállás!
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest